Şehir içinde en mantıklı mobilite çözümü mikro elektrikli araçlar, araç sahibi olan arkadaşımız çok güzel bir şekilde anlattı, emeğinize sağlık kardeşim, keyifle izledim 💯 takipteyiz 👍
Abi eline sağlık her zaman takipteyiz. Sayende almistim araci seninle denk gelip video çekmek cok mutlu etti. Tamamen spontane ve samimi, gerçek deneyimler yansıtıyor olduğunu görmek de ayrıca mutlu etti. Sonuna kadar takipteyiz.
İkinci el kullanılmış benzinli ya da dizel otomatik bir araç alana kadar bu araçlar çok daha mantıklı,batarya pahallı demeyin şehir efsanesi 😊 sekiz on yıl sonra eskimiş hücrelerin değişimi ile batarya bi on yıl daha kullanilir, özellikle Rainwoll rw10 ( Wuling) lityum demir fosfat bataryaya sahip hem güvenli hem de cycle'ı yüksek.
İhtiyaç olan en büyük şey, hızlı şarjı yok, olmalı. menzilini geçtim, hızlı şarj olsa kısa sürede şarj eder giderim ama bi yere gitmen için en az 5 saat şarjını beklemen lazım. BAW 1 var bende. En büyük sorun yedek parça sorunu. Motorsiklet firmalarının en büyük sorunu servisler berbat.
RW10 lara hızlı şarj gelecekmiş ithalatcidan direk aldığımız bilgi. Ancak gümrük mevzuatı ne olur ne olmaz şuan net değil. Bu araçlar şehir içi için tasarlanmış uzun yol olarak hızlı şarjı olsa dahi mantıklı değil.
@ilyaskayaelektronik Hızlı şarjı şu yüzden istiyorum, avrupa yakasına geçtim geri dönmem için en az 5 saat şarj olmasını bekledim. İşimi halletmem yarım saat sürdü şarj için 5 saat bekledim. Ufak bi işimiz olsa gitsek şehir içinde bi yere şarj için saatlerce bekliyoruz. Onun için hızlı şarj olsa menzil sorun olmuyor.
@@mustafaatalay280 Atasehirden esenyurta gidip geri geldiğimde yüzde 35 şarjım kalıyor. İşimi görüp geri gelebiliyorum. Geldiğimde ise şarja takıyorum. Tabiki hızlı şarj olsa tekrar başka bir yere çıkabilirsin ancak Atasehirden esenyurta gidip geri gelmek demek zaten günün bitmesi demek oluyor. :)
Dincer hocam benim bir kac sorum var. Birincisi siz yuzde 20-80 araliginda mi tutmaya ozen gosteriyorsunuz bataryayi. Ikincisi 7 bin km de batarya hala nasil kayip vermemis gecen gun facebookta bir grupta gordüm lfp bataryali aracin yuzde 96 lara falan dusmustu batarya sagligi, bu nasil olabiliyor. Hani lfp daha uzun omurluydu. Tesekkurler simdiden
Rainwoll rw10 (Wuling) da batarya kaybı çok yavaş oluyor,on yılda maksimum%20 olacağı hesaplanıyor, lityum demir fosfat bataryalar cycle olarak uzun ömürlüdür, önemli olan şarjı bilinçli yapmak dediğiniz gibi %20-%80 aralığına dikkat etmek ayrıca da çok soğuklarda aracı dışarıda bırakmamak,bir de şahsi fikrim rejenerasyon pillerin ömrünü kısaltıyor kullanılan araçta ayarı varsa rejenerasyonu kapalı ya da en düşük seviyede kullanmak lazım diye düşünüyorum.
LiFePO4 bataryalar hassas ve naziktir. hatalı kullanımda deforme oluyorlar. bazen batarya içindeki hücrelerden bir tanesinde bile üretimden kaynaklanan hata çıkıyor ve bütün bataryayı etkiliyor. Derin deşarj ve yüksek şarj (overcharge) hücrelerin en sevmediği durum. Lakin, siz söz gelimi 20%'e kadar deşarj ettiğinizi zannederken bile, bataryanız içindeki serilerden bir veya iki tanesi derin deşarja düşmüş olabiliyor. bunu bilebilmek için, ya bataryanız açıkta olacak (solar sistemlerde böyle hücreler açıkta bırakılabiliyor. kutuyu açıp, teker teker ölçüm yapabiliyorsunuz). Elektrikli araçlarda açık batarya mümkün değil elbette, bluetooth bağlantılı BMS ile hücreler takip edilmeli. Relive veya Rainwoll veya Renault, Dacia vs gibi diğer otomobil firmaları araç üzerinde hazır batarya verdikleri için BMS seçimi veya hücre voltajı takibi gibi bir imkanınız olmuyor. Maalesef bu olumsuz bir durum. Siz 20-80% aralığında kullandığınızı düşünseniz bile, batarya içindeki dengesizlikleri bilemiyorsunuz. her ne kadar BMS'ler balans akımı ile dengeleme yapmaya çalışsa da, elektrikli bir aracın bataryadan çektiği akım "balans akımının" 20 katı bazen 30 katı büyüklüğünde olduğu için, eninde sonunda denge bozulacaktır. Eğer çok kaliteli batarya ise 10-15% seviyesine kadar bile dengeyi koruyabilir. Fakat genellikle 20% ve bazen sert kullanımda (fazla akım çektiğinizde) 25%'te bile denge bozuluyor. İkinci konu "soğukta şarj". LiFePO4 hücreleri soğuk havada şarj etmemek lazım. hava sıcaklığı en azından 4-5 C olmalı. Katalog verileri 0 C'ye kadar izin verir fakat bu sınır değer. suyun donması gibi düşünün, 0'ın altında LiFePO4 hücreler şarj edilirse ciddi zarar görüyor. benzer şekilde soğuk havada bataryanın kullanılması da batarya ömrünü azaltan bir durum. Ben kendi aracımda bataryamın çevresine karbon film ısıtıcı sardım. Isıtılmayan bataryalar çabuk eskir, soğukta perfomans da düşer zaten. Öte yandan , Li-ion bataryalar (yüksek sıcaklıkta yanma tehkikesi hariç) daha performanslı dayanıklı hücreler. bazı araçlarda halen Li-ion tercih ediliyor. şarj döngüsü nisbeten düşük, fakat o döngüye ulaşıyorsunuz. LiFePO4 kadar nazlı değiller.
Yılda 45 bin. Km benim için geçerli olan. Kimisi ayda 2 bin hatta 3 bin km yaptığını söyleyen var. Buna göre 3k x 12 ay dan 36 bin km eder. Günümüz şartlarında 2 yılda 270 bin tl gibi bir kara geçersiniz. Yanlış aksetmis olabilirim.
@@ilyaskayaelektronik o paraya şunu alırımcı kafa yorumunu boşversene abi. Sen hesabını bilirsin. Keyfine bak 😉 Bende de Base paket var. Satıp 170 lik alacağım. Bizi bizden olmayan anlamaz 😁
Hacım adam tane tane anlatmış ben benzinli bi araç alacaktım zaten aradaki farkı iki yılda tolere etti diyor. Matematik kadar okuduğunu ve dinlediğini anlamakta önemli yani sen temele öle söyle 😂
İlyas bey kazasız belasız kullanın 👍🏼. Bende de yuki dört kapılı Amy modeli var. Dinçer bey'in paylaşımlarına rastlıyorum sıklıkla. Hesaplamalarda telaffuz edilen sayısal ifadeler haklı olarak bilmeyenleri şaşırtıyor. Öncelikle, bir ayda 1500km kullanıp faturada 200₺ fark çıkması imkansız 🥰,, bunu belirteyim. 1000km bile kullansanız yine de 200₺ fark ile kurtaramazsınız. Böyle benzer bir hesaplama yapan kişiye itiraz etmiştim, sonradan itiraf etti arkadaş (aracı şarj etmek için kullandığı müstakil bir abonelik varmış 😅. Yani evden şarj etmiyormuş. Garajda ayrı bir abonelik üzerinden düşük tarife ile 1,35₺/kws fiyat ile şarj ediyormuş). Sıradan bir mesken abonesi, zaten bir ayda ucuz tarifeyi evdeki kullanımı ile dolduruyor. Aracınızı haliyle pahalı tarife üzerinden şarj ediyorsunuz. 200₺ fiyata yaklaşık 80kws enerji satın alabilirsiniz. Ve bu kadar enerji ile 1000km mesafe gitmeniz için sürekli dümdüz yolda ve en azından ılık havada kullanmanız gerekir. Pek mümkün ve muhtemel değil yani. Aracın amortismanı ile ilgili hesaplamalar ise kişiden kişiye değişiyor. Çok bir standart hesap yöntemi yok. En temel iddiam şudur, eğer şehiriçinde çok kullanıyorsanız "elektrikli her türlü araç" ekonomik hale gelir. Ama aylık kullanımınız 2500-3000km ve daha fazlası olmalı ki, gerçekten ekonomik olsun. Aylık 1000km kullanım için maalesef, 200bin₺'den daha pahalı olan elektrikli modeller (ekonomik anlamda) zarardır 💐🤗
10 месяцев назад+1
Yokuşlarda nasıl? Bunu çok merak ediyorum. Sabah akşam iş yoğunluğu olan caddelerdeki kullanımı da önemli benim için.
45 derecelik bir yokusta denedim. Evet 45 derece. 😂😂 yüzde 80 sarj ile kolayca ciktim ama 60 sarj ile ve 3 kişi çıkamadım. Çok dik rampalarda zaten benzinli arac da olsa ancak balatayi yiyerek çıkacaktır. İstanbul da heryere gittim. Nerede ikamet ediyorsunuz belki bildiğim bir yokuş vardır ona göre size net olarak bir bilgi verebilirim
9.000 km yaptım şükür ben de hic sorun yasamadım. Benim de diğer aracımın yatmaktan aküsü bitti :) Öte yandan bu araç kendini her yıl güncel yakıt fiyatlarıyla daha da hızlı amorti edecektir. 1 sene sonra benzinin litresi kaç tl olur bilinmez.
Güzel günlerde kullanın. Yalnız içten yanmalı aracınızı mutlaka en kötü ihtimal ile ayda bir kere 15 dk çalıştırın. Gerekir ise akü basini sökün. Motor içinde karıncalanma dediğimiz paslanmalar oluşmaması ve yağ ile kaplanmasi için bu çalıştırma şart. Hatta 2 3 ayda 1 kere de olsa bir mahalle turu yapmanızı öneririm.
Öncelikle teşekkür ederim, aracı ilk aldığımda diğerini ihmal etmem kaynaklı böyle bir sorun oldu ancak şimdi bahsettiğiniz konuda daha dikkatli olmaya arada kullanmaya özen gösteriyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkür eder, kazasız sürüşler dilerim.
Elektrikli araçların en büyük sıkıntısı ileride batarya fiyatı olucak. Nasıl iPhone da pil oranı az sa degeri düşüyorsa elektrikli de de batarya ömrü değişimi dert olucak.
@@ganitabus Kesinlikle haklısınız, lityum demir fosfat bataryaların en büyük avantajı, ayrıca sekiz on yıl sonra hasar görmüş hücrelerin yenilenmesi ile yoluna devam eder.
@@ganitabus10 yıl sonraki gelecekten mi geldin? Herhangi bir araca on yıl sonra şu olacak dendiğini görmediö ne fosil ne de taşdevrindeki tek tekerlek olsun.
Hesabı nasıl yaptınız 10 yıl bilmiyorum ancak benim için hesap şu şekilde; Ayni sınıftaki bir benzinli arac ile elektrikli arasında 200 bin tl bir fark var. 100 Km de 10 litre yakan bir arac 1500 km de (aylik) 6000 TL yakıt tüketir. Yıllık ise 72 bin tl eder. 2 yılda ortalama 140 150 bin tl demek. Ayni yolu bu arac ile yapar isek ; aylık 200 tl den yıllık 2400 tl 2 yılda 5000 tl gibi komik bir rakama geliyor. Hata neresinde? Dogru hesabı siz de yapın bilelim.
@@gololur5612 benim 2016 model aracim şehir içi 13 litre şehirler arası 8.5 yakıyor. Hangi arac mesela sehiricinde 10 litrenin altında yakıyor var mi benzinli bir arac ?
@@selcukyucesoy5063 Ayni araçlar değil. Ayni gibi görünüyor ancak reliwe Saic e rakip olarak üretim yapılmış. Ayrıca MG , Rover ve General Motor un sahibi. Volkswagen nin de Saic motor da ortaklığı var. Yani RW 10 da kullanılan malzemeler ve kalite farkı var. Tabi tamamen tercih. Ben de aynı gün ikisinde deneyimleyip RW10 dan yana tercihimi kullanmıştım. Kazasiz belasiz keyifli surusler
@@selcukyucesoy5063 ben kötülediniz demedim. İki ürün den de bir çıkarım yok ben kullanıcı olarak rw10 tercih ettim. Siz reliwe tercih etmişsiniz. Ben reliwe a bindiğim de ve test ettiğimde test aracı kitlendi yolda kaldık. O an soğudum zaten. Kontağı kapatıp geri açmak gerekiyor mus. Neden kitlendi diye sorduğumda ise arac tam durmadan vites degistimissiniz dir demişlerdi. Belki de sorun o araçta idi bilemem. Ama yine de kötü demedim. Belge ve veriler ile bakabilirsiniz. Saic motor ve wuling olarak arastirabilirsiniz. Hatta dünyada en çok satılan araçlar listesinden de yine bakabilirsiniz.
Arkadaşlar tamamda bu aracın bakımlarından hiç bahsetmiyorsunuz,trigerini kaça değiştiriyorlarbenim connect e 15 bin dediler,turbonun sfırı 30 bin tl,bunun turbosu kaç lira,benim araba yatak sararsa ne olur dedim 100 bin dediler,bununki yatak sararsa ne olur,şehiriçi kullanıyormuşsunuz egsozu çabuk tıkanır kaça temizleteceğiz, bu masrafları hiç söylemiyorsunuz
İyi geçen gün bu marka gece yarısı yolda kalinca kadınca ağlar gibi dert yandı diyorki 45 km menzil birden bitti iki kere araizw yapti servis bile anlayamadi
@@busraayaydn1510 Aynı değil çok farklı iki araç, Rainwoll rw10 (Wuling) GM ve SAIC MOTORS ortaklığı ile üretiliyor, Çin de en çok satan mikro elektrikli otomobil ve cidden sorunsuz, bir çok arkadaşımla var,en başta Dinçer Karadayı kardeşim de,sorun sıkıntı yaşayan görmedim.
Geliyor hocam, Relive Baw1 lerin yeni 2024 leri geldi, ayrıca Centtro avantier de geldi yakında satışta olacak yeni bir marka olarak,gelenler aynı kasa lakin arka koltuk yok iki kişilik olarak geliyor
@@ilyaskayaelektronik 15 senedir lpg li aracım var hiç patlama olmadı yanmaya başlasa bile her türlü su yada toz söndürücü ile söndürülebilir elektrikli gibi kül olana kadar yanmaz
@@saadettineren1319 benim de 2006 dan beri kullandığım LPG li aracim var yatıyor bahçemde. Ayni zamanda 3 yıldır kullandığım SUV aracim benzinli var ve bu da 3ncu aracim. LPG li araclari kapalı otoparka bile almıyorlar :) Bu araçlarda lifepo4 batarya var. Lifepo4 bataryaları araştırın.
@@gololur5612 soğuklarda menzil düşer bu tüm elektrikli araçlar için geçerli. Sorulan sorudaki maksat ısınma ve soğutma ise fazlaca ısıtma yeterli oluyor ve yaz için de kliması var. Çukurlar meselesini anlamadım. Normal bir arac ne ise bu da aynı diyemem çünkü bununla setlerden uçarak geçiyorum 😆 çukurlara filan da dikkat etmiyorum ama hiç bir sorun olmadı. Mekanik akşamı gerçekten çok sağlam. Elektrikli hangi arac olursa olsun sehirlerarasi hiç mantıklı değil zaten. Şehir içi ise kesinlikle elektrikli araç. 20 kuruş yakmak var. :)
Şehir içinde en mantıklı mobilite çözümü mikro elektrikli araçlar, araç sahibi olan arkadaşımız çok güzel bir şekilde anlattı, emeğinize sağlık kardeşim, keyifle izledim 💯 takipteyiz 👍
Teşekkür ederim Süleyman bey. ❤
@@ilyaskayaelektronik Rica ederim, hakikaten çok samimi ve doğru bilgiler verdiniz
İlyas bey e hayrlı olsun
Abi eline sağlık her zaman takipteyiz. Sayende almistim araci seninle denk gelip video çekmek cok mutlu etti. Tamamen spontane ve samimi, gerçek deneyimler yansıtıyor olduğunu görmek de ayrıca mutlu etti. Sonuna kadar takipteyiz.
Çok teşekkürler İlyas kardeşim sayende çok güzel Video oldu sende gercekten cok samimi ve Doğal konuştun tekrar dan teşekkür ederim 😊
Gerçekten çok güzel bir video olmuş 💯🧿
@@suleymanemrah1915 çok teşekkürler abim 🫠
@@dinerkaraday36 Rica ederim kardeşim 🙂
Super vidyo olmuş Dincer bey
teşekkürler 😊
Dinçer bey emeginuze saglik...
Çok teşekkürler
İkinci el kullanılmış benzinli ya da dizel otomatik bir araç alana kadar bu araçlar çok daha mantıklı,batarya pahallı demeyin şehir efsanesi 😊 sekiz on yıl sonra eskimiş hücrelerin değişimi ile batarya bi on yıl daha kullanilir, özellikle Rainwoll rw10 ( Wuling) lityum demir fosfat bataryaya sahip hem güvenli hem de cycle'ı yüksek.
Eskimis hucreler batarya olmuyor mu.
Türkiye de elektrik sıkıntısı var elektrik ücretleri artığında yakıt tüketimi ne olacak bu araçlar ne olacak
Kendi elektriğimizi kendimiz uretmeliyiz , Boşa giden bir Güneş Enerjisi var
@@dinerkaraday36 güneş paneli fiyatlarından haberiniz var mı
Elektrikli araç mantikli 👍
Kesinlikle şehir içi mobilite için mikro elektrikli araçlar harika
@@suleymanemrah1915 aynen, yağmurda karda üzeri kapalı, küçük aileler için uygun tam
@@rksm5390 Aynen hocam sizin videoları da izliyorum maşallah 🧿 M5 baya işinizi görüyor.
Teşekkür ederim sağol lun baya işimizi görüyor aynen @@suleymanemrah1915
Başarılar 👏👏
teşekkürler kardeşim
Siyah tavanı kendinden mono kristal gpanelli olsa tadından menmsz
İhtiyaç olan en büyük şey, hızlı şarjı yok, olmalı. menzilini geçtim, hızlı şarj olsa kısa sürede şarj eder giderim ama bi yere gitmen için en az 5 saat şarjını beklemen lazım. BAW 1 var bende. En büyük sorun yedek parça sorunu. Motorsiklet firmalarının en büyük sorunu servisler berbat.
RW10 lara hızlı şarj gelecekmiş ithalatcidan direk aldığımız bilgi. Ancak gümrük mevzuatı ne olur ne olmaz şuan net değil. Bu araçlar şehir içi için tasarlanmış uzun yol olarak hızlı şarjı olsa dahi mantıklı değil.
@ilyaskayaelektronik Hızlı şarjı şu yüzden istiyorum, avrupa yakasına geçtim geri dönmem için en az 5 saat şarj olmasını bekledim. İşimi halletmem yarım saat sürdü şarj için 5 saat bekledim. Ufak bi işimiz olsa gitsek şehir içinde bi yere şarj için saatlerce bekliyoruz. Onun için hızlı şarj olsa menzil sorun olmuyor.
@@mustafaatalay280 Atasehirden esenyurta gidip geri geldiğimde yüzde 35 şarjım kalıyor. İşimi görüp geri gelebiliyorum. Geldiğimde ise şarja takıyorum. Tabiki hızlı şarj olsa tekrar başka bir yere çıkabilirsin ancak Atasehirden esenyurta gidip geri gelmek demek zaten günün bitmesi demek oluyor. :)
Dincer hocam benim bir kac sorum var. Birincisi siz yuzde 20-80 araliginda mi tutmaya ozen gosteriyorsunuz bataryayi. Ikincisi 7 bin km de batarya hala nasil kayip vermemis gecen gun facebookta bir grupta gordüm lfp bataryali aracin yuzde 96 lara falan dusmustu batarya sagligi, bu nasil olabiliyor. Hani lfp daha uzun omurluydu. Tesekkurler simdiden
Rainwoll rw10 (Wuling) da batarya kaybı çok yavaş oluyor,on yılda maksimum%20 olacağı hesaplanıyor, lityum demir fosfat bataryalar cycle olarak uzun ömürlüdür, önemli olan şarjı bilinçli yapmak dediğiniz gibi %20-%80 aralığına dikkat etmek ayrıca da çok soğuklarda aracı dışarıda bırakmamak,bir de şahsi fikrim rejenerasyon pillerin ömrünü kısaltıyor kullanılan araçta ayarı varsa rejenerasyonu kapalı ya da en düşük seviyede kullanmak lazım diye düşünüyorum.
LiFePO4 bataryalar hassas ve naziktir. hatalı kullanımda deforme oluyorlar. bazen batarya içindeki hücrelerden bir tanesinde bile üretimden kaynaklanan hata çıkıyor ve bütün bataryayı etkiliyor. Derin deşarj ve yüksek şarj (overcharge) hücrelerin en sevmediği durum. Lakin, siz söz gelimi 20%'e kadar deşarj ettiğinizi zannederken bile, bataryanız içindeki serilerden bir veya iki tanesi derin deşarja düşmüş olabiliyor. bunu bilebilmek için, ya bataryanız açıkta olacak (solar sistemlerde böyle hücreler açıkta bırakılabiliyor. kutuyu açıp, teker teker ölçüm yapabiliyorsunuz). Elektrikli araçlarda açık batarya mümkün değil elbette, bluetooth bağlantılı BMS ile hücreler takip edilmeli. Relive veya Rainwoll veya Renault, Dacia vs gibi diğer otomobil firmaları araç üzerinde hazır batarya verdikleri için BMS seçimi veya hücre voltajı takibi gibi bir imkanınız olmuyor. Maalesef bu olumsuz bir durum. Siz 20-80% aralığında kullandığınızı düşünseniz bile, batarya içindeki dengesizlikleri bilemiyorsunuz. her ne kadar BMS'ler balans akımı ile dengeleme yapmaya çalışsa da, elektrikli bir aracın bataryadan çektiği akım "balans akımının" 20 katı bazen 30 katı büyüklüğünde olduğu için, eninde sonunda denge bozulacaktır. Eğer çok kaliteli batarya ise 10-15% seviyesine kadar bile dengeyi koruyabilir. Fakat genellikle 20% ve bazen sert kullanımda (fazla akım çektiğinizde) 25%'te bile denge bozuluyor. İkinci konu "soğukta şarj". LiFePO4 hücreleri soğuk havada şarj etmemek lazım. hava sıcaklığı en azından 4-5 C olmalı. Katalog verileri 0 C'ye kadar izin verir fakat bu sınır değer. suyun donması gibi düşünün, 0'ın altında LiFePO4 hücreler şarj edilirse ciddi zarar görüyor. benzer şekilde soğuk havada bataryanın kullanılması da batarya ömrünü azaltan bir durum. Ben kendi aracımda bataryamın çevresine karbon film ısıtıcı sardım. Isıtılmayan bataryalar çabuk eskir, soğukta perfomans da düşer zaten. Öte yandan , Li-ion bataryalar (yüksek sıcaklıkta yanma tehkikesi hariç) daha performanslı dayanıklı hücreler. bazı araçlarda halen Li-ion tercih ediliyor. şarj döngüsü nisbeten düşük, fakat o döngüye ulaşıyorsunuz. LiFePO4 kadar nazlı değiller.
@@muhammedsaidozer2642 bense hep lifep04 bataryalari serbest kullanmaya musait saniyordum. Aciklama icin tesekkurler
Yılda 45 bin 2 yılda nasıl 250 bin oldu. Onu anlayamadım. Temel der ki "İnsanlar üçe ayrılırlar. Matematik bilenler, matematik bilmeyenler" 😁
Yılda 45 bin. Km benim için geçerli olan. Kimisi ayda 2 bin hatta 3 bin km yaptığını söyleyen var. Buna göre 3k x 12 ay dan 36 bin km eder. Günümüz şartlarında 2 yılda 270 bin tl gibi bir kara geçersiniz. Yanlış aksetmis olabilirim.
@@ilyaskayaelektronik o paraya şunu alırımcı kafa yorumunu boşversene abi. Sen hesabını bilirsin. Keyfine bak 😉
Bende de Base paket var. Satıp 170 lik alacağım. Bizi bizden olmayan anlamaz 😁
@@oguzhan2004wrx herkes bir gün ceryanli araba alacak zaten 😂😂
Hacım adam tane tane anlatmış ben benzinli bi araç alacaktım zaten aradaki farkı iki yılda tolere etti diyor. Matematik kadar okuduğunu ve dinlediğini anlamakta önemli yani sen temele öle söyle 😂
İlyas bey kazasız belasız kullanın 👍🏼. Bende de yuki dört kapılı Amy modeli var. Dinçer bey'in paylaşımlarına rastlıyorum sıklıkla. Hesaplamalarda telaffuz edilen sayısal ifadeler haklı olarak bilmeyenleri şaşırtıyor. Öncelikle, bir ayda 1500km kullanıp faturada 200₺ fark çıkması imkansız 🥰,, bunu belirteyim. 1000km bile kullansanız yine de 200₺ fark ile kurtaramazsınız. Böyle benzer bir hesaplama yapan kişiye itiraz etmiştim, sonradan itiraf etti arkadaş (aracı şarj etmek için kullandığı müstakil bir abonelik varmış 😅. Yani evden şarj etmiyormuş. Garajda ayrı bir abonelik üzerinden düşük tarife ile 1,35₺/kws fiyat ile şarj ediyormuş). Sıradan bir mesken abonesi, zaten bir ayda ucuz tarifeyi evdeki kullanımı ile dolduruyor. Aracınızı haliyle pahalı tarife üzerinden şarj ediyorsunuz. 200₺ fiyata yaklaşık 80kws enerji satın alabilirsiniz. Ve bu kadar enerji ile 1000km mesafe gitmeniz için sürekli dümdüz yolda ve en azından ılık havada kullanmanız gerekir. Pek mümkün ve muhtemel değil yani. Aracın amortismanı ile ilgili hesaplamalar ise kişiden kişiye değişiyor. Çok bir standart hesap yöntemi yok. En temel iddiam şudur, eğer şehiriçinde çok kullanıyorsanız "elektrikli her türlü araç" ekonomik hale gelir. Ama aylık kullanımınız 2500-3000km ve daha fazlası olmalı ki, gerçekten ekonomik olsun. Aylık 1000km kullanım için maalesef, 200bin₺'den daha pahalı olan elektrikli modeller (ekonomik anlamda) zarardır 💐🤗
Yokuşlarda nasıl? Bunu çok merak ediyorum. Sabah akşam iş yoğunluğu olan caddelerdeki kullanımı da önemli benim için.
Kağıthane de kullanıyoruz yokuş dere tepe sorun yok. Sadece tam durursaniz cekmeyebilir. Kaptırınca sorun yok
45 derecelik bir yokusta denedim. Evet 45 derece. 😂😂 yüzde 80 sarj ile kolayca ciktim ama 60 sarj ile ve 3 kişi çıkamadım. Çok dik rampalarda zaten benzinli arac da olsa ancak balatayi yiyerek çıkacaktır. İstanbul da heryere gittim. Nerede ikamet ediyorsunuz belki bildiğim bir yokuş vardır ona göre size net olarak bir bilgi verebilirim
9.000 km yaptım şükür ben de hic sorun yasamadım. Benim de diğer aracımın yatmaktan aküsü bitti :) Öte yandan bu araç kendini her yıl güncel yakıt fiyatlarıyla daha da hızlı amorti edecektir. 1 sene sonra benzinin litresi kaç tl olur bilinmez.
Güzel günlerde kullanın. Yalnız içten yanmalı aracınızı mutlaka en kötü ihtimal ile ayda bir kere 15 dk çalıştırın. Gerekir ise akü basini sökün. Motor içinde karıncalanma dediğimiz paslanmalar oluşmaması ve yağ ile kaplanmasi için bu çalıştırma şart. Hatta 2 3 ayda 1 kere de olsa bir mahalle turu yapmanızı öneririm.
Öncelikle teşekkür ederim, aracı ilk aldığımda diğerini ihmal etmem kaynaklı böyle bir sorun oldu ancak şimdi bahsettiğiniz konuda daha dikkatli olmaya arada kullanmaya özen gösteriyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkür eder, kazasız sürüşler dilerim.
İyi günlerde kullanın 😊
@@dinerkaraday36 Teşekkür ederim Dinçer Bey.
Bende eşime relive aldım ama bende vermiyom
Dışarda dc şarj da şarj oluyor mu
Eline emeğine sağlık krall..
Elektrikli araçların en büyük sıkıntısı ileride batarya fiyatı olucak. Nasıl iPhone da pil oranı az sa degeri düşüyorsa elektrikli de de batarya ömrü değişimi dert olucak.
Bu araçların bataryaları lifopo 4 batarya 10 yıl sonra bile sadece yüzde 20 kayıp oluşur.bunu dert etmeyiniz yani
@@ganitabus Kesinlikle haklısınız, lityum demir fosfat bataryaların en büyük avantajı, ayrıca sekiz on yıl sonra hasar görmüş hücrelerin yenilenmesi ile yoluna devam eder.
@@ganitabus10 yıl sonraki gelecekten mi geldin? Herhangi bir araca on yıl sonra şu olacak dendiğini görmediö ne fosil ne de taşdevrindeki tek tekerlek olsun.
Hiç kendinizi yormayın anlayan bilen biliyor zaten Ötekiler de trene bakar gibi bakıyorlar
Selamlar , kanala ilginiz için teşekkür ederim
Aynen öyle
Kesinlikle haklısınız 💯👍
Şehir ici 3 kişilik bir aile kullanımı icin bu araçtan daha ekonomik ve daha kullanışlı bir araba daha Yok.
Kesinlikle katılıyorum 🫠
Kesinlikle katılıyorum, şehir içi mobilite çözümü olarak en mantıklı araç Wuling 👍
SÜPER
2500 km, bayağı mı olmuş? Bu arabalar 10 binde bitiyor felan mı?
Benim 6 ayda 9 bini geçti şükür herhangi bir Trim sesi vs yok ilk günkü gibi
Güncel fiyatı nedir?
Şuan bayilerde 0 yokmuş oguşlardan bu şekilde bilgi aldim
Pendik'te Eşiyok ta mevcut
Son tebliğe uygunmu bu araç
YARIN ELEKTİRİKLİ ARAÇIN ŞARJ MALİYETİ BENZİNİ GEÇECEKTİR.SANMAYIN KAR EDECEĞİZ.
Selamlar başkan,
Selamlar abim
yaptığınız matematiği seveyim :D en az 10 yıl binmeniz lazım ki aradaki fark kapansın :d
Hesabı nasıl yaptınız 10 yıl bilmiyorum ancak benim için hesap şu şekilde; Ayni sınıftaki bir benzinli arac ile elektrikli arasında 200 bin tl bir fark var.
100 Km de 10 litre yakan bir arac 1500 km de (aylik) 6000 TL yakıt tüketir. Yıllık ise 72 bin tl eder. 2 yılda ortalama 140 150 bin tl demek.
Ayni yolu bu arac ile yapar isek ; aylık 200 tl den yıllık 2400 tl 2 yılda 5000 tl gibi komik bir rakama geliyor.
Hata neresinde? Dogru hesabı siz de yapın bilelim.
@@ilyaskayaelektronik100km 10lt yakanlar 90 li yıllarda kaldı
@@gololur5612 benim 2016 model aracim şehir içi 13 litre şehirler arası 8.5 yakıyor. Hangi arac mesela sehiricinde 10 litrenin altında yakıyor var mi benzinli bir arac ?
Toyotayı da fena çizmişler😊😊😊
Rainwol Rw10 mu? Relive Baw1 mi?👏🏼😃👍🏼
Ben RW 10 Macaron veya Macaron Elit tercih ederdim
@@selcukyucesoy5063sorun nasıl çözüldü? İkinci kere beyin değişenler var.
@@selcukyucesoy5063 Ayni araçlar değil. Ayni gibi görünüyor ancak reliwe Saic e rakip olarak üretim yapılmış. Ayrıca MG , Rover ve General Motor un sahibi. Volkswagen nin de Saic motor da ortaklığı var. Yani RW 10 da kullanılan malzemeler ve kalite farkı var. Tabi tamamen tercih. Ben de aynı gün ikisinde deneyimleyip RW10 dan yana tercihimi kullanmıştım. Kazasiz belasiz keyifli surusler
@@selcukyucesoy5063 ben kötülediniz demedim. İki ürün den de bir çıkarım yok ben kullanıcı olarak rw10 tercih ettim. Siz reliwe tercih etmişsiniz. Ben reliwe a bindiğim de ve test ettiğimde test aracı kitlendi yolda kaldık. O an soğudum zaten. Kontağı kapatıp geri açmak gerekiyor mus. Neden kitlendi diye sorduğumda ise arac tam durmadan vites degistimissiniz dir demişlerdi. Belki de sorun o araçta idi bilemem. Ama yine de kötü demedim. Belge ve veriler ile bakabilirsiniz. Saic motor ve wuling olarak arastirabilirsiniz. Hatta dünyada en çok satılan araçlar listesinden de yine bakabilirsiniz.
Oyuncaklı bir araç isteyenler için Relive Baw1, gerçekten kaliteli bir elektrikli mikro araç isteyenler için Rainwoll rw10 (Wuling)🚘💯
Arkadaşlar tamamda bu aracın bakımlarından hiç bahsetmiyorsunuz,trigerini kaça değiştiriyorlarbenim connect e 15 bin dediler,turbonun sfırı 30 bin tl,bunun turbosu kaç lira,benim araba yatak sararsa ne olur dedim 100 bin dediler,bununki yatak sararsa ne olur,şehiriçi kullanıyormuşsunuz egsozu çabuk tıkanır kaça temizleteceğiz, bu masrafları hiç söylemiyorsunuz
Radotor delinme masrafını yazmamissiniz e bide conta patlatirsa
Bu saydiklarinizin hicbiri olmadigi icin olabilir mi 😂😂😂
herşey iyi güzel ancak her zaman diyorum benim gibi birçok kişi bu paraları bu araca vermek yerine temiz bir az yakan araç alabilir......
😍
İlan kalmamış sahibindende, yeni araç gelmiyor mu acaba
İstanbul Pendik'te Eşiyok ta, Sakarya Adaşen de var araçlar
Elektrikli araç gereç den çok hesaplı bedava gibi ya
Batarya degisminde kullanan arkadaşların yüzünü görmek isterdim.
İyi geçen gün bu marka gece yarısı yolda kalinca kadınca ağlar gibi dert yandı diyorki 45 km menzil birden bitti iki kere araizw yapti servis bile anlayamadi
Siz Baw1 ile karıştırıyorsunuz sanirim Bu Araba Rainwoll Rw10 ( Wuling Mini Ev )
@@dinerkaraday36
Bak bunu benzer di marka olarak bilemem teknik ay satandart bence
@@busraayaydn1510 Aynı değil çok farklı iki araç, Rainwoll rw10 (Wuling) GM ve SAIC MOTORS ortaklığı ile üretiliyor, Çin de en çok satan mikro elektrikli otomobil ve cidden sorunsuz, bir çok arkadaşımla var,en başta Dinçer Karadayı kardeşim de,sorun sıkıntı yaşayan görmedim.
şarjlı matkabımın pilini yeniden alıyım dedim, matkabın fiyatından fazla istediler.
Bu araçların devamının gelmiyor olması üzücü
Geliyor hocam, Relive Baw1 lerin yeni 2024 leri geldi, ayrıca Centtro avantier de geldi yakında satışta olacak yeni bir marka olarak,gelenler aynı kasa lakin arka koltuk yok iki kişilik olarak geliyor
Bataryalar çok pahalı
Ucuzlayacak zamanla bu araçta zaten çok yüksek bir batarya yok
elektrikli araçlara karşıyım kazada bataryaları darbe alınca yanmaya başlıyor kül oluncaya kadar söndürülemiyor lpgli araç tavsiye ederim
Yanmasından sa direk patlasın hızlı olsun diyorsun sen de haklısın 😂😂😂
@@ilyaskayaelektronik 15 senedir lpg li aracım var hiç patlama olmadı yanmaya başlasa bile her türlü su yada toz söndürücü ile söndürülebilir elektrikli gibi kül olana kadar yanmaz
@@saadettineren1319 benim de 2006 dan beri kullandığım LPG li aracim var yatıyor bahçemde. Ayni zamanda 3 yıldır kullandığım SUV aracim benzinli var ve bu da 3ncu aracim. LPG li araclari kapalı otoparka bile almıyorlar :)
Bu araçlarda lifepo4 batarya var. Lifepo4 bataryaları araştırın.
Yağmurluk değil mi
arkadaşın yaptğı hesap yanlış o aracı 2 sene sonra 10 da bir fiyatına bile satamaz al bir yaris toyota bak işine kardeşim ya
Satmaya ihtiyacim yok üniversitesiye baslayacak cocuklarim var okuldan eve evden okula gidip gelsinler :)
@@ilyaskayaelektronikanca şehiriçi ama elektrikliler ciddi sorun değil mi mesela soğuklar çukurlar vb
Zaten iki seneye parasını çıkartmış olur ondan sonrası da kar say artık.
@@gololur5612 soğuklarda menzil düşer bu tüm elektrikli araçlar için geçerli. Sorulan sorudaki maksat ısınma ve soğutma ise fazlaca ısıtma yeterli oluyor ve yaz için de kliması var. Çukurlar meselesini anlamadım. Normal bir arac ne ise bu da aynı diyemem çünkü bununla setlerden uçarak geçiyorum 😆 çukurlara filan da dikkat etmiyorum ama hiç bir sorun olmadı. Mekanik akşamı gerçekten çok sağlam.
Elektrikli hangi arac olursa olsun sehirlerarasi hiç mantıklı değil zaten. Şehir içi ise kesinlikle elektrikli araç. 20 kuruş yakmak var. :)
Tatil nedir bilmeyen ezikler icin ideal arabalar bunlar
Ancak Bisiklet niyetine
105 km hıza çok hızlı çıkabilen bir bisiklet :)
elektrikli araçlarla bedava gezince evde yatan benzinli arabaya binmek adamın çok zoruna gidiyor zırt pırt gaz almak benzin almak
Katılıyorum 😊