Erinomainen video olen ihan aloittelija maastopyöräilyssä ja riittävän vanha ja painavakin Kiitos! Ei kun säätelemään ja maastoon kun lumihanget lähtee madaltumaan.
Hieno video. Kuvanlaatu hyvä ja asiaakin tuli. Minusta on hyvä että tulee erilaisia mielipiteitä, kerran kysyin jotain asiaa eräältä asiantuntijalta ja hän sanoi ettei viitsi neuvoa koska asia on niin omasta mielipiteestä kiinni. Mutta omasta mielestä kun omaa mieltymystä etsii, niin on hyvä olla tietoa erilaisista mahdollisuuksista vaikka se oma valinta ei välttämättä ole se sama mitä sillä toisella on.
Kiitos hyvästä videosta, oli paljon hyvää asiaa! Itse olen kokenut varsinkin keulan rebound säädöt niin että niin nopealle kuin mahdollista. Mutta vähän hitaampi kuski saa sillä pompottavan keulan aikaiseksi, jolla kivikko/juurakko on tosi ikävä ajaa. Hitaana trail kuskina pidän reboundia aika hitaalla, jolloin töyssyt ylittyy kivasti ja keula ehtii yleensä mukaan seuraavaan töyssyyn mennessä. Eikä pitokaan ole ongelma hitaassa vauhdissa. Sitten kovemmassa kyydissä jousitus kyykkää kun ei ehdi mukaan töyssystä toiseen. Esim. omaan Tahkon vetoon laitan vähän nopeammaksi keulan että laskut tulevat tukevammin alas.
Tosi hyvä video. Kiitos! Muutama kysymys: Kuinka hyvin yhden sormen liipaisut toimii talviolosuhteissa, kun on pakko käyttää lämpimiä hanskoja? Ylipäänsä muuttuvatko säädöt talvella? Miten?
Metsään meni 😁 Clint Gibbsin tubekanavalta bongasin joskus sellaisen vinkin, ettei kiristä jarrukahvoja ihan tappiin, niin ne pääsee pyörähtään kaatuessa. Pysyy kahvat paremmin ehjinä.
Hyvä pätkä! Kivan käytännönläheinen lähestyminen! Ainut mikä jäi vähä liian irralleen mikä mua häikkäs pitkään joskus on toi compression ja rebound dampening. Compression on sisäänvaimennus ja rebound on ulosvaimennus, ei sen vaikeempaa käsitteenä. Tietenkin kun miettii miten niitä säätää ja mikä on hyvä säätö ni sit tekstiä saa enemmänkin. Ite vaan joskus ajattelin että ne säätää jotain iskarin sielunelämää ja et sitä ei voi ymmärtää, ni haluun et kellekkään ei tuu kyseinen väärä fiilis. Mäntä vaimentajan puolella liikkuu ylös/alas ilmajousen mukana ja vetää/työntää sylinteriin öljyä sen mukaan ja sielä on erikseen sisään ja ulos "reijät" mistä ölju liikkuu toisesta sisään, toisesta ulos ja niiden reikien "kokoa" säätämällä voit säätää kuinka nopeasti mäntä liikkuu ulos tai sisään. Ulospäin tavotteena et saavuttaa lepopituuden nopeasti mut ei jousimaisella pongauksella, mutta ei kuitenkaa niinkään hidastetusti ettei ehdi vaikka palautua lepopituuteen kunnolla ennen seuraavaa kiveä. Sisään idea että vastustaa liikettä tarpeeks imeäkseen vaikka sen vastaantulevan kiven iskun itteensä, mutta ei niin paljon että tuntuu kovalta. Sit kun nussitaan pilkkua ni top of the line hc iskareissa joissain on eri reijät kompressio puolella nopealle impaktille ja hitaammalle ja voit säätää erikseen nämä kaksi arvoa. Eli sielä on sisään (compression) puolella (öljy ulos) sen yhden reijän sijasta kaksi reikää, joista käytettävä reikä määräytyy iskun aiheuttaman paineen perusteella. Mut sit loppuu mun tietämys et mitä ne vois käytännössä meinata. Varmaan sen kiveä päin ajon nopeuden vaikutus tai jtn.
Hidasta vaimennusta säädetään niillä aukoilla yleensä ja nopeata vaimennusta varten on simmipakat, joiden ohi öljy pääsee virtaamaan, jos hitaan reikä ei mahdollista tarpeeksi nopeaa virtausta. Aika usein ne simmipakat on siel vaimentimessa, vaikkei ulkoista säätöä nopealle vaimennukselle olisikaan.
@@samulione Cool! Joo en mä sen tarkemmin tiedä miten ne fyysisesti siellä on toteutettu, mut vaan silleen yksinkertaistettuna mielikuvana toimii. Tietää vähä mikä ajatus ni ei tarvii puhua iskarin tunnemaailmoista ja persoonallisuudesta kuvatessa sen toimintaa. Tiekkö ku posse keksii ihan omia adjektiiveja kuvaamaan jotain ajofiilistä sillee et loput ei saa siitä sanasta mitään irti. "Joo siit tulee semmonen mehukas" tai "se on tosi reaktiivinen" tai "alkaa kirjottaa" tai jtn yhtä "järkeenkäyvää". Se irrottaa porukan pään siitä mitä siälä oikeesti tapahtuu eli paineistettu öljy liikkuu erilaisista raoista luodakseen vastusta.
Jälleen hyvä video. Yllättävän vähän videoita miten ajoasentoa kannatta lähteä säätämään ja tässä mielestäni kattava katsaus aiheeseen. Sagin säädössä etenkin ilmaiskareilla suosittelisin ensin pumppaamaan muutaman kerran iskareita ja sen jälkeen asettaa renkaan oikeaan kohtaa. Toki vähän haastavampaa ainakin ilman kaveria apuna, mutta ainakin keulan saa säädettyä paremmin mikä sag on todellisuudessa ajaessa. Toki asia on kuten sanoit. Sag on semmonen sinnepäin mistä voi lähteä liikkeelle. Ajotyylejä on niin monenlaisia, että riippuu paljon omasta ajosta, mitkä paineet iskareissa on hyvät. Ajamalla se selviää parhaiten
Asiallista asiaa, kiitän. Nämä säädöt jos mitkä on henkilökohtaista osastoa, mutta tietyt perussäännöt pätee, jotka tuli hyvin tässä videolla esiin. Ostin aikoinaan Farley vitosen ja kuukauden ajon jälkeen molemmissa ranteissa kivulias jännetuppitulehdus. Korjautui kun ostin tangon, jossa rannekulma on melkolailla reipas, eli ei suora tanko. Kesällä ostin fuel ex kasin ja orkkistangolla ajelu ei aiheuta mitään ongelmaa ranteissa. Ajoasento noiden kahden välillä on toki muutenkin ihan erilainen. Satulan asento jakaa miespuolisten kuskien mielipiteitä, itse ajan satula vaaterissa, mutta tiedän monia jotka pitää sitä kassimurskaus-asentona.
No joo, tosi epämääräinen ilmaisu. Jokuhan on keksinyt normaalipainon määritellä painoindeksillä, mut siitä tässä varmaan ei ole kyse. Googlen mukaan keskivertosuomalaisnainen painaa 73 kiloa ja vastaava mies 87. Tota väliä varmaan suurinpiirtein iteki ajattelin lähtökohdaksi, ku rengaspaineista mainitsin.
Stemmin pituus on tärkeä ajotuntuman ja jopa turvallisuuden kannalta. Itse pannutin olkapään osittain ehkä liian pitkän stemmin takia, keula vaan pyörähti ääriasentoon ja pam. Lyhyemmällä stemmillä koko laite on kuin ihan eri pyörä, koska loiva keula ja leveä tanko.
Nii en tiiä. Toi polvi on vaivannu joku 15 vuotta, ei oo osannu terveyskeskus tai Mehiläisen urheilupuoli magneetin jälkeen kukaa sanoa mitää. Viimeks sain 200 buranaa ja jotain voidetta. Toki nyt taas ollu muutama vuos taukoa, vois käydä taas arvuuttelemassa..
Jep. Mulla kans ollu 25 vuotta vaivana ..nyt sitten työpaikkalekuri laittoi mangneetin jälkeen leikkaus jonoon , irronnut pala kierukkaa otetaan pois 👍
Tästäkin olisi saanut ainakin 5 eri videota. Nyt vähän sillisalaatti. Tosin kyllä ihan asiaa. Jarrukahvoista vielä, että säätää sen etäisyyden tangosta jotta sormi ylettyy jarruttamaan tai ei ole liian lähellä.
Ai että kerrankin painotettiin ohjaamoon ensin, ennenkuin alettiin miettiin iskareita. 👌 Mut joo noi iskarit kannattaa aina lähtee siitä valmistajan suosituksesta hieroon itselle sopiviksi. Kaikilla on nettisivut mistä voi iskarin koodilla tarkistaa "perus säädöt". Ja testipaikaksi mielummin joku kiva bikepark pätkä/polku kuin parkkis, muuten pysyttiin asia ytimessä. Toi keula asia vähän karahti korvaan, kyllä ainakin noissa kalliimmissa pumpuissa on hyvin tärkeää sen optimaalisen säädön kannalta että sagi on oikein. Perus yarit ja muut halppikset joissa ei ole kunnollista compresio säätöjä voi sitten säätääkin videon malliin, compressio namikat auki asennossa.
Säädätsä keulan niin, et orjallisesti oikea sägi ja sit keulan käyttäytyminen kompressioilla toivotunlaiseksi? Näistä kun on tosi pitkään ja kovaa ajaneiden kanssa vähän erilaisia näkemyksiä ja ihan noita pamppuja työkseenki ropanneiden kanssa.. jotku ajattelee et pitää ajaa vaimennuksia vasten ja toiset taas enemmän jousta vasten. Toki se voi ajaa vaimennuksia vasten vaatii jo keulaltaki aika paljon ominaisuuksia.
Tottunut muissa harrasteissa sellaiseen hyvään nyrkkisääntöön jousituksen kanssa, että jousi kantaa ja vaimennin säätää liikkeen nopeuden. Omassa budjettipumpussa vaan huomannut, ettei toimi ihan noin. Kun tolpan päälle laittaa pysyvän x-määrän painetta niin keulan kait pitäisi ymmärtääkseni lopulta päätyä ihan yhtä syvälle, oli kompressiosäätö mitä hyvänsä. Vain liikkeeseen käytetty aika pitäisi olla riippuvainen klikeistä. Tuntuu vain, että omassa keulassa nuo neljä ensimmäistä klikkiä (viides lukitus) vaikuttaa myös siihen kuinka syvälle pumppu ylipäätään päätyy (neljäs asento pahin ja siksi turhake). Toisaalta löytänyt kohtuullisen hyvän kompromissin siten, että rebound melko auki, jotta keulan pito olisi mahdollisimman häiriötön (kontaktipinta seuraa pinnanmuotoja mahdollisimman viiveettä) ja kompressiosäätö täysin auki polkuolosuhteissa, kirraten bike parkissa tai alamäkirymistelyissä keskivaiheille, eli kolmos-asentoon. Sagin mukaan säädän alkuun, mutta käytännössä kumminkin hienosäädän siten, ettei pohjausta pääse tapahtumaan kuin silloin kun jotakin menee pieleen. Kovempi alastulo vastapattiin tai muuta vastaavaa.
Tavan pulliaisella menee varmasti naksut aivan sekasin polulla säätäessä. Parkkiksella tai olohuoneessa pääsee lähemmäs optimia ja saattaa oppia jousituksen toiminnan ja termit helpommin kun näkee miten mikäkin vaikuttaa, polulla sitten hienosäätö makunsa mukaan pois optimista.
@@samulione Joo pumpuissa orjallisesti oikee sägi, toki riippuu hyvin paljon millain käyttäytyyt mut siihen 15-20% hujakoille. Tokeneilla ilmajousen käyttäytyminen oikeen laiseksi, enemmän tokeneita jos painuu liian syvälle pikku iskusta/kaipaa enenmmän tukea ajettaessa. Ja viimeisenä sitten foxi grippi ja rokkarin RC vaimentimista hitusen compressioo jos tarvetta esim tiedossa isoja iskuja/hyppyjä tms, mut muuten auki. Paluu vaimennus jarrukuoppien käyttäytymisen mukaan, liian hidas tiputtaa keulaa ja liian nopee saattaa alkaa käymään ranteiden päälle. Tosiaan hitaan ja nopeen compression säätön ei oo kokemusta, kun ei ole ollut sellaista keulaa. Hankintalistalla on lyrikin rc2 vaimennin, kuhan sellasen joskus jostain saa...
Sähkötäysjoustot on aika iso aihekokonaisuus varmaan, enkä tiedä niistä oikeastaan mitään, eli en usko että semmosta pystyy tekemään 😃 Tämmönen tehtiin joskus aiemmin kyllä: ruclips.net/video/eJXe55tpGPo/видео.html
Puhutaanko hetki vielä jarrukahvojen asennosta. itselläni kahvat aika vaakatasossa ja syy tähän on painon saaminen enemmän kämmenelle kuin peukaloille. Aikoinan kun vauhti pysäsi johonkin kiveen ja kahvat olivat alempana on peukaloille tehnyt kipeeää, koska kaikki paino kohdituu silloin peukaloon eikä käsi välttämättä irtoa tangosta. Vaakana tämä peukaloihin kohdistuva voima pienenee. Mutta ei sen väliä miten ne kahvat on. Kunhan on polulla mukavaa :)
Monen vuoden jahkailun jälkeen hankin maastopyörän, erittäin hyödyllistä tietoa sopivan rennosti paketoituna. Kiitos!
Erinomainen video olen ihan aloittelija maastopyöräilyssä ja riittävän vanha ja painavakin Kiitos! Ei kun säätelemään ja maastoon kun lumihanget lähtee madaltumaan.
Kiitos, olipa opettavainen elokuva, ettei aina tarvita mittanauhaa. Perusasiat nyrkkisäännöillä ja hienosäätö perstuntumalla.
Hieno video. Kuvanlaatu hyvä ja asiaakin tuli. Minusta on hyvä että tulee erilaisia mielipiteitä, kerran kysyin jotain asiaa eräältä asiantuntijalta ja hän sanoi ettei viitsi neuvoa koska asia on niin omasta mielipiteestä kiinni. Mutta omasta mielestä kun omaa mieltymystä etsii, niin on hyvä olla tietoa erilaisista mahdollisuuksista vaikka se oma valinta ei välttämättä ole se sama mitä sillä toisella on.
Hyvät musat! Mut kiitos oikeesti! Hyvät jutut oli! T. J
Kiitos hyvästä videosta, oli paljon hyvää asiaa! Itse olen kokenut varsinkin keulan rebound säädöt niin että niin nopealle kuin mahdollista. Mutta vähän hitaampi kuski saa sillä pompottavan keulan aikaiseksi, jolla kivikko/juurakko on tosi ikävä ajaa. Hitaana trail kuskina pidän reboundia aika hitaalla, jolloin töyssyt ylittyy kivasti ja keula ehtii yleensä mukaan seuraavaan töyssyyn mennessä. Eikä pitokaan ole ongelma hitaassa vauhdissa. Sitten kovemmassa kyydissä jousitus kyykkää kun ei ehdi mukaan töyssystä toiseen. Esim. omaan Tahkon vetoon laitan vähän nopeammaksi keulan että laskut tulevat tukevammin alas.
Tosi hyvä video. Kiitos! Muutama kysymys: Kuinka hyvin yhden sormen liipaisut toimii talviolosuhteissa, kun on pakko käyttää lämpimiä hanskoja? Ylipäänsä muuttuvatko säädöt talvella? Miten?
Erittäin hyvä video. 💯
Metsään meni 😁
Clint Gibbsin tubekanavalta bongasin joskus sellaisen vinkin, ettei kiristä jarrukahvoja ihan tappiin, niin ne pääsee pyörähtään kaatuessa. Pysyy kahvat paremmin ehjinä.
Joo, tää käytössä kyllä itelläkin. Hyvä huomio, ei tullu mieleen tässä ollenkaan.
Hyvä pätkä! Kivan käytännönläheinen lähestyminen! Ainut mikä jäi vähä liian irralleen mikä mua häikkäs pitkään joskus on toi compression ja rebound dampening. Compression on sisäänvaimennus ja rebound on ulosvaimennus, ei sen vaikeempaa käsitteenä. Tietenkin kun miettii miten niitä säätää ja mikä on hyvä säätö ni sit tekstiä saa enemmänkin. Ite vaan joskus ajattelin että ne säätää jotain iskarin sielunelämää ja et sitä ei voi ymmärtää, ni haluun et kellekkään ei tuu kyseinen väärä fiilis. Mäntä vaimentajan puolella liikkuu ylös/alas ilmajousen mukana ja vetää/työntää sylinteriin öljyä sen mukaan ja sielä on erikseen sisään ja ulos "reijät" mistä ölju liikkuu toisesta sisään, toisesta ulos ja niiden reikien "kokoa" säätämällä voit säätää kuinka nopeasti mäntä liikkuu ulos tai sisään. Ulospäin tavotteena et saavuttaa lepopituuden nopeasti mut ei jousimaisella pongauksella, mutta ei kuitenkaa niinkään hidastetusti ettei ehdi vaikka palautua lepopituuteen kunnolla ennen seuraavaa kiveä. Sisään idea että vastustaa liikettä tarpeeks imeäkseen vaikka sen vastaantulevan kiven iskun itteensä, mutta ei niin paljon että tuntuu kovalta.
Sit kun nussitaan pilkkua ni top of the line hc iskareissa joissain on eri reijät kompressio puolella nopealle impaktille ja hitaammalle ja voit säätää erikseen nämä kaksi arvoa. Eli sielä on sisään (compression) puolella (öljy ulos) sen yhden reijän sijasta kaksi reikää, joista käytettävä reikä määräytyy iskun aiheuttaman paineen perusteella. Mut sit loppuu mun tietämys et mitä ne vois käytännössä meinata. Varmaan sen kiveä päin ajon nopeuden vaikutus tai jtn.
Hidasta vaimennusta säädetään niillä aukoilla yleensä ja nopeata vaimennusta varten on simmipakat, joiden ohi öljy pääsee virtaamaan, jos hitaan reikä ei mahdollista tarpeeksi nopeaa virtausta. Aika usein ne simmipakat on siel vaimentimessa, vaikkei ulkoista säätöä nopealle vaimennukselle olisikaan.
@@samulione Cool! Joo en mä sen tarkemmin tiedä miten ne fyysisesti siellä on toteutettu, mut vaan silleen yksinkertaistettuna mielikuvana toimii. Tietää vähä mikä ajatus ni ei tarvii puhua iskarin tunnemaailmoista ja persoonallisuudesta kuvatessa sen toimintaa. Tiekkö ku posse keksii ihan omia adjektiiveja kuvaamaan jotain ajofiilistä sillee et loput ei saa siitä sanasta mitään irti. "Joo siit tulee semmonen mehukas" tai "se on tosi reaktiivinen" tai "alkaa kirjottaa" tai jtn yhtä "järkeenkäyvää". Se irrottaa porukan pään siitä mitä siälä oikeesti tapahtuu eli paineistettu öljy liikkuu erilaisista raoista luodakseen vastusta.
En muista oliko videolla jossain, mutta tangon/stemmin ruuvit sitten oikeeseen momenttiin kun laittaa kiinni ;) eli momenttiavain haltuun.
Nyt on asiallista pätkää
Hyvää säätöö 👌
Hyvää settiä! Keep on going-->>>
Jälleen hyvä video. Yllättävän vähän videoita miten ajoasentoa kannatta lähteä säätämään ja tässä mielestäni kattava katsaus aiheeseen. Sagin säädössä etenkin ilmaiskareilla suosittelisin ensin pumppaamaan muutaman kerran iskareita ja sen jälkeen asettaa renkaan oikeaan kohtaa. Toki vähän haastavampaa ainakin ilman kaveria apuna, mutta ainakin keulan saa säädettyä paremmin mikä sag on todellisuudessa ajaessa. Toki asia on kuten sanoit. Sag on semmonen sinnepäin mistä voi lähteä liikkeelle. Ajotyylejä on niin monenlaisia, että riippuu paljon omasta ajosta, mitkä paineet iskareissa on hyvät. Ajamalla se selviää parhaiten
Asiallista asiaa, kiitän. Nämä säädöt jos mitkä on henkilökohtaista osastoa, mutta tietyt perussäännöt pätee, jotka tuli hyvin tässä videolla esiin. Ostin aikoinaan Farley vitosen ja kuukauden ajon jälkeen molemmissa ranteissa kivulias jännetuppitulehdus. Korjautui kun ostin tangon, jossa rannekulma on melkolailla reipas, eli ei suora tanko. Kesällä ostin fuel ex kasin ja orkkistangolla ajelu ei aiheuta mitään ongelmaa ranteissa. Ajoasento noiden kahden välillä on toki muutenkin ihan erilainen. Satulan asento jakaa miespuolisten kuskien mielipiteitä, itse ajan satula vaaterissa, mutta tiedän monia jotka pitää sitä kassimurskaus-asentona.
Mikä on määritelmä normaali paino?
No joo, tosi epämääräinen ilmaisu. Jokuhan on keksinyt normaalipainon määritellä painoindeksillä, mut siitä tässä varmaan ei ole kyse. Googlen mukaan keskivertosuomalaisnainen painaa 73 kiloa ja vastaava mies 87. Tota väliä varmaan suurinpiirtein iteki ajattelin lähtökohdaksi, ku rengaspaineista mainitsin.
Stemmin pituus on tärkeä ajotuntuman ja jopa turvallisuuden kannalta. Itse pannutin olkapään osittain ehkä liian pitkän stemmin takia, keula vaan pyörähti ääriasentoon ja pam. Lyhyemmällä stemmillä koko laite on kuin ihan eri pyörä, koska loiva keula ja leveä tanko.
Totta, itselläkin on ollut joskus sama ongelma😬
10 minuuttia tms jarrukahvan asentoon 😂
Mahtavaa!
Ei siis pienintäkään dissausta tässä. Mut saatoin huvittua taas
Polvi ongelma kuulostaa polvikierukan repeämältä tai nivelrikolta ..kokemusta on..opetusvideo number one..☺
Nii en tiiä. Toi polvi on vaivannu joku 15 vuotta, ei oo osannu terveyskeskus tai Mehiläisen urheilupuoli magneetin jälkeen kukaa sanoa mitää. Viimeks sain 200 buranaa ja jotain voidetta. Toki nyt taas ollu muutama vuos taukoa, vois käydä taas arvuuttelemassa..
Jep. Mulla kans ollu 25 vuotta vaivana ..nyt sitten työpaikkalekuri laittoi mangneetin jälkeen leikkaus jonoon , irronnut pala kierukkaa otetaan pois 👍
Tästäkin olisi saanut ainakin 5 eri videota. Nyt vähän sillisalaatti. Tosin kyllä ihan asiaa.
Jarrukahvoista vielä, että säätää sen etäisyyden tangosta jotta sormi ylettyy jarruttamaan tai ei ole liian lähellä.
Ai että kerrankin painotettiin ohjaamoon ensin, ennenkuin alettiin miettiin iskareita. 👌 Mut joo noi iskarit kannattaa aina lähtee siitä valmistajan suosituksesta hieroon itselle sopiviksi. Kaikilla on nettisivut mistä voi iskarin koodilla tarkistaa "perus säädöt". Ja testipaikaksi mielummin joku kiva bikepark pätkä/polku kuin parkkis, muuten pysyttiin asia ytimessä. Toi keula asia vähän karahti korvaan, kyllä ainakin noissa kalliimmissa pumpuissa on hyvin tärkeää sen optimaalisen säädön kannalta että sagi on oikein. Perus yarit ja muut halppikset joissa ei ole kunnollista compresio säätöjä voi sitten säätääkin videon malliin, compressio namikat auki asennossa.
Säädätsä keulan niin, et orjallisesti oikea sägi ja sit keulan käyttäytyminen kompressioilla toivotunlaiseksi?
Näistä kun on tosi pitkään ja kovaa ajaneiden kanssa vähän erilaisia näkemyksiä ja ihan noita pamppuja työkseenki ropanneiden kanssa.. jotku ajattelee et pitää ajaa vaimennuksia vasten ja toiset taas enemmän jousta vasten. Toki se voi ajaa vaimennuksia vasten vaatii jo keulaltaki aika paljon ominaisuuksia.
Tottunut muissa harrasteissa sellaiseen hyvään nyrkkisääntöön jousituksen kanssa, että jousi kantaa ja vaimennin säätää liikkeen nopeuden.
Omassa budjettipumpussa vaan huomannut, ettei toimi ihan noin. Kun tolpan päälle laittaa pysyvän x-määrän painetta niin keulan kait pitäisi ymmärtääkseni lopulta päätyä ihan yhtä syvälle, oli kompressiosäätö mitä hyvänsä. Vain liikkeeseen käytetty aika pitäisi olla riippuvainen klikeistä. Tuntuu vain, että omassa keulassa nuo neljä ensimmäistä klikkiä (viides lukitus) vaikuttaa myös siihen kuinka syvälle pumppu ylipäätään päätyy (neljäs asento pahin ja siksi turhake). Toisaalta löytänyt kohtuullisen hyvän kompromissin siten, että rebound melko auki, jotta keulan pito olisi mahdollisimman häiriötön (kontaktipinta seuraa pinnanmuotoja mahdollisimman viiveettä) ja kompressiosäätö täysin auki polkuolosuhteissa, kirraten bike parkissa tai alamäkirymistelyissä keskivaiheille, eli kolmos-asentoon.
Sagin mukaan säädän alkuun, mutta käytännössä kumminkin hienosäädän siten, ettei pohjausta pääse tapahtumaan kuin silloin kun jotakin menee pieleen. Kovempi alastulo vastapattiin tai muuta vastaavaa.
Tavan pulliaisella menee varmasti naksut aivan sekasin polulla säätäessä. Parkkiksella tai olohuoneessa pääsee lähemmäs optimia ja saattaa oppia jousituksen toiminnan ja termit helpommin kun näkee miten mikäkin vaikuttaa, polulla sitten hienosäätö makunsa mukaan pois optimista.
@@samulione
Joo pumpuissa orjallisesti oikee sägi, toki riippuu hyvin paljon millain käyttäytyyt mut siihen 15-20% hujakoille. Tokeneilla ilmajousen käyttäytyminen oikeen laiseksi, enemmän tokeneita jos painuu liian syvälle pikku iskusta/kaipaa enenmmän tukea ajettaessa. Ja viimeisenä sitten foxi grippi ja rokkarin RC vaimentimista hitusen compressioo jos tarvetta esim tiedossa isoja iskuja/hyppyjä tms, mut muuten auki. Paluu vaimennus jarrukuoppien käyttäytymisen mukaan, liian hidas tiputtaa keulaa ja liian nopee saattaa alkaa käymään ranteiden päälle. Tosiaan hitaan ja nopeen compression säätön ei oo kokemusta, kun ei ole ollut sellaista keulaa. Hankintalistalla on lyrikin rc2 vaimennin, kuhan sellasen joskus jostain saa...
UI UI UI, ihan kohta kybätonni. Sweet.
Anteeks että keskeytän itseni😂😂😂
Samanlainen video 'greivel pyörän ajoasennosta?? Taitaa olla vähän eroa esim:maantiepyörän asentoon...
Ei kyl riitä itellä natsat tähän hommaan.
Voisitko tehdä videon täpärisähköpyöristä?
Sähkötäysjoustot on aika iso aihekokonaisuus varmaan, enkä tiedä niistä oikeastaan mitään, eli en usko että semmosta pystyy tekemään 😃
Tämmönen tehtiin joskus aiemmin kyllä:
ruclips.net/video/eJXe55tpGPo/видео.html
Puhutaanko hetki vielä jarrukahvojen asennosta. itselläni kahvat aika vaakatasossa ja syy tähän on painon saaminen enemmän kämmenelle kuin peukaloille. Aikoinan kun vauhti pysäsi johonkin kiveen ja kahvat olivat alempana on peukaloille tehnyt kipeeää, koska kaikki paino kohdituu silloin peukaloon eikä käsi välttämättä irtoa tangosta. Vaakana tämä peukaloihin kohdistuva voima pienenee. Mutta ei sen väliä miten ne kahvat on. Kunhan on polulla mukavaa :)
Kiitti! Hyvää triviaa ja hauskalla tavalla esitetty! T. Juki turusta. Mikähän pyörä toi on?
Kova