Afacerea cu mure a familiei Iordache

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 окт 2024
  • Două hectare cu mure sunt pariul pe care fermierul Marin Iordache și fiica sa Cristina l-au făcut în agricultura de nișă. Cu o exploatație de 3.000 de hectare de cultură mare, la Agro Total, în Adunații Copăceni, s-a luat, acum trei ani, decizia unei investiții altfel. Murele au fost alegerea fermierului și a familiei sale. Nu se așteptau, însă, ca afacerea cu fructele de pădure să fie cea mai mare provocare. Una căreia, încă, nu au reușit să îi dea de cap.
    Fermierului Marin Iordache i se pare ireal modul în care marile rețele comerciale au ales să relaționeze cu Agro Total în calitate de mic fermier care produce mure.
    Nemulțumirea fermierului este aceea că deși fermierii români pot furniza fructe de calitate, în marile magazine vede la raft marfă adusă tocmai din Olanda. Nici prețul mai mic nu este un argument al retailerilor, spune administratorul Agro total care a ofertat murele la un preț mult mai mic, tocmai pentru a testa deschiderea comercianților.
    Cu o investiție totală de 50.000 de euro ce include și cele două hectare cu cel mai productiv soi de mure - Thornfree, fermierul și fiica sa sunt revoltați. Au investit în ambalare, în etichetare, în mașini cu frig. Sunt la 30 de minute distanță de București și, totuși, murele lor nu-și găsesc loc la raft.
    În prezent, primele fructe culese din plantația de la Agro total stau în depozitul rece. Fermierul, alături de fiica sa și de soție, continuă corespondența surdă cu reprezentanții marilor magazine. În câmp, plantația ajunsă în al treilea an de cultură, rodește. Nu se știe, însă, dacă fructele de la Agro Total vor ajunge vreodată la consumator. Iar teama fermierului Marin Iordache este ca experiența afacerii cu mure să nu o dezamăgească și pe fiica sa. Cristina Iordache, o tânără dezghețată și frumos educată, a ales să refuze un master la Londra pentru a se implica în afacerea agricolă a familiei. Problema murelor în care a pus atât de mult suflet îi lasă însă un gust amar. La fel de amar precum cel al fructelor străine ce se coc în tir spre România. În timp ce murele noastre românești dulci nu se știe dacă vor mai fi culese...

Комментарии • 39

  • @bozanelena8571
    @bozanelena8571 Год назад

    FELICITĂRI

  • @ionionica6574
    @ionionica6574 4 года назад +7

    Nu renunțați! Produceți ce se poate din mure, poate va veni timpul și în favoarea voastră. Curaj, și succes vă doresc!

  • @florin5236
    @florin5236 6 лет назад +8

    cat de frumoasa e aceata recolta si cat de trist este ca romanii manaca produse aduse din strainatate culese si tinute cu saptamanile in depozite pana ajung pe rafturile magazinilor din romania unde si valoarea nutritionala este scazuta dataorita invechrii lor. Pacat ca produsele locale care ar putea fi consumate a doua zi putrezec pe jos fara a fi aduse pe meselor romanilor. Pacat de intetiile si munca acestor oameni muncitori!

  • @cristianmiclos7053
    @cristianmiclos7053 3 года назад +3

    Devină suntem noi românii că ar trebui să cumpărăm de la fermieri și țărani și să nu mai mergem la supermarket ptr ce putem procura de la țărani români.🤔🤔🤔🤔

  • @workingequitationcluj2119
    @workingequitationcluj2119 5 лет назад +7

    Eu unul caut taramul roman de la zacusca dulceata pana la murata visinata ...vin ...preparatele din carne incerc si le fac eu.. hartie igienica si painea le cumparam de la magazin .

    • @ionionica6574
      @ionionica6574 4 года назад +2

      Cel mai inteligent răspuns! Așa tărâm trebuie să-l căutăm toti românii!

  • @seda14us
    @seda14us 6 лет назад +2

    Faceti VIN din Mure foarte scump...asa se merita...

  • @mariaburcus2721
    @mariaburcus2721 4 года назад

    Nu știu de ce s au înroșit și nu se coc ! Au instalație sunt foarte dese fructele ! Anul trecut sau uscat ...... Va multumesc !

  • @gabychis2879
    @gabychis2879 3 года назад

    Mda ... exact in situatia asta ma aflu si eu in anul 2021, curand am sa recoltez (cam o luna max) si din pacate oriunde arunc vorba sau cer ajutor, nici un rezultat privind vanzarea lor... cine stie, poate lasati un comentariu aici cu idei.
    Multumesc

  • @natasaregos9673
    @natasaregos9673 3 года назад

    Exportati, aduceti la magazinele poloneze si romanesti din Anglia sau de oriunde, romanii ar fi bucurodi sa le cumpere. Nu va concentrati pe piata romaneasca daca cei de acolo va leaga la maini. Eu tanjesc dupa produsele astea in Anglia si platesc 10-15 lei pentru 13 mure sau zmeura cu putin gust de mure sau zmeura. Daca ei importa dvs exportati.

  • @unda25
    @unda25 5 лет назад +2

    cat costa o tona???

  • @livrad7777
    @livrad7777 5 лет назад +2

    razboiul economic din europa , condus de securitatea de la vatican ,pentru interese personale

  • @credliber3339
    @credliber3339 3 года назад

    Putea-i să cosești...

  • @ssstefannn1
    @ssstefannn1 5 лет назад +3

    murele sunt frumoase, dar domnita e mai frumoasa

  • @sentra6661
    @sentra6661 4 года назад

    neingrijita cultura, joasa, necuratat intre randuri , nu trebuie sa folosesti erbicide ca sa cureti intre randuri etc.., lemn..ce sa mai, saracii, degeaba au jde mii de hectare, saracii cu multi bani asa se cheama astia. oricum sa pui ca haplea 2 hectare de rahat de thornfree , cand sunt mii de producatori in ziua de azi si stau cu ele pe stoc si fac tuica sau isi vand culturile cu tot cu butasi si pamant, nu isi scot nici banii pe apa , dapai pe munca.

  • @mariandanciu3038
    @mariandanciu3038 5 лет назад

    Butasi mur la ghiveci navaho summerlong 0770454919