Başlığı görünce korktum ama içeriği dinleyince 🤭... 10 yıldir İstanbul Esenyurt'ta Türkiye'nin en kötü okullarından birinde öğretmenlik yapıyorum, bu anlattıklarınız beni çok güldürdü 😂😂😂 Belki tecrübelerimden ötürü bunlar bana çıtır çerez geliyordur ama hakikaten bunlar da dert mi yahu🤔 Şu açıdan söylüyorum dünyada kolay dertsiz sıkıntısız bir iş mi var ki 🤷♀️ Ayrıca Almanya'da insanların öğretmenliği seçmemesindeki tek neden uzun eğitim süresidir. Hangi mesleğe sahip olursa olsun maaşlar ve özlük hakları arasında Türkiye'de olduğu gibi derin uçurumlar olmadığı için zaman kaybetmek istemez, hemen mesleki eğitimi bitirip çalışıp para kazanmak isterler😉
@@ebrukoknarAlmanyadayım zaten ayrıca bürokrasi ile yazdıklarımın bir alakası da yok 😉 işlerin hızlı yürümesi benim için önemli bir kriter değil, sizin için önemli bir kriterse Türkiye'de yaşayabilirsiniz, kimse bizi Almanya'da zorla tutmuyor👍
@@ThePisuanzi😅😅😅çok yaşayın. Bğrokrasiden şikayet ediyorlar ama o bürokrasinin insanları eşit kıldığunın bile farkında değiller. Türkiye de bi telefonla halledilen işler ne kadar hakkaniyetli?
Valla sizi tanımaya yeni başladım ben bu kadar iyi Almanca ve Türkçe konusmaniza şaşırdım ikisi de harika. Daha çok bu alanda yayınlar bekliyoruz eğer mümkünse
Almanya'da öğretmenim. Nalan hanımın söylediklerini ben de yaşıyorum. İntihar oranını bilmen ama tükenmezlik sendromunun ("Burn-out") en yüksek yaşandığı mesleğin öğretmenlik oldugunu üniversitede profesörler sık sık söylerlerdi. Muhtemelen bu mesleği gercekten yapıp yapmamak istediğimizi gözden geçirmemiz için üstüne basarlardı. Ben şahsen kardeşlerime ve meslek arayısında olan tanıdıklara çok çok iyi düşünmelerini söylüyorum. Bu mesleği içinden gelmiyorsa zor yaparsın. Hele bir de branş seçiminde düşünmeden seçim yapmak ileride hayatı zindana çevirebilir. Örnegin branş olarak (eyaletten eyalete değişiyor, Baden-Württemberg'de okudum ve üç branş seçmem gerekiyordu. Şimdi ikiye düşmüş) sözel ağırlıklı branşlar seçmek meslek hayatında sınav okuma ve ders hazırlama süresini uzatır. Buna karşın branş olarak beden eğitimi veya sanat dersi hızlı hazırlanan ve sınav okuma gereği olmayan derslerdir, evdeki calışma mesaiyisini kısaltır.. Ama her öğretmen, branşı ne olursa olsun aynı parayı kazanır (eyalet ve memuriyet durumu bir baska mevzu tabii). Insanlar öğretmenlerin eve gelip sefa sürdüğünü sanarlar ama biz eve gelip bir de ders hazırlıyor ve sınav okuyoruz, ben seçtiğim branşlardan dolayı akşam saatlerine kadar masa başındayım, pazar günleri dahil. Üniversiteden sonraki staj süresi de başka bir eziyet, ondan hiç başlamayayım... Yorumlarda bir arkadaş şunu yazmış: Hem öğretmek hem de eğitmek çok zor. Şimdiki zamanda ebeveynler eğitim işini de okula kakaladıkları icin öğretmenlerden çok şey bekleniyor. Bu yükün altında eziliyorlar.
Merhaba. Almanya da ingilizce öğretmenliği yapmak için bana önerebilieceğiniz bir eyalet var mı. Hem okulların durumu hem eyalette yaşamak için nereyi önerirsiniz. Cevaplarsanız çok sevinirim.
@@serhatavc778 Almanya’da her öğretmen kendi branşlarının yanı sıra bir de sınıf öğretmenliği yapmak zorundadır. Sadece sınıf öğretmenliği yapılmaz. Üniversitede sınıf öğretmenliği diye bir bölüm de yoktur. Benim branşlarım mesela İngilizce, Almanca ve bilgisayar eğitimi. Bunların yanı sıra bir 9. sınıfın sınıf öğretmeniyim. Her sınıfın bir sınıf öğretmeni vardır. Türkiye’de nasıl bilmiyorum.
Yok sınıf öğretmenliği derken branş olarak sınıf öğretmenliği Türkiye’de ilkokul için sınıf öğretmeni oluyor Türkçe, matematik, hayat bilgisi, sosyal bilgiler, fen bilgisi derslerine giriyor. Fakat hepsinin ayrı ayrı diploması yok sadece sınıf öğretmenliği diploması var
Cok tesekkürler Nalan hanim. Ama video biraz kisa olmus.Almanyada Anerkenung yaptirmis bir ögretmen adayi olarak konuyla ilgili uzun bir video bekliyorum .
Almanya´da ögretmen olmak ile ilgili videolarinizi severek izliyorum. Bu alanda önerilerinizi de anlatabilir misiniz ? Avantaj ve dezavantajlari da merak ediyorum. Tesekkürler ..
öğretmen olmak istemeyenlere hak verdim, kafayı dinlemek varken ne uğraşıcam velisiyle ayrı dert öğrencisi ile ayrı dert 🤓 " hayat kısa kuşlar uçuyor" C.Süreyya
Ne güzel bir konuya değinmişsiniz, Almanyada öğretmen olana kadar çocukların (bizdeki deyimle)Burnunda geliyor hayat ,🙏Allah emeklerini boşa götürmesin
Duygusal motivasyon olmadan-tabi bu duygusal motivasyon maddi kazanç hariç her sey olabilir-yalnız parayla kimseden öğretmenlik yapmasını beklemeyin. Bu arada intihar oranlarına çok üzüldüm. Yani başı çeken meslek kolu hayat kadını olsa ona da üzülürdüm, kendim de öğretmen olduğum için ayrıca üzüldüm. Öğretmenden hem eğitim hem de öğretim beklemek belki de işi zorlaştırıyor. Bi sohbet ortamında Danimarka'da yasayan bir gurbetçi pedagog olduğunu söylemişti yani ne iş yapıyorsunuz dediğimde ise yaptığı işi kısaca şöyle özetledi; öğretmenle sınıfta beraber bulunduklarını yalnız öğretmen önde ders anlatırken ben arkada öğrencileri gözlemliyorum. Onların ders öncesi ve sonrası ile ilgileniyorum. Yani öğretmen öğretiyor , ben eğitiyorum demişti. Danimarkadan kimse varsa aciklayabilirler.
Maaş ne kadar iyi olursa olsun, tatil süresi altı değil on hafta olsun yaşanan zorlukları telafi etmediği ortada. En değerli, en zor meslektir öğretmenlik. Çalışma koşullarında reform yapılmalı, sürdürülebilir destek verilmeli. Zihinsel ve bedensel konfor alanı verilmeli, meslek içinde yeni yan kollar açılmalı. Her şeyin başı eğitim öğretim demek kolay tabi, altı haftalık izin yapmanın yıpranmışlığı silip süpüreceğini düşünenlere acı acı gülerim hep. Dünyanın neresinde olursa olsun işini yapmaya çalışan öğretmenlerimize kolaylık diliyorum. Siz de bir öğretmensiniz benim için Nalan hanım, teşekkürler..
Merhaba, Germanistik als Hauptfach und Erziehungswissenschaft als nebenfach olarak kabul aldım. Gelecek ay üniversitem başlıyor, bu ikisinin kombiniyle DAF öğretmeni, veya direkt öğretmen olabilir miyim? Veya 3 sene sonra Lehramt als Master yapsam öğretmen olabiliyor muyum? yada nebenfach olarak DaF alsam. Kısacası ben bu durumda nasıl öğretmen olabilirim sorum bu:)
Emin bey merhabalar, nasıl kabul aldınız paylaşma imkanınız olursa çok ama çok makbule geçer 🙏 burada bir üniversitede almanca öğretmenliğine yerleşme belgesiyle mi başvurdunuz acaba?
Turkiyenin herhangi bir meslek lisesinde öğretmenlik yapmadan ben öğretmenlik yaptım cok yoruldum ölüyorum tukeniyorum derseniz cok ayıp edersiniz..Almanyada ogretmenlik turkiyede en basit işle eşdegerdir bu anlattklarniza baklrsa 😂
Almanya’da okudum. Orada nedense çok gereksiz Japonya takıntısı var. Japonya’ya hayranlıkları var. Alman arkadaşlarla konuştuğumda neden bu kadar çok Japon kültürüne meraklısınız dediğim de çok detaylı bişeyler anlatamıyorlar. Tamamiyle özenme olduğunu söyleyebilirim.
Hitler le Japonya ikinci dünya savasinda müttefik oldiklari icin Almanlar Japon hiyarlarini seviyorlar. Senin gibi sonradan gelenleri asla sevmiyorlar tiksiniyorlar haberin olsun.
Öğretmenlerin maaşının yüksek olduğunu düşünmüyorum. Okadar okuyan başka branşlarla kıyaslayın isterseniz. Geçtim üniversiteyi Ausbildung yapanlarla kıyaslayın gene az. Insaat sektörü ustaları, teknikerler, yazılımcılar, hatta büyük işletmelerin usta işçileri (porsch, merc..) ve bir çok meslek öğretmenden daha çok kazanır.
Nalan hanım güzel video için teşekkürler çok faydalı. Bir sorum var size: Lise1'den sonra Almanya'ya geldiğinizi söylediniz. Liseyi Almanya'da tamamlama süreci nasıl işledi? Özel bir okula mı kayıt oldunuz, yoksa normal Alman öğrencilerin kayıt olduğu gibi lise 2'ye kayıt olup devam mı ettiniz? Özetle; Entegrasyon süreci nasıl yürütülüyor liseyi yarım bırakan öğrenciler için?
Lise 2-3ten sonra gelenler için daha zor. Genelde Berufschuleye gidiyorlar. Ordan sonra Ausbildung vs. 9 bittikten sonra gelinirse dil sınıfından sonra 9u tekrar okur öğrenci.
Almanya da eğitim fakültesinin lisans programları var mı? Örneğin fen bilgii öğretmenliği diye bir program var mı? Yoksa fen fakültesinde fizik, kimya vs okuyanlar pedogojik formasyonla öğretmen mi oluyorlar?
Benim kizim ogretmen calusma saatleri kötü degil ilkokul ogretmeniysrn ayni Türkiyedeki gibi oglene kadar ortaokul ogretmeniysrn daha Uzun oluyor maasida dogru orantida fazla oluyor
Almancayı da baya öğrenmeye başladım, Rusça düşüncelerimi falan çekip yüklüyorum ben de, bir de gerçek bir anım var, bak gerçek anım. Ruslar gerçekten de her şeye inanmaya meyillilermiş, en çok da Ortadoksluk mezhebine ve puşkinin şiirlerine inanmaya meyilliermiş, gerçek Rus'la face-to-face karşılaştım konuştum, adam karısını çocuğunu arkasında getirdiği annesini bile gösterdi. Keşke videoya alsaydım diye pişman oldum o olayı ya, İlber Ortaylı'nın zaman kaybolmaz kitabı da haklıymış. Tezi de kesinlikle gerçek Rus profesör hocamdan alacağım belli oldu. Ola ola iklim değişikliği aktivisti, gitar ve org hocası, Rus dili edebiyatı ile uluslararası ticaret ve lojistik yönetimini aynı anda okuyan, zaten her zaman olduğu gibi İngilizcem de anadilim gibi, bir yandan da Almanca çalışan bir insan oldum çıktım ya. *i see your main perhaps, but mine perhaps is like this* ya çocuklar saygı duymuyor, öğrenmek istemiyor, Rusça ve Rus kültürü TOP bir de İtalyanca da Top bunları da öğrenmek istemiyorlar, e nasıl öğretecegiz biz bunları gelecek nesillere. Felsefe gelenegi ve felsefe olarak Almanca ve alman kültürü şart sadece ama çok tehlikeli, Almanya çok korkuyor çok yüksek Almanca bilen insanlardan. Ki buraya da öyle Almanca şeyler yazarım ki ama yazmam 🥲🤷🏻♂️ ya bir de önüme çıkıp duruyor zamanında barda müzisyenlik yaptığımız videolar Almanca-rusca-ingilizce olarak falan, bu günleri hatırladınız mı diye. Ulan atmayın şunları artık bana, ya da beni o dönemden tanıyanlar falan da oluyor *i am not that man anymore, i don't care* diyorum onu da dinletemiyorum ya. 🥲🤷🏻♂️🤦 Yav insanların derdi eğer çok buysa yükleyeyim o zamanlardan bir kaç videoyu bakıp bakıp hayal kursunlar ya 🥲🤦
Bu sorunun cevabi ogretmenligin problemi degil ki. Almanyada kimse doktor da olmak istemiyor, muhendis de. Yani mesakkatli islerin talibi az. Ogretmenligin belli oranda mesakkatli olmadigi bir yer dusunemiyorum. Almanyada malum dilin zorlugu, belge-dokumantasyonda detay takintisi, ve ozellikle cift dal olayi malesef ogretmenligi gereksiz bir gerginlige tasiyor. Bir de Almanyada bu kadar para kazanmadan da belli bir ozgurluk ve imkan icerisinde yasayabilme alternatifleri guclu.
Herkesi - kontrol edmeden - ve uygun olmayan her üniversiteyi bitirmiş aldıkları için. Birde - üniversite bitirmiş arasında - kaliteli olarak geçmiyor - Avukat olan anneler ve babalar - Öğretmen olanı küçük görüyor lar ! Beamten Status girdikleri için! Sicherer Arbeits Platz olarak geçiyor Alman yada! Ama prestijli değil!. Bunu - 4 sene Almanya'da Grundschule de - gördüm ve öğrendim. Beni - Alman öğretmen beni Grundschule de - systematisch systematisch systematisch systematisch disladi! ( Systematische Diskriminierung) Ausgrenzung! Ama aynı öğretmen - avukat ve Manager olan velilere - bir bal,bal,bal- bir kibar konuşuyordu! Bana gelince= ben Türk ve Sünni oldum için beni 4 sene boyunca başka okula gitmek le - rahatsız ediyordu! Systematische Diskriminierung und Vertreibungs Politik - uyguluyordu - öğretmen Alman olarak.
Ahoi,
können bitte auch deutsche Untertitel angeboten werden?
Hallo Stefan, Ihr Interesse freut mich sehr
Eti senin kemiği benim muhabbeti Türkiye'de 20 yıl önceydi. Şimdi veliler öğretmenlerin başında boza pişiriyorlar
Başlığı görünce korktum ama içeriği dinleyince 🤭... 10 yıldir İstanbul Esenyurt'ta Türkiye'nin en kötü okullarından birinde öğretmenlik yapıyorum, bu anlattıklarınız beni çok güldürdü 😂😂😂 Belki tecrübelerimden ötürü bunlar bana çıtır çerez geliyordur ama hakikaten bunlar da dert mi yahu🤔 Şu açıdan söylüyorum dünyada kolay dertsiz sıkıntısız bir iş mi var ki 🤷♀️ Ayrıca Almanya'da insanların öğretmenliği seçmemesindeki tek neden uzun eğitim süresidir. Hangi mesleğe sahip olursa olsun maaşlar ve özlük hakları arasında Türkiye'de olduğu gibi derin uçurumlar olmadığı için zaman kaybetmek istemez, hemen mesleki eğitimi bitirip çalışıp para kazanmak isterler😉
Alman bürokrasisi ile hiç muhatap olmamışsınız Türkiye'de işler o kadar hızlı ilerliyor ki bunu ordan zaten anlayamazsınız
@@ebrukoknarAlmanyadayım zaten ayrıca bürokrasi ile yazdıklarımın bir alakası da yok 😉 işlerin hızlı yürümesi benim için önemli bir kriter değil, sizin için önemli bir kriterse Türkiye'de yaşayabilirsiniz, kimse bizi Almanya'da zorla tutmuyor👍
@@ThePisuanzi bravo
@@ThePisuanzi😅😅😅çok yaşayın. Bğrokrasiden şikayet ediyorlar ama o bürokrasinin insanları eşit kıldığunın bile farkında değiller. Türkiye de bi telefonla halledilen işler ne kadar hakkaniyetli?
Ama hayat kısa ve süre yetmiyor
Valla sizi tanımaya yeni başladım ben bu kadar iyi Almanca ve Türkçe konusmaniza şaşırdım ikisi de harika. Daha çok bu alanda yayınlar bekliyoruz eğer mümkünse
Almanya'da öğretmenim. Nalan hanımın söylediklerini ben de yaşıyorum. İntihar oranını bilmen ama tükenmezlik sendromunun ("Burn-out") en yüksek yaşandığı mesleğin öğretmenlik oldugunu üniversitede profesörler sık sık söylerlerdi. Muhtemelen bu mesleği gercekten yapıp yapmamak istediğimizi gözden geçirmemiz için üstüne basarlardı.
Ben şahsen kardeşlerime ve meslek arayısında olan tanıdıklara çok çok iyi düşünmelerini söylüyorum. Bu mesleği içinden gelmiyorsa zor yaparsın. Hele bir de branş seçiminde düşünmeden seçim yapmak ileride hayatı zindana çevirebilir. Örnegin branş olarak (eyaletten eyalete değişiyor, Baden-Württemberg'de okudum ve üç branş seçmem gerekiyordu. Şimdi ikiye düşmüş) sözel ağırlıklı branşlar seçmek meslek hayatında sınav okuma ve ders hazırlama süresini uzatır. Buna karşın branş olarak beden eğitimi veya sanat dersi hızlı hazırlanan ve sınav okuma gereği olmayan derslerdir, evdeki calışma mesaiyisini kısaltır.. Ama her öğretmen, branşı ne olursa olsun aynı parayı kazanır (eyalet ve memuriyet durumu bir baska mevzu tabii).
Insanlar öğretmenlerin eve gelip sefa sürdüğünü sanarlar ama biz eve gelip bir de ders hazırlıyor ve sınav okuyoruz, ben seçtiğim branşlardan dolayı akşam saatlerine kadar masa başındayım, pazar günleri dahil. Üniversiteden sonraki staj süresi de başka bir eziyet, ondan hiç başlamayayım...
Yorumlarda bir arkadaş şunu yazmış: Hem öğretmek hem de eğitmek çok zor. Şimdiki zamanda ebeveynler eğitim işini de okula kakaladıkları icin öğretmenlerden çok şey bekleniyor. Bu yükün altında eziliyorlar.
Merhaba. Almanya da ingilizce öğretmenliği yapmak için bana önerebilieceğiniz bir eyalet var mı. Hem okulların durumu hem eyalette yaşamak için nereyi önerirsiniz. Cevaplarsanız çok sevinirim.
@elva66 Almanya’ya evlenip geleceğim.Ben sınıf öğretmeniyim. Biliyorsunuzdur muhakkak 1-2-3-4. sınıfların öğretmeniyim. Almanyada sınıf öğretmenliği yapabiliyor muyum? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Teşekkür ederim şimdiden.
@@serhatavc778 Almanya’da her öğretmen kendi branşlarının yanı sıra bir de sınıf öğretmenliği yapmak zorundadır. Sadece sınıf öğretmenliği yapılmaz. Üniversitede sınıf öğretmenliği diye bir bölüm de yoktur. Benim branşlarım mesela İngilizce, Almanca ve bilgisayar eğitimi. Bunların yanı sıra bir 9. sınıfın sınıf öğretmeniyim. Her sınıfın bir sınıf öğretmeni vardır. Türkiye’de nasıl bilmiyorum.
@@SUNSHINE-yk4lt Baden-Württemberg eyaletinde doğup büyüdüğüm için başka eyaletlerdeki durumları bilemem. Ama Berlin hakkında iyi şeyler duydum.
Yok sınıf öğretmenliği derken branş olarak sınıf öğretmenliği Türkiye’de ilkokul için sınıf öğretmeni oluyor Türkçe, matematik, hayat bilgisi, sosyal bilgiler, fen bilgisi derslerine giriyor. Fakat hepsinin ayrı ayrı diploması yok sadece sınıf öğretmenliği diploması var
Cok tesekkürler Nalan hanim. Ama video biraz kisa olmus.Almanyada Anerkenung yaptirmis bir ögretmen adayi olarak konuyla ilgili uzun bir video bekliyorum .
Almanya´da ögretmen olmak ile ilgili videolarinizi severek izliyorum. Bu alanda önerilerinizi de anlatabilir misiniz ? Avantaj ve dezavantajlari da merak ediyorum. Tesekkürler ..
öğretmen olmak istemeyenlere hak verdim, kafayı dinlemek varken ne uğraşıcam velisiyle ayrı dert öğrencisi ile ayrı dert 🤓
" hayat kısa kuşlar uçuyor" C.Süreyya
Ne güzel bir konuya değinmişsiniz, Almanyada öğretmen olana kadar çocukların (bizdeki deyimle)Burnunda geliyor hayat ,🙏Allah emeklerini boşa götürmesin
Duygusal motivasyon olmadan-tabi bu duygusal motivasyon maddi kazanç hariç her sey olabilir-yalnız parayla kimseden öğretmenlik yapmasını beklemeyin. Bu arada intihar oranlarına çok üzüldüm. Yani başı çeken meslek kolu hayat kadını olsa ona da üzülürdüm, kendim de öğretmen olduğum için ayrıca üzüldüm. Öğretmenden hem eğitim hem de öğretim beklemek belki de işi zorlaştırıyor. Bi sohbet ortamında Danimarka'da yasayan bir gurbetçi pedagog olduğunu söylemişti yani ne iş yapıyorsunuz dediğimde ise yaptığı işi kısaca şöyle özetledi; öğretmenle sınıfta beraber bulunduklarını yalnız öğretmen önde ders anlatırken ben arkada öğrencileri gözlemliyorum. Onların ders öncesi ve sonrası ile ilgileniyorum. Yani öğretmen öğretiyor , ben eğitiyorum demişti. Danimarkadan kimse varsa aciklayabilirler.
Maaş ne kadar iyi olursa olsun, tatil süresi altı değil on hafta olsun yaşanan zorlukları telafi etmediği ortada. En değerli, en zor meslektir öğretmenlik. Çalışma koşullarında reform yapılmalı, sürdürülebilir destek verilmeli. Zihinsel ve bedensel konfor alanı verilmeli, meslek içinde yeni yan kollar açılmalı. Her şeyin başı eğitim öğretim demek kolay tabi, altı haftalık izin yapmanın yıpranmışlığı silip süpüreceğini düşünenlere acı acı gülerim hep. Dünyanın neresinde olursa olsun işini yapmaya çalışan öğretmenlerimize kolaylık diliyorum. Siz de bir öğretmensiniz benim için Nalan hanım, teşekkürler..
Merhabalar, Almanya da öğretmenlik yapmak için Türkiye de tezsiz yüksek lisans yapmış olmak yeterlimi? Tezli yüksek lisans mı isteniyor?
Siz konudan epey uzaksınız anlaşılan. Biraz araştırın derim.
@@serkanakca9702
Hocam ben de araştırdım öğretmenlik için Yükseklisans şartı istiyorlar ????
Maaslari cok iyi dediniz hocam ama nekadar olduğunu soylemediniz. Ucretleri nekadar acaba
Merhaba, Germanistik als Hauptfach und Erziehungswissenschaft als nebenfach olarak kabul aldım. Gelecek ay üniversitem başlıyor, bu ikisinin kombiniyle DAF öğretmeni, veya direkt öğretmen olabilir miyim? Veya 3 sene sonra Lehramt als Master yapsam öğretmen olabiliyor muyum? yada nebenfach olarak DaF alsam. Kısacası ben bu durumda nasıl öğretmen olabilirim sorum bu:)
Evet olabilirsin. Üniversitelerde Daz/Daf dersi veriliyor ve zertifika yapma ihtimalin var :-)
Emin bey merhabalar, nasıl kabul aldınız paylaşma imkanınız olursa çok ama çok makbule geçer 🙏 burada bir üniversitede almanca öğretmenliğine yerleşme belgesiyle mi başvurdunuz acaba?
Haette haette Fahrrad kette.Keşkeyle Meşkeyi evermişler belki isminde çocukları olmuş Persisches sprichwort.
Turkiyenin herhangi bir meslek lisesinde öğretmenlik yapmadan ben öğretmenlik yaptım cok yoruldum ölüyorum tukeniyorum derseniz cok ayıp edersiniz..Almanyada ogretmenlik turkiyede en basit işle eşdegerdir bu anlattklarniza baklrsa 😂
Ben de meslek lisesinde bir süre çalışan ve sonra ilkokula geçerek kurtulan bir öğretmen olarak katılıyorum dediklerinize..
Almanya’da okudum. Orada nedense çok gereksiz Japonya takıntısı var. Japonya’ya hayranlıkları var. Alman arkadaşlarla konuştuğumda neden bu kadar çok Japon kültürüne meraklısınız dediğim de çok detaylı bişeyler anlatamıyorlar. Tamamiyle özenme olduğunu söyleyebilirim.
Gençlerde uzak doğu merakı türkiyede de var butun dunyada var şu k pop dedikleri akimla ilgili sanirim ama orta ve ustu yas gruplarinda yok bu
Hitler le Japonya ikinci dünya savasinda müttefik oldiklari icin Almanlar Japon hiyarlarini seviyorlar. Senin gibi sonradan gelenleri asla sevmiyorlar tiksiniyorlar haberin olsun.
Dünya Almanlara Almanlar Japon lara hayran 😂
@@muhammeterencakr-qg1rr Japonlar kimmis hepsi yamuk. Japonlar Almanlara hayran sen tarihi bilmessinki.
Öğretmenlerin maaşının yüksek olduğunu düşünmüyorum.
Okadar okuyan başka branşlarla kıyaslayın isterseniz. Geçtim üniversiteyi Ausbildung yapanlarla kıyaslayın gene az.
Insaat sektörü ustaları, teknikerler, yazılımcılar, hatta büyük işletmelerin usta işçileri (porsch, merc..) ve bir çok meslek öğretmenden daha çok kazanır.
Tercümanlar?
Ne kadar aliyorlar ogrtmnler
Nalan hanım güzel video için teşekkürler çok faydalı. Bir sorum var size: Lise1'den sonra Almanya'ya geldiğinizi söylediniz. Liseyi Almanya'da tamamlama süreci nasıl işledi? Özel bir okula mı kayıt oldunuz, yoksa normal Alman öğrencilerin kayıt olduğu gibi lise 2'ye kayıt olup devam mı ettiniz? Özetle; Entegrasyon süreci nasıl yürütülüyor liseyi yarım bırakan öğrenciler için?
Lise 2-3ten sonra gelenler için daha zor. Genelde Berufschuleye gidiyorlar. Ordan sonra Ausbildung vs.
9 bittikten sonra gelinirse dil sınıfından sonra 9u tekrar okur öğrenci.
Almanya da eğitim fakültesinin lisans programları var mı? Örneğin fen bilgii öğretmenliği diye bir program var mı? Yoksa fen fakültesinde fizik, kimya vs okuyanlar pedogojik formasyonla öğretmen mi oluyorlar?
Alman okullarında Veli şikayetleri ve çalışma saatleri konusunu biraz daha geniş anlatır mısınız. Çok kısa olmuş.
Benim kizim ogretmen calusma saatleri kötü degil ilkokul ogretmeniysrn ayni Türkiyedeki gibi oglene kadar ortaokul ogretmeniysrn daha Uzun oluyor maasida dogru orantida fazla oluyor
@@rabiyeaydogan2487 Yaz tatili ne kadar
@@rabiyeaydogan2487 😂
@@merveaydn780 Ne kadarmış? Öğrenebildiniz mi?
@@TYTAYT-oh3vz1.5 ay civari,
Almancayı da baya öğrenmeye başladım, Rusça düşüncelerimi falan çekip yüklüyorum ben de, bir de gerçek bir anım var, bak gerçek anım. Ruslar gerçekten de her şeye inanmaya meyillilermiş, en çok da Ortadoksluk mezhebine ve puşkinin şiirlerine inanmaya meyilliermiş, gerçek Rus'la face-to-face karşılaştım konuştum, adam karısını çocuğunu arkasında getirdiği annesini bile gösterdi. Keşke videoya alsaydım diye pişman oldum o olayı ya, İlber Ortaylı'nın zaman kaybolmaz kitabı da haklıymış.
Tezi de kesinlikle gerçek Rus profesör hocamdan alacağım belli oldu.
Ola ola iklim değişikliği aktivisti, gitar ve org hocası, Rus dili edebiyatı ile uluslararası ticaret ve lojistik yönetimini aynı anda okuyan, zaten her zaman olduğu gibi İngilizcem de anadilim gibi, bir yandan da Almanca çalışan bir insan oldum çıktım ya. *i see your main perhaps, but mine perhaps is like this* ya çocuklar saygı duymuyor, öğrenmek istemiyor, Rusça ve Rus kültürü TOP bir de İtalyanca da Top bunları da öğrenmek istemiyorlar, e nasıl öğretecegiz biz bunları gelecek nesillere. Felsefe gelenegi ve felsefe olarak Almanca ve alman kültürü şart sadece ama çok tehlikeli, Almanya çok korkuyor çok yüksek Almanca bilen insanlardan. Ki buraya da öyle Almanca şeyler yazarım ki ama yazmam 🥲🤷🏻♂️ ya bir de önüme çıkıp duruyor zamanında barda müzisyenlik yaptığımız videolar Almanca-rusca-ingilizce olarak falan, bu günleri hatırladınız mı diye. Ulan atmayın şunları artık bana, ya da beni o dönemden tanıyanlar falan da oluyor *i am not that man anymore, i don't care* diyorum onu da dinletemiyorum ya. 🥲🤷🏻♂️🤦 Yav insanların derdi eğer çok buysa yükleyeyim o zamanlardan bir kaç videoyu bakıp bakıp hayal kursunlar ya 🥲🤦
Şuan bir tırstım abi yapma gözünü sevim
Eti senin kemiği benim diye birsey yok o sizin dediginiz 20 sene önceydi. Kendim öğretmen olduğum için söylüyorum.
550 Euro maaşım 15 yıllık öğretmen Almanya’ya geleceğim aşçı bulaşıkçı fark etmez
Daha anadilinde yazı yazamıyorsun ne dediğin anlaşılmıyor. Seni nasıl öğretmen yaptılar pes.
Cok tatlisiniz. Ben de Unids MA dayim
Bu sorunun cevabi ogretmenligin problemi degil ki. Almanyada kimse doktor da olmak istemiyor, muhendis de. Yani mesakkatli islerin talibi az. Ogretmenligin belli oranda mesakkatli olmadigi bir yer dusunemiyorum. Almanyada malum dilin zorlugu, belge-dokumantasyonda detay takintisi, ve ozellikle cift dal olayi malesef ogretmenligi gereksiz bir gerginlige tasiyor.
Bir de Almanyada bu kadar para kazanmadan da belli bir ozgurluk ve imkan icerisinde yasayabilme alternatifleri guclu.
İlahiyat mezunu bir öğretmen Almanya'da çalışabilir mi
Sen Arap dinkardesleriyin ülkesine git burasi Kafir ülke.
Herkesi - kontrol edmeden - ve uygun olmayan her üniversiteyi bitirmiş aldıkları için.
Birde - üniversite bitirmiş arasında - kaliteli olarak geçmiyor -
Avukat olan anneler ve babalar -
Öğretmen olanı küçük görüyor lar !
Beamten Status girdikleri için! Sicherer Arbeits Platz olarak geçiyor Alman yada! Ama prestijli değil!.
Bunu - 4 sene Almanya'da Grundschule de - gördüm ve öğrendim.
Beni - Alman öğretmen beni Grundschule de - systematisch systematisch systematisch systematisch disladi! ( Systematische Diskriminierung)
Ausgrenzung!
Ama aynı öğretmen - avukat ve Manager olan velilere - bir bal,bal,bal- bir kibar konuşuyordu!
Bana gelince= ben Türk ve Sünni oldum için beni 4 sene boyunca başka okula gitmek le - rahatsız ediyordu!
Systematische Diskriminierung und Vertreibungs Politik - uyguluyordu - öğretmen Alman olarak.
Almanya'da öğretmen cocuna Cook bardı zaman ve cocunk ikinci sınıfa yeni basladi ve onu Cook alayıtiysa cicun annesinin napabilir
Onlar Türkiyede hiç öğretmenlik yapmamışlardır.Yapsalar ne düşünürlerdi acaba merak etmedim değil
Lise bire kadar TR de okumana rağmen Almancan fevkalade. Takdirler
? 🤔 Senelerdir Almanya'da değil mi?
Türkiye'de eti senin kemiği benim diye bir durum yok sizin dediğiniz 20 sene öncesi durum
siyasete kim karışıyor, kulüpleri ipotek altına alan yöneticelermi, siyasetmi?
güzeldi
💐👏
hiç bir şey anlatmadı yaaa :))))))
Rojbas😍