Diabetul de Tip 1 - Curs complex cu tot ce ai nevoie să știi

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 24 янв 2025

Комментарии • 14

  • @floria.oficial
    @floria.oficial 2 года назад +1

    Multumim mult pentru tot ajutorul si munca depusa in realizarea acestui videoclip!🥺

  • @hope385
    @hope385 2 года назад +3

    Și mie îmi scade glicemia dacă fac mișcare, și nu mă refer la sală ci doar la mers pe jos, drumuri multe, ce-i drept într-un ritm mai alert, cumpărături, foiala aceea din magazin cu împins și tras de cărucior, căratul sacoșelor în mâini, că nu am mașină, coborâtul și urcatul scărilor cu câte un bax de apă spre exemplu, toate acestea îmi scad glicemia tare de tot încât trebuie să fiu atentă la gustări dacă nu iau masa în mod normal, altfel s-a întâmplat să mă apuce tremurul de hipo încă de pe drum!
    În afară de asta sunt atentă să fac mai puțină insulină bazală seara pentru că a doua zi stau numai pe glucemii mici, simt efectiv cum scade, dacă nu sunt atentă!
    Ce-i drept nu am nici un stres când fac asfel de lucruri așa că nu știu ce să zic cu crescutul glicemiei de la el, nu mi s-a întâmplat așa ceva în cei 4 ani și jumătate de diabet tip 1!
    Nu am senzor și nici pompă dar corpul îmi spune clar când se întâmplă să scadă și o simt că se duce în jos încă de pe la 75-80! Am și o sensibilitate destul de bună la insulină așa încât, ca și concluzie pot spune că așa cum suntem diferiți ca oameni sănătoși așa suntem diferiți și în boală, pe lângă lucrurile comune ce caracterizează o afecțiune!
    Sănătate multă tuturor, glicemii bune și cât mai stabile și putere, muultă putere pentru a putea ține piept și a face față oricărei provocări! Toamnă frumoasă!Numai bine! 🍁🌂🍂☀️

  • @iovita58
    @iovita58 2 года назад

    Ai dreptate si nu făcând sport si muncă fizică si nu o data si de mai multe ori am facut testul si nu întelegeam de ce.

  • @creativetv4606
    @creativetv4606 6 месяцев назад

    hei ,cam cand si unde e tabara asta ca vreau si eu :)

  • @tomutadaniel7919
    @tomutadaniel7919 2 года назад +4

    imi cer scuze.. dar la treaba cu sportul creste glicemia :) nu pot sa fiu de acord.. acum si sportul asta se imparte in nenumarate moduri de abordare :) si sahul este recunoscut ca sport.. pentru diabet cred ca sporturile de anduranta practicate la un nivel mediu ar fi cele mai recomandate.. (alergare, ciclism.. cu antrenamente ce trebuie sa depaseasca cel putin o ora si practicat de cateva ori pe saptamana in mod frecvent fara pauze lungi) eu am diabet de 14 ani si de 10 ani practic ciclismul cu o medie de 10 mii de kilometri pe an :) pot sa iti spun cu mana pe inima.. ca fara ceva dulce la mine, raman pe camp :) dupa atatia ani de ciclism si diabet, deja ma cunosc foarte bine si stiu exact cand pot aparea hipoglicemiile si imi calculez dinainte de a ma urca pe bicicleta, in functie de ce am mancat in ziua respectiva, cate batoane sau gel-uri sa imi iau la mine + in functie de lungimea turei, orele petrecute in sa etc. daca stiu ca tura se va prelungi si ca vom ramane sa mancam la vreun restaurant pe traseu, iau si insulina cu mine. altfel.. la liber :)) am stat conectat si la aparate.. dar cifrele si stresul provocat de ele mi-au impaienjenat gandirea :)) asa ca.. am descoperit sportul si il practic in fiecare zi sau de cel putin 3-4 ori pe saptamana.

    • @Ris-v4w
      @Ris-v4w 2 года назад +2

      da...iti dau perfecta dreptate legat de nenumaratele moduri de abordare. o tona de factori trebuie sa-i iei in considerare ca vor afecta o glicemie in momentul in care incepi sportul. eg glicemia curenta, trend-ul glicemiei, tipul de mancaruri ce le-ai avut peste zi inainte de sport, cat timp mai "lucreaza" doza curenta de insulina, daca esti stresat, cat stres pune pe tine sportul ce urmeaza, ce greutate ai, masa musculara si procentajul de grasime a corpului, cat de hidratat esti in general, cat e de cald afara, cat de puternic pornesti sportul si in ce ritm il sustii apoi, tipul sportului desigur cum ziceai, si cate si mai cate ca mai pot umple inca atat text. DAR e o diferenta intre oamenii care fac in mod constant sport(ca tine) fata de cei care il fac de 2 ori pe saptamana sau mai putin. tu ai mult mai putine fluctuatii de hormoni de stres la fel si cantitatea de glicogen stocata in ficat cand iti pornesti sportul pt ca corpul tau e obisnuit si n-o sa exagereze sa-ti supra-compenseze aruncatul de glucoza in sange doar de aia ca incepi un sport. sa ajungi la nivelul tau, ia timp. ceea ce majoritatea diabeticilor n-o sa il faca din diferite motive. iar atunci cand fac si ei un sport, iti zic cu siguranta ca in majoritatea cazurilor o sa le creasca glicemia! da, asta o sa scada apoi odata cu miscarea, dar mai intra in joc si starea de cetoacidoza inainte sa scada si apoi arderea grasimilor pt energie care iar creste glicemia si mai ales daca esti mai gras, combinat apoi cu stresul ca ti-e crescuta glicemia ........ pfff....o gramada de chestii pe care trebuie sa le iei in vizor. dar una iti zic sigur, cresterea glicemiei in sport pt diabetici e reala! e adevarata pana si la non-diabetici atata doar ca se regleaza automat! 🤪
      oricum, felicitari cu sportul asta, as vrea sa fiu unde esti tu 😃 spor mai departe!

    • @tomutadaniel7919
      @tomutadaniel7919 2 года назад +1

      @@Ris-v4w stai ca nu am povestit cum era la inceput.. la inceput mergeam cu masina pana la Herastrau, cu bicicleta in masina, dadeam daca reuseam o tura de parc si 30 de minute stateam pe o banca, ca sa imi revin. :)) nu'i chiar flowerpower nici cu sportul.. dar o data ce incepe sa isi faca loc in viata.. nu mai trebuie inlaturat, ca altfel ramanem vanatori, culegatori doar de preturi in supermarket-uri. :))

    • @Ris-v4w
      @Ris-v4w 2 года назад

      @@tomutadaniel7919 😀 uite ca ai fost și tu muritor de rând 😂 ce bine, ne dai speranțe ca se poate totuși 😁 extrem de important zic eu e să ții de sport orice ar fi, chiar și de vin probleme și stresuri. ca probleme tot vin în viață, dar măcar sportu o sa te țină mai sănătos. spor la pedală!!

  • @creativetv4606
    @creativetv4606 6 месяцев назад

    ines eu alerg 8 kilometri intro zii si fac bicicleta cam zilnic cam tot 8 kilometri plus multe flotari in timpul orelor de lucru ......pss sa nu ii spuneti sefului ca se supara :) ,mie imi creste glicemia de obicei da niciodata nu urca peste 130/140 si in general dimineata ma trezeam cu 85/90 ,SPORT IS GOOD so go and do it, calculated .

  • @ancutahanganu5958
    @ancutahanganu5958 2 года назад +2

    Nu cred așa ceva, eu am diabet de 22 de ani și dacă am făcut mișcare mai mult față de obicei mi-a scăzut glicemia. Și nu vorbesc aiurea.

    • @vasy4321
      @vasy4321 2 года назад +1

      evident, depinde de antrenament. e vrajeala ca sa devi nesigura pe tine si sa cumperi cursul. pacat ca se ajunge la asta

  • @creativetv4606
    @creativetv4606 6 месяцев назад

    am 26 de ani , proaspat dulce de 3 luni depistat hah .

  • @biakookie
    @biakookie 2 года назад

    Prima!❤🥺