Mam do ciebie pytanie jeżeli zastosuję chwastox trio do odchwaszczania to po jakim czasie mogę wjechać z tebukonazolem bo nigdzie na ten temat nie mogę znaleść info jaki odstęp miedzy herbicydami a fungicydami
Pół Polski (chodzi o tych którzy stosują grzybówki) tak robi, że miesza regulator z grzybówką. Oszczędność czasu i pieniędzy. W warunkach suszy koniecznie trzeba stosować górną dawkę zalecanej ilości wody
Ciekawi mnie jedno. Z tabel czy aplikacji mmat wynika że jadąc 7,5km/h i dając 200l na ha powinieneś mieć ciśnienie 3,4 na niebieski h końcówkach. A masz jakieś 4,3 bara. Jak to jest?
To są podane orientacyjne wartości. Wydatek cieczy zależy również od prędkości cieczy (a nie tylko ciśnienia), dlatego dodając dobre adiuwanty często przy niższym ciśnieniu jesteśmy wstanie wyprskać taką samą lub większą ilość cieczy przy tej samej prędkości jazdy.
@@KamilPolewa przecież możesz sobie sprawdzić. 7 km/h i 200 litrów to z tabeli 3 bary.. To nie jest mój wymysl. Zębacz sobie aplikacje mmat albo lechlera. W jednej i drugiej tak pokazuje.
Nie ma co mówić pszenica pierwyj sort nie ma to tamto widać potencjał na 10 ton z ha !!!🖐️👍
Mam do ciebie pytanie jeżeli zastosuję chwastox trio do odchwaszczania to po jakim czasie mogę wjechać z tebukonazolem bo nigdzie na ten temat nie mogę znaleść info jaki odstęp miedzy herbicydami a fungicydami
Witam. Która pszenica według ciebie jest najlepsza do opóźnionych siewów? Druga sprawa to poproszę dłuższe filmy, chociaż trochę.
nie boisz sie stosować moddusa z grzybówka? moddus rozszerza aparaty szparkowe rosliny przez co jest wieksze ryzyko przypalenia
Nigdy nie miałem problemu
Pół Polski (chodzi o tych którzy stosują grzybówki) tak robi, że miesza regulator z grzybówką. Oszczędność czasu i pieniędzy. W warunkach suszy koniecznie trzeba stosować górną dawkę zalecanej ilości wody
Witam na jakich końcówkach pryskasz?
Mmat dwustrumieniowe 03. Wiem bo pytalem wczesniej :D
Dzieki
Płatka juz robiłeś?
Też robiłem rzepak Treso i powiem że rzepak jest po połowie kwietnia i liście są mega zielone i duże
Witam Planujesz robić T2?
Dzisiaj robiłem cześć
@@perqins657 jakie srodki stosowales na t2?
Perquis film jak zawsze fajny, trochę krótki! Ps umyj wkońcu Johna! Pozdro!
Ciekawi mnie jedno. Z tabel czy aplikacji mmat wynika że jadąc 7,5km/h i dając 200l na ha powinieneś mieć ciśnienie 3,4 na niebieski h końcówkach. A masz jakieś 4,3 bara. Jak to jest?
Nie wiem, ale dawkę utrzymuje.
To są podane orientacyjne wartości. Wydatek cieczy zależy również od prędkości cieczy (a nie tylko ciśnienia), dlatego dodając dobre adiuwanty często przy niższym ciśnieniu jesteśmy wstanie wyprskać taką samą lub większą ilość cieczy przy tej samej prędkości jazdy.
Zależy od rodzaju przepływomierza w opryskiwaczy i jego natężenia
Coś chyba nie tak odczytujesz wartości... U mnie przy niebieskich mmat 7kmh mam 4bary i jest 200 ;)
@@KamilPolewa przecież możesz sobie sprawdzić. 7 km/h i 200 litrów to z tabeli 3 bary.. To nie jest mój wymysl. Zębacz sobie aplikacje mmat albo lechlera. W jednej i drugiej tak pokazuje.
Ile dajesz rsm na 100l wody ?
Możesz dać 10l
@@perqins657 masz pomysł na poprawkę w pszenżycie na miotle
W tym roku nie masz zasianej eufori ?
Nie
która to gopro się nie włącza w jak jej potrzeba (10:16) 9 i 7 czytałem że często się zawieszają
Już czekam na żniwa 👍
1 l stabilanu i 0.4 modusa i jeszcze o drugiej regulacji chcesz myśleć?
Od czego ten pas?
Jak zawsze super odcinek 👍
Pozdrawiam 😀
Żeby mnie rwa kulszowa nie złapała.
ładną masz tą pszenice koło domu Perqins
Wczoraj robiłem t3 w rzepaku rzepaki piękne w tym roku najładniejsze od 5 lat
Witam Pana Majstra 🙂