ENG-TV פסטיבל מחול כרמיאל 2015 מופע הוקרה לנורית הירש - המופע המלא
HTML-код
- Опубликовано: 4 ноя 2024
- "ללכת שבי אחרייך" - מופע הפתיחה של פסטיבל מחול כרמיאל 2015 הוקדש לכלת פרס ישראל הפזמונאית והמלחינה נורית הירש.
יותר מ1600 פזמונים יצרה נורית שנהפכו ללהיטים רבים.
שירה הראשון שהתפרסם היה "פרח הלילך", שהלחינה ב-1965 למילותיו של אורי אסף. השיר הוקלט לראשונה על ידי שלישיית שריד. שיר זה התפרסם לאחר מכן בביצוע הזמרת חוה אלברשטיין, שהקליטה אותו לאלבומה הראשון מ-1967. שירה המצליח השני היה "כחולה כחלום" שבשנת 1965 ביצעה שלישיית גשר הירקון בתוכניתה השנייה.
בין כותבי המלים עמם הרבתה הירש לשתף פעולה, נמנה אהוד מנור. היא הלחינה את שיריו "הבתים שנגמרו ליד הים", "בשנה הבאה", "ללכת שבי אחרייך" ועוד עשרות שירים שהפכו ללהיטים גדולים. גם עם יורם טהרלב יצרה הירש להיטים גדולים כמו "מלאך מסולם יעקב" (צוות הווי נח"ל), "בפרדס ליד השוקת" (יהורם גאון), "אתה לי ארץ" (ירדנה ארזי) ו"חשמל בכפות ידיך" (רותי נבון). הזמרת אילנית הירבתה לבצע את שיריה של הירש, בהם היו "אל הדרך", "אהבתה של תרזה דימון", "כבר אחרי חצות", "ושוב איתכם" ו"נחמה".
הירש הגיעה להשגים עולמיים כאשר שיריה זכו להצלחה באירוויזיון. באירוויזיון 1973, השיר "אי שם" שהלחינה הירש למלותיו של אהוד מנור ובוצע על ידי אילנית. השיר הגיע למקום הרביעי כשהירש מנצחת על התזמורת שלוותה את השיר. באירוויזיון 1978, כשישראל זכתה במקום הראשון עם ביצועו של הזמר יזהר כהן לשיר "אבניבי".
הירש פעלה גם בתחום הזמר היהודי-מסורתי. לחנה ל"עושה שלום במרומיו" נכתב במקורו לפסטיבל הזמר החסידי הראשון, שנערך ב-1969, אולם בבתי כנסת ובקהילות יהודיות רבות בחרו מאז להכליל אותו כלחן תפילה.
הירש הלחינה נעימות ופזמונים למספר סרטי קולנוע ישראלים, כשהבולטים ביניהם היו "בלדה לשוטר", לחנים למחזמר "סאלח שבתי", הלחנת פתיחים לתוכניות טלוויזיה - ביניהם זה של הסדרה "קרובים קרובים".
היא תרמה להיטים גם ללהקות הצבאיות בהם: "לצפון באהבה", "לאחד החיילים", "רק בישראל", "אל הנחל" ו"בוא בשלום".
גם שירי ילדים רבים, בין הנודעים מביניהם ניתן למנות את "ברבאבא" ו"אני ג'ינג'י" וכן את "הדרך אל הכפר" ו"חלקת אלוהים"
ב-2014 הלחינה הירש שיר לפסוקיי שירת דבורה עבור טקס הדלקת המשואות של יום העצמאות ה-66 למדינת ישראל, שהיה בסימן "זמן נשים". השיר בוצע על ידי אסתר רדא.
נורית הירש מרבה להופיע כזמרת עם שיריה במקומות שונים, ומוכיחה את עצמה גם כאישיות בימתית כשהיא שרה עם הקהל ומלווה את האירועים בנגינה בפסנתר. וזכות כל אלה מוענק לה פרס ישראל.