Cu toate ca sunt student la Electrotehnica( in Germania) dupa fiecare clip pe care il postati imi trebuiesc cel putin 2 ore de cercetare suplimentara pe net, cu toate ca explicati totul foarte simplist. Asta ma face ori prea prost ori insuficient de informat despre lume si tehnologia actuala. Multumesc! Mult succes si sanatate
Domnule Presurã sunteti fenomenal deja de la debutul cu primele clipuri postate pe RUclips! Admir elocventa dv si umanitatea cu care (vã) expuneti... Îmi aduceti aminte de când eram mic si bunicii ne povesteau povesti cu fizicã la gura sobei...🤗
Daca se respecta cronologia si scalabilitatea calculatorului clasic in dezvoltarea calculatorului cuantic, in 50 ani ar trebui sa avem imense progrese cu ajutorul celui din urma in toate domeniile esentiale iar viata va fi foarte diferita fata de acum. Practic ar trebui sa avem o medicina incredibil de performanta, o economie de otel (poate chiar alte modele) iar ingineria cine stie unde ne va duce. Asta daca nu apare lacomia, coruptia si altele ca bariere in fata progresului pe care il intuiesc.
o armă extrem de periculoasă intr-o lume condusă si dresată sa se comporte inuman. pur si simplu, pământul nu va mai avea viața lungă. la ora actuală, tu, cititorule, faci parte dintr-o baza de date unde extrem de multe detalii intime despre tine(gânduri, idei, amintiri ce le readuci in rândul gândurilor tale, preferințe, atitudini, înclinații, păreri, pe scurt, filozofia ta de viața cu zonele ei cele mai intime), sunt exploatate in așa fel încât, nu doar sa nu poți sa ieși din jocul in care ai intrat, dar nici sa nu vrei asta(chiar dacă te conduce la moarte veșnică). suntem semi robotizați deși mințiți ca nu suntem influențați, ca avem "libertate". trezește-te. ai nevoie de Dumnezeu Isus Hristos. doar la El poți găsi într-adevăr totul. nu te lăsa înșelat, iar Presură, e doar un pion pe tabla de șah care te ține distras de la esență. iti spune el asta, numai ca foarte subtil. esti controlat! vrei libertate ? wall with Jesus, read His Word! believe and repent ! He is love, but He is also justice! time is short! we are living the last days of this earth !
Cristian, ai putea face un clip in care sa explici volţii, amperii, waţii? Ar fi un subiect educativ avand in vedere ca nu am gasit clipuri pe yt legat de subiectu asta in care sa fie explicati de amanuntul si cu exemple termenii astia(in romana). Multumesc! Keep up the good work!
Foarte bună propunerea! Ar merge excelent să fie explicați (inclusiv cu asemănările și deosebirile dintre ei) și termeni precum "putere" (a energiei electrice) "intensitate", "tensiune" a curentului electric, acești termeni fiind tot din sfera unităților de măsură precum volții, amperii, wații.
M-ați captat din prima, chiar dacă nu sunt foarte interesat de calculatoare! Metodic lucrat și foarte frumos editat! Respect și aștept și alte episoade!
Multumim de prezentare Domnule Profesor ! In sfarsit am putut sa inteleg mai usor cum functioneaza un calculator cuantic. Sper sa vedem cat mai multe clipuri de genul acesta pe viitor . Va doresc mult succes !
Salut, ai vorbit intr-un clip de fortnite, (adica de altceva) nu sunt jucator dar a fost interesanta ideea, pe baza ei am zis sa te intreb daca poti vorbi despre o serie animata japoneza numita dr. stone, daca exista posibilitatea de a se intampla ce s-a intamplat acolo, si daca evolutia tehnologica pe care o sustine protagonistul se poate realiza, plus daca tot ce se intampla acolo pe baza formulelor este corect, daca este asa, este un mod interesant de a invata cat mai multe lucruri.
Crezi ca cel de la IBM, atunci cand se afla in superpozitia cuantica, poate rezolva toti algoritmii Bitcoin ramasi? Astfel in cat sa mineze practic tot ce a ramas de minat intr-o fractiune de secunda? :)
Deşi există deja prototipuri de calculatoare cuantice, ele nu pot efectua în prezent decât sarcini similare cu cele realizate de un computer normal, dar mult mai rapid.
E in genul dai in bobi sa ghicești ceva anume diferența e că aici în final ghicești. Posibil și la bobi de porumb ghiceai dacă te concentrai cum trebuie deci ăla ar fi cel mai simplu calculator quantic.
Cristian, cu videoclipul asta ai setat un nou standard de calitate de productie si editare asa ca te rugam ca de acum sa mentii acest standard chiar daca costa
@@lotus0958 asa a zis si un ziar din aproximativ 1900 ca va dura 1 milion de ani ca sa reuseasca omul sa zboare. 3 ani mai tarziu: primul planor si-a luat zborul
Analytical Engine, Difference Engine de Charles Babbage. Mechanical notation de Charles Babbage. S2, Z3, Z4 de Konrad Zuse. Living Computation de Dave Ackley. Countess of Lovelace. CIFA-1,CIFA-2,CIFA-3,CIFA-4,MECIPT-1,MECIPT-2, MECIPT-3,MARICA,DACICC-1,DACICC-200 ETC.
E o vorba care spune ca nu conteaza la ce lucreaza doi cercetatori, in final se va obtine o arma. Sa nu uitam ca primele calculatoare calculau traiectorii si primele retele de calculatoare aveau un rol militar asa ca nu-mi fac mari sperante in legatura cu calculatoarele cuantice, sper din tot sufletul sa nu ajungem condusi de cine stie ce adunatura de superconductori ingramaditi intr-o facilitate de la poli. Sa fii om inseamna mai mult decat sa ai acces la mancare, caldura si bautura, viata are nevoie de provocare. Probabil ca am putea aduna 10 lei din savana sa-i tixim intr-o rezervatie, sa ii hranim regeste, sa le obtinem partenere, totusi ma indoiesc ca e cea ce leii vor, ei simt nevoia sa vaneze, sa se lupte pentru teritoriu, sa lupte pentru leoaice. Sigur, daca nu ai alta alternativa ca specie, atunci o inteligenta superioara e mai buna decat disparitia, totusi fericirea se atinge cand reusesti ceva dupa ce in prealabil ai ratat. Doar incearca sa-ti reamintesti cat de fericit ai fost cand ai descoperit singur un maruntis(poate doar locul unde sunt cheile de la masina) in comparatie cu momentul in care profesorul ti-a spus ca E=mc^2. Deci prefer sa-mi presez plamanii scufundandu-ma in mare sa vad coralii sau sa transpir 12 ore pe avion sa descopar Beijingul decat sa-mi faca o masina cuantica un tur virtual al acestora din confortul casei.
Am mai observat efectul de genul comentarii ca acestea intelepte sa primeasca doar 2 like-uri si ceva bazat pe emotii sa primeasca 200-300 (am testat ipoteza asta si am luat 1-2 like-uri si 2-3 sute daca zic mai degraba un rahat emotional inteles de toata lumea). Bravo pt comentariu, iti da de gandit si asta e important. Noi ne aflam in pragul extinctiei acestei specii, asa cum denumea Elizabeth Kolbert "a 6-a extinctie). Credeam ca sunt singurul care si-a dat seama ca am inceput sa traim prin prisma cutiilor digitale. Efectiv anul asta m am dus la niste rude sa petrect revelionul si l am petrecut la TV. Tehnologia facce viata mai usoara, dar nu trebuie sa ne fure si viata in sensul, de ex, al locurilor de munca (sa ajungem sa nu mai muncim, sau sa fim provocati sau sa inlocuiasca retelele sociale). Acum iei de la Glovo mancare, nici nu te mai duci la magazin sa mai vorbesti sau sa faci contact cu oamenii asa cum era normal acum sute de milioane de ani ca specie. Acum media este de 6-7 ore pe telefon, 2-3 ore de seriale. Oamenii cum vin de la munca se uita seara la seriale, ce sa mai vorbesc de cei mai mici. Eu ce mai stau pe instagram, da am blocker ( anul asta recunosc ca incerc sa renunt masiv la el, pe fb nu mai stau de cativa ani) la seriale nu ma uit si la filme rar daca ma uit. Da am observat faptul ca persoanele care fac asta vorbesc mai putin si nu ma refer la faptul ca lumina digitala iti opreste prefrontalul ca sa te bage in transa si partea stanga a creierului responsabila cu fluenta verbala. Astea sunt semne ca specia functioneaza precar si nesanatos asemenea atributiilor pe care le aveam in trecut. Revolutia Agricola a fost initiata de Homo Sapiens pentru a si hrani specia, dar de atunci si pana acum numai asa o tinem cu ultima tehnologie, ultimul trend, fara sa ti pui intrebarea daca e sanatos sau nu sa o tii pe drumul asta.
@@ciprianganea759 Lasa ce e cu like-urile, eu ma refeream la ce opteaza audienta si asta era important. Benefic este pentru toti sa facem etica, nu doar sa vorbim si comentariul tau e numa bun sa aduca la constientizarea lucrurilor. Citeam si din biomecanica si tot am vazut terapia cu celule stem pentru vindecarea membrelor dupa un accident la ski, terapia cu celule CAR T - Cells pentru combaterea fibroblasterlor sau cancerului si alte asemenea. Sau cum mici roboti in forma de peste sau caracatita care curata tumori din creier vor duce la eliminarea tuturor bolilor. de creier sau a bolilor in general. Tehnologia e minunata, dar mai opereaza partea maimutareasca a creierului sau sistemul limbic si neglijent care face numa prostioare. Cine stie unde ne vom duce cu atatia AI, ca deja s a inventat acel sistem de propulsie pe care il vedem in costumul lui Iron Man. Tema centrala la care ma refer, este ca, ne indreptam cu pasi repezi sa ramanem in cutiile noastre numite case in timp ce robotii lucreaza pentru noi. Ascensiunea robotilor trebuie oprita limitandu-ne doar la nevoile care trebuie indeplinite. Nu crezi? Mie imi place ca ne rezolva de multe probleme, dar nu mi place cand am vazut ca un sistem care creste nivelul de hidrogen in apropiere sa lucreze ca un neuron si cand scade si se indeparteaza ca o sinapsa. Pai cam asta este abilitatea de a se adapta a creierului nostru la o masina. DeepBlue o companie detinuta de Google in 2014 a facut AlphaCode. Un sistem AI care face coduri ca un It-ist, nu mi vine cuvantul in romana "average". Cam asta e un viitor tulburator al computerelor... la ce comunisti nebuni sau oameni nebuni exista nu ma va mira nimic, cel putin aia care or mai fi sa se bucure de extinctie ca au mai fost extinctii a altor specii in trecut.
@@andreicroitoru3874 din păcate etica e necesara însă nu și suficientă. Uneori oamenii sunt forțați de împrejurări să facă și ce e necesar chiar daca nu e etic și aici intervine problema. Nimeni nu neagă etica lui Wernher von Braun, nimeni nu neagă etica proiectului Manhattan. Problema reală e daca după ce ai făcut ce era necesar să supraviețuiești poți opri tăvălugul pe care l-ai pornit. Daca faci o AI dar inca ești întrebat și încă ești la butonul on/off atunci e o OK, daca totuși faci o AI mai isteață decât tine și ea îți poate da shut down atunci e irelevant dacă ai pornit de la premisele eticii. Doar gândește-te cat de neetic e sa creezi o entitate cu conștiința de sine pe care s-o controlezi, si s-o "sclavuiești" mai apoi pentru o.... relativă eternitate. De asta spun că tehnologia trebuie utilizată responsabil.
nu mai joc de cateva zeci de ani. Nu stiu de, m-am tot intrebat si nu am raspuns, pur si simplu nu mai am bucuria initiala. Singurul joc pe computer care il mai joc este sahul.
pai teoretic poti prezice trecutul daca cunosti pozitia cuantica a fiecărei particule din univers. ce înseamnă sa prezici trecutul? Well sa te întorci in timp cumva , dar doar la nivel de simulare pe computer cuantic
Cum se descurca un calculator cuantic cada-l punem sa mineze criptomonede? Nu intreb pentru un prieten, intreb pentru mine deoarece sunt interesat de o astfel de investitie.
Mi sa raspuns de AI chiar gresit , apoi cand lam corestat mia spus ca a gresit el ? Pe bune greseste AI intentionat sau ne da informati gresite , nu repet intrebarea aici pentru ca el o va coreta
Mi se pare extrem de interesant faptul ca retraim practic inceputurile tehnologiei. Acum 60 de ani, un calculator normal era de marimea unui dulap, cam cat este acum unul cuantic. In timp, s-a trecut de la dischete de 1 MB pana la cipuri de cativa milimetri in care incap TB de date. Calculatorul cuantic personal, avand doar 2 qb, pare ca repeta povestea primelor calculatoare de cativa mega. Ceea ce ne da speranta ca in timp vom reusi sa stocam milioane de qbiti in microcipuri.
@@presura In felul in care evoluteaza tehnologia, sa speram ca mai repede decat au facut-o cu primele calculatoare. Totusi pare ca ne indreptam intr-o directie diferita. Si asa cum ati mentionat si in video, mai de graba ne vom conecta la calculatoare cuantice decat sa cumparam unul personal. Acest lucru se intampla deja in gaming. Au aparut platforme care iti ofera streaming pentru jocuri. Astfel, chiar daca nu ai un calculator foarte performant, te poti juca cele mai noi jocuri direct de pe calculatoarele lor, dar folosind mouse-ul, tastatura si monitorul de acasa. Pentru asta iti trebuie doar o viteza si o conexiune bune la internet. Un alt avantaj al retelelor 5G
Si totusi, ce poate sa faca calculatorul quantic personal? Merge pe el Office, poti naviga pe internet, poti instala pe el un joc? Daca nu, de ce se cheama personal?
cel mai probabil nimic. E posibil sa fie folosit la scara mare. Adica firmele le cumpara pe post de servere si ne conectam la ele cand vrem sa accesam un website de exemplu. Sau facem lucruri si mai marete cum ar fi constiinta artificiala.
e personal, adica ... e al tau :) pentru 5000$ (cateva iphonuri de ultima generatie) dar, cu zeci de milioane de dolari, daca ai, poti face personal unul din ala scump :)
@@presura Nu e tocmai corecta explicatia. Personal Computer- PC- defineste un anumit tip de echipament electronic, de la care te astepti sa faca anumite lucruri..... si nu are importanta daca apartine unei anumite persoane. PC-urile pot fi folosite si de firme, institutii, organizatii...etc.
13:42 spuneti ca este un numar mai mare decat toti atomii din univers. Va intreb care univers ? universul nostru cine a reusit sa il masoare ? cum ati reusit ?
@@presura hallucinant raspuns vizavi de ,13:42 sa intelegem ca prin vaz putem converti numarul total al atomilor din universul observational,adica ce vedem pe cer?
Nu mai da spoilere la filme si seriale . Data trecuta la DEVS mi-ai dat chiar cand il incepeam ! Te rog nu mai face asta . Si altii vor sa vada singuri cum se termina ceva ! Sau macar anunta spoiler alert cand incepi episodul .
Cand spuneti "ba baiete" sau "prietene" mai uitati-va si la nume sau poza, nu stiu care baiat ar putea avea numele meu. Domnul Presura intelege ce i-am spus nu e nevoie sa intelegeti voi. Set down Neanderthals 😄
Mi-a placut materialul.Dar inca nu sunt convins ca aceste computere sunt si cuantice.Poate semicuantice.Nu sunt specialist, doar autodidact.Citesc din maulte domenii.Chiar am urmarit multe documentarii sau videoclipuri despre fizica cuantica; in engleza si italiana.Nu sunt convis ca doar citirea in acelasi timp 0 si 1 e destul ca sa fie numit cuantic.Totusi sunt convins ca creierul uman este un computer cuantic, dar cu multe programe in pauza.
nu am auzit menționată algebra booleana, ajustarea algebrei booleene de către Huntington si Shannon, nu am vazut menționate portile logice pe care se fundeaza aproximativ toate circuitele electrice, digitale sau nu, sunt traductibile in booleana, nu am auzit nimic de Lukasiewicz, care in sec 19 cu mult inainte de revoluția cuantica, a propus logica cu 3 conditii valorice de validitate, 0,1 si 1/2, dupa s au dezvoltat in algebra booleana alte modele cu 3 valori care descriu logic exact starea de superpozitie, T, F si I de la indeterminare sau V F M de la meaningless sau 0,1 ; 0,30 0,77, 0,99, valori intermediare procentual, sunt deja familiare logicii, qbitul cu 2 biti in superpozitie e cv casual, nu e cv wow, asta daca stim cate ceva despre Lukasiewicz si ce a urmat dupa.
Nu doar porțile clasice, gen And or, not, nor, nand, xor, nxand/xand, ci si bufferul, in fine, nu inverterul, non ul, dar si multiplexul, demultiplexul, folosesc operatori logici si variabile in functori organigramici tabelar, cu logaritmi pt serializarea tabelelor si tot asa, valabil, daca nu gresesc pt orice circuit electric, stiu de poarta radical din not, unii mai foloseau doi selectori ampersand pentru selecția specifica a posibilităților valorice de validitate de la mai multe porti, in prezent ma interesez fervent de quantum computing, dat fiind ca pricep destul de detaliat cum a mers pana acum, fundamental logic, calculatoarele clasice sunt deci fundamental logice, in fine eu sunt mai realist si am remarcat ca de fapt, quantum computingul nu este o paradigma Paralela computației clasice, ba chiar e o prelungire a acesteia din urma, o extensie, asta daca stim sa calculam cu 3 values, care descrie exact starea de superpozitie, 3 values orientativ, adica dupa Lukasew, in logica a aparut un model, inainte de rev cuantica nu doar cu 3 v ci cu atatea values cate s cuprinse intre 0 si 1 procentual, iar daca vb de un nr irational valorile pot fi chiar infinite, desi infinitul nu e regăsiribil in natura, dar in virtual poate da.
un aspect interesant e ca se poate reprezenta ce se intampla cu un q bit si cand trece printr o poarta logica clasica, pt ca o variabila, numita acum qbit astupa 2 intrări si, spre deosebire, de acceptia clasica, nu trece doar o singura data printr una dintre “jeck urile” astupate, ci se duplica, una si aceeasi variabile, adica qbitul, se duplica si trece simultan prin ambele intrări astupate si la ieșire da si 0 si 1 concomitent, o valoare de mijloc, 1/2 sau I sau M sau chiar valori intermediare intre 0 si 1 oricâte, deci, in logica se dispune de aparatul math acurat pt superpozitie si e banal , important e ca trebuie sa trasăm mai multe paralele intre logical gates si quantum logic gates, s ar putea ca unele sa fie redundante.
si wavesourse-ul da, vb de o revolutie in computatie, dar trebuie conectata cu paradigma veche, pt ca atitudinea nu trebuie sa fie aceea de depasire, ci de prelungire intre paradigma comput clasica si cea cuantica
Deci e urat asa sa dai spoilere fara sa anunti . Nu ma mai uit . Nu e greu spoiler alert la inceputul clipului . In cazu asa vad toate episoadele tale cand termin de vizionat toate filmele si serialele SF .
Ați început cu o eroare jenantă față de pretențiile pe care le am de la dvs. În rest, subiectul este interesant, deși sunt o mulțime de astfel de subiecte pe YT, explicate însă, în engleză. „...una dintre cele mai «calitative» emisiuni...”. Dom' profesor, faceți mișto de noi cu gramatica asta? Ia citiți aici vă rog: www.antena3.ro/actualitate/educatie/pe-cuvant-cu-ana-iorga-folosirea-corecta-a-adjectivului-calitativ-474769.html
PC cuantic la fiecare om acasă, mi se pare sinonim cu judecata de apoi, doar dacă sparge orice cod și, am avea acces la toate dosarele penale și toate secretele mărunte ale fiecăruia... Un social network cuantic ne mai lispea, nu e umanitatea pregătită spiritual pentru pasul asta.
Fără supărare.am început să nu vă mai urmăresc deloc sau f.rar.10 reclame in 15 minute de content? Practic sunt lecturii plătite.putina plăcere de a educa de a inspira copiii,adolescenți au dispărut Dezamagit
Stimate domn @Sorin Leontzel. In loc sa ii multumiti cu muuult mai mult respect unui om care isi investeste timpul personal in aceste prezentari, il certati? :). Oare cate zeci de mii de pagini si mii de ore stau in spatele pregatirii sale, pentru un continut de cateva minute? Nu cumva ne-am obisnuit sa primim tot gratis, fara a intoarce nimic? Mai mult, in 2021 nu intelegem ca munca unui om (da, e munca ce face domnul profesor; si e o munca intr-o echipa, de multe, multe, multe ore) trebuieste compensata? Isi ia timp de la cercetare, de la familie, de la el insusi pentru a produce acet continut, care se pare ca de altfel va place. Alegeti una din urmatoarele variante: acceptati reclamele pentru ca ii aduc venit domnului Presura si RUclips (pentru ca vorba aia....cineva a adus bani de acasa sa fondeze compania si apoi sa continue sa investeasca in platforma); alegeti sa platiti catre RUclips varianta fara reclame; alegeti sa va luati (da, tot cu bani probabil intrucat calitatea costa) un ad blocker care va elimina mare parte din reclame (varianta destul de neonesta si fata de domnul Presura si fata de RUclips intrucat ii va priva pe ambii de venit). Tot dumneavoastra sunteti dezamagit? De ce? Pentru ca nu mai primiti ceva ce vi se pare ca vi se cuvine?.....Iertati-ma...dar nici un copil nu mai judeca in 2021 asa. Intelege ca fiecare lucru pe lumea aceasta are un fel de pret. Ori investesti timp (a urmari reclamele), ori cumperi timp (platesti subscriptia de apartenenta/RUclips Premium). E pacat sa nu privim matur lucrurile. Eu zic sa va reconsiderati afirmatia. Mai curand ii datorati un multumesc respectuos, decat o dojana din ignoranta probabil. Daca va afecteaza cuvintele mele, imi pare sincer rau. Nu intentionez sa va ofensez in vreun fel, ci doar sa va invit sa vedem lucrurile asa cum sunt. Sa nu fim egoisti sau egocentristi. Ajuta.
Fantastic de interesant. Nu mă miră aproape 12.000 vizionări într-o zi! Genial ce faceți, continuați cu spor ! 👍💖
Am avut senzatia ca ma uit pe Discovery Science. O emisiune prezentata foarte profi.
Cu toate ca sunt student la Electrotehnica( in Germania) dupa fiecare clip pe care il postati imi trebuiesc cel putin 2 ore de cercetare suplimentara pe net, cu toate ca explicati totul foarte simplist. Asta ma face ori prea prost ori insuficient de informat despre lume si tehnologia actuala. Multumesc! Mult succes si sanatate
nu te subestima! Asa facem toti, pentru ca vrem sa intelegm mai bine. Mereu e loc de mai bine
Daca ar face videoclipurile de 3 ore nu s-ar mai uita nimeni.
@@alexaxy3328 indiferent de durata clipurilor, daca subiectul ti se pare interesant cu siguranță te uiti pana la capat
Domnule Presurã sunteti fenomenal deja de la debutul cu primele clipuri postate pe RUclips! Admir elocventa dv si umanitatea cu care (vã) expuneti... Îmi aduceti aminte de când eram mic si bunicii ne povesteau povesti cu fizicã la gura sobei...🤗
Îi mulțumim domnului Presura că ne încântă cu videoclipuri extrem de interesante ca de obicei!!!
Dvs. sunteti prea cool pentru generatia in care va aflati ,mult succes va doresc la crearea de noi episoade cool de genul ! mult respect!
Faceti o treaba foarte buna. Calitatea videoclipurilor este excelenta
Daca se respecta cronologia si scalabilitatea calculatorului clasic in dezvoltarea calculatorului cuantic, in 50 ani ar trebui sa avem imense progrese cu ajutorul celui din urma in toate domeniile esentiale iar viata va fi foarte diferita fata de acum.
Practic ar trebui sa avem o medicina incredibil de performanta, o economie de otel (poate chiar alte modele) iar ingineria cine stie unde ne va duce. Asta daca nu apare lacomia, coruptia si altele ca bariere in fata progresului pe care il intuiesc.
o armă extrem de periculoasă intr-o lume condusă si dresată sa se comporte inuman. pur si simplu, pământul nu va mai avea viața lungă. la ora actuală, tu, cititorule, faci parte dintr-o baza de date unde extrem de multe detalii intime despre tine(gânduri, idei, amintiri ce le readuci in rândul gândurilor tale, preferințe, atitudini, înclinații, păreri, pe scurt, filozofia ta de viața cu zonele ei cele mai intime), sunt exploatate in așa fel încât, nu doar sa nu poți sa ieși din jocul in care ai intrat, dar nici sa nu vrei asta(chiar dacă te conduce la moarte veșnică). suntem semi robotizați deși mințiți ca nu suntem influențați, ca avem "libertate".
trezește-te. ai nevoie de Dumnezeu Isus Hristos. doar la El poți găsi într-adevăr totul. nu te lăsa înșelat, iar Presură, e doar un pion pe tabla de șah care te ține distras de la esență. iti spune el asta, numai ca foarte subtil. esti controlat! vrei libertate ? wall with Jesus, read His Word! believe and repent ! He is love, but He is also justice! time is short! we are living the last days of this earth !
Un episod super cool! Felicitari pentru domnul Presura si editor!
dar ce'a facut editorul asta sa'l asezam langa dl Presura, ca mi se vede'n reluare la 25 fps in loc de multiplu de 30?!
Cristian, ai putea face un clip in care sa explici volţii, amperii, waţii? Ar fi un subiect educativ avand in vedere ca nu am gasit clipuri pe yt legat de subiectu asta in care sa fie explicati de amanuntul si cu exemple termenii astia(in romana). Multumesc! Keep up the good work!
Foarte bună propunerea! Ar merge excelent să fie explicați (inclusiv cu asemănările și deosebirile dintre ei) și termeni precum "putere" (a energiei electrice) "intensitate", "tensiune" a curentului electric, acești termeni fiind tot din sfera unităților de măsură precum volții, amperii, wații.
Ma intreb daca, in febra cryptocurrency, cei de la IBM si D-Wave isi folosesc tehnologia pentru mining.
Captivant de la inceput pana la sfarsit. De apreciat 👏
M-ați captat din prima, chiar dacă nu sunt foarte interesat de calculatoare! Metodic lucrat și foarte frumos editat! Respect și aștept și alte episoade!
Multumim de prezentare Domnule Profesor ! In sfarsit am putut sa inteleg mai usor cum functioneaza un calculator cuantic. Sper sa vedem cat mai multe clipuri de genul acesta pe viitor . Va doresc mult succes !
Domnul fizician Cristian Presura este cercetator nu profesor, o mare diferenta intre termeni.
@@panteaflorin Mersi pentru corecție 👍
Foarte interesant.Multumim pentru aceste interesante emisiuni!
Fantastic de interesant! Mulťumim pentru noile cunoştinûţe ale fizicii!❤
Foarte important! 👍
Foarte tare si interesant!!!
Ar putea fi construite in spatiu astfel de calculatoare iar ulterior orbitate in jurul planetei ( statia spatiala de procesare cuantica ).
absolut
Felocitari! Foarte captivant!
Foarte interesant, si foarte bine explicat.
Mă uit la toate vlog-urile dumneavoastră! Mă bucur că le faceți mai lungi !
Va doresc mult spor in ceea ce faceti!sunt un mare fan!!!
Salut, ai vorbit intr-un clip de fortnite, (adica de altceva) nu sunt jucator dar a fost interesanta ideea, pe baza ei am zis sa te intreb daca poti vorbi despre o serie animata japoneza numita dr. stone, daca exista posibilitatea de a se intampla ce s-a intamplat acolo, si daca evolutia tehnologica pe care o sustine protagonistul se poate realiza, plus daca tot ce se intampla acolo pe baza formulelor este corect, daca este asa, este un mod interesant de a invata cat mai multe lucruri.
Crezi ca cel de la IBM, atunci cand se afla in superpozitia cuantica, poate rezolva toti algoritmii Bitcoin ramasi? Astfel in cat sa mineze practic tot ce a ramas de minat intr-o fractiune de secunda? :)
Alan Turing cu proiectul Enigma - Bletchley park .
Mulțumesc Cristi ! Iar mai făcut să " visez"!
Felicitări!
Video despre internetul cuantic? Respect pt explicație btw.
a fost o stire recenta in directia asta, am vorbit la radio despre ea. Distributed quantum networks
Foarte frumos editat.
As vrea si eu unu, doar eu nu îmi permit nici unu normal :)
Deşi există deja prototipuri de calculatoare cuantice, ele nu pot efectua în prezent decât sarcini similare cu cele realizate de un computer normal, dar mult mai rapid.
Felicitari. ai facut progrese considerabile de dictie.Devine mai placuta naratiunea.
ati uitat sa mentionati un mare milestone, si anume transistorul, fara de care nu se putea ajunge aici astazi.
cica transistorul este de la Roswell :)) de la extraterestrii
Bravo. Super episod.
Mult mai bine in postura de profesor-povestitor decât în cea de prezentator de specialiști în pandemie!
Dar unde e ecranul , sau cum se foloseste , se conectează la alt calculator si acolo se citesc informațiile date de calculatorul cuantic?
E in genul dai in bobi sa ghicești ceva anume diferența e că aici în final ghicești.
Posibil și la bobi de porumb ghiceai dacă te concentrai cum trebuie deci ăla ar fi cel mai simplu calculator quantic.
Ce se mai aude de acceleratorul de particule al CERN din Elvetia? Puteti face un video despre tunel?
da, ar merge, desi nu se intampla mare lucru
LIKE !
Magnific, impresionant .... P.S. De unde știm câți atomi sunt în univers ??
Cristian, cu videoclipul asta ai setat un nou standard de calitate de productie si editare asa ca te rugam ca de acum sa mentii acest standard chiar daca costa
asa incercam!
Super serialul Devs
Foarte interesant 😾
Super
aștept smartphonul cuantic ... am răbdare 👻
n-o sa mai fi in viata cand apare ala :))) easy .
@@lotus0958 asa a zis si un ziar din aproximativ 1900 ca va dura 1 milion de ani ca sa reuseasca omul sa zboare. 3 ani mai tarziu: primul planor si-a luat zborul
Așa A Apărut Sistemul De Operare Windows Prin Fabricarea Calculatoarelor Și Programarea Lor ?
Analytical Engine, Difference Engine de Charles Babbage. Mechanical notation de Charles Babbage. S2, Z3, Z4 de Konrad Zuse. Living Computation de Dave Ackley. Countess of Lovelace. CIFA-1,CIFA-2,CIFA-3,CIFA-4,MECIPT-1,MECIPT-2, MECIPT-3,MARICA,DACICC-1,DACICC-200 ETC.
Danke!
Mulțumim foarte mult pentru susținerea canalului.
Awesome! 🍀😀👍*
„Colossus: The Forbin Project” (1970) a fost după 2001: „A Space Odyssey” (1968) și nu înainte.
E o vorba care spune ca nu conteaza la ce lucreaza doi cercetatori, in final se va obtine o arma. Sa nu uitam ca primele calculatoare calculau traiectorii si primele retele de calculatoare aveau un rol militar asa ca nu-mi fac mari sperante in legatura cu calculatoarele cuantice, sper din tot sufletul sa nu ajungem condusi de cine stie ce adunatura de superconductori ingramaditi intr-o facilitate de la poli. Sa fii om inseamna mai mult decat sa ai acces la mancare, caldura si bautura, viata are nevoie de provocare. Probabil ca am putea aduna 10 lei din savana sa-i tixim intr-o rezervatie, sa ii hranim regeste, sa le obtinem partenere, totusi ma indoiesc ca e cea ce leii vor, ei simt nevoia sa vaneze, sa se lupte pentru teritoriu, sa lupte pentru leoaice. Sigur, daca nu ai alta alternativa ca specie, atunci o inteligenta superioara e mai buna decat disparitia, totusi fericirea se atinge cand reusesti ceva dupa ce in prealabil ai ratat. Doar incearca sa-ti reamintesti cat de fericit ai fost cand ai descoperit singur un maruntis(poate doar locul unde sunt cheile de la masina) in comparatie cu momentul in care profesorul ti-a spus ca E=mc^2. Deci prefer sa-mi presez plamanii scufundandu-ma in mare sa vad coralii sau sa transpir 12 ore pe avion sa descopar Beijingul decat sa-mi faca o masina cuantica un tur virtual al acestora din confortul casei.
Am mai observat efectul de genul comentarii ca acestea intelepte sa primeasca doar 2 like-uri si ceva bazat pe emotii sa primeasca 200-300 (am testat ipoteza asta si am luat 1-2 like-uri si 2-3 sute daca zic mai degraba un rahat emotional inteles de toata lumea). Bravo pt comentariu, iti da de gandit si asta e important. Noi ne aflam in pragul extinctiei acestei specii, asa cum denumea Elizabeth Kolbert "a 6-a extinctie). Credeam ca sunt singurul care si-a dat seama ca am inceput sa traim prin prisma cutiilor digitale. Efectiv anul asta m am dus la niste rude sa petrect revelionul si l am petrecut la TV. Tehnologia facce viata mai usoara, dar nu trebuie sa ne fure si viata in sensul, de ex, al locurilor de munca (sa ajungem sa nu mai muncim, sau sa fim provocati sau sa inlocuiasca retelele sociale). Acum iei de la Glovo mancare, nici nu te mai duci la magazin sa mai vorbesti sau sa faci contact cu oamenii asa cum era normal acum sute de milioane de ani ca specie. Acum media este de 6-7 ore pe telefon, 2-3 ore de seriale. Oamenii cum vin de la munca se uita seara la seriale, ce sa mai vorbesc de cei mai mici. Eu ce mai stau pe instagram, da am blocker ( anul asta recunosc ca incerc sa renunt masiv la el, pe fb nu mai stau de cativa ani) la seriale nu ma uit si la filme rar daca ma uit. Da am observat faptul ca persoanele care fac asta vorbesc mai putin si nu ma refer la faptul ca lumina digitala iti opreste prefrontalul ca sa te bage in transa si partea stanga a creierului responsabila cu fluenta verbala. Astea sunt semne ca specia functioneaza precar si nesanatos asemenea atributiilor pe care le aveam in trecut. Revolutia Agricola a fost initiata de Homo Sapiens pentru a si hrani specia, dar de atunci si pana acum numai asa o tinem cu ultima tehnologie, ultimul trend, fara sa ti pui intrebarea daca e sanatos sau nu sa o tii pe drumul asta.
@@andreicroitoru3874 eu nu comentez să obțin like-uri. Nu sunt împotriva mașinilor totuși sunt un susținător al operării responsabile a acestora.
@@ciprianganea759 Lasa ce e cu like-urile, eu ma refeream la ce opteaza audienta si asta era important. Benefic este pentru toti sa facem etica, nu doar sa vorbim si comentariul tau e numa bun sa aduca la constientizarea lucrurilor. Citeam si din biomecanica si tot am vazut terapia cu celule stem pentru vindecarea membrelor dupa un accident la ski, terapia cu celule CAR T - Cells pentru combaterea fibroblasterlor sau cancerului si alte asemenea. Sau cum mici roboti in forma de peste sau caracatita care curata tumori din creier vor duce la eliminarea tuturor bolilor. de creier sau a bolilor in general. Tehnologia e minunata, dar mai opereaza partea maimutareasca a creierului sau sistemul limbic si neglijent care face numa prostioare. Cine stie unde ne vom duce cu atatia AI, ca deja s a inventat acel sistem de propulsie pe care il vedem in costumul lui Iron Man. Tema centrala la care ma refer, este ca, ne indreptam cu pasi repezi sa ramanem in cutiile noastre numite case in timp ce robotii lucreaza pentru noi. Ascensiunea robotilor trebuie oprita limitandu-ne doar la nevoile care trebuie indeplinite. Nu crezi? Mie imi place ca ne rezolva de multe probleme, dar nu mi place cand am vazut ca un sistem care creste nivelul de hidrogen in apropiere sa lucreze ca un neuron si cand scade si se indeparteaza ca o sinapsa. Pai cam asta este abilitatea de a se adapta a creierului nostru la o masina. DeepBlue o companie detinuta de Google in 2014 a facut AlphaCode. Un sistem AI care face coduri ca un It-ist, nu mi vine cuvantul in romana "average". Cam asta e un viitor tulburator al computerelor... la ce comunisti nebuni sau oameni nebuni exista nu ma va mira nimic, cel putin aia care or mai fi sa se bucure de extinctie ca au mai fost extinctii a altor specii in trecut.
@@andreicroitoru3874 din păcate etica e necesara însă nu și suficientă. Uneori oamenii sunt forțați de împrejurări să facă și ce e necesar chiar daca nu e etic și aici intervine problema. Nimeni nu neagă etica lui Wernher von Braun, nimeni nu neagă etica proiectului Manhattan. Problema reală e daca după ce ai făcut ce era necesar să supraviețuiești poți opri tăvălugul pe care l-ai pornit. Daca faci o AI dar inca ești întrebat și încă ești la butonul on/off atunci e o OK, daca totuși faci o AI mai isteață decât tine și ea îți poate da shut down atunci e irelevant dacă ai pornit de la premisele eticii. Doar gândește-te cat de neetic e sa creezi o entitate cu conștiința de sine pe care s-o controlezi, si s-o "sclavuiești" mai apoi pentru o.... relativă eternitate. De asta spun că tehnologia trebuie utilizată responsabil.
la 12.14 incepe cu adevarat esenta la video...
mamă Cristiane, ai 120 K, bv mă :) îi păcăleşti cu câteva vorbe şi faci sute de mii de abonaţi
pacaleste-ne si tu cu un canal mai bun
Se supara Johnny Depp ca i-ai dat cu dip in nume :))
interesant e bun de spart parole
Ca tot veni vorba de calculatoare, iti place sa te joci pe calculator din cand in cand?
nu mai joc de cateva zeci de ani. Nu stiu de, m-am tot intrebat si nu am raspuns, pur si simplu nu mai am bucuria initiala. Singurul joc pe computer care il mai joc este sahul.
@@presura Uau, nu-mi vine sa cred ca mi-ati raspuns la o intrebare asa banala. si mie imi place sahul, aveti cont pe chess.com?
@@RM-pf4oi am eu daca vrei sa jucam :)))
👍🥂😉
Esti peste Iohannis cu miliarde de ani lumina !
De unde pot sa cumpar unul ?
acum se comanda, vine in toamna
@@presura silve, silvae ... la vară tatae 👻
Ce sa faci cu el ! Cred ca o mare prostie sa dai 5000 de dolari pentru a cumpara un un lucru pe care nu-l poti folosi, practic, la nimic.
@@presura Era o întrebare sarcastica(dar multumesct pentru răspuns). Oricum nu am bani sa-mi cumpăr o carte, da un calculator cuantic.
Abia aștept sa ma joc minecraft pe el 😂
Pentru algoritm!
Buna ziua
Daca nu pot sa instalez windows pe el sa ma pot baga si eu la un cs cu baietii tot degeaba
3:47 Cat de corecta este formularea "sa prezica trecutul"?
este clar o formulare... cuantica 😁
@@sinsemilia70 da, cu varianta completa "sa prezica trecutul si prezentul". Vezi "pisica" lui Schrodinger.
pai teoretic poti prezice trecutul daca cunosti pozitia cuantica a fiecărei particule din univers. ce înseamnă sa prezici trecutul? Well sa te întorci in timp cumva , dar doar la nivel de simulare pe computer cuantic
@@deepfakestudio7776 E o contradictie a termenilor: a prezice inseamna a spune dinainte sa se intample, iar trecutul... te-ai prins?
@@deepfakestudio7776 iti transferi constiinta pe un computer cuantic si mergi in trecut si ajungi sa-ti schimbi viitorul. :))
Cum se descurca un calculator cuantic cada-l punem sa mineze criptomonede? Nu intreb pentru un prieten, intreb pentru mine deoarece sunt interesat de o astfel de investitie.
La fel de bine cum se descurca masina de spalat la copt cozonaci
Am o intrebare .....cu ce m-ar ajuta un calculator cuantic acasă?
Primuuul
Mi sa raspuns de AI chiar gresit , apoi cand lam corestat mia spus ca a gresit el ? Pe bune greseste AI intentionat sau ne da informati gresite , nu repet intrebarea aici pentru ca el o va coreta
Mi se pare extrem de interesant faptul ca retraim practic inceputurile tehnologiei. Acum 60 de ani, un calculator normal era de marimea unui dulap, cam cat este acum unul cuantic. In timp, s-a trecut de la dischete de 1 MB pana la cipuri de cativa milimetri in care incap TB de date. Calculatorul cuantic personal, avand doar 2 qb, pare ca repeta povestea primelor calculatoare de cativa mega. Ceea ce ne da speranta ca in timp vom reusi sa stocam milioane de qbiti in microcipuri.
cand crezi ca se va realiza asta?
@@presura In felul in care evoluteaza tehnologia, sa speram ca mai repede decat au facut-o cu primele calculatoare. Totusi pare ca ne indreptam intr-o directie diferita. Si asa cum ati mentionat si in video, mai de graba ne vom conecta la calculatoare cuantice decat sa cumparam unul personal. Acest lucru se intampla deja in gaming. Au aparut platforme care iti ofera streaming pentru jocuri. Astfel, chiar daca nu ai un calculator foarte performant, te poti juca cele mai noi jocuri direct de pe calculatoarele lor, dar folosind mouse-ul, tastatura si monitorul de acasa. Pentru asta iti trebuie doar o viteza si o conexiune bune la internet. Un alt avantaj al retelelor 5G
Eu tot n-am inteles ce este un calculator cuantic, cu ce se ocupa mai exact, are jocuri? :)))
Numai sa nu vrea el de zbauc sa controleze umanitatea !
fa un video despre reteaua 6G ... 100gb pe secunda :) anul 2035
Speram la un internet 5G comercial pana in 2035, adica sa poata fi folosit de oricine, la adevaratul potential.
da, e pe lista!
Jocurile nu vor fi mai rapide pe un calculator cuantic deoarece pot folosi maxim 8 nuclee de procesor , deci de geaba
calculatoarele cuantice nu sunt făcute pentru jocuri video , ci pentru cercetări complexe .
@@deepfakestudio7776 dar sunt curios dac au procesor sau placa video sau functioneaza nupai prin super poziție cuoantică
chinezii au trimis in spatiu in 2016 primul satelit cuantic,desi nu inteleg prea bine despre ce i vorba cred ca este un salt urias
Calculatoare cuantice in scoli ... Eu nu aveam marcare de tabla asigurate de scola.
Domnule Cristian ..putin trist!? de ce? :( in comparatie cu video-urile din trecut ..ceva este diferit! :(
Cristi, tu ai folosit vreun calculator cuantic?
da, e un loc pe net unde si tu o poti face! scrii un mic program si ti-l ruleaza ei, apoi primesti rezultatul.
Pot juca Minecraft?
smecherie
Si totusi, ce poate sa faca calculatorul quantic personal? Merge pe el Office, poti naviga pe internet, poti instala pe el un joc? Daca nu, de ce se cheama personal?
cel mai probabil nimic. E posibil sa fie folosit la scara mare. Adica firmele le cumpara pe post de servere si ne conectam la ele cand vrem sa accesam un website de exemplu. Sau facem lucruri si mai marete cum ar fi constiinta artificiala.
e personal, adica ... e al tau :) pentru 5000$ (cateva iphonuri de ultima generatie) dar, cu zeci de milioane de dolari, daca ai, poti face personal unul din ala scump :)
@@presura Nu e tocmai corecta explicatia. Personal Computer- PC- defineste un anumit tip de echipament electronic, de la care te astepti sa faca anumite lucruri..... si nu are importanta daca apartine unei anumite persoane. PC-urile pot fi folosite si de firme, institutii, organizatii...etc.
buna povestea, pacat ca multe din videouri/imagini sunt fillere si nu au legatura cu povestea.
de exemplu?
13:42 spuneti ca este un numar mai mare decat toti atomii din univers.
Va intreb care univers ?
universul nostru cine a reusit sa il masoare ?
cum ati reusit ?
Na păi măsoară tu și spune-mi și mie. Nu zice nimeni că trebuie să crezi tot ce zice...ce te aprinzi așa?...
@@Alegzander20 asa este ai dreptate !
atunci ce spune ? sa itelegi si tu ca sunt doar baliverne.
@@Alegzander20 e bine ca o dai cu manta in loc sa il intrebi si tu., ma intrebi tot pe mine.
bai ce ma aprind la inghetati !
Universul observabil, adica ce vedem pe cer
@@presura hallucinant raspuns vizavi de ,13:42
sa intelegem ca prin vaz putem converti numarul total al atomilor din universul observational,adica ce vedem pe cer?
Se poate mina bitcoin ? :)))
Mai e cineva care crede ca asa zisa;; KARMA'' are la baza fizica cuantica?
Nu mai da spoilere la filme si seriale . Data trecuta la DEVS mi-ai dat chiar cand il incepeam ! Te rog nu mai face asta . Si altii vor sa vada singuri cum se termina ceva ! Sau macar anunta spoiler alert cand incepi episodul .
Dar nu te mai uita, prietene. Sunt mai importante serialele sau fenomenele științifice despre care ne vorbește? Brain.
Ba baiete,a prezentat cateva secunde.
Cand spuneti "ba baiete" sau "prietene" mai uitati-va si la nume sau poza, nu stiu care baiat ar putea avea numele meu. Domnul Presura intelege ce i-am spus nu e nevoie sa intelegeti voi. Set down Neanderthals 😄
@@lotus0958 băi lotusule nu mai fii asa de cu nasul pe sus !
Ce nu face omul pentru bani ?
Se urca pe val si mananca si un pui fript.
Mi-a placut materialul.Dar inca nu sunt convins ca aceste computere sunt si cuantice.Poate semicuantice.Nu sunt specialist, doar autodidact.Citesc din maulte domenii.Chiar am urmarit multe documentarii sau videoclipuri despre fizica cuantica; in engleza si italiana.Nu sunt convis ca doar citirea in acelasi timp 0 si 1 e destul ca sa fie numit cuantic.Totusi sunt convins ca creierul uman este un computer cuantic, dar cu multe programe in pauza.
Nu înțeleg nimic. Dar îmi place..
Da este foarte unteresant
nu am auzit menționată algebra booleana, ajustarea algebrei booleene de către Huntington si Shannon, nu am vazut menționate portile logice pe care se fundeaza aproximativ toate circuitele electrice, digitale sau nu, sunt traductibile in booleana, nu am auzit nimic de Lukasiewicz, care in sec 19 cu mult inainte de revoluția cuantica, a propus logica cu 3 conditii valorice de validitate, 0,1 si 1/2, dupa s au dezvoltat in algebra booleana alte modele cu 3 valori care descriu logic exact starea de superpozitie, T, F si I de la indeterminare sau V F M de la meaningless sau 0,1 ; 0,30 0,77, 0,99, valori intermediare procentual, sunt deja familiare logicii, qbitul cu 2 biti in superpozitie e cv casual, nu e cv wow, asta daca stim cate ceva despre Lukasiewicz si ce a urmat dupa.
Nu doar porțile clasice, gen And or, not, nor, nand, xor, nxand/xand, ci si bufferul, in fine, nu inverterul, non ul, dar si multiplexul, demultiplexul, folosesc operatori logici si variabile in functori organigramici tabelar, cu logaritmi pt serializarea tabelelor si tot asa, valabil, daca nu gresesc pt orice circuit electric, stiu de poarta radical din not, unii mai foloseau doi selectori ampersand pentru selecția specifica a posibilităților valorice de validitate de la mai multe porti, in prezent ma interesez fervent de quantum computing, dat fiind ca pricep destul de detaliat cum a mers pana acum, fundamental logic, calculatoarele clasice sunt deci fundamental logice, in fine eu sunt mai realist si am remarcat ca de fapt, quantum computingul nu este o paradigma Paralela computației clasice, ba chiar e o prelungire a acesteia din urma, o extensie, asta daca stim sa calculam cu 3 values, care descrie exact starea de superpozitie, 3 values orientativ, adica dupa Lukasew, in logica a aparut un model, inainte de rev cuantica nu doar cu 3 v ci cu atatea values cate s cuprinse intre 0 si 1 procentual, iar daca vb de un nr irational valorile pot fi chiar infinite, desi infinitul nu e regăsiribil in natura, dar in virtual poate da.
un aspect interesant e ca se poate reprezenta ce se intampla cu un q bit si cand trece printr o poarta logica clasica, pt ca o variabila, numita acum qbit astupa 2 intrări si, spre deosebire, de acceptia clasica, nu trece doar o singura data printr una dintre “jeck urile” astupate, ci se duplica, una si aceeasi variabile, adica qbitul, se duplica si trece simultan prin ambele intrări astupate si la ieșire da si 0 si 1 concomitent, o valoare de mijloc, 1/2 sau I sau M sau chiar valori intermediare intre 0 si 1 oricâte, deci, in logica se dispune de aparatul math acurat pt superpozitie si e banal , important e ca trebuie sa trasăm mai multe paralele intre logical gates si quantum logic gates, s ar putea ca unele sa fie redundante.
si wavesourse-ul da, vb de o revolutie in computatie, dar trebuie conectata cu paradigma veche, pt ca atitudinea nu trebuie sa fie aceea de depasire, ci de prelungire intre paradigma comput clasica si cea cuantica
Nu se poate
Bă da
@@robertnegotei3495 se pare ca da
Deci e urat asa sa dai spoilere fara sa anunti . Nu ma mai uit . Nu e greu spoiler alert la inceputul clipului . In cazu asa vad toate episoadele tale cand termin de vizionat toate filmele si serialele SF .
ca te si uitai tu la filmele alea sf din 1967-1970
cool ?
woaw ?
Ați început cu o eroare jenantă față de pretențiile pe care le am de la dvs. În rest, subiectul este interesant, deși sunt o mulțime de astfel de subiecte pe YT, explicate însă, în engleză.
„...una dintre cele mai «calitative» emisiuni...”. Dom' profesor, faceți mișto de noi cu gramatica asta? Ia citiți aici vă rog:
www.antena3.ro/actualitate/educatie/pe-cuvant-cu-ana-iorga-folosirea-corecta-a-adjectivului-calitativ-474769.html
Agressive grammar officer spotted. Take cover.
Primul!
PC cuantic la fiecare om acasă, mi se pare sinonim cu judecata de apoi, doar dacă sparge orice cod și, am avea acces la toate dosarele penale și toate secretele mărunte ale fiecăruia... Un social network cuantic ne mai lispea, nu e umanitatea pregătită spiritual pentru pasul asta.
Fără supărare.am început să nu vă mai urmăresc deloc sau f.rar.10 reclame in 15 minute de content?
Practic sunt lecturii plătite.putina plăcere de a educa de a inspira copiii,adolescenți au dispărut
Dezamagit
am scos reclamele de mijloc sunt doar la inceput
Stimate domn @Sorin Leontzel. In loc sa ii multumiti cu muuult mai mult respect unui om care isi investeste timpul personal in aceste prezentari, il certati? :). Oare cate zeci de mii de pagini si mii de ore stau in spatele pregatirii sale, pentru un continut de cateva minute? Nu cumva ne-am obisnuit sa primim tot gratis, fara a intoarce nimic? Mai mult, in 2021 nu intelegem ca munca unui om (da, e munca ce face domnul profesor; si e o munca intr-o echipa, de multe, multe, multe ore) trebuieste compensata? Isi ia timp de la cercetare, de la familie, de la el insusi pentru a produce acet continut, care se pare ca de altfel va place. Alegeti una din urmatoarele variante: acceptati reclamele pentru ca ii aduc venit domnului Presura si RUclips (pentru ca vorba aia....cineva a adus bani de acasa sa fondeze compania si apoi sa continue sa investeasca in platforma); alegeti sa platiti catre RUclips varianta fara reclame; alegeti sa va luati (da, tot cu bani probabil intrucat calitatea costa) un ad blocker care va elimina mare parte din reclame (varianta destul de neonesta si fata de domnul Presura si fata de RUclips intrucat ii va priva pe ambii de venit). Tot dumneavoastra sunteti dezamagit? De ce? Pentru ca nu mai primiti ceva ce vi se pare ca vi se cuvine?.....Iertati-ma...dar nici un copil nu mai judeca in 2021 asa. Intelege ca fiecare lucru pe lumea aceasta are un fel de pret. Ori investesti timp (a urmari reclamele), ori cumperi timp (platesti subscriptia de apartenenta/RUclips Premium). E pacat sa nu privim matur lucrurile. Eu zic sa va reconsiderati afirmatia. Mai curand ii datorati un multumesc respectuos, decat o dojana din ignoranta probabil. Daca va afecteaza cuvintele mele, imi pare sincer rau. Nu intentionez sa va ofensez in vreun fel, ci doar sa va invit sa vedem lucrurile asa cum sunt. Sa nu fim egoisti sau egocentristi. Ajuta.
Super