Kodlama ve kodlamayla ilgili sorularınızı aşağıdaki linkten sorabilirsiniz: evieplus.academy/forum/ Açıklamamı veya anlatmamı istediğin diğer konular için yorumlara yazarak benimle paylaşabilirsin.
@evieplus Academy, öncelikle videolar icin tesekkur ederim. Ben Mobile-App-Development okuycam, sizce ben Python mu yoksa Java mi ogrenmeliyim? Bana ne gibi tavsiyelerde buluna bilirsiniz? Tesekkur ederim.
Hocam arada açar bakarım python videolarına Python' da fonksiyonlar konusunda anlamakta güçlük çeken çok insan var ama Sizin Videonuzu İzleyipde fonksiyonlar konusunu anlamayan yoktur herhalde gerçekten çok açıklayıcı anlatmışsınız emeğinize karşılık vermek için Abone Oldum Teşekkürler Yararlı olmuş :)
Videonun sonunda F çizdirme ödevini ben range ile yapabildim. #for i in range(5,1,-3): # print(f"{'X'*i}") # for x in range(2,6,3): # print(f"{'X'*x}") # if i == 2: # break biraz uğraştırdı ama başarabilmek güzel şey.
Her problemin birden fazla çözümü vardır ve çoğuda en iyi yol olabilir. Ama genelde ders ile ilgili soru verdiğim için çözümü ders konularını kullanarak yaparsanız daha iyi olur
Hocam anlatım mükemmel ve kaliteli ödev verip bunları çözmeniz insanı inanılmaz geliştiriliyor.İlerde buralar çok değerlenir.Umarım başka ders videolarıyla devam edersiniz.
range kullanılarak da yapılabilir (10. ÖDEV) for i in range(1,6): if i == 2 or i == 4 or i==5: print("xx") continue for j in range(1,6): print("x",end="") print()
hocam önceki ödevi öğrettiklerinizle yapacağım diye o kadar uğraştım 2 satır kodla yaptınız. açıkçası gıcık oldum :)(çözmüşssün ama benim istediğim yolla değil diyen hocalarım aklıma geldi) bende baya bi yazdım. aynı kapıya çıktı ama değişik bi bakış açısı oldu. kodları paylaşıyorum görünce anlarsınız neye sinir olduğumu :) "" anlatımlarınız için çok teşekkürler. for outerindex in range(1,8): print() for innerindex in range(1,6): if outerindex ==1: print(f"(X)", end='') elif outerindex == 2: print(f"(X)", end='') elif outerindex == 3: if innerindex == 3: print() continue print(f"(X)", end='') elif outerindex == 4: print(f"(X)", end='') elif outerindex == 5: print(f"(X)", end='') elif outerindex == 6: if innerindex == 3: print() continue print(f"(X)", end='') elif outerindex == 7: if innerindex == 3: print() continue print(f"(X)", end='') ""
sorunsuz çalışıyor... def kimlik(): no=input("Enter yours TC idendy number: ") while True: if len(str(no)) !=11: no = input("yours TC idendy number must be 11 characters: ") else: break tek=(int(no[0])+int(no[2])+int(no[4])+int(no[6])+int(no[8]))*7 cift=(int(no[1])+int(no[3])+int(no[5])+int(no[7])) kuralBir = (tek - cift) % 10 kuralİki=(int(no[0])+int(no[1])+int(no[2])+int(no[3])+int(no[4])+int(no[5])+ \ int(no[6]) +int(no[7])+int(no[8])+int(no[9]))%10 while True: if kuralBir==int(no[9]) and kuralİki==int(no[10]): print("Congrats, you did it!") break else: print("you have a problem in your identfy number") break kimlik()
Hocam Merhaba. Öncelikle emeğinize yüreğinize sağlık. Bu güzel eğitim seti için teşekkür ederim. Bir soru sormak istiyorum. Email kodlamasını input ile yaptım. Ancak kullanıcı; email adresini yanlış girdiğinde tekrar kullanıcıya soru sormasını istiyorum. While ile yapabilirim, diye düşünüyorum. Birçok konfigürasyonu denedim ama hep Syntax error hatası verdi. Bana bu konuda yardımcı olursanız, memnun olurum. Saygılarımla.
Benim de ilk zamanlar karışmıştı ama aslında basit. return fonksiyonun amacı doğrultusundaki veriyi/değişkeni kullanıldığı durumda dışarıya döndürür örnek olarak: def ikiyeböl(sayı): return sayı / 2 print(ikiyeböl(4))
Hocam önce değerli anlatımlarınız için çok teşekkür ederim parayla satın almak istesek bu kadar tane tane ve açıklayıcı bir eğitim alamazdık. Benim anlamadığım kısım return fonksiyonu ile normal fonksiyon arasında ki fark nedir bir fark var mı ben anlayamadım da bilen başka arkadaşlarım varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Bir fonksiyon bir sonuç dönmesi gerekiyorsa return kullanılır, eğer fonksiyon değer dönmesi gerekmiyorsa return kullanmaya gerek olmaz. Bazı dillerde değer dönene fonksiyon, değer donmeyene prosedür denir ama pythonda hepsi fonksiyon diye adlandırılıyor.
Hocam benim bilgisayarla pek aram yok ilk defa bir yazılım dili ögreniyorum sizle acaba kendim bir uygulama yapmak istesem python yeterli olurmu olmazsa başka neleri öğrenmem gerekir. Bu egitim serisi içinde ayrıca teşekkür ediyorum.
Mesela bazı işlemlerde kullanabilirsin (Sayının asal olup olmadığı gibi) : def asalmi(sayı): durum = False if sayı == 1: return False for i in range(2, sayı): if sayı % i == 0: durum = False break elif sayı % i != 0: durum = True
else: return "Hata !" return durum num = int(input('Sayı: ')) if asalmi(num) == True: print(num, "Sayısı Asaldır.") elif asalmi(num) == False: print(num, "Sayısı Asal Değildir.")
Eğer oluşturduğunuz fonksiyonu çağırırken fonksiyona vereceğiniz argümanı kullanıcıdan almak istiyorsanız, `input()` fonksiyonunu kullanabilirsiniz. `input()` fonksiyonu, kullanıcıdan bir girdi almanızı sağlar ve bu girdiyi bir değişkene atayarak fonksiyonunuza argüman olarak geçirebilirsiniz. İşte bir örnek: Diyelim ki, kullanıcıdan bir sayı alıp bu sayı kadar 'X' karakterini yazdıran bir fonksiyonunuz var: ```python def print_x(number): print('X' * number) ``` Bu fonksiyonu kullanıcıdan alınan bir sayı ile çağırmak için şu şekilde yapabilirsiniz: ```python user_input = int(input("Bir sayı girin: ")) # Kullanıcıdan bir sayı isteniyor ve bu sayı tam sayıya dönüştürülüyor. print_x(user_input) # Kullanıcının girdiği sayı, fonksiyona argüman olarak veriliyor. ``` Bu kod, önce kullanıcıdan bir sayı alıyor (`input()` fonksiyonu ile), ardından bu sayıyı `int()` fonksiyonu ile tam sayıya dönüştürüyor ve son olarak bu sayıyı `print_x` fonksiyonuna argüman olarak geçiriyor. Fonksiyon, kullanıcının girdiği sayı kadar 'X' karakterini yazdırıyor.
Merhaba ben fonksiyonu def kayitOlustur() seklinde tanimladigimda PyCharm bana fonksiyon isimleri should be lowercase olmali diye uyarida bulunuyor. Ignore ettikten sonra artik gormezden gelecek ama bu gibi uyarilari gormezden gel demek ilerde sorun yaratirmi merak ettim. Tesekkurler
tc = input("TC Kimlik Numaranız:") tc = int(tc) ac = str(tc) toplam = 0 for i in range(0,tc): toplam += i if toplam % 10 == ac[10:11]: print("tc doğru") else: print("tc yanlış") hocam bu kodda eksik olan ne var ? yazabilirseniz çok sevinirim
Merhaba, TC numarasını örneğin 11111111110 tam sayıya çeviriyor ve range ile sıfırdan bu sayıya kadar olan tüm sayıları topluyorsun. Yani 0+1+2+3+....+11111111110 değerini bulunyorsun halbuki TC numarasının duğruluğunu bulmak için rakamlarının toplamı üzerinden hesaplama yapman gerekiyor. Ödevin çözümü bir sonraki videoda mevcut. Sevgilerimle
Hocam burada ne yanlışlık var kafayı yicem valla devam edemiyorum bi bakabilir misiniz acaba :) def EmailAccount(Email): if Email.count("@") != 1: return False NoktaSayıcı= Email.count(".", Email.found("@")) if NoktaSayıcı != 1: return False return True if EmailAccount(Email): print("Başarılı Giriş") else: print("Geçersiz e-posta tanımı")
def idNoCheck(): idNo = input("Enter your 11-digit ID No: ") if len(idNo) != 11: print("ID number must be 11 digits. Please try again.") return oddNumbers = 0 evenNumbers = 0 for i in range(0, 9, 2): oddNumbers += int(idNo[i]) for j in range(1, 8, 2): evenNumbers += int(idNo[j]) # 10. hane doğrulama result1 = ((oddNumbers * 7) - evenNumbers) % 10 if int(idNo[9]) != result1: print("ID number is invalid (10th digit check failed).") return total = sum(int(idNo[k]) for k in range(10)) result2 = total % 10 if int(idNo[10]) == result2: print("ID number is valid. You can proceed.") else: print("ID number is invalid (11th digit check failed).") idNoCheck() teşekkürler.
Kodlama ve kodlamayla ilgili sorularınızı aşağıdaki linkten sorabilirsiniz:
evieplus.academy/forum/
Açıklamamı veya anlatmamı istediğin diğer konular için yorumlara yazarak benimle paylaşabilirsin.
@evieplus Academy, öncelikle videolar icin tesekkur ederim. Ben Mobile-App-Development okuycam, sizce ben Python mu yoksa Java mi ogrenmeliyim? Bana ne gibi tavsiyelerde buluna bilirsiniz? Tesekkur ederim.
Hocam arada açar bakarım python videolarına Python' da fonksiyonlar konusunda anlamakta güçlük çeken çok insan var ama Sizin Videonuzu İzleyipde fonksiyonlar konusunu anlamayan yoktur herhalde gerçekten çok açıklayıcı anlatmışsınız emeğinize karşılık vermek için Abone Oldum Teşekkürler Yararlı olmuş :)
Teşekkür ederim
Videonun sonunda F çizdirme ödevini ben range ile yapabildim.
#for i in range(5,1,-3):
# print(f"{'X'*i}")
# for x in range(2,6,3):
# print(f"{'X'*x}")
# if i == 2:
# break
biraz uğraştırdı ama başarabilmek güzel şey.
Her problemin birden fazla çözümü vardır ve çoğuda en iyi yol olabilir. Ama genelde ders ile ilgili soru verdiğim için çözümü ders konularını kullanarak yaparsanız daha iyi olur
örnekler çok yararlı hocam ,teşekkürler emekleriniz için bool :
if len(tcKimlik) != 11:
return False
top = 0
for i in range(0, 10):
top += int(tcKimlik[i])
if str(top % 10) != (tcKimlik[10]):
return False
tekler = (int(tcKimlik[0])+int(tcKimlik[2])+int(tcKimlik[4])+int(tcKimlik[6])+int(tcKimlik[8]))*7
ciftler = int(tcKimlik[1])+int(tcKimlik[3])+int(tcKimlik[5])+int(tcKimlik[7])
matislem = (int(tekler) - int(ciftler))%10
if matislem != int(tcKimlik[9]):
return False
return True
x = input("tc giriniz :")
if tcdekiTekler(x) == False:
print(f"{x} Gecersiz bir kimlik numarası")
else:
print(f"hoşgeldiniz")
Allah razı olsun bu konuyu anladığım tek video . Baştan sona tüm videolarnızı izleyip , öğrenip , beğeneceğim. İnanın minnettarım
Hocam anlatım mükemmel ve kaliteli ödev verip bunları çözmeniz insanı inanılmaz geliştiriliyor.İlerde buralar çok değerlenir.Umarım başka ders videolarıyla devam edersiniz.
Teşekkür ederim. Devam ediyorum.
range kullanılarak da yapılabilir (10. ÖDEV)
for i in range(1,6):
if i == 2 or i == 4 or i==5:
print("xx")
continue
for j in range(1,6):
print("x",end="")
print()
hocam önceki ödevi öğrettiklerinizle yapacağım diye o kadar uğraştım 2 satır kodla yaptınız. açıkçası gıcık oldum :)(çözmüşssün ama benim istediğim yolla değil diyen hocalarım aklıma geldi) bende baya bi yazdım. aynı kapıya çıktı ama değişik bi bakış açısı oldu. kodları paylaşıyorum görünce anlarsınız neye sinir olduğumu :) "" anlatımlarınız için çok teşekkürler.
for outerindex in range(1,8):
print()
for innerindex in range(1,6):
if outerindex ==1:
print(f"(X)", end='')
elif outerindex == 2:
print(f"(X)", end='')
elif outerindex == 3:
if innerindex == 3:
print()
continue
print(f"(X)", end='')
elif outerindex == 4:
print(f"(X)", end='')
elif outerindex == 5:
print(f"(X)", end='')
elif outerindex == 6:
if innerindex == 3:
print()
continue
print(f"(X)", end='')
elif outerindex == 7:
if innerindex == 3:
print()
continue
print(f"(X)", end='')
""
Senin çözümün çok yaratıcı
11. ÖDEV KISA ÖZ :D
def tcNo(tc):
tc = str(tc)
if len(tc) != 11:
return "Tc uzunluğunuz Hatalı."
tektop = int(tc[0]) + int(tc[2]) + int(tc[4]) + int(tc[6]) + int(tc[8])
ciftop = int(tc[1]) + int(tc[3]) + int(tc[5]) + int(tc[7])
if ((tektop*7) - ciftop) % 10 == int(tc[9]):
if (tektop + ciftop + int(tc[9])) % 10 == int(tc[10]):
return "Doğru Girdiniz."
else:
return "Hatalı Girdiniz."
.
def tckontrol(x):
tekler = (int(x[0]) + int(x[2]) + int(x[4]) + int(x[6]) + int(x[8])) # karakter dizisi 0 dan basladığı ıcın.
cifler = int(x[1]) + int(x[3]) + int(x[5]) + int(x[7])
toplam= tekler+cifler + int(x[9])
if abs((cifler - 7 * tekler)) % 10 == int(x[9]) \
and toplam % 10 == int(x[10])\
and len(x) == 11:
print("TC DOĞRU")
else:
print("TC YANLIŞ")
Hocam çok teşekkürler.Mümkünse Python'da siber güvenlik modüllerini anlatır mısınız? Bug bounty için tool oluşturma mesela
Mukemmel. Allah korusun sizi:)
Teşekkür ederim.
Sevgili hocam teşekkürler bu ders beni çok mutlu etti ve çok iyi anladım sizlere teşekkür ederim
hocam çok güzel anlatıyorsunuz üniversite sınavından sonra buraya uğrayacağım umarım devam edersiniz
Beklerim
Evet gerçekten anlatım ve değinilen noktalar çok farklı teşekkür ederiz
bu ders karıştı baya :D
hocam çok iyi anlatıyorsunuz öncelikle teşekkürler bir sorum olacak tahminin kaçıncı derste tam anlamıyla bir uygulama yapabileceğim
on numara bi anlatım olmuş
def TCValid(x):
y = int(x[0]) + int(x[2]) + int(x[4]) + int(x[6]) + int(x[8])
z = int(x[1]) + int(x[3]) + int(x[5]) + int(x[7])
if ((y*7)-z)%10 == int(x[9]) and (z+y+int(x[9]))%10 == int(x[10]):
print("valid")
else:
print("not valid")
Hocam doğru mudur yaptığım yöntem?
Doğrudur. Denemedim ama mantığı doğru. Hatta if koşulun bence çok iyi.
Benim çözümümüde incelemeni rica ediyorum sana farklı fikirler verebilir.
sorunsuz çalışıyor...
def kimlik():
no=input("Enter yours TC idendy number: ")
while True:
if len(str(no)) !=11:
no = input("yours TC idendy number must be 11 characters: ")
else:
break
tek=(int(no[0])+int(no[2])+int(no[4])+int(no[6])+int(no[8]))*7
cift=(int(no[1])+int(no[3])+int(no[5])+int(no[7]))
kuralBir = (tek - cift) % 10
kuralİki=(int(no[0])+int(no[1])+int(no[2])+int(no[3])+int(no[4])+int(no[5])+ \
int(no[6]) +int(no[7])+int(no[8])+int(no[9]))%10
while True:
if kuralBir==int(no[9]) and kuralİki==int(no[10]):
print("Congrats, you did it!")
break
else:
print("you have a problem in your identfy number")
break
kimlik()
hocam sonsuz bir döngüye girdiğimizde nasıl durduracaz, uygulamayı kapatma dışında napabiliriz?
Mükemmel anlatım, sağ olun var olun.
Teşekkür ederim
Hocam Merhaba. Öncelikle emeğinize yüreğinize sağlık. Bu güzel eğitim seti için teşekkür ederim. Bir soru sormak istiyorum. Email kodlamasını input ile yaptım. Ancak kullanıcı; email adresini yanlış girdiğinde tekrar kullanıcıya soru sormasını istiyorum. While ile yapabilirim, diye düşünüyorum. Birçok konfigürasyonu denedim ama hep Syntax error hatası verdi. Bana bu konuda yardımcı olursanız, memnun olurum. Saygılarımla.
Kodunuzu görmemiz gerekiyor.
Bil ale anlatır gibi anlatmış 👏👏👏
hocam ben bu return tam anlayamadim. kafam karisti
Benim de ilk zamanlar karışmıştı ama aslında basit.
return fonksiyonun amacı doğrultusundaki veriyi/değişkeni kullanıldığı durumda dışarıya döndürür örnek olarak:
def ikiyeböl(sayı):
return sayı / 2
print(ikiyeböl(4))
Hocam önce değerli anlatımlarınız için çok teşekkür ederim parayla satın almak istesek bu kadar tane tane ve açıklayıcı bir eğitim alamazdık. Benim anlamadığım kısım return fonksiyonu ile normal fonksiyon arasında ki fark nedir bir fark var mı ben anlayamadım da bilen başka arkadaşlarım varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Bir fonksiyon bir sonuç dönmesi gerekiyorsa return kullanılır, eğer fonksiyon değer dönmesi gerekmiyorsa return kullanmaya gerek olmaz. Bazı dillerde değer dönene fonksiyon, değer donmeyene prosedür denir ama pythonda hepsi fonksiyon diye adlandırılıyor.
Öğretmenim true false'lu fonksiyonlarda mesela return true yerine neden else: return false yazıyoruz bu mantığı anlamadım kısaca anlatır mısınız
Fonksiyonlarda belirli koşullarda belirli değeri dönemsi için koşul yazıp return yaptırıyoruz.
@@evieplusAcademy mesela iç içe fonksiyonlarda en iç if'e kadar girmesi için mi örnek olarak verebilir misiniz
Teşekkür ederiz
number = 1
eventotal = 0
oddtotal = 0
while number
number += 1 satırını else bloğunun içine yazmışsın.
Hocam lütfen yardım edin aşağıdaki kodlardaki yanlışi çözemedim
def tckimlikkontrol ():
tckimlik = (input("TC kimlik numaranız"))
if len(tckimlik) == 11:
while1 = 1
sayı = 0
toplam = 0
while while1
def tccontrol(tcnumber: int) -> str:
tcnumberstr = str(tcnumber)
control1 = [0,2,4,6,8]
control2 = [1,3,5,7]
totalOdd = 0
totalEven = 0
count = 0
for item in control1:
totalOdd += int(tcnumberstr[item])
for item in control2:
totalEven += int(tcnumberstr[item])
totalOdd *= 7
if int(tcnumberstr[9]) != (totalOdd - totalEven) % 10:
return print("Wrong ID")
for item in tcnumberstr[:10]:
count += int(item)
if (count % 10) == int(tcnumberstr[10]):
return print("Real ID")
Hocam benim bilgisayarla pek aram yok ilk defa bir yazılım dili ögreniyorum sizle acaba kendim bir uygulama yapmak istesem python yeterli olurmu olmazsa başka neleri öğrenmem gerekir.
Bu egitim serisi içinde ayrıca teşekkür ediyorum.
moron ne yaptin
ÖDEV 11
KESİTRME YAPAMADIM.
deneme = input('Lütfen tc girin: ')
def tcFonksiyonu(sayi) :
if len(sayi) == 11 :
toplam = 7 * ((int(sayi[0]) + int(sayi[2]) + int(sayi[4]) + int(sayi[6]) + int(sayi[8])))
cıkım = (int(sayi[1]) + int(sayi[3]) + int(sayi[5]) + int(sayi[7]))
islem = (toplam - cıkım) % 10
if islem == int(sayi[9]):
if ((toplam / 7) + cıkım + int(sayi[9])) % 10 == int(sayi[10]):
print('Doğru girdiniz')
else:
print('Eksik veya yanlşı girdiniz ')
else:
print('Yanlış veya eksik tc girdiniz ')
else:
print('Eksik veya yanlış tc girdiniz ')
tcFonksiyonu(deneme)
Hocam ben return True ve return False komutlarını nerde kullanacağıma karar veremiyorum.Nerelerde kullanmalıyım ?
Mesela bazı işlemlerde kullanabilirsin (Sayının asal olup olmadığı gibi) :
def asalmi(sayı):
durum = False
if sayı == 1:
return False
for i in range(2, sayı):
if sayı % i == 0:
durum = False
break
elif sayı % i != 0:
durum = True
else:
return "Hata !"
return durum
num = int(input('Sayı: '))
if asalmi(num) == True:
print(num, "Sayısı Asaldır.")
elif asalmi(num) == False:
print(num, "Sayısı Asal Değildir.")
@evieplus Academy: peki olusturdugumuz fonksiyonu cagirirken icerisine yazdigimiz argumani , veriyi kullanicidan disaridan almak istersek ne yapmamiz lazim? input ile nasıl alabiliriz ??
Eğer oluşturduğunuz fonksiyonu çağırırken fonksiyona vereceğiniz argümanı kullanıcıdan almak istiyorsanız, `input()` fonksiyonunu kullanabilirsiniz. `input()` fonksiyonu, kullanıcıdan bir girdi almanızı sağlar ve bu girdiyi bir değişkene atayarak fonksiyonunuza argüman olarak geçirebilirsiniz. İşte bir örnek:
Diyelim ki, kullanıcıdan bir sayı alıp bu sayı kadar 'X' karakterini yazdıran bir fonksiyonunuz var:
```python
def print_x(number):
print('X' * number)
```
Bu fonksiyonu kullanıcıdan alınan bir sayı ile çağırmak için şu şekilde yapabilirsiniz:
```python
user_input = int(input("Bir sayı girin: ")) # Kullanıcıdan bir sayı isteniyor ve bu sayı tam sayıya dönüştürülüyor.
print_x(user_input) # Kullanıcının girdiği sayı, fonksiyona argüman olarak veriliyor.
```
Bu kod, önce kullanıcıdan bir sayı alıyor (`input()` fonksiyonu ile), ardından bu sayıyı `int()` fonksiyonu ile tam sayıya dönüştürüyor ve son olarak bu sayıyı `print_x` fonksiyonuna argüman olarak geçiriyor. Fonksiyon, kullanıcının girdiği sayı kadar 'X' karakterini yazdırıyor.
Merhaba ben fonksiyonu def kayitOlustur() seklinde tanimladigimda PyCharm bana fonksiyon isimleri should be lowercase olmali diye uyarida bulunuyor. Ignore ettikten sonra artik gormezden gelecek ama bu gibi uyarilari gormezden gel demek ilerde sorun yaratirmi merak ettim. Tesekkurler
eğer hesabımda hata yoksa en küçük doğru TC kimlik numarası 10000000078 oluyor ve programda denedim çalışıyor daha küçüğünü bulabilen varsa yazsın
Ben döngü ile TC kimlik numaralarının hepsini hesaplayıp bir dosyaya yazdırmıştım
@@evieplusAcademy hocam kulaga guzel geliyor su anki bilgilerimizle yapabilir miyiz biz de yoksa biraz sabir mi?
For veya while döngüleriyle yapabilirsin.
10000000078
10000000146
Atatürk'ün TC numarası.
10000000214
10000000382
10000000450
10000000528
...
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
ben gerizekalıyım galiba döndürme olayını anlayamadım
tc = input("TC Kimlik Numaranız:")
tc = int(tc)
ac = str(tc)
toplam = 0
for i in range(0,tc):
toplam += i
if toplam % 10 == ac[10:11]:
print("tc doğru")
else:
print("tc yanlış")
hocam bu kodda eksik olan ne var ? yazabilirseniz çok sevinirim
Merhaba,
TC numarasını örneğin 11111111110 tam sayıya çeviriyor ve range ile sıfırdan bu sayıya kadar olan tüm sayıları topluyorsun. Yani 0+1+2+3+....+11111111110 değerini bulunyorsun halbuki TC numarasının duğruluğunu bulmak için rakamlarının toplamı üzerinden hesaplama yapman gerekiyor.
Ödevin çözümü bir sonraki videoda mevcut.
Sevgilerimle
@@evieplusAcademy Anladım hocam çok Teşekkürler
Hocam burada ne yanlışlık var kafayı yicem valla devam edemiyorum bi bakabilir misiniz acaba :)
def EmailAccount(Email):
if Email.count("@") != 1:
return False
NoktaSayıcı= Email.count(".", Email.found("@"))
if NoktaSayıcı != 1:
return False
return True
if EmailAccount(Email):
print("Başarılı Giriş")
else:
print("Geçersiz e-posta tanımı")
Email degiskeninizi tanimlamamissiniz fonksiyondan cagirdiginiz Email degiskeni ortada yok olmayan birseyi cagiriyorsunuz. Tabii oda ortada yokki gelmiyor.
hocam derslerin devamı ne zaman gelecek ?
Video ları olabildiğince hızlı hazırlayıp yüklemeye çalışıyorum.
Bu ne yaa? Bn matematik 10. Sınıf fonksiyonlar istemiştim.
Maslesef Python eğitim serisi
arifin manchestera atiigi golu ariyordum
OIQWHTQOIHTQWOIHTQWOITHIQOWHTQWOIT
@@nicathdi3872 mlrtsnda güyə hə yeti?
def idNoCheck():
idNo = input("Enter your 11-digit ID No: ")
if len(idNo) != 11:
print("ID number must be 11 digits. Please try again.")
return
oddNumbers = 0
evenNumbers = 0
for i in range(0, 9, 2):
oddNumbers += int(idNo[i])
for j in range(1, 8, 2):
evenNumbers += int(idNo[j])
# 10. hane doğrulama
result1 = ((oddNumbers * 7) - evenNumbers) % 10
if int(idNo[9]) != result1:
print("ID number is invalid (10th digit check failed).")
return
total = sum(int(idNo[k]) for k in range(10))
result2 = total % 10
if int(idNo[10]) == result2:
print("ID number is valid. You can proceed.")
else:
print("ID number is invalid (11th digit check failed).")
idNoCheck()
teşekkürler.