Buna ziua domnule Dan. Se vede profesionalismul dumneavoastră atât în gesturi cât și în explicații. Mulțumesc pentru că a-ți împărtășit această rețetă cu noi. Pentru foietaj, dacă-i franțuzesc atunci musai sa fie cu unt. Mulțumesc încă o dată.
Multumesc pentru rețetă. Eu la 1kg de faina pun 600ml apa călduță, o linguriță de sare și un pachet de drojdie uscata, echivalent la 25 gr. drojdie cruda.
Multumesc! Reteta de aluat frantuzesc este binevenita. Daca este posibil dati niste explicatii sumare referitor la cantitati pentru fiecare varianta. Important este sa vedem metoda de lucru. Banuiesc ca aceasta este secretul reusitei. Sanatate si numai bine!
Bună ziua, am renunțat acum mulți ani la mașina de făcut pâine. Facem manual. Interesanta rețeta dumneavoastră și dacă ne dați cantitățile am fi recunoscători. Noi nu o băgăm la frigider, dar o sa adoptăm această metodă. Ar fi fost nemaipomenit sa vedem miezul, textura. Mulțumesc pentru toate videoclipurile postate de-a lungul timpului.
Aluatul franțuzesc ne-ar plăcea și cu margarina și cu unt ,poate dați și alternativa indiferent pe care o veți face!Mulțumesc frumos pt explicații și rețetă!
Apreciez munca și videoclipul. Ar fi fost frumos să văd și o secțiune în pâine. Poate altădată. Spor în toate și aștept alte rețete. Aluatul meu de cozonac după rețeta dv. a ieșit grozav. Am făcut din el cornuri pentru micul dejun și chifle cu unt. De aceea am pus cele 4 ouă întregi în aluat pentru că nu aveam la ce să folosesc albușurile.
Ieri am facut o paine dupa ce mult timp doar am cumparat. M-ati starnit cu ultimele videoclipuri. Doar ca am folosit faina integrala si mix de seminte in toata masa painii. Am pus un plic de drojdie la 500 gr faina si ulei de masline( m-am orientat dupa o reteta de pizza) Ideea e ca a iesit excelent si a fost foarte apreciata de cei din casa. Mi-am dat da lucru😁. Nu mai vor paine de la magazin🤪. Urmatoarea provocare: cornuri cu coaja crocanta si miez moale ca altadata. Poate ma ajutati cu o reteta🙏🏻, eventual si pr cei care nu au robotul de framantat. Cred ca in putine case se gaseste acest aparat. Un mixer mai are tot omu’ dar acesta e cam “pretios” mai ales pentru cei de la tara. Multumesc!
Sărut mâna! Nu știa Ceaușescu ce este bun! Dacă sunt cornuri dulci și umplute atunci o rețeta de cozonac de casa este perfecta. Dacă este vb de cornuri sărate, micșoram cantitatea de drojdie, mărim pe cea de sare și aluatul îl facem mai tare! Nu prea sunt de acord cu grăsimile la rețetele de pâine. Deja luam grăsimi pe care corpul nostru nu le metabolizează din foarte multe produse!
Bărbat-malaxor. Combinație bună! Aveți dreptate, dar sunt un pic obligat sa îl folosesc pt ca l-am primit ca sponsorizare!!!! Și sunt foarte mulțumit de el!
Oare baghetele frantuzesti din supermarket ce au in plus fata de painea de casa ? Ce aume face coaja aceea ? Untul face diferenta intotdeauna in bucatarie si in mod special in patiserie. Un exemplu elocvent : Dobrogenele din patiserii unde este cuoscut ca sunt facute cu margarina, daca se racesc sunt rancede si a doua zi sunt scoarta/ talpa. Multumim si succes!
Sunt mulți amelioratori, mixuri, premix uri care se folosesc în brutarii. Baghetă se face cu o faina foarte bună cu o proteina bună și aluatul trebuie sa fie moale, hidratare chiar 80%,la care se face mai multe impaturiri, și coacerea în cuptor cu vatra!
La munca depusă.... și stat în picioare și multe ore, căldură, plus rezultate super cred că nu sunt blagoslovit, căci sunt contribuții și impozite fff multe și mari ! Așa e viața.... căci statul furăcios e reprezentat tot de oameni...
Draga Dan Eu nu inteleg in ce consta simplitatea retetei din moment ce o tii la frigider atat de mult dupa care iar continuua procesul de dospire in mediul termic ambiental....si in plus la 1 kg de faina ( deci peste 1 kg de aluat)...sa obtii doar o paine care mie nu mi se pare f crescuta ptr ca forma aceea pare si scunda....Ma face sa cred ca undeva trebuie simplificat procesul fara a afecta evident calitatea...Eu care nu sunt creator de continut media si fara a avea expertiza in domeniul asta ci doar la modul " provocat de tine" ....cand cu cozonacii....am gasit o reteta ( pe canalul unei doamne) la care nu pot renunta...datorita punctajului acordat la toate capitolele...Si in plus cu 1 kg de faina au rezultat 2 pani in tavi de 35 cm care depasesc bine prin dospire inaltimea tavii...ceea ce implica si o mai buna pastrare si rationalizare fireasca a consumului de paine...Si culmea ...dospirea s-a produs in cca 2 h....Eu iti transmit succes...si doresc ca pe canalul tau sa prezinti totul ca si pana acum cu cuvintele tale ca o faci remarcabil de bine si nici intr-un caz sa recurgi la materiale video cu texte lecturate...Daca m-am inselat iti cer "scuzare"....
Bună dimineața! Încă un comentariu de mare calitate după cum m-ați obișnuit. Ați reușit să punctati toate aspectele la care eu am dat peste "nas". O sa va răspund în mai multe mesaje ca să nu uit nici un aspect!
Cand am zis simplu m-am referit la rețeta, în zilele noastre pâinea se face cu multe alte ingrediente! La volumul pâinii am greșit din cauza ca m-a prins 2 noaptea cu acea pâine! 70% hidratare și 12 ore pt fermentare la o temp mica schimba foarte multe în calitatea gustului! Experienta pe care o am în brutăria industriala îmi spune ca multe aspecte la alte videoclipuri pe care le găsim pe aceste platforme sunt puțin umflate. Când facem pâine cu o faina foarte puternica,de tip 480sau chiar trei nule, cu siguranță aditivata, ameliorata, volumul o sa fie altul! Sunt foarte multe tipuri de faina la care exista lista de ingrediente pe ambalaj,si sunt multe la care nu exista și eu știu sigur ca sunt aditivata!
Lecturarea a venit din dorința de a micșora videoclipul și de a spune câteva lucruri despre ingrediente , mai puțin cunoscute! Poate am greșit pe undeva, dar sa știți ca au fost cuvintele mele. Multă sănătate!
@@GradinaLuiDan Oricum esti pe drumul cel bun....si te apreciez la fel de mult in continuare...ptr ca esti un tip pe cale de disparitie...altfel spus o comoara!!! P S Reteta dd paine pe care am remarcat-o prin simplitate, textura si gust este de pe canalul : Bucatarind cu Georgeta ( Paine de casa reteta bunicii). Apropos de faina....noi am folosit o faina in vrac cumparata de la o moara locala ( netehnologizata)...deci fara nici un fel de pretentii iar rezultatele au fost remarcabile.
Bună ziua. Daca nu deranjez, as avea rugămintea dacă se poate rețeta pentru cozonac,( al doamnei respective ),care ziceați ca v-a plăcut mult.Va mulțumesc.
Salutare! 👋 Iodul a fost pus în sare cu un alt ,,scop"! Cu cât vom consuma totul cât mai natural, cu atât ne va fi mai bine și nu vom mai umple spitalele de bolnavi cu cancere de tot felul și de multe alte boli devastatoare și incurabile! 😢 Iodul îl putem lua din nucile românești și multe alte alimente naturale, fără a fi nevoie să ne îndoape fară voința noastră, adăugând acest dezastru de origine chimică în alimentația noastră! 😢 Sănătate și numai bine!
Bună ziua domnu Tony, cred că vă înșelați in privința iodului adăugat în sare. Faceți o confuzie cu ferocianura de potasiu, substanță adăugată în sare pentru a nu absorbi umezeala. Aceasta, este într-adevăr o otravă. Mă iertați că am intervenit, vă doresc numai sănătate și mult bine.
@@adrianalexandrul. Dacă acel iod (sintetic) adăugat în sare chiar ar fi fost necesar omului, atunci Dumnezeu care a creeat totul, inclusiv pe noi, ar fi adăugat și iodul natural în sare! Că doar Dumnezeu care ne-a creea știe cel mai bine cum și cu ce substanțe i-ar merge mai bine corpului creeat de către El! Să nu mai vorbim de apa potabilă din rețea care cei mai mulți dintre noi, suntem nevoiți să o consumăm, deoarece nu avem surse naturale de apă, pe care mâna omului cu ,,bune" intenții de asemeni le-a ,,îmbunătățit" spre ,,binele" omului cu clor, fluor, e.t.c... Se vede în lume la ora actuală cât de ,,bine" o duce omenirea la ora actuală! Dar să nu intrăm prea mult în detalii...
Faina de ce ii mai dai după ce ai spoit cu apă?? Se făcea înainte, înainte în procesul tehnologic, prospături sau acritura care se lase 6 orela dospit din asta se rupea se făcea maiaua, apoi se framinta aluatul!! Nu se frimitura, ca acum piinea de nu poți sa o maninci a doua zi!!!
Nu s-a fărâmițat deloc, am mâncat 3 zile din acea pâine. Acritura am făcut, doar ca nu am lăsat-o sa se acreasca. De aceea am ținut aluatul la frigider. A fost un ferment total!
@@GradinaLuiDan, eu am comentat, nu cu răutate! Eu am lucrat, sunt de meserie, cu școala profesionala, cum era înainte, asa lucram noi, eu acum sunt pensionară, dar te urmăresc, cu placere!!! O seara frumoasa!!
Domnul Dan... Sunteți deosebit,, activ, plin se viata.. Domnul sa va bucure viata, familia!!
Mulțumesc asemenea!
Buna ziua domnule Dan. Se vede profesionalismul dumneavoastră atât în gesturi cât și în explicații. Mulțumesc pentru că a-ți împărtășit această rețetă cu noi. Pentru foietaj, dacă-i franțuzesc atunci musai sa fie cu unt. Mulțumesc încă o dată.
Mulțumesc!
Multumesc pentru rețetă. Eu la 1kg de faina pun 600ml apa călduță, o linguriță de sare și un pachet de drojdie uscata, echivalent la 25 gr. drojdie cruda.
Bravo domnul Dan,sunte-ți și bucătar vă urmărim cu drag și mulțumim
Mulțumesc
Am asteptat cu nerăbdare video cu pâine.
Mulțumim! Am dat mai departe.
Multumesc! Reteta de aluat frantuzesc este binevenita. Daca este posibil dati niste explicatii sumare referitor la cantitati pentru fiecare varianta. Important este sa vedem metoda de lucru. Banuiesc ca aceasta este secretul reusitei. Sanatate si numai bine!
Bună ziua, am renunțat acum mulți ani la mașina de făcut pâine. Facem manual. Interesanta rețeta dumneavoastră și dacă ne dați cantitățile am fi recunoscători. Noi nu o băgăm la frigider, dar o sa adoptăm această metodă. Ar fi fost nemaipomenit sa vedem miezul, textura. Mulțumesc pentru toate videoclipurile postate de-a lungul timpului.
Sunt cantitățile scrise pe video. Am greșit ca nu am tăiat pâinea, dar pe următoarea o fac felii.
Buna ,cu unt mulțumesc pentru sfaturi .
O sa întârzii puțin cu foietaj ul pt ca am foarte multa treaba în gradina!
Bună seara! Domnule Dan sunteți din poza! Faceți parte din poveste! Felicitări! Scuze ,nu știu ce urări se fac între brutari;
Aluatul franțuzesc ne-ar plăcea și cu margarina și cu unt ,poate dați și alternativa indiferent pe care o veți face!Mulțumesc frumos pt explicații și rețetă!
Apreciez munca și videoclipul. Ar fi fost frumos să văd și o secțiune în pâine. Poate altădată. Spor în toate și aștept alte rețete. Aluatul meu de cozonac după rețeta dv. a ieșit grozav. Am făcut din el cornuri pentru micul dejun și chifle cu unt. De aceea am pus cele 4 ouă întregi în aluat pentru că nu aveam la ce să folosesc albușurile.
Buna ziua,se poate sa faceți și cu unt și cu margarina foietajul. Va multumesc
Foietaj cu unt . Mulțumesc
BIG LIKE 👍
Ieri am facut o paine dupa ce mult timp doar am cumparat. M-ati starnit cu ultimele videoclipuri. Doar ca am folosit faina integrala si mix de seminte in toata masa painii. Am pus un plic de drojdie la 500 gr faina si ulei de masline( m-am orientat dupa o reteta de pizza) Ideea e ca a iesit excelent si a fost foarte apreciata de cei din casa. Mi-am dat da lucru😁. Nu mai vor paine de la magazin🤪. Urmatoarea provocare: cornuri cu coaja crocanta si miez moale ca altadata. Poate ma ajutati cu o reteta🙏🏻, eventual si pr cei care nu au robotul de framantat. Cred ca in putine case se gaseste acest aparat. Un mixer mai are tot omu’ dar acesta e cam “pretios” mai ales pentru cei de la tara. Multumesc!
Sărut mâna! Nu știa Ceaușescu ce este bun! Dacă sunt cornuri dulci și umplute atunci o rețeta de cozonac de casa este perfecta. Dacă este vb de cornuri sărate, micșoram cantitatea de drojdie, mărim pe cea de sare și aluatul îl facem mai tare! Nu prea sunt de acord cu grăsimile la rețetele de pâine. Deja luam grăsimi pe care corpul nostru nu le metabolizează din foarte multe produse!
Bărbat-malaxor. Combinație bună! Aveți dreptate, dar sunt un pic obligat sa îl folosesc pt ca l-am primit ca sponsorizare!!!! Și sunt foarte mulțumit de el!
Buna ziua. Puteti sa imi spuneti modelul exact al mixerului? Multumesc
FRAM fpm1500m
@@GradinaLuiDan va multumesc. Spor in toate!
Va salut. Sunteți multumit de mixer?
Da, sunt foarte mulțumit!
Pentru foietaj ne-ar plăcea sa lucrați cu unt 🤗👌👋
Dupa un an de zile, sunteti la fel de multumit de mixerul acesta? Multumesc!
Da!
Normal unt ,dar pt ca e prea scump unele patiserii folosesc margarina pt foietaj.
👋👏👏👍
La multi ani DANE!
La mulți ani!
Oare baghetele frantuzesti din supermarket ce au in plus fata de painea de casa ? Ce aume face coaja aceea ? Untul face diferenta intotdeauna in bucatarie si in mod special in patiserie. Un exemplu elocvent : Dobrogenele din patiserii unde este cuoscut ca sunt facute cu margarina, daca se racesc sunt rancede si a doua zi sunt scoarta/ talpa. Multumim si succes!
Sunt mulți amelioratori, mixuri, premix uri care se folosesc în brutarii. Baghetă se face cu o faina foarte bună cu o proteina bună și aluatul trebuie sa fie moale, hidratare chiar 80%,la care se face mai multe impaturiri, și coacerea în cuptor cu vatra!
Aluat de fiecare franțuzesc cu margarina
Ce salariu a veți ca patiser
La munca depusă.... și stat în picioare și multe ore, căldură, plus rezultate super cred că nu sunt blagoslovit, căci sunt contribuții și impozite fff multe și mari !
Așa e viața.... căci statul furăcios e reprezentat tot de oameni...
👍👍👍
Draga Dan
Eu nu inteleg in ce consta simplitatea retetei din moment ce o tii la frigider atat de mult dupa care iar continuua procesul de dospire in mediul termic ambiental....si in plus la 1 kg de faina ( deci peste 1 kg de aluat)...sa obtii doar o paine care mie nu mi se pare f crescuta ptr ca forma aceea pare si scunda....Ma face sa cred ca undeva trebuie simplificat procesul fara a afecta evident calitatea...Eu care nu sunt creator de continut media si fara a avea expertiza in domeniul asta ci doar la modul " provocat de tine" ....cand cu cozonacii....am gasit o reteta ( pe canalul unei doamne) la care nu pot renunta...datorita punctajului acordat la toate capitolele...Si in plus cu 1 kg de faina au rezultat 2 pani in tavi de 35 cm care depasesc bine prin dospire inaltimea tavii...ceea ce implica si o mai buna pastrare si rationalizare fireasca a consumului de paine...Si culmea ...dospirea s-a produs in cca 2 h....Eu iti transmit succes...si doresc ca pe canalul tau sa prezinti totul ca si pana acum cu cuvintele tale ca o faci remarcabil de bine si nici intr-un caz sa recurgi la materiale video cu texte lecturate...Daca m-am inselat iti cer "scuzare"....
Bună dimineața! Încă un comentariu de mare calitate după cum m-ați obișnuit. Ați reușit să punctati toate aspectele la care eu am dat peste "nas". O sa va răspund în mai multe mesaje ca să nu uit nici un aspect!
Cand am zis simplu m-am referit la rețeta, în zilele noastre pâinea se face cu multe alte ingrediente! La volumul pâinii am greșit din cauza ca m-a prins 2 noaptea cu acea pâine! 70% hidratare și 12 ore pt fermentare la o temp mica schimba foarte multe în calitatea gustului! Experienta pe care o am în brutăria industriala îmi spune ca multe aspecte la alte videoclipuri pe care le găsim pe aceste platforme sunt puțin umflate. Când facem pâine cu o faina foarte puternica,de tip 480sau chiar trei nule, cu siguranță aditivata, ameliorata, volumul o sa fie altul! Sunt foarte multe tipuri de faina la care exista lista de ingrediente pe ambalaj,si sunt multe la care nu exista și eu știu sigur ca sunt aditivata!
Lecturarea a venit din dorința de a micșora videoclipul și de a spune câteva lucruri despre ingrediente , mai puțin cunoscute! Poate am greșit pe undeva, dar sa știți ca au fost cuvintele mele. Multă sănătate!
@@GradinaLuiDan Oricum esti pe drumul cel bun....si te apreciez la fel de mult in continuare...ptr ca esti un tip pe cale de disparitie...altfel spus o comoara!!! P S Reteta dd paine pe care am remarcat-o prin simplitate, textura si gust este de pe canalul : Bucatarind cu Georgeta ( Paine de casa reteta bunicii).
Apropos de faina....noi am folosit o faina in vrac cumparata de la o moara locala ( netehnologizata)...deci fara nici un fel de pretentii iar rezultatele au fost remarcabile.
Bună ziua. Daca nu deranjez, as avea rugămintea dacă se poate rețeta pentru cozonac,( al doamnei respective ),care ziceați ca v-a plăcut mult.Va mulțumesc.
Aș mînca și eu o pâine de la dumneavoastra
Cu unt
cu unt va rog :)
Sa crească! Sa dospească! Sa rumenească!
Salutare! 👋
Iodul a fost pus în sare cu un alt ,,scop"!
Cu cât vom consuma totul cât mai natural, cu atât ne va fi mai bine și nu vom mai umple spitalele de bolnavi cu cancere de tot felul și de multe alte boli devastatoare și incurabile! 😢
Iodul îl putem lua din nucile românești și multe alte alimente naturale, fără a fi nevoie să ne îndoape fară voința noastră, adăugând acest dezastru de origine chimică în alimentația noastră! 😢
Sănătate și numai bine!
Bună ziua domnu Tony, cred că vă înșelați in privința iodului adăugat în sare. Faceți o confuzie cu ferocianura de potasiu, substanță adăugată în sare pentru a nu absorbi umezeala. Aceasta, este într-adevăr o otravă. Mă iertați că am intervenit, vă doresc numai sănătate și mult bine.
@@adrianalexandrul.
Dacă acel iod (sintetic) adăugat în sare chiar ar fi fost necesar omului, atunci Dumnezeu care a creeat totul, inclusiv pe noi, ar fi adăugat și iodul natural în sare!
Că doar Dumnezeu care ne-a creea știe cel mai bine cum și cu ce substanțe i-ar merge mai bine corpului creeat de către El!
Să nu mai vorbim de apa potabilă din rețea care cei mai mulți dintre noi, suntem nevoiți să o consumăm, deoarece nu avem surse naturale de apă, pe care mâna omului cu ,,bune" intenții de asemeni le-a ,,îmbunătățit" spre ,,binele" omului cu clor, fluor, e.t.c...
Se vede în lume la ora actuală cât de ,,bine" o duce omenirea la ora actuală!
Dar să nu intrăm prea mult în detalii...
@@Toni_ID Vă mulțumesc pentru răspuns. Sunt cu totul de acord cu " binele adus de omenire" în foarte multe privințe.
Bună ziua pănă la urmă tot paînea de casa e cea mai bună. Eu nu mai cumpăr de 3 ani
Felicitări! Sunteți o mare gospodina!
Aluatul franțuzesc se face cu unt.Asta este parerea mea.
Drojdie??? Nu domnul meu. Painea adevarata cum se facea in trecut se face cu aluat!
Finalul foarte bun nu cum a zis o doamnă ca nu -crescuta
Pentru foetajul franțuzesc obligatoriu se folosește unt.
👍
Multa vorbă
Faina de ce ii mai dai după ce ai spoit cu apă?? Se făcea înainte, înainte în procesul tehnologic, prospături sau acritura care se lase 6 orela dospit din asta se rupea se făcea maiaua, apoi se framinta aluatul!! Nu se frimitura, ca acum piinea de nu poți sa o maninci a doua zi!!!
Nu s-a fărâmițat deloc, am mâncat 3 zile din acea pâine. Acritura am făcut, doar ca nu am lăsat-o sa se acreasca. De aceea am ținut aluatul la frigider. A fost un ferment total!
@@GradinaLuiDan, eu am comentat, nu cu răutate! Eu am lucrat, sunt de meserie, cu școala profesionala, cum era înainte, asa lucram noi, eu acum sunt pensionară, dar te urmăresc, cu placere!!! O seara frumoasa!!