Nicolaie Apopi face agricultură pe model german

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 дек 2022
  • Nicolaie Apopi încheie unul dintre cei mai importanți ani din cariera sa în agricultură. În ultimele 12 luni, fermierul a deținut președinția rotativă a Clubului Fermierilor Români, o responsabilitate care nu l-a făcut, însă, să neglijeze munca din ferma familiei sale din Giulvăz, județul Timiș. Pe raza a trei comune, fermierul Nicolaie Apopi lucrează pe model german o suprafață de circa 2.650 de hectare.
    S-a hotărât de atunci că vrea să fie implicat în agricultură, că vrea să fie dintre cei care fac pământul să rodească hrană sănătoasă. Iar perioada facultății a transformat complet visul tânărului student care, prin intermediul unui schimb de experiență în Germania, a ajuns să înțeleagă ce înseamnă să fi, cu adevărat, fermier.
    Familia de fermieri la care a stat în Germania i-au devenit nu doar mentori, dar și un sprijin real pentru a începe o afacere pe cont propriu. Nicolaie Apopi nu a investit de la început într-o fermă, ci primul pas l-a făcut în zona de tehnică agricolă.
    Experiența din Germania avea să-l definească pe omul și pe fermierul Nicolaie Apopi de astăzi. La finalul anului 1998 când s-a întors în țară, tânărul student avea deja o bază solidă de cunoștințe și o gândire nouă: o gândire de antreprenor.
    O lucrare deosebită a solului este făcută astăzi de fermierul Apopi care a înțeles că trebuie să se adapteze condițiilor create de schimbările climatice. Așa a renunțat la plug, dar nu și la prelucrarea profundă a solului.
    O regulă de care fermierul Nicolaie Apopi nu se abate este densitatea la semănat pe care o respectă întocmai recomandărilor producătorului. În plus, merge o distanță mai mare între rândurile semănate, obținând în final producții mai ridicate.
    Un fermier modern, care aplică soluții digitale pentru a-și eficientiza investițiile, Nicolaie Apopi recunoaște că succesul de astăzi nu ar fi fost posibil fără sprijinul echipei din fermă, dar mai ales fără sprijinul familiei.
    --------
    Materialul a fost difuzat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție TVR și Agrointeligența.

Комментарии • 7

  • @mihailvoinea562
    @mihailvoinea562 Год назад

    Toate lucrările agricole, țin de calitatea solului... Mult succes în continuare, și Doamne ajută tuturor !

  • @iosifcoriteac1072
    @iosifcoriteac1072 Год назад

    Felicitări.Apreciez munca și efortul.
    Bravo meseriașilor celor ce stau in utilaje pe câmp toată ziua !
    Doamne ajută la recolte bune În 2023.

  • @lucianharasim6965
    @lucianharasim6965 Год назад +1

    Bravo Nicule!

  • @user-vn6fe9is8f
    @user-vn6fe9is8f 8 месяцев назад

    da bine găndit. tara are nevoie de agrigultură fermieri au nevoie de fondur si de irigati

  • @tudortudor1542
    @tudortudor1542 Год назад +1

    As dori sã fac si eu o achizitie de genul mã refer la acel john deere