Timmertip 962 Sneldrogende houtrotvuller vergelijkend warenonderzoek

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 ноя 2018
  • Timmertip 388 Nieuwe snelle houtrotvuller van Sikkens: • Timmertip 388 Nieuwe s...
    Timmertip 390 Houtrotvuller van Den Braven: • Timmertip 390 Houtrotv...
  • ХоббиХобби

Комментарии • 12

  • @MrRayCK
    @MrRayCK Год назад +1

    Beste Koos, wat vind ik je video's fijn om te zien. Het is leerzaam en rustgevend door je relaxte houding.
    Dit soort vergelijkend warenonderzoek en al je proefjes, ga daar zeker mee door! Het is echt een toevoeging, omdat er veel rotzooi te koop is (vooral in bouwmarkten).

  • @infogitaarles4007
    @infogitaarles4007 4 года назад +1

    W350 is goed spul maar nadeel is dat het niet flexibel is. Deelvervangingen barsten er uit..Meestal gebruik ik de W350 om alles vast te zetten. Dan is het na 20 hard en dan schuur ik alles. Vervolgens maak ik een naadje tussen de verbindingen met de fein en daar doe ik dan glaskit in. Dat werkt wel aardig.

  • @klaasadema8989
    @klaasadema8989 5 лет назад

    ik gebruik meestal van kurvast.. verkrijgbaar bij procoatings, volgens mij is het hun eigen merk. voldoet me goed en de prijs is ook wel redelijk

  • @TheFatRaccoon
    @TheFatRaccoon 3 года назад

    Enige ervaring met Perfax houtrotvuller? Ik zou graag alabastine gebruiken maar in de instructies staat dat ik het beter niet onder de 10 graden gebruik..

    • @timmermankoos
      @timmermankoos  3 года назад

      Als het maar niet vriest. Bij lage temperaturen hard het langzamer.

  • @patricktiemens6536
    @patricktiemens6536 5 лет назад +2

    Zou is kijken naar de renovaid sneldrogende. Misschien is dat wat voor je.
    Gebruik zelf de oranje en groene.Heb he 600ml totaal.
    Gaat er om dat wat je zelf ziet kei en kei hard word dus niet elastische en met verschillende temperaturen kapot scheurd.je kunt als je geen haast heb een product wat langzamer droogt gebruiken is beter.
    Ben zelf houtrot hersteller.
    Zie genoeg kwa producten.
    Dry flex en renovaid zijn mijn toppers.(Het zijn wel epoxy producten)
    Mvg Tiemens onderhoud en montage (fb)

  • @cw9727
    @cw9727 5 лет назад

    Zou wel eens willen weten wat je van de houtrotvullers van het merk Bolivia vindt Koos. Ben er zelf (als schilder) erg tevreden over. Niet duur in aanschaf en verwerkt makkelijk! Je hebt ze in 30 min drogend en 4uur drogend!

    • @timmermankoos
      @timmermankoos  5 лет назад

      Ik heb even gekeken op internet maar de prijs is hetzelfde als Alabastine die ik gebruik. Ik heb veel ervaring met Alabastine en weet dat ik er van op aan kan. Vier uur drogend dat is ook ongeveer hetzelfde.

  • @woutermulders5131
    @woutermulders5131 2 года назад

    Beste Koos, Ik heb twee vragen over Alabastine houtrot impregneer en houtrotvuller. Impregneer wordt verkocht als 1 component in een blikje en als 2 componenten in twee flesjes. Wat is het verschil? Daarnaast heb je in 2 componenten vorm 1) houtrotvuller, 2) houtreparatie en 3) houtrotvuller professional. De info op de verpakking is nagenoeg precies gelijk. Spul ziet er ook hetzelfde uit. Houtrotvuller en houtreparatie zijn qua prijs ongeveer hetzelfde. Houtrotvuller professional is stukken duurder. Wat is het verschil? Ik heb het in twee bouwmarkten en een speciaal winkel gevraagd. Niemand kan me een fatsoenlijk antwoord geven. Meestal begint men glazig de tekst op de verpakking te lezen maar dat kan ik zelf ook. Iemand moet toch van de hoed en de rand weten? Jij ongetwijfeld (en Alabastine natuurlijk). Alvast dank.

    • @timmermankoos
      @timmermankoos  2 года назад

      Ik doe altijd een proefje om te ontdekken wat het verschil is. Zelf gebruik ik alleen die Houtrotvuller en heb daar alleen ervaring mee en daarom heb ik er vertrouwen in. Die houtrotraparatie is alleen voor kleine plekjes. Eigenlijk is het een plamuur. Ieder nieuw product dat er bij komt laat ik links liggen omdat ik niet weet wat het doet na jaren.
      De houtrotstop cq impregneer, was vroeger in twee delen die je moest mengen en dat wilde ik ook graag zo omdat dat niet kon verouderen. Nu het uitgebracht is in 1 component zal het waarschijnlijk (Ik heb het nog niet gemerkt.) verouderen. Het verbaast mij dat je de 2 componenten-versie nog kan kopen. Zal iemand zijn die nog een oude voorraad had van dat oude spul.

    • @MrRayCK
      @MrRayCK Год назад +1

      Ik doe even een gok, maar denk dat je er wel iets mee kan:
      Impregneer is eigenlijk een verdunde hars. Ik maak het tegenwoordig zelf, dat is veel goedkoper. Ik maak wat epoxyhars aan en verdun het met aceton tot het goed roerbaar en te kwasten is. Dat smeer ik met een kwast op het hout en dit trekt goed in. Ook dit wordt keihard, al duurt het iets langer om te drogen dan impregneermiddel van alabastine (vooral als je iets te veel aceton in verhouding gebruikt).
      Houtrotvuller maak ik ook weleens zelf door houtmot te mengen met epoxy en een klein beetje aceton. Vooral bij wat grotere oppervlakten waar je goed bij kunt is dit qua materiaal veel goedkoper (en leuker, maar ook iets arbeidsintensiever). De verhouding epoxy en houtmot / aceton bepaalt vooral de prijs, aangezien epoxy het duurste component in deze is. Je kunt het zo dik of dun maken als je zelf wilt. (Bedenk wel dat de aceton vervliegt en het daardoor iets krimpt. Zonder aceton krimpt het nauwelijks. Ik gebruik het zodat het iets dunner is en wat makkelijker in hoekjes te krijgen is.)
      Ik vermoed dat dit niet zoveel verschilt van houtrotvullers uit de winkel en dat de prijs tussen houtrotvuller professional en gewoon vooral afhangt van de hoeveelheid (of het type) kunsthars (en de droogsnelheid).