מלון מושקע בפלורנציה, ברומא, בטוסקנה עולה 50-70 יורו ללילה. 300 שקל ואתם באמצע טוסקנה במלון עם בריכה . סלובניה, צרפת, צ'כיה, הולנד, קרואטיה. יש כל כך הרבה מקומות לנפוש כמו בן אדם . הבחירה בין אוטובוס במנחמיה לוילה בטוסקנה די מעניינת:)
הרבה יותר ייקר מבתי מלון חחח מצחיקולימללללללה סה...טו...נקודה...אההה .דרך צלחה האומנם רעיון מקורי עלות יקרה למדיייייי דיויויויויו סוריללללללה🍬🍫❤💓🎀♦️💗🍥💜💝🎸💕♥️🍓🚦💖⛱🍒☎️💞🚥💃🇲🇫🇩🇪🌈💚🍭💙
חניה, עמידה ועצירה - תקנות התעבורה - (69/ג) לא יעמיד אדם בלילה רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 10,000 ק"ג או רכב עבודה ולא יחנה רכב כאמור באזור שנאסרה בו החנייה והעמדת רכב בידי רשות תמרור מקומית.
היינו שם לילה אחד, מיני ואן עלה 560 שקל. הצ'ק אין הודיעו לי שכל הכסף הזה לא כוללמצעים וזה לא כתוב בזמן ההזמנה. תוספת למצעים 25 שקל. מקום יפה אבל הבעלים עובדים עליכם.
עליית מחירים משתוללת ברחבי העולם. בארה"ב עלה מדד המחירים לצרכן בלמעלה מ-6% בשנה האחרונה - אינפלציה שלא ראינו כמותה באמריקה מאז 1990. באירופה המצב דומה. האינפלציה בגרמניה עומדת כעת על 4.5% ובאנגליה על 5.1%. הבנק המרכזי באנגליה העלה בתגובה את שיעור הריבית, עלייה ראשונה מאז פרוץ הקורונה, ואילו הבנק המרכזי בארה"ב מנבא שבשנת 2022 נראה שלוש העלאות ריבית. הכלכלנים משתמשים בארגז הכלים המוכר להם, אך כרגיל מתעלמים מטיפול בשורש הבעיה. אם היינו מבינים את מבנה העולם שאנו קיימים בו, היינו מפסיקים את ההשקעה הקיצונית בצריכה חסרת תועלת. אני לא רואה בעיה שנייצר מחצית ממה שאנחנו מייצרים היום. לצערי, אנחנו מציפים את העולם בייצור חסר תועלת, וכתוצאה ממלאים את האוקיינוסים בפסולת עצומה, מזהמים את האוויר והמים ומרוקנים את שאר משאבי הטבע. אף אחד לא חושב מה יהיה בסוף. "נאכל ונשתה כי מחר נמות", כך אנחנו מתייחסים לכלכלה. אבל לשם מה אנחנו צריכים את כל הייצור העודף הזה? התשובה היא פשוטה: כל קנייה שלנו מוסיפה עוד אפסים לחשבון הבנק של היושבים בראש הפירמידה הכלכלית. כדי להרוויח יותר, קשרי ההון והשלטון מסדרים לנו את החיים, בונים בנו חיסרון לצרוך עוד ועוד מוצרים מיותרים, ומשכנעים אותנו לקנות עוד ועוד. הריצה המתמדת אחרי צריכה מוגברת רק תזמין עלינו גל של בעיות נוספות - תיבת פנדורה שתוציא מתוכה שרצים חברתיים, החל ממגפות ועד למלחמות, שלא נוכל לעמוד בפניהן. אנחנו מוכרחים להגיע לצריכה מאוזנת בהקדם האפשרי. לבלום את הייצור המוגבר ולייצר את הכמות ההכרחית שאנחנו באמת צריכים למחייה חיונית, במקום הייצור המוגבר של היום הנובע מתחרות מלאכותית. איך האנושות תבין ותגיע בהדרגה לצריכה מאוזנת? הכול תלוי בחינוך והסברה. יותר מריצה לקניות ב"בלאק פריידי", ב"יום הרווקים הסיני" ובעוד מגוון "חגים" שהמצאנו כדי לקנות עוד ועוד, צריך לתת לבני אדם להתעסק בתכנים מהותיים. להפסיק את טירוף הקניות בחגים המדומיינים. חינוך לצריכה נכונה הוא נקודת התחלה לפתרון. עלינו ללמוד להפחית מהצריכה הנוכחית שלנו לרמה נורמלית. לקנות מה שבאמת דרוש לנו, ולא מה שמשגעים אותנו כל חברות הפרסום לרכוש. להגיע לחיים מאוזנים, רק בזה אני רואה סיכוי להבריא את החברה והכלכלה בינתיים. בכל מקרה, מה שלא עושה השכל יעשה הזמן, והשחיקה הכלכלית-חברתית המתמשכת תאלץ אותנו לעשות חשבון עמוק ולצמצם את הצריכה, כי לא תהיה ברירה. כתוצאה מכך המפעלים וכל שאר גורמי הייצור שאינם הכרחיים יצטרכו לסגור את העסקים שלהם, העולם יצטרך להירגע. זה לא מיתון, אלא פשוט איזון למשק כולו. בסופו של דבר אנחנו צריכים להסתפק בכמות חיונית מבחינה חומרית, וללמוד למלא את הרצונות שלנו מבחינה רוחנית, על ידי עושר אנושי שנבנה בינינו, אושר שנמצא רק בקשרים טובים, באווירה חמה ויפה. בצורה כזו לא נרגיש שאנחנו מאבדים משהו מהחיים, אלא ההיפך, מחליפים את הדברים הגשמיים שאין בהם שום תועלת והשקענו עבורם את כל החיים, בהשקעה בחיבור, בהבנת מבנה העולם. החיבור הנכון בינינו יאפשר לנו להבין נכון יותר את הטבע, לפתח יחס נכון למציאות, בכך נפתור את בעיית האינפלציה ונתחיל לחיות טוב.
משבר הדיור צריך להיחשב כבעיה לאומית, ויפה שעה אחת קודם בין השנים 2022-2002 זינקו מחירי הנדל"ן בלמעלה מ-250%. לצד עלייה זו נרשמה קפיצה חדה גם במחירי השכירות, וזו לא בעיה מקומית. גם ארה"ב סובלת ממשבר דיור חמור, ובאירופה מדינות כמו ספרד, בריטניה והולנד ספגו עליית מחירים קיצונית במחירי השכירות והנדל"ן בשנים האחרונות. אם לפני 40-30 שנה, רכישת דירה התאפשרה גם לעולים חדשים ולזוגות צעירים מבלי להיות מיליונרים, היום האופציה הזו לא ריאלית. מחירי הנדל"ן עולים בלי בושה, וכך הגענו למצב שעל דירת חמישה חדרים בהרצליה דורשים מעל שבעה מיליון ש"ח, מה שנותן דוגמה לאחרים גם הם להצטרף לחגיגה ולהקפיץ את המחירים בלי חשבון. מהצד השני, אם פה ישנו מחסור בדירות, בסין ישנן ערים שלמות של בנייני דירות בני 20 קומות שעומדים ריקים ומיועדים להריסה. כך או אחרת, אנחנו שוב רואים שלא מדובר במחסור חומרי מצד הטבע, אלא בחזירות של האגו האנושי שעומדת בשורש העניין. ברור לנו שבית הוא מצרך בסיסי לביטחון האדם. האדם מודד עצמו ביכולת למצוא בן או בת זוג לחיים, לבנות יחד בית ולמלא אותו בילדים. אין ספק שבימינו גדל פה דור בתחושה של ניידות וחוסר יציבות, והבעיה המרכזית היא אנחנו. אנחנו כחברה צריכים לעשות הכול כדי לאפשר לכל זוג צעיר לעבוד ולהצליח לעמוד בתשלומי המשכנתא בצורה מכובדת וללא לחץ בלתי סביר. החברה הישראלית צריכה לראות בזה מטרה לאומית. אם נתחיל להרגיש שאנחנו משפחה אחת, הרבה מהבעיות שלנו יתחילו להגיע לפתרונן בהרבה פחות מאמץ והרבה פחות סבל ותסכול.
תעמולה של יוקר השכירות עובדת עוברת ברור שדירות להשכרה הם בעלי הון ושלטון הם וחבריהם מרווחים מכך ים והאזרח לא מענין איש בטח לא את בעלי הון שלטון ותיקשורת שעושה להם את זה
שלום בישראל, שלום בעולם "כשתהיו גדולים, נקווה שכבר לא תצטרכו לשרת בצבא כי יהיה כבר שלום", כך איחלו לנו ההורים, כך איחלנו גם אנחנו לילדים שלנו. השנים עברו וגם הם הפכו לחיילים והשלום לא בא. איפה אנחנו טועים, מה אנחנו לא רואים ומתי יבוא שלום עלינו ועל כולם? נתחיל בדיוק ההגדרה של המילה "שלום". "שלום" מלשון שלמות. בעם ישראל שלמות תמיד התבטאה בהשלמה פנימית. זה התחיל בבבל העתיקה, כשאברהם גילה שכל הטבע הוא מערכת גלובלית ואינטגרלית, שכל חלקיה מקושרים בהדדיות ובהשלמה. את הגילוי הזה אברהם חלק עם כל העמים שהיו בסביבה, והסביר שהאבולוציה מקדמת את המין האנושי למצב של שלום והשלמה, חיבור מעל כל ההבדלים ופיתוח אהבה מעל כל דחייה. מי שקלט את הרעיון הרוחני התקבץ סביבו, והם הפכו לקהילת תלמידים שמנתה אלפים ורבבות. מהם התהווה בהמשך עם ישראל, כפי שמתאר זאת הרמב"ם בספר המדע. במהלך ההיסטוריה היחסים בעם ישראל עברו עליות ומורדות. כאשר שנאת חינם השתלטה עלינו מבפנים, קמו עלינו גם אויבים חיצוניים והארץ הקיאה אותנו מתוכה. במשך אלפיים שנות גלות שנאת האומות הכריחה אותנו להתקרב קצת בינינו ולתמוך אחד בשני בעת צרה. מאז שחזרנו לכאן והקמנו מדינה, שוב התעצמה בינינו הדחייה, כמו גם חוסר ההתחשבות, הפילוג והשנאה. היחסים האגואיסטיים הללו מערערים את יסוד הקיום של עם ישראל, שהוא חיבור מעל ההבדלים, אהבה והשלמה. לכן בהגדרה רוחנית אפשר לומר שאנחנו לא נחשבים עדיין לעם ישראל, כי בלי שלום בינינו, אין טעם לחלום על שלום של ממש עם עמים אחרים. התנאי המקדים לשלום עם השכנים שלנו ועם העולם, הוא חיבור פנימי בקרב עם ישראל. אם נלמד לעשות שלום בינינו, לבנות חברה שאנשיה וכל המנגנונים שלה יפעלו מתוך אהבה ונתינה, כולם יראו בנו דוגמה מופלאה, ויבקשו להעתיק אליהם את שיטת הקיום בחיבור ובהשלמה, זו משמעות הביטוי להיות "אור לגויים". בעולם המקושר שהולך ומתהווה לנגד עינינו, כאשר כולם תלויים בכולם, דוגמה כזו תביע את צורת הקשר שהאנושות חייבת לסגל כדי לשרוד את המחר. תכל'ס, כדי להביא שלום עלינו, אנחנו צריכים להפנות את עיקר תשומת הלב שלנו פנימה, לבניית חיבור בתוך עם ישראל. זה ידרוש מהפכה חינוכית-תרבותית כלל-חברתית, שתעשה שימוש בכל הכלים האפשריים: כלי תקשורת, רשתות חברתיות, מוסדות חינוך ותרבות, הקצאת זמן לחיבור בין אנשים במקומות העבודה, ועוד ועוד. העתיד הטוב יכול להיות רק בחיבור, זה כבר ברור, אבל כל עוד אנחנו "לא מספקים את הסחורה", אין מי שיוציא את העולם מכל המשברים והמצוקה. לכן כולם סובלים בגלל הפיגור שלנו, וכולם כועסים עלינו ומאשימים אותנו. למרבה הצער, ישראל נתפסת כיום כגורם שלילי ביותר שעדיף היה להעבירו מהעולם. במבט רחב, האיחוד הישראלי הוא צעד ראשון בדרך לאיחוד כלל-אנושי. בהדרגה נלמד לבנות רשת קשר פנימית בין כולם, ובתוכה יתגלה כוח עליון של אהבה ונתינה. כולם ירגישו קרובים ופתוחים זה לזה, ותחום המחקר העיקרי יהיה איך אנחנו מגדילים את החיבור ועושים שלום אמיתי בעולם.
משבר הדיור צריך להיחשב כבעיה לאומית, ויפה שעה אחת קודם בין השנים 2022-2002 זינקו מחירי הנדל"ן בלמעלה מ-250%. לצד עלייה זו נרשמה קפיצה חדה גם במחירי השכירות, וזו לא בעיה מקומית. גם ארה"ב סובלת ממשבר דיור חמור, ובאירופה מדינות כמו ספרד, בריטניה והולנד ספגו עליית מחירים קיצונית במחירי השכירות והנדל"ן בשנים האחרונות. אם לפני 40-30 שנה, רכישת דירה התאפשרה גם לעולים חדשים ולזוגות צעירים מבלי להיות מיליונרים, היום האופציה הזו לא ריאלית. מחירי הנדל"ן עולים בלי בושה, וכך הגענו למצב שעל דירת חמישה חדרים בהרצליה דורשים מעל שבעה מיליון ש"ח, מה שנותן דוגמה לאחרים גם הם להצטרף לחגיגה ולהקפיץ את המחירים בלי חשבון. מהצד השני, אם פה ישנו מחסור בדירות, בסין ישנן ערים שלמות של בנייני דירות בני 20 קומות שעומדים ריקים ומיועדים להריסה. כך או אחרת, אנחנו שוב רואים שלא מדובר במחסור חומרי מצד הטבע, אלא בחזירות של האגו האנושי שעומדת בשורש העניין. ברור לנו שבית הוא מצרך בסיסי לביטחון האדם. האדם מודד עצמו ביכולת למצוא בן או בת זוג לחיים, לבנות יחד בית ולמלא אותו בילדים. אין ספק שבימינו גדל פה דור בתחושה של ניידות וחוסר יציבות, והבעיה המרכזית היא אנחנו. אנחנו כחברה צריכים לעשות הכול כדי לאפשר לכל זוג צעיר לעבוד ולהצליח לעמוד בתשלומי המשכנתא בצורה מכובדת וללא לחץ בלתי סביר. החברה הישראלית צריכה לראות בזה מטרה לאומית. אם נתחיל להרגיש שאנחנו משפחה אחת, הרבה מהבעיות שלנו יתחילו להגיע לפתרונן בהרבה פחות מאמץ והרבה פחות סבל ותסכול
תעשו כתבה על מאיפה יש לכל האנשים האלו אישורים לשבת ולפתוח חאןן על שפת ים המלח זה מעניין
זה על הכינרת
בקיבוץ של סטלנים מוזיקאים
אין קשר ליוקר המחייה
זה רצון שלהם מבחירה
צודק. כל הדור. המצ'וקמק אין לי. כוח עזוב. אותי תתקדם
@@איתמרכהן-פ4ט חלביהום
@@עמיתנדם-ז9ע מה ???
חחחח תכלס
זה יקר כמו מלון לא הבנתי מה הקשר ליוקר הדיור?
לבנות דבר כזה עולה לך בן 400 -700 אלף
רצו שנכנס לכתבה, כי כרגע יוקר הדיור זה הדבר החם, אין לזה שום קשר ליוקר הדיור, פשוט פרסומת
אהבתי את הרעיון עד המחיר, זה פאקינג פח! אם מישהו מתפלא למה כל כך יקר פה שיתחיל בלחשוב למה נופש ישראלי יסכים לשלם 900 שקל על לילה בפחון.
מחירים סרוטים, שהמארחים הישראלים יתקעווזו עם המלונות צימרים וקופסאות ב1300 שקל ללילה,
נוסעים לארצות מטריפות חושים במחיר הזה לשבוע
מחר אני הולך להזמין ספסלים 100 שקל לילה חוויה של פעם בחיים ונוסיף את המילה חאן שזה אהיה מפוצץ🤑😅
בחייאת על מה המחירים המוגזמים האלה !!!!
אחלה סטארט-אפ: 700-900 ש״ח עבור לילה בפחון מברזל, יש לי רעיון לסטארט-אפ הבא - להקים ספסלים במקום פחוני ברזל…
תעשה מוטורהום בגוגל לפני שאתה מלכלך סתם.
מלון מושקע בפלורנציה, ברומא, בטוסקנה עולה 50-70 יורו ללילה. 300 שקל ואתם באמצע טוסקנה במלון עם בריכה .
סלובניה, צרפת, צ'כיה, הולנד, קרואטיה. יש כל כך הרבה מקומות לנפוש כמו בן אדם .
הבחירה בין אוטובוס במנחמיה לוילה בטוסקנה די מעניינת:)
יותר יקר מלילה במלון עם ארוחת בוקר ופינוקים! ישראלים גם מזול יעשו יקר ויגידו בוטיק!!!!
הכל התחיל מעספור ☺️
חחח אשכרה רק ששמה זה היה מקורי לא איזה צימר מפונפן ב900 ללילה חיים בסרט הבעלים ועוד יותר הלקוחות
סגרתי לנו דיל לקיץ, שבוע בצימר בשכונת הארגזים כולל כניסה חופשית לשלולית חורף
איך ישראלים אוהבים להגזים במחיר, איזו אלטרנטיבה זו? 1300 שקל ללילה אפשר להביא סוויטה
לעשות כזה בארה"ב ולנסוע בכל המדינה
תהנוג
אנחנו חיים במדינה שעולה בה 550 שקל לישון במיני בוס
אלוהים ישמורררררררר
איך לעזאזל הגענו למצב הזה? :((((
מזל שיש פראיירים שמוכנים לשלם על זה
חיים בסרט
מה זה המחירים הללו
4-5 כוכבים בחול ללילה באותו המחיר
עדיף לישון באוהל מאשר בזולה תמורת 1000 שקל חחחחחחח
מדהים כל הכבוד , צריכים עוד כאלה בארץ..
מה הקשר ליוקר המחייה??
חיים בסרט רע, אני מעדיף לחסוך ולהינות כמו מלך פעם בשנה ובואו גם אם לישון באוטובוס או קרוואן עדיף כבר בחול, אין הצדקה למחיר הזה בשום צורה
איבדתם אותי ב-550 שח ללילה לוואן!
קקה על הכתבה הזו למי אתם משקרים ??
חלום לעשות את זה
מחירים של בית מלון. והאוטובוס מחיר של חופשה בחול
2:21 רק אני ראיתי שיצא תיקו באבן נייר ומספרים??
זה היה זוג או פרט , לא?
@@ForexRevolution אני מחליט שלא
טפו על משרד האוצר ומדינת ישראל!
יחי סינגפור שיודעת לחיות כמו שצריך😄✌️🇸🇬
הרבה יותר ייקר מבתי מלון חחח מצחיקולימללללללה
סה...טו...נקודה...אההה .דרך צלחה האומנם רעיון מקורי עלות יקרה למדיייייי דיויויויויו סוריללללללה🍬🍫❤💓🎀♦️💗🍥💜💝🎸💕♥️🍓🚦💖⛱🍒☎️💞🚥💃🇲🇫🇩🇪🌈💚🍭💙
איזה יופי השקעה
זה נוסע זה מגניב .
מוכשרים
חניה, עמידה ועצירה - תקנות התעבורה - (69/ג) לא יעמיד אדם בלילה רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 10,000 ק"ג או רכב עבודה ולא יחנה רכב כאמור באזור שנאסרה בו החנייה והעמדת רכב בידי רשות תמרור מקומית.
זה בסדר, אוכפים איזה חוקים שנוח בארץ.
רעיון נחמד 😉✌🏼
מה הקשר בין יוקר דיור לאוטובוס שהפך לצימר?
אם היו חניוני קראוונים נורמאליים בישראל אז מילא תעשו כתבה, אבל מה שייך יוקר הדיור לא הבנתי.
היינו שם לילה אחד, מיני ואן עלה 560 שקל. הצ'ק אין הודיעו לי שכל הכסף הזה לא כוללמצעים וזה לא כתוב בזמן ההזמנה. תוספת למצעים 25 שקל. מקום יפה אבל הבעלים עובדים עליכם.
איך זה קשור ליוקר הדיור??? זו כתבה על אתרי נופש. אני מבינה שמי שכתב את כותרת הכתבה הלך על הקונספט של: אם אין לחם תאכלו עוגות...
עם מחיר כזה עדיף מלון חחח
קצת עפו עם ה"גיוון" שקיים כבר מאה שנה לפחות 😂
עליית מחירים משתוללת ברחבי העולם. בארה"ב עלה מדד המחירים לצרכן בלמעלה מ-6% בשנה האחרונה - אינפלציה שלא ראינו כמותה באמריקה מאז 1990. באירופה המצב דומה. האינפלציה בגרמניה עומדת כעת על 4.5% ובאנגליה על 5.1%. הבנק המרכזי באנגליה העלה בתגובה את שיעור הריבית, עלייה ראשונה מאז פרוץ הקורונה, ואילו הבנק המרכזי בארה"ב מנבא שבשנת 2022 נראה שלוש העלאות ריבית.
הכלכלנים משתמשים בארגז הכלים המוכר להם, אך כרגיל מתעלמים מטיפול בשורש הבעיה. אם היינו מבינים את מבנה העולם שאנו קיימים בו, היינו מפסיקים את ההשקעה הקיצונית בצריכה חסרת תועלת. אני לא רואה בעיה שנייצר מחצית ממה שאנחנו מייצרים היום. לצערי, אנחנו מציפים את העולם בייצור חסר תועלת, וכתוצאה ממלאים את האוקיינוסים בפסולת עצומה, מזהמים את האוויר והמים ומרוקנים את שאר משאבי הטבע. אף אחד לא חושב מה יהיה בסוף. "נאכל ונשתה כי מחר נמות", כך אנחנו מתייחסים לכלכלה. אבל לשם מה אנחנו צריכים את כל הייצור העודף הזה?
התשובה היא פשוטה: כל קנייה שלנו מוסיפה עוד אפסים לחשבון הבנק של היושבים בראש הפירמידה הכלכלית. כדי להרוויח יותר, קשרי ההון והשלטון מסדרים לנו את החיים, בונים בנו חיסרון לצרוך עוד ועוד מוצרים מיותרים, ומשכנעים אותנו לקנות עוד ועוד. הריצה המתמדת אחרי צריכה מוגברת רק תזמין עלינו גל של בעיות נוספות - תיבת פנדורה שתוציא מתוכה שרצים חברתיים, החל ממגפות ועד למלחמות, שלא נוכל לעמוד בפניהן.
אנחנו מוכרחים להגיע לצריכה מאוזנת בהקדם האפשרי. לבלום את הייצור המוגבר ולייצר את הכמות ההכרחית שאנחנו באמת צריכים למחייה חיונית, במקום הייצור המוגבר של היום הנובע מתחרות מלאכותית.
איך האנושות תבין ותגיע בהדרגה לצריכה מאוזנת? הכול תלוי בחינוך והסברה. יותר מריצה לקניות ב"בלאק פריידי", ב"יום הרווקים הסיני" ובעוד מגוון "חגים" שהמצאנו כדי לקנות עוד ועוד, צריך לתת לבני אדם להתעסק בתכנים מהותיים. להפסיק את טירוף הקניות בחגים המדומיינים.
חינוך לצריכה נכונה הוא נקודת התחלה לפתרון. עלינו ללמוד להפחית מהצריכה הנוכחית שלנו לרמה נורמלית. לקנות מה שבאמת דרוש לנו, ולא מה שמשגעים אותנו כל חברות הפרסום לרכוש. להגיע לחיים מאוזנים, רק בזה אני רואה סיכוי להבריא את החברה והכלכלה בינתיים. בכל מקרה, מה שלא עושה השכל יעשה הזמן, והשחיקה הכלכלית-חברתית המתמשכת תאלץ אותנו לעשות חשבון עמוק ולצמצם את הצריכה, כי לא תהיה ברירה. כתוצאה מכך המפעלים וכל שאר גורמי הייצור שאינם הכרחיים יצטרכו לסגור את העסקים שלהם, העולם יצטרך להירגע. זה לא מיתון, אלא פשוט איזון למשק כולו.
בסופו של דבר אנחנו צריכים להסתפק בכמות חיונית מבחינה חומרית, וללמוד למלא את הרצונות שלנו מבחינה רוחנית, על ידי עושר אנושי שנבנה בינינו, אושר שנמצא רק בקשרים טובים, באווירה חמה ויפה. בצורה כזו לא נרגיש שאנחנו מאבדים משהו מהחיים, אלא ההיפך, מחליפים את הדברים הגשמיים שאין בהם שום תועלת והשקענו עבורם את כל החיים, בהשקעה בחיבור, בהבנת מבנה העולם. החיבור הנכון בינינו יאפשר לנו להבין נכון יותר את הטבע, לפתח יחס נכון למציאות, בכך נפתור את בעיית האינפלציה ונתחיל לחיות טוב.
כל הכבוד על היוזמה למה לשלם שכירות מחירים מטורפים
תיעוד מדהים
איזה מדהיםם
אף אחד לא ראה את הסדרה "עספור"? 🤔
זה לא האוטו של ולה?
❤❤
WoW nice
לפני שבוע כמעט עברתי לאחד כזה בהרצליה רק הוא דרש 3,500 לחודש /:
03:09 הוא מסביר ב4 שניות את כל הבעיה אצלנו בתור הצרכנים הישראלים
בנט ניצח תקורונה בלי סגרים
איזה מחיר חחח חשבתי 150 בלחץ
אפשר לדעת איך אני מגיע לחברה שבנו את המשאית? חיפשתי לפי השם שרשמתם לא מוצא אותם
אין ברירה כולנו בית על גלגלים
משבר הדיור צריך להיחשב כבעיה לאומית, ויפה שעה אחת קודם
בין השנים 2022-2002 זינקו מחירי הנדל"ן בלמעלה מ-250%. לצד עלייה זו נרשמה קפיצה חדה גם במחירי השכירות, וזו לא בעיה מקומית. גם ארה"ב סובלת ממשבר דיור חמור, ובאירופה מדינות כמו ספרד, בריטניה והולנד ספגו עליית מחירים קיצונית במחירי השכירות והנדל"ן בשנים האחרונות.
אם לפני 40-30 שנה, רכישת דירה התאפשרה גם לעולים חדשים ולזוגות צעירים מבלי להיות מיליונרים, היום האופציה הזו לא ריאלית. מחירי הנדל"ן עולים בלי בושה, וכך הגענו למצב שעל דירת חמישה חדרים בהרצליה דורשים מעל שבעה מיליון ש"ח, מה שנותן דוגמה לאחרים גם הם להצטרף לחגיגה ולהקפיץ את המחירים בלי חשבון. מהצד השני, אם פה ישנו מחסור בדירות, בסין ישנן ערים שלמות של בנייני דירות בני 20 קומות שעומדים ריקים ומיועדים להריסה. כך או אחרת, אנחנו שוב רואים שלא מדובר במחסור חומרי מצד הטבע, אלא בחזירות של האגו האנושי שעומדת בשורש העניין.
ברור לנו שבית הוא מצרך בסיסי לביטחון האדם. האדם מודד עצמו ביכולת למצוא בן או בת זוג לחיים, לבנות יחד בית ולמלא אותו בילדים. אין ספק שבימינו גדל פה דור בתחושה של ניידות וחוסר יציבות, והבעיה המרכזית היא אנחנו. אנחנו כחברה צריכים לעשות הכול כדי לאפשר לכל זוג צעיר לעבוד ולהצליח לעמוד בתשלומי המשכנתא בצורה מכובדת וללא לחץ בלתי סביר. החברה הישראלית צריכה לראות בזה מטרה לאומית. אם נתחיל להרגיש שאנחנו משפחה אחת, הרבה מהבעיות שלנו יתחילו להגיע לפתרונן בהרבה פחות מאמץ והרבה פחות סבל ותסכול.
עליות עאלה עדיף מלון
New city's good job but the land and wield lief mafia OK clien them now
תעמולה של יוקר השכירות עובדת עוברת ברור שדירות להשכרה הם בעלי הון ושלטון הם וחבריהם מרווחים מכך ים והאזרח לא מענין איש בטח לא את בעלי הון שלטון ותיקשורת שעושה להם את זה
חוק היוש לא עבר
תעמולה בלתי פוסקת על יוקר השכירות
على رام الله
זה בחיים לא יתן את החוויה של בית נורמאלי
אם מוטי מעספור היה יודע..
קשקוש
4
שלום בישראל, שלום בעולם
"כשתהיו גדולים, נקווה שכבר לא תצטרכו לשרת בצבא כי יהיה כבר שלום", כך איחלו לנו ההורים, כך איחלנו גם אנחנו לילדים שלנו. השנים עברו וגם הם הפכו לחיילים והשלום לא בא. איפה אנחנו טועים, מה אנחנו לא רואים ומתי יבוא שלום עלינו ועל כולם?
נתחיל בדיוק ההגדרה של המילה "שלום". "שלום" מלשון שלמות. בעם ישראל שלמות תמיד התבטאה בהשלמה פנימית. זה התחיל בבבל העתיקה, כשאברהם גילה שכל הטבע הוא מערכת גלובלית ואינטגרלית, שכל חלקיה מקושרים בהדדיות ובהשלמה. את הגילוי הזה אברהם חלק עם כל העמים שהיו בסביבה, והסביר שהאבולוציה מקדמת את המין האנושי למצב של שלום והשלמה, חיבור מעל כל ההבדלים ופיתוח אהבה מעל כל דחייה. מי שקלט את הרעיון הרוחני התקבץ סביבו, והם הפכו לקהילת תלמידים שמנתה אלפים ורבבות. מהם התהווה בהמשך עם ישראל, כפי שמתאר זאת הרמב"ם בספר המדע.
במהלך ההיסטוריה היחסים בעם ישראל עברו עליות ומורדות. כאשר שנאת חינם השתלטה עלינו מבפנים, קמו עלינו גם אויבים חיצוניים והארץ הקיאה אותנו מתוכה. במשך אלפיים שנות גלות שנאת האומות הכריחה אותנו להתקרב קצת בינינו ולתמוך אחד בשני בעת צרה. מאז שחזרנו לכאן והקמנו מדינה, שוב התעצמה בינינו הדחייה, כמו גם חוסר ההתחשבות, הפילוג והשנאה. היחסים האגואיסטיים הללו מערערים את יסוד הקיום של עם ישראל, שהוא חיבור מעל ההבדלים, אהבה והשלמה. לכן בהגדרה רוחנית אפשר לומר שאנחנו לא נחשבים עדיין לעם ישראל, כי בלי שלום בינינו, אין טעם לחלום על שלום של ממש עם עמים אחרים.
התנאי המקדים לשלום עם השכנים שלנו ועם העולם, הוא חיבור פנימי בקרב עם ישראל. אם נלמד לעשות שלום בינינו, לבנות חברה שאנשיה וכל המנגנונים שלה יפעלו מתוך אהבה ונתינה, כולם יראו בנו דוגמה מופלאה, ויבקשו להעתיק אליהם את שיטת הקיום בחיבור ובהשלמה, זו משמעות הביטוי להיות "אור לגויים". בעולם המקושר שהולך ומתהווה לנגד עינינו, כאשר כולם תלויים בכולם, דוגמה כזו תביע את צורת הקשר שהאנושות חייבת לסגל כדי לשרוד את המחר. תכל'ס, כדי להביא שלום עלינו, אנחנו צריכים להפנות את עיקר תשומת הלב שלנו פנימה, לבניית חיבור בתוך עם ישראל. זה ידרוש מהפכה חינוכית-תרבותית כלל-חברתית, שתעשה שימוש בכל הכלים האפשריים: כלי תקשורת, רשתות חברתיות, מוסדות חינוך ותרבות, הקצאת זמן לחיבור בין אנשים במקומות העבודה, ועוד ועוד.
העתיד הטוב יכול להיות רק בחיבור, זה כבר ברור, אבל כל עוד אנחנו "לא מספקים את הסחורה", אין מי שיוציא את העולם מכל המשברים והמצוקה. לכן כולם סובלים בגלל הפיגור שלנו, וכולם כועסים עלינו ומאשימים אותנו. למרבה הצער, ישראל נתפסת כיום כגורם שלילי ביותר שעדיף היה להעבירו מהעולם. במבט רחב, האיחוד הישראלי הוא צעד ראשון בדרך לאיחוד כלל-אנושי. בהדרגה נלמד לבנות רשת קשר פנימית בין כולם, ובתוכה יתגלה כוח עליון של אהבה ונתינה. כולם ירגישו קרובים ופתוחים זה לזה, ותחום המחקר העיקרי יהיה איך אנחנו מגדילים את החיבור ועושים שלום אמיתי בעולם.
משבר הדיור צריך להיחשב כבעיה לאומית, ויפה שעה אחת קודם
בין השנים 2022-2002 זינקו מחירי הנדל"ן בלמעלה מ-250%. לצד עלייה זו נרשמה קפיצה חדה גם במחירי השכירות, וזו לא בעיה מקומית. גם ארה"ב סובלת ממשבר דיור חמור, ובאירופה מדינות כמו ספרד, בריטניה והולנד ספגו עליית מחירים קיצונית במחירי השכירות והנדל"ן בשנים האחרונות.
אם לפני 40-30 שנה, רכישת דירה התאפשרה גם לעולים חדשים ולזוגות צעירים מבלי להיות מיליונרים, היום האופציה הזו לא ריאלית. מחירי הנדל"ן עולים בלי בושה, וכך הגענו למצב שעל דירת חמישה חדרים בהרצליה דורשים מעל שבעה מיליון ש"ח, מה שנותן דוגמה לאחרים גם הם להצטרף לחגיגה ולהקפיץ את המחירים בלי חשבון. מהצד השני, אם פה ישנו מחסור בדירות, בסין ישנן ערים שלמות של בנייני דירות בני 20 קומות שעומדים ריקים ומיועדים להריסה. כך או אחרת, אנחנו שוב רואים שלא מדובר במחסור חומרי מצד הטבע, אלא בחזירות של האגו האנושי שעומדת בשורש העניין.
ברור לנו שבית הוא מצרך בסיסי לביטחון האדם. האדם מודד עצמו ביכולת למצוא בן או בת זוג לחיים, לבנות יחד בית ולמלא אותו בילדים. אין ספק שבימינו גדל פה דור בתחושה של ניידות וחוסר יציבות, והבעיה המרכזית היא אנחנו. אנחנו כחברה צריכים לעשות הכול כדי לאפשר לכל זוג צעיר לעבוד ולהצליח לעמוד בתשלומי המשכנתא בצורה מכובדת וללא לחץ בלתי סביר. החברה הישראלית צריכה לראות בזה מטרה לאומית. אם נתחיל להרגיש שאנחנו משפחה אחת, הרבה מהבעיות שלנו יתחילו להגיע לפתרונן בהרבה פחות מאמץ והרבה פחות סבל ותסכול