Fotoğraf Makinasında Dinamik Aralık Çözümleri
HTML-код
- Опубликовано: 4 янв 2025
- Biliyorsunuz, dinamik aralık fotoğrafçı olarak bizleri en çok terleten konulardan birisi. Ya aydınlıklar patlıyor ya da karanlıklar hiç detay içermiyor. Her iki durumda da çoğunlukla fotoğrafımız çöp oluyor.
Bu durumla baş etmek için, fotoğraf düzenleme yazılımları ile yapılacak bazı şeyler var. Ama ben bugün, çekim sonrasında değil de çekim sırasında dinamik aralıkla baş edebilmek için elimizdeki araçlardan bahsetmek, hatta bu araçların en faydalısını belirlemek istiyorum.
Merak ediyorsanız, haydi buyurun.
--
Abone olmayı ve bildirimleri açmayı, kanalıma katılmayı lütfen unutmayın. Fotoğraf ışığınız bol olsun…
➤ Kanala üye olmak için ➤ / @okan_yilmaz
➤ X-T4’te Ustalaşmak ➤ okanyilmaz.net/...
➤ X-S10’da Ustalaşmak ➤ okanyilmaz.net/...
➤ X-T3’te Ustalaşmak ➤ okanyilmaz.net/...
➤ Etkili Fotoğraflar İçin Kompozisyon ➤ okanyilmaz.net/...
➤ Fotoğrafta Kompozisyon Serisi ➤ • Fotoğrafta Kompozisyon
➤ Fotoğraf Çekim Teknikleri Serisi ➤ • Fotoğraf Çekim Teknikleri
➤ Lightroom Öğreniyorum Serisi ➤ • Lightroom
➤ Fujifilm X Sistem Serisi ➤ • Fujifilm X Sistem
➤ Luminar 3 Serisi ➤ • Luminar WOW
➤ Fotoğraf Gezileri Serisi ➤ • Fotoğraf Gezileri
➤ Mobil Fotoğrafçılık Serisi ➤ • Mobil Fotoğrafçılık
➤ Ekipman İncelemeleri Serisi ➤ • Ekipman İncelemeleri
Eğitim, sunum, fotoğraf mentörlüğü vb. gibi konularda benimle iletişime geçmek için:
➤ MAIL: mebirok@gmail.com
➤ WEB: www.okanyilmaz.net
➤ UDEMY: www.udemy.com/...
➤ INSTAGRAM: / okanyilmaz
➤ FACEBOOK: / okanyilmaz.fotograflari
➤ TWITTER: / okanyilmaz67
#dr #fujifilm #dinamikaralik
Fotoğraf Makinasında Dinamik Aralık Çözümleri,
dinamik aralık,
fotoğrafta dinamik aralık,
dinamik aralık düzenleme,
fotoğrafta dinamik aralık düzenleme,
dinamik aralık nasıl düzenlenir,
fotoğrafta dinamik aralık nasıl düzenlenir,
fotoğraf düzenleme,
hdr fotoğraf,
fotoğrafta ışık,
fotoğrafta gölge,
fotoğrafta ışık gölge,
fotoğrafta kompozisyon,
fotoğrafta aydınlık,
fotoğrafta karanlık,
fotoğrafta aydınlık karanlık,
photoshop,
photoshop ile düzenleme,
fotoğraf,
fotoğrafçılık,
Fujifilm,
Fujifilmtr,
Fujifilm X serisi,
mebirok,
Yine çok iyi ve çok eğitici bir video. Dinamik aralığı merak edenler mutlaka bu videoyu izlemeli. Bilginin düzeyi, netliği ve gereksiz ayrıntılara boğulmaması büyük bir avantaj. Kutluyorum değerli dostum:)
Teşekkür ederim. Değer kattın sevgili Enver Hocam. Selamlar.
Bu çok değerli ve ger yerde bulamayacağımız bilgileri bizimle seve seve paylaşan size çok teşekkür ederim ☺️ iyi ki varsanız Okan Bey.
Ben de ilginize teşekkür ederim. Selamlar.
XS 10 eğitiminizde sorumu da bu şekilde cevaplamıştınız. Özellikle kapalı alan çekimlerinde tam da işimize yarayacak bir deney olmuş. Teşekkürler Okan bey.
Ben de size teşekkür ederim. Selamlar.
Tesekkur ederim emeginize saglik. Izleme sayisina bakarak izledigim videolarin hepsinden daha aciklayici olmus.
Teşekkürler. Selamlar.
Açıklayıcı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Çok iyi rehber oluyorsunuz benim gibi acemilere... Sağlıkla kalın...
Rica ederim. Faydalı oluyor ise ne mutlu bana.
Dinamik Aralık için kullanmış olduğunuz sağınızdan gelen ışık ile yüzünüzün sağ tarağı yoğun ışık sol tarafının ise daha karanlık kalması ile konuyla bütünleşmesi güzel detay olmuş 😇👏🏻👏🏻👏🏻
🤗
Fotoğraflar daki en önemli konulardan birini gerçekten çok güzel anlatmışsınız hocam daha detaylı olarakta sizden içerik görmek isteriz.saygılarımla.
Teşekkür ederim. Selamlar.
DR ile hiç oynamıyordum çok işime yaracak bir bilgi teşekkürler hocam
Faydalı olduğuna sevindim. Selamlar.
Her zaman ki çok güzel bir konu ve çok güzel anlatım. Emeğinize sağlık Okan Hocam 🙏🙏
Teşekkür ederim.
Okan Hocam bu gibi detaylı konuları ele aldığınız ve farklı parametreleri karşılaştırarak derinlemesine incelediğiniz videoları gerçekten beğenerek takip ediyor ve ihtiyacım olduğunda tekrar tekrar izliyorum, bu içeriklerden oldukça faydalanıyorum. Son derece detay gibi görünen ama aslında oldukça önemli olan bu gibi bazı konularla ilgili olarak karşılaştırmalı içerikleri RUclips alemindeki İngilizce içeriklerde bile bulmak pek mümkün değil. Bu açıdan size çok teşekkür ediyorum. Bir Fujifilm kullanıcısı olarak birkaç küçük sorum olacak, yanıt alabilirsem çok memnun olurum:
- Dinamik aralık çözümleri sunan bu araçları ve ayarları karşılaştırmak üzere tek tek çekim yaparken daha doğru ve sağlıklı bir karşılaştırma yapabilmek adına diyafram, enstantane ve ISO'yu yani pozlama değerlerini sabit tuttuğunuzu belirtiyorsunuz. Ancak videoda belirtmediğiniz için bir şeyi sorma ihtiyacı hissettim. Mesela "Devingen Alan" seçeneklerinde DR400'ü ile çekim yaparken "D Aralık Önceliği" seçiminiz neydi? Ya da mesela "Ton Eğrisi" aracından -2 -2 değerleriyle bir test çekimi yaparken "Devingen Alan" ve "D. Aralık Önceliği" konusundaki ayarlarınız ne şekilde yapıldı? Bu ayarları Otomatik olarak mı bıraktınız yoksa belli bir seçiminiz oldu mu?
- HDR modunda çekim yaparken Devingen Alan'da DR100, DR200 ya da DR400'ü seçmemimizin, D. Aralık Önceliği'nde zayıf veya güçlü seçmemizin veya ton eğrisinde -/+ yönünde bir değişiklik yapmamızın sonuca herhangi bir etkisi var mı yoksa HDR modu başlı başına bir mod olduğu için makinemiz yaptığımız bu ayarları yok sayarak ve dinamik aralığı genişletmeye yönelik kendi yazılımsal yöntemlerini kullanarak mı bir operasyon gerçekleştiriyor?
- Videonuzu izlerdikten sonra benim kendi adıma çıkardığım sonuç, RAW dosyaların post prodüksiyon aşamasında fotoğrafa renk ve benzeri diğer yönlerdenden de müdahale edebilmek adına daha çok veri barındırması nedeniyle dinamik aralık çözümlerine yönelik araçların en başarılısı "Devingen Alan" aracı gibi görünüyor? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Diğer araçlardan birisini ya da birkaçını kullanmanın daha doğru ve yerinde olacağını düşündüğünüz durumlar ve senaryolar var mı?
- Dinamik aralığı genişletmeye hizmet etmek üzere bu araçların tamamını ya da birkaçını aynı anda kullanarak bir test yaptınız mı? Böyle bir durum daha geniş dinamik aralıklı sonuçlar elde etmemiz açısından faydalı olabilir miydi sizce? Yani mesela dinamik aralığın oldukça geniş olduğu zorlu ışık koşullarında devingen alanda "DR400", D. Aralık Önceliği'nde "Güçlü", Ton Eğrisi'nde "-2, -2" gibi bir ayar yapmamız geniş bir dinamik aralık açısından mümkün olan en iyi sonucu almamıza hizmet eder miydi yoksa bunun bazı dezavantajları olabilir miydi?
- Son olarak menümüzde yer alan hem "Devingen Alan" aracında, hem "D. Aralık Önceliği" aracında, hem de "HDR Modu" aracında belli değerlerin dışında bir de "Auto" seçeneği görüyoruz. Ek olarak "D. Aralık Önceliği" aracında bir de "Kapat" seçeneği mevcut. Genel olarak sizin bu araçlardaki ayarlarınız nedir? Bu araçlarda Auto ayarını kullanmamızı tavsiye ediyor musunuz veya sizce Auto seçeneğini kullanmanın faydalı olabileceğini düşündüğünüz durumlar veya senaryolar var mı? D. Aralık Önceliği aracında "Auto" mu yoksa "Kapat" mı daha doğru bir seçim olur genel kullanımda.
Çok soru sorduğumun farkındayım ama ben de sizin gibi biraz detaycıyım sanırım ;) Ayrıca burada tartışılan ve yanıtlanan diğer konuların diğer izleyicileriniz ve takipçileriniz için de faydalı bilgiler içereceğini düşünüyorum. Tekrar teşekkürler, saygılar.
Merhaba.
1) D Aralık Önceliği seçeneğini aktif ettiğinizde, Devingen Alan ve Ton Eğrisi seçenekleri pasif olur. Çünkü, bu seçenekler birbirinin farklı ifade tarzlarıdır. Birlikte kullanılmaları mümkün değildir.
2) HDR modunda temel yaklaşım, farklı pozlama değerlerinde minimum 3 fotoğraf çekmek ve bu fotoğraflardaki en doğru pozlanan bölgelerin yazılımla bir fotoğrafta toplanmasıdır. Bunu yaparken, Devingen Alan veya ton eğrisi değerleri sadece tekil fotoğrafı etkileyebilir. Ama tekil fotoğraf bu yöntemde anlamsızdır. Yani sonuca etkisi yok gibidir.
3) Bence de en başarılı araç Devingen Alan. Ton eğrisi ise kontrastı yönetmek için güçlü bir araç ancak sadece jpg üzerinde etkili.
4) Her makinanın teknik olarak ulaşabileceği maksimum bir dinamik aralık vardır. Yanlış hatırlamıyorsam X-T4’de bu 11,5 stop kadardı. Bu araçlar bu aralığı en iyi şekilde kullanmaya yardımcı olmaya çalışır. Bazıları birbirleri ile çalışırken, bazıları birbirinin yerini tutar. Teorik olarak şu+şu+şu….+şu şeklinde bir formül maalesef yok, bizi en yüksek dinamik aralığa götürecek.
5) Auto seçeneklerinde makina algoritmalar bir takım değerlendirmeler yapıp, en uygun değere karar verir. Ancak bu algoritma ile ilgili herhangi bir bilgi olmadığı için seçilen ‘en uygun’ değerin gerçekten en uygun değer olup olmadığını bilemiyoruz. Bu nedenle ben BEYAZ AYARI dışında ve bazı durumlarda ISO dışında AUTO seçeneğini kullanmam. Algoritmayı bilmiyorsam, ben seçerim. Yine sorunuza cevaben D ARALIK ÖNCELİĞİ benim makinamda kapalıdır. Zira bu seçenek kontrastı düşürerek dinamik aralığı açar. Oysa benim kişisel tercihim (ki kişiden kişiye değişebilir) kontrastın yüksek olmasıdır. Bu nedenle d Aralık önceliğini kullanmam.
Umarım açıklayıcı olmuştur. Selamlar.
@@Okan_YILMAZ hocam çok teşekkürler, gayet açıklayıcı oldu. Bazı araçlardaki auto seçeneklerini kullanıp kullanmama konusundaki tereddütüm aynı kaygıdan, yani nasıl bir algoritma kullanarak sonuca etki edeceğini bilmiyor olmamdan kaynaklanıyordu. Hem bu konuda sizin fikrinizi ve tecrübelerinizi merak ettim hem de makinenin kullandığı belli bir algoritma varsa siz bunu biliyor olabilirsiniz diye düşündüm. Sanırım haklısınız, algoritmasını bilmediğimiz bir auto seçeneğini kullanmak yerine kendi seçimlerimizle hareket etmek çok daha doğru olur gibi. ISO Auto 1, 2 ve 3 ayarlarında olduğu gibi algoritmasını bildiğimiz ve çalışma koşullarını kısmen kendimiz belirleyebildiğimiz bir otomatik seçenek gibi olsalardı belki kullanılabilirlerdi bazı durumlarda.
şahane bir video dinamik aralık meselesi çok önemli bence bir videouyu daha rahatlıkla hak edioyr. teşkkür ediyoruz
Teşekkür ederim. Selamlar.
Hocam emeğinize sağlık harika bir video olmuş. Sayenizde ufkumuz genişliyor.
Teşekkür ederim.
Okan Bey x-200 de devirgen alan %400 için 640 yetmeyip 800 yettiginden dolayı galiba min İSO değerinin 4 katı gerektiği düşünüyorum.
Video için teşekkür
Doğrudur X-T200 de en az 800 ISO gerekiyor. Teşekkürler.
Emeğinize sağlık. Çok faydalı ve eğitici bir video olmuş. Küçük bir tavsiyem olacak; Videonun başlığının başına "Fujifilm x-t4" eklerseniz içeriği daha iyi özetlersiniz.
Teşekkür ederim. Öneriniz ile ilgili olarak bu konu ve içerik sadece X-T4 hakkında değil. Tüm X sistem makinaları kapsıyor hatta başka marka modellere de referans olabilir. Sadece benim elimde X-T4 olduğu için ben onun üzerinden anlatıyorum. Katkınız için tekrar teşekkür ederim.
Diğer x sistem makinalarda (x-t200, x-t30 vs.) farklı İSO değerlerinde aynı sonuçlar alınabiliyor. Ayrıca dinamik aralık ile ilgili diğer markaların sistemlerinden (misalen Nikon-Etkin D-lighting) bahsedilmemesi spesifik bir inceleme havası hissettirdi. Anlayışınız için teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.
Ben de katkılarınız için teşekkür ederim. Selamlar.
okan hocam teşk ederim çok faydalı bir video oldu.
bahsettiğiniz daha detay videolarıda merakla bekliyor olucam şimdiden tşk ederim
Teşekkürler.
Hocam çok bilgili bir adamsınız hayranlıkla izliyorum sizi
Teşekkür ederim. Selamlar.
Çok faydalı içerik üreterek bizlere destek olduğunuz için teşekkürler
Rica ederim. Selamlar.
Çok faydalı oldu. Çok zorlandığım bir aşama idi. Tşk ederim
Rica ederim.
👏👏 baya zorlandıpım bır bölümdü çok teşekkürederim
@@HejarProduksıyon rica ederim.
Verdiğiniz güzel bilgiler için çok teşekkürler. Emeğinize sağlık...🙋🏻♂️
Rica ederim. Selamlar.
X-T3'ü sepete ekledim. Almak istiyorum. Ucuzlamayacagini bildiğim halde, umutla ucuzlamasini bekleyeceğim. 🤗
Patlayan ışık ve karanlık benim de en zorlandigim konu. Anlatınız için teşekkürler Hocam.
Merhaba. 0 539 342 43 69'dan Ramazan'ı arayın. Belki ucuzlamasına yardımcı olabilir.
@@Okan_YILMAZ Teşekkür ederim Hocam. Bugün Fujifilm Eskişehir'de Ramazan'dan XT-3 16-80 makinemi aldım. Sağolsun bir miktar da indirim yapıldı.
@@metingulesci1 hayırlı olsun.
Bilgiler icin cok tesekkurler makine ayarlari disinda lens tercihi, filtre tercihi gibi her fotograf makinesi icin kullanabilecegimiz harici aksesuarlarin dinamik araligi etkisi nasil olur bununla ilgili de icerik gelirse cok guzel olur
Katkılarınız için teşekkürler.
Cok yararlı bir konuya değinmişsiniz devamı gelmeli bece
Teşekkürler.
Okan hocam, Xs10 da IQ ikinci sayfada Dinamik ayarlar pasif durumda, nasıl aktifleştirebilirim, ton eğrisi de pasif durumda. Teşekkür ederim şimdiden
Aynı sayfada D ARALIK ÖNCELİĞİ var. Onu KAPAT yaparsanız, aktifleşir.
Çok çok teşekkür ederim, sağ olun var olun@@Okan_YILMAZ
@@ParadiseBodrum Rica ederim.
Değerli Emeğinize ve ağzınıza sağlık Okan Hocam.
Teşekkür ederim.
ÇOK GÜZEL BİR SUNUM OLMUŞ YİNE HOCAM LONDURADAN SELAMLAR
Teşekkürler.
Çok değerli bilgiler veriyorsunuz hocam çok teşekkür ederim.
Dinamik aralık'ta braketleme (bkt) yolu ile ilgili düşüncenizi merak ediyorum ..
Merhaba. İlginiz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Daha önce kanalımda Basamaklama (BKT) ile ilgili aşağıda linkini verdiğim videoyu yayınlamıştım. Orada da belirttiğim gibi dinamik aralığı yönetirken kullanabileceğimiz güzel araçlardan birisi BKT. İzlemenizi tavsiye ederim. Selamlar.
ruclips.net/video/8iNLO4H1ogM/видео.html
Çok güzel faydalı bir video. Elinize sağlık.
Teşekkür ederim.
FAYDALI VE BİLGİLENDİRİCİ OLDU. TEŞEKKÜR EDERİM.
Ben de ilginize teşekkür ederim.
Hocam iyi günler benim makinem canon 650d ben dinamik aralığı bütünleşetirmek isterken en parlak bölgeden ölçüm yapıyorum sonra en karanlık noktadan ölçüm yapıyorum hesaplama proğramı vasıtası ile mesela sizin çekim öğreğinze göre pencere dışında en parlak alan 4 Ev pencere içi en karanlık nokta -2 Ev burada 4-(-2) den 6 Ev olarak pozumu ayarlamaya çalışıyorum ama sorum şu bazen makinemin ortamdaki dinamik aralığa yetim yetmediğini nasıl anlıcam ?
Merhaba. Makinanız ile ortamda ortalama ışığa göre çekim yaptığınızda, en karanlık bölgelerde hiç detay görmüyorsanız ve en parlak bölgelerde beyaz patlaması oluyorsa; makinanızın dinamik aralığı (o ışık ortamı için) yetersiz demektir. Kolay gelsin.
İlgi ile takip ediyorum. Teşekkürler.
Ben de teşekkür ederim.
Merhabalar, hocam. Nasılsınız? Umarım ki, iyisinizdir 😊
Hocam, diyelim ki, karşımda sabit bir konum var, enstantene hızını neye göre ayarlamalıyım? Neden 300 deyil de 600 yapayım? Ve ya neden 600 deyil de 300 yapayım? Bunun hesab makinesi varmı?
“Durağan konum için F değerin 1,4 ise, enstantene hızın “X” olmalı.
Konum saatde “X” hızıyla ireliyorsa, üzerine düşen ışık “X”, etrafına düşen ışık “X” miktardaysa, enstantenen “X” olmalıdır.”
Bunun formülünü nasıl anlaya bilirim?
Merhaba. Aşağıdaki linki izlerseniz, bununla ilgili algoritmayı açıkladım.
ruclips.net/video/lCW-cb0C_5M/видео.htmlsi=NUTVhXx_pSkymOKa
Ustadim merhaba, bu guzel dunyaya yeni giris yapiyorum.
Deniz Hanima roportajinizda dediginiz gibi yillar once asik oldugum xt1 buldum (1000 shuter da )ve aliyorum, anlastik. Kesinlikle de 35mm ile baslayacagim.
Sormak istedigim her ikisinde de titresim engelleme yok. Elde cekimlerde hangi ayarlarla bunu asabilirim?
Cok tesekkurler.
Merhaba. Öncelikle hayırlı olsun. Elde keskin çekimler için enstantane öncelikli modu kullanmanızı ve perde hızını min. 1/250 civarında ayarlamanızı öneriyorum. Elbette ISO’yu otomatik seçmelisiniz ki yetersiz ışık ortamlarında fotoğraflar az pozlanmasın. Başarılar diliyorum.
@@Okan_YILMAZ çok tesekkurler ustadim...
Harika video teşekkürler hocam👍🏻🙏🙏
Teşekkürler.
Çok teşekkür ederim. Çok yararlandım.
Rica ederim.
Emeğine sağlık hocam çok faydalı bir program olmuş.
Teşekkür ederim.
Çok güzel bir konu işlemişsiniz. fakat bende fuji yok canon ve sony var bunlarda hangisine eş değer bilemedim.
Makinanızı tanımanız önemli. Kullanım kılavuzunu incelemenizi öneririm.
@@Okan_YILMAZ Uzun aramalar sonucu buldum.
Tebrikler.
@@DeWuXoffical ben aradım bulamadım, canonda ismi nedir hdr800+'nın?
Abi fujifilm 50mm f1.0 ı degerlendirebilirmisin inceleyebilirmisin şimdiden merakla bekliyorum
Listemde var ama sırası gelince inceleyeceğim. Teşekkürler.
Çok güzel uygulamalı bir anlatım olmuş emeğinize sağlık
Teşekkür ederim.
Video icin cok tesekkur ederim. Bir sorum olacakti. X-T30'de HDR modu olmadigi icin kendi test edemiyorum. Merak ettigim ise dynamic range bracketing ile hdr arasinda bir fark var mi? bracketing modunda min iso 640 oldugu icin ayni islemi mi goruyor? Tesekkurler
Merhaba. Brakecting modunda makina sizin yaptığınız ayarlara uygun olarak (örneğin) 3 poz çeker. Bu noktadan sonra bunları yazılım marifetiyle HDR yapabilirsiniz. HDR özelliği olan makinalarda ise bu birleştirme işi makinada yapılır. Selamlar.
@@Okan_YILMAZ Tesekkurler cevabiniz icin,. Bir sorum daha olacakti.
Exposure bracketing yaparak daha iyi sonuclari 160 iso degerinde alabiliyorum. mesela 5 tane cekiyorum +2 -3 arasinda. Bunun benim farketmedigim bir dezavantaji var mi? Veya dynamic range videonuzda gostermemenizin sebebi bu fotolarin lightroomda hdr merging isleminden gecmesi mi?
Yoksa bu dynamic range ile alakasi olmayan bir islem mi? Terimleri anlamlarini detaylica bilmedigim icin sacmaliyorsam ozur diliyorum :D
Merhaba. Bracketing işlemi dinamik alanı yönetmek için kullanılabileceği gibi başka amaçlar için de kullanılabilir. X-T4'de eşdeğer karşılığı HDR olduğu için ben videoda bahsetmedim ama siz X-T30'u hatırlatınca "bahsetseydim, daha iyi olurmuş" diye düşündüm. 5 kare çekmenizin (HDR yapma/birleştirme süresini uzatma dışında) herhangi bir zararı yoktur. Selamlar.
Hocam kaç tanesini aynı anda uygulayabiliriz ne gibi bi eksisi olur
Devingen Alan önceliğini kullandığınızda devingen Alan ve ton eğrisi pasif oluyor. HDR kullandığınızda diğerleri pasif oluyor. Yani hepsini bireysel kullanabilirsiniz gibi görünüyor.
Merhabalar Okan bey Sony 6500 makinemi Fuji xt4 ile değiştirmeyi düşünüyorum sahip olmadan bir çok video izledim boyun fıtığım olduğu için 16-55 ile 16-80 arasında tereddütte kaldım ayrıca macro çekmeyi çok seviyorum hangisinde daha net fotoğraflar çekebilirim fikirlerinize değer verdiğim için düşüncenizi almak istiyorum şimdiden teşekkür ederim
Merhaba. Makro için 80mm f/2 lensi öneririm. Madem boyun fıtığınız var prime (sabit) odaklı lensleri düşünün derim. Örneğin 16mm f/2.8, 23mm f/2, 35mm f/2, 50mm f/2 gibi. Kolay gelsin.
@@Okan_YILMAZ bana tak gez lens lazım Okan bey
@@aysedenizfirtina o zaman 16-55 f/2.8’i öneriyorum.
Elinize sağlık hocam
Teşekkür ederim.
Cok guzel bilgiler.agziniza saglik
Teşekkür ederim.
Merhaba HDR800+ sadeece tripotta mı oluyor?
@@kenanfilm828 Yooo, böyle bir kanıya nereden vardınız?
@@Okan_YILMAZ hdr görüntü için biri parlak, biri orta, biri de karanlik tonlarda fotoğraf çekip onlari sentezliyor diye biliyordum.
@@kenanfilm828 prensip olarak bilginiz doğru. Bununla birlikte bu söylediğinizi yapmak için mutlaka tripotta çekim yapmak gerekmez. Işık durumuna göre tripot kullanacağımız durumlar olabilir ama çoğunlukla ışık yeterli olacağı için elde de çekim yapabiliriz. Kolay gelsin.
@@Okan_YILMAZ hocam benim problemim galata kulesi, bogaz manzarasi ve s. önünde portre çekimleri yaptığım için arka manzara patlıyor , çektiğim insan karanlik kaliyor. hdr moduna aldigimda da (canonda) 3 fotograf birlestirdigi için haliyle ben ve ya obje cok az da olsa hareket ediyoruz yüzü gözü cok komik çıkıyor fotoğrafta. Buna bir çözüm ararken gördüm videonuzu da
Hocam harikasınız. Teşekkür ederim.
Ben de teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim çok faydalı olmuş
Rica ederim.
merhabalar. öncelikle video için teşekkür ederiz. xt4 kullanıyorum fotoğrafta devingen alana müdahale edemiyorum etkin görünmüyor sadece 100 ayarlayabiliyorum
Sorunuzu instagram üzerinden yanıtlamıştım, o nedenle buradan tekrar etmiyorum. Selamlar.
@@Okan_YILMAZ evet hocam. Çok teşekkür ediyorum.
TEŞEKKÜR EDERİM HARİKASINIZ
Rica ederim. Siz de öyle...
Hocam, burda hdr800+ aktifken diğer ayarlar aktif mi?devingen alan 400+ ve dinamik aralık güçlü, bunların hepsi birlikte mi aktif yoksa sadece hdr800+ çalışınca diğerleri aktif olmuyor mu?
Merhaba. Siz HDR800+ aktif ettiğinizde makina gereken diğer tüm ayarlamaları ve kısıtlamaları yapıyor. Yani siz başka şeyleri de aktif etmiyorsunuz.
@@Okan_YILMAZ teşekkür ederim, şu an sizin fujifilm kullanıcı deneyimleri videonuzu izliyorum, motivasyonunuz hiç eksilmesin,sayenizde çok şey öğrendim, videolarınız gerçekten harika...
@@ervakemer7493 teşekkürler 🙏
emeğinize sağlık
Teşekkür ederim.
Okan Bey, video için teşekkürler. Ben XT-4 makinamda dinamik aralığı güçlü olarak seçersem gölgeleri ve parlak alanları -2 ye düşüremiyorum. Sanırım iki tercihten birisini seçmek gerekiyor ikisi aynı anda olmuyor.
Merhaba. Evet, videoda da bahsettiğim gibi, dinamik Aralık önceliği seçeneğindeki aktif iken dinamik Aralık ve ton eğrisi seçenekleri pasif oluyor. İkisini aynı anda kullanamıyorsunuz. Kolay gelsin.
Elinize, emeginize sağlık
Teşekkürler.
Video çekerken de DR400 iyi bir çözüm oluyor.
Katkılarınız için teşekkürler.
👍
😊🙏
💙💙
🙏
Emeğinize sağlık
Teşekkürler.
👍
😊🙏