TERSİNE MÜHENDİSLİK NEDİR

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 22 ноя 2021
  • Tersine Mühendislik fiziksel olarak mevut olan bir ürünün üretim ve tasarım şifrelerinin çözülmesi işlemidir. En basit yaklaşımı ürünün geometrisinin 3 boyutlu olarak yeniden elde edilmesidir. Geniş anlamda; ürünün üretim yöntem ve operasyonları, malzeme bilgisi, çalışma şartlarına dayanımı gibi mühendislik bilgilerinin elde edilmesi olarak tanımlamaktayız. Bu işlemler özel ölçüm sistemleri ve bunlardan gelen verileri kullanan yazılımlar ile yapılmaktadır.
    Tersine mühendislik süreci; ürünün fiziksel olarak detaylı incelenmesi ile başlar. Geometrik özelliklerinin sayısallaştırılarak bilgisayar ortamına aktarılması sürecin ilk aşamasıdır. Bu sayısallaştırmada 3 boyutlu ölçüm sistemleri kullanılır.
    3 boyutlu ölçüm sistemlerinin çalışma prensipleri optik ve mekanik olmak üzere ikiye ayrılır. Optik sistemler görüntüyü işleme prensibine dayanırken mekanik olanlar çoğunlukla dokunma prensibine dayanır.
    Ölçüm sisteminin hassasiyeti ve çalışmanın profesyonel bir kadro ile yapılması ileriki aşamalar için kritik önem taşımaktadır.
    Defne Mühendislik 17 yılda 10.000 den fazla gerçekleştirdiği proje ile müşterilerine yüksek kaliteli hizmet sunmaktadır.
    Tersine mühendislik metodolojisi ürünün ve/veya alt parçalarının fiziksel, mekanik, fonksiyonel ve üretim yöntemlerinin şifrelerini çözmede kullanılmaktadır. Tersine mühendislik çalışmaları şirketin hedefleri doğrultusunda yönlendirilip planlanmaktadır. Böylelikle yapılacak olan incelemelerin ve mühendislik çalışmasının detayları belirlenmektedir. 2005 yılında beri 100,000 saatten fazla tersine mühendislik ve ürün geliştirme stratejileri ve projeleri gerçekleştiren Defne Mühendislik edindiği tecrübeler ile çok daha yüksek kaliteli projeleri uygun maliyetler ile gerçekleştirmektedir. Tecrübenin kazandırdığı deneyimlere dayanarak projelerin hedeflerine ulaşmasında müşterilerine yönlendirici tamamlayıcı ve destek veren biz süreç izlemektedir.
    Yapılan tersine mühendislik çalışmaları sonucunda ürünün eksik, kuvvetli, zayıf yanlarının belirlenmesi yanı sıra geliştirme fırsatları da çok daha net olarak belirlenmektedir. Elde edilen bilgiler geliştirme aşamasında hangi problemlerin nasıl aşılacağı konusunda da yardımcı olmaktadır. Geliştirme fırsatları rakiplerin avantajları ve yeni avantajların nasıl yakalanacağı bu aşamada belirlenmektedir.
  • НаукаНаука

Комментарии •