Sorularınızı bu yorum altında bize iletebilirsiniz. Yollayacağınız soruları UniStart Soru Sepetine ekleyeceğiz ve bu sorularınızı bir videoda cevaplayacağız, ayrıca kanalımıza abone olmayı unutmayın ❤️
UniStart seramik bölümünü 2 yıllık bitirdim bu bölüme dgs ile geçiş yapicam ancak devlet universite alımları 3 yâda 4 kontenjan alıyor özel üniversiteye girmeyi düşünüyorum sizce doğrumu yapıyorum teşekkürler
Tüm videolarınızı izliyorum, aşırı başarılı bir girişim yapıyorsunuz çok tebrik ederim. Sizden ricam moleküler biyoloji ve genetik bölümü tanıtımı da yapar mısınız lütfenn ?
Marmara üniversitesi 4.sınıf öğrencisiyim, son dönemimdeyim, bu dönem mezun oluyorum inşallah. 100% ingilizce eğitim aldım. Bölüm kimya ile aşırı iç içe olmasa da bağlantıları var ama kimyanın alt dalı, yan dalı gibi denilmesi çok doğru olmaz diye düşünüyorum. İlk sene genel kimya dersi aldık bu bütün mühendisliklerde ortak, 3.sınıfta kimyasal metalurji dersi aldık tepkimeler ağırlıklı bir dersti. Evet kimya var içerisinde ama aman aman da değil yani. Video 4 sene öncesinde çekilmiş, Marmara'dan bahsedilmemiş ama senelerdir bu bölüm burada da mevcut. Metalurji kısmı demir-çelik, alaşımlar, diğer metaller üzerine ağırlıklı. Örnek dersler olarak Solidification (katılaşma, aynı zamanda döküm laboratuvarı dahil), iron and steel (demir-çelik), metalurjinin bazı alan dersleri, faz diyagramları, karakterizasyon, üretim ve prosesler vs. Malzeme kısmına gelecek olursak metaller dışında Seramik, Kompozit, Polimer gibi malzeme türlerini kapsamlı bir şekilde öğreniyoruz. Kısaca bahsetmek istedim. Ayrıca 2 dönem staj zorunlu stajı yapılıyor. Tekstil, gıda dışında neredeyse temel bütün alanlarda çalışma imkanımız da var ayrıca. Otomotiv, petrol, cam, seramik, döküm, uçak, uzay, savunma sanayi, beyaz eşya fabrikaları gibi. Aklıma geldiği kadarıyla bilgilendirmek istedim.Malzemenin sınırı olmaz :)
Ayrıca makine ile neredeyse hiçbir alakamız yok. Onlar malzeme dersi alıyor ama biz makinenin alan derslerinden almıyoruz. Sektörde ortak çalışmak zorundayız elbette. Makineci maknieyi tasarlar, parçaları ayarlar,gerekince makinenin bakımını yapar. Malzemeci makineyi kullanır üretim yapar , en uygun en kaliteli en verimli malzemeyi seçer , endüstri de bunun pazarlamasıyla ilgilenir. Tabiki çok yüzeysel bahsettim ama demek istediğim anlaşılmıştır diye düşünüyorum.
@@fatmapb her bölümün kendine has zorluğu var tabiki. Sektörü araştır, nerelerde çalışabilirsin ileriye dönük bakın, eğer kendini burada görmek istiyorsan tabiki okuyabilirsin. Ben de fizikte çok kötüyüm ama 1. Sınıfta fizik1 ve fizik 2 aldım daha da fizik bazlı bir ders olmadı, statik falan vardı ama bir şekilde veriliyor. Bölümün kallavi dersleri alan dersleri daha çok. Termodinamik, katılaşma, alaşımlar, demir Çelik, deformasyon, faz diyagramları, karakterizasyon, fiziksel metalürji ,seramik ve birçok laboratuvar dersi. Kendi üniversitemden yola çıkarsam en yoğun dönem 3. Sınıftı ve genel olarak zaten bu şekildeymiş normalde de. Çok zorlandım mı evet ama çalışınca da oluyor. 1-2-3 ortalamam genel olarak pek yüksek değildi ama 4. Sınıfta herhalde ortalamanın önemini geç de olsa anladım 3.1 ve 3.6 ortalama yaptım ama aynı derslerden kalanlar da vardı. Bu biraz da senin disiplinine bağlı. Bölümlerin kendi tanıtım videoları var, kampüsleri değerlendir, imkanları değerlendir sadece bölüm bazlı düşünme. Ben Göztepe kampüsü diye Marmara’yı çok istedim, dağın başına taşındı kampüs, ne kütüphane vardı ne sınıfta tahta. Yemekhane bile cafe olacak yerin binasına yapılmıştı daha 3. Sene olacak anca yemekhane yapılıyor. Yani bunları da değerlendirmek gerek. Güzel bölüm, iş imkanı çok fazla. Ama ne okursan oku kesinlikle İngilizce oku. Ve bizim okulda bu bölümün güzel yanı 100% İngilizceydi.Mesela yine Marmara’da kimya mühendisliği 30% idi. Bazı dersler Türkçe bazı dersler İngilizce :) ve mesela Marmara’nın akreditasyon denkliği var mühendislikte. Türkiye’de aldığın mühendislik diploması anlaşmalı ülkelerde de geçerli oluyor, bunun için de laboratuvar raporları, projeler ve ödevler her derste var diyebilirim. Haftada 2 şer rapor 2 şer sunum 2-3 ödev proje yaptığım, nefes dahi alamadığım zamanlar oldu ama dediğim gibi zaten her bölümde zorlanırsın disiplin yoksa. Biraz fazla uzattım ama detay vermek istedim, umarım hakkında hayırlısı olur. Başarılar dilerim :)
@@kirmizibasliklikiz147 mühendislik fakültesi İngilizce oluyor, teknoloji fakültesi düz Türkçe, yani bizde öyleydi. Ve yanlış bilmiyorsam sanırım teknoloji fakültesinde ekstra 1 dönem iş yeri staj zorunluluğu var diye biliyorum, bizim bölümdeyse toplamda 60 iş günü staj zorunluluğu vardı. Yazın 30-30 iki farklı sene yapabilirsin ya da yer bulabiliyorsan 20-20-20 gibi de yapabiliyorsun. Başka bir fark var mı bilmiyorum açıkçası, orasıyla pek bir alakamız yoktu :)
Eski bir video ve büyük ihtimalle kimsenin okumayacağı bir yorum, sadece içimde kalmasın diye yazıyorum. Kızlar üzerinden dönen espriler hiç hoş değildi. Makinedekinden daha çok kız var derken sanki okulun fiziki şartlarından bahseder gibi bahsediyor. Kendisine eşit mühendislerden bahsettiğinden haberi olsa keşke. Yıldız makine mühendisliği ve bir kadın mühendis adayı olarak meslektaşım olmasından utanacağım bir insan.
Kesinlikle İtü vs Ktü yapılmalı bu bölümde. Ben ktüde okuyorum ve tercih ederken ktüdeki fakülte hakkında hiçbir bilgim yoktu. Bu bölümle ilgilenenlere çok faydalı olur👌🏼
Meslek lisesiyim kaynak dersinde sunum yaparken sizden birinin slaytını internetten buldum ve anlattım tşk bide şey dicem kötü yanlarından da bahsetseniz daha iyi olurdu
1. Makine ve Metalurji dalları birbirinden belirgin olarak ayrıdır, 2. Kimya ile olan ilişkisi diğer dalların kimya olan ilişkisinden fazla değildir, arkadaşların verdiği cevapları yetersiz bulduğum için eklemek istedim.
@@ayhanmisir5432 kimyadan korktuğumdan değil de videoda kimya fazla ağırlıklı demişler ya acaba kimya mühendisliği mi okumak mı malzeme mühendisliği mi daha mantıklı diye çelişkiye girdim
@@Chcac Kimya ile hiç ilgisi yok bölümün. Bir kaç reaksiyon olması onu kimya yapmaz bakma onlara, gençler bilmiyorlar kimyanın ne olduğunu. Şöyle söyliyeyim yakın bile değil. Hangi bölümü seçeceğin senin karar vereceğin bir şey. Ben metalurji mühendisiyim, ya da idim diyelim. Kimyanın çalışma alanı daha fazla elbette ve açıkça çok daha temiz ortamlarda çalışıyorlar eğer kararsızlığını bunlar giderecekse. Bana sorarsan hiç bir "saha" mühendisliğini seçme eğer özel bir ilgi alanın yoksa.
malzeme olmadan mühendislik olmaz .çok doğru .bubyasımda hala bu eksikliğimden ötürü çok takılıyorum vr bilgin geniş değilse serbest olarak birşeyler yapan biri olaraj manyak sorunlar yasıyorsun .
Mesela roket altlığı için kullanıcağım malzemenin a maddesi olduğunu buldum peki burda metalurji mühendisi olarak benim işim bitiyor mu yoksa o malzemeyi atıyorum ki eritip işte gerekli şeklin verilmesi sürecini de benim mi yürütmem gerekiyor?
Metalurji ve Malzeme muhendisligi, makina muhendisliginden ayrilma bir bolumdur. Dolayisiyla makinanin alt bolumu degildir artik, fakat makina muhendisligindende tam olarak bagimsiz degildir. Turkiyede ilk metalurji muhendisligi bolumu Yildiz Teknik Universitesinin makina muhendisliginden ayrilarak acilmistir, fakat su an makina fakultesine bagli degildir kimya fakultesine baglanmistir. Ayrica, gemi insaat muhendisligi, otomotiv muhendisligi, ucak muhendisligi, tekstil muhendisligi, imalat muhendisli gibi bolumlerde makinadan ayrilma bolumlerdir.
@@herhangibiri6507 aslında evet haklısıniz. Makine muh ile kimya muh te cok yakın ve ortak dersi olan 2 bolum. Makineye yakınsa kimya mühendisliği de yakın diyebiliriz o mantıkla.
Bu bölümü kesinlikle Kocaeli Üniversitesinde ( Sanıyorum ki bu bölümün öncüleri olan diğer okullarda da aynıdır ) okumayın girerken çoğu insanın düşündüğü şekilde kolay bir bölüm değil gençliğinizi çürütmeyin zorluğu göze alın bitirene kadar iflahım kurudu :))
hocam tercih listemde kocaeli metalurji vardı şimdu bu mesajı görünce cıkarasım geldi zor olsun o sorun değilde imkanlar nasıl bitirince iş bulabildinmi
Mert Can kısaca açıklayayım sana 2017 Karadeniz Teknik mezunuyum İngilizce : ıelts 6,5 Askerlik : yapıldı Yüksek lisans : devam ediyor - mba İş : yok Mantıklı mı sence ?
@@evmuhabbetleri6956 ohooo bu yüzden diyorsan her meslekte işsiz var kardeşim üniversiteden mezun olduğun ortalamayı falan da yazsaydın biz niye işsiz değiliz o zaman?
Şimdi metalurji ve malzeme mühendisliği okusam daha sonra yüksek lisans olarak uçak mühendisliği yapsam mantıklı olur mu? yani birbirini destekleyen iki bölüm mü acabaa
@@emrekacar6510 valla tüm dersler önemli ancak son yıllarda matematik cok önemli oldu. Matematik ağırlıklı çalış bence. Türkce brans denemelerini unutma. Fende ise zor olan ortalama fizik oluyor. Fizik mat türkce sınavda önemli
Bir de ben bir kaç soru sormak istiyorum bilen de cevaplarsa sevinirim. Tıp okurken üst düzey bir üniversitede eğitim görmek ile normal bir üniversitenin tıp fakültesinde okumak arasında ne gibi bir fark olur her ikisi de doktor oluyor sonuçta diyebilir miyiz? Aynı şeyi öğretmenlik için de soruyorum yani hacettepede öğretmenlik okuyan neden okuyor o puanıyla başka bir şehirde daha iyi bir bölüme giderdi ne gibi bir fark oluyor ki orada okuyor ? Lütfen cevaplarmısınız çok merak ediyorum google yazdım cevap bulamadım haliyle kjnskdhjn ( Teşekkür ediyorum şimdiden )
Melike Nur sana bir soru sorucam belki anlarsin işverensin diyelim doktor yada ögretmen alicaksin ilk 20.000 alınan ünidekinimi alırsin ilk 1000 girenmi ? O zaman neden puana bakiyorlar bi farki yoksa sınır koyarlar en fazla 20.000 olan girebilir der en yakın okulu seçer dimi? Ayni sey lisedede var galatasaray lisesindede e kotu lisedede aynı dersler var. Ama farklar ney dersen akedemisyenleri gercekten iyi hocalar doktorlar var imkanlari fazla maaşlari yuksek :) yabancı dil vb.daha iyi.
Anladım teşekkür ederim. Ama devlette çalışıyorsa her iki doktor da her iki öğretmen de aynı maaşı alıyor yani değil mi ? Tabi bu defa da hangisinin daha iyi bir doktor ya da hangisinin daha iyi bir öğretmen olduğu farkı oluyordur herhalde :)
Melike Nur devlette maas farki oluyo ama soyle okudugu okula gore degil uzmanligi ne kadar calistigi nöbetler meseiler tazminaylar vb. Oluyo ama okudugu okul onemlu degil ama ozelde fark ediyo
Sektöre girdiğinde kimse aa sen odtülüsün aa sen itülüsün gel de sana maaş verelim demez hangi üni den olursan ol en önemli şey senin bilgin üniversite adı hiç birşeyi belirlemiyor
cemalbalck black sen eğer tıp okumazsan başlangıç maaşın 2500-4000 falandır millet iş bulduğuma şükrediyor hiç kimse yeni başlayan birine olağan dışı bir durum olmadıkça 7000-10000 tl vermez illa veren yerler vardır ama çok nadirdir
Ege bölgesinde ki en önemli Metalurji ve Malzeme Mühendisliği o yüzden Ege bölgesindeki iş imkanlarından yararlanacaksan Dokuz Eylül Üniversitesi çok önemli bir yer kaplıyor. Ege Seramik, İzmir DÇ, Habaş, CMS ve bu bölgedeki diğer önemli firmalarda bizim okuldan mezun çok mühendis bulunmakta. Hocaların referansı, okul sürecindeki performans, stajdaki performans ve bitirme tezlerinin çalışmaları birçok arkadaşımı rahatlıkla iş bulmasına vesile olmustur. Bu biraz sana bağlı yani uzun lafın kısası
6 лет назад
Öğrenci kulupleri vasıtasıyla staj ve referans haricinde kendimizi geliştirebilir miyiz 2 tane yan dal yada anadal okuma imkanımız var mı internet sitesinde onu bulamadım ve ege üniversitesindeki akreditasyonlar 9 eylülde de var mı müdek olsun amerikan akreditasyonu olsun
6 лет назад
Ve yan dal alacaksak hangi dersler ve bölümlerle iç içe yada bağlantılıdır bu mühendislik
Nisanur Ertaş şimdilik hayır ama iş hayatında Koü nün etkisi olacağına inanmak istiyorum burada mühendislik okuyan herkes gibi. Hocalardan sadece biri iyi sana bir şeyler öğretme konusunda. Akademik anlamda hepsi iyi ama ders anlatma ve bir şeyler öğretme konusunda pek bir şey bekleme.
@@zgzgzgmmkmmk1562 bu sene kou metalurji ve malzeme mühendisliği yazmayi düşünüyordum cok kararsız kaldım .Yorumlardan sonra direk matematik bölümü mü okusam diye sorguluyorum .KOÜ çok mu zorluyor?
Sorularınızı bu yorum altında bize iletebilirsiniz. Yollayacağınız soruları UniStart Soru Sepetine ekleyeceğiz ve bu sorularınızı bir videoda cevaplayacağız, ayrıca kanalımıza abone olmayı unutmayın ❤️
UniStart ABİ MUHENDİSLİKLERDE KIZ YOK DİYORLAR. ERKEK GÖRMEKTEN BIKTIK GİBİ SÖYLEMLERDE BULUNUYORLAR. BU SÖYLEMLER DOĞRU MU?
UniStart Üniversite kulüplerinde kolay kolay kaynaşılıyor mu
Sorulardan önce misafirler kendini tanıtsa daha iyi olacağını düşünüyorum ( üniversite olsun , yaş olsun, sınıf olsun)
UniStart seramik bölümünü 2 yıllık bitirdim bu bölüme dgs ile geçiş yapicam ancak devlet universite alımları 3 yâda 4 kontenjan alıyor özel üniversiteye girmeyi düşünüyorum sizce doğrumu yapıyorum teşekkürler
UniStart kimya mühendisliği bölümü vidyo çektiniz mi acaba
Metalurji ve malzeme mühendisliği yazıcam dediğimde babam bana lan hava durumu sunmak için oralara gidiyosun sen de bir acaipsin dediydi...
Noldu yazdın mı peki bende yazmayı düşünüyorm da
Murat Can Serin bende düşünüyorum yazmayı
Murat Can Serin nerde yazmayı düşünüyorsun
@@ozgurdogan5895 ben yazdim :) son gun bi bakim dedim gene itu dedim kesin bi is bulurum
Mangacı Remzi hayırlı olsun hocam geldi mi ?
Ya nasıl her konuk bu kadar samimi ve açık sözlü olup eğlendirebiliyor? Cidden teşekküler
Çok teşekkür ederiz, oluşturmak istediğimiz etki bu gerçekten ❤️
@@UniStartTV etkini yirim:)))
İzlediğim en havalı bölümdü 😂 Bro diye birinin arayıp 'Kod' istemesi falan harikasınız 😂
Tolga ve levent beyden
Ikinci diş hekimliği videosu gelsin:)
Tüm videolarınızı izliyorum, aşırı başarılı bir girişim yapıyorsunuz çok tebrik ederim. Sizden ricam moleküler biyoloji ve genetik bölümü tanıtımı da yapar mısınız lütfenn ?
Çoook teşekkür ederiz Ecren, bunları duymak gerçekten çok hoş. Talebini arkadaşlarıma iletiyorum, çok teşekkürler tekrar ❤️
İşte beklediğim bölüm sağ olun
Teşekkürler Emin, sen sağ ol :)
Marmara üniversitesi 4.sınıf öğrencisiyim, son dönemimdeyim, bu dönem mezun oluyorum inşallah. 100% ingilizce eğitim aldım. Bölüm kimya ile aşırı iç içe olmasa da bağlantıları var ama kimyanın alt dalı, yan dalı gibi denilmesi çok doğru olmaz diye düşünüyorum. İlk sene genel kimya dersi aldık bu bütün mühendisliklerde ortak, 3.sınıfta kimyasal metalurji dersi aldık tepkimeler ağırlıklı bir dersti. Evet kimya var içerisinde ama aman aman da değil yani. Video 4 sene öncesinde çekilmiş, Marmara'dan bahsedilmemiş ama senelerdir bu bölüm burada da mevcut. Metalurji kısmı demir-çelik, alaşımlar, diğer metaller üzerine ağırlıklı. Örnek dersler olarak Solidification (katılaşma, aynı zamanda döküm laboratuvarı dahil), iron and steel (demir-çelik), metalurjinin bazı alan dersleri, faz diyagramları, karakterizasyon, üretim ve prosesler vs. Malzeme kısmına gelecek olursak metaller dışında Seramik, Kompozit, Polimer gibi malzeme türlerini kapsamlı bir şekilde öğreniyoruz. Kısaca bahsetmek istedim. Ayrıca 2 dönem staj zorunlu stajı yapılıyor. Tekstil, gıda dışında neredeyse temel bütün alanlarda çalışma imkanımız da var ayrıca. Otomotiv, petrol, cam, seramik, döküm, uçak, uzay, savunma sanayi, beyaz eşya fabrikaları gibi. Aklıma geldiği kadarıyla bilgilendirmek istedim.Malzemenin sınırı olmaz :)
Ayrıca makine ile neredeyse hiçbir alakamız yok. Onlar malzeme dersi alıyor ama biz makinenin alan derslerinden almıyoruz. Sektörde ortak çalışmak zorundayız elbette. Makineci maknieyi tasarlar, parçaları ayarlar,gerekince makinenin bakımını yapar. Malzemeci makineyi kullanır üretim yapar , en uygun en kaliteli en verimli malzemeyi seçer , endüstri de bunun pazarlamasıyla ilgilenir. Tabiki çok yüzeysel bahsettim ama demek istediğim anlaşılmıştır diye düşünüyorum.
@@duyguaydn5218okumasi cok zor peki mühendislik gozumj korkutuyor lisede fizik dersem pek iyi değildi ama kimyam daha iyi sizce okumalimiyim
@@fatmapb her bölümün kendine has zorluğu var tabiki. Sektörü araştır, nerelerde çalışabilirsin ileriye dönük bakın, eğer kendini burada görmek istiyorsan tabiki okuyabilirsin. Ben de fizikte çok kötüyüm ama 1. Sınıfta fizik1 ve fizik 2 aldım daha da fizik bazlı bir ders olmadı, statik falan vardı ama bir şekilde veriliyor. Bölümün kallavi dersleri alan dersleri daha çok. Termodinamik, katılaşma, alaşımlar, demir Çelik, deformasyon, faz diyagramları, karakterizasyon, fiziksel metalürji ,seramik ve birçok laboratuvar dersi. Kendi üniversitemden yola çıkarsam en yoğun dönem 3. Sınıftı ve genel olarak zaten bu şekildeymiş normalde de. Çok zorlandım mı evet ama çalışınca da oluyor. 1-2-3 ortalamam genel olarak pek yüksek değildi ama 4. Sınıfta herhalde ortalamanın önemini geç de olsa anladım 3.1 ve 3.6 ortalama yaptım ama aynı derslerden kalanlar da vardı. Bu biraz da senin disiplinine bağlı. Bölümlerin kendi tanıtım videoları var, kampüsleri değerlendir, imkanları değerlendir sadece bölüm bazlı düşünme. Ben Göztepe kampüsü diye Marmara’yı çok istedim, dağın başına taşındı kampüs, ne kütüphane vardı ne sınıfta tahta. Yemekhane bile cafe olacak yerin binasına yapılmıştı daha 3. Sene olacak anca yemekhane yapılıyor. Yani bunları da değerlendirmek gerek. Güzel bölüm, iş imkanı çok fazla. Ama ne okursan oku kesinlikle İngilizce oku. Ve bizim okulda bu bölümün güzel yanı 100% İngilizceydi.Mesela yine Marmara’da kimya mühendisliği 30% idi. Bazı dersler Türkçe bazı dersler İngilizce :) ve mesela Marmara’nın akreditasyon denkliği var mühendislikte. Türkiye’de aldığın mühendislik diploması anlaşmalı ülkelerde de geçerli oluyor, bunun için de laboratuvar raporları, projeler ve ödevler her derste var diyebilirim. Haftada 2 şer rapor 2 şer sunum 2-3 ödev proje yaptığım, nefes dahi alamadığım zamanlar oldu ama dediğim gibi zaten her bölümde zorlanırsın disiplin yoksa. Biraz fazla uzattım ama detay vermek istedim, umarım hakkında hayırlısı olur. Başarılar dilerim :)
@@duyguaydn5218 öncelikle teşekkürler bu kadar uğraştığınız için mühendislik ve teknoloji fakültesi arasında nasıl farklar var peki ?
@@kirmizibasliklikiz147 mühendislik fakültesi İngilizce oluyor, teknoloji fakültesi düz Türkçe, yani bizde öyleydi. Ve yanlış bilmiyorsam sanırım teknoloji fakültesinde ekstra 1 dönem iş yeri staj zorunluluğu var diye biliyorum, bizim bölümdeyse toplamda 60 iş günü staj zorunluluğu vardı. Yazın 30-30 iki farklı sene yapabilirsin ya da yer bulabiliyorsan 20-20-20 gibi de yapabiliyorsun. Başka bir fark var mı bilmiyorum açıkçası, orasıyla pek bir alakamız yoktu :)
Bu bölümde okuyan birkaç arkadaşım vardı. Ben hep METEOROLOJİ ve malzeme mühendisliği okuyorlar sanıyordum.
Süper röportajlar. Devsmını bekliyoruz diğer alanlarda da...çok bilgilendirici ve yol gösterici...Teşeklürler.
Eski bir video ve büyük ihtimalle kimsenin okumayacağı bir yorum, sadece içimde kalmasın diye yazıyorum. Kızlar üzerinden dönen espriler hiç hoş değildi. Makinedekinden daha çok kız var derken sanki okulun fiziki şartlarından bahseder gibi bahsediyor. Kendisine eşit mühendislerden bahsettiğinden haberi olsa keşke. Yıldız makine mühendisliği ve bir kadın mühendis adayı olarak meslektaşım olmasından utanacağım bir insan.
Aslında savunma sanayii için çok önemli bir mühendislik dalı...
İç mimarlık-mimarlık videosu gelse iyi olur, birçok kişinin de ihtiyacı var bence.
Mimarlık için çalışmalarımız sürüyor Nazlı, teşekkür ederiz ❤️
UniStart Ben de teşekkür ederim 😊
soldaki çok beyaz gözümü aldı.
Ayip lan
Kesinlikle İtü vs Ktü yapılmalı bu bölümde. Ben ktüde okuyorum ve tercih ederken ktüdeki fakülte hakkında hiçbir bilgim yoktu. Bu bölümle ilgilenenlere çok faydalı olur👌🏼
Bu bölümü mu okuyorsunuz ?
ebru çakıroğlu evet 1.sınıf
@@eylulcerenfilat bölümden memnun musun, dersler çok mu ağır? Bende bu sene bu bölümü düşünüyorum
ebru çakıroğlu bölüm güzel ama ktü zorluyor
bana da ktü metalurji çıktı da nasıl bi yer pişman olur muyum güzel mi insanları hocaları. Cevaplarsanız çok mutlu olurum
Çok müthiş bir iş yapıyorsunuz sizi tebrik ediyorum
UNİSTART BANA KALP ATARDI BİR ZAMANLAR... HEEY GİDİ GÜNLER
Bana mı seslenmiştiniz??? İşte burdayım! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Gazetecilik gelse keşke... Özellikle aile nasıl ikna edilir bu sorunun cevabını duysak müthiş olur.
Talebini içerik hazırlayan arkadaşlarıma iletiyorum ve bu yolda sana başarılar diliyoruz
Abi supersiniz ya sizin sayenizde sececegim meslegi buldum . Tebrik ederim basarilar
Barış Yılmaz hayir lan akdbjabdsk onceki videolardan bahsediyorum dis hekimi olmaya karar vermistim
@doguhanyilmaz6095 oldun mu bari
Havacılık ve uzay mühendisliği gelsin lütfen
Endüstri ürünleri tasarımı ile ilgili bi video gelebilir mi?? Özellikle Mimar Sinan Üni. öğrencilerinden olsa iyi olur.
Talebini arkadaşlarıma iletiyorum Zeynep, teşekkür ederiz ❤️
Seramik bölümünü bitirdim dgs ile bu bölüme geçicektim teşekkürler çok açıklayıcı olmuş kararsızdım şimdi kararım netleşti
Yorumları dikkate alıp bu videoyu cektiginiz icin TESEKKURLERR
Asıl biz teşekkür ederiz ❤️
Meslek lisesiyim kaynak dersinde sunum yaparken sizden birinin slaytını internetten buldum ve anlattım tşk bide şey dicem kötü yanlarından da bahsetseniz daha iyi olurdu
Yalniz hepsi ITU den geliyor masAllah
Temel bilimler okumak videosu gelsin lütfen fizik olursa iyi olur
Talebini arkadaşlarıma iletiyorum, teşekkürlerr :)
Eczacılık ile ilgili bir video da gelebilir mi aceba:)
Talebini arkadaşlarıma iletiyorum, teşekkürler Melike ❤️
Ne yapıyorsun şuann nerdesin
İlk vıdeodan berı takıp ediyorum 8k abone olmuşsunuzzzzz Tebrikler😃🎈
Çoook teşekkür ederiz Doğa, desteğini hissediyoruz ❤️
1. Makine ve Metalurji dalları birbirinden belirgin olarak ayrıdır, 2. Kimya ile olan ilişkisi diğer dalların kimya olan ilişkisinden fazla değildir, arkadaşların verdiği cevapları yetersiz bulduğum için eklemek istedim.
Malzeme de daha çok kimya var yani?
@@Chcac Sözgelimi Makine müh. Kimya ilişkisi ne kadarsa Metalurjinin de ilişkisi o kadardır. Korktuğunuz Kimya ise.
@@ayhanmisir5432 kimyadan korktuğumdan değil de videoda kimya fazla ağırlıklı demişler ya acaba kimya mühendisliği mi okumak mı malzeme mühendisliği mi daha mantıklı diye çelişkiye girdim
@@Chcac Kimya ile hiç ilgisi yok bölümün. Bir kaç reaksiyon olması onu kimya yapmaz bakma onlara, gençler bilmiyorlar kimyanın ne olduğunu. Şöyle söyliyeyim yakın bile değil. Hangi bölümü seçeceğin senin karar vereceğin bir şey. Ben metalurji mühendisiyim, ya da idim diyelim. Kimyanın çalışma alanı daha fazla elbette ve açıkça çok daha temiz ortamlarda çalışıyorlar eğer kararsızlığını bunlar giderecekse. Bana sorarsan hiç bir "saha" mühendisliğini seçme eğer özel bir ilgi alanın yoksa.
@@ayhanmisir5432 ar ge de çalışarak az sahaya çıkabiliriz diyorlardı doğru mu bu
UniStart gastronomi gönder seriii ( abi harman kaldık salın artık şu videoyu)
Talebini arkadaşlarıma ilettim Enes, teşekkür ederiz :)
Yıldız Teknik Üniversitesi, bu ülkeye eğitim şart.
Moleküler biyoloji ve genetik bölümü gelene kadar kanalınızı taciz edicem sevgili Unistart sösbalsblsdnsmnsks
(*_*) Talebini arkadaşlarıma iletiyorum sevgili Mina, çok teşekkür ederiz ❤️
performans ödevi için metalurjiyi öğrenmek için geldim ama tek anladığım şey çok kız olduğu :))
Şu tercihler gelmeden bi bilgisayar mühendisliği gelsin..
Bilgisayar Mühendisliği için içerik-çekim çalışmalarımız sürüyor, teşekkürler :)
Tarih Öğretmenliğinden çağıracaksınız beni alın ben de kahvenizi içip kamera arkasını görmek istiyorum😂😂
Bize instagram üzerinden veya mail atarak ulaşabilirsin suzan 😂
@@UniStartTV seve seve 🤗
Biyomühendislik hakkında bir video çeker misiniz?🙏
malzeme olmadan mühendislik olmaz .çok doğru .bubyasımda hala bu eksikliğimden ötürü çok takılıyorum vr bilgin geniş değilse serbest olarak birşeyler yapan biri olaraj manyak sorunlar yasıyorsun .
Bursa teknik üniversitesi malzeme ve metalürji mühendisliği dalı adı altında mevcut hocam 😊
Bölümün en aylak öğrencilerini bulmuşsunuz. Ahahahah.
Çekimi sulandırmasaymışsınız olacakmış !
Enerji sistemleri mühendisliğini hakkında video yapabir misiniz?
endüstri mühendisliği gelsin
Endüstri Mühendisliği için çalışmalarımız sürüyor Ahmet, teşekkür ederiz :)
ilginiz için teşekkür ederim
Sayenizde ne bölümler varmış be diyorum...😂
Efe Uygaç'ı tanıyolar mı acaba
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde de Metalurji ve Malzeme Mühendisliği olarak geçiyor bölümün ismi
İYTE ile karıştırmış olabilir
Psikoloji bölümü ile ilgili video yapılsın lutfennn💚
Çalışmalarımız sürüyor Buse, teşekkürler ❤️
bu bolum iyi mi? Is imkanlari nasil?
Mimarlık ve endüstri mühendisliğinden de video gelebilir mi
Belirttiğin bölümler için çalışmalarımız sürüyor, teşekkür ederiz :)
UniStart biz teşekkür ederiz :)
@@senaakbas2874 Ne yapıyorsun şuann nerdesin
Mesela roket altlığı için kullanıcağım malzemenin a maddesi olduğunu buldum peki burda metalurji mühendisi olarak benim işim bitiyor mu yoksa o malzemeyi atıyorum ki eritip işte gerekli şeklin verilmesi sürecini de benim mi yürütmem gerekiyor?
Uçak mühendiside olsun
Talebini arkadaşlarıma ilettim, teşekkürler
Ya Allah aşkına Makine alın en çok tercih edilen mühendislik bölümlerinden birisi
Makine Mühendisliği Bölümü çekimlerimiz tamamlandı, programımız kapsamında yakın zamanda yayınlanacak. Teşekkürler Ahmet :)
131 bindeyim esogü 168 ile kapamış geçen sene bana gelir mi
yazsam mı yazmasam mı anlamadım ki :D
yazdın mı
Rabia the yargi machine makine mühendisliği okuyorum şuanda.
İşin teknik yönünden çok magazin kısmına ağırlık verilmiş.
Türk alman üniversitesi malzeme bilimi ve teknolojileri geldi hadi bakalım
Hem okul hem bölüm hakkında kısa bir bilgi verir misiniz enerjiyle bu bölüm arasında karar verme aşamasındayız
Merhaba. Bu bölümü İngilizce okumak zor mu? İngilzicem yok. İngilizce dersleri anlayabilir miyim eksiğim olur mu ?
Videolarınız çok güzel ama neden mühendislikte hep itüden öğrenciler var ?
İtü uzay müh. İçin video yapabilir misiniz
Çalışmalarımız sürüyor Remzi, teşekkürler :)
Boğaziçi ilk öğret mat videosu gelsin lütfen
Talebini arkadaşlarıma iletiyorum Hilal, teşekkürler :)
UniStart yaa bn teşekkür ederim inş olur
Çünki videolarınız gerçekten çok iyi niye izlenmesi az anlamış değilim sizin gibisini daha bulamadım
hocam makine mühendisliğinde okuyorum metalurjı ve malzeme de çap yapılabilirmi,fikirleriniz nelerdir
Metalurji ve Malzeme muhendisligi, makina muhendisliginden ayrilma bir bolumdur. Dolayisiyla makinanin alt bolumu degildir artik, fakat makina muhendisligindende tam olarak bagimsiz degildir. Turkiyede ilk metalurji muhendisligi bolumu Yildiz Teknik Universitesinin makina muhendisliginden ayrilarak acilmistir, fakat su an makina fakultesine bagli degildir kimya fakultesine baglanmistir.
Ayrica, gemi insaat muhendisligi, otomotiv muhendisligi, ucak muhendisligi, tekstil muhendisligi, imalat muhendisli gibi bolumlerde makinadan ayrilma bolumlerdir.
En baba mühendislik makine kısaca ..
Kimya mühendisliği ile makine mühendisliğinin birleşmiş hali gibi bir şey
@@herhangibiri6507 kimya muhendisligiyle bu bolumun alakası yok
@@bars1871 alakası yok ama benzerlikleri var sonuçta biraz makineye biraz da kimya mühendisliğine benziyor
@@herhangibiri6507 aslında evet haklısıniz. Makine muh ile kimya muh te cok yakın ve ortak dersi olan 2 bolum. Makineye yakınsa kimya mühendisliği de yakın diyebiliriz o mantıkla.
Fırat Üni Metalurji ve Malzeme mühendisliğine bekleriz
müziği kapatında dikKtimiz dağılmasın
Hocam gazi metalurji hakkında ne düşünüyosunuz?
Sakarya Üniversitesi tavsiye ederim. Gazi daha ileri olabilir
@@esragezer3058 Tercihler ve yerleştirmeler geçeli çok oldu sanırım çok bi faydası olmayacaktır bu saatten sonra :)
@@ibrahimguler9638 hocam ESTÜ malzeme bilimi mühendisliği nasıl
@@ibrahimguler9638 hocam nasıldır Sakarya biraz bilgi verir misin
Yazdik geldi bakalim Allah utandirmasin :D . tesekkurler unistart.
Memnunmusun bolumden?
Memnun musun
Memnun musun?
Yakın bir arkadaşımdı kendisi intihar etti bölüm çok zormuş dayanamadı. Lütfen daha fazla mesaj atmayın.
@@bedirhanyilmaz01 ne
Bu bölümü kesinlikle Kocaeli Üniversitesinde ( Sanıyorum ki bu bölümün öncüleri olan diğer okullarda da aynıdır ) okumayın girerken çoğu insanın düşündüğü şekilde kolay bir bölüm değil gençliğinizi çürütmeyin zorluğu göze alın bitirene kadar iflahım kurudu :))
hocam tercih listemde kocaeli metalurji vardı şimdu bu mesajı görünce cıkarasım geldi zor olsun o sorun değilde imkanlar nasıl bitirince iş bulabildinmi
İsmail Kuleci bitirmesi zor iş bulması da zor.
@@EsatKostak aga videoda iş bulmak zor değil diyorlar sen iş bulması zor diyorsun kim doğru kim yanlış anlamadım ben şimdi
@@EsatKostak kime göre neye göre iş bulması zor kardeşim sen eğer üniversitede birşey öğrenmek için gitmezsen kusura bakmada iş bulamayasın.
Bende kocaelinde bu bölümü düşünüyordum hepten kararsız kaldım
perfüzyon bölümü ile ilgili de video çeker misiniz
çekerseniz ben de izlerim valla
yani bu öneriyi yaptığınız ve perfüzyonist adaylarının önünü açtığınız için çok teşekkürler
lütfen +1leyelim de unistart görsün
Talebini arkadaşlarıma iletiyorum, teşekkürler Gülşen :)
Gördüm!! +1 +1
Ben de hırdavat mühendisliği düşünüyorum
Ondokuz mayis universitesinde okunur mu bu bölüm?
var midir benden baska bu bolumu yazicak
metalurji ve malzeme mühendisliğini marmara üniversitesinde tavsiye eder misiniz
bende orayı düşünüyorum sıralaman kaç
@@mirac2119 naptın reis kısaca bahseder misin
Biyoloji bölümü gelir mi?
Net bir şey söyleyemiyoruz, ama talebini arkadaşlarıma iletiyorum. Teşekkürler Yusuf :)
Metalurji ve malzeme mühendislerin yerini ilerde robotlar alabilirmi lufen cvp verırmısınniz
Bir metalurji ve malzeme mühendisi olarak söylüyorum
Aklınız varsa okumayın .
Neden
Ben de Metalurji Ve malzeme mühendisi olarak söylüyorum aklınız varsa okuyun.
Berke instagram dan iletişime geçelim mertcn59
Mert Can kısaca açıklayayım sana
2017 Karadeniz Teknik mezunuyum
İngilizce : ıelts 6,5
Askerlik : yapıldı
Yüksek lisans : devam ediyor - mba
İş : yok
Mantıklı mı sence ?
@@evmuhabbetleri6956 ohooo bu yüzden diyorsan her meslekte işsiz var kardeşim üniversiteden mezun olduğun ortalamayı falan da yazsaydın biz niye işsiz değiliz o zaman?
merhabalar, metalurji ve malzeme müh leri yapı denetimlerde veya laboratuvarlarda neden denetçi olarak görev yapamıyor?
Gemi inşaatı mühendisliği gelsin lütfen
Talebini arkadaşlarıma iletiyorum Polat, teşekkür ederiz :)
UniStart ben teşekkür ederim
Kardesim zor ya evlenemezsin 6 ay deniz ustunde seyahat falan yani zor yapabilirsen de guzel
İş ilanları çok çok az mekatronik te öyle, iş bulmak zor olmazmı
Bölümü kazandıktan sonra araştırıyorum, bugün de süperim
Benim gibi olanlar (çok yoktur bence) +1
Bende 😑
@@sumeyyeolgun6120 hangi ünide kazandın
Bende
@@sbfreya xkdlmdld olur öyle şeyler kxdkkdkf
@@sbfreya esogü sen
Psikoloji bölümü de gelsin 😿
Psikoloji bölümü için çalışmalarımız sürüyor Gülizar, teşekkürler
marmara üniversitesi metalurji ve malzeme mühendisliği istiyorum ingilizce ama bölüm hakkında pek bir bilgim yok sizce burası yazılır mı?
Yazdın mı nasılmış
yazdın mı
Sizce KTÜ metalurji malzeme mühendisliği mi---- Sakarya metalurjı malzeme mühendisliği mi
@@dasendeistderanfang8748 ktü
Ne yaptın
@@helinyegen958 ktü yazdım
@@farkansa808nasıl sence fikirlerini yazabilir misin rica etsem
@@enouementia ne beklediğine bağlı okuldan
video kapağı efsane😂😂
Biraz geç kalmış olabilirim!! ama bu dalga geçmeni mi gerektirirdi :((( 😂 Çok teşekkürler Zeynep ❤️
dokuz eylül metalurjiyi saymamanız üzdü:(
Siz o üniversitede mi okuyorsunuz
hayır tercihler için araştırıyodum @@ezgiaslan1841
@@dogaozdemir2728 bende 9 Eylül düşünüyordum da vazgeçtim galiba :((
Ezgi Aslan nedennn :/
@@ezgiaslan1841merhaba naptınız acaba
Muğla Sıtkı Koçman da da metalurji ve malzeme diye geçiyor ben okuyorum
@Hangetsu ben mühendis olmak istemediğimi farkettiğim için bıraktım, tekrar hazırlandım bu sene ingilizce öğretmenliği için.
Şimdi metalurji ve malzeme mühendisliği okusam daha sonra yüksek lisans olarak uçak mühendisliği yapsam mantıklı olur mu? yani birbirini destekleyen iki bölüm mü acabaa
Hangi üni istiyorsun
@@populerkultur965 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Neyi tercih ettin
Ya ben de Eskişehir Osmangazi düşünüyorum nasıl lütfen cevap ver
Liseyi açık öğretim ile bitirdim ama bu bölümü çok istiyorum alt yapım pek yok sizce başarabilirmiyim
Tabiki başarabilirsin. Sana bagli ne kadar çalışırsan kazanma ihtimalini o kadar arttırabilirsin. İnsallah istedigin yere gidersin.
@@cemalettinbalkan9692 öncelikle hangi ders ağırlıklı çalışmalıyım sizce
@@emrekacar6510 valla tüm dersler önemli ancak son yıllarda matematik cok önemli oldu. Matematik ağırlıklı çalış bence. Türkce brans denemelerini unutma. Fende ise zor olan ortalama fizik oluyor. Fizik mat türkce sınavda önemli
@@emrekacar6510 Ne yapıyorsun şuann nerdesin
kimya muhendisligi gelsin artik malzeme bile geldi
Bir de ben bir kaç soru sormak istiyorum bilen de cevaplarsa sevinirim. Tıp okurken üst düzey bir üniversitede eğitim görmek ile normal bir üniversitenin tıp fakültesinde okumak arasında ne gibi bir fark olur her ikisi de doktor oluyor sonuçta diyebilir miyiz?
Aynı şeyi öğretmenlik için de soruyorum yani hacettepede öğretmenlik okuyan neden okuyor o puanıyla başka bir şehirde daha iyi bir bölüme giderdi ne gibi bir fark oluyor ki orada okuyor ? Lütfen cevaplarmısınız çok merak ediyorum google yazdım cevap bulamadım haliyle kjnskdhjn ( Teşekkür ediyorum şimdiden )
Melike Nur sana bir soru sorucam belki anlarsin işverensin diyelim doktor yada ögretmen alicaksin ilk 20.000 alınan ünidekinimi alırsin ilk 1000 girenmi ? O zaman neden puana bakiyorlar bi farki yoksa sınır koyarlar en fazla 20.000 olan girebilir der en yakın okulu seçer dimi? Ayni sey lisedede var galatasaray lisesindede e kotu lisedede aynı dersler var. Ama farklar ney dersen akedemisyenleri gercekten iyi hocalar doktorlar var imkanlari fazla maaşlari yuksek :) yabancı dil vb.daha iyi.
Anladım teşekkür ederim. Ama devlette çalışıyorsa her iki doktor da her iki öğretmen de aynı maaşı alıyor yani değil mi ? Tabi bu defa da hangisinin daha iyi bir doktor ya da hangisinin daha iyi bir öğretmen olduğu farkı oluyordur herhalde :)
Melike Nur devlette maas farki oluyo ama soyle okudugu okula gore degil uzmanligi ne kadar calistigi nöbetler meseiler tazminaylar vb. Oluyo ama okudugu okul onemlu degil ama ozelde fark ediyo
Kanalda, kapağında pembe bir üst giymiş olan bir kiz var. Orada kız bu soruya cevap vermiş ondan dinleyebilirsin
Sektöre girdiğinde kimse aa sen odtülüsün aa sen itülüsün gel de sana maaş verelim demez hangi üni den olursan ol en önemli şey senin bilgin üniversite adı hiç birşeyi belirlemiyor
Metalurji ve malzeme M. güncel videosu gelebilir mii
daha az lakayıt olunabilirdi gençler :D
Bu bölümü KTÜ de okusam ( 210 bin sıralama ile alıyor ) bana bir faydası olur mu ?
olur tabiki ayrica teknik universitese okumus olucaksin
@@lilpxie5566 marmara veya ytü nasil
Ne yapıyorsun şuann nerdesin
@@nisa5139 sen de sanırım tercih listeni ayarlıyorsun
Neden metalurji daha cok kız var ikna oldum :)
Abi ir malzeme mühendisinin maden ocağında ve ya hutta taş ocağında imzası geçer mi ?
videonun gülmeyle geçmiş
Itü metalurji malzeme mühendisliği bölümünü kazandım umarım hayırlı olur
olur olur icin rahat olsun
Oldu mu hayırlıı yazsam mııı
Hayırlı oldu mu
@@melikeseker1532 hayatım biraz ziyan oldu ama mutluyum bölümden:D
İnşallah ben de ziyan olurum
2.5 ne ya....pazarcılık yap daha iyi
cemalbalck black sen eğer tıp okumazsan başlangıç maaşın 2500-4000 falandır millet iş bulduğuma şükrediyor hiç kimse yeni başlayan birine olağan dışı bir durum olmadıkça 7000-10000 tl vermez illa veren yerler vardır ama çok nadirdir
Videonun yarısı goy goy karı kız var vovovovo bide bunlar itüde falan okuyolar olmamıs video
Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği'ne yüreği olan herkesi bekleriz ;)
Öneririm tabiki. Kolay değil ama bir çok avantajını görürsün bundan emin ol. Hem sosyal yönden hem eğitim yönünden İzmir güzel bir şehir.
Benim de tutuyor ama teknik üniversitelerle kıyaslanabilir mi çalışma alanında teknik üniler gibi kolay iş bulabilir mi
Ege bölgesinde ki en önemli Metalurji ve Malzeme Mühendisliği o yüzden Ege bölgesindeki iş imkanlarından yararlanacaksan Dokuz Eylül Üniversitesi çok önemli bir yer kaplıyor. Ege Seramik, İzmir DÇ, Habaş, CMS ve bu bölgedeki diğer önemli firmalarda bizim okuldan mezun çok mühendis bulunmakta. Hocaların referansı, okul sürecindeki performans, stajdaki performans ve bitirme tezlerinin çalışmaları birçok arkadaşımı rahatlıkla iş bulmasına vesile olmustur. Bu biraz sana bağlı yani uzun lafın kısası
Öğrenci kulupleri vasıtasıyla staj ve referans haricinde kendimizi geliştirebilir miyiz 2 tane yan dal yada anadal okuma imkanımız var mı internet sitesinde onu bulamadım ve ege üniversitesindeki akreditasyonlar 9 eylülde de var mı müdek olsun amerikan akreditasyonu olsun
Ve yan dal alacaksak hangi dersler ve bölümlerle iç içe yada bağlantılıdır bu mühendislik
havacilik ve uzay ucak muhendisliginide islermisiniz
KOÜ metalurji geçtiii 💚
Memnun musunnn
Nisanur Ertaş şimdilik hayır ama iş hayatında Koü nün etkisi olacağına inanmak istiyorum burada mühendislik okuyan herkes gibi. Hocalardan sadece biri iyi sana bir şeyler öğretme konusunda. Akademik anlamda hepsi iyi ama ders anlatma ve bir şeyler öğretme konusunda pek bir şey bekleme.
@@zgzgzgmmkmmk1562 bu sene kou metalurji ve malzeme mühendisliği yazmayi düşünüyordum cok kararsız kaldım .Yorumlardan sonra direk matematik bölümü mü okusam diye sorguluyorum .KOÜ çok mu zorluyor?
ebru çakıroğlu Bazı hocaları baya zorluyor ama okumaya deneceğine inanıyorum. Yani çok da karamsar değilim.