Boşanmada Evden Uzaklaştırma Talebi

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 сен 2024
  • Evden Uzaklaştırma Kararı Nedir?
    Evden uzaklaştırma kararı- Şiddet, kişinin psikolojik, fiziksel, cinsel ve ekonomik açıdan acı çekmesi ve manevi olarak yıpranması şeklinde sonuçlanan her türlü davranıştır. Hakim, uygulanan şiddetin boyutuna göre Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun 5.maddesinde yer alan önleyici tedbirlerden birine, birkaçına veya uygun göreceği başka bir önleyici tedbire hükmedebilmektedir. Hakimin hükmedebileceği bu tedbirlerden biri de uzaklaştırma kararıdır. Uzaklaştırma kararı, şiddet uygulayanın korunan kişilere, bu kişilerin bulundukları konuta, okula ve işyerine yaklaşmaması anlamına gelen önleyici bir tedbirdir. Uzaklaştırma kararı alınabilmesi için şiddet içeren eylemin gerçekleşmiş olması şart olmayıp, kişinin muhtemel şiddet tehlikesi altında bulunması da bu kararı alabilmek için yeterli kabul edilmektedir.
    www.milhukuk.c...
    Evden Uzaklaştırma Kararını Kimler Talep Edebilir?
    Evden uzaklaştırma kararını kimler talep edebilir- Günümüzde kadına karşı şiddetin giderek daha vahim bir hale gelmesi sebebiyle uzaklaştırma kararının yalnızca şiddet mağduru kadınlar tarafından alınabileceği algısı yanlış bir algıdır. Söz konusu kanun bu kararı talep etmek için cinsiyet ayrımı gözetmemiştir. Dolayısıyla şiddet mağduru olan bir erkek de uzaklaştırma kararı alabilmektedir. Kanunda uzaklaştırma talebi için herhangi bir yaş sınırı da öngörülmediğinden, bir çocuğun bile bu kararı talep etmesi mümkündür.
    Evden Uzaklaştırma Kararı Nasıl Alınır?
    Evden uzaklaştırma kararı nasıl alınır- Şiddet uygulayan kişiyi evden uzaklaştırma kararı, şiddete maruz kalan kişi tarafından kolluk kuvvetlerine müracaat etmek veya mahkemeye başvurmak suretiyle alınmaktadır. Uzaklaştırma kararı başvurusu için görevli mahkeme Aile Mahkemeleridir. Aile Mahkemelerinin bulunmadığı yerlerde uzaklaştırma kararı için başvuru Aile Mahkemesi sıfatıyla Asliye Hukuk Mahkemelerine yapılmaktadır.
    Evden Uzaklaştırma Kararı Süresi Ne Kadardır?
    Eveden uzaklaştırma kararı süresi ne kadar- Önleyici tedbir kararları 6284 sayılı kanun gereği, geciktirilmeksizin verilmektedir. Dolayısıyla önleyici tedbir kararlarından biri olan uzaklaştırma kararı da talebin yerinde olması halinde geciktirilmeksizin verilecektir. Uzaklaştırma kararı uygulamada talep edildiği tarihten itibaren 1-4 gün arasında çıkmaktadır. Verilen uzaklaştırma kararı süreye tabi olacaktır ve en fazla altı ay için verilebilecektir. Uzaklaştırma kararı süresinin bitiminde mağduriyet hala devam ediyorsa, ilk verilen kararın süresi dolmadan tekrar başvuru yapılarak uzaklaştırma kararını uzatma talebinde bulunulabilir. 6284 sayılı kanun kapsamında verilen uzaklaştırma kararına karşı tefhim veya tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde ilgililer tarafından itiraz edilebilmektedir. İtiraz merci Aile Mahkemeleridir.
    Evden Uzaklaştırma Kararı Bitince Ne Olur?
    Evden uzaklaştırma kararı bitince ne olur- Uzaklaştırma kararı, kararın geçerli olduğu sürenin bitmesiyle kendiliğinden sona ermektedir. Uzaklaştırma kararı talebinde bulunan mağdur, mağduriyetinin devam etmesi halinde yeniden uzaklaştırma talebinde bulunabilir veya daha önce değindiğimiz üzere uzaklaştırma kararının uzatılmasını talep edebilir.
    Uzaklaştırma Kararının Boşanma Davasına Etkisi
    Uzaklaştırma kararının boşanma davasına etkisi- Uzaklaştırma kararı, boşanma davası açmadan önce veya boşanma davası sırasında davanın görülmekte olduğu mahkemeden talep edilebilir. Boşanma davası öncesinde alınmış olan uzaklaştırma kararına dayanılarak boşanma kararı verilememektedir, bu karar dışında başka delillerin de sunulması gerekmektedir. Şöyle ki, boşanma davası öncesinde alınmış olan uzaklaştırma kararı doğrudan boşanma nedeni kabul edilmemektedir. Alınan uzaklaştırma kararı sadece evlilik birliği içinde şiddetin varlığına ve bu haliyle evliliğin devam etmesinin mümkün olmayacağına delil niteliği taşımaktadır. Bunun yanı sıra uzaklaştırma kararının boşanma davasında fiziksel şiddet hakkında delil niteliği taşıması için, uzaklaştırma kararının da bir delile dayanarak alınmış olması gerekir. Yani delile(örneğin darp raporu) dayanılmadan alınmış olan uzaklaştırma kararı, boşanma davasında fiziksel şiddeti ispatlamak için yeterli delil kabul edilmemektedir.
    Ankara boşanma avukatı
    Ankara avukat
    Boşanma avukatı ankara
    Çukurambar boşanma avukatı
    İstanbul boşanma avukatı
    İzmir boşanma avukatı
    Çankaya boşanma avukatı
    Nafaka davası
    Boşanma davası nasıl açılır
    Boşanma avukatı ücreti
    Boşanma davası ücreti
    Sincan boşanma avukatı
    Eryaman boşanma avukatı
    Balgat boşanma avukatı
    www.milhukuk.com/

Комментарии • 2

  • @yunusaydin4997
    @yunusaydin4997 9 месяцев назад

    Avukat bey evden uzaklaştırma aldım. Evim zemin kat. Kalacak yerim yok ikinci katta babam ve anemde kalabilirmiyim

  • @kenankamilow
    @kenankamilow 6 месяцев назад

    300 MT 500 MT yaklaşma diyor 😊