Cum calculez salariul, simplu și corect ( Webinar CCU)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 27 ноя 2024
  • Acest webinar, te va ajuta să interpretezi corect prevederile legislative care stau la baza calculării și respectiv, taxării salariului brut lunar și a componentelor acestuia.
    Prin exemple și aplicații practice, te va învăța:
    -Care sunt taxele datorate de salariat și de angajator și cum să le aplici corect asupra veniturilor de natură salarială;
    -Să calculezi un salariu net, pornind de la un salariu brut;
    -Să calculezi un salariu brut, pornind de la un salariu net;
    -Cum să reglementezi corect, bonusurile acordate salariaților;
    -Cum și în ce condiții se plătesc orele suplimentare, de weekend, de sărbătoare legală și de noapte;
    -Cum calculezi și taxezi indemnizația de concediu de odihnă;
    -Care sunt principalele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când calculezi indemnizația de concediu medical;
    -Ce sunt avantajele în natură și cum sunt evidențiate în statele de plată;
    -Care este regimul fiscal al celor mai des întâlnite avantaje în natură acordate de angajatori: tichetele de masă și abonamentele medicale.
    Cu ce pleacă acasă cursanții ?
    -Cu o interpretare corectă a legislației care stă la baza calculării salariului;
    -Cu o mai bună înțelegere a mecanismului de calcul salarial;
    -Cu metode practice prin care poate fi calculat sau verificat salariul, simplu și corect.
    Detalii trainer:
    Nicoleta este în prezent, consultant în legislația muncii și salarizare și trainer în domeniu. Este acreditată ca inspector resurse umane și salarizare, expert în legislația muncii și formator.
    Are o experiență de 9 ani în consultanță, perioadă în care a gestionat atât partea de administrare de personal (întocmire documente de angajare, acte adiționale, suspendări, documente de încetare, adeverințe, cercetări disciplinare, desființări de post, înregistrări în Revisal, întocmire regulamente interne, negocieri colective, etc.), cât și cea de calcul salarii (procesare pontaje, bonusuri, avantaje în natură, rețineri, pregătire state de plată lunare, plăți salarii și taxe, depunere D112, etc.), pentru numeroase companii, având de la 1, până la 4.000 de salariați, din mai multe domenii de activitate, precum: producție, construcții, industria farmaceutică, servicii bancare, IT, retail și multe altele. Prin prisma acestei experiențe, a interacționat îndeaproape cu instituțiile statului, cu legiuitori și alți specialiști, fiind constant expusă provocărilor din domeniu.
    Nicoleta este mereu în căutarea celor mai bune și eficiente soluții la problemele cu care se confruntă specialiștii de resurse umane și salarizare, în activitatea de zi cu zi. Este orientată spre oameni, având ca obiectiv să aducă valoare adaugată în domeniu și să dea mai departe cunoștintele dobandite de-a lungul anilor, integrând în cursurile sale, exemple și modalități practice prin care acestea pot fi aplicate.

Комментарии • 4

  • @alexandru-florinbaciu2205
    @alexandru-florinbaciu2205 2 года назад

    multumiri pentru partajare

  • @ioanakat
    @ioanakat Год назад

    Super util video-ul!
    Aș vrea să știu cum se calculează și indemnizația pentru concediu de formare profesională
    Pe fluturaș am o zi de concediu de odihnă și 4 zile de concediu de formare profesională. Iar plata pentru cele patru zile nu este egală cu suma primită pentru o zi de CO x 4.

  • @ginahamakihamaki7216
    @ginahamakihamaki7216 Год назад

    Ce facem cu firmele de securitate care exploatează angajatul Oana la epuizarea acestor sub pretextul esti platit la ora de SI au un contract de munca pe 8 ore SI muncesc inclusiv in weekenduri SI cate 30-31 de zile pe luna fara liber. Cum procedezi ca angajat in cazul acesta SI mai afli ca nu iti sunt declarate orele zilele muncit in plus. La ANAF te rog daca esti amabila sunt foarte curioasa ITM instanta sau ii notifici sa incerc i pe amiabil ?

  • @andreeaungureanu3634
    @andreeaungureanu3634 2 года назад

    Pe urita e partea de payroll...