Para kazanmak için alınacak bir şey değil ancak parası bol olan biri eğlenmek için alır bu gibi bir ürünü. Muhtemelen aldıktan kısa süre sonra da bir kenara atar
makine 7500 tl.. 30 adet kağıt 250 TL.. alınmaz zaten büyük parça da vakumlamadı bile. 15 TL ye kartonpiyer alçı var 2 dk da kalıp hazır.. hocam millete faydalı olabilmek için cnc, plastik enjeksiyon vb.. gibi makinelerin üretimlerini yapmaya çalış
*Makineye para vermeye gerek yok, evde kendiniz de yapabilirsiniz. Hatta daha büyüğünü yapabilirsiniz.* Ben tabelacı olduğum için dişi yada erkek kalıp kullanarak, 3 mm'lik plexiglassdan kabartma kutu harf yapıyorum. Ayrıca; Evde yaptığım metal dedektörü için, çember şeklindeki bakır bobini korumak amacıyla sert/hafif/kırılmaz bir malzemeden muhafaza gerekiyordu. Bu başlığı üretmek için benzer bir mekanizma kurmuştum. 2 mm'lik antişok (HIPS) levhayı börek fırınında ısıttıktan sonra delikli bir MDF üzerine başlık kafası kalıbını monteleyip, aynı video da ki gibi elektrikli süpürge ile çektirip yaptım. Bu vakumlu yöntemle aynı zamanda 3 mm plexiglass'dan balon gibi yat penceresi, uçak camı, akvaryum gibi şeylerde yapılabiliyor. Plexiglass kullanacaksanız, plexiglass'ın rezistansı doğrudan görmemesi gerek. Eğer doğrudan görürse, rezistans ısındığında malzeme yüzeyinde renk değişimi oluyor veya malzeme yüzeyinde balon oluşup yanmaya başlıyor. Rezistans ile malzeme arasına ben 2-3 kat, bildiğimiz 5-6 kalınlığında 50cmx50cm ölçüsünde yer karosu koyuyorum, böylece rezistans yandığında ısısı doğrudan malzemeye ulaşmamış oluyor ve malzemenin her yeri homojen şekilde ısınıyor. Daha büyük levhaları ısıtmak için ise; demir profil ve 2-3 mm sacdan, tost makinesi benzeri kapaklı bir masa yapmak lazım. Kapaklarda ki sacın altına ve üstüne (iç kısma) rezistans teli döşenmeli. Isıtılan malzemenin saca yapışmaması için ise; sacın ısıtılacak malzemeye temas eden yüzeyi teflon kumaş ile kaplanmalı. Bu tip fırını protez-ortez imalatçıları ve tekstilcilerde kullanıyor. Ortez protezciler; 3 mm'lik termo plastik levhayı ısıtıp alçı kalıp özerine bandajla sararak soğutuyor ve kesip biçerek ortez yapıyor. Tekstilciler ise; yapışkanlı astarı ısıtarak, kumaşa veya deriye yapıştırmak için kullanıyor.
İyi günler Ben de elektronikçiyim. Fakat kısa bir müddet form matbaada da çalıştım. Benzer bir işlemi Laminasyonda kullanılan A5-A3 Pvc Kaplama plastiği ile yapmak mümkün müdür? (Hem sert Hem Yumuşak olanla?)
@@fatihguler1796 Bahsettiğiniz malzemeyi fazla bilmiyorum. Bahsettiğiniz malzeme kimlik kaplanan malzeme ise bence olur, çünkü ütü ile yumuşayan bir malzeme. Fakat bir ihtimal, laminasyondan önce, üzerinde ki yapıştırıcı daha önce eriyip çatlak gibi büzüşebilir. Yada ilgili malzemeyi tahtadan bir çerçeveye tel zımba sabitleyerek evinizdeki fırında, ısınınca ne kadar süneceğini görmek için deneyebilirsiniz. Örneğin 200'C ye ayarlanış fırında önce 1 dk tutup çıkarak malzemenin yumuşayarak kendini salıp salmadığına bakmak lazım. Olmadıysa süreyi sıra ile 2, 3, 4 dk şeklinde uzatarak malzeme yumuşayıp ortada göbek oluşacak şekilde kendini salana kadar devam etmek lazım. Malzeme kendini hiç salmayıp daha da sertleşiyorsa uygun değildir. Fakat malzemenin yapışkanlı olması vakum sırasında sorun çıkartabilir. Vakum sırasında yapışkanı kalıba yapışırsa, bazı yeri az bazı yeri çok esneyerek delinip patlatabilir. Biz araç kaplama için folyo denen bir malzeme kullanırız ve bu malzemeyi bombeli veya çukur yüzeylere yapıştırırken sünmesi için, saç kurutma makinesi benzeri ısı veren, sanayi tipi ısıtıcı hava tabancaları ile ısıtarak, bir kenarında ince keçe olan yumuşak plastikten ragle ile yapıştırırız.
Evet kimlik kaplama plastiği var elimde bolca. Aleti aldığım İşyerinden adam vermişti. Yapıştırıcılı falan birşey değil bildiğiniz sert plastik olanı var yumuşak plastik olanı var. Ben Genelde sıcak havayla üstten ısıtıp ambalaj yaptığım oluyor. Yada Yazıcıdan çıktı alıp Kendime küçük uyarı levhası yaptığım oluyor. Aslında Simetrik cisimler. Örneğin Kutu altı-Üstü. Veya Yuvarlak dedektör Alt-üst karşılığını yapmak için kullanışlı olur diye zannediyorum. içine biraz yapıştırıcı sıkılarak kolayca mukayyim yapılabilir. Öylece bırakılabilabilir. (Bunu deneyeceğim) Bir de Devamında Bahsettiğiniz Yazı yapıştırma işlemi polis araçlarına yaptırmıştım ben de elime alıp yapıştırdım bir araca. Hava kabarcığı bırakmamak büyük olay :) . Cevabınız için teşekkür ederim .:) @@ahmetizmir1081
Bu cihazdan afilli çikolata kalıpları yapılır. Kimileri 3D yazıcısının hotent kısmını çikolata eritecek şekilde değiştirip istediği modelde baskı almaya çalışıyor. Bence bu cihaz bu iş için mükemmel çözüm. Emeğinize sağlık ..
6000TL çılgın bir fiyat olmuş. Üretici arkadaşa selam olsun. Keşke ürünün fizibilitesini yaptırıp fiyat politikasını belirlese idi. Erbil bey yine bizi şaşırtmaya devam ediyor. Böyle güzel ürünlerin tanıtımları çok heyecan verici teşekkürler!..
erbil hocam keyifli ve detaylı anlatım için teşekkür ederiz....4 5 sene önce ahşapı simetrik delerek vakum havuzu yaptım herşey tamamdı ama petg bulamadığım için proje yarım kalmıştı şimdi yedeği görünce sevindim ama 225tl 30adet olunca yine heves söndü :)
4 года назад+1
petg plakalar satılıyor onlardan da ulaşabilirsin
4 года назад+7
Çok iyi bir inceleme olmuş, uzun zamandır masa üstü thermoform/vacuumform arıyordum, bu makineyi geçenlerde görmüştüm, KESİNLİKLE ALMAM, rezalet bir makineymiş, 6000tl'ye bu makinadan daha iyisini evde yaparsınız arkadaşlar.
@@olcayylmaz8330 şekil belli 2 ya da 4 direk kullanacaksınüstten resistansları koyacaksın altta da hava geçecek delikli bir taban ortada oynar bir tutucu. Vakum pompasını da kendin ekleyeceksin. Akvaryum yapımı için kullanılan malzemeler yeterli olur bunun benzeri bir şey yapmak için. Muhtemelen bu fiyatın yarısına belki daha azına filan gelir sana yapımı eğer iyi şekilde planlarsan.
Ürün aslında çok farklı şekillerde kullanılabilir. Şu an fiyatı 30.000 civarı biraz fazla gibi geldi bana yine de aması var. Ürünü gördüğümde aklıma doğrudan ihtiyacım olan kutu içi organizatör / seperator yapımı geldi. Bunun daha pratik yolu var mıdır bilmiyorum ama, istenilen ölçülerde ve dizaynda kalıp çıkartıldıktan sonra kalıpla seperatör yapımında kullanılabilir. Plastik enjeksiyon kalıbı yaptırmak şu an için ciddi masraf 150-200 bin civarı fiyat verenler oluyor, 200bin lira verip deneme aşamasındaki bir projenin 100 - 200 kutuluk deneme pazarlamasına şık görünsün diye seperatör yaptırmaktansa elbette bu gibi ürünler daha mantıklı, çelik kalıpları ayrıca taşıması bela, hayalindeki iş ters gitse malzeme işe yaramaz elinde kalıyor kim ne yapacak senin dizayn ettiğin seperator kalıbını vs. derken bu ürün aslında değer gibi (çok seri üretim olmayacağından) Fakat tablası daha büyük olmalı. Yaklaşık 30*30 cm ölçüsünde bir tablası olması gerekiyor.
4 года назад+4
Bu ürünü ben kendim yaptım. 5000-6000 Tl lik bir ürün değil bu. RUclips da "DIY thermoforming machine" diye aratırsanız bir sürü çeşitlerini görürsünüz. Keşke ürünleri çok daha ucuz yapsalarda bizde kendin yap tarzına gitmesek. Bu fiyata 3D yazıcı alınır. Çalışma alanıda çok çok düşük.
Bu ürünü 3D yazıcıda basıp kendinizde yapabilirsiniz zor bişey değil,sübürke yerine vakum pompası takılırsa hem sessiz hemde içindeki havayı daha iyi çeker,fikir edinme açısında faydalı bir video ama bunun yerine injection makinasını yapmayı tercih ederim
Erdi bey elinize sağlık yine çok güzel bir içerik olmuş bende bir kaç ekleme yapabilirim, sizin kalıbını aldığınız objeler tek parça kalıptan çıkabilecek objeler gördüğümüz gibi, bu objeleri istersek bu makinaya gerek kalmadan yine alçı malzemesi ile kalıplayabiliriz. veyahut bildiğiniz gibi silikon malzemesi ile de kalıplanabilir. makina çok güzel ama şuan ki şartlarda hem yüksek fiyat hemde basım alanının küçüklüğü ileride sorun yaratabilir. Alçı hakkında ufak bilgiler vereyim, model üzerine ayrıştırıcı için sıvı arap sabunu veyahut koyusunu alıp yine kendiniz ılık su ile açabilirsiniz. objenin üzerine sabun kalıntısı kalmayacak şekilde sürerseniz en makbul uygun ayrıştırıcıdır. alçı hazırlanışı içinde bilgi vereyim, ihtiyacınız kadar suyu ilk önce kabınıza koyup ardından alçınızı suya sepelemeye başlayın bir müddet sonra su alçıyı emmemeye başladığında hemen karıştırıp kalıbınıza dökebilirsiniz. en doğru kıvam böyle olur hemde mukkaviyeti yüksek olur.
4 года назад+2
bunu sadece alçı olarak düşünmeyin bu ürünle petg plastiğe baskı alarak gıdaya temasıda sağlanabiliyor.
Bu ürüne bayıldım bunun daha büyük ölçekli modellerini takip ediyordum örneğin 3D printer de bastığınız bir ürünü sipariş üzerine göndermek istediğinizde ürünün kalıbını bu makina da çıkartıp ambalajlama için kullanabilirsiniz ve siparişi veren de ürünü aldığında profesyonel liğinize hayran kalır sadece 3D printer baskıları için değil bunun ile her şeyin kalıbını çıkartabilirsiniz harika bir ürün inceleme için teşekkür ediyorum
4 года назад+1
kesinlikle ben nu şekilde kullanmaya başladım bile :)
Lap diye kapatırsanız olmaz tabii :D vakumlama sürecinin sağlıklı işlemesi için tatlı sert dediğimiz şekilde indirilmesi lazım. Bir de, ürünün kenarının yüksekliği kadar tablanın kenarına aynı mesafe uzaklık olmak lazım. Kurs yüksekliği önemli yani :)
ben de bu markadan sonra cikan Vaquform var kickstarter dan almistim, bunun gibi elektirik supurgesiyle ugrastirmiyor kendi vakum sistemi var alacaklara onu oneririm...
abi nasıl desem :D. öncelikle eline sağlık. bu video başlarken profesyonel hisler doğurdu bende ama daha sonradan çok fazla amatörce gelişmeler oldu. tekrar çekimleri yapmadan doğaçlama olmuş :D çok faydalı bir video bence. saygılar sevgiler...
İnceleme için çok teşekkürler. Ne zamandır kanala uğramıyordum. Çok şey değişmiş. Aşağıda olumsuz yorumlarım var cihazla ilgili ancak kesinlikle bu tarz ürünleri incelemeye deva edin. Ellerinize emeğinize sağlık. "Kim bu ürüne bu fiyatı verir cidden merak ettim. Kesinlikle fiyatını hak etmeyen bir ürün ( Sitesinde şu tarihte 5250 Tl yazıyor. Biraz eliniz becerekli ise DIY olarak yapabilirsiniz. Bu fiyatla enayi silkeleme aleti bence bu :)"
4 года назад+2
BEN İNCELERİM İSTEYEN BEĞENİR İSTEYEN BEĞENMEZ ZATEN BU İŞLER BUNUN İÇİN DEĞİLMİ :)
Bu icat zaten var ben dis teknisyeniyim usta gece plağı makinesinden kopya bı makine bu sadece farkı geniş baskı alanına sahip olması bu inceleme makineye icat değil kopya diyelim . Çunki yıllar önceden beri kullanılan makine . He bide üreticiye dediğim bişey yok. cephe aldığım biseyde yok her emeğe saygım sonsuz güzel makine üretilmiş üreten firmanın eline emeğine sağlık .
Alet çok şık ve güzel. Ancak Insanlar eski bir elektrik supürgesi ve elektrik soba resistansı ile yapabildiği bir şeye neden 6000TL versinki? Bunu ancak havada kazanıp tavada yiyenler alabilir😂
üç boyutlu yazıcı ile bu makinaya kalip yapana kadar direk alcı kalıbı yaparım. Çok mantıkli bir ürün değil gibi geldi bana. kaldıki bu ürünle yüksekliği fazla olan ürünlerde işe yaramaz gibi duruyor. yinede emeğinez sağlık
Kusura bakmayin ama kesinliklw 6000 tl etmez. İcinde vakum motoru bile yok. Dis hekimleri plak makinasi kullan8r. 15x15 lik. Gidin ondan alin. Buyuk bisey istiyorsaniz kendiniz alasini yaparsiniz
Ayrıca yanlış görmediysem vakum zemini delikli olduğu için form edilmeiş filmleri bir bütün olarak kullanmak istersek malesef zemin düzlüğü kayboluyor. Delikleri çok büyük yapmışlar...
7:00 abi bende birşeylerle ugraşmayı severim bende çalışırken masada devrilen devrilene en son gitme gitme demeye başlıyorum düşenlerin arkasından 🤣🤣🤣 ama söz dinlemeyip gidiyorlar
buna benzer bir projeyi yakın zamanda yaptım. levhaların ısıtmasını fırında yaptım. kendi tasarımım dışında bana maliyeti 300 lira oldu.(levhalar hariç)
thermoforming plastik parça imalatında enjeksiyon, extrusyon gibi seri imalat şekillerinden farklı olmakla beraber otomotiv sektöründe halen kullanımda olan bir yöntemdir. Bu imalat şeklini ev ortamında çalıştırma amaçlı olarak fikir güzel.Fakat ürünün eksikliği çok fazla. 6000 Tl fiyat ile satılan üründe vakum motoru yok, tahrikli mekanik sistem yok, plc yok, elektrik süpürgesi ile çektir, elinle kalıbı kapat, e ütü ile de ısıtınca zaten evde 100 lira ile mal edebiliyorsunuz aleti. Malzeme kalitesi de bu imalat için yeterli değil.Plastik parçalar ile olmaz. Bir diğer konu da Thermoformingde olay makine değil kalıptır. 3d yazıcıdan basacağınız tasarımınız ile malesef yüzey kalitesi elde edemezsiniz. Kalıplar, enjeksiyon veya extruzyon gibi çeliklerden değil, aleminyumdan yapılır. Ciddi CNC işçiliği mevcuttur. 3D cad-cam ile yaparsınız, seri şartlara da bu şekilde başlayabilirsiniz. İnceleme için teşekkürler.
4 года назад+2
dostum ben tanıtımını yapıyorum fikir veriyorum siz daha fazla geliştirip başka modeller yapabilirsiniz.
@ Teşekkürler yanıt için. amazon türkiye barkod istyor diye bilyorum. diğerlerini bilmiyorum. daha fazla vergi ödersin derken? Bilgim yok biraz daha açıklayabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Erbil abi youtubeye girme sebebimsin, videoların şahane sen şahanesin ama insanları 3d printera özendiyorsun ve benim gibi alamayanlar böyle kedi gibi ekrandayız. Arada mı böyle takipçilerini sevindirsen valla cok mutlu oluruz
Bir rus kendin yap videosunda videoyu çeken kişi biraz zaman harcayarak 10 mm mdf ye 1mm lik delikler açıp çevresine bir kutu oluşturup hiç bu kadar uğraşmadan çok daha rahat bu kalıpları yapacak sistemi neredeyse bedavaya yapıyor zaten :) hemde öyle küçük bir çerçeve de değil sanırım 60x60 falandı yaptığı
Banada 60cm x 60cm işleme alanina sahip makina lazım bana kim yapabilir 3d yazıcıdan yapilmislar i istemiyorum MDF OSB gibi malzemeler veya metal olanları
Abi, 3d ve bu cihazı olan bir yer bulmaya çalışıyordum. Pandemi döneminde kullan at veya bez maskeler hem cebi, hem de sağlıklı korunmayı zorluyor. Önümüz yağmur, kar mevsimi. Maskeler sürekli ıslanacak ve virüs daha kolay yayılacak. Ben bir süredir bir çözüm arıyordum. 3d yazıcıda, yüze oturacak maske (nebulizatör/oksijen maskesi gibi) kalıbı çıkartıp, 3 mm şeffaf masa örtüsü plastikleri var, bu makine ile kalıp basar mısınız? Yüzün iki yanından (yanaklardan) yağmur veya karşıdan öksüren birinin direk temas edemeyeceği şekilde hava filtresi boşluğu yapıldığında, koca maske yerine sadece demir bozuk para boyutunda filtre ile virüsten korunmuş olacağız. Plastik malzeme olduğu için, sabunlu su ile yıkadığımızda ne virüs kalır ne bakteri. youtube de yayın yapan 3d yazıcısı satan anlı şanlı bir firma yetkilisine söyledim "sen yap, sonra bakarım" dedi. Bende 3d yazıcı ve bu makine olsa, Türkiye'de ki maske sorununu kökten halletmiştim. Abi sadece birmilyoncularda rulo dan kesilip satılan 3 mm şeffaf masa örtüsü ile bu yapılır. Deneme için 1 mt boy, en sabit zaten yeterli. 1 mt 20 tl mi neydi. 1 metreden dünya kadar yıka kullan, ömürlük maske yapılır. Denemek isterseniz muhteşem bir video olur.
1 adet 3d yazıcı(plastil parçalar için) 3 adet potans düğme 2 adet otomat mil 3 yada 4 adet rezistans bunun için 6000 tl mi istiyolar bide vakumu da biz süpürgeyle yapıyoruz kim neresinden tutturursa
EVET AYNEN SİZE KATILIYORUM.ŞAYET İNDİKSİYONLU MİLLERİ SAĞDA SOLDA BİRERTANE YERİNE , PARALEL İKİŞER TANE KULLANMIŞ OLSALARDI LİNEER RULMANLARLA BİRLİKTE AŞAĞI YUKARI HAREKET ESNASINDA BU KADAR ZORLANILMAZ VE DAHA STABİL ÇALIŞIRDI.AYNI ZAMANDA MASA ÜZERİNDEKİ MALZEMELERİ YERE DÜŞÜRMEZDİNİZ..SANIRIM OZAMANDA FİYATI 9000TL YAPARLARDI !!!!!!!!!!!!!
Merhaba! Acaba, mum ve sabun kalıpları için , bu makina işa yararmı? Yoksa, hangi makina mum ve sabun kalib üretimi için uygun olur? Önceden teşekürler.
2 года назад+1
sabun kalibi ve mum kalıbı için iş görür yapanlar var youtube da bakabilirsin sadece biraz daha kalın hammadde kullanıyorlar ısıdan etkilenmemsi adına
Paketleme makinası gibi olmuş.videonun başında ev tipi thermoform gibi bişey yapmışlar sandım ama bir işe yaramaz bu makina.yani eğer fiyat arkadaşların yazdığı gibi 6000tl lerde ise gereksiz.he 300-500 TL olsa evet evde üretilen ev işlerine ambalaj yapımında kullanilabilir
Guzel urunmus ama evde amator isler icin gereksiz. Ben ayni islemi pet siselerden elde ettigim PVC levha ve sicak hava tabancasi ile yapiyorum zaten. :D
Erbil abi eline sağlık yine çok güzel bir video olmuş malzeme olarak,şeffaf olanın lexxan olma ihtimali yüksek. Üstündeki şeffaf bant baskı sonrası ürünü tertemiz şekilde çıkartmak için.Beyaz olan da pvc veya polikarbon olması lazım
Rtv 2 ile yaptığımız kalıbı yapıyor. Sıfır maliyet sadece Rtv ile halledebiliyorum zaten kalıplamayı. Hiç anlam veremedim. Kalıp yapmak için onca para verilmez ki....!!!!?????
Tamam da kardeşim o kalıpları kim yapacak? En aşağı 100 yıllık bir teknik bu..Vacoom Forming, teknolojisi.. İşin en zor kısmını atlamışsın..Önce kalıp üreteceksin..Sonra vakumlayacaksın..O da yetmez. Çevre kesim kalıbı yapman gerek,fazla malzemeyi çıkarman için..Sonuçta incecik bir parça elde ediyorsun..Onu nerede kullanacaksın? Bu teknik genellikle ambalaj malzemesi yapmakta kullanılıyor.Ürünün şeklini alan bir ince parça vakumluyorsun .Sonra da o ürünü korumak için , onun içine oturtuyorsun.Ama tabii böyle küçük aletlerle değil..Daha otomatik olanları bar bunların..🤔
İlginç bir ürünmüş teşekkürler. Çikolata dediniz, bununla ne şekilde kullanabiliriz ve gıda teması sıkıntı yaratır mı? Bu ürünle ilgili daha fazla içerik görmek isterim ben sizden. Bir de son olarak, 3d yazıcı + bunun gibi hangi cihazları kullanabiliriz?
4 года назад
gıdaya temas edebilen petg tarzı ürünler kullanılıyor
Şuan 17 bin lira abi bunun fiyatı almak istedim ama şahsen bu fiyat beni aşar. Şöyle 7-8 bin lira olsa şak alırdım bir projem var bu makineye ihtiyacım var ama 17 bin lira açıkçası veremem. Bunun daha ucuz bir alternatifi olsa keşke.
çok daha iyisini evde kendnizde yapabilirsiniz. çokta büyük bi espirisi yok. hele 6.000 tl 8.000 tl lere hiç gerek yok. kafsında bi isitıcı var hepsi okadar..
Erbil abi çok kral adamsın. Lütfen bu tarz maker ürün tanıtımlarına devam et. Sana şeyi danışıcam Erbil abi, böyle bir kalıp yaptık diyelim ve içine alçı dökücez. Alçıyı da kalıp olarak tasarladık diyelim erbil abi. Erimiş plastiği kalıba dökerek bir ürün çıkarmak istiyorum. Alçı kalıba plastiğin apışmamasıı sağlayabilir miyim? Bunun için üretilmiş ürünler var mı ?
cok kotu bir dizayn, bunu urun quartz isitici termo controller ile, vakuum ayni anda, kapali sistem yaparsin bir yanda isitmayi yaparken diger yandan vakum ceker , sak diye ustu indirmeye gerek yok.. Bunu soyliyorum ama mekanik muhendisi olarak diyorum, yani urunde kullanilan parcalari ayni sekilde kullanmak ve sadece bir iki modifiye ederek cok daha kullanisli hale gelirdi. 6000 tl de iyi bir para, yani o paraya cok cok daha iyi bir urun beklerdim. Tekrar kolay gelsin.
Para kazanmak için alınacak bir şey değil ancak parası bol olan biri eğlenmek için alır bu gibi bir ürünü. Muhtemelen aldıktan kısa süre sonra da bir kenara atar
makine 7500 tl.. 30 adet kağıt 250 TL.. alınmaz zaten büyük parça da vakumlamadı bile. 15 TL ye kartonpiyer alçı var 2 dk da kalıp hazır.. hocam millete faydalı olabilmek için cnc, plastik enjeksiyon vb.. gibi makinelerin üretimlerini yapmaya çalış
*Makineye para vermeye gerek yok, evde kendiniz de yapabilirsiniz. Hatta daha büyüğünü yapabilirsiniz.* Ben tabelacı olduğum için dişi yada erkek kalıp kullanarak, 3 mm'lik plexiglassdan kabartma kutu harf yapıyorum. Ayrıca;
Evde yaptığım metal dedektörü için, çember şeklindeki bakır bobini korumak amacıyla sert/hafif/kırılmaz bir malzemeden muhafaza gerekiyordu. Bu başlığı üretmek için benzer bir mekanizma kurmuştum. 2 mm'lik antişok (HIPS) levhayı börek fırınında ısıttıktan sonra delikli bir MDF üzerine başlık kafası kalıbını monteleyip, aynı video da ki gibi elektrikli süpürge ile çektirip yaptım. Bu vakumlu yöntemle aynı zamanda 3 mm plexiglass'dan balon gibi yat penceresi, uçak camı, akvaryum gibi şeylerde yapılabiliyor.
Plexiglass kullanacaksanız, plexiglass'ın rezistansı doğrudan görmemesi gerek. Eğer doğrudan görürse, rezistans ısındığında malzeme yüzeyinde renk değişimi oluyor veya malzeme yüzeyinde balon oluşup yanmaya başlıyor. Rezistans ile malzeme arasına ben 2-3 kat, bildiğimiz 5-6 kalınlığında 50cmx50cm ölçüsünde yer karosu koyuyorum, böylece rezistans yandığında ısısı doğrudan malzemeye ulaşmamış oluyor ve malzemenin her yeri homojen şekilde ısınıyor.
Daha büyük levhaları ısıtmak için ise; demir profil ve 2-3 mm sacdan, tost makinesi benzeri kapaklı bir masa yapmak lazım. Kapaklarda ki sacın altına ve üstüne (iç kısma) rezistans teli döşenmeli. Isıtılan malzemenin saca yapışmaması için ise; sacın ısıtılacak malzemeye temas eden yüzeyi teflon kumaş ile kaplanmalı. Bu tip fırını protez-ortez imalatçıları ve tekstilcilerde kullanıyor. Ortez protezciler; 3 mm'lik termo plastik levhayı ısıtıp alçı kalıp özerine bandajla sararak soğutuyor ve kesip biçerek ortez yapıyor. Tekstilciler ise; yapışkanlı astarı ısıtarak, kumaşa veya deriye yapıştırmak için kullanıyor.
İyi günler Ben de elektronikçiyim. Fakat kısa bir müddet form matbaada da çalıştım. Benzer bir işlemi Laminasyonda kullanılan A5-A3 Pvc Kaplama plastiği ile yapmak mümkün müdür? (Hem sert Hem Yumuşak olanla?)
@@fatihguler1796 Bahsettiğiniz malzemeyi fazla bilmiyorum. Bahsettiğiniz malzeme kimlik kaplanan malzeme ise bence olur, çünkü ütü ile yumuşayan bir malzeme. Fakat bir ihtimal, laminasyondan önce, üzerinde ki yapıştırıcı daha önce eriyip çatlak gibi büzüşebilir.
Yada ilgili malzemeyi tahtadan bir çerçeveye tel zımba sabitleyerek evinizdeki fırında, ısınınca ne kadar süneceğini görmek için deneyebilirsiniz. Örneğin 200'C ye ayarlanış fırında önce 1 dk tutup çıkarak malzemenin yumuşayarak kendini salıp salmadığına bakmak lazım. Olmadıysa süreyi sıra ile 2, 3, 4 dk şeklinde uzatarak malzeme yumuşayıp ortada göbek oluşacak şekilde kendini salana kadar devam etmek lazım. Malzeme kendini hiç salmayıp daha da sertleşiyorsa uygun değildir.
Fakat malzemenin yapışkanlı olması vakum sırasında sorun çıkartabilir. Vakum sırasında yapışkanı kalıba yapışırsa, bazı yeri az bazı yeri çok esneyerek delinip patlatabilir.
Biz araç kaplama için folyo denen bir malzeme kullanırız ve bu malzemeyi bombeli veya çukur yüzeylere yapıştırırken sünmesi için, saç kurutma makinesi benzeri ısı veren, sanayi tipi ısıtıcı hava tabancaları ile ısıtarak, bir kenarında ince keçe olan yumuşak plastikten ragle ile yapıştırırız.
Evet kimlik kaplama plastiği var elimde bolca. Aleti aldığım İşyerinden adam vermişti. Yapıştırıcılı falan birşey değil bildiğiniz sert plastik olanı var yumuşak plastik olanı var. Ben Genelde sıcak havayla üstten ısıtıp ambalaj yaptığım oluyor. Yada Yazıcıdan çıktı alıp Kendime küçük uyarı levhası yaptığım oluyor. Aslında Simetrik cisimler. Örneğin Kutu altı-Üstü. Veya Yuvarlak dedektör Alt-üst karşılığını yapmak için kullanışlı olur diye zannediyorum. içine biraz yapıştırıcı sıkılarak kolayca mukayyim yapılabilir. Öylece bırakılabilabilir. (Bunu deneyeceğim) Bir de Devamında Bahsettiğiniz Yazı yapıştırma işlemi polis araçlarına yaptırmıştım ben de elime alıp yapıştırdım bir araca. Hava kabarcığı bırakmamak büyük olay :) . Cevabınız için teşekkür ederim .:) @@ahmetizmir1081
@@fatihguler1796 Rica ederim. İyi günler iyi çalışmalar.
Bu cihazdan afilli çikolata kalıpları yapılır. Kimileri 3D yazıcısının hotent kısmını çikolata eritecek şekilde değiştirip istediği modelde baskı almaya çalışıyor. Bence bu cihaz bu iş için mükemmel çözüm. Emeğinize sağlık ..
6000TL çılgın bir fiyat olmuş. Üretici arkadaşa selam olsun. Keşke ürünün fizibilitesini yaptırıp fiyat politikasını belirlese idi. Erbil bey yine bizi şaşırtmaya devam ediyor. Böyle güzel ürünlerin tanıtımları çok heyecan verici teşekkürler!..
Şuan 15K olmuş :D
@@B-2H-4N 29k :c
Şuan 35k😂
erbil hocam keyifli ve detaylı anlatım için teşekkür ederiz....4 5 sene önce ahşapı simetrik delerek vakum havuzu yaptım herşey tamamdı ama petg bulamadığım için proje yarım kalmıştı şimdi yedeği görünce sevindim ama 225tl 30adet olunca yine heves söndü :)
petg plakalar satılıyor onlardan da ulaşabilirsin
Çok iyi bir inceleme olmuş, uzun zamandır masa üstü thermoform/vacuumform arıyordum, bu makineyi geçenlerde görmüştüm, KESİNLİKLE ALMAM, rezalet bir makineymiş, 6000tl'ye bu makinadan daha iyisini evde yaparsınız arkadaşlar.
Evde nasıl yaparız acaba
@@olcayylmaz8330 şekil belli 2 ya da 4 direk kullanacaksınüstten resistansları koyacaksın altta da hava geçecek delikli bir taban ortada oynar bir tutucu. Vakum pompasını da kendin ekleyeceksin. Akvaryum yapımı için kullanılan malzemeler yeterli olur bunun benzeri bir şey yapmak için. Muhtemelen bu fiyatın yarısına belki daha azına filan gelir sana yapımı eğer iyi şekilde planlarsan.
bu makinanin maliyeti nedirde 6000 deniyor ya kendi vakumu bole yok 1000 lira etmez
Ürün aslında çok farklı şekillerde kullanılabilir. Şu an fiyatı 30.000 civarı biraz fazla gibi geldi bana yine de aması var. Ürünü gördüğümde aklıma doğrudan ihtiyacım olan kutu içi organizatör / seperator yapımı geldi. Bunun daha pratik yolu var mıdır bilmiyorum ama, istenilen ölçülerde ve dizaynda kalıp çıkartıldıktan sonra kalıpla seperatör yapımında kullanılabilir. Plastik enjeksiyon kalıbı yaptırmak şu an için ciddi masraf 150-200 bin civarı fiyat verenler oluyor, 200bin lira verip deneme aşamasındaki bir projenin 100 - 200 kutuluk deneme pazarlamasına şık görünsün diye seperatör yaptırmaktansa elbette bu gibi ürünler daha mantıklı, çelik kalıpları ayrıca taşıması bela, hayalindeki iş ters gitse malzeme işe yaramaz elinde kalıyor kim ne yapacak senin dizayn ettiğin seperator kalıbını vs. derken bu ürün aslında değer gibi (çok seri üretim olmayacağından) Fakat tablası daha büyük olmalı. Yaklaşık 30*30 cm ölçüsünde bir tablası olması gerekiyor.
Bu ürünü ben kendim yaptım. 5000-6000 Tl lik bir ürün değil bu. RUclips da "DIY thermoforming machine" diye aratırsanız bir sürü çeşitlerini görürsünüz. Keşke ürünleri çok daha ucuz yapsalarda bizde kendin yap tarzına gitmesek. Bu fiyata 3D yazıcı alınır. Çalışma alanıda çok çok düşük.
Bu ürünü 3D yazıcıda basıp kendinizde yapabilirsiniz zor bişey değil,sübürke yerine vakum pompası takılırsa hem sessiz hemde içindeki havayı daha iyi çeker,fikir edinme açısında faydalı bir video ama bunun yerine injection makinasını yapmayı tercih ederim
Erdi bey elinize sağlık yine çok güzel bir içerik olmuş bende bir kaç ekleme yapabilirim, sizin kalıbını aldığınız objeler tek parça kalıptan çıkabilecek objeler gördüğümüz gibi, bu objeleri istersek bu makinaya gerek kalmadan yine alçı malzemesi ile kalıplayabiliriz. veyahut bildiğiniz gibi silikon malzemesi ile de kalıplanabilir. makina çok güzel ama şuan ki şartlarda hem yüksek fiyat hemde basım alanının küçüklüğü ileride sorun yaratabilir. Alçı hakkında ufak bilgiler vereyim, model üzerine ayrıştırıcı için sıvı arap sabunu veyahut koyusunu alıp yine kendiniz ılık su ile açabilirsiniz. objenin üzerine sabun kalıntısı kalmayacak şekilde sürerseniz en makbul uygun ayrıştırıcıdır. alçı hazırlanışı içinde bilgi vereyim, ihtiyacınız kadar suyu ilk önce kabınıza koyup ardından alçınızı suya sepelemeye başlayın bir müddet sonra su alçıyı emmemeye başladığında hemen karıştırıp kalıbınıza dökebilirsiniz. en doğru kıvam böyle olur hemde mukkaviyeti yüksek olur.
bunu sadece alçı olarak düşünmeyin bu ürünle petg plastiğe baskı alarak gıdaya temasıda sağlanabiliyor.
3d den sonra Bu tarz ürünler merak etmişimdir. Yine herzamanki gibi yararlı bi video oldu :)
Güzel bir inceleme olmuş. Sizide bu video aracılı ile tanıdığıma çok memnun oldum. RUclips kariyerinizde daha iyi yerlere gelmeniz dileğiyle !!
Çok teşekkür ederim
Bu ürüne bayıldım bunun daha büyük ölçekli modellerini takip ediyordum örneğin 3D printer de bastığınız bir ürünü sipariş üzerine göndermek istediğinizde ürünün kalıbını bu makina da çıkartıp ambalajlama için kullanabilirsiniz ve siparişi veren de ürünü aldığında profesyonel liğinize hayran kalır sadece 3D printer baskıları için değil bunun ile her şeyin kalıbını çıkartabilirsiniz harika bir ürün inceleme için teşekkür ediyorum
kesinlikle ben nu şekilde kullanmaya başladım bile :)
Lap diye kapatırsanız olmaz tabii :D vakumlama sürecinin sağlıklı işlemesi için tatlı sert dediğimiz şekilde indirilmesi lazım. Bir de, ürünün kenarının yüksekliği kadar tablanın kenarına aynı mesafe uzaklık olmak lazım. Kurs yüksekliği önemli yani :)
ben de bu markadan sonra cikan Vaquform var kickstarter dan almistim, bunun gibi elektirik supurgesiyle ugrastirmiyor kendi vakum sistemi var alacaklara onu oneririm...
slm kolay gelsin
satranç taşı için kalıp yapılır mı epoksi dökecem
abi nasıl desem :D. öncelikle eline sağlık. bu video başlarken profesyonel hisler doğurdu bende ama daha sonradan çok fazla amatörce gelişmeler oldu. tekrar çekimleri yapmadan doğaçlama olmuş :D çok faydalı bir video bence. saygılar sevgiler...
İnceleme için çok teşekkürler. Ne zamandır kanala uğramıyordum. Çok şey değişmiş. Aşağıda olumsuz yorumlarım var cihazla ilgili ancak kesinlikle bu tarz ürünleri incelemeye deva edin. Ellerinize emeğinize sağlık.
"Kim bu ürüne bu fiyatı verir cidden merak ettim. Kesinlikle fiyatını hak etmeyen bir ürün ( Sitesinde şu tarihte 5250 Tl yazıyor. Biraz eliniz becerekli ise DIY olarak yapabilirsiniz. Bu fiyatla enayi silkeleme aleti bence bu :)"
BEN İNCELERİM İSTEYEN BEĞENİR İSTEYEN BEĞENMEZ ZATEN BU İŞLER BUNUN İÇİN DEĞİLMİ :)
Adam makinayı icat etmiş. Sende öyle makina icat edebilirsin
Bu icat zaten var ben dis teknisyeniyim usta gece plağı makinesinden kopya bı makine bu sadece farkı geniş baskı alanına sahip olması bu inceleme makineye icat değil kopya diyelim . Çunki yıllar önceden beri kullanılan makine . He bide üreticiye dediğim bişey yok. cephe aldığım biseyde yok her emeğe saygım sonsuz güzel makine üretilmiş üreten firmanın eline emeğine sağlık .
@@bellinqo7265 Sözde inavasyon yapmışlar. Aynı makinanın ebatı büyümüş o zaman.
@ Haklısınız. Bana göre gereksiz bir ürün. Siz üstünüze düşeni yaptınız. Teşekkürler.
Alet çok şık ve güzel. Ancak Insanlar eski bir elektrik supürgesi ve elektrik soba resistansı ile yapabildiği bir şeye neden 6000TL versinki? Bunu ancak havada kazanıp tavada yiyenler alabilir😂
üç boyutlu yazıcı ile bu makinaya kalip yapana kadar direk alcı kalıbı yaparım. Çok mantıkli bir ürün değil gibi geldi bana. kaldıki bu ürünle yüksekliği fazla olan ürünlerde işe yaramaz gibi duruyor. yinede emeğinez sağlık
Abisi çok güzel sağlasın. Sene 1989 da pit pazarından topladığım hurdalardan çok daha işlevsel olanı yapmıştım
Kendin mi yaptın
Kusura bakmayin ama kesinliklw 6000 tl etmez. İcinde vakum motoru bile yok. Dis hekimleri plak makinasi kullan8r. 15x15 lik. Gidin ondan alin. Buyuk bisey istiyorsaniz kendiniz alasini yaparsiniz
6bin tl lik bi urun degil , inceme guzel yalniz urun cok islevsel degil
ruclips.net/video/_FDMz7YAtWA/видео.html
@Cici BeBe Milletimiz öyle yapacak bir şey yok.
Ayrıca yanlış görmediysem vakum zemini delikli olduğu için form edilmeiş filmleri bir bütün olarak kullanmak istersek malesef zemin düzlüğü kayboluyor. Delikleri çok büyük yapmışlar...
7:00 abi bende birşeylerle ugraşmayı severim bende çalışırken masada devrilen devrilene en son gitme gitme demeye başlıyorum düşenlerin arkasından 🤣🤣🤣 ama söz dinlemeyip gidiyorlar
ahahahaha
Termoform makinasınin oyuncağı bu.
Termoform kalıpları yapıyoruz.
evet haklısınız bu daha çok masaüzeri ama fiyatı çok :(
buna benzer bir projeyi yakın zamanda yaptım. levhaların ısıtmasını fırında yaptım. kendi tasarımım dışında bana maliyeti 300 lira oldu.(levhalar hariç)
Alçı miktarının hassas ölçümüne bayıldım. :))
Çinliler bunca yıl herşeyi nasıl bu kadar hızlı kopyaliyor diye merak etmiştim. Demekki böyle bir aletle ctrl c yapıyorlarmış.
Elinize saglik acaba seramik kalibi cikartabilirmiyiz?
Bunun eski versiyonunu görme engelliler okulunda kullaniyoruz. Kabartma şekilli kağıtları böyle coğaltıyoruz. Bir nevi fotokopi makinesi gibi.
Bu makineyi evde yapabilirsiniz çok basit en fazla 500 tl gider fiyatı gerçekten pahalı motor falan yok
hocam plastik kutu üretebilirmiyiz
Abi yazıcıda bastığımız figürlerin kalıbını almakta bu cihaz kullanılabilir mi?
O parayı verene kadar 2 kg filamentle otomatiğini yaparım ben :D
İnoves makina
Bu makinanın bana bir 34 cm x16 cm olanı lazım imkanınız var ise yapabilirmisiniz.
0532 234 07 62
thermoforming plastik parça imalatında enjeksiyon, extrusyon gibi seri imalat şekillerinden farklı olmakla beraber otomotiv sektöründe halen kullanımda olan bir yöntemdir. Bu imalat şeklini ev ortamında çalıştırma amaçlı olarak fikir güzel.Fakat ürünün eksikliği çok fazla. 6000 Tl fiyat ile satılan üründe vakum motoru yok, tahrikli mekanik sistem yok, plc yok, elektrik süpürgesi ile çektir, elinle kalıbı kapat, e ütü ile de ısıtınca zaten evde 100 lira ile mal edebiliyorsunuz aleti. Malzeme kalitesi de bu imalat için yeterli değil.Plastik parçalar ile olmaz. Bir diğer konu da Thermoformingde olay makine değil kalıptır. 3d yazıcıdan basacağınız tasarımınız ile malesef yüzey kalitesi elde edemezsiniz. Kalıplar, enjeksiyon veya extruzyon gibi çeliklerden değil, aleminyumdan yapılır. Ciddi CNC işçiliği mevcuttur. 3D cad-cam ile yaparsınız, seri şartlara da bu şekilde başlayabilirsiniz. İnceleme için teşekkürler.
dostum ben tanıtımını yapıyorum fikir veriyorum siz daha fazla geliştirip başka modeller yapabilirsiniz.
Abicim evde ürettiğin ürünleri pazaryerlerinde nasıl satacaksın? Barkodsuz ürün olmaları sorun teşkil etmiyor mu?
hayır gerekmiyor sadece daha fazla vergi ödersin
@ Teşekkürler yanıt için. amazon türkiye barkod istyor diye bilyorum. diğerlerini bilmiyorum. daha fazla vergi ödersin derken? Bilgim yok biraz daha açıklayabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Usta bunu ben iCAT ettim .12 yil once Icat ettim. videomda izleyebirsiniz tarihinede bakabilirsiniz videonun Hayirli yayinlar iyi gunler
Erbil abi youtubeye girme sebebimsin, videoların şahane sen şahanesin ama insanları 3d printera özendiyorsun ve benim gibi alamayanlar böyle kedi gibi ekrandayız. Arada mı böyle takipçilerini sevindirsen valla cok mutlu oluruz
Bir rus kendin yap videosunda videoyu çeken kişi biraz zaman harcayarak 10 mm mdf ye 1mm lik delikler açıp çevresine bir kutu oluşturup hiç bu kadar uğraşmadan çok daha rahat bu kalıpları yapacak sistemi neredeyse bedavaya yapıyor zaten :) hemde öyle küçük bir çerçeve de değil sanırım 60x60 falandı yaptığı
Banada 60cm x 60cm işleme alanina sahip makina lazım bana kim yapabilir 3d yazıcıdan yapilmislar i istemiyorum MDF OSB gibi malzemeler veya metal olanları
Abi tanıtım çok güzel ama sende biliyosunki bu bir ısıtıcı ve elektronik süpürgesi ile maker ortamında yapılacak bişi çook para
Abi, 3d ve bu cihazı olan bir yer bulmaya çalışıyordum. Pandemi döneminde kullan at veya bez maskeler hem cebi, hem de sağlıklı korunmayı zorluyor. Önümüz yağmur, kar mevsimi. Maskeler sürekli ıslanacak ve virüs daha kolay yayılacak. Ben bir süredir bir çözüm arıyordum.
3d yazıcıda, yüze oturacak maske (nebulizatör/oksijen maskesi gibi) kalıbı çıkartıp, 3 mm şeffaf masa örtüsü plastikleri var, bu makine ile kalıp basar mısınız?
Yüzün iki yanından (yanaklardan) yağmur veya karşıdan öksüren birinin direk temas edemeyeceği şekilde hava filtresi boşluğu yapıldığında, koca maske yerine sadece demir bozuk para boyutunda filtre ile virüsten korunmuş olacağız. Plastik malzeme olduğu için, sabunlu su ile yıkadığımızda ne virüs kalır ne bakteri. youtube de yayın yapan 3d yazıcısı satan anlı şanlı bir firma yetkilisine söyledim "sen yap, sonra bakarım" dedi. Bende 3d yazıcı ve bu makine olsa, Türkiye'de ki maske sorununu kökten halletmiştim. Abi sadece birmilyoncularda rulo dan kesilip satılan 3 mm şeffaf masa örtüsü ile bu yapılır. Deneme için 1 mt boy, en sabit zaten yeterli. 1 mt 20 tl mi neydi. 1 metreden dünya kadar yıka kullan, ömürlük maske yapılır.
Denemek isterseniz muhteşem bir video olur.
bildiğin mini thermoform makinası
bunun 5 kat büyüklüğünde bir makinayı aynı fiyata alabilirsiniz
1 adet 3d yazıcı(plastil parçalar için)
3 adet potans düğme
2 adet otomat mil
3 yada 4 adet rezistans
bunun için 6000 tl mi istiyolar
bide vakumu da biz süpürgeyle yapıyoruz
kim neresinden tutturursa
EVET AYNEN SİZE KATILIYORUM.ŞAYET İNDİKSİYONLU MİLLERİ SAĞDA SOLDA BİRERTANE YERİNE , PARALEL İKİŞER TANE KULLANMIŞ OLSALARDI LİNEER RULMANLARLA BİRLİKTE AŞAĞI YUKARI HAREKET ESNASINDA BU KADAR ZORLANILMAZ VE DAHA STABİL ÇALIŞIRDI.AYNI ZAMANDA MASA ÜZERİNDEKİ MALZEMELERİ YERE DÜŞÜRMEZDİNİZ..SANIRIM OZAMANDA FİYATI 9000TL YAPARLARDI !!!!!!!!!!!!!
Merhaba! Acaba, mum ve sabun kalıpları için , bu makina işa yararmı?
Yoksa, hangi makina mum ve sabun kalib üretimi için uygun olur?
Önceden teşekürler.
sabun kalibi ve mum kalıbı için iş görür yapanlar var youtube da bakabilirsin sadece biraz daha kalın hammadde kullanıyorlar ısıdan etkilenmemsi adına
@ çok teşekkür ederim.
Paketleme makinası gibi olmuş.videonun başında ev tipi thermoform gibi bişey yapmışlar sandım ama bir işe yaramaz bu makina.yani eğer fiyat arkadaşların yazdığı gibi 6000tl lerde ise gereksiz.he 300-500 TL olsa evet evde üretilen ev işlerine ambalaj yapımında kullanilabilir
Yine merak edilen bir urun incelemesi tesekkurler emeginize saglik.
çok hoşuma gitti bu ürün
Maliyeti 300tl olan bir makineye 6000 fiyat koymak!! Hayırlı işler. Ama fikir güzel.
Nasil 300 lira olabiliyor anlatırmısin ?
Guzel urunmus ama evde amator isler icin gereksiz. Ben ayni islemi pet siselerden elde ettigim PVC levha ve sicak hava tabancasi ile yapiyorum zaten. :D
Üstat,16 cm uzunluğundaki bir 10 adet kalemi dikey olarak sabitleyip 10 adet kalıp alabilirmiyiz örneğin
dikey almaz malesef
Taso nasıl yapılır bununla
Erbil abi eline sağlık yine çok güzel bir video olmuş malzeme olarak,şeffaf olanın lexxan olma ihtimali yüksek. Üstündeki şeffaf bant baskı sonrası ürünü tertemiz şekilde çıkartmak için.Beyaz olan da pvc veya polikarbon olması lazım
teşekkürler
14:17 deki mantık 😊
tiktokda bu tarz videolar var onalara istinaden yaptım.
baskıdaki ufak tefek hatalarıda kalıba geçiriyormu
eğer ufak tefek baskılardaki hatalarsa çok çıkmıyor
Beklediğim bir video olmuş. Merak ettiğim konu şu sadece dış tarafını vakumlu değil de iç tarafını da vakumlayacağımız bir ürün olursa nasıl yapacağız
vakum sistemleri sadece dış tarafı şekillendirir, mantık belli havayı çekiyor hava bitince malzeme yapışıyor...
iç tarafa delik açabileceğimiz bir yer olursa yapılabilinir
şeffaf filmlerin et kalınlığı kaç mm tam?
Abi girişte çok güzel konuştun ama bu ürün bu kadar edebilir mi yani
Erbil abi 3D bastığımız hulk figürünün kalınını alır mi bu makina?
Öyle figürler için bunlar değil rtc silikon ugulamasını yapın daha iyi olur
bunlarla ilgili video yapacağım
Rtv 2 ile yaptığımız kalıbı yapıyor. Sıfır maliyet sadece Rtv ile halledebiliyorum zaten kalıplamayı. Hiç anlam veremedim. Kalıp yapmak için onca para verilmez ki....!!!!?????
Tamam da kardeşim o kalıpları kim yapacak? En aşağı 100 yıllık bir teknik bu..Vacoom Forming, teknolojisi.. İşin en zor kısmını atlamışsın..Önce kalıp üreteceksin..Sonra vakumlayacaksın..O da yetmez. Çevre kesim kalıbı yapman gerek,fazla malzemeyi çıkarman için..Sonuçta incecik bir parça elde ediyorsun..Onu nerede kullanacaksın? Bu teknik genellikle ambalaj malzemesi yapmakta kullanılıyor.Ürünün şeklini alan bir ince parça vakumluyorsun .Sonra da o ürünü korumak için , onun içine oturtuyorsun.Ama tabii böyle küçük aletlerle değil..Daha otomatik olanları bar bunların..🤔
teşekkürler değişik bir ürünü biz de incelemiş olduk
Salam aleykum..sizi Azərbaycandan izelyirem..zehmet olmasa cnc lazer cizme ve oyma test ederdiz..
lazer bekliyorum gelince mutlaka yapacağım
@ tewekkurler
İlginç bir ürünmüş teşekkürler. Çikolata dediniz, bununla ne şekilde kullanabiliriz ve gıda teması sıkıntı yaratır mı? Bu ürünle ilgili daha fazla içerik görmek isterim ben sizden. Bir de son olarak, 3d yazıcı + bunun gibi hangi cihazları kullanabiliriz?
gıdaya temas edebilen petg tarzı ürünler kullanılıyor
arkadas malzemeyi bilmiyo ama aleti tanitiyo valla bravoo
Abi 3 d yazıcıyla direkt kalıp basılmıyor mu
Wacum membrane press, bunun büyüklerini yerli firmalar yapıyor, sistem güzel
6.000 tl iyiymis. çooooooooook. o.elinizfeki levhalarin 30 tanesi 250 tl. ne gibi seri üretim yapilabilir sizce ????
Merhaba, acaba ücreti mukabilinde bu alet ya da benzeri bir alet ile 2-3 ürün için kalıp çıkarabileceğimiz birisi ya da bir firma biliyor musunuz?
Kaliplanacak nedir
@ Bildiğimiz sarı Lego kafasının 20 cm civarı yükseklikteki versiyonu
Basit bir resistans ve çok basit bir mekanik için max. 1000 Tl eder yinede düşünürüm bu paraya bile
Erbil Abi: Yeni video çekicem
Eşyalar: Bi sal bizi ya
ahahahahaha
ERBİL hocam bu aletin maliyeti nedir
80 li yıllarda naylon oyuncak arabalar vardı,içi boş,parmakla bastırınca içine göçüp,tekrar çıkardı,acaba onlar üretilebilirmi bu makina ile
üretim için uygun değil. plastik bir makine olması çok çabuk kırılabilir olduğunu gösteriyor. ama yinede fena değil.
Çok pahalı be 6000 ne, pek de bi zorluğu yok ki bu makineyi üretmenin
Abi bu ürün seni baya sevindirmiş gibi :D
gerçekden hoşuma gitti
Abi makinede karakter seri üretimi de mümkün mü acaba? yüz veya bi karakter kalıbı da dener misin? (İron man, süperman, vb. karakterler)
bu tip makinalarla bahsettiğiniz şekilde üretim için çok ince delikli özel yarım karakterler kullanılmalı.
Bu malzemeler gıda için uygun mu?
Klasik vacum molding aleti aslında ama fiyat biraz yüksek, kur farkında olsa gerek
Tost majinasının pahalı olanı verdiğin parayı çıkarmaz.
Kullanılan yere göre degisir
sırf videoyu anlamadığım için like attım uehuehu çunki elektrik fiyatları malzeme fiyatları fabrika olayıyla pek bağdaştıramadım
Hocam bunu biz yıllar önce tahtadan çerçeve yapıp plastik parçayı oratsına koyuyorduk . sonra fırında ısıtıp baskı alabiliyorduk
Enjeksiyon yani kıscası çok özel duruyor tasarım olarak ama çok işlevsel değil bence
Tebrikler. Termoformu bulduk. 🤣🤣
Şuan 17 bin lira abi bunun fiyatı almak istedim ama şahsen bu fiyat beni aşar. Şöyle 7-8 bin lira olsa şak alırdım bir projem var bu makineye ihtiyacım var ama 17 bin lira açıkçası veremem. Bunun daha ucuz bir alternatifi olsa keşke.
10 bin₺ ye ben satıyorum düşünürseniz iletişime geçin
çok daha iyisini evde kendnizde yapabilirsiniz. çokta büyük bi espirisi yok. hele 6.000 tl 8.000 tl lere hiç gerek yok. kafsında bi isitıcı var hepsi okadar..
katılıyorum
04:36 bize göre sağ sana göre sol tarafında masadan düşen amerikan tipi fişin düştüğünü gözden kaçırdığımızı sanma sakın :D
Selam abi. Kare alanının ölçüsü kaça kaç bu makinanın
20x20
Diye biliyorum yanlis olmasinn
Beyaz olanlar pvc aynı şekil dekoratif kapı basıyoruz
Abi makinenin adi ne??
Erbil abi çok kral adamsın. Lütfen bu tarz maker ürün tanıtımlarına devam et. Sana şeyi danışıcam Erbil abi, böyle bir kalıp yaptık diyelim ve içine alçı dökücez. Alçıyı da kalıp olarak tasarladık diyelim erbil abi. Erimiş plastiği kalıba dökerek bir ürün çıkarmak istiyorum. Alçı kalıba plastiğin apışmamasıı sağlayabilir miyim? Bunun için üretilmiş ürünler var mı ?
6000 tl ona vereceğime 2 tane dAda 3D yazıcı alırım şablonudA silikonla alırım 😅 güzel düşünülmüş ama tutmaz o makina
bunu metal levha üzerine basacak bir makine lazım
Abi aylık getirisi ne kadar
7bin tl ye millet beyaz eşya diziyor yanında elektrik süpürgesi hediye ediyorlar.
cok kotu bir dizayn, bunu urun quartz isitici termo controller ile, vakuum ayni anda, kapali sistem yaparsin bir yanda isitmayi yaparken diger yandan vakum ceker , sak diye ustu indirmeye gerek yok.. Bunu soyliyorum ama mekanik muhendisi olarak diyorum, yani urunde kullanilan parcalari ayni sekilde kullanmak ve sadece bir iki modifiye ederek cok daha kullanisli hale gelirdi. 6000 tl de iyi bir para, yani o paraya cok cok daha iyi bir urun beklerdim. Tekrar kolay gelsin.
bizi de nüfusuna al Erbil abim😂
poliüretan tv2 bunlar ile çok daha ucuza bu işler halledilebilir.
12:34 daki kafayı yaşamak istiyorum :)
wd40 kafası bu :)
ben bu cihazı 3d yazıcı ile yaparım :D