Usta yazar Clive Cussler’ın (15.07.1931-24.02.2020) ülkemizde yayımlanmış tüm kitapları!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 12 сен 2024
  • Clive Cussler aksiyon kitaplarının en büyük yazarlarından birisidir. Ülkemizde toplam 51 kitabı yayımlanan usta yazarın, henüz Türkçeye çevrilmemiş 30’un üzerinde kitabı vardır. Bu kadar çok kitap yazan ve büyük bir kısmı dilimize kazandırılan bu yazarın eserlerinin günümüzdeki hali beni çok üzüyor. Altın Kitaplar zaten kitapların çoğunun 2. basımını bile yapmamış. Nadiren 2. basımı gelse bile bu sefer de seri devam etmemiş. Şu an hiçbir kitabını sıfır olarak bulamıyoruz ne yazık ki. Okurlar olarak yayınevine baskı yapılması lazım ki bu kitaplar yeniden basılsın. Yoksa telif probleminin ortadan kalkmasını beklerseniz, daha 66 yıl var. En sevdiğim yazarlardan birisidir. RUclips’da Clive Cussler kitaplarına özel bir video olmadığını görünce, özellikle böyle bir video çektim.

Комментарии • 8

  • @yusif886
    @yusif886 8 месяцев назад +1

    Merhaba Veli bey Stephen Kingin oğlu Joe Hill kitapları ustanın kitaplarına benziyormu bir fark varmı kitaplar arasında?

    • @stephen.edwinking
      @stephen.edwinking  8 месяцев назад +1

      Neil Gaiman’ın Öyküler kitabında, Merdivendeki Şeytan adında bir hikâyesi var. Onu beğenmemiştim. Karanlık Kitaplık serisinde Tuhaf Hava adında bir hikâye derlemesi var. Hatta kısa roman uzunluğunda diyebileceğimiz 4 öykü var içinde. Onu sevdim ben. Kalite olarak ve anlatım tarzı olarak King’i yakalamış biraz. Tuhaf Hava kitabını öneririm. İtfaiyeci, Şeytan ve Boynuzlar romanlarını henüz okumadım. 3 gün önce Siyah Telefon filmini izledim. Joe Hill’in hikâyesinden uyarlanan bir filmmiş, onu da beğendim. Öneririm. Ethan Hawke başrolde.

  • @bakikilinc9138
    @bakikilinc9138 8 месяцев назад

    dean koontz'da değeri bilinmeyen başka bir yazar. 142. romanı çıkacakmış, bizde 61 kitabı çıktı ve artık basmıyorlar.

    • @aihsanasl
      @aihsanasl 8 месяцев назад

      Dean Koontz ve Stephen King karpuz ve beyaz peynir gibidir, beraber şahane gider. Birçok kitapevi zaten yan yana dizer iki yazarın kitaplarını. Yalnız King belli bir seviyenin altına hiçbir kitabında düşmez iken Koontz'un yazdığı berbat kitaplar var. Örneğin Tick Tock.

  • @aihsanasl
    @aihsanasl 8 месяцев назад

    Dan Brown'a alternatif ne olabilir? Adam güzel yazıyor ama üretken değil.

    • @stephen.edwinking
      @stephen.edwinking  8 месяцев назад

      Tarihî yerleri biraz tanıtması ve betimlemeleri açısından Clive Cussler alternatif olabilir. Dan Brown kadar şehir tanıtma, tarihten bahsetme özelliği yok Cussler’ın ama en azından çok üretken bir yazar. Anlatım kalitesi üst düzey ve aksiyonu bol kitaplar yazıyor. Ahmet Ümit de Brown’a alternatif yazarlardan birisi olabilir.

  • @pala1860
    @pala1860 8 месяцев назад

    Abi casus kitabı var bende sadece nasıl sürükleyici mi

    • @stephen.edwinking
      @stephen.edwinking  8 месяцев назад

      Casus, Isaac Bell serisinin bir kitabı. Seriden hiç kitap okumadım ama Cussler kitapları genelde akıcı ve sürükleyicidir. Okumanızı öneririm. Olayların birbiri ile bağlantısı yok hiç. Clive Cussler’a istediğiniz kitaptan başlayabilirsiniz.