Totul despre materialul usilor de interior. Din ce sunt facute si care sunt beneficiile fiecarei usi

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 23 янв 2025

Комментарии • 28

  • @cosmaalexandru5614
    @cosmaalexandru5614 Год назад +5

    Asteptam sa reiei seria casei pasive.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +6

      Deja la anul, de-ar depinde totul de noi ))) Sunt mai multe echipe / oameni implicati, unii nu isi onoreaza obligatiile, altii is ocupati, altii is liberi dar au nevoie ceva sa facem inainte sa vina ei si tot asa a trecut anul acesta cu prea putine lucruri facute... Speram la anul sa ne luam revansa!

  • @danielenache54
    @danielenache54 Год назад +2

    Usile obișnuite imi dădeau mari bătăi de cap, dar de cand am descoperit usile Nani, viata mea s-a schimbat! Acum pot sa trântesc usile fără griji și dureri de cap. Suna acum si sa-ti usile Nani si viata ta se va schimbat! Designul italian impreuna cu vopseaua intaliana si feroneria italiana( asamblate de romani) iti scimba viata!

  • @salcudeanantonio1365
    @salcudeanantonio1365 Год назад +1

    Mulțumim mult pentru acest video!!!

  • @Woot-Zee
    @Woot-Zee Год назад

    Ce-mi place ca insisti asa mult pe domeniul asta si ca esti pasionat.
    Mi-ar placea ca multi ingineri si constructori sa fie asa cum pare ca esti tu pe acest canal! Multe video-uri inainte si multe proiecte duse la bun sfarsit!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +1

      Multumim frumos de comentariu! Ne staruim sa venim cu informatii utile, incat constientizam ca un beneficiar informat, mereu va creste calitatea "cererii" pe piata, iar cererea creeaza "oferta", ajungand astfel sa ridicam domeniul constructiilor la un nivel mai bun.

  • @Dr_V
    @Dr_V Год назад

    Ai fi surprins cate am invatat despre usi de cand n-am mai gasit mesteri seriosi pentru renovari interioare...
    La tara am usi din lemn masiv de pin, facute in Romania, au venit natur si le-am finisat personal in locatie (impregnari si lacuire decorativa + montaj).
    La bloc am luat din Dedeman ieftinaciuni din MDF pe cadre de pin masiv cu umplutura de carton presat (fagure), cica facute pe undeva prin UE. Nu-s grozave dar se monteaza usor si arata acceptabil, n-am sperante sa reziste mai mult de cativa ani dar oricum planuiesc o renovare completa dupa ce mai cresc copiii.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +1

      Asa-i cand e lipsa de informatii, te apuci si cauti singur ))) Bravo, altii indeobste nu cauta nimic si merg pe mana vanzatorilor, dand cu capul in bara cateodata.

  • @Oprisc77s
    @Oprisc77s Год назад +2

    Tot respectul pentru dvs. si acest canal, dar acest video imi miroase a reclama platita de la o posta, atat cat imi permit am sa cumpar in todeauna lemn masiv nu pfl cu furnir deasupra...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +1

      Multumim de respect, si de feedback. Acolo unde e promovare platita, noi informam prin instrumentul platformei ca atunci cand se deschide video, apare si mesajul dat.
      Ceea ce nu putem intelege, este de ce unii abonati, au inca mentalitatea arhaica unde daca vad vreo promovare a unui produs sau serviciu pe canale dedicate, cum e al nostru, gata e reclama )))
      Daca poate nu ne cunoasteti prea bine, atunci aflati ca scopul canalului nostru este de informare si educare, si chiar daca din cand in cand mai facem o promovare, ea se face doar la produse sau servicii care chiar le recomandam sau avem experienta proprie cu ele, si mereu video-urile vor fi realizate in forma unor video-uri informative, ceea ce e si acest video, unde am clasificat usile in dependenta de materiale, apoi din ce copaci se face, apoi lemnul in ce categorii si subcategorii se imparte, ce caracteristici generale are fiecare, avand posibilitatea sa filmam chiar din fabrica. Nu vad nimic rau in asa ceva.
      Daca nu va place, va puteti abona la Hâtzzzzz, unde vi se va "baga" reclama prin divertisment si amuzament. Merci de intelegere!

    • @Oprisc77s
      @Oprisc77s Год назад +1

      @@EnciclopediaConstructiilor
      Am urmarit si urmaresc cu interes canalul dvs. si apreciez munca depusa, dar mai sunt si oameni cu principii si cu o experienta de viata si in constructii si in industria lemnului, si tocmai din aceste motive apreciez mai mult lemnul brut.
      Iar visavis de cele prezentate in videoclip, sunt lucruri bine documentate si prezentate, dar... Va doresc o munca usoara in continuare, si va multumim pentru ce faceti... Iar ultimul paragraf nu isi avea rostul.

  • @eugen-m
    @eugen-m Год назад

    Respect pentru material ❤
    Considerati ca pluta poate fi folosita la interiorul sau exteriorul unei usi ? ( nu si suport de rezistenta , evident )

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +1

      Multumim frumos! Da e posibil, insa as lua in consideratie partial si caracteristicile ei discutate anterior in video-urile despre termoizolatia din pluta www.youtube.com/@EnciclopediaConstructiilor/search?query=pluta

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua Год назад

    Eu am o problema cu o usa la o incapere umeda... si unde pe perete urca umezeala (si deocamdata inca nu pot face nimic)
    Ei tocul de la usa aia mi se umfla tot timpul...
    Am schimbat deja de 2 ori usa.
    Exista deci o usa care sa aiba un toc rezistent la umiditate ?
    Mersi de video

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +1

      Salutare, da exista usi chiar si din lemn, care sunt tratate corespunzator inca din fabrica incat sa nu absoarba umiditatea si sa nu se umfle. Totusi la dvs as zice ca problema e in umezeala din perete si probabil din aer, cumva acolo e cauza, si cumva acolo trebuie sa interveniti. Pentru a impermeabiliza un perete la apa, se poate folosi hidroizolatii polimerice pe baza de ciment ce sunt date peste pereti (pe tencuiala sau direct pe zidarie, nu pe glet sau finisaje). Vedeti daca si ventilatia incaperii este okay sau nu.

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua Год назад

      @@EnciclopediaConstructiilor Cred ca peretele ala vrea sa-mi distruga linistea... am dat pe el cu tot felul de minuni...
      Ba chiar l-am injectat cu ceva solutie cara cica ar trebui sa faca in asa fel incat sa opreasca umiditatea capilara.
      Problema cu peretele ala ii ca pe partea exterioara are pamant... ii un fel de perete la demisol.
      Si bineanteles cine a facut casa nu a izolat si nu a facut drenaj.
      Oricum casa asta o vand cat de curand pt. ca ma intorc in Romania. (casa ii in Italia)
      Mersi mult de informatii.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад

      @@MrDenisJoshua In cazul dat, la vara, v-as recomanda de sapati pana la temelia fundatiei, si sa impermeabilizati din exterior acel perete, il hidroizolati si termoizolati, si apoi daca mai aveti dorinta financiara, mai faceti si un drenaj.

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua Год назад

      @@EnciclopediaConstructiilor Trebuia sa fac asa acu 19 ani cand am luato... acuma ca vreau sa o dau a face cumparatorul :-)
      Mersi din nou

  • @olariuandrei9484
    @olariuandrei9484 Год назад

    Dvs ce usi folositi la casa?

  • @solaris3627
    @solaris3627 Год назад +1

    Nu vreau să fiu cârcotaș, da' ati văzut cum arată o ușă din lemn stratificat după vreo 15 ani?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Год назад +1

      Da, am vazut si usi bune, si usi mai putin bune dupa o perioada lunga. Daca dvs ati vazut o usa proasta dupa 15 ani din lemn stratificat, nu inseamna automat ca toate sunt la fel, conteaza tipul lemnului, prelucrarea acestuia, modul de stratificare si fabricare a stratificatiilor, montajul si desigur si conditiile de exploatare.

  • @danutc9043
    @danutc9043 Год назад

    👍