#aplicareglet #cursgratuit #videotutoriale #cristipreduna #decorcolor Salutare. Poate că ai absolvit doisprezece clase și din motive știute doar de tine, nu vrei să continui studiile înscriindu-te la o facultate pe motiv că vrei să lucrezi, să fii pe picioarele tale cum se spune pe la noi prin Oltenia. Ei bine, fie că ești absolvent de liceu sau facultate, dacă vrei să lucrezi în zona artistică a finisajelor interioare, ai nevoie de specializare mai întâi teoretică și apoi evident de una practică. Ți-am pregătit împreună cu echipa mea, un curs gratuit, care conține atât informații teoretice dar și tehnici practice de bază pentru a deprinde arta preparării și aplicării straturilor de glet la mare artă. Poate ești un client și ai tocmit o echipă de finisori să se ocupe de casa ta, ei bine și în acest caz este bine să urmărești acest curs înainte să îți calce pragul casei meseriașii, tocmai pentru a ști ce anume să pretinzi din punct de vedere al calității finisajului, poate cel mai important și anume: gletul. Dacă acest curs îți este de mare ajutor atunci merită să îl împărtășești și altora care sunt interesați să cunoască tainele fine ale unei finisări de prestigiu. Îți stau la dispoziție pentru eventuale întrebări sau nelămuriri. Lasă un comentariu indiferent de care! Îți mulțumesc frumos! NU uita să te abonezi și să dai like sau dislike, tu hotărăști!
@@DecorColor Am în apartament acum un zugrav bătrân care trage glet numai cu ipsos de modelaj. Practic , după a doua mâna nu este necesar să mai folosești hârtie abrazivă. Suprafața rămâne ca sticla.
@@cristeanicolae974 pune un bec care echivaleaza 500w ( vechii) si incearca sa faci umbre cu el tinandul in laterala ( stanga - dreapta) si apoi o sa observi ca si-a batut joc :)). Gletul in momentul cand este ud pare atat de perfect, incat ai putea sa juri ca nici tabla la masina nu e asa dreapta, doar ca dupa ce se usuca si cu o lumina potrivita, ai sa observi teroarea. Este important sa folosesti un bec puternic pentru ca de multe ori razele soarelui cad razant pe pereti mai ales la apus, iar asta face ca camera sa fie hidoasa daca nu a fost slefuita corect. Cat despre gletul de modelaj acesta nu poate fi slefuit.
Vă mulțumim la întreaga Echipă ! Sunteți mai mult decât minunați ! Ne sunteți de foarte mult ajutor ! Vă rugăm să faceți efortul să continuați minunatele materiale expuse si cu explicațiile! Tot succesul și multe împliniri ! Aduceți foarte multă bucurie ! VĂ MULȚUMIM !
Deci ,RESPECT MAXIM!!! Sunt cadru didactic si rar mi-a fost dat sa aud un asemenea limbaj,explicare si timbru vocal! PROFESIONALISM 1000%!Felicitari!!!!😊😊😊
Aveti maini de aur,dar sincer modul in care vă exprimati si vocea dvs sunt deosebite! Vă felicit stimate domn pentru că ne ajutati si pe noi începătorii!La multi ani sănătoși in Noul An 2024!
Multjmesc frumos Domnule ,stiu sigur ca esti român de buna credinta asa cum sunt multi ,nu ati facut un mare secret din aceasta munca si îi încurajati si pe altii sa incerce,asa cum sunt si eu un nestiutor si chiar am fost avertizat ca este prea greu dar cu rabdare si daruire reusesti atata timp cat vrei sa experimentezi ,s-ar putea sa iasa ceva ,Doamne ajuta ,si multa sanatate
Păi să stabilim niște cheștii: depinde de glet. Mare parte gleturile grosiere in România sunt pe bază de ipsos cu adaos de retard, adică un element mineral care întârzie timpii de lucru. Gleturile de finisaj, ultima mână sunt pe bază de ciment alb cu lucrabilitate foarte mare ca lisare și timp de aplicare. Sunt și gleturi pe bază de ipsos ce se drișcuiesc cu apă și astfel se obține o pastă finala similară cu gletul ultrafin de finisaj. Sculele Profi sau ieftine nu ar trebui să încurce prea mult. O gletieră bună nu costă o avere, undeva la 30 40 de lei. Vechii meseriași își vor aduce aminte de ipsosul crud, ipsosul de modelaj. Sunt meseriași, sau erau odată, care puteau să scoată peretele oglindă. Se ajutau și de panza de sac de rafie să mai elimine cutele lăsate de gletieră. Nu am reușit niciodată să dau acest efect de oglindă cu ipsosul gletuit. Am destule gleturi ultrafine să îmi reducă timpul de lucru și îmi ușurează munca. Ca mod de lucru...nu e cel mai bun cum nici al meu nu e. Pot sa scot același rezultat cu gletieră mare, muchii, planeitate, lisare etc. Dar important este ca meseriașul să fie motivat de etică profesională și financiară, să nu fie grăbit de împrejurări și situații pecuniare. Plus experiența...care se câștigă în timp. Și experiența costă căci plătim experiența nu timpul și efortul manoperei în primul rând. Recomand să încercați cât mai multe produse, cititul prospectului de pe sac sau găleată. Și mulți pereți la activ. Șlefuitul se poate evita când experiența este destul de vastă și materialul corespunzător. Deși nu ar trebui să sperie pe nimeni un pic de praf. Respect pentru modul curat și îngrijit de aplicare. Respect pentru modul plăcut de a vorbi. Respect pentru mândria profesională. Spor!
Apreciez foarte mult acest mesaj, cred cel mai obiectiv și bine argumentat! Vă mulțumesc foarte frumos distinse domn. Aștept oricând și alte opinii. Prețuirea mea!
Buna ziua ,am rămas uimit de cum ați explicat și cum ați făcut fiecare , etapă,când am văzut că video are peste 40 min ,nu mă gândeam că o să am răbdare să-l văd,sunteți un adevărat profesionist și un om care a putut explica ,mai mul că la carte . Felicitări
Frumos arătat si plăcut explicat, cu zâmbetul pe buze, cu o voce inconfundabila si cuvinte alese. Mai rar așa meseriaș! Like si subscribe si la cât mai multe video-uri!
Mă bucur foarte mult! acesta este defapt adevăratul scop: să ajută! Succes! Ține-ți aproape de noi, aici vom încărca multe materiale foarte utile și sper interesante!
Sugestie pentru incepatori: cu cat gletiera pentru aplicarra statului grosier sau cel de finisaj este mai lunga cu atat suprafata va fi mult mai plana (dreapta)
Ca si structura de baza pentru incepatori totul e ok 100%,tot respectul pt efortul si dorinta de a impartii cu altii din cunostintele dumneavoastra,dar e de evitat formarea unui stil in care sa aplici gletul cu spaclul pt cei care doresc sa performeze in aceasta meserie ,next lvl ...pt o viteza mai mare si inclusiv la finisaj (ultimul strat)este bine sa ducem materialul cat mai in lung (mai putine intreruperi intre gleturi duce la un finisaj mai rapid si mai bun cu eforturi mai mici), invartitul materialului pe bucati mici nu ajuta la eficienta , fiecare invata prin practica cum sa dozeze propria energie in timp ,astfel formandu=se de la sine propriul stil prin vointa si efort , principiile de baza la glet sunt; cand tii fierul de glet apropiat in unghi inchis incarci si cand ai unghi deschis finisezi .
De acord! Practica ne-a format pe toți. Nu intenționez să schimb lucrurile. Nu am inventat roata. Prezint cu dăruire din ce am dobândit în urma practicii spre folosul semenilor mei care doresc să învețe, să știe și mai mult! Despre asta este vorba! Vă mulțumesc foarte frumos pentru mesaj!
Nea ajutat f mult clipul tău mulțumim și noi vrem sa renovam toată casa și am luat chit din asta la găleată asa se lucrează aici în Germania și iese f bine dar nea ajutat treptele adică prima a doua și bineînțeles a treia mână nui ceva de speriat mulțumim pt felul de a vorbi și explica oricum te ascult pe woutube de mult timp respect
Va felicit pentru tutorial, la un maxim 5mp m-as incumeta, mai mult nu ma mai tin "bateriile"😊 Dar scriu acest comentariu din alt motiv. Am urmarit o gramada de tutoriale pe youtube fiindca eu chiar ma folosesc de ele. Pentru astfel de explicatii "ca la carte" nu m-as fi asteptat niciodata ca "vocea" = "executantul lucrarii". Gletuirea fiind in opinia mea o lucrare complexa si necesitand ani buni de experienta, acest aspect m-a dat pe spate. (Ca novice, m-am apropiat si eu de "perfectiune" in apartamentul meu dar cu smirgheluire folosind scule electrice. Praful ramas in suspensie sau ascuns prin cotloane inaccesibile ne-a dat de furca luni de zile. Cu smirgheluire poate aproape oricine😊). Domnul acests nu este doar un artist in constructii cum nu am mai vazut pana acum ci si un erudit cel putin al limbii romane. Studiile superioare de azi in parodia de invatamant pe care o avem nu mai inseamna mare lucru de aceea il consider cu mult peste acest nivel. Domnul este un personaj inedit: ori un meserias profesionist si talentat insetat de cultura, ori un carturar erudit pasionat de constructii! Eu va multumesc si va transmit toate gandurile bune! PS: Evident ca am devenit abonatul acestui canal!
Buna ziua ! Tot respectul și mulțumirile pentru răbdarea de a ne da sfaturi utile pentru începători . Ne puteți spune cât timp ar trebui sa lăsam pentru uscare între straturi ? Înainte de a începe gletuirea se pot spala pereții de praful rămas după decojirea lor ? Ori aplica o amorsa ?
@@DecorColorBună, daca stratul de nivelare s-a uscat de tot(a trecut o săptămână), ar trebui amorsat inainte de a aplica stratul de finisare? Mulțumesc mult!
Felicitari pentru videoclip, felicitarii pentru explicatii. In mainele unui meserias gletuirea pare foarte usoara si banala, totusi, la fel ca si tencuirea unui perete, pentru un utilizator casnic este destul de greu de realizat :) Felicitari inca o data!
Foarte corect, foarte frumos expus, sunt din garda veche, cam asa se lucreaza, cu drag, dar timpii de executie sau redus, au aparut multe mecanizari, felicitari.
Multa stima si pretuire, pentru stilul didactic de prezentare a materialului, in prezentul clip video! Faceti un bine tuturor celor care vor sa vada , cum se face o gletuire de calitate! Tot respectul, Botezatu
Felicitari pt. felul de a explica,eram curios cum reusesti sa elimini slefuitul stiind din exp. ca pt. a realiza o gletuire de calitate este imposibil asa ceva.
Mulțumesc pentru mesaj! Păi răspunsul meu este simplu: am demonstrat în videoclip că se poate gletui frumos și corect, apoi se poate șlefui periferic, puțin și fără prea multă pulbere. Folosind corect materialele se poate obține un finisaj extraordinar!
Felicitari pentru ce faceti si ca oferiti si altora informatiile cunoscute de dvs. Eu, cel putin, am ce invata, astfel ca m-am si abonat la canalul d-voastra. Stima si spor in toate!
Este foarte practic acest video și pe înțelesul tuturor. Remarc cu bucurie cum acest domn vorbește frumos și foarte corect din punct de vedere gramatical. Parcă ne-a vorbit un preot.
Va multumesc frumos pentru ca dati mai departe din experienta dumneavoastra. Ca incepator in domeniu, sunt pus in fata unui mini proiect in apartamentul in care locuim pentru a renova cateva camere. Va doresc mult spor si perseverenta mai departe. De ce nu, sper sa putem colabora, in cadrul unui episod de podcast, daca vreodata veti avea placerea sa veniti la Ploiesti, judetul Prahova. Multa sanatate!
Trag glet de 20 ani dar eu incep de sus in jos ca sa nu murdaresc pereti convingema dami un motiv bine intemeiat ca sa incep prima data de jos cind ajungi sus poate sa.ti cada material pe zona care tu deja ai dat o mina se poate curata dar daca incepi de sus in jos nu o sa ai problema aceasta
Salut, foarte misto si educativ acest video. As dori un sfat legat de repararea tavanului dupa ce a trecut prin mana meseriasilor de la firma de constructii a dezvoltatorului. Baietii l-au gletuit in graba si e plin de mici gaurele, unele adanci de 1mm de zici ca mi-au iesit termitele prin el.Pe langa acestea s-au format pe alocuri zone de cate-o palma cu adancituri de ~0.2mm, probabil de la finisarea superficiala. Tavanul e deja amorsat si data prima mana de var, dar si acesta destul de diluat si slab calitativ (avantajul e ca am incercat aderenta cu putin glet peste prima mana de var si face o priza buna incat se desprinde cu totul pana la tencuiala - poate nu mai este nevoie sa razuiesc si pot repara direct peste). Intrebarea mea ar fi daca e corect din punct de vedere tehnic sa astup meticulos gaurelele cu glet de umplere, le slefuiesc sa fie din nou planeitate, iar la final vin cu un strat de glet de finisare gata preparat. Ce parere ai, sau daca exista o solutie si mai eficienta as vrea sa o aud. Multumesc!
Salutare, multumesc frumos pentru mesaj. Aș amorsa suprafața, apoi aș aplica 2 straturi de glet în pastă (deja pregătit în găleată). Apoi, aș verifica cu un șmirghel dacă sunt rămase bavuri, după care aș aplica două straturi de lavabil cu acoperire bună. Spor!
Mestere se poate folosi o slefuitoare (girafa) cuplata la un aspirator pt evitarea prafului,si merge mult mai repede,,like pt sfaturi dar totusi merge cam incet acest sistem de gletuire,, daca avem o vila intreaga de gletuit si vopsea lavabila cred ca va dura prea mult,,,sau un apartament unde peretii nu sunt indreptati cu tencuiala,,,ok,,bun si asa,,,m-am abonat cu mare drag,,,succes pe viitor !!👍
Încerc să merg pe o zonă diferită de cea industrială. Niciodată nu se v-a obține un finisaj lucrat cu instrumente mecanice, așa cum este oferit de două mâini delicate. Vă mulțumesc foarte frumos pentru abonare și mesaj!
Mulțumim frumos! Țineți aproape de noi, lucrăm la alte videotutoriale foarte interesante despre cum să se aplice diferite tipuri de vopsele decorative.
Multumesc pt explicati. Asi vrea daca se poate sa i-mi spuneti cu se repara un zid de piatra la o casa batineasca din lemn. Zidul deci sustinerea case e din piatra si pe alocuri au cazut pietre .
Bună ziua. - Primul pas este să recuperăm pietrele căzute, notându-le exact de unde au căzut sau verificându-le pe toate ce stau să cadă iminent. - Apoi le vom spăla cu jet de apă să îndepărtăm praful. - Curățăm prin rașchetare mortarul unde au fost lipite pietrele, spălăm cu jet de apă. - După aceste operațiuni de recuperare, pregătim un mortar pe bază de ciment, nisip și var sau carbit. - Aplicăm mortarul, montăm pietrele la locul lor în poziția inițială după care rostuim frumos exact așa cum a fost modelul original. - După uscarea totală a operei, trebuie aplicat un protectiv siloxanic anti-alge și anti-mucegai. Acest protectiv respinge apa de la exterior spre interiorul pietrelor și al mortarului.
Bravo , poate mai invata si tinerii nostrii ceva tehnici de baza. Totusi ar fi interesant sa le prezinti si tehnici moderne , in special cu gletiere mai mari. Sa mearga mai repede lucrarea ca tare mi e frica , ca se vor plictisi repede , tragind concluzii gresite , cum ca munca asta nu e pentru ei. E bine ce faci , bravo.
multumesc frumos pentru material - atat in privinta informatiei cat si a calitatii video. imi imaginez ca nu a fost usor de realizat. mult succes in continuare!
Buna ziua , Va rog ,se poate sa postati un material video in care sa prezentati montarea corecta a coltarelor la glafuri , pereti ? Multumesc anticipat
Cât de frumos vorbiți! Vă felicit pentru videoclip este foarte plăcut să te uiți la el! Mult succes în continuare , eu sunt abonat :D , sănătate multă !
Mulțumesc foarte frumos pentru aprecieri! Țineți aproape de noi, lucrăm la alte videotutoriale foarte interesante despre cum să se aplice diferite tipuri de vopsele decorative.
Bună seara! Nu recomand gletuire directă peste BCA! RECOMAND călduros următoarele: 1. Strat de amorsă, diluție cu apă 1:4 l pentru reducerea absorției suportului. 2. 1-2 srraturi de adeziv peste o plasă de armare 3. 2-3 straturi glet. Spor!
Neapărat gletuit. Dacă doriți un efect decorativ atunci da, se poate aplica doar lavabilul peste imperfecțiunea suprafețelor. Aplicați înaintea lavabilului un strat de amorsă diluată corespunzător! Spor!
Am urmărit un episod din ciclul: Asta se întâmplă atunci când Dumnezeu binecuvântează un om. Astfel, acel om este binecuvântat pe toate planurile ! Iar ca lucrurile să fie complete, întotdeauna când vom vedea astfel oameni, din peisaj nu au cum să lipsească criticii. "Tot ce este a mai fost, nu e nimic nou sub soare". Oricum, domnule Cristi, cei interesați te vor urmări, atât aici cât și pe latura spirituală. Eu unul voi fi din aceia. Mie, ca unul care vrea să încerce să-și facă ceva singur, mi-a fost de mare ajutor ce am văzut aici. Începând de azi, am să-mi fac un astfel lucru singur. Meseriași "este" mulți în ziua de azi, însă profesioniștii sunt puțini, greu de găsit dar și scumpi. Întotdeauna, calitatea costă. Încă ceva : De la început, clipul se adresează celor începători sau celor care vor să-și facă o astfel treabă singuri. Nu înțeleg comentariile critice ale meseriașilor ! Oameni buni, nu e pentru voi ! E pentru noi ăștia mai de jos ! E foarte simplu de înțeles ! Mulțumesc mult si pentru această postare ! Spor în toate !
Vă salut cu drag! Nu, nu trebuie amorsat! Amorsarea este recomandată în situațiile trecerii unui timp îndelungat, al farinării sau expunerii la îngheț. se curăță suportul foarte bine după care se fixsează cu o amorsă adecvată. Spor!
#aplicareglet #cursgratuit #videotutoriale #cristipreduna #decorcolor
Salutare. Poate că ai absolvit doisprezece clase și din motive știute doar de tine, nu vrei să continui studiile înscriindu-te la o facultate pe motiv că vrei să lucrezi, să fii pe picioarele tale cum se spune pe la noi prin Oltenia.
Ei bine, fie că ești absolvent de liceu sau facultate, dacă vrei să lucrezi în zona artistică a finisajelor interioare, ai nevoie de specializare mai întâi teoretică și apoi evident de una practică.
Ți-am pregătit împreună cu echipa mea, un curs gratuit, care conține atât informații teoretice dar și tehnici practice de bază pentru a deprinde arta preparării și aplicării straturilor de glet la mare artă.
Poate ești un client și ai tocmit o echipă de finisori să se ocupe de casa ta, ei bine și în acest caz este bine să urmărești acest curs înainte să îți calce pragul casei meseriașii, tocmai pentru a ști ce anume să pretinzi din punct de vedere al calității finisajului, poate cel mai important și anume: gletul.
Dacă acest curs îți este de mare ajutor atunci merită să îl împărtășești și altora care sunt interesați să cunoască tainele fine ale unei finisări de prestigiu.
Îți stau la dispoziție pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Lasă un comentariu indiferent de care! Îți mulțumesc frumos!
NU uita să te abonezi și să dai like sau dislike, tu hotărăști!
Foarte frumos și foarte instructiv !
Asta se cheamă M E S E R I E !
Felicitările mele !
Bravo !
@@cristeanicolae974 mulțumesc foarte frumos!
@@DecorColor Am în apartament acum un zugrav bătrân care trage glet numai cu ipsos de modelaj. Practic , după a doua mâna nu este necesar să mai folosești hârtie abrazivă. Suprafața rămâne ca sticla.
@@cristeanicolae974 pune un bec care echivaleaza 500w ( vechii) si incearca sa faci umbre cu el tinandul in laterala ( stanga - dreapta) si apoi o sa observi ca si-a batut joc :)). Gletul in momentul cand este ud pare atat de perfect, incat ai putea sa juri ca nici tabla la masina nu e asa dreapta, doar ca dupa ce se usuca si cu o lumina potrivita, ai sa observi teroarea. Este important sa folosesti un bec puternic pentru ca de multe ori razele soarelui cad razant pe pereti mai ales la apus, iar asta face ca camera sa fie hidoasa daca nu a fost slefuita corect. Cat despre gletul de modelaj acesta nu poate fi slefuit.
Vă mulțumim la întreaga Echipă ! Sunteți mai mult decât minunați !
Ne sunteți de foarte mult ajutor !
Vă rugăm să faceți efortul să continuați minunatele materiale expuse si cu explicațiile!
Tot succesul și multe împliniri !
Aduceți foarte multă bucurie !
VĂ MULȚUMIM !
După cum se exprimă este un om cu facultate, nu un simplu zidar cu profesională. A făcut artă din meserie.
Vă mulțumesc foarte frumos pentru aprecieri distinse domn!
Deci ,RESPECT MAXIM!!! Sunt cadru didactic si rar mi-a fost dat sa aud un asemenea limbaj,explicare si timbru vocal! PROFESIONALISM 1000%!Felicitari!!!!😊😊😊
Felicitări omule adevărat profesor ! Mulțumesc !
bravo , fata de marea majoritate a meseriasilor care au canal de youtube dumneata esti la level boss !!
Meseriaș adevărat nu prea mai găsești numai din ăștia care muncesc prost și cer mult. Bravo domnule, treaba bună ați făcut.
Vă mulțumesc foarte frumos pentru apreciere!
Se mai găsesc, doar ca trebuie sa'nvatati sa'i și plătiți 🙂
Aveti maini de aur,dar sincer modul in care vă exprimati si vocea dvs sunt deosebite! Vă felicit stimate domn pentru că ne ajutati si pe noi începătorii!La multi ani sănătoși in Noul An 2024!
Multjmesc frumos Domnule ,stiu sigur ca esti român de buna credinta asa cum sunt multi ,nu ati facut un mare secret din aceasta munca si îi încurajati si pe altii sa incerce,asa cum sunt si eu un nestiutor si chiar am fost avertizat ca este prea greu dar cu rabdare si daruire reusesti atata timp cat vrei sa experimentezi ,s-ar putea sa iasa ceva ,Doamne ajuta ,si multa sanatate
Mulțumesc mult Domnule , sunte-ți un om bun chiar foarte bun ,mulțumesc
Și eu vă mulțumesc foarte frumos! Doamne ajută!
Păi să stabilim niște cheștii: depinde de glet. Mare parte gleturile grosiere in România sunt pe bază de ipsos cu adaos de retard, adică un element mineral care întârzie timpii de lucru. Gleturile de finisaj, ultima mână sunt pe bază de ciment alb cu lucrabilitate foarte mare ca lisare și timp de aplicare. Sunt și gleturi pe bază de ipsos ce se drișcuiesc cu apă și astfel se obține o pastă finala similară cu gletul ultrafin de finisaj. Sculele Profi sau ieftine nu ar trebui să încurce prea mult. O gletieră bună nu costă o avere, undeva la 30 40 de lei. Vechii meseriași își vor aduce aminte de ipsosul crud, ipsosul de modelaj. Sunt meseriași, sau erau odată, care puteau să scoată peretele oglindă. Se ajutau și de panza de sac de rafie să mai elimine cutele lăsate de gletieră. Nu am reușit niciodată să dau acest efect de oglindă cu ipsosul gletuit. Am destule gleturi ultrafine să îmi reducă timpul de lucru și îmi ușurează munca. Ca mod de lucru...nu e cel mai bun cum nici al meu nu e. Pot sa scot același rezultat cu gletieră mare, muchii, planeitate, lisare etc. Dar important este ca meseriașul să fie motivat de etică profesională și financiară, să nu fie grăbit de împrejurări și situații pecuniare. Plus experiența...care se câștigă în timp. Și experiența costă căci plătim experiența nu timpul și efortul manoperei în primul rând. Recomand să încercați cât mai multe produse, cititul prospectului de pe sac sau găleată. Și mulți pereți la activ. Șlefuitul se poate evita când experiența este destul de vastă și materialul corespunzător. Deși nu ar trebui să sperie pe nimeni un pic de praf. Respect pentru modul curat și îngrijit de aplicare. Respect pentru modul plăcut de a vorbi. Respect pentru mândria profesională. Spor!
Apreciez foarte mult acest mesaj, cred cel mai obiectiv și bine argumentat! Vă mulțumesc foarte frumos distinse domn. Aștept oricând și alte opinii. Prețuirea mea!
@@DecorColor cu stimă!
@@DecorColor Ce glet ati folosit dvs?
Ce glet de finisaj gata preparat recomandați?
Talent la decorațiuni...talent în muzicã!
Dumnezeu fie lãudat!🙏✝️
Când spunea cineva ca “meseria e brățară de aur” n am băgat la cap! 😊😊😊 Felicitări pt modul in care explicați oamenilor ! ❤
Bravo domnule. Va felicit pentru meticulozitate in executie dar si pentru coerenta si caldura discursului. 🙏
Frumos lucrat ,cursiv și coerent explicat !
Super ! prezentare + demo - practic- pas cu pas !!!
Felicitări pentru oameni ca voi !!!
Mulțumim foarte frumos pentru aprecieri!
Un adevarat profesionist Respect.❤
bine facut filmul, instructiv, multumesc
Buna ziua ,am rămas uimit de cum ați explicat și cum ați făcut fiecare , etapă,când am văzut că video are peste 40 min ,nu mă gândeam că o să am răbdare să-l văd,sunteți un adevărat profesionist și un om care a putut explica ,mai mul că la carte . Felicitări
sa va dea Dumnezeu sanatate !
Spor in toate !
Asemenea vă doresc! Vă mulțumesc pentru mesaj!
Frumos arătat si plăcut explicat, cu zâmbetul pe buze, cu o voce inconfundabila si cuvinte alese.
Mai rar așa meseriaș!
Like si subscribe si la cât mai multe video-uri!
Vă mulțumesc pentru mesaj, încurajare și apreciere distinse domn!
Așa este!
Super profesionist si educat
Vă mulțumesc frumos!
Pt mine ca începător este foarte bine venit acest clip! Mulțumesc!
Mă bucur foarte mult! acesta este defapt adevăratul scop: să ajută! Succes! Ține-ți aproape de noi, aici vom încărca multe materiale foarte utile și sper interesante!
Domnule multa sanatate! Narezi asa frumos, parca l am ascultat pe David Attenborough! Si la subiect ! Big like!
Foarte util. Mulțumim.
Cu foarte mare drag!
Doamne mai avem meseriași de acest fel ?. Aveți respectul meu și vă doresc multă sănătate 👍
Va multumim mult pentru detalii!
Artist!Felicitari!👍👍🖐
Cat am asteptat sa gasesc un astfel de tutorial!!din suflet va multumesc!!acum sunt lamurit pe depli!va multumesc!
Ne bucurăm că ne-ați găsit și considerați utile informațiile pe care le expunem. Doamne ajută! 🙏🏼
Sugestie pentru incepatori: cu cat gletiera pentru aplicarra statului grosier sau cel de finisaj este mai lunga cu atat suprafata va fi mult mai plana (dreapta)
Foarte adevărat! Mă bucur pentru această precizare importantă!
Mare dreptate👍🙂
@iulian ungureanu dacă ești mai bun ca el arată și tu ceva din gura suntem buni totii
@@DecorColor Stratul 2 cu gletiera mai mica a fost dat pe ud ? Dupa sunet pare uscat . Ca nu s-a specificat .Mersi !
Ca si structura de baza pentru incepatori totul e ok 100%,tot respectul pt efortul si dorinta de a impartii cu altii din cunostintele dumneavoastra,dar e de evitat formarea unui stil in care sa aplici gletul cu spaclul pt cei care doresc sa performeze in aceasta meserie ,next lvl ...pt o viteza mai mare si inclusiv la finisaj (ultimul strat)este bine sa ducem materialul cat mai in lung (mai putine intreruperi intre gleturi duce la un finisaj mai rapid si mai bun cu eforturi mai mici), invartitul materialului pe bucati mici nu ajuta la eficienta , fiecare invata prin practica cum sa dozeze propria energie in timp ,astfel formandu=se de la sine propriul stil prin vointa si efort , principiile de baza la glet sunt; cand tii fierul de glet apropiat in unghi inchis incarci si cand ai unghi deschis finisezi .
De acord! Practica ne-a format pe toți. Nu intenționez să schimb lucrurile. Nu am inventat roata. Prezint cu dăruire din ce am dobândit în urma practicii spre folosul semenilor mei care doresc să învețe, să știe și mai mult!
Despre asta este vorba!
Vă mulțumesc foarte frumos pentru mesaj!
Nea ajutat f mult clipul tău mulțumim și noi vrem sa renovam toată casa și am luat chit din asta la găleată asa se lucrează aici în Germania și iese f bine dar nea ajutat treptele adică prima a doua și bineînțeles a treia mână nui ceva de speriat mulțumim pt felul de a vorbi și explica oricum te ascult pe woutube de mult timp respect
Mă bucur foarte mult! Spor în toate! Vă mulțumesc frumos pentru mesaj!
Mulțumesc frumos de aceste sfaturi! Un curs foarte util și bine realizat.
Mă bucur mult!
Cu mult drag!
Vă mulțumesc pentru mesaj!
Va felicit pentru tutorial, la un maxim 5mp m-as incumeta, mai mult nu ma mai tin "bateriile"😊
Dar scriu acest comentariu din alt motiv. Am urmarit o gramada de tutoriale pe youtube fiindca eu chiar ma folosesc de ele. Pentru astfel de explicatii "ca la carte" nu m-as fi asteptat niciodata ca "vocea" = "executantul lucrarii". Gletuirea fiind in opinia mea o lucrare complexa si necesitand ani buni de experienta, acest aspect m-a dat pe spate. (Ca novice, m-am apropiat si eu de "perfectiune" in apartamentul meu dar cu smirgheluire folosind scule electrice. Praful ramas in suspensie sau ascuns prin cotloane inaccesibile ne-a dat de furca luni de zile. Cu smirgheluire poate aproape oricine😊). Domnul acests nu este doar un artist in constructii cum nu am mai vazut pana acum ci si un erudit cel putin al limbii romane. Studiile superioare de azi in parodia de invatamant pe care o avem nu mai inseamna mare lucru de aceea il consider cu mult peste acest nivel.
Domnul este un personaj inedit: ori un meserias profesionist si talentat insetat de cultura, ori un carturar erudit pasionat de constructii!
Eu va multumesc si va transmit toate gandurile bune!
PS: Evident ca am devenit abonatul acestui canal!
Distinse domn, vă mulțumesc foarte frumos pentru fiecare cuvânt nobil scris aici!
Vă mulțumesc pentru mesaj și aprecieri!
Fiți binecuvântat!
Frumos tutorial pentru începători sau amatori ca mine
Mulțumesc pentru cursuri.
Cu mult drag!
great job💯👍, you are handsome too❤❤❤
Cât de cât bine. Felicitari
Fac ce mai poate fi făcut. Vă mulțumesc frumos!
Buna ziua ! Tot respectul și mulțumirile pentru răbdarea de a ne da sfaturi utile pentru începători . Ne puteți spune cât timp ar trebui sa lăsam pentru uscare între straturi ? Înainte de a începe gletuirea se pot spala pereții de praful rămas după decojirea lor ? Ori aplica o amorsa ?
Salutare!
Între primele straturi, nu am lăsat timp, am gletuit ud pe ud.
Ultimul strat poate fi aplicat ideal pe semiud.
@@DecorColorBună, daca stratul de nivelare s-a uscat de tot(a trecut o săptămână), ar trebui amorsat inainte de a aplica stratul de finisare? Mulțumesc mult!
Super …va felicit . Explicați foarte la obiect. Abia aștept si alte tutoriale.
Multumesc pentru aprecieri și mesaj.
Felicitari pentru videoclip, felicitarii pentru explicatii. In mainele unui meserias gletuirea pare foarte usoara si banala, totusi, la fel ca si tencuirea unui perete, pentru un utilizator casnic este destul de greu de realizat :) Felicitari inca o data!
pentru prima oara am dat glet invatand de le video ,culmea mi a iesiti perfect:))) Mulțumesc frumos pentru video .
Mă bucur din toată inima!
Aprecierile și prețuirea mea! 🤗
Felicitari ! Un tutorial excelent si foarte util. Asteptam si altele.
Multumesc frumos pentru apreciere și mesaj. Da, lucrăm la alte videotutoriale. Râmâne-ți aproape!
Foarte corect, foarte frumos expus, sunt din garda veche, cam asa se lucreaza, cu drag, dar timpii de executie sau redus, au aparut multe mecanizari, felicitari.
Vă mulțumesc foate frumos pentru mesajul de apreciere!
Multa stima si pretuire, pentru stilul didactic de prezentare a materialului, in prezentul clip video! Faceti un bine tuturor celor care vor sa vada , cum se face o gletuire de calitate!
Tot respectul, Botezatu
Vă mulțumesc pentru aprecieri distinse domn!🤗😇
Multumesc mult, am un perete cu niscaiva probleme. Il rezolv astazi😁
Mâini de aur ,Bravo👷.
Vă mulțumesc foarte frumos🤗
Felicitari pt. felul de a explica,eram curios cum reusesti sa elimini slefuitul stiind din exp. ca pt. a realiza o gletuire de calitate este imposibil asa ceva.
Mulțumesc pentru mesaj! Păi răspunsul meu este simplu: am demonstrat în videoclip că se poate gletui frumos și corect, apoi se poate șlefui periferic, puțin și fără prea multă pulbere. Folosind corect materialele se poate obține un finisaj extraordinar!
Stima și respect 👏👏👏
Mulțumesc frumos! 🤗
FELICITĂRI UN MAISTRU ADEVARAT!
Meșter in adevăratul cuvint
Felicitari pentru ce faceti si ca oferiti si altora informatiile cunoscute de dvs. Eu, cel putin, am ce invata, astfel ca m-am si abonat la canalul d-voastra. Stima si spor in toate!
Vă mulțumim pentru aprecieri și pentru că v-ați abonat. Suntem onorați!
Respect 👍👍
Mulțumim pentru sfaturi,foarte utile,poate ne ajutati si cu un filmuleț despre cum sa tencuim,multumesc
Voi reveni si cu un tutorial dedicat tencuielilor.
Este foarte practic acest video și pe înțelesul tuturor. Remarc cu bucurie cum acest domn vorbește frumos și foarte corect din punct de vedere gramatical. Parcă ne-a vorbit un preot.
Vă mulțumesc frumos pentru apreciere!
A doua mana de glet tot ipsos ați folosit?
FELICITARI !
Frumos spus, frumos lucrat! Respect!
Vă mulțumesc foarte frumos!
Bravo ție meserie și meseriașule..!..frumos și corect!
Vă mulțumesc foarte frumos distinsă doamnă!
Va multumesc pentru postare. Plasa in ce caz se pune?
Foarte explicit și pe înțelesul fiecăruia
Mă bucur. Mulțumesc pentru apreciere!
Aveti o mana de artist!
Excelent!
Lu crez
In domeniu și adevărul este că gletierele profesionale parfais sunt nemaipomenite
Felicitări,ești un artist!👏👏
Vă mulțumesc frumos pentru apreciere!
Va multumesc frumos pentru ca dati mai departe din experienta dumneavoastra. Ca incepator in domeniu, sunt pus in fata unui mini proiect in apartamentul in care locuim pentru a renova cateva camere. Va doresc mult spor si perseverenta mai departe. De ce nu, sper sa putem colabora, in cadrul unui episod de podcast, daca vreodata veti avea placerea sa veniti la Ploiesti, judetul Prahova. Multa sanatate!
The master❤
Trag glet de 20 ani dar eu incep de sus in jos ca sa nu murdaresc pereti convingema dami un motiv bine intemeiat ca sa incep prima data de jos cind ajungi sus poate sa.ti cada material pe zona care tu deja ai dat o mina se poate curata dar daca incepi de sus in jos nu o sa ai problema aceasta
super fain...multumim
Salut, foarte misto si educativ acest video. As dori un sfat legat de repararea tavanului dupa ce a trecut prin mana meseriasilor de la firma de constructii a dezvoltatorului. Baietii l-au gletuit in graba si e plin de mici gaurele, unele adanci de 1mm de zici ca mi-au iesit termitele prin el.Pe langa acestea s-au format pe alocuri zone de cate-o palma cu adancituri de ~0.2mm, probabil de la finisarea superficiala. Tavanul e deja amorsat si data prima mana de var, dar si acesta destul de diluat si slab calitativ (avantajul e ca am incercat aderenta cu putin glet peste prima mana de var si face o priza buna incat se desprinde cu totul pana la tencuiala - poate nu mai este nevoie sa razuiesc si pot repara direct peste). Intrebarea mea ar fi daca e corect din punct de vedere tehnic sa astup meticulos gaurelele cu glet de umplere, le slefuiesc sa fie din nou planeitate, iar la final vin cu un strat de glet de finisare gata preparat. Ce parere ai, sau daca exista o solutie si mai eficienta as vrea sa o aud. Multumesc!
Salutare, multumesc frumos pentru mesaj.
Aș amorsa suprafața, apoi aș aplica 2 straturi de glet în pastă (deja pregătit în găleată).
Apoi, aș verifica cu un șmirghel dacă sunt rămase bavuri, după care aș aplica două straturi de lavabil cu acoperire bună.
Spor!
Frumos. Multumim
Cu mult drag!
Mestere se poate folosi o slefuitoare (girafa) cuplata la un aspirator pt evitarea prafului,si merge mult mai repede,,like pt sfaturi dar totusi merge cam incet acest sistem de gletuire,, daca avem o vila intreaga de gletuit si vopsea lavabila cred ca va dura prea mult,,,sau un apartament unde peretii nu sunt indreptati cu tencuiala,,,ok,,bun si asa,,,m-am abonat cu mare drag,,,succes pe viitor !!👍
Încerc să merg pe o zonă diferită de cea industrială.
Niciodată nu se v-a obține un finisaj lucrat cu instrumente mecanice, așa cum este oferit de două mâini delicate.
Vă mulțumesc foarte frumos pentru abonare și mesaj!
Bravo tati ai reusit sa ruinezi o uzina intreaga de producatori de jlefuitoare cu aspiratie . Te salut si multa sanatate
Bun mesaj! Vă mulțumesc distinse domn!
Respekt foarte frumos explicat
Vă mulțumim distinsă doamnă!
Super! Multumim!
Cu mult drag!
Pana la urma gletul se niveleaza/intinde pana se usuca? Multumesc pt. Tutorial.
Pt aplicarea gletului pe perete cu denivelari se alica cu gletiere neflexibile gletul,iar pentru finisare se folosesc gletiere flexibile
Poate fi și așa, de ce nu!?
Buna seara,
Am pus din greșeală gletul final înaintea celui de nivelare.. pot da a doua mâna tot cu cel de finisare? Mulțumesc
Îmmm. Să nu se exfolieze... Grijă!
Foarte frumos explicat!👍🙂
Vă mulțumesc foarte frumos!
Super workshop.
Mulțumim frumos! Țineți aproape de noi, lucrăm la alte videotutoriale foarte interesante despre cum să se aplice diferite tipuri de vopsele decorative.
Va salut cu respect! La colturile peretilor merge dat cu degetul ca sa iasa mai repede si mai bine?
Felicitari pt clip. A iesit peretele perfect. O sa incerc sa pun in practica la casa bunicilor pe suprafata mica sa vad daca imi iese 😂.
Multumesc pt explicati. Asi vrea daca se poate sa i-mi spuneti cu se repara un zid de piatra la o casa batineasca din lemn. Zidul deci sustinerea case e din piatra si pe alocuri au cazut pietre .
Bună ziua.
- Primul pas este să recuperăm pietrele căzute, notându-le exact de unde au căzut sau verificându-le pe toate ce stau să cadă iminent.
- Apoi le vom spăla cu jet de apă să îndepărtăm praful.
- Curățăm prin rașchetare mortarul unde au fost lipite pietrele, spălăm cu jet de apă.
- După aceste operațiuni de recuperare, pregătim un mortar pe bază de ciment, nisip și var sau carbit.
- Aplicăm mortarul, montăm pietrele la locul lor în poziția inițială după care rostuim frumos exact așa cum a fost modelul original.
- După uscarea totală a operei, trebuie aplicat un protectiv siloxanic anti-alge și anti-mucegai.
Acest protectiv respinge apa de la exterior spre interiorul pietrelor și al mortarului.
@@DecorColor va foarte multumesc.multa sanatate si succes in tot ceace faceti
Foarte util și bine prezentat
Vă mulțumesc foarte frumos!
Vrem și o melodie frumoasă
Bravo , poate mai invata si tinerii nostrii ceva tehnici de baza. Totusi ar fi interesant sa le prezinti si tehnici moderne , in special cu gletiere mai mari. Sa mearga mai repede lucrarea ca tare mi e frica , ca se vor plictisi repede , tragind concluzii gresite , cum ca munca asta nu e pentru ei.
E bine ce faci , bravo.
Mulțumim pentru aprecieri!
Pur si simplu excelent!!
Vă mulțumesc foarte frumos!
Ce glet sa folosesc prima mâna de încărcare + a doua și finisare???
multumesc frumos pentru material - atat in privinta informatiei cat si a calitatii video. imi imaginez ca nu a fost usor de realizat. mult succes in continuare!
Toata stima pt o lucrare de la A la Z,doar o intrebare,cat timp lasati pt uscare de la stratul 1 la stratul 2 si 3?va multumesc
Primele straturi, le-am lucrat ud-pe-ud.
Stratul 3, poate fi aplicat a doua zi, fără probleme.
Spor!
Buna ziua ,
Va rog ,se poate sa postati un material video in care sa prezentati montarea corecta a coltarelor la glafuri , pereti ?
Multumesc anticipat
Cât de frumos vorbiți! Vă felicit pentru videoclip este foarte plăcut să te uiți la el! Mult succes în continuare , eu sunt abonat :D , sănătate multă !
Mulțumesc foarte frumos pentru aprecieri! Țineți aproape de noi, lucrăm la alte videotutoriale foarte interesante despre cum să se aplice diferite tipuri de vopsele decorative.
Buna
as dori sa știu dacă la repararea peretelui din interiorul camerei ,se poate folosi Rimano Ten -este tencuiala de Ipsos cu adaos de perlit.
Bună ziua!
Pe un perete interior din BCA înainte să dau glet, ce ar trebui să folosesc?
Bună seara!
Nu recomand gletuire directă peste BCA!
RECOMAND călduros următoarele:
1. Strat de amorsă, diluție cu apă 1:4 l pentru reducerea absorției suportului.
2. 1-2 srraturi de adeziv peste o plasă de armare
3. 2-3 straturi glet.
Spor!
@@DecorColor Mulțumesc!
Puteți să îmi dați vă rog un exemplu de adeziv care pot să îl folosesc?
Sau ce ar trebui să dau înainte de glet ?
Buna ziua,
Am un perete cu "bob de orez".. trebuie îndepărtat acest strat și apoi dat cu glet sau pot da cu lavabila direct?
Neapărat gletuit. Dacă doriți un efect decorativ atunci da, se poate aplica doar lavabilul peste imperfecțiunea suprafețelor. Aplicați înaintea lavabilului un strat de amorsă diluată corespunzător! Spor!
Dacă prima mână de glet se aplică pe vertical a doua mâna trebuie aplicata pe orizontal și a treia mâna pe vertical
Poate fi și așa, de ce nu!?
Bravo Cristi 👏👏👏!!!
Vă mulțumesc frumos distinse domn!
bravo
Am urmărit un episod din ciclul:
Asta se întâmplă atunci când Dumnezeu binecuvântează un om. Astfel, acel om este binecuvântat pe toate planurile !
Iar ca lucrurile să fie complete, întotdeauna când vom vedea astfel oameni, din peisaj nu au cum să lipsească criticii. "Tot ce este a mai fost, nu e nimic nou sub soare".
Oricum, domnule Cristi, cei interesați te vor urmări, atât aici cât și pe latura spirituală. Eu unul voi fi din aceia. Mie, ca unul care vrea să încerce să-și facă ceva singur, mi-a fost de mare ajutor ce am văzut aici. Începând de azi, am să-mi fac un astfel lucru singur. Meseriași "este" mulți în ziua de azi, însă profesioniștii sunt puțini, greu de găsit dar și scumpi. Întotdeauna, calitatea costă.
Încă ceva : De la început, clipul se adresează celor începători sau celor care vor să-și facă o astfel treabă singuri. Nu înțeleg comentariile critice ale meseriașilor ! Oameni buni, nu e pentru voi ! E pentru noi ăștia mai de jos ! E foarte simplu de înțeles !
Mulțumesc mult si pentru această postare !
Spor în toate !
Vorbești atât de frumos și calm. Mai rar așa meseriaș. Felicitări pentru tot ce faci! ❤
Bună, daca stratul de nivelare s-a uscat de tot(a trecut o săptămână), ar trebui amorsat inainte de a aplica stratul de finisare? Mulțumesc mult!
Vă salut cu drag! Nu, nu trebuie amorsat! Amorsarea este recomandată în situațiile trecerii unui timp îndelungat, al farinării sau expunerii la îngheț. se curăță suportul foarte bine după care se fixsează cu o amorsă adecvată. Spor!
@@DecorColor Am înțeles. Mulțumesc mult si o zi frumoasă!
Super.
Gletul gata preparat se poate aplica peste gletul grosier?
Multumesc
Da, desigur!
Ce parere aveti despre gletierele pt care se folosesc 2 maini? Dewalt sau level 5
Nu le cunosc, nu am lucrat cu ele.
Straturile de glet trebuiesc lasate sa se usuce, pt a aplica urmatorul strat?