"ישראל הראתה את העוצמה שלה": נרמול היחסים עם סעודיה באמת מעבר לפינה?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 сен 2024
  • כאן חדשות | אחרי שיעזוב את ישראל, יגיע ביידן לסעודִייה. נדמה שכבר נאמר הכל על הביקור הזה שאמור לפתוח דף חדש ביחסים בין הממשל הדמוקרטי לבית המלוכה הסעודי, ואולי להביא בשורה גם בנושא הנורמליזציה עם ישראל. שוחחנו עם גורמים סעודים ושמענו באופן הכי ישיר למה הם מצפים מהביקור הזה - והאם הנרמול עם ישראל באמת מעבר לפינה? הכתבה של רועי קייס מתוך חדשות הערב 11.07.22
    • כאן חדשות בטיקטוק ◄ / kan_news
    • כאן חדשות באינסטגרם ◄ / kan_news
    • כאן חדשות בפייסבוק ◄ / kan.news
    • להורדת יישומון כאן ◄ bit.ly/2NLO30g
    • להרשמה לערוץ היוטיוב שלנו ◄ goo.gl/oVdgEa
    • לאתר כאן הרשמי ◄ www.kan.org.il/

Комментарии • 38

  • @מרדכיישראל-ת8ס
    @מרדכיישראל-ת8ס 2 года назад +21

    ישראל חזקה עם ישראל חזק
    אנחנו לא צריכים להתקפל בפני אף אחד. ולא להתחנף לאף אחד. הפוך... הם צריכים אותנו.
    אל אל ישראל 🇮🇱❤️

  • @MENDEL111770
    @MENDEL111770 2 года назад +8

    מה שחשוב לזכור שארץ ישראל שייכת לעם ישראל ולאף אחד אין שם זכוץ לתת שום שטחים ומחוות לאף אחד

  • @גדעוןאלוני
    @גדעוןאלוני 2 года назад +14

    עם ישראל מושיט יד לשלום אל תייבשו אותנו...

  • @eldadholostoy3775
    @eldadholostoy3775 2 года назад +20

    איך לתת זכויות לפלסטינים שומר על עקרונות הסעודים אני לא מבין איך אתם קשורים אחד לשני חוץ מברשתות היברתיות

    • @dima25596
      @dima25596 2 года назад

      הסעודים רואים בפלסטינים אחים שלהם, יש להם זהות ערבית-מוסלמית משותפת הם כל מה"אומה" המוסלמית.

    • @mjohn5921
      @mjohn5921 2 года назад +3

      אין קשר. אז, היו סיבות גיאופוליטיות לאימוץ העמדה הזו בממלכה והיום זה כבר עץ גבוה מדי.

    • @NoS-hb8px
      @NoS-hb8px 2 года назад

      כבר כל המדינות הערביות נמאס להם מהפלסטינאים כי בם רק בוכים ואז תוקפים והז הם מתפלים למה לנו זה מגיע והעולם הערבי מבין את זה

  • @anes6236
    @anes6236 2 года назад +5

    זה צעד טוב למוסלמים שלום תמיד היה טוב

  • @foxeplay4428
    @foxeplay4428 2 года назад +3

    שלום תמורת שלום הם צריכים אותנו הרבה יותר ממה שאנחנו צריכים אותם יש שם הרבה אנשים טובים אבל לכל ה״פלסטינים״(שזאת המצאה אחת גדולה)לא צריך להיות קשר לשלום

  • @israelifellow6506
    @israelifellow6506 2 года назад +2

    שלום עם כל מדינה זה טוב, במיוחד עם מדינה שכנה, אבל לתת עוד זכויות ל"פלסטינים" במדינה שהוקמה בשביל היהודים, כמו שהציבור שלהם חושב זה יותר מדי.

  • @יואבנוימן-ג7י
    @יואבנוימן-ג7י 2 года назад +2

    0:58 אין מצב היא סעודית

  • @kobi-.d1098
    @kobi-.d1098 2 года назад +6

    2.
    בהצלחה 🥰✌🏼

  • @golanzikri9
    @golanzikri9 2 года назад

    אבל בכנות, מי שרוצה לדאוג לתושבי עזה יהודה ושומרון שיקח אותם לארצו ויתן להם זכויות. אנחנו שונים מידי. לא מסתדרים איתם.

  • @nonakotler3634
    @nonakotler3634 2 года назад +1

    שלום בישראל, שלום בעולם
    "כשתהיו גדולים, נקווה שכבר לא תצטרכו לשרת בצבא כי יהיה כבר שלום", כך איחלו לנו ההורים, כך איחלנו גם אנחנו לילדים שלנו. השנים עברו וגם הם הפכו לחיילים והשלום לא בא. איפה אנחנו טועים, מה אנחנו לא רואים ומתי יבוא שלום עלינו ועל כולם?
    נתחיל בדיוק ההגדרה של המילה "שלום". "שלום" מלשון שלמות. בעם ישראל שלמות תמיד התבטאה בהשלמה פנימית. זה התחיל בבבל העתיקה, כשאברהם גילה שכל הטבע הוא מערכת גלובלית ואינטגרלית, שכל חלקיה מקושרים בהדדיות ובהשלמה. את הגילוי הזה אברהם חלק עם כל העמים שהיו בסביבה, והסביר שהאבולוציה מקדמת את המין האנושי למצב של שלום והשלמה, חיבור מעל כל ההבדלים ופיתוח אהבה מעל כל דחייה. מי שקלט את הרעיון הרוחני התקבץ סביבו, והם הפכו לקהילת תלמידים שמנתה אלפים ורבבות. מהם התהווה בהמשך עם ישראל, כפי שמתאר זאת הרמב"ם בספר המדע.
    במהלך ההיסטוריה היחסים בעם ישראל עברו עליות ומורדות. כאשר שנאת חינם השתלטה עלינו מבפנים, קמו עלינו גם אויבים חיצוניים והארץ הקיאה אותנו מתוכה. במשך אלפיים שנות גלות שנאת האומות הכריחה אותנו להתקרב קצת בינינו ולתמוך אחד בשני בעת צרה. מאז שחזרנו לכאן והקמנו מדינה, שוב התעצמה בינינו הדחייה, כמו גם חוסר ההתחשבות, הפילוג והשנאה. היחסים האגואיסטיים הללו מערערים את יסוד הקיום של עם ישראל, שהוא חיבור מעל ההבדלים, אהבה והשלמה. לכן בהגדרה רוחנית אפשר לומר שאנחנו לא נחשבים עדיין לעם ישראל, כי בלי שלום בינינו, אין טעם לחלום על שלום של ממש עם עמים אחרים.
    התנאי המקדים לשלום עם השכנים שלנו ועם העולם, הוא חיבור פנימי בקרב עם ישראל. אם נלמד לעשות שלום בינינו, לבנות חברה שאנשיה וכל המנגנונים שלה יפעלו מתוך אהבה ונתינה, כולם יראו בנו דוגמה מופלאה, ויבקשו להעתיק אליהם את שיטת הקיום בחיבור ובהשלמה, זו משמעות הביטוי להיות "אור לגויים". בעולם המקושר שהולך ומתהווה לנגד עינינו, כאשר כולם תלויים בכולם, דוגמה כזו תביע את צורת הקשר שהאנושות חייבת לסגל כדי לשרוד את המחר. תכל'ס, כדי להביא שלום עלינו, אנחנו צריכים להפנות את עיקר תשומת הלב שלנו פנימה, לבניית חיבור בתוך עם ישראל. זה ידרוש מהפכה חינוכית-תרבותית כלל-חברתית, שתעשה שימוש בכל הכלים האפשריים: כלי תקשורת, רשתות חברתיות, מוסדות חינוך ותרבות, הקצאת זמן לחיבור בין אנשים במקומות העבודה, ועוד ועוד.
    העתיד הטוב יכול להיות רק בחיבור, זה כבר ברור, אבל כל עוד אנחנו "לא מספקים את הסחורה", אין מי שיוציא את העולם מכל המשברים והמצוקה. לכן כולם סובלים בגלל הפיגור שלנו, וכולם כועסים עלינו ומאשימים אותנו. למרבה הצער, ישראל נתפסת כיום כגורם שלילי ביותר שעדיף היה להעבירו מהעולם. במבט רחב, האיחוד הישראלי הוא צעד ראשון בדרך לאיחוד כלל-אנושי. בהדרגה נלמד לבנות רשת קשר פנימית בין כולם, ובתוכה יתגלה כוח עליון של אהבה ונתינה. כולם ירגישו קרובים ופתוחים זה לזה, ותחום המחקר העיקרי יהיה איך אנחנו מגדילים את החיבור ועושים שלום אמיתי בעולם.

  • @hopp5737
    @hopp5737 2 года назад

    תודה לביד התותח

  • @yanzkov7872
    @yanzkov7872 2 года назад

    הכל בסדר איזה כייף בטורקיה חלום

  • @user-rw5jb2on5y
    @user-rw5jb2on5y 2 года назад

    להאכיל את הדיכאון במשמעות
    אנחנו חיים בזמנים מיוחדים. אם בעבר אנשים היו מחוברים יותר לאדמה, היום הכול מלאכותי. אנחנו נולדים בין כותלי בית היולדות, עוברים לחיות בין קירות הדירות, אחר כך בין קירות בית הספר ואז לרוב כלואים בין קירות מקום העבודה. המעבר מהחוץ לפנים שינה את הגישה שלנו לחיים.
    השינוי הזה משפיע גם על מצב הרוח שלנו. מרכז המחקר של אוקספורד פרסם לאחרונה דו"ח המראה כי במדינות רבות "אנשים מאובחנים עם דיכאון בגיל מוקדם יותר מאשר בעבר". למשל, בשנת 1996 בדנמרק השיעור הגבוה ביותר של אנשים שאובחנו עם דיכאון היה בסביבות גיל חמישים. עשרים שנה מאוחר יותר, השיעור הגבוה ביותר של אנשים שאובחנו עם דיכאון היו בני עשרים וארבע.
    כדי למנוע דיכאון בדורנו עלינו להשקיע בגישה נכונה ומותאמת, מכיוון שאנשים אינם מותאמים יותר לחיים הטבעיים. ההשקעה אינה כלכלית, אלא עלינו לבנות מעטפת שתשמש כמתווך בין הדור החדש למציאות שבה הוא חי. המעטפת הזו צריכה להכין אותם לחיים בכל רמה - אישית, חברתית וסביבתית. הצעירים צריכים ללמוד כיצד להתקשר ולהתחבר אחד עם השני ועם הטבע. אחרת, הם ידעכו, כפי שכבר קורה להם.
    אם בעבר אנשים היו שוהים בחוץ יותר ממה שהם היום, וחלק גדול מחייהם כלל התקשרות עם אנשים אחרים, היום אנחנו עושים הכול באינטרנט, והסביבה בחוץ פחות מעניינת אותנו. ההתקדמות הטכנולוגית של העשורים האחרונים עטפה אותנו בגאדג'טים וניתקה אותנו מאנשים. אפילו האוכל הפך תעשייתי ומחומם במיקרוגל.
    אנחנו לא צריכים להתנער מהטכנולוגיה, אלא לאזן את החיים. איך? ליצור קשרים אנושיים בונים, חיוביים ותומכים. כשאנשים יגלו שהקשרים עם אחרים מספקים אותם בדרכים שהטכנולוגיה לא יכולה, הם יקפידו לטפח אותם.
    הבעיה היא שאנשים מרגישים שהקשרים עם אחרים הם תחרותיים - כל אחד מנסה להערים על האחרים ולהתנשא עליהם - והם מראש מתעייפים ופונים באופן טבעי לסביבה הדיגיטלית, שהיא פחות תחרותית ופוגענית.
    אבל אם לאנשים היו חוויות חיוביות כתוצאה מיחסים עם אחרים והם היו חשים סיפוק ואושר, אז לא הייתה להם סיבה לסגת לסביבה וירטואלית. הם היו מוצאים משמעות בחיים - מה שאף טכנולוגיה לא יכולה להעניק להם.
    הנתינה ההדדית נותנת תכלית לכל מה שאנו עושים. כשאנחנו עושים משהו בשביל אדם אחר, זה נשאר. המעשה מקבל חיים משלו, משמעות חדשה, והוא משפיע על חיינו ועל חיי אחרים בדרכים שאיננו יכולים לחזות. כשאנחנו עושים משהו באינטרנט, עם עצמנו, המעשה שלנו הולך לאיבוד בענן הדיגיטלי ומותיר אותנו בתחושת ריקנות חסרת משמעות.
    לכן כדי לרפא את הדיכאון צריך למצוא דרכים לעודד אנשים לצאת, לתקשר ולהתחבר לאנשים אחרים. זה יוסיף להם שמחה, סיפוק ומשמעות, ומשמעות בחיים יכולה למנוע דיכאון..

  • @igalmedhekar3343
    @igalmedhekar3343 2 года назад +1

    3

  • @eliranpinhasov5940
    @eliranpinhasov5940 2 года назад +1

    1