Γιατί ΠΑΡΑΤΗΣΕ ο Κυρίτσης την Πληροφορική? Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για Facepalm #1

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 26 янв 2025

Комментарии • 183

  • @tismanasou
    @tismanasou 2 года назад +127

    Το ότι υπάρχουν άτομα που δουλεύουν σε εταιρείες FANG χωρίς πτυχίο δε σημαίνει ότι αποτελούν το μέσο όρο. Και σίγουρα αυτό δε σημαίνει ότι επειδή υπάρχουν αυτά τα άτομα, δεν χρειάζεται να σπουδάσει κανεις στη ζωή του παρά να παρακολουθεί βίντεο στο Udemy για το πώς να γράψει JavaScript.

    • @arseniosnadira6757
      @arseniosnadira6757 2 года назад +30

      Θα συμφωνήσω μαζί σου. Πλέον οι σχολές της Πληροφορικής δεν βρίσκονται στην οδυνηρή κατάσταση που περιγράφεται στο βίντεο.

    • @nickgavriilidis8888
      @nickgavriilidis8888 2 года назад +11

      @@arseniosnadira6757 Η ιστοσελίδα του πανεπιστημίου μακεδονίας πάντως είναι. XD

    • @__-dg8sb
      @__-dg8sb 2 года назад +21

      Προσωπικά φοιτώ στο Πολυτεχνείου Κρήτης (ΗΜΜΥ) και θα έλεγα ότι οι συνθήκες είναι αρκετά καλές . Όσο αφορά το κομμάτι της πληροφορικής, που γίνεται έντονα λόγος έχω για την ώρα ασχοληθεί με τις γλώσσες Java, C και Δομές Δεδομένων. Για το εκάστοτε μάθημα έχουμε 2 βοηθούς για το πρακτικό κομμάτι στη διάθεση μας, με τους οποίους προσεγγίζουμε τα τρέχοντα τόσο στο αμφιθέατρο όσο και σε pc στο μηχανογραφικό. Θεωρώ, επομένως, χαζό το να κάτσεις να ψαχτείς μόνος σου γι αυτά όταν μπορείς (αν μπορείς εννοείται) να έχεις όλους αυτούς από πάνω σου να σε κατευθύνουν.
      + βαθμοί, deadlines σε προετοιμάζουν για την μελλοντική σου εργασία, δεν έχεις κάτι τέτοιο όταν μαθαίνεις μόνος
      + σαν φοιτητής μπορείς ή μάλλον πρέπει να ψάχνεις πράγματα και από μόνος σου, οπλισμένος, όμως, με έναν "επιστημονικό" τρόπο προσέγγισης της γνώσης
      Όπως και να έχει, νομίζω αξίζει να σπουδάσει κανείς, εάν έχει την δυνατότητα, όχι μόνο για την τεχνική γνώση αλλά και για την γενικότερη σφυρηλάτηση της προσωπικότητάς του.

    • @oplon82
      @oplon82 2 года назад +3

      Αν κάποιος θέλει να μάθει Java ή C# για παράδειγμα δεν χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου. Και πολλές εταιρείες αδιαφορούν αν εσύ έχεις το χαρτί. Τις ενδιαφέρει να μπορείς να κάνεις τη δουλειά. Αμφότεροι θα πρέπει να αποδείξουν ότι ξέρουν. Αυτή είναι η αλήθεια.

    • @__-dg8sb
      @__-dg8sb 2 года назад +1

      @@oplon82 Εννοείται ρε μαν, δεν λεω αυτο, θα μπορουσες να ανακαλυψεις τις γλωσσες και μονος σου χωρις καν βοήθεια απο ιντερνετι, γιατι να το κανεις ομως οταν μπορεις να εχεις οσα περιέγραψα παραπάνω; Θελω να πω, αν μπορεις να σπουδάσεις κανε το, τα οφελη πολλαπλά..

  • @theovas4600
    @theovas4600 2 года назад +123

    Πρέπει ένας κοινωνιολόγος να ερευνήσει το φαινόμενο της τεμπελιάς των γραμματέων κάθε πανεπιστημίου. Είναι απίστευτο πόσο πολύ ξυνονται

    • @heraclitop7904
      @heraclitop7904 2 года назад

      Αφου ειναι ολες κοτες εκει... Κοτεϊshon

    • @georgep2701
      @georgep2701 2 года назад +1

      Και νόμιζα ότι μόνο στο τμήμα μου παίζανε πασιέντζα και δε δουλεύουν 😂

    • @FonikosGazmas
      @FonikosGazmas 2 года назад

      Δημοσιοι υπαλληλοι που θα επρεπε να ειχαν ξυλωθει περυσι αυτοι ειναι οι γραμματεις και οι φαρισαιοι μεσα στα πανεπιστημια... Παιρνει 3 μηνες για μια βεβαιωση!!! (Αναλογιζοντας και επανεξεταζωντας τις επιλογες στην ζωη μου.... ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΝΟ)

    • @theovas4600
      @theovas4600 2 года назад +4

      @@georgep2701 στο δικό μου ο ένας δουλεύει από το σπίτι, αλλά δεν έχει δώσει τα προσωπικά του στοιχεία για χρήση. Κοινώς δεν εξυπηρετεί. Ο δεύτερος σε παραπέμπει πάντοτε στον τρίτο. Ο τρίτος δουλεύει όντως και καλύπτει τους πάντες...

    • @ioanniskyriazopoulos3809
      @ioanniskyriazopoulos3809 2 года назад +1

      ξύνονται γιατί μπορούν. Αναζήτησε τον θεσμό του συνηγόρου του φοιτητή.

  • @axonis2306
    @axonis2306 2 года назад +4

    Thanks!

  • @axonis2306
    @axonis2306 2 года назад +33

    Εξαιρετικά οδυνηρό αυτό το βίντεο σε όσους τα έχουν περάσει. Τυχερός όποιος δεν είχε τέτοια θέματα.
    Και όταν λέω τα έχουν περάσει, τα έχουν περάσει χωρίς happy end ή χωρίς να το αποφασίσουν νωρίς & ενσυνείδητα όπως ο Κυρίτσης.

  • @andreasmargonis6655
    @andreasmargonis6655 2 года назад +16

    Να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου στο τμήμα Οικονομικών επιστημών του ΕΚΠΑ και του ΟΠΑ. Και στα δύο τμήματα η εμπειρία μου με τους διοικητικούς υπαλλήλους ήταν ότι χειρότερο, αλλά διαφορετικό πράγμα η διδασκαλία. Προφανώς είχα κακούς καθηγητές και ζορίστηκα πολύ στο να περάσω κάποια μαθήματα αλλά είχα και φανταστικούς καθηγητές οι οποίοι αναπλήρωσαν και με το παραπάνω τα κενά που μας άφησαν οι κακοί καθηγητές.
    Από κει και πέρα θεωρώ ότι οι γνώσεις που αποκτά στο πανεπιστήμιο δεν αναπληρώνονται με τίποτα με διαδικτυακά σεμινάρια ειδικά στην εποχή που ζούμε τώρα όπου κυκλοφορούν πολλοί τσαρλατάνοι με δήθεν γνώσεις στα οικονομικά και στις επενδύσεις.
    Σχετικά με την αξία του πτυχίου, φοιτητές που ήταν πολύ καλύτεροι από εμένα δυστυχώς έχουν εργασία πολύ χειρότερη από τη δική μου. Θεωρώ ότι το πτυχίο δεν σου εξασφαλίζει καλή δουλειά αλλά σου εξασφαλίζει τις καλύτερες πιθανότητες του να βρεις καλή δουλειά. Από κει και πέρα και άλλοι παράγοντες παίζουν το ρόλο τους και πότε δεν μπορείς να είσαι απόλυτα εξασφαλισμένος στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

  • @artysalt
    @artysalt 2 года назад +3

    Αν είχες γίνει προγραμματιστής δεν θα έβλεπα τα βίντεο σου τα τελευταία 3 χρόνια ενώ τρώω μεσημεριανό (ή βραδινό όπως τώρα). Bro, keep up the good work!

  • @ArrowLavi
    @ArrowLavi 2 года назад +6

    Ααααχ μας είχαν βάλει εν έτει 2013 να γράψουμε κώδικα για microcontroller σε assembly σε χαρτί στις τελικές εξετάσεις του μαθήματος... Σε χαρτί!! Ευτυχώς στο μάθημα επεξεργασίας εικόνας/βίντεο δεν μας βάλαν να κόψουμε φιλμ με το χέρι για να κάνουμε το μοντάζ ξέρω γω...

    • @ArrowLavi
      @ArrowLavi 2 года назад

      @@1Eagler Assembly? Σε εξετάσεις τις 1:30 ώρας με χαρτί και στυλό? Οριακά έφτανε η ώρα μόνο για να γράψεις το προγραμμα που ζητούσε η εξέταση όχι να κάτσεις να σκεφτείς τι πρεπει να διορθώσεις...

  • @user-wh8jm6sb1o
    @user-wh8jm6sb1o 2 года назад +21

    Το κορυφαίο που ακούω συνέχεια, μα ήταν μαθητής-μαθήτρια του 19 στο σχολείο αλλά στις πανελλήνιες έγραψε 9. Χαχαχα για γέλια είμαστε.

  • @Stri4ker21
    @Stri4ker21 2 года назад +74

    Κυρίτση, θεωρώ ότι είσαι ένας άνθρωπος υψηλής νοημοσύνης, αυτοδημιούργητος και ψυχαγωγικός. Είτε έχεις πτυχίο είτε όχι, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχαινες στην ζωή σου. Λες μεγάλες αλήθειες στο βίντεο, αλλά διαφωνώ με το τελικό συμπέρασμα. Ναι, υπάρχουν πολλές παθογένειες στα ελληνικά πανεπιστήμια, κακές υποδομές, κακή νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου - μπορώ να σου πω αμέτρητες ιστορίες με την γραμματεία- χαμηλό επίπεδο από το πρόγραμμα σπουδών, υποχρηματοδότηση, έλλειψη καθηγητών κλπ. Αλλά ακόμη και σε αυτό το χαμηλό επίπεδο, μια σχολή πληροφορικής μπορεί να σου παρέχει κάποιες βασικές γνώσεις ώστε να επεκταθείς μετά επαγγελματικά.
    Εγώ ας πούμε αποφοίτησα πρόσφατα από ένα επαρχιώτικο Πανεπιστήμιο(πρώην ΤΕΙ με το παλιό καθεστώς) χαμηλού επιπέδου και μορίων. Το επίπεδο δυσκολίας είναι χαμηλό και οι περισσότεροι φοιτητές απλά περνάνε τα μαθήματα διαβάζοντας τα sos ή με παλιά θέματα της εξεταστικής. Αλλά ακόμη και σε αυτή την σχολή, εγώ που πήρα κατεύθυνση λογισμικού, είχα μαθήματα όπως προγραμματισμός 1&2 όπου μάθαινα C, μετά είχα μάθημα αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός με C++ , μετά υπήρχαν πιο προχωρημένα μαθήματα όπως Δομές Δεδομένων(απλές/διπλές συνδεδεμένες λίστες, δυαδικά δέντρα κλπ) και προηγμένα θέματα αλγορίθμων(αλγόριθμος Huffman, Dijkstra, σωρός μεγίστους, ταξινόμησης κλπ). Και υπήρχαν μαθήματα επιλογής όπως προγραμματισμός internet(css, html) και προγραμματισμός με Java.
    Ναι, οκ, μπορεί κάποιος υπερ-νέρντουλας να πάρει ένα βιβλίο 700 σελίδων, να διαβάζει 5 ώρες την ημέρα και μέσα σε 4 μήνες να καλύψει όλη την ύλη των 4 μαθημάτων που ανέφερα. Πόσοι, όμως, είναι τόσο νέρντουλες ώστε να έχουν την πειθαρχία και το κίνητρο για να ασχοληθούν αυτοδίδακτα και να τα μάθουν όλα μόνοι τους; Και στο εξωτερικό άμα διαβάσεις, όσοι θέλουν να γίνουν προγραμματιστές χωρίς πτυχίο, είτε λόγω αλλαγής επαγγέλματος είτε επειδή το γουστάρουν ως χόμπυ, οι περισσότεροι πληρώνουν λεφτά σε bootcamps, οπού τους κάνουν εντατική εκπαίδευση 5-7 ώρες την ημέρα για 4-5 μήνες ώστε να μάθουν μια γλώσσα προγραμματισμού, να φτιάξουν και 2-3 βασικά project για το πορτφόλιο και μετά τους προωθούν σε εταιρίες οι οποίες συνεργάζονται με το bootcamp. Και αυτά γίνονται στην Αμερική, δεν γνωρίζω καν άμα στην Ελλάδα υπάρχει παρόμοιο σύστημα με bootcamps.
    Άμα πας για κατεύθυνση δικτύων, τότε το πτυχίο είναι μονόδρομος. Οι περισσότεροι φοιτητές και ειδικά όσοι δεν είναι πολύ ψημένοι με την πληροφορική, επιλέγουν Δίκτυα γιατί ξέρουν ότι στην Ελλάδα οι μόνες σταθερές δουλειές είναι σε ΟΤΕ, Vodafone και NOVA. Δηλαδή στις μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες. Όσοι πάνε για λογισμικό, πρέπει να έχουν προσωπικό ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό. Μια χαρά είναι το πτυχίο(έστω για τυπικούς λόγους) και μπορείς να μάθεις τα basics από την σχολή, αλλά δεν θα βγεις επαγγελματίας προγραμματιστής από καμία σχολή. Θα πρέπει να ασχοληθείς περαιτέρω ώστε να βελτιώσεις τα skills σου στο προγραμματισμό, να μάθεις συγκεκριμένα frameworks που απαιτούν οι εταιρίες, ή και ακόμα να μάθεις καινούργια γλώσσα προγραμματισμού που αυτή την στιγμή είναι η πιο εμπορική. Το θέμα είναι ότι, άμα μάθεις τις θεμελιώδεις γνώσεις για τον προγραμματισμό, μετά όλα τα άλλα είναι κυρίως θέμα προσαρμογής. Για παράδειγμα, άμα μάθεις που λειτουργούν οι κλάσεις στην C++, μετά δεν θα σου είναι δύσκολο να μάθεις JAVA. Απλά θα πρέπει να μάθεις το συντακτικό.
    Εγώ ας πούμε πήρα το πτυχίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχω τα προσόντα για επαγγελματίας προγραμματιστής. Ασχολούμαι με C++, έχω μάθει τα βασικά, είμαι σε φάση που ψάχνομαι να φτιάξω τα πρώτα προσωπικά project και σκέφτομαι να βάλω συνδρομή στο leetcode για εξάσκηση. Κατά 90% δεν θα ασχοληθώ με τον προγραμματισμό, γιατί όσο ήμουν στην σχολή, ήμουν ο κλασικός κόπρος που απλά ήθελε να περάσει τα μαθήματα και να τελειώνω. Αλλά ξέρω περιπτώσεις 1-2 φοιτητών, που όσο ήταν στην σχολή, πέρα από τα διαβάσματα των μαθημάτων, είχαν σαν χόμπι τον προγραμματισμό και μέσα σε 4 χρόνια απέκτησαν τρομερές δεξιότητες. Ο ένας ήδη δουλεύει σε εταιρία web development στην Αθήνα και ο άλλος πήγε για πρακτική με το πρόγραμμα ERASMUS στο εξωτερικό και τον κράτησαν μόνιμο για προγραμματιστή.

    • @faidont.7761
      @faidont.7761 2 года назад

      Κατά την γνώμη μου ο Κυρίτσης, όπως και οι περισσότεροι έλληνες, έχουν κακώς συνδυάσει την έννοια του πτυχίου με την αναζήτηση εργασίας. Το πανεπιστήμιο δεν είναι σχεδιασμένο ώστε να προετοιμάζει τους φοιτητές του για κάποια ενδεχόμενη άμεση επαγγελματική αποκατάσταση μετά την απόκτηση του πτυχίου, αλλά αντιθέτως εξοικειώνει και αναδεικνύει στον φοιτητή την επιστήμη γύρο από το αντικείμενο της επιλογής του. Δεν υποτίθεται ότι θα σπουδάσεις πληροφορική για να βγεις μετά από 4 χρόνια και να δουλέψεις ως προγραμματιστής, το πανεπιστήμιο δεν σε προετοιμάζει για αυτό τον σκοπό. Η θέση του πανεπιστημίου είναι να βοηθήσει τον φοιτητή να κατανοήσει τις ιδέες και τις έννοιες που πραγματεύεται το αντικείμενό του, ως επιστήμονας, και να του δώσει ερεθίσματα και ένα βασικό επίπεδο γνώσεως ώστε να βελτιωθεί σε αυτό σε μετέπειτα επίπεδα - όπως στην ειδίκευση του μεταπτυχιακού. Επίσης, το πανεπιστήμιο έχει ως βάση την δημιουργία ακαδημαϊκών επιστημών ή/και ερευνητών που θα συμμετάσχουν με τον δικό τους τρόπο στην επιστημονική κοινότητα του αντίστοιχου αντικειμένου. Τον πιο πρακτικό χαρακτήρα επαγγελματικής αποκατάστασης κατείχαν τα ΤΕΙ, αλλά δυστυχώς αντί να αναμορφωθούν και να ανασχηματιστούν σε κάτι πιο επίκαιρο και χρήσιμο, κατέληξαν να καταργηθούν με αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι φοιτητές να μπερδεύονται και να μη κατανοούν το σκοπό του πανεπιστημίου...

    • @firepurger
      @firepurger 2 года назад +1

      συμφωνώ απόλυτα.

    • @sideris2510
      @sideris2510 2 года назад +4

      Αν και καθουμενος μιλας ορθά. Επίσης τολμώ να πω οτι οποιαδήποτε θετική σχολή και αν τελειώσεις, είσαι "αναγκασμένος" να μάθεις 1-2 γλώσσες προγραμματισμού για να κάνεις τη δουλειά σου. Οπότε θεωρώ οτι είναι κρίμα φοιτητές πληροφορικής να μην παίρνουν το πλεονέκτημα που τους δίνεται και να ξεκινήσουν ένα βήμα πιο μπροστά απο τους υπόλοιπους.

    • @TimL_
      @TimL_ 2 года назад +3

      Απορώ αν υπάρχει άλλη τέτοια βιομηχανία επιστημονικού αντικειμένου, με κύρος, που να παίρνει έστω και λίγο στα σοβαρά κόσμο δίχως καμία τριτοβάθμια εκπαίδευση στον τομέα. Τα θέματα που περιγράφεις (βασικές αρχές προγραμματισμού, αλγορίθμων, και δομών δεδομένων) είναι τα απολύτως θεμελιώδη, μετά βίας επαρκούν ακόμα και για προπτυχιακό επίπεδο. Το αντικείμενο της πληροφορικής είναι εξαιρετικά ευρύ, και χρειάζεται κανείς να έχει σφαιρική εικόνα για να είναι επαρκής επιστήμων / επαγγελματίας. Δηλαδή χωρίς γνώσεις ανάλυσης αλγορίθμων, αρχιτεκτονικής υπολογιστών, κατανεμημένων συστημάτων κλπ κλπ (τα οποία προϋποθέτουν τεχνικές και μαθηματικές γνώσεις που αποκτώνται στο πανεπιστήμιο) δεν μπορεί να είναι κανείς καλός μηχανικός λογισμικού ούτε db admin ούτε web dev ούτε οτιδήποτε. Μόνο ένα code monkey.

    • @Stri4ker21
      @Stri4ker21 2 года назад +3

      @@TimL_ Φίλε μου δεν διαφωνώ καθόλου με αυτά που γράφεις, αλλά εγώ αναφερόμουν αυστηρά σε μαθήματα προγραμματισμού στην σχολή ως απάντηση στην περιπέτεια του Κυρίτση με την Java, που δεν έμαθε στα σοβαρά στην σχολή του. Έχουμε κάνει και μαθήματα όπως αρχιτεκτονική, αλγόριθμοι και πολυπλοκότητα, σχεδιασμός και ανάλυση κατανεμημένων συστημάτων κλπ. Και η δικιά μου η σχολή είναι χαμηλού επίπεδου όπως είπα. Σε σχολές υψηλότερου επίπεδου όπως πχ ΕΜΠ το επίπεδο εκπαίδευσης είναι μεγαλύτερο και οι φοιτητές αποκτούν καλύτερα προσόντα. Αλλά θα μείνω στον όρο code monkey. Όσο και να σου φαίνεται περίεργο, πολλά άτομα απλά γουστάρουν προγραμματισμό και θέλουν να ασχολούνται μόνο με κώδικα. Στο εξωτερικό είναι συνηθής πρακτική για άτομα που δεν σπουδάζουν CS, να πηγαίνουν σε bootcamps όπου με εκπαίδευση 5-6 μηνών σε κάποια εμπορική γλώσσα προγραμματισμού, βρίσκουν δουλειά σαν entry level developers και είναι ικανοποιημένοι. Ξεκινάνε σαν entry/junior developers και μπορεί να φτάσουν μέχρι mid-level με 2-3 χρόνια εμπειρίας, αλλά δεν τους νοιάζει να γίνουν senior developers. Δεν τους νοιάζει να φτάσουν σε επίπεδο management και design. Αυτά για το εξωτερικό και ιδιαίτερα για την Αμερική. Τώρα στην Ελλάδα δεν έχω πλήρη εικόνα, αλλά όπως ανέφερα ξέρω 2-3 περιπτώσεις παιδιών που με προσωπική ενασχόληση βρήκαν δουλειά σαν προγραμματιστές(αν και ο ένας είναι εξωτερικό).

  • @travisbickle8642
    @travisbickle8642 2 года назад +6

    Οσον αφορα τον προγραμματισμο στο ιντερνετ υπαρχουν ολα τα resources και ολα τα tutorials απο ενα σωρο διαφορετικες πηγες για οποιαδηποτε τεχνολογια και γλωσσα προγραμματισμου θελει να μαθει κανεις. Υπαρχουν και roadmaps που σου δειχνουν τι να μαθεις, γιατι να το μαθεις και με ποια σειρα να το μαθεις αναλογα με τον τομεα του development που θελεις να ασχοληθεις. Μπορεις επισης να μαθεις και τα πιο θεωρητικα γυρω απο την πληροφορικη, πως να σκεφτεσαι αλγοριθμικα, πως να επιλεγεις τον καταλληλοτερο αλγοριθμο, την πιο καταλληλη δομη δεδομενων, ικανοτητες κατακερματισμου ενος προβληματος σε απλουστερα κλπ Δεν περιμενεις απο κανεναν καθηγητη και απο κανενα πανεπιστημιο να σου δειξει το τι και το πως. Ο αυτοδιδακτος προγραμματιστης λοιπον θεωρω πως στεκει 100%. Τωρα το αν μπορει ο καθενας να τα καταφερει μονος του αυτο ειναι μια αλλη ιστορια. Εχει να κανει καθαρα με το ποση πειθαρχια και θεληση εχει για να κατσει και να διαβασει μονος χωρις την καθοδηγηση της σχολης, ειναι δυσκολο καθως πρεπει να θεσει deadlines για τα projects του μονος και να ειναι αυστηρος με τον εαυτο του αν θελει να δει αποτελεσματα.

  • @CRISFROMGREECE
    @CRISFROMGREECE 2 года назад +5

    Ένα έχω να σού πω αγαπητέ Κυρίτση. Ευτυχώς πού δεν πήρες πτυχίο. Το ''αισθάνομαι άσχημα πού το γράφω'' το ανταλλάσω τελείως εγωιστικά και άνετα με το '' αισθάνομαι υπέροχα πού σε ακούω'', κάθε φορά. Εξάλλου είσαι ο καθηγητής της καρδιάς μου στα ''κομπιούτερ'ς'' , στα οποία και είμαι, στις πρώτες τάξεις τού δημοτικού ακόμη.

  • @Nestoras_Zogopoulos
    @Nestoras_Zogopoulos 2 года назад +5

    Γνωρίζω φίλο που πέρασε σε γραφιστική σχολή με αντίστοιχα προβλήματα. Λόγω αναβάθμισης του συστήματος της σχολής, χάθηκαν όλες οι βαθμολογίες 2 ή 3ων χρόνων και στη γραμματεία δεν μπόρεσαν να βρουν καμια απολυτως άκρη. Μονάχα 2-3 μαθηματα κατάφερε να αποδείξει πως τα είχε περάσει επειδή είχαν κρατήσει κάποιο υλικό αρχείο, τα περισσότερα ηταν και πρακτικά μαθήματα. Τελικά παράτησε την σχολή, αλλα ευτυχώς ειχε ήδη πολυ καλο πορτφολιο και τωρα δουλεύει σε μεγάλο κανάλι.

  • @dimitrisantoniou4234
    @dimitrisantoniou4234 2 года назад +8

    Έχοντας τελειώσει πρόσφατα το τμήμα μηχανικών πληροφορικής στα Γιάννενα μπορώ να μπω ότι ειμαι γενικά ευχαριστημένος είχε ένα πολύ καλό εξοπλισμό σε σύγκριση πάντα για την Ελλάδα και μάθαινες πολλά πράγματα στο τομέα τις πληροφορικης εάν είχες όρεξη πάντα.

  • @gidovoskos1437
    @gidovoskos1437 2 года назад +14

    Δεν υπερβάλλω όταν λέω πως το 60% (ίσως και παραπάνω) της ενέργειας που δαπάνησα για να ολοκληρώσω τις σπουδές μου, ήταν για να ασχολούμαι και να βρίσκω λύσεις γύρω από θέματα και προβλήματα που προέκευπταν λόγω της ανύπαρκτης οργάνωσης της σχολής, παρά καθαυτό για τα μαθήματα και το διάβασμα. Γραμματεία που δεν έδινε απάντηση σε τίποτα, φοιτητική μέριμνα που τα έβαζε χύμα μέχρι και με το υπουργείο, άφαντοι καθηγητές, τρέξιμο για συγγράμματα, αμφιθέατρα που δεν χωρούσαν όλους τους φοιτητές, σύστημα δήλωσης μαθημάτων που δεν δούλεψε ποτέ αξιοπρεπώς, απαρχαιωμένα εργαστήρια, τεράστια κενά γνώσεων λόγω του τεχνικού λυκείου και ένα σορό άλλα θέματα που θα έπρεπε να είχαν λυθεί και να μην μου δημιουργούν τόσο άγχος χωρίς λόγο.. Αν μου έδιναν 1.000.000 για να το ξανακάνω όλο αυτό, ορκίζομαι ότι δεν θα το έπαιρνα! Σήμερα έχω μια αξιπρεπή δουλειά και επίσης διεκδικώ και μεταπτυχιακό τίτλο χάρις σε αυτό το πτυχίο. 'Ηταν μια μεγάλη εμπειρία και πράγματι αισθάνομαι και κάπως περίφανος.. Αλλά πραγματικά είναι κρίμα για τα νέα παιδιά να αναλώνονται στα προβήματα των πανεπιστημίων και να μην επενδύουν τον χρόνο τους δημιουργικά και ευχάριστα στις σπουδές.

  • @stavros152
    @stavros152 2 года назад +2

    Φίλε Άγγελε... Όπως είπες χαρακτηριστικότατα, παρόμοια κι εγώ όπως πολλά ακόμα νέα παιδιά, "τελείωσα" ΕΠΑΛ ηλεκτρολόγος. Αργότερα πορεύτηκα με πανελλήνιες σε ΤΕΙ Λάρισας το '15 και μετά απο πολλές ειδοποιήσεις στους γονείς μου απο το 2ο κιόλας μήνα οτι τα παω Απόσκατα και περνάω μαθήματα μόνο με Κίνο, δεν με πήραν απο κεί παραμόνο με άφησαν να συνεχίσω 4 χρόνια σαν μηδενικό. Μετά αποφάσισα να κάνω το δικό μου βήμα...
    Σπούδασα και μόλις τελείωσα σε ΙΕΚ (ιδιωτικό) με δικά μου λεφτά security 2ετές για προστασία προσώπων η χρηματοαποστολές. Σιγά σιγά όμως ανακάλυψα κι άλλα πράγματα που πραγματικά αγάπησα και αγαπώ, και τα παλεύω να τα μάθω μόνος απο YT, Google etc. μη έχοντας δεκάρα τσακιστή στην άκρη, αφού ότι βγαίνει φεύγει στο ΙΕΚ. 2 εξ αυτών είναι τα Αραβικά και το System Penetration Testing με Kali Linux - κάτι που μου έδωσε ώθηση ενα απο τα βίντεο σου, και τις πρώτες γνώσεις για να ξεκινήσω. Περιττό να πω - και για όσους ποθούν να πετυχουν κάτι που δεν έχουν λεφτά η φιλοδοξίες πως θα πετύχει - πως Ναι, εμαθα Και να μιλάω Αραβικά με σωστή γραμματική, Και να χειρίζομαι Λίνουξ, ανακαλύπτοντας πολλά μαγικά όσον αφορά το Ethical Hacking (με τελευταία μελέτη και επίτευξη του Reverse TCP Shell Attack - ΟΥΑΟΥ!) Η αλήθεια είναι πως και στα 2 θέλω να επενδύσω μελλοντικά σε φροντιστήρια και σεμινάρια, έτσι, για λήψη γνώσεων.
    Εδώ θα σταματήσω, τονίζοντας και χροστώντας σου μια Τεράστια Ευχαριστία, που με έσπρωξες σε αυτόν τον δρόμο. Θα ήθελα πολύ ίσως μελλοντικώς - και αν υπάρχει μια ικανή πρακτική γνώση πάνω στον τομέα - να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό, αν όχι με το security. Είναι μεγάλο πράγμα να ανακαλύπτεις κάτι απο το 0, χωρίς σχολές, αγγαρείες και πιέσεις. Τολμήστε παιδιά, μάθετε μόνοι, πιαστείτε, σκάψτε, πορευθείτε. Είναι σκέτη μαγεία... Ευχαριστώ για τον χρόνο 👊🏼👊🏼

  • @expsgeorge
    @expsgeorge Год назад +1

    Λες Αλήθειες ... αλλά απο 12:08 timestamp (και μετά) λες και την πραγματικότητα που ισχύει στον χωρο της Ι.Τ. παγκοσμίως .. Συνεχώς βελτιώνεσαι .. μετα το video με τις αλήθειες για τον αι βασιλάκη τον χοντρούλη της κοκακολας ανεβαίνεις στο επίπεδο της αξιοπιστίας :) μπράβο σου

  • @vasileiospgr
    @vasileiospgr 2 года назад +42

    Εγώ: - Καλημέρα σας, έχω ένα πρόβλημα με...
    Γραμματεία: - Μπες στο site και δες.

    • @r_e_m_i_x_7
      @r_e_m_i_x_7 2 года назад +6

      Site under construction

  • @kostas9216
    @kostas9216 2 года назад +2

    σε παρακαλω κανε ενα βιντεο για τις σπουδες πληροφορικης!εγω προσπωικα θελω να αλλαξω επαγγελμα και στα 40 να αρχισω κατι με πληροφορικη.σ ευχαριστουμε συνεχισε δυνατα!

  • @nickpispis9285
    @nickpispis9285 2 года назад +12

    Κυριτση σε παρακαλω κανε βιντεο για τις σπουδες πληροφορικης 🙏

  • @chrisvax7009
    @chrisvax7009 2 года назад +3

    δε ξεχναω που ειχα κανονισει ραντεβου για να δουμε την πτυχιακη μου και ο καθηγητης,μου απλα δεν ηρθε σε κανενα ραντεβου,δυο στα δυο δεν απαντουσε στα mail,και απλα σε καποια φαση μου στελνει ενα mail οτι αυτο το θεμα εχει ληξει θα πρεπει να τον βρω για να επιλεξουμε ενα αλλο μαζι,και μετα οταν επελεξα ενα αλλο με αλλο καθηγητη εννοειται, οταν ορκιστικα με ειπε οτι αν θελω να γραφτω σε ενα μεταπτυχιακο που θα παραδωσει ο ιδιος με βαση τα πληροφοριακα,να σημειωσω εδω οτι ηταν απλα ενας τυπος που ειχε windows xp to 2017,και δεν εχει μεταδοτικοτητα ουτε στην γριπη

  • @Veilfire
    @Veilfire 2 года назад +28

    Δεν είναι και το καλύτερο να λες σε παιδιά 17 χρονών ότι δεν χρειάζεται πτυχίο για να τα καταφέρεις. Το ποσοστό που τα καταφέρνουν χωρίς πτυχίο είναι ελάχιστο.

    • @necronom4792
      @necronom4792 2 года назад +26

      Ούτε όταν λες σε παιδιά 17 χρονών ότι ένα πτυχίο θα σου εξασφαλίσει το μέλλον και τους το κάνεις μονόδρομο, και μετά τραβάνε τα μαλλιά τους όταν περνούν πενταροδεκαρες. Πλέον οι σπουδές αξίζουν για πολύ συγκεκριμένα επαγγέλματα

    • @Ardour_of_A_Leopard
      @Ardour_of_A_Leopard 2 года назад

      Το ποσοστο που τα καταφερνει με πτυχιο ειναι επισης ελαχιστο σημερα.
      Οι περισσοτεροι πτυχιουχοι καταληγουν σερβιτοροι, λαικατζηδες, μπαριστα και πωλητες στα μαγαζια ρουχων.
      Οι τροποι να πετυχεις σημερα ειναι ειτε να ασχοληθεις με το παθος σου και να το κανεις καλα, ειτε να μαθεις μια πρακτικη τεχνη (π.χ μοδιστρικη), ειτε να γυρισεις στο χωριο, ειτε να μπορεσεις να παραξεις ενα προιον το οποιο αρεσει στο κοινο και μπορεις να το πουλας με eshop.
      Η εξασφαλιση του πτυχιου εχει πεθανει. Σημερα οταν σε βλεπουν με πτυχιο απλα ξερουν οτι εισαι ενας μα^ακας που ειναι προθυμος να τα υπομεινει ολα για να παρει 5 ψιχουλα μισθο.

    • @Veilfire
      @Veilfire 2 года назад +2

      @@necronom4792 Πας στο άλλο άκρο... δεν υπονόησα κάτι τέτοιο... το πτυχίο είναι μια βάση που θέλουμε δεν θέλουμε ακόμα πολλοί κοιτάνε. Δεν ξέρω στο δικό σου τομέα ή χώρα που ζεις τί γίνεται αλλά δεν φαντάζομαι να σε υποδέχονται σε γενικές γραμμές με ανοιχτές αγκάλες αν δεν έχεις κανένα πτυχίο. Τώρα αν κατάφερες και "χώθηκες" σε ένα κλάδο με 10 χρόνια εμπειρία, τί να σου πώ, μπράβο σου.

    • @johnk.6105
      @johnk.6105 2 года назад +3

      Αν δεν ενωθούν τα πανεπιστήμια με την αγορά δεν υπάρχει καμία ελπίδα εκτός από το να μπεις στο δημόσιο. Αλλά η λέξη αγορά προκαλεί ανατριχιλα στο ελληνικό σοβιέτ!

    • @Ardour_of_A_Leopard
      @Ardour_of_A_Leopard 2 года назад

      @@johnk.6105 Τα Καρτέλ σήμερα τα λέμε Ελεύθερη Αγορά.
      Ωστόσο ο όρος δεν ειναι λανθασμένος, είναι πραγματι ελεύθερη, αφου δεν εμπροκειτο κανενας να περιοριστει την αισχροκέρδεια που δημιουργείται στις συνθήκες της.
      Αν τυχαινει να εισαι κανενα τρολακι που προσπαθει να μας εγκλιματίσει στον νεο νομο Κεραμεως για τα Πανεπιστημια παρακαλω να μας πεις και τι αλλο μας περιμενει, μιας και που εσεις εχετε την καλυτερη ενημερωση στην κοινωνια.

  • @dumitruciupu279
    @dumitruciupu279 2 года назад +41

    Γεια σου Κυρίτση σειρούλα! Πανελλήνιες στα Θρησκευτικά, αξέχαστες επιτυχίες...

    • @scorp18121982
      @scorp18121982 2 года назад +10

      Τί είπες τώρα! Πρώτος αξιολογητής 17, δεύτερος αξιολογητής 14, τρίτος αξιολογητής (λόγω διαφοράς των δύο πρώτων) 13. Τελικός βαθμός 13. Γιατί ως γνωστόν, ο τρίτος είναι και ο μακρύτερος... Ε...Εγκυρότερος δηλαδή. Όχι, σιγά μην έβγαζαν και μέσο όρο...
      Πάντως το να είσαι ίδια σειρά με τον Κυρίτση... Αξία ανεκτίμητη!!!

    • @georgefylaktos4432
      @georgefylaktos4432 2 года назад +1

      Ξέχασες και τα κειμενα

  • @tkouleris
    @tkouleris 2 года назад +13

    Κυρίτση, τέλειωσα πληροφορική και έμαθα προγραμματισμό (που αυτό ήθελα ουσιαστικά) αρκετά χρόνια αργότερα στο internet. Γιατί αν περίμενα να μάθω στη σχολή...καλά στερνά! Όσο για γραμματεία...μόνο Τρίτη και Πέμπτη. Τις άλλες μέρες έχουν τρελή δουλειά και δεν προλαβαίνουν. Τέλος...πότε φτάσαμε 40;

  • @nickrigopoulos1583
    @nickrigopoulos1583 2 года назад +4

    Συμφωνώ απόλυτα ειδικά στον τομέα της πληροφορικής , και προσωπικά έχω κάνει διαγραφή σπουδών για μια σειρά από λόγους ( κάποιοι αναφέρονται στο βίντεο ήδη )

  • @gorillaglue5322
    @gorillaglue5322 2 года назад +2

    Συγχαρητήρια για την εκπομπή και το υλικό που προσφέρεις, αν μπορείς κάνε ένα βίντεο για Jailbreak σε iPhone, πότε αξίζει να κάνεις jailbreak και πότε όχι και κατά πόσο ασφαλές είναι.

  • @CrownGR
    @CrownGR 2 года назад +3

    Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ή απλά θίχτηκα με την απαξίωση των πανεπιστήμιων και των σπουδών στο βίντεο. Πάντως δεν είναι ωραίο να παρουσιάζουμε μόνοπλευρα τα πράγματα. Υπάρχουν και τα πανεπιστήμια που γίνεται πραγματική δουλειά από όλα τα όργανα τους. το πανεπιστήμιο Κρήτης στο σύνολο του και το τμήμα χημείας αποτελούν ένα παράδειγμα.
    Το πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο χώρος εκπαίδευσης και σπουδών είναι χώρος τρόπου σκέψης, μέσω κοινονικοποιησης και απογαλακτισμου.
    Νομίζω επειδή υπάρχουν πολλά παραδείγματα παρακμής δεν πρέπει το απαξιωνουμε. Το απαξιώνει αρκετά το κράτος με την υποχρηματοδοτηση του και θεωρώντας το χώρο ανομίας και εγκληματικοτητας. Αυτά Peace

  • @deathnum2297
    @deathnum2297 2 года назад +2

    Αυτό το βίντεο εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες σε μια playlist του καναλιού αλλά δε με άφηνε να το δω, όμως φαίνεται ότι ανέβηκε πριν μισή ώρα, γιατί;

    • @PCstepsGR
      @PCstepsGR  2 года назад +5

      Είχε βγει από την προηγούμενη εβδομάδα για τα μέλη στο κανάλι, σήμερα το βγάλαμε δημόσια για όλους τους συνδρομητές.

    • @deathnum2297
      @deathnum2297 2 года назад +1

      @@PCstepsGR πρέπει να αρχίσω να πληρώνω 100€ το μήνα δηλαδή για να βλέπω τα βίντεο νωρίτερα και τον Κυριτση να γίνεται vegan? Το 2ο αξίζει, αλλά δεν ξέρω για το 1ο

    • @PCstepsGR
      @PCstepsGR  2 года назад +3

      Όλες οι βαθμίδες μελών βλέπουν τα βίντεο νωρίτερα, από τα 2 ευρώ.

    • @deathnum2297
      @deathnum2297 2 года назад +1

      @@PCstepsGR προσπάθησα να κάνω ένα αστείο αλλά τέλος πάντων :(

  • @gurudaki
    @gurudaki 2 года назад +5

    Πολυ σωστη προσεγγιση!!!!Που να δεις πολυτεχνικες σχολες πληροφορικης που μαθαινουν 80% μαθηματικα πισω απο την πληροφορικη και συνδεση με αγορα εργασιας ΜΗΔΕΝ!

  • @poexania
    @poexania 2 года назад +2

    Γενικα παντως το να εχεις πτυχιο πληφορορικης το κανει πιο ευκολο να βρεις δουλεια και πιο καλοπληρωμενη, οπως επισης και να εχεις και καποια κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα. Δεν ειναι μονο το πτυχιο που μετραει αλλα το πτυχιο ειναι και αυτο ενα συν. Επισης ενα πανεπιστημιο που λειτουργει σωστα ειναι ικανο να σου δωσει γνωσεις που απο μονος σου θα τις αποκτησεις δυσκολοτερα.

  • @sakis_007
    @sakis_007 2 года назад +3

    Είσαι σωστός Κυρίτση..!!!👍👏

  • @acheron5900
    @acheron5900 2 года назад +7

    Έχω χασει εξάμηνο απο λάθος της σχολής. Επίσης, περιμένω το πτυχίο εδώ και ένα μήνα αλλά θα το εκδόσουν Σεπτέμβριο γιατί όπως είπαν "λείπει η προϊσταμένη". Τα παράξενα περιστατικά με αυτή τη γραμματεία είναι τόσα που γράφω και βιβλίο αλλά το θέμα είναι πιο γενικό απο ότι ακούω απο φίλους και γνωστούς. Οι γραμματείες αυτές έχουν καταντήσει το καρκίνωμα των πανεπιστημίων.

  • @alexmesimeris4118
    @alexmesimeris4118 2 года назад +4

    18,5 είχα γράψει στα θρησκευτικά στη β λυκείου. Ευτυχώς ήμουνα στη γενιά του 2001 και στη γ λυκείου έδωσα μόνο 9 μαθήματα... Το πιο τραγικό από όλα όμως ήταν ότι συμμετείχε στον τελικό βαθμό και η βαθμολογία των τετραμηνων από τους καθηγητές...το αποτέλεσμα για μένα ήταν: 20 στη φυσική στις πανελλήνιες, 17 στα 2 τετραμηνα από τον καθηγητή... 18.5 στα μαθηματικά στις εξετάσεις 18 στα τετραμηνα από τον καθηγητή... Όταν βγήκαν οι βαθμοί χωρίς ντροπή σπευσανε να μου δώσουν συγχαρητήρια...

    • @BadIronTree
      @BadIronTree 2 года назад +1

      Hahahaha και εγώ Ιστορία 16,5 αλλά η καθηγήτρια 6 χρoνια μου έβαζε 11 παντού ότι και να έγραφα και μου ήρθε και μου είπε πως το έκανα αυτό lol

  • @wildwolf_0G
    @wildwolf_0G 2 года назад +4

    Εγω απο τα χειρότερα που είχα ζήσει ειναι με το πρώην τει μου οταν έγινε η συγχώνευση του .Στην δικιά μου περίπτωση θα έφευγε απο την περιοχή που ήταν και θα πήγαινε σε μια άλλη πόλη, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση αν θα γινόταν η ηταν καποια φήμη και έπρεπε να παίξω κορόνα γράμματα για να μετακομίσω η οχι.

  • @kasperghost85
    @kasperghost85 2 года назад +3

    Ποτέ δε κατάλαβα γιατί γίνεται τόσο bullying από εργοδότες στην ελλάδα αλλά και από άλλους που πήραν πτυχίο σε αυτούς που δεν πήραν πτυχίο, μια παρόμοια κατάσταση έζησα και εγώ με αυτά που λες. Σταδιακά στη πορεία και αφού διάβασα μόνος μου αρκετό υλικό και έκανα μερικά σεμινάρια cisco και κάποια ΙΕΚ στα δίκτυα κλπ. βρήκα τις πρώτες μου δουλειές πάνω στα δίκτυα και σταδιακά ασχολήθηκα σαν προγραμματιστής με αποτέλεσμα να μαζέψω αρκετή εμπειρία πάνω σε αυτά τα κομμάτια ξεκινώντας σχετικά νωρίς.
    btw κάποια στιγμή μπήκα στο ΕΑΠ αλλά το παράτησα γιατί φρίκαρα με τα λάθη στα βιβλία(όχι πως τα αντίστοιχα βιβλία στα τεχνικά λύκεια πληροφορικής πήγαιναν πίσω σε αυτό το κομμάτι, τα ίδια και χειρότερα) μέχρι που σου έστελναν ξεχωριστό βιβλίο σε pdf που σου έλεγε τις διορθώσεις των λαθών και έπρεπε να διορθώσεις μόνος σου τα βιβλία για να μη τα μάθεις λάθος, και κάθε φορά που διάβαζα κάτι στο βιβλίο εντόπιζα μόνος μου τα λάθη σε βαθμό που έριχνα χριστοπαναγίες. Και όλο αυτό το θεωρούσαν νορμάλ οι φοιτητές του ΕΑΠ. Όσο σκέφτομαι ότι αυτοί που θα βγούν από το ΕΑΠ θα πρέπει να γίνουν DPO officers για το GDPR ή θα πρέπει να δημιουργήσουν αρχιτεκτονικές λύσεις για πολύ δύσκολα θέματα όπως να φτιάξουν λογισμικά που να αντέχουν σε χιλιάδες ταυτόχρονο κόσμο ή άλλα προβλήματα που είναι πιο σύνθετα από το να στήσουν ένα λειτουργικό δίκτυο για μεγάλες εταιρείες μαζί με τα αντίστοιχα firewall κλπ. πραγματικά τρώω φρίκη.

  • @scarecrow2097
    @scarecrow2097 2 года назад +6

    Αυτό που οι φοιτητές λένε από 10-50 εξ αποστάσεως «πάμε να παραπονεθούμε» αλλά την επόμενη μέρα όταν πας είσαι μόνος σου και άντε ένας ακόμα που θα έρθει μετά.

  • @mariosx12
    @mariosx12 2 года назад +9

    Ειδικά για σχολές ΑΕΙ Πληροφορικής, ο στόχος της σχολής δεν πρέπει να είναι να βγάλει προγραμματιστές, αλλά πληροφορικούς επιστήμονες που έχουν γνώση προγραμματισμού και όλα τα εργαλεία να εξελιχθούν.
    Για να ξεκινήσει κάποιος την δική του δουλειά, κανάλι στο youtube, κλπ απαιτούνται ακριβώς 0 πτυχία. Απλά ειδικά στην Ελλάδα, τα success stories είναι ελάχιστα και η πλειοψηφία ανταγωνίζεται να πάρει χειρότερες δουλειές που απαιτούν επίσης 0 πτυχία, συχνά με πτυχιούχους που έχουν επίσης πρόβλημα να βρούν δουλειά στο αντικείμενό τους.
    Η πραγματικότητα (όπως την έχω δει από συναδέλφους) είναι πως για να επιτύχεις χωρίς πτυχίο πρέπει να είσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολύ καλός. Και εννοώ τουλάχιστον στο 5-10% των καλύτερων.

    • @Stri4ker21
      @Stri4ker21 2 года назад

      Στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι οι σχολές πρέπει να βγάζουν μόνο επιστήμονες. Τα ΑΕΙ είναι πιο θεωρητικά και εξυπηρετούν αυτό τον σκοπό της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, αλλά πρέπει να υπάρχουν και πιο τεχνικές σχολές, που να είναι πιο συνδεδεμένες με την αγορά, να παρακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις, να προσφέρουν πιο πρακτικές γνώσεις και να προετοιμάζουν τους μαθητευόμενους για την αγορά εργασίας. Υποτίθεται πως τα ΤΕΙ αυτό τον ρόλο είχαν θεωρητικά, αλλά ήταν υποβαθμισμένα και τελικά τα κατήργησαν. Έχουν μείνει τα ΙΕΚ αλλά εκεί το επίπεδο παίζει να είναι χειρότερο και από τα ΤΕΙ.

    • @mariosx12
      @mariosx12 2 года назад

      ​@@Stri4ker21 Δεν νομίζω πως επειδή το κράτος είναι ανίκανο να υποστηρίξει ΤΕΙ θα πρέπει τον ρόλο των ΤΕΙ να τον αναλάβουν τα ΑΕΙ. Όπως και να το κάνουμε τα ΤΕΙ θεσμικά παράγουν επιστήμονες, όχι τεχνικούς. Οποιαδήποτε τεχνική γνώση θα πρέπει να είναι byproduct όχι ο αυτοσκοπός. Η αγορά εργασίας (με εξαίρεση την παρακμή στην Ελλάδας) πεινάει αρκετά και από επιστήμονες.
      Δεν ξέρω ακριβώς τί εννοείς με την προετοιμασία για την αγορά εργασίας... μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Στην Πληροφορική που ξέρω προσωπικά σε όλα τα επίπεδα οι σοβαρές εταιρίες είναι έτοιμες να απορροφήσουν καλούς πληροφορικούς, χωρίς να χρειάζονται ειδική προετοιμάσία (εκτός ΙΣΩΣ από 1 μήνα εξάσκηση στο leetcode που δεν είναι η δουλειά της σχολής να σε κάνει babysit). Η σχολή έχει σκοπό να σου μάθει τα ΠΟΛΥ βασικά και να σε μάθει να σκέφτεσαι και να μαθαίνεις, όχι να σε βγάλει με τεχνικές γνώσεις που σε δύο χρόνια μπορεί να είναι στο μουσείο, στην διπλανή αίθουσα με την παλαιολιθική εποχή. Ο καθένας είναι ενήλικος και μπορεί αν διαχειριστεί τον χρόνο του κατάλληλα, να εξασκηθεί κλπ όσο χρειάζεται. Δεν ξέρω η αγορά εργασίας να απαιτεί κάτι παραπάνω από αυτό που προσφέρει ένα καλό ΑΕΙ ή από αυτό που ο κάθε φοιτητής μπορεί να αποκτήσει με δική του ενασχόληση.
      Υ/Γ: Το να παρακολουθεί την εξελίξεις ένα ΑΕΙ/ΤΕΙ κλπ είναι λίγο άσχετο με το θεωρία vs πράκτική κλπ. Έχει να κάνει με την ποιότητα των καθηγητών και κατά πόσο είναι ενεργοί και καλοί ερευνητές. Εγώ θα τολμήσω να πω πως, από προσωπική μου πείρα, η αγορά εργασίας κατά μέσο όρο είναι συχνά χρόνια πίσω τεχνολογικά από την έρευνα στα πανεπιστήμια, ακόμα και σε πολύ hot topics.

  • @themisangelopoulos3414
    @themisangelopoulos3414 2 года назад +7

    Τι μου θυμίζεις τώρα... Εξετάσεις μαθήματος πληροφορικής το 2000. Ερώτηση. "Μέσα αποθήκευσης. Τι πλεονεκτήματα παρουσιάζουν οι ταινίες δεδομένων έναντι των σκληρών δίσκων." Το 2000. Για τη γραμματεία δε θα πω τίποτα. Δηλώναμε μαθήματα με φυσική παρουσία όλα τα έτη μαζί. Η ουρά έβγαινε από την είσοδο του κτηρίου τρείς ορόφους κάτω. Αλλά αυτά είναι πταίσματα. Καθηγητής σε κάθε μάθημα μας έπρηζε τα ούμπαλα για το πόσο γαμάτος ήταν και για την εποχή που "Εκλήθη από την Κινεζική κυβέρνηση να σχεδιάσει το πρόγραμμα οικονομικής τους ανάπτυξης.". Και ότι αυτό δικαιολογούσε τη δυνατότητά του να διατηρεί μόνιμα σουίτα στο απέναντι πολυτελές ξενοδοχείο. Την οποία όποια φοιτήτρια επιθυμούσε μπορούσε να επισκευτεί. Ανοιχτά στο μάθημα αυτά. Στο αμφιθέατρό του δεν πατούσε κανείς. Μια μέρα μας είπε με το που μπήκε να γράψουμε όνομα και μητρώο σ' ένα χαρτί. Ήμασταν μόλις 13 άτομα. Μόλις το πήρε μας δήλωσε πως μόνο εμείς θα περνούσαμε. Όπερ και εγένετο. Δε θα πω όνομα ούτε σχολή. Λίγα χρόνια αργότερα όμως το πανεπιστήμιο βρέθηκε μπλεγμένο σε σκάνδαλο με τιμολόγια για αγορές υδρομασάζ και Ferrari. Τα πιο σημαντικά πράγματα που έμαθα σ' αυτό το πανεπιστήμιο ήταν 1) Πως λειτουργεί η γραφειοκρατία. 2) Πως να γίνομαι αόρατος. Κανένα από τα δύο δε μου χρειάστηκαν ιδιαίτερα στη ζωή μου. ΥΓ. Ούτε εγώ πήρα πτυχίο. Δυσκολεύτηκα βέβαια πάρα πολύ μη ακολουθόντας την πεπατημένη, αλλά έχω την εντύπωση πως θα ήμουν πολύ δυστυχισμένος αν το είχα κάνει.

  • @heraklitus100
    @heraklitus100 2 года назад +1

    Εβαλες τις καταληψεις μαζι με τα αλλα προβληματα των πανεπιστημιων. Σαν να βαζεις τις απεργιες στο ιδιο τσουβαλι με τις αθλιες συνθηκες εργασιας. Και καπου εκει σταματησα να βλεπω, αν και ειμαι συνδρομητης στο καναλι και βλεπω τα περισσοτερα βιντεο που ανεβαζετε. Κριμα που εχετε τετοια αποψη για ενα απο τα οπλα των φοιτητών για να διεκδικήσουν τα δικαιωματα τους.

  • @geoxatzi3966
    @geoxatzi3966 2 года назад +8

    Ο νόμος Αρσένη ήταν πολύ καλύτερος από κάθε σύστημα που που προηγήθηκε ή ακολούθησε.
    1. Έδινε την δυνατότητα για πτυχία λυκείου με αντικειμενική βαθμολόγηση. Σε αντίθεση με αυτό που γίνεται τώρα σε όλα τα ιδιωτικά της χώρας - και όχι μόνο. Να υπενθυμίσω ότι γίνονται προσλήψεις, σε μόνιμες θέσεις εργασίας, στο Δημόσιο με κριτήριο το απολυτήριο λυκείου.
    2. Ήταν μία πολύ καλή βάση για και εισαγωγή στις σχολές με μαθήματα βαρύτητας. Οι Θεολογικές, ας πούμε, μια χαρά θα μπορούσαν να έχουν μάθημα εισαγωγής τα θρησκευτικά. Έτσι οι σχολές θα γέμιζαν λιγότερο με άτομα που πέρασαν τυχαία, ενώ αυτοί που ενδιαφέρονται θα είχαν μία ευκαιρία να καταλήξουν εκεί που ήθελαν.
    3. Η επίδοση σε όλα τα μαθήματα ήταν πολύ ενδεικτικότερη της συνολικής προσπάθειας του μαθητή. Δεν είχες μέτριους που διάβασαν μία χρονιά ή μόνο ένα μάθημα και τους έκατσε ή επειδή έκαναν καλό ιδιαίτερο σε 2-3 μαθήματα.
    4. Η τελική βαθμολογία δεν καταρρακώνονταν με μία κακή μέρα. Έχει πολύ λιγότερο άγχος να δίνεις 30 φορές σε σχέση με 4.
    Επίσης οι υψηλές βάσεις των πρώτων ετών, δεν ήταν πραγματικό πρόβλημα. Το ύψος των βάσεων ποτέ δεν είναι πρόβλημα. Πάντα συγκριτικά με τις επιδόσεις των άλλων περνάς.

    • @christos1917
      @christos1917 2 года назад

      Φίλε επειδή είμαι ίδια χρόνια με τον Κυρίτση..ναι 40ρηδες πλέον
      Το σύστημα αρσένη ήταν ότι χειρότερο κ μετά από 2-3 χρόνια άρχισαν κ μείωναν τα μαθήματα μέχρι που ξαναέγιναν 4 νομίζω σήμερα.
      Φαντάσου μόνο το ανχος κ στρες να δίνεις πανελλήνιες 14 μαθήματα κάθε μέρα στην Β´ λυκείου 16 χρόνων παιδάκι κ στην Γ´ λυκείου να ξαναδινεις αλλά 14 δε ένα μήνα.Το αλλάξανε κ το κανανε μέρα παρά μέρα.Αν είχες γράψει χαμηλά στην Β´,μετά στην Γ´ εγραφες μόνο για το απολυτήριο.
      Ήταν βασανιστήριο αυτό που μας κανανε,φίλοι μ που θελανε για υψηλές σχολές δεν είχαν προσωπική ζωή.Ήταν σχολείο,φροντιστήριο κ σπίτι-διάβασμα για 2 χρόνια σερί…ούτε καλοκαίρια έζησαν,ούτε έρωτες,ούτε αθλήματα…ήταν απλά τραγικό!

  • @onlythetruth5706
    @onlythetruth5706 2 года назад +39

    Πολύ λανθασμένη και μηδενιστική προσέγγιση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στον χώρο της Πληροφορικής, που κάνεις στο τελευταίο μέρος. Κανείς δεν αμφισβητεί τις χρόνιες παθογένειες των Ελληνικών πανεπιστημίων και σίγουρα θα λάβεις (Κυρίτσης) πολύ ωραίες ιστορίες και θα γουστάρουμε. Αλλά η κλασσική αντίληψη που ορίζει πως κάποιος με προσωπική ενασχόληση κι online tutorials μπορεί να αντικαταστήσει μία τετραετή πανεπιστημιακή φοίτηση σαν Μηχανικός Πληροφορικής, όποιος την πιστεύει είναι βαθιά νυχτωμένος.

    • @Veilfire
      @Veilfire 2 года назад +2

      Αυτό. Κάποιες σχολές είναι για τα μπάζα όντως αλλά καλώς ή κακώς σε κάποιους τομείς το χαρτί μετράει για να πας μπροστά.

    • @onlythetruth5706
      @onlythetruth5706 2 года назад +1

      @@Veilfire Υπάρχουν σχολές που έχουν πολλά προβλήματα, τόσο σε υποδομές όσο κι έμψυχο δυναμικό. Το πτυχίο/χαρτί έχει αξία μόνο όταν αντικατοπτρίζει ακαδημαϊκή γνώση κι εμπειρία. Υπάρχουν άτομα που αποφοίτησαν από Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία κι έχουν γνώσεις μηδέν. Λίγα, αλλά υπάρχουν. Η ενστασή μου είναι στο γεγονός πως όσοι σπουδάσαμε και πήραμε στα σοβαρά την φοίτηση, καταλαβαίνουμε την αξία ενός δομημένου πανεπιστημιακού προγραμματος σπουδών, την ενασχόληση σε ακαδημαϊκά projects, σε ερευνητικά προγράμματα, το να έρχεσαι σε επαφή με καθηγητές κι υποψήφιους διδάκτορες (δεν είναι όλοι βλαμμένοι), την πρόσβαση σε hardware που μόνο κρατικά πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν και γενικότερα την μοναδική εμπειρία να είσαι ακαδημαϊκός πολίτης.
      Δεν ακυρώνω τον Κυρίτση, καταλαβαίνω το πνεύμα του, αλλά η εποχή που χομπίστες προγραμματιστές έβρισκαν θέσεις εργασίας σαν μηχανικοί, έχει τελειώσει εδώ και 10-15 χρόνια.

    • @ibollanos
      @ibollanos 2 года назад +2

      Σωστή παρατήρηση για το κομμάτι του βίντεο, αλλά νομίζω αξίζει να αναφερθεί το εξής
      Οι επιστήμες που ανήκουν στο STEM field είναι στις μέρες μας πλήρως open στον καθένα να ασχοληθεί με αυτές σε όποιο βάθος επιθυμεί : από ένα βασικό επίπεδο ενδιαφέροντος (άρθρα - tutorials) μέχρι βαθιά κατανόηση των foundation και των εξελίξεων μιας επιστήμης (ακαδημαϊκά βιβλία - ερευνητικά άρθρα). Και όλα αυτά με ελάχιστο κόστος, εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα το διάβασμα να γίνει στα Αγγλικά.
      Το πιο σύνηθες λάθος που γίνεται ακόμα στην Ελλάδα σχετικά με την πληροφορική, είναι η εξίσωση του computer science με τη δουλειά του προγραμματιστή.
      Το πτυχίο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία κάποιος να αποκτήσει βάσεις για το επιστημονικό πεδίο αλλά και ερεθίσματα να διαβάσει παραπέρα για περιοχές που τον ενδιαφέρουν. Δε σημαίνει ότι εκτός σχολής είναι αδύνατον να πετύχει αυτή η εισαγωγή, απλά στατιστικά θεωρώ ότι το πτυχίο πετυχαίνει τον στόχο για ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων. Το πτυχίο δεν είναι oriented γύρω από τις πρακτικές ανάγκες της αγοράς, αλλά από την επιστήμη καθαυτή. Επομένως, κάποιος που επιλέγει το μονοπάτι της formal εκπαίδευσης πάπνω σε computer science πρέπει να αποδεχθεί ότι δε θα δει μόνο προγραμματισμό και δε θα πλησιάσει μέσω της σχολής να γνωρίζει ούτε τις μισές από τις προχωρημένες τεχνολογίες του industry, που έτσι και αλλιώς εξελίσσονται πολύ γρήγορα.
      Ένας απόφοιτος (με μη αμελητέα πιθανότητα) θα έχει πολύ καλά θεμέλια, οπότε αν επιθυμεί να γίνει προγραμματιστής θα διαβάζει και θα μαθαίνει τεχνολογίες με αρκετά μεγάλη ευκολία, τόσο κατά τη διάρκεια της σχολής όσο και μετά το πέρας της.
      Κάποιος που κοιτάζει καθαρά να εργαστεί σε έναν συγκεκριμένο τομέα της πληροφορικής και δε βρίσκει απαραίτητα ενδιαφέρον όλο το πακέτο του computer science πιστεύω ότι αξίζει να εξετάσει και άλλα πιο αποδοτικά μονοπάτια. Στην τελική, η αγορά πάντα θα θέλει ανθρώπους που μπορούν να κάνουν deliver και γνωρίζουν κάποια σχετικά fixed πράγματα. Ο καθαρός σκοπός του πανεπιστημίου (ασχέτως αν δεν επιτυγχάνεται πάντα) φαίνεται overkill on paper σε αυτό το σενάριο.
      Ένα πολύ καλό παράδειγμα self taught προγραμματιστή, και μάλιστα σε ένα development field που παραδοσιακά κυριαρχείται από ακαδημαϊκούς, είναι ο founder του open source λειτουργικού serenity : ruclips.net/user/AndreasKling
      Στο ίδιο project μπορεί κανείς να βρει ακόμα και παιδιά λυκείου να συνεισφέρουν από διάφορες χώρες.
      tldr: κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με την πληροφορική, θα ήταν καλό να εξετάσει προσεκτικά τι μονοπάτι τον βολεύει να ακολουθήσει, ανάλογα τον ζήλο του, τον χρόνο που διαθέτει και τις συνθήκες στο κοντινό του περιβάλλον. Για τη δουλειά του προγραμματιστή, τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό υπάρχουν πολλοί τρόποι κανείς να πιάσει δουλειά.

    • @dimitrisantoniou4234
      @dimitrisantoniou4234 2 года назад +2

      Πέρα από αυτό που αναφέρεις σωστά από την δικιά μου εμπειρία καταλαβα ότι η σχολή σε βάζει και στην διαδικασία να ζορισεσαι όπως με deadlines με προφορικές εξετάσεις γενικά πρέπει να αποδεικνύεις κάθε μέρα ότι ξέρεις πράγματα

    • @mariosx12
      @mariosx12 2 года назад

      Νομίζω πως είναι λίγο άτοπη η σύγκριση, τουλάχιστον ως προς το θέμα των ικανοτήτων.
      Αυστηρά μιλώντας ένας πληροφορικός μελετά την μαθηματική δομή, ιδιότητες, κλπ, αποθήκευσης, επεξεργασίας και αποτύπωσης της πληροφορίας. Αυτός είναι και πρέπει να είναι ο στόχος κάθε τμήματος πληροφορικής. Το να ξέρεις προγραμματισμό και να γράψεις μία quicksort σε c++ είναι απλά ένα δευτερεύον παράγωγο της διαδικασίας.
      Οποιοσδήποτε όμως καλός στην λογική, μπορεί αν γίνει τρομερός software developer με tutorials προγραμματισμού και βασική ανάλυση και στατιστική που είναι διάθεσιμα στο internet (και το youtube).
      Άρα, ναι, 4 χρόνια σε ΑΕΙ δεν αντικαθιστάται από προσωπική ενασχόληση, όπως και επίσης 4ετής προσωπική ενασχόληση δεν αντικαθιστάται από μία 4ετή φοίτηση σε ΑΕΙ. Είναι δύο διαφορετικά μονοπάτια που εξασκούν διαφορετικά skills. Όσο ο φοιτητής τρώει τα μούτρα του να καταλάβει Λ-λογισμό, ο DIY τυπάς μαθαίνει απέξω και ανακατωτά να υλοποιεί μία quicksort με optimal function calls και memory utilization σε 15 διαφορετικές γλώσσες που ο πτυχιούχος θα ακούσει πρώτη φορά όταν αρχίσει να ψάχνει δουλειά.
      Για θέσεις απλώς προγραμματιστών, δεν απαιτείται φοίτηση σε ΑΕΙ, αν και μπορεί η αγορά να αργεί να το κατανοήσει λόγω X biases. Επίσης κανείς DYI τυπάς δεν θα προσπαθήσει (ή έστω επιβιώσει για πάνω από 1 συνέντευξη) για θέση πληροφορικού επιστήμονα. Αν οι απόφοιτοι αναγκάζονται να κοιτάξουν θέσεις προγραμματιστών, νομίζω λέει παραπάνω για την κακή κατανομή εργασίας στις μέρες μας, παρά για κάποιο overlap των στόχων των DIY προγραμματιστών και των αποφοίτων Πληροφορικής.

  • @michaelpanagiotis22
    @michaelpanagiotis22 Месяц назад

    Του Αρσένη το σύστημα ήταν πολύ καλό σαν ιδέα πολύ κακό στην εφαρμογή.Αν διαλέξεις λάθος κατεύθυνση στα 16 χάνεις 1 χρόνο και αν μπεις σε σχολή που δεν σου αρέσει και θέλεις να μπεις σε άλλη σχολή σε άλλο πεδίο χάνεις 1-2 χρόνια.

  • @calcifer464
    @calcifer464 2 года назад +4

    Το "πάρ'το άσκηση για το σπίτι" το άκουσα στο ceid της Πάτρας όταν καθηγητής απαντούσε σε φοιτητές που να κάτσουν για να εξεταστούν, επειδή δεν έβρισκαν θέσεις .....

    • @stavrosgatos5879
      @stavrosgatos5879 2 года назад +1

      ποιος καθηγητης;

    • @calcifer464
      @calcifer464 2 года назад

      @@stavrosgatos5879 Κυρούσης στην εξέταση των Διακριτών1

  • @markoskarabinakis1284
    @markoskarabinakis1284 2 года назад +2

    Πανω στο θεμα του κυριτση , ως πρωτοετης φοιτητης μηχανικων υπολογιστων στα Ιωαννινα . Απο οσα εχω δει στη σχολη μου πανω στα μαθηματα και γενικα στο χωρο της πληροφορικης μπορω να επιβεβαιωσω πως ναι οντως για ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ( το τονιζω ) δεν χρειαζεται καποιο πτυχιο . Παρολα αυτα αν υπαρχει καποια θεληση να δουλεψετε σε ακαδημαϊκο τομεα η σε καποιο επιστημονικο πεδιο της πληροφορικης / επιστημης υπολογιστων θεωρω πως χρειαζεται . Πχ για ερευνα πανω σε καρτες γραφικων θες γνωση Γραμμικης αλγεβρας , για να δουλεψεις πανω σε τεχνολογια Drone θες Απειροστικο Λογισμο πολλων μεταβλητων , για να δουλεψεις πανω σε σχεδιαση CPU αναλυση κυκλωματων και Ηλεκτρονικη , και για ενα παραδειγμα με την Google , η κατασκευη των Maps που βρισκει την μικροτερη δυνατη αποσταση κτλπ ειναι φουλ Διακριτα μαθηματικα και Διανυσματικος Λογισμος . Οποτε για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις , χωρις πτυχιο ναι μπορεις να γινεις προγραμματισης , αλλα με πτυχιο ( και φυσικα και δικο σου " side - hustle " πανω σε project ) μπορεις να γινεις προγραμματιστης και εχεις την ευκαιρια να γινεις και πολλα αλλα .. Το πτυχιο πια δεν ειναι σημαντικο ως χαρτι , αλλα η εκπαιδευση που σου παρεχεται μεχρι να το παρεις ειναι .. δυο εντελως διαφορετικα πραγματα , μην τα μπερδευεται ..

  • @D.Pap_Art
    @D.Pap_Art 2 года назад +4

    Πιστεύω ότι το θέμα:
    σπουδές σε τμήμα πληροφορικής ελληνικού πανεπιστημίου
    έχει πολλά κεφάλαια για μελλοντικά video. Ως φοιτητής ενός από αυτά τα τμήματα θα περιμένω τέτοιο περιεχόμενο με ενδιαφέρον. Πολλά από τα πράγματα που αναφέρουν εδώ τα παιδιά είναι αρκετά χρήσιμα για εμένα επίσης. Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά μπερδεμένος με την σχολή και θεωρώ πολλά μαθήματα χάσιμο χρόνου καθώς σου προσφέρουν γενικές γνώσεις για πράγματα που εύκολα έβρισκες και στο Google και δεν ξέρω κατά πόσο θα χρησιμοποιηθεί κάτι από αυτά σε μια εργασία. Θεωρώ ευτυχές το γεγονός ότι παράλληλα εργάζομαι ως web developer για ένα κατάστημα και έχω μια εικόνα για το τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο των επαγγελμάτων του τομέα της πληροφορικής. Πολλές φορές μαθαίνω περισσότερα πράγματα στη δουλειά από ότι σε ολόκληρα μαθήματα στη σχολή..

  • @kostasmavrom1789
    @kostasmavrom1789 2 года назад +2

    Από δικό μου λάθος , δεν δήλωσα μάθημα για τελειώσω με το πτυχίο κι ενώ είχα κόψει την αναβολή και θα έμπαινα φαντάρος.Μου είπαν γράψε και άμα περάσεις το μάθημα εδώ είμαστε εμείς...Το πέρασα και με δήλωσαν εκ των υστέρων.Εξιλεώθηκαν για την ταλαιπωρία που είχα περάσει 5 χρόνια για διάφορα θέματα.ΑΣΟΕΕ 2007

  • @andrewthought3350
    @andrewthought3350 2 года назад +3

    Τέλικα όλες οι γραμματείες έχουν την ίδια φωνή.

  • @giorgoskomnhnos249
    @giorgoskomnhnos249 2 года назад

    θα ηθελες να μας πεις απο που μπορουμε να παρακολουθησομε τα online μαθηματα για προγραμματισμο

    • @johnk.6105
      @johnk.6105 2 года назад +1

      Όχι άπειρα tutorial στο RUclips, αλλά κατά την γνώμη μου καλό είναι να βρεις ένα δικό σου πρότζεκτ και να αναγκαστείς να το κάνεις με μεράκι.

    • @r_e_m_i_x_7
      @r_e_m_i_x_7 2 года назад

      @@1Eagler Έγραψες μεγάλη κουβέντα.

  • @xarisfil58
    @xarisfil58 2 года назад +6

    Στο πρώτο μάθημα java ο καθηγητής δήλωσε πως δεν ξέρει java πόσο original

  • @georgioskyritsis9884
    @georgioskyritsis9884 2 года назад +1

    Μπράβο σου Άγγελε!

  • @381Stratos1
    @381Stratos1 9 месяцев назад +1

    Προσωπικά πιστεύω ότι εκτός της ιατρικής όλες τις άλλες σπουδές τις μαθαίνεις από μόνος σου. Κι αυτό διότι στην ιατρική απαιτείται η κλινική εμπειρία σε νοσοκομείο κάτι που δεν μπορεί να αντικαταστήσει η προσωπική μελέτη

  • @godfather_1994
    @godfather_1994 2 года назад +8

    Αυτό το περίμενα πως και πως!

  • @giorgosxydous7509
    @giorgosxydous7509 2 года назад +2

    Και η αδερφή μου γεννηθης το 1983 εδώ τα πάντα και πέρασε γυμναστική ακαδημία χωρίς λόγο προφανώς.. και επειδή δεν της άρεσε δεν πήρε ποτέ πτυχίο.. ααα και εγώ που εδωσα το 2011 και πέρασα σε ένα ΤΕΙ πολιτικών μηχανικών και ακόμα δεν έχω τελειώσει προφανώς και λογικά ποτέ... Τυχαίο???

  • @arseniosnadira6757
    @arseniosnadira6757 2 года назад +3

    Like αν πηγες να τσεκάρεις την δήλωση των μαθημάτων σου για αυτό το εξάμηνο μετά από αυτό το βίντεο, γιατί παρόλο που μπορεί να την έχεις ελέγξει ήδη για κάποιο περίεργο λόγο σου δημιουργήθηκε ξανά η αμφιβολία.

  • @ΕρυθρόςΔράκοντας
    @ΕρυθρόςΔράκοντας 2 года назад +1

    Αυτό το βίντεο δυστυχώς δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επίκαιρο για μένα

  • @panosbertone
    @panosbertone 2 года назад +1

    Είμαι της εποχής…. 1983 μοντέλο 😊 τι ήταν και αυτό το δράμα τότε!!!!

  • @harris1540
    @harris1540 2 года назад +4

    Μήπως η πληροφορική παράτησε τον κυριτση ;

  • @HEARDIFFERENT
    @HEARDIFFERENT 2 года назад +9

    Για να κάνει το pc steps φιρμα και να τρέχουν όλοι από πίσω.👏👏👏😍😍😍🔊🔊🔊

  • @gianniskouvelis8692
    @gianniskouvelis8692 2 года назад +1

    Όντως ήμαστε πειραματόζωα το 2000. Πανελλήνιες στα θρησκευτικά, το θέμα: "Η τυπική μέρα ενός ισλαμιστή" κλπ. κλπ.!!!

  • @rafganX
    @rafganX 2 года назад +1

    1:14 Η εκπαίδευση(τελεία)

  • @giannistatsiopoulos331
    @giannistatsiopoulos331 2 года назад +5

    Pascal.....ωραίες εποχές

    • @amalia4344
      @amalia4344 2 года назад

      Στην ΑΣΠΑΙΤΕ στο τμήμα ηλεκτρολόγων - ηλεκτρονικών στο πρώτο εξάμηνο ακόμα Pascal έχει 😂

  • @TheodoreMauros
    @TheodoreMauros 2 года назад +3

    hmm γιατι ακουγεται τοσο familiar ο τιτλος

  • @neptonio
    @neptonio 2 года назад +1

    μου ελυσες την απορεια , ευχαριστω!

  • @blackdevil666666
    @blackdevil666666 2 года назад +8

    12:47 True story για εμένα. Εγώ δεν έχω βγάλει ούτε το λύκειο. Μετά από μερικές ότι να ναι δουλείες ψήθηκα να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό και τον τελευταίο χρόνο είμαι Σουηδία και εργάζομαι πλέον σαν Software Developer σε μία καλή εταιρεία.
    P.S. Έφυγα, γιατί στην Ελλάδα άμα δεν έχεις 700 πτυχία κτλπ καμία τύχη για να σε πάρουν σε δουλειά! Και ίσως αυτός ο λόγος αξίζει αρκετά facepalm!

    • @r_e_m_i_x_7
      @r_e_m_i_x_7 2 года назад +8

      Ούτε τα πτυχία μετράνε πλέον. Το μόνο που μετράει στην Ελλάδα ειναι να είσαι πρόθυμος να φιλήσεις κατουρημένες ποδιές και να έχεις και μπάρμπα στη Κορώνη.

    • @ΒασίλειοςΣκουρλής-ο2ζ
      @ΒασίλειοςΣκουρλής-ο2ζ 2 года назад

      ενα μονο θα σου πω . μεχρι και οι πακιστανοι (και ειναι αρκετοι σε χωρους παραγωγης ) φευγουν κατα κυματα γιατι ξερουν οτι εδω δεν εχει μελλον . οποιος παρει την καρτα για δουλεια στην ευρωπη φευγει την αλλη μερα . φετος στον τρυγο εδιναν 50 ευρω το 8ωρο και 70 το 12 ωρο .μονο πακι πηγαν καινουργιοι .οι παλιοι εχουν δουλεια δεν πανε . οι αφροικανοι μονο 8ωρο και αν δεις πως δουλεουν τραβας τα μαλλια σου . ολοι ζητουν κοσμο και δεν βρισκουν . απιστευτο μπουρδελο . αν γυρισεις θα ειναι το λαθος της ζωη σου .

  • @BadIronTree
    @BadIronTree 2 года назад +2

    και εγώ μαζί σου 14 μαθήματα και Δευτέρα και Τρίτη ... και είχαμε κάτι οικιακά ή κάπως τέτοιο lol

  • @gaminggeorgefifa4925
    @gaminggeorgefifa4925 2 года назад +1

    Μακάρι σε έναν μήνα να είμαι στο ίδιο τμήμα της ΑΣΟΕΕ και ας γεμίσω την φόρμα με δικές μου ιστορίες

  • @user93217
    @user93217 2 года назад +2

    ούτε και εγώ τελείωσα τις σπουδές μου στο ίδιο πανεπιστήμιο Ο.Π.Α

  • @tangodowngrvon870
    @tangodowngrvon870 2 года назад +11

    Κυριτση το να απαξιωνεις την τριτοβαθμια εκπαιδευση δεν ειναι και η ποιο αντικειμενικη αποψη απο εναν ανθρωπο που δεν εχει παρει πτυχιο και τα εχει παρατηρησει, επισης για να την απαξιωσεις οπως λες θα πρεπει να εχεις παει πανω κατω σε ολες τις σχολες και να εχεις δει την ιδια κατασταση που περιγραφεις, πραγμα που δεν το πιστευω. Τελος υπαρχουν καλοι καθηγητες με ελλιπη μεσα που αγαπανε το αντικειμενο τους και μια χαρα μαθημα κανουν ειδικα οταν οι προυπολογισμοι για τα πανεπιστημια πιανουν πατο οποτε δεν φταινε τα πανεπιστημια φταιει το κρατος
    ΥΓ να ξερετε τι ψηφιζετε αλλη φορα να κοιτατε το προγραμμα του εκαστοτε κομματος και να μην τα ριχνετε οπου να ναι ειδικα οταν σε μια σχολη υπαρχουν και φοιτητες που δημιουργουν προβληματα...

    • @SiskosK
      @SiskosK 2 года назад +1

      Όλες οι σχολές της Αθήνας (και Θεσσαλονίκης) είναι σε παρόμοια κατάσταση, το λέω όντας 3ο έτος στο Μετσόβιο με φίλους σε ΕΚΠΑ, ΑΣΟΕΕ, Πάντειο, ΑΠΘ. Ρώτα όποιον φοιτητή θέλεις για το αν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, η χρηματοδότηση, την κατάσταση στη γραμματεία, τις καταλήψεις κλπ. Για να βγάλει ένα βίντεο με τις παθογένειες της ελληνικής τριτοβάθμιας έπρεπε να σπουδάσει σε όλες τις σχολές? Αρκετά εύστοχο για την σημερινή πραγματικότητα το βίντεο

    • @tangodowngrvon870
      @tangodowngrvon870 2 года назад

      @@SiskosK Αμα πιστευεις οτι αυτα που λεει αντικατοπριζουν τη σημερινη πραγματικοτητα σε σχεση με το 2000 τοτε καλιστα θα μπορουσες και εσυ να εκανες το ιδιο , δλδ να μην σπουδασεις. Επισης ειμαι αντικειμενικος γνωριζω οτι υπαρχουν παθογενειες σε διαφορα πανεπιστημια της χωρας αλλα βεβαια δεν μπορουμε να τα τσουβαλιαζουμε ολα ποσο μαλλον απο μια προσωπικη αποψη. Δες σε τι θεση ειναι τα Ελληνικα πανεπιστημια εναντι απο τα Ευρωπαικα και μετα τα λεμε παλι....

  • @Lefurious13
    @Lefurious13 2 года назад +6

    Ελλαδα... η μονη χωρα που οι καθηγητες ειναι εναντιων στους μαθητες....

  • @Konstantinos.Sakkas
    @Konstantinos.Sakkas 2 года назад +1

    8:20-9:00 πόσες φορές τα έχω πει κι εγώ!!! Κάτσε καλά Γεράσιμε!!

  • @mitsos76
    @mitsos76 2 года назад +2

    Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχει ιστορίες....

  • @vecoproductions8829
    @vecoproductions8829 2 года назад +1

    Ίδιες ιστορίες για κλάματα και στο δικό μας τμήμα... άπιστευτη ερμηνεία! 💪💪💪

  • @planetkvax6813
    @planetkvax6813 2 года назад +2

    Αχαχαχαχαχαχαχ!! Κι εμείς Άγγελε στο Πολυτεχνείο μάθαμε fortran και c γράφοντας τις εντολές από τον πίνακα!! Το σωτήριο έτος 1994 😂😂😂😂

  • @perperikis5501
    @perperikis5501 2 года назад +10

    Ε αλλοίμονο. Τα παιδιά της ΔΑΠ όχι μόνο αναμενόμενα θα απαντούσαν σε όλες τις απορίες του, αλλά κατα πάσα πιθανότητα θα μπορούσαν να του δώσουν και τα θέματα των επόμενων εξετάσεων...

  • @teotheodoros3211
    @teotheodoros3211 2 года назад +1

    Ωραίο βίντεο

  • @AGGGELLOS
    @AGGGELLOS 2 года назад +4

    ΚΑΠΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ 19000 ΜΟΡΙΑ!!!!, ΕΓΟ ΕΧΟ 1 ΚΑΙ ΚΑΛΟ!!!

  • @nikas1684
    @nikas1684 2 года назад +5

    Για οσους λετε αν αξιζει ή οχι η σχολη πληροφορικης , η γνωμη μου σαν σχεδον τελειοφοιτος και αυτοδιδακτος πανω στον κλαδο:
    Αν στα 18-20 μαξ , ξερεις οτι θελεις να γινεις προγραμματιστης ή τουλαχιστον εχεις παρει τα ερεθισματα και το βρισκεις ενδιαφερον , τοτε ΔΕΝ αξιζει να ασχοληθεις με το δημοσιο πανεπιστημιο.Αν δεν εισαι σιγουρος και απλα θελεις να δοσεις στην πληοροφρικη μια ευκαιρια , τοτε αξιζει. Και εξηγω.
    Σε αυτα τα 4-5 χρονια που θα χρειαστει να εισαι απασχολημενος ως φοιτητης για να παρεις το πτυχιο σου θα αντιμετωπισεις δυσκολιες , θεους και δαιμονες οπως αυτους που αναφερεται ο Κυριτσης στο βιντεο. Απο καθηγητες που θα σε γραφουν στα @@ τους , θα σε προκαλουν , δεν θα εχουν ιδεα για το αντικειμενο γιατι βγαλαν μια σχολη πριν 30 χρονια και εχουν μεινει κολλημενοι εκει , μεχρι και την γραμματεια της σχολης που θα σε φορτωνει καψωνια.
    Δε θα κατσω να αναλυσω τα στραβα του πανεπιστημιου γιατι τα θεωρω το κερασακι στη τουρτα και ολοι λιγο πολυ τα ξερουμε , οπως καθε δημοσια υπηρεσια που δεν υπαρχει ελεγχος.
    Η φυση του προγραμματιστη ειναι να εξελισεται συνεχως συμβαδιζοντας με τον ρυθμο αναπτυξης της τεχνολογιας και στις μερες μας απο τον 1οετη φοιτητη μεχρι τον Senior Developer στην Amazon , ολοι ενημερωνονται απο διαδυκτιακες πηγες.
    Οπως ειπε ενας καθηγητης μου στο 1ο ετος , "To google ειναι ο καλυτερος φιλος του προγραμματιστη" και εμεις γελουσαμε , να που ειναι το μονο πραγμα που χρειαστηκε να μαθω απο καθηγητη της σχολης ομως!
    Ο χρονος που θα ξοδεψεις για να παρεις ενα πτυχιο γενικων γνωσεων που θα σε βγαλει πρακτικα ανειδικευτο σε σχεση με την πραγματικη αγορα εργασιας , δεν αξιζει. Σε αυτον τον χρονο μπορεις να κανεις ΤΡΕΛΑ πραγματα μονο με προσωπικη ενασχοληση! Ουσιαστικα στη σχολη ξοδευεις 4-5 χρονια για να ικανοποιεις τα βιτσια των καθηγητων σου πανω σε πραγματα τα οποια δεν θα τα χρησιμοποιησεις πιθανως ΠΟΤΕ και στο τελος βγαινεις με μια γενικη γνωση. Και μαντεψε ... αυτο που θα κανει το παιδι που αποφασισε να ασχοληθει μονος του απο τα 18-19 εσυ απλα θα το κανεις στα 24-25 !!!
    Και ναι φιλε , θα φας 4-5 χρονια να σε ταιζουν οι γονεις σου και εσυ να ζεις κατα πασα πιθανοτητα με ψιχουλα γιατι θα εχεις μαθημα και δε μπορεις να δουλευεις , θα κανεις την παπια για τα στραβα και τα αναποδα της σχολης σου και θα λες ναι σε οτι πουν οι καθηγητες σου μπας και σε περασουν , για να βγεις στα 23-24-25 σου και να εχει μεινει απο ολο αυτο ενα κωλοχαρτο και ενα for loop.
    Επειδη και εγω δεν ηξερα οταν μπηκα σαν μικρος και σταρχιδιστης , τωρα που ξερω.
    Μην κανεις αυτο το λαθος , μην χαραμιζεις τα χρονια αυτα , δε θα ερθουν ποτε πισω..

    • @TimL_
      @TimL_ 2 года назад +4

      Ναι παιδιά παρατήστε το πανεπιστήμιο, θα γίνετε προγραμματιστές με moocs και copy paste από stack overflow, και θα πλουτίσετε κατασκευάζοντας ένα λειτουργικό σύστημα στο γκαράζ σας και πουλώντας το στην IBM. Και αν σας ρωτήσουν για ασυμπτωτική πολυπλοκότητα, παράλληλη επεξεργασία, ή τεχνητή νοημοσύνη θα πείτε «μαύρη μαγεία».

    • @tsexostsexos6778
      @tsexostsexos6778 2 года назад

      Φιλε το οτι φοιτητες πληροφορικης δεν εχουν ασχοληθει μονοι τους, εστω για να φτιαξουν 2-3 open source project καλογραμμενα και λειτουργικα στα 4-5 χρονια της σχολης δειχνει οτι ειναι βλαμμενοι...Φοιτητες των θετικων επιστημων τους παιρνουμε πολλες θεσεις γιατι ξερουμε να χρησιμοποιουμε πρακτικες εφαρμογες ευελικτα και εχουμε το skill του problem solver στο πικ του. Ομως ενας ανθρωπος με τις αντιστοιχες ικανοτητες και ενα πτυχιο Πληροφορικης με καλους βαθμους ειναι αλλη κατηγορια στον χωρο και δεν πιανεται απο κανεναν. Σαν αυτοδιδακτος μπορεις ανετα να γινεις developer σαν εξειδικευμενος σε ενα τομεα, αλλα αν δεν ξερεις μαθηματικα σε βαθος δεν εισαι ουτε ευελικτος αλλα και δεν μπορεις να καταλαβεις καποιους κλαδους...Πολυ ωραια σχολη η πληροφορικη αλλα δεν ειναι ουτε σχολειο ουτε ΙΕΚ για να σε μαθει απο το χερακι τις κλασεις και τις συναρτησεις

  • @mixalis9221
    @mixalis9221 2 года назад +2

    προσωπικά όσο μου αρέσει η πληροφορική και τεχνολογία άλλο τόσο σιχαίνομαι τον προγραμματισμό, όμως κάλως η κακώς είναι το 50% της πληροφορικής θεωρώ.
    αυτό που μου άρεσε πάντα είναι το hardware κυρίως και τα δίκτυα λίγο, όσο για το σχολείο και τις πανελλήνιες? άπλα δεν διάβαζα! και ύστερα από 12 περίπου χρόνια που τελείωσα το σχολείο καταλαβαίνω πως δεν φταίει ότι ήμουν απλά τεμπέλης αλλά το βασικότερο ήταν ότι δεν είχα κανένα κίνητρο!

  • @ManosErikosKlapsakis
    @ManosErikosKlapsakis 2 года назад +2

    ωραιος ρε φιλαρα!

  • @tefanbak6575
    @tefanbak6575 2 года назад +1

    Το καλύτερο πανεπιστήμιο είναι το πεζοδρόμιο.. Εκεί έχω ντοκτορά

  • @georgiosdrakopoulos8984
    @georgiosdrakopoulos8984 2 года назад +1

    14:15 Πολύ συνηθισμένο ελληνικό φαινόμενο, όλοι βλέπουν την αδικία αλλά ένας φωνάζει για να διορθωθεί.

  • @firepurger
    @firepurger 2 года назад +3

    Κυρίτση καλα τα λες..Αλλα ειναι τρομερά δύσκολο να πάρεις εμπειρία σε προγραμματισμό (σε actual production επιπεδο) ωστε να πας παρακάτω

  • @privateRo
    @privateRo 2 года назад +1

    This is interesting to say the least

  • @pilotf18
    @pilotf18 2 года назад +1

    Τουλάχιστον εσύ ρε μεγάλε το λές οτι δεν πήρες πτυχίο και αυτό σε τιμά, γιατι ξέρω κάτι φυντάνια που δεν πήραν οχι πτυχίο.. και αυτοαποκαλούνται αναλυτές προγραμματιστές και αν του ρωτήσεις τι ξέρεις να προγραμματιζείς απο c++ από ruby απο python σου λενε.. αα δε τα ξερω αυτά αλλά ξερω να δουλευω το dos και μπορώ να σπασω το φωτοσοπ με κρακ....

    • @PCstepsGR
      @PCstepsGR  2 года назад +4

      Μπορεί να αυτοαποκαλούνται και χάκερ.

  • @koliatzas1
    @koliatzas1 2 года назад +3

    τα μεγαλα μυαλα δεν χρειαζονται πτυχια.Οπως λεει και το τραγουδι παρτο λιζα και καντο κορνιζα

  • @MonsterKaneTV
    @MonsterKaneTV 2 года назад +3

    That's what we call perfect timing

  • @ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΓΑΤΣΙΑΣ
    @ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΓΑΤΣΙΑΣ 2 года назад +1

    😃😃😃😃😃

  • @lambroslambrou7355
    @lambroslambrou7355 2 года назад +1

    Μετά από χίλια χρόνια και πολλές αναφορές ο Κυρίτσης επιτέλους εξήγησε σε βίντεο γιατί δεν πήρε πτυχίο

  • @kosta2614
    @kosta2614 2 года назад +2

    Kane tromeri idea me sarakatsani!!!

  • @mikevak6876
    @mikevak6876 2 года назад

    Μετά απο αυτό σκευτομαι να ξανά δώσω να μπω σε καμία στρατιωτική ...

  • @giorgospnt07
    @giorgospnt07 2 года назад

    6:10 Σημειόσεις ✅

  • @NoctumTuber
    @NoctumTuber 2 года назад +2

    Κυρίτση επειδή σε βλέπουνε και μικρά παιδιά και μπορεί να επηρεαστούν, να πούμε ότι ναι, δε χρειάζεται απαραίτητα πτυχίο για να κάνεις μια δουλειά στο χώρο της πληροφορικής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παρατήσεις τη προσπάθεια και να πας για την εύκολη λύση. Τα παιδιά από bootcamps και οι χομπίστες πάνε σε μεγάλες εταιρείες που οι λύσεις έχουν ήδη φτιαχτεί απο seniors και απλά θέλουνε "χέρια" για να τις μετατρέψουνε σε κώδικα. Κι όταν αυτά τα παιδιά είναι σε θέσεις που πρέπει να δώσουν λύσεις, συνήθως είναι αναποδοτικές, άκομψες, overengineered, με technical debt κοκ γιατί δεν έχουν μάθει έννοιες όπως κλάσεις πολυπλοκότητας, δομές δεδομένων, κανονικές εκφράσεις, κανονικές γραμματικές κτλ. Οπότε αν σε ενδιαφέρει μόνο η πρόσληψη, ναι αγνόησε το πανεπιστήμιο, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι ένα πολύτιμο εφόδιο.

  • @santifalos
    @santifalos 2 года назад +1

    Okay

  • @georgefotos3308
    @georgefotos3308 2 года назад +2

    10 στα 5 facepalm για το τμήμα πληροφορικής της ασοε περί τα 2000

  • @eminemeatingmmswithotherem5879
    @eminemeatingmmswithotherem5879 2 года назад

    Πώς έχασα το ερασμους γιατί το πανεπιστήμιο μου είναι τεμπέληδες. Η γραμματεία ήρθε 8 ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

  • @synkrw
    @synkrw 2 года назад +1

    Πολύ ενδιαφέρον βίντεο. Ανυπομονώ να δω και τα επόμενα μιας και είμαι και εγώ πρωτοετής και έχω τις σκέψεις και τις αμφιβολίες μου

  • @yusanof7256
    @yusanof7256 2 года назад +3

    Κυρίτσης forever 😂

  • @nikosjasap9792
    @nikosjasap9792 2 года назад +1

    Μια τρομερή ιδέα Huawei