M.C.N. Podcast | Episodul 9 - Despre fericire și alți demoni

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 29 сен 2024
  • M.C.N Podcast s-a întors!
    În cel de-al 9-lea episod i-am avut invitați pe Horia Sârghi (Zaiafet) și pe Cătălin Moise. Am vorbit despre viață, despre importanța sau neimportanța ei în univers. Despre stres, despre situații neașteptate și cum ne putem raporta la ele ca să le depășim mai ușor sau cu mai multă înțelepciune.
    Am înțeles că totul e trecător, dar puțin probabil să fie și întâmplător. Am aflat tehnici noi de meditație, practici budiste și cum frământările din viața de zi cu zi ale celor doi invitați s-au schimbat de-a lungul anilor.
    În public am avut alături de studenți de la Facultatea de Filosofie București și câțiva membri ai canalului de RUclips. Ca de fiecare dată, am cunoscut o nouă asociație, Asociația Niciodată Singur - prietenii vârstnicilor, asociație care luptă împotriva celei mai dureroase probleme a vârstei a treia: singurătatea.
    Le poți fi și tu aproape aici:
    niciodatasingu...
    Prietenii de la Black Cab ne-au fost și ei aproape și s-au ocupat de transportul invitaților. Mulțumim!
    /Instagram: / blackcab.romania
    /Facebook: / blackcab.romania
    ----.
    Produced by: Headline Management
    /Instagram: / headline.management
    Directed by: Călin Crețu
    /Instagram: / calin.cretu.7
    Video production by: Evgeny Gromik
    /Instagram: / evgenygromik
    Animație: Ioana Luiza
    /Instagram: / ioanaluiza8
    Scenografie: Alexandra Panaite
    /Instagram: / alexandrapanaite
    Producție & Social Media:
    Eliza Radu, Lavinia Aranghel, Răzvan Gârz, Andreea Olteanu & Irina Perju
    ----
    Find me on:
    /Facebook: / micutzu.standup.comedy
    /Instagram: / micutzustandup
    Contact podcast: mcnpodcast.ro@gmail.com
    #MCNpodcast #PODCAST
    ---- (C) & (P) Cosmin Nedelcu 2024 All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this content on your channel.

Комментарии • 847

  • @claudiab3769
    @claudiab3769 6 месяцев назад +244

    M-aș uita la Moise oricând, oricât, în timp ce vorbește cu oricine.

    • @TheTom7
      @TheTom7 5 месяцев назад +2

      Asa, asa, sa te uiti iar si la videoclipul ala cu crypto si viata, sa ne zici cat de destept e Moise, nu l-am vazut pana acum sa spuna ca a gresit cu ceva :)))

    • @cristianmihai2154
      @cristianmihai2154 4 месяца назад

      ​@@TheTom7Cu ce a gresit, in opinia dumneavoastra?

  • @lilavannila
    @lilavannila 6 месяцев назад +86

    sunt recunoscatoare ca exista Catalin in online-ul romanesc 🙏

  • @roxanaalexandra3625
    @roxanaalexandra3625 6 месяцев назад +100

    Simt ca am asistat la o discutie a doua persoane ce obisnuiau sa fie impreuna, intr-o relatie, care se reintalnesc dupa ani. Perspectivele lor au ramas diferite, dar au invatat sa se accepte si vada unul pe celalalt. Frumos si dureros in acelasi timp. 🥲

    • @D4xFernando
      @D4xFernando 5 месяцев назад +1

      :))

    • @phoenixalin92
      @phoenixalin92 5 месяцев назад

      dar ce s-a intamplat intre ei? Eu intelesesem doar ca au subiecte foarte diferite si au ales sa mearga pe canale separate.

    • @mario_aleex
      @mario_aleex 2 месяца назад

      ​@@phoenixalin92exista despartiri pe cale pasnica, atat in relatiile de colegialitate cat si in cele romantice. Paralela facuta intre despartirea profesionala a celor doi, cat si cea a despartirii unui cuplu amoros este una pe care am putut si eu sa o observ. Este foarte interesanta perspectiva aceasta deoarece parca se resimte o proiectie a fostului conflict peste care au trecut.

  • @Constantin.Cosmin
    @Constantin.Cosmin 6 месяцев назад +134

    in loc sa il critic pe Horia, care are un soi de filosofie privilegiata totusi, am sa ma rezum la a spune ca Moise e genial.

    • @ionutflorea6049
      @ionutflorea6049 5 месяцев назад +4

      Privilegiata de ce? Intreb pentru ca si eu am o filozofie asemanatoare si sansa e sa fi mai privilegiat decat mine. Si daca te referi la determinalism, atunci si tu ai privilegiul de a urmari acest video si de a incepe sa mergi pe calea asta. Putem medita in atatea feluri, trebuie doar sa gasim metoda potrivita noua, de exemplu inotul, cum zicea Moise, dar cred ca ideea e sa o faci aproape zilnic si la aproximativ acelasi interval de timp. Ideea filozofiei noastre e ca, practicand meditatia, elimini treptat suferinta, foarte putini o elimina de tot, dar mai putina suferinta e mai putina suferinta. Si culmea e, ca nu iti trebuie nimic pentru a face asta, auzi sa fi privilegiat, nici macar maini, picioare, trebuie doar sa poti sa respiri (si poti chiar sa si inoti fara maini si picioare, zic inainte sa aprinzi fitilul). Apropo de respirat, mie imi place sa imbin religiile intre ele, duhul, respiratia a fost cel mai important cadou din partea a ceea ce unii numesc Dumnezeu, altii Alah si unii care se cred superiori tuturor, Universul.
      Pace!🙏

    • @emazio4122
      @emazio4122 Месяц назад +2

      Ce e privilegiat la ce zice zaiafet? Pare cu influențe orientale. Moise e un pesimist, iar pesimiștii dau impresia oamenilor ca ar fi "geniali". Genial e un om fericit, ceva de genul lui Brâncuși, care la final dupa ce a fost complicat, ajunge la final la o forma simpla si sublimă. Moise pur si simplu isi gaseste scuze ca sa stea in namol

    • @lexaaxel926
      @lexaaxel926 28 дней назад

      ​@@emazio4122 eu Ii urmaeesc pe amandoi de ani buni.amandoi ( si prin ei si noi) au aceleasi cautari. Amandoi au cautat un raspuns in studiu si doar unul dintre ei a trecut la practica. Poate suna ciudat cand exersezi ceva practic , dupa un timp exersarea bate teoria!

    • @blackharpy7468
      @blackharpy7468 20 дней назад

      Constantine, Constantine...

    • @Cristi_G86
      @Cristi_G86 4 дня назад

      Foarte corect,Cătălin Moise este mult mai pragmatic si vine cu soluții concrete pe când Horia o dă in filozofie care mai mult te încurcă.

  • @andreeaolteanu583
    @andreeaolteanu583 5 месяцев назад +55

    Îmi place foarte mult și de Horia , și de Moise , îi urmăresc înca din copilărie, dar acum înteleg și respect faptul că nu mai filmează împreună. Acest podcast mi-a răspuns la întrebări.

    • @HalveMann
      @HalveMann 5 месяцев назад +9

      Sunt diferiți, cei mai mulți nu înțeleg asta . Este loc pentru fiecare în a face ceea ce le place!

  • @MariusStoica-ju8yy
    @MariusStoica-ju8yy 6 месяцев назад +63

    Eu nu înțeleg cum e posibil sa-mi fie atât de dragi cei doi invitați!

  • @ienutapirvu48
    @ienutapirvu48 6 месяцев назад +75

    Foarte bun podcastul ! Sunt in team Moise,imi pare Horia ca un copil care a descoperit un nou desen animat si se miră de faptul ca ceilalti nu sunt fascinați de el. Mulțumesc Cosmin,am râs foarte bine.❤

  • @Upetl
    @Upetl 6 месяцев назад +35

    A venit Crăciunul mai devreme, Cătălin și Horea la un loc, what a reunion. Mulțumim, Cosmin!

  • @alexandrupantea3170
    @alexandrupantea3170 6 месяцев назад +348

    Ma bucur ca exista dinamica asta unde nu se intrerup invitatii, nu se vorbeste peste celalalt doar de dragul de a fi in centru :). Felicitari!

    • @Cosmin483
      @Cosmin483 6 месяцев назад +54

      @Gojira i auzi ce zice omul asta

    • @mihaialexandru314
      @mihaialexandru314 6 месяцев назад +19

      Gojira nu ar auzi nici daca ai fi in urechea lui cu "MAI TAJDREAQ O DATA!" daramite sa asculte oe aici.

    • @silviachicos155
      @silviachicos155 6 месяцев назад +19

      Mie chiar mi s-a parut ca Zaiafet e “me me me” chiar l-a intrerupt pe Moise de câteva ori

    • @boglaw
      @boglaw 6 месяцев назад +1

      fara suparare, doar o observatie, doar de dragul de a + infinitiv = a manca, a citi, a fi , sper sa ajute

    • @alexandrupantea3170
      @alexandrupantea3170 6 месяцев назад +1

      @@boglaw Sigur, multumesc de corectie!

  • @minodoramino4945
    @minodoramino4945 5 месяцев назад +25

    E incredibil ce diferenta de paradigma are Horia. E exemplul viu ca intradevar putem sa ajungem la acel "non ego" de care ma tot informez in ultima perioada.
    E foare dificil daca nu chiar imposibil dar acum, cu Horia am si mai multa forta sa practic aceasta "stiinta".
    Catalin e profesorul nostru care ne aduce cu picioarele pe pamant.
    Va iubesc pe amandoi in egala masura. Cu voi am crescut si m.ati invatat cu sa vad viata intr.o maniera diferenta. Va multumesc mult pentru tot iar MCN jos palaria pentru acest podcast extraordinar❤❤❤

    • @dimitrietica7860
      @dimitrietica7860 5 месяцев назад +5

      La care non ego te referi? Intr-o fraza spune cum exerseaza detasarea iar in urmatoarea cum nu poate sa doarma noaptea ca iese Trump presedinte si iese SUA din NATO. In plus pe parcursul podcastului nu a fost capabil nici macar o data sa aduca niste argumente sau un aport discutiei fara sa o dea inapoi pe meditat si budhism. Podcastul asta ar fi putut fi unul multifatetat si cu multe perspective de discutie, in schimb a constat in Horia vorbind ca un copil entuziasmat despre noua lui pasiune pentru meditat, intrerupandu l pe Moise de multiple ori fara sa aiba ceva inteligent de spus. Mi-a dat impresia de orice, mai putin de un om complex si self aware, doar regurgiteaza niste idei interesante pe care le-a citit in cateva carti.

  • @razvanandrei2670
    @razvanandrei2670 6 месяцев назад +296

    E aproape imposibil de ascultat Zaiafet care vorbește dintr-o perspectivă acum privilegiată, atingând nirvana omului - adică lipsa grijii de mâine și lipsa reală a unei empatii față de o altă persoană. Discută sfaturi practice pentru o categorie de oameni ce pot atinge fericirea spirituală pentru că au depășit-o pe cea materială. Iar lucrurile se întâmplă step by step, să nu uităm că și primul Buddha atinsese deja fericirea materială de la naștere. Discursul de Guru pe care îl practică este obositor și nu permite argumentație împotriva lui, fiind mai degrabă ca o doctrină sau set de reguli religioase.

    • @sorryc5424
      @sorryc5424 6 месяцев назад +14

      Mda, cred că atingerea acelei stări de nirvana am remarcat-o atunci când se filmau la târgul de carte. Se putea vedea clar aura de detașare:))

    • @Andrew-ws8dw
      @Andrew-ws8dw 6 месяцев назад +15

      Eckhart Tolle practic

    • @strflp7316
      @strflp7316 5 месяцев назад +69

      Bine zis "acum privilegiata". Omul a trecut prin multe inainte si a fost deschis despre asta. Il urmaresc de ani de zile, de cand canalul lui era muuult mai mic decat ce este acum si sincer cred ca stie ce inseamna sa pleci de jos. Din punctul meu de vedere este chiar un exemplu de a ajunge intr-o stare de acceptare de sine de undeva de jos.

    • @Maria-ieiri-sho
      @Maria-ieiri-sho 5 месяцев назад +6

      ai pus punctul pe i, mersi

    • @prodbyEdwardX
      @prodbyEdwardX 5 месяцев назад +33

      @@strflp7316 Zaiafet e "zen" acum fiindca nu are griji din realitate, doar se combate cu propia minte si cu limitarile pe care vrea sa si le depaseasca. Nu cred ca are treaba cu fericirea ce spune zaiafet, si mai mult cu eliberarea mintii de ganduri negative subconstiente si intelegerea lor.

  • @bogdanbaluta4202
    @bogdanbaluta4202 6 месяцев назад +40

    Zaiafet poate sa povesteasca si retete de prajituri si tot face sa sune interesant. Genial omul.

  • @Hashcarbunesti
    @Hashcarbunesti 2 месяца назад +1

    Cu tot respectul, Horia, meditația este exact pentru a-ți lăsa zgomotul din creier să se manifeste fără a interacționa cu el. Nu este pentru a opri creierul să ruleze frici și anxietăți.

    • @Speedyc86
      @Speedyc86 12 дней назад

      Depinde de tipul de meditație. Ce zici tu e mindful meditation. Însă sunt multe alte tipuri de meditație: vizualizare, compasiune, body scan, transcendental, mantra, în mișcare, focusat, spirituală. Dintre acestea cel puțin 4 au scopul de a calma mintea, de a influența gândurile, de a controla ego-ul. Fiecare are avantajele lor insa mie îmi plac multe din ele pentru că lucrează "alți mușchi" și au alt scop 😊

  • @crisofland
    @crisofland Месяц назад

    Ma bucur ca am fost determinat sa ascult acest podcast cu acesti oameni minunati

  • @Bizonul
    @Bizonul 6 месяцев назад +5

    cred ca este hands down cea mai calitativa discuție de pe ytb ul romanesc din toate punctele de vedere. Superb

  • @Younes_J.03
    @Younes_J.03 5 месяцев назад +3

    Podcast-urile cu Catalin Moise sunt la un alt nivel, am crescut cu Zaiafet si mă bucur ca a ajuns la un stil in care simte ca se poate detasa si sa fie fericit, insă am observat că nu mai poate accepta alte perspective și nu mai este același Horia Sîrghi. Felicitări pentru acest podcast! Nici n-am simtit cum au trecut 3 ore, data viitoare ar merge abordate si alte subiecte.

    • @HalveMann
      @HalveMann 5 месяцев назад

      Cred ca greșești, din contra.

    • @Younes_J.03
      @Younes_J.03 5 месяцев назад

      @@HalveMann Te ascult

  • @ElenaCristinaCojocaru
    @ElenaCristinaCojocaru 5 месяцев назад +1

    Catalin Moise are nuanțele, incertitudinile, problematizarea necesare unei dezbateri de acest gen.

  • @iulia1985
    @iulia1985 6 месяцев назад +9

    Eu nu inteleg de ce vrem sa "ne calmam", "sa nu mai fim suparati", etc. Sunt niste emotii care trebuie traite, conteaza ce facem cu ele mai departe, facem o diferenta intre emotia in sine si actiunea ce urmeaza emotiei, poate fi o actiune pozitiva sau negativa.
    Tonul tau ar trebui sa fie "asta e realitatea" si nu sa oferi variante sau explicatii cu ce va fi mai departe, asta e datoria fiecarui om sa gandeasca daca ceva e bine sau nu, pentru ca nu toti au aceleasi valori si teluri. Si sa intelegi ca nu exista e solutie corecta, nu poti sa fii "drept" cu toti!

    • @alexelcu
      @alexelcu 5 месяцев назад

      Mediația nu este despre calmare sau înlăturarea supărării. Meditația este în mod explicit o practică prin care ne putem analiza și ancora sentimentele în prezent. Și poate avea efect de calmare a furtunii, dar asta doar pentru că ne ține cu picioarele pe pământ, în prezent.

  • @albeanuc1513
    @albeanuc1513 5 месяцев назад +8

    Ador să îi ascult pe Horia și pe Cătălin Moise. Nu mi-a scăpat niciun nici un episod de la ambele tabere, dar:
    Îmi susțin părerea dar pare că Horia face afirmații aiurea și vede din alt unghi subiectele discutate. Văzând fericirea și trecând aparent de acel prag cu meditația.
    "Cum pot sa mă trezesc eu dimineața, meditând, știind că mâine îmi taie curentul, si tre' sa o înmormânez pe soacră-mea. .
    S-au sa merg la psiholog să incep sa remediez furia si ceea ce mă instigă la starea asta, dar merg cu stomacul franjuri .
    Zic doar..

    • @alexelcu
      @alexelcu 5 месяцев назад

      Să meditezi nu înseamnă să n-ai probleme ce te preocupă. Prin meditație însă, îți faci introspecție, și-ți dai seama mai bine de motivele ce te supără. Astfel că furtuna de la tine din cap se poate potoli suficient cât să fie suportabilă. Și din contră, meditația este importantă tocmai în momentele alea în care ai facturi de plată și ți-a murit un membru al familiei. Fără meditație te poți trezi cu un bulgăre de tristețe ce se tot rostogolește la vale, iar rezultatul o să fie o depresie de durată. Apropo, dacă vrei motive de recunoștință, începe cu faptul că încă respiri și că (cel mai probabil) încă ești sănătos. Motive de recunoștință ai mereu, doar că nu le mai vezi.

  • @adrenalinerl
    @adrenalinerl 5 месяцев назад +1

    Apreciez foarte mult respectul acordat intre cei ce vorbesc, se simte o dorinta si un efort reciproc de a asculta/intelege pe celalalt inainte de a pregati un raspuns. Acest fenomen este atat de binevenit in lumea noastra cand atat de bombardati de manipulari, pentru moment am pierdut si valoarea discutiilor sincere intre prieteni/oameni.

  • @mariuspaun4366
    @mariuspaun4366 5 месяцев назад +1

    Felicitări Micutzu și întregii echipe pentru Idee asta de a invita w oameni care se cunosc, se respectă și totuși primesc oarecum din unghiuri diferite

  • @berlindeut
    @berlindeut 4 месяца назад

    Parca s-ar cere si o parte nr. 2! 😀 Mai vrem astfel de discutii cu acesti doi minunati invitati!!! 🤩🙂

  • @BogdanLiviu7
    @BogdanLiviu7 6 месяцев назад +2

    Pe oameni îi tulbură nu ce se întâmplă, ci gândurile lor legate de ce se întâmplă. (Epictet, Manualul)
    Recomand și Marc Aureliu - Gânduri către sine însuși (poate mai bună decât toate cărțile despre spiritualitate, controlul emoțiilor, zen etc, și totodată un exemplu, o lecție de viață, omul era împărat, avea toată puterea de pe glob și tot ce-și dorea era să fie un om bun, să fie înțelept)

    • @thirteen7349
      @thirteen7349 5 месяцев назад

      Pe tine te știu, am încercat sa ma uit ka câteva clipuri de ale tale.

  • @dragosdespinoiu-radu7728
    @dragosdespinoiu-radu7728 6 месяцев назад +7

    Horia , sa nu crezi ca nu te plac, te plac enorm , dar are loc o transformare in viata ta , pe care o exarcebezi mult prea mult la inceput , iar Moise este mult mai stapan pe el ...diferenta majora este ca Horia este o diferita persoana ca acum cativa ani , iar aceasta schimbare a avut loc foarte brusc, iar C.Moise asa este si asa a fost dintotdeauna, sau poate ca Horia doar a revenit la adevarata lui persoana

    • @thomasthalberg92
      @thomasthalberg92 6 месяцев назад +4

      Moise mi se pare mai matur in gandire si trece totul prin filtrul realismului. Desi nu se teme sa exploreze idei abstracte sau concepte noi, isi pastreaza o pozitie pragmatica iar pentru asta il respect si il admir. Horia imi da impresia de "copil care a renuntat la masinute pentru ca a descoperit puzzle-ul". Poate nu a fost cea mai buna analogie pe care as fi putut sa o fac, dar a fost singura la care m-am putut gandi pe moment... sper ca ideea din spate a fost inteleasa.

  • @fluturdaniela1272
    @fluturdaniela1272 5 месяцев назад +2

    Total de acord cu Catalin Moise.

  • @clesicoso563
    @clesicoso563 5 месяцев назад

    Bravo , un dialog purtat cu sinceritate , cu onestitate , între trei realizatori de podcasturi preferați.

  • @Flowxp
    @Flowxp 5 месяцев назад

    Trei oameni pe care ii iubesc si pe care probabil nu o sa-i intalnesc niciodata intim si ma emotionez doar scriind asta
    Si da, mi-ati influentat viata intr-un mod pozitiv toti trei si cred ca acest lucru poate fi un tel nobil in viata in care impaci si ego-ul si divinul si umanitatea.

  • @EmilNepot
    @EmilNepot 5 месяцев назад

    Podcastul perfect.

  • @Madalinos
    @Madalinos 6 месяцев назад +1

    Am ascultat asta fix dupa episodul IGDLCC cu dl. Banescu... aceleasi principii si sensuri abordate, doar ca prin alti termeni. Raman cu ideea ca orice problema ai, daca o solutie incercata (budism, credinta, ateism, meditatie, protocol x y z) functioneaza pentru tine, atunci e foarte bine (dar nu obliga pe nimeni la varianta ta cum un invitat a cam exagerat pe alocuri intrerupand).. iar daca nu ai gasit ceva, cautarea unei solutii da un sens, iar cand ai gasit o solutie, iar ai sens 🙏 iar predica lunga a unor idealuri despre evitat overthinking urmata de Trump overthinking a fost tare ironic (talk the walk but walk the talk 🤭)

  • @beebnI
    @beebnI 5 месяцев назад

    Așa podcast sa se tot facă, felicitări

  • @alexandragemanaru6031
    @alexandragemanaru6031 6 месяцев назад +3

    O plăcere la cafea ❤

  • @IcemanTheDj
    @IcemanTheDj 5 месяцев назад

    Pfff... Meaaa... Nu pot sa cred ca in sfarsit a avut loc un astfel de podcast!!! De mult imi doream asa ceva, cu acesti oameni.
    Nu m-am gandit niciodata ca o sa fie la Micutzu! Felicitari! Super!

  • @mihaistefan6583
    @mihaistefan6583 5 месяцев назад +1

    wow ce combinatie!!
    in sfarsit ceva ok dupa o perioada.

  • @andreeavoicila7598
    @andreeavoicila7598 6 месяцев назад +6

    Felicitari pt. podcast!!! Ca idee, ce descrie Horia acolo, se invata si in terapia cognitiv comportamentala si se cheama "skills" mie una mi s-a parut greu sa pot medita inainte de terapie (ma refer terapie facuta ca la carte si cu terapeut care stie ce face-ca nu toti stiu, mai ales acestia de apar pe social media cu solutii universale), atentie e greu si nu iese din prima... recomand sa mergeti la terapeuti, atentie nu consilieri psihologici. Imi place ca zice ca nu e usor si ca nu iese tot timpul! Felicitari pentru tematica abordata. Si Moise are dreptate ca trebuie sa fii intr-un loc ok...eu am luat medicatie pt depresie si anxietate si abia apoi dupa am reusit cu terapia. Horia trebuie sa inteleaga ca desi are dreptate, nu la toata lumea functioneaza la fel si prin aceeasi metoda, de aceea eu cred cu tarie ca multe le rezolvi prin terapia vorbita cu un specialist care stie ce face, trebuie sa acceptam ca nu toti doresc sa se schimbe sau sa evolueze, You do you without doing harm to others! si cam atat, maine poate fi gata.

    • @wisequigon
      @wisequigon 6 месяцев назад

      credeam ca skills se refera atunci cand esti capabil sa faci pentakill in CS... but ok.

    • @andreeavoicila7598
      @andreeavoicila7598 6 месяцев назад

      @@wisequigonnu mi-a venit in romana, sincer ... ma refeream la emotional skills... da mna fiecare cu ce stie ;)

  • @stelestele
    @stelestele 5 месяцев назад

    Un podcast frumos, mai ales din perspectiva fricilor, ce putem face cu ele si senzatia ca nu esti singurul care le are. Mai mult, oameni pe care ii admiri sunt adusi de catre frica in acelasi plan de existenta cu tine. Intr-adevar a fost un podcast linistitor

  • @georgepetrica567
    @georgepetrica567 6 месяцев назад +12

    Horia din pacate pare broken... Moise e la alt nivel, însă din păcate se exprimă mai bien în scris.
    Felicitări oricum pt discuție!

    • @Mazi55332
      @Mazi55332 6 месяцев назад +3

      Este foarte emotiv Moise, asta e motivul. Nu e de judecat, asa e omul

  • @lauratill5179
    @lauratill5179 5 месяцев назад +1

    Pentru mine este o plăcere să îl ascult pe Micutzu Cosmin Nedelcu❤

  • @DrakulaEM
    @DrakulaEM 6 месяцев назад

    Superb, multumesc!

  • @petcualberto1122
    @petcualberto1122 5 месяцев назад

    Acest tip de discuții pot fi incluse într-un curs de dezvoltare personală, tipul ăsta de idei dezbătute din scoață-n-scoarță

    • @ggm279
      @ggm279 5 месяцев назад

      dezvoltare personala...cliseu de 2 bani

  • @alexgh149
    @alexgh149 6 месяцев назад +28

    Zaiafet e foarte fain sa-l asculti pe muzica de flaut pe fundal, dar din pacate oricat si-ar dori ca realitatea/normalul lucrurilor sa fie precum isi imagineaza sau proiecteaza el din bula pe care si-a construit-o, nu exista sau cel putin pare o fantezie pentru cei ce lucreaza in horeca (domeniu pe care sigur il viziteaza) in constructii (sigur sta intr-un loc construit) sau productie, si sunt expusi la fel si fel de orare/conditii de lucru sau/si la superiori ajunsi "dintr-odata".
    E doar o parere, dar cred ca optimismul trezit de studierea budismului in vremuri nefaste, l-a ajutat sa-si formeze o atitudine de "spread the word" in care nu-si poate mentine starea de echilibru intre ideal si real.
    Multumim pentru podcast si multumim ca incerci sa adaptezi toate discutiile si la noi, astia care nu aparem doar in basme (adica nu suntem un mit).
    II multumim si lui Catalin care totusi a incercat sa ii mai dea de inteles lui Horia ca realitatea e compusa nu doar din oamenii care pot sa vada, ci si din oameni care nu au antrenati muschii ochiului sau pur si simplu nu au ochi si nu-i poti aborda intr-o maniera extrema.
    Big like!

    • @CristiCM1994
      @CristiCM1994 6 месяцев назад +1

      Omul la nastere are o frecventa, numita si frecventa Schumann( 7,83 Hz). Muzica pt meditatie te ajuta sa te linistesti si sa limitezi numarul gandurilor/emotilor. De asemenea muzica religioasa poate da aceasta armonie. De ce se intampla asta? Exista un experiment cu 4 camere vidate in care se adauga poza Fecioarei Maria, in una se reda muzica lui Beethoven, in a 3 a poza lui Hitler, iar in a 4a muzica cu rezonanta mare bpm ridicat( rock). In ficare camera se adauga apa si se scade temperatura sub -0 grade C. Apa in primele 2 camere capata forma de gheata cristalina iar in celelalte 2 camere apa ia o forma de gheata opaca cu multe ace prin ea. Daca tu ca pers traiesti intr un mediu alterat, fiind 86% apa in compozitie, cum crezi ca esti. Fiecare emotie este perceptia terminatiolor nervoase asupra cocktail ului de hormoni(perceptia a ceea ce ti s a intamplat in momentul respectiv). Psihologia este matematica pura, imposibil de cuantificat de om in intregime.

    • @alexgh149
      @alexgh149 6 месяцев назад

      @@CristiCM1994 Cristache, cu totii putem da search pe google sa cautam lucruri care ne intereseaza. Dar cum le filtram sa le comunicam adaptat la un nivel comun de interpretare? Ca daca mai aud o data iubeste-te si ia-te in brate, cand in jurul meu tot ce vad e hate si nimic din ce ofera lectura budista, inteleg ca tre' sa imi scot vreo 4 coaste sa pot face asta.

    • @stake3932
      @stake3932 6 месяцев назад +5

      ​@@CristiCM1994ce luați mă ? că vreau și eu

    • @oaianeagraa
      @oaianeagraa 6 месяцев назад

      Nu mi se pare ca a exagerat cu ceva. Sau ca a fost prea optimist. Da, e a atins doar o parte dintr-o discutie lunga, dar Moise a discutat despre cealalta parte si dupa cu a zis si in podcast, toti sunt de acord unii cu altii, si ca sunt doua extreme. Efectiv ii in discutia lor si despre extreme si despre o cale de mijloc, si nu traim intr-o lume ideala, normal ca nu toata lumea poate sa fac x lucru. Cum un om de la tara ce lucreaza pe camp cu animale, nu se gandeste la meditat sau mers la sala sau cate calorii are mamaliga cu branza(am trait viata aia pot sa comentez:) ). Nu cred ca isi are rost comentariul tau, pentru ca nu are sens, mai mult e agresiv putin, parerea mea. Nu sunt rau sau hater.

    • @paulavlad99
      @paulavlad99 6 месяцев назад

      Un om de la tara e mult mai antrenat în meditație, intuitiv

  • @dragos9343
    @dragos9343 6 месяцев назад

    Plin de scepticism Zaiafet. Interesant oricum. Felicitari pentru podcast.

  • @2live91
    @2live91 5 месяцев назад

    Eu cand o sa fiu mare vreau sa fiu Horia. Superb podcast.

  • @cristianadiananita1791
    @cristianadiananita1791 6 месяцев назад +5

    Ai spus „nimeni nu se naște furios”. (Horia, 2:32 și ceva) Așa să fie? Condițiile nașterii, în sine, nu „nasc” contextul furiei? Disconfortul dislocării agresive dintr-un mediu liniștit nu este suficient pentru o furie primordială? Tot ce vine după, nu se adaugă la aia? Zic și eu.

  • @77ferrum
    @77ferrum 5 месяцев назад

    Multe videoclipuri de pe acest canal urmăresc îndobitocirea oamenilor dar acesta parcă le depășește pe toate.

  • @sylocty13
    @sylocty13 2 месяца назад

    Cadrele filmate de sus prin rotire mă fac sa mă sparg de râs, îmi dau senzația picturilor cu sfinți din biserică 😂
    Felicitări pt material si invitați 👏

  • @nicolaedavidmorea4607
    @nicolaedavidmorea4607 Месяц назад

    Salutare . Ma bucur ce ai facut si ce invitati ai . PESPECT

  • @paultudy-fivem9117
    @paultudy-fivem9117 6 месяцев назад +2

    Mama ce podcast!

  • @24waLk
    @24waLk 5 месяцев назад +5

    L am digerat mult mai bine pe Horia care a pus in discutie metode practice sa faci liniste in capsor ca sa dai voie si fericirii sa existe si sa respire dintre griji si frici. Mai putin pe Moise care mi a parut ca pune prea mult accent pe de ce nu e posibil ce zice Horia si de ce daca e nasol e nasol si basta, fara sa lase spatiu de iesire din acest nasol. Poate depinde si de deschiderea fiecaruia dintre noi la noi viziuni si abordari asupra vietii si sinelui.
    Cosmin ca de obicei, un catalizator foarte bun intre invitati. Sosul de umor si echilibru din salata.
    Asta face o discutie buna, diferenta de viziune. Un episod foarte bun!

  • @constantamariagrigore3234
    @constantamariagrigore3234 Месяц назад +1

    Draga Horia continuam lupta cu noi înșine , pentru vindecare interioară , cu iertare , compătimire , prin meditații .Te rog cum se numește meditația ta de dimineață cu fața către Butha?!Mulțumiri cu recunoștință, admirație, grație, pentru conștientizarea întrebărilor noastre existentiale ..cred în concepțiile lui Nietzsche și eu ,prin suferințe ne curățim și devenim superomul ...sau macar incercam sa devenim mai buni ...😊😅❤

  • @cipriantinca8561
    @cipriantinca8561 6 месяцев назад +3

    👏👏👏

  • @AdelinaMRC
    @AdelinaMRC 6 месяцев назад +1

    Micutzu la inaltimea invitatilor care sunt HUGE! daca vrei sa petreci timp cu sens pe youtube, le urmaresti cananlele celor doi. Multumim pt idei! Felicitari!

  • @canalu84
    @canalu84 5 месяцев назад

    fericirea începe când începi sa fii real, autentic..E o munca si e de durată, având in vedere ca de mici copii am fost programați sa ne ‘mulam’ cumva după ce zic alții ca ar fi bine sau nu

  • @andreimj
    @andreimj 6 месяцев назад +4

    Recomand pe Vlad Vexler (are canal de youtube) pentru filosofie politica. Tot el explica de ce democratia este in pericol si de ce polarizarea politica nu este o solutie, ba dimpotriva

  • @IuLiU149
    @IuLiU149 5 месяцев назад +6

    Zaiafet patinează mult de la subiecte și îl întrerupe prea mult pe Moise..
    Fain podcast-ul!

  • @stefan474
    @stefan474 6 месяцев назад +1

    1:33:33 Cand stai cu picioarele incrucisate este meditatie spiritauala, cand faci meditatie energetica atunci trebuie sa ai picioarele pe pamant si palmele cu fata in sus. @risvanvladrusu, iar aici 1:36:25 nu neaparat sa fie locul special de meditat, intr-un fel ai drepate cum si altarul ramane alttar, dar atat timp cat te asiguri ca nu esti deranjat te poti conecta aproape de oriunde..! Toata ideea e sa echilibrezi in tine Energia Cerului cu Energia Pamantului. sunt tehnici..! devine totul blana dupa :)) 1:40:05 Excelent exemplu Horia! Mai Domnule Cosmin, dar multumim frumos

  • @ionutpredoi
    @ionutpredoi 5 месяцев назад

    s-au întrunit legendele

  • @theiepster
    @theiepster 2 месяца назад

    De cand am vazut podcastul asta, dimineata cand ma duc la baie, nu mai e "dimineata", e "de dimineata". Dureaza cateva ore minim. Ma concentrez pe ceea ce fac, ma gandesc la ardeiul ala iute din ciorba aia de burta cum a crescut el de la samanta, la cine l-a pus in pamant, cum a plouat peste el si a crescut, cules, drumul pana la supermarket, cum m-am trezit in dimineata in care la-m cumparat si de ce am vrut sa mananc ciorba de burta, vazand cu cateva zile in urma un documentar despre efectele gazelor de la vaci si taxele din olanda, tara lalelelor care cresc din seminte si oamenii se plimba fericiti cu bicicletele printe ele, pe pistele alea superbe pe care noi nu le avem petnru ca noi nu avem nici macar bani de biciclete... Nu se mai poate omu c*** in liniste, scurt si la obiect ca veniti voi cu filosofie si sticati meciu'.
    PS: Super fain podcastu! :)

  • @de_da_oo
    @de_da_oo 6 месяцев назад +1

    I as vedea pe cei 2 oricand, vorbind orice!

  • @lindadavid6718
    @lindadavid6718 5 месяцев назад +1

    Amandoua opinii sunt reale. In budism e necesara o retragere pentru a putea sa-ti linistesti mintea dar retragerea este recomandata daca nu ai responsabilitati in lume. Nu se recomanda spre ex sa lasi treburi si familie balta ca sa iti cauti linistea. Cei care au reusit sa isi obtina o viata cu mai putin stres venit din exterior e minunat sa-si creasca linistea din inauntru decat sa consume aiurea sau sa lupte pt putere.

  • @mc.ivanov
    @mc.ivanov 6 месяцев назад +2

    Foarte bun podcast!
    Legat de intrebarea de la 2:22:00. Sunt de acord cu voi, doar ca ma duc chiar mai tare.
    Sunt de parere ca stresul este preponderent un impediment.
    Nu iti permite sa gandesti limpede, nu iti permite sa te bucuri de viata, nu iti permite nici macar sa judeci sau sa memorezi lucruri la fel de bine ca atunci cand esti relaxat. Dupa o zi stresanta esti terminat si nu poti sa faci nici chestii care in mod normal ti-ar placea cum ar fi sa citesti, iesi in oras, sau sa investesti in tine cu sport si activitati intelectuale. Chiar daca faci hobbyurile tale, nici nu ai cum sa fii total acolo, ajungi sa te uiti in gol sau sa faci lucruri doar ca sa fie facute. Eventual esti prezent fizic, dar mental esti intr-o gaura neagra si "lucrurile doar ti se intampla".
    Eu am fost stresat cronic si nici nu mi-am dat seama. Am ras tot timpul de doctorii care mi-au spus ca problemele mele de sanatate precum insomnia, durerile de cap, hipertensiunea, starea de rau si fluctuatiile in greutate ar putea sa aiba vreo legatura cu stresul pe care eu nici macar nu il simteam. Mai mult, burnoutul la mine era o data la cateva luni. Am ajuns sa am 9 luni in care nu am lucrat aproape de loc pentru ca nu am simtit ca imi mai pot face meseria. Cumva partea groaznica la stresul cronic e ca te baga intr-un ciclu oribil din care e greu sa scapi. Ajungi sa incepi sa mananci prostii, sa ai vicii, sa tai legaturi cu apropiati, sa dormi mai rau. Toate lucrurile astea doar alimenteaza mai mult stres, mai multa stare de rau.
    Cand am inceput sa fiu mindful la asta am realizat ca aveau dreptate si nici nu am trait pana acum. Asta nici nu a avut legatura cu meditatia, doar ma opream de 2-3 ori pe zi sa ma intreb "ba, oare eu sunt stresat acum?". Si raspunsul era da si ma opream. Am ajuns sa fac treaba mai multa si mai bine si in acelasi timp ma bucur si de viata.
    Intre timp am inceput sa si meditez zilnic cu scopul de a descoperi momentele astea si de a ma bucura de viata constant. Nu am ajuns acolo, dar am trecut de la "viata mea este constant slightly shitty, nu vreau sa ma mai trezesc" la "viata chiar e frumoasa si sunt excited pentru azi, dar si pentru ziua de maine".
    In concluzie, sa zicem ca stresul in sine te motiveaza sa te apuci de chestii, dar aici se opreste orice beneficiu. De aici doar te impiedica si iti consuma viata ca un cancer.

  • @Rinsooo
    @Rinsooo 5 месяцев назад

    Foarte tare, o să revin cu un comentariu mai amplu.

  • @Razvan8554
    @Razvan8554 6 месяцев назад +5

    aolleouuuu si vai vai vai

  • @ionelsandu4649
    @ionelsandu4649 6 месяцев назад +2

    Let's Goo! ❤

  • @micrazvandan
    @micrazvandan Месяц назад

    Fericirea e un construct. O idee. Se ajunge la ea tot prin idei pe care incerci sa le pui in practica; ajungi la ea, o atingi, o gusti, te indestulezi, o ravnesti, dar trece precum un gand. Mai degraba, naturala, este bucuria. Sunt bucuros ca am reusit sa imi pun corpul in pozitia si starea de meditatie, chiar daca nu am ajuns sa fiu fericit in urma ei. (o parere). Ar fi interesant o dezbatere despre religie si credinta, despre ce inseamna sa crezi inspre interior si ce inseamna spre exterior. Crestinismul te invata sa te uiti in afara ta, (la icoana de exemplu), alte religii te canalizeaza spre interior, iar romanii, "crestini" in mare majoritate, mi se pare ca au dat de meditatie ca de un Coca-Cola budist. Meditatia fara un scop, pentru mine, nu are sens, nu-si gaseste elementul cautarii. Anyways, felicitari pentru podcast, tot inainte, spre fericire va doresc. Salutari de la Institutul pentru Proiectarea Satelitilor Crestini din Plenița.

  • @dinploiesti7642
    @dinploiesti7642 5 месяцев назад

    Mi se pare că Zaiafet încearcă să pună în practică ce insinuează că deja face și încearcă să se urce pe umerii lui Cătălin cu fiecare ocazie să iasă în evidență. Pesemne, Cătălin a fost un invitat mult mai relevant care a reușit să mă captiveze pe când la Zaiafet puteam simți ura/frustrarea în timbrul vocii care încerca să dea tot ce are mai bun doar să arate câte lucruri cunoaște și nu neapărat să spună și ceva util.
    Mulțumesc, Micutzu, datorită ție am aflat de Cătălin Moise!

  • @UberMensch-e1d
    @UberMensch-e1d 6 месяцев назад

    Eram sigur cā îl vom vedea pe Moise, cu pietonul❤

  • @ungureanumonica3131
    @ungureanumonica3131 5 месяцев назад

    Horia Silaghi vorbește frumos dar ca un filozof din cărțile de filozofie.

  • @raduchioreanu8573
    @raduchioreanu8573 6 месяцев назад

    Faini invitați

  • @danciugheorghe5205
    @danciugheorghe5205 6 месяцев назад +7

    Frate, Zaiafet a scos definiția Zen ului. Zici că e cyborg, să mor. Zice că nu face filozofie dar o dă în filozofeală mai ceva ca Neamțu...
    Să-i spună careva să coboare de pe norul Vesel.

  • @PetreUn
    @PetreUn 5 месяцев назад

    Percum, din succes nu poti invata, dar din esec inveti, asa si sufernta iti deschide calea spre fericire, fericit fiind nu poti cauta fericirea nu ai capacitatea mentala... esti orb. Societatea de azi te invata sa-ti cauti valorile in exterior , nu are interes sa fi inpacat cu tine si sa te simti bine in pielea ta, ar insemna sa nu mai fi docil sa gandesti cu creierul tau ,fara a mai inghitii nemestecat tot ce ti se ofera, vezi aici... creditele pentru ce nu-ti foloseste siiii.... uite am si eu masina asta!!!!! , ma vezi??
    Felicitari pentru subiect, cu fiecare zi ce trece tot mai multi oameni discuta despre redescoperirea sinelui . Aici a ajutat foarte mult COVID-19.

  • @catalin600
    @catalin600 6 месяцев назад

    interesant subiect. pacat ca v-ati pierdut in discutii politice.

  • @ALUZIVA
    @ALUZIVA 6 месяцев назад

    Like inainte sa inceapa

  • @mariancalin1699
    @mariancalin1699 6 месяцев назад +2

    Oaauuuuuj❤

  • @andamella
    @andamella 6 месяцев назад

    Eu cred ca ar fi sănătos sa fie supusă unei expertize ideea cf căreia metoda de a scrie chiar și zilnic gândurile echivalează cu terapia ( poate fi un instrument la îndemână dar echivalarea n o văd reala ).Din cunoștințele mele nici un terapeut nu și poate fi terapeut
    Natura ne este sper încă la îndemână tuturor - statul în natură, acolo unde situația financiară încă nu permite un terapeut , poate fi un început pt conectare . Aduce liniște și poate și un strop de fericire
    x
    Andra

  • @cellamarcella2352
    @cellamarcella2352 5 месяцев назад +1

    E greu de ascultat Zaiafet. Are acelas ritm de vorbire ca in videoclipurile lui si in viata reala, dar si un punct de vedere foarte unilateral. In schimb, il ador pe Moise cum incearca sa-l scoata pe Zaiafet din gandirea idealista.

  • @robicansteineustache4852
    @robicansteineustache4852 6 месяцев назад +1

    Podcast de colectie

  • @ATC2345-r3q
    @ATC2345-r3q 5 месяцев назад

    Moise chiar stie ce vorbeste. Zaiafet pare ca vine dintr o poveste.

  • @damiann.__
    @damiann.__ 5 месяцев назад +1

    Vad persoane care anuleaza credintele lui Zaiafet .Nu poti sa anulezi cu totul spiritualitatea si meditatia. Credeti ma, fac bine si ajungi cu timpul sa ti controlezi emotiile. Am avut mult timp probleme de impulsivitate si ajuta enorm. Ajuta concentrarea si ti modifica starea in foarte mare masura, inveti sa te bucuri de lucruri pe care nu le constientizai inainte. Nu ti mai umbla gandul doar dupa lucrurile si viata pe care le vrei, dar nu le ai.
    Zaiafet a trecut prin multe si m am bucurar ca am vazut schimbarea asta la el, unde este mai optimist.
    Nu mi se pare ca "nu e cu picioarele pe pamant " deloc !

  • @danciugheorghe5205
    @danciugheorghe5205 6 месяцев назад +2

    Pretenaș, omu' vorbește despre a fi conștient și e beat de propria dragoste de sine. Numa' conștient nu e. Nu mai are frînă. Să ne ferească Dumnezeu de trejii lumii!

  • @lore-ks3cx
    @lore-ks3cx 5 месяцев назад +5

    Nu stiu daca va vedea cineva comentariul meu, dar simt nevoia sa ofer my 2 cents anyway. Aproape toata lumea a sarit sa il critice pe Horia si sa il aplaude pe Catalin. De ce? Pentru ca Horia e ca ingerasul de pe umarul drept care iti sopteste bland ca poti face ceva concret ca sa iti fie mai bine si te incurajeaza cu entuziasm, in timp ce Catalin e dracusorul de pe umarul stang care iti spune plictisit ca mai bine iti vezi de treaba, ca oricum viata ta e prea tragica si aspra ca sa poti face vreo diferenta. Gen stai jos si vezi-ti acolo de conditia ta de muritor mediocru, nu incerca sa depasesti acest statut ca oricum nu beneficiezi de conditiile optime ca sa poti face asta. Well, e clar de ce lumea e de acord cu Catalin. E mai usor sa il crezi pe unul care iti livreaza scuze decat sa te atraga celalalt care iti livreaza oportunitati. E greu sa accepti ca ai si tu o putere acolo oricat de mica, in orice context, fiindca asta inseamna sa iti asumi o responsabilitate si nu oricine are aceasta capacitate.
    Hai sa va zic un mare adevar (sau pentru unii poate chiar un secret): viata nu este ideala pentru nici un om de pe lumea asta. Nimeni nu e din start daruit cu toate conditiile optime ca sa atinga zenul. Cei mai multi au parte de dificultati financiare, corect. Altii sunt chiar la limita subzistentei si se lupta zilnic sa reuseasca sa isi satisfsca nevoi de baza. Dar si 'bogatii' le au pe ale lor, of course. Pe capul unora exista presiuni enorme, la care multi ar claca. Decizii extrem de dificile, responsabilitati, obligatii de tot felul etc. Ideea e ca toata lumea se lupta cu ceva. Daca nu e saracia, sunt n alte conditii care te impiedica sa fii prezent si sa te bucuri de momentul in care existi. Nimeni nu e vreodata 100% scutit de dificultati. Moise zice ca daca nu te afli deja intr-o pozitie de confort, nu ai sanse. Ba da! Tocmai atunci iti face cel mai bine sa practici ce povesteste Horia. Pentru ca iti deschide noi perspective, noi viziuni. E ca si cum ai avea parte de noi sanse pe care nu le-ai avut pana atunci. Da, chiar daca ai rate si copii de hranit si iti urasti jobul, ia-ti un moment in care sa meditezi. Macar de cateva ori incearca asta si vezi cum te simti. S-ar putea sa ai surpriza ca odata ce gasesti o anumita liniste interioara, sa vezi lucrurile altfel. Sa iti vezi viata altfel. Dintr-o stare de calm si prezenta, s-ar putea sa faci fata altfel la provocarile zilnice, s-ar putea sa dormi mai bine noaptea si sa nu mai fii mereu epuizat psihic. Mai mult, s-ar putea sa incepi sa vezi oportunitati si portite de iesire pe care le-ai ratat sistematic cat timp ai fost blocat in tumultul ala zilnic functionand pe 'pilot automat'.
    Daca a citit cineva pana aici, va rog cititi si ultimul sfat: incercati ce va propune Horia indiferent de lucrurile cu care va confruntati. Poate contextul extern al vietii voastre nu se va schimba niciodata pur si simplu de la sine, insa sansele sunt mari ca odata ce va echilibrati singuri prin prezenta si meditatie, sa il puteti schimba chiar voi si sa va faceti un maaaare bine.

  • @iustin44
    @iustin44 5 месяцев назад

    Mi-a placut

  • @smncosmin
    @smncosmin 5 месяцев назад +1

    Micuuuutzuuuuleeee...

  • @cocheorasmaria5857
    @cocheorasmaria5857 5 месяцев назад

    🍀

  • @Mega_D_
    @Mega_D_ 6 месяцев назад +3

    De ce nu pot sa dau doua like-uri pentru ambii invitați 😅

  • @romanvssvmromania
    @romanvssvmromania 6 месяцев назад +5

    De fapt aici este terapie mascată pentru MIcutzu.

  • @Anonimul921
    @Anonimul921 5 месяцев назад

    👍👏👏👏

  • @LittleDogHD
    @LittleDogHD 6 месяцев назад +1

    Sigur stramosii nostri ne-ar scuipa muscand din cutit, dar nu mai suntem animalele salbatice care erau ei , astea fiind scrie mai adaug doar deja-vu

  • @valentino4990
    @valentino4990 5 месяцев назад

    Când apare partea a doua a acestei discuții?

  • @venomcarrie3
    @venomcarrie3 6 месяцев назад +1

    Zaiaprofetul!

  • @sirbuvasile242
    @sirbuvasile242 6 месяцев назад +2

    Am deschis azi internetul să degradez și aici na… țeapă 😅

  • @DudaUnique
    @DudaUnique 5 месяцев назад

    Mereu adorm ma frate..

  • @danutopris
    @danutopris Месяц назад +1

    Horia are multe dorințe, mai ales aceea de a fi fericit și vorbește de concepte pe care nu prea cred că le înțelege.
    Vorbește ca un guru sau ca un budist înțelept în timp ce pe el îl bucură Gradinile Zoo și se simte fericit la Zoo, unde animalele sunt nefericite și private de libertate prin cuști de oțel (aici mă abțin sa zic mai multe).
    Cum poate sa fie el fericit văzând suferința în ochii acelor animale?
    El cică citește mult, doar ca încă nu a dat peste cuvântul EMPATIE.
    Parcă suferă de un egoism halucinant...

  • @danl5239
    @danl5239 3 месяца назад

    imi aduc aminte ca Joe Rogan spunea ca daca esti in depresie dar poti sa te misti, doar ridica-te din pat, trebuie doar sa vrei. Aici il regasesc pe Horia, dar Moise vine din urma si zice ca depinde de context. Arata cum nu toti suntem la fel, si ca depresia are multe fete si se manifesta diferit pentru fiecare dintre noi. La fel si fericirea, nu e o regula pentru nimeni si nimic.
    Oricat de tare ne uitam in gura unui om pentru ca rezonam foarte tare cu el/ea, e bine sa ne uitam si la cei cu care nu suntem de acord, s-ar putea sa descoperim ceva nou.

  • @biancu8666
    @biancu8666 5 месяцев назад +1

    Micutu e aici doar ca sa faca acest podcast enjoyable si pentru oamenii dezobisnuiti cu niste conversatii mai inteligente

    • @biancu8666
      @biancu8666 5 месяцев назад

      nu pentru ca nu ar fi dezvoltat, dar isi stie audienta

  • @alexandrulazar281
    @alexandrulazar281 6 месяцев назад +543

    Intotdeauna e o placere sa il ascult pe Catalin Moise

    • @cryblood5971
      @cryblood5971 5 месяцев назад +2

      Addictive, not gonna lie.

    • @gabrielaciuciula2588
      @gabrielaciuciula2588 5 месяцев назад +2

      Subscriu

    • @TheTom7
      @TheTom7 5 месяцев назад

      Daa, mai ales pe sfaturi de piete financiare si crypto e top, aproape toate le-a zis invers si acum se si confirma:))) Da omul e bun, ce conteaza, oricine mai greseste, nu? :))

    • @drewnator1337
      @drewnator1337 5 месяцев назад

      ​@@TheTom7Salut, cu ce se înșeală?

    • @moddrm7620
      @moddrm7620 4 месяца назад

      @@TheTom7el prezinta parerea lui despre crypto, nu cred ca declara cu vehementa ca asa trebuie sa faci, cum zice el

  • @mariatudoran1970
    @mariatudoran1970 6 месяцев назад +35

    Moise are o perspectiva mai corecta din punct de vedere neurobiologic. E greu sa schimbi lucruri (ex. sa traiesti in prezent, sa meditezi) cand sistemul tau nervos este suprastimulat. Ce zice Zaiafet se poate aplica la un om cu un sistem nervos echilibrat si cu zone cerebrale in parametri normali. De-aia e invalidanta fraza ,,E usor sa-ti schimbi gandurile, doar fa-o", pentru ca exclude complet starea biologica a sistemului nervos.

    • @utub.47
      @utub.47 6 месяцев назад +6

      Exact. Sa vezi cum e sa incerci sa meditezi cand ai adhd… ce ganduri sa alungi acolo ma nene ca mie constant imi ciripeste ceva pe fundal

    • @kdog3788
      @kdog3788 6 месяцев назад

      Prin meditatie nu alungi gandurile, devii observatorul gandurilor ​@@utub.47

  • @Malinna11
    @Malinna11 6 месяцев назад +50

    Rezumat:
    Ai dreptate dar lasă-mă să te contrazic

  • @dachaneleduardo8084
    @dachaneleduardo8084 6 месяцев назад +45

    primele 18 minute in mintea lui micuțu este " mămăligă cu cârnați si cu castraveți murați" 😂😂😂😋

  • @antoceionut1841
    @antoceionut1841 6 месяцев назад +192

    Finally the top tier guest. Moise e definitia argumentului

    • @WakingSleepIsReal
      @WakingSleepIsReal 5 месяцев назад +6

      nah, Moise e definitia unor colectii de idei si concepte citite, fara nici o parere cu adevarat venita din experienta personala a acestei realitati. Adevaratii oameni cu adevaratele vorbe nu o sa apara la un podcast. Podcasturile sunt cuiburi de pareri, nu de idei originale sau explorari inovative ale relatiei omului cu realitatea

    • @antoceionut1841
      @antoceionut1841 5 месяцев назад +3

      @@WakingSleepIsReal inteleg ce zici si sunt de acord cu tine in mare parte. E clar ca mare parte ale conceptelor pe care le propune sunt din carti si din experientele altor oameni. Si nici nu incearca sa exprime ca si cum ar fi altceva. Nici nu poti nega ca ceea ce spune nu are o baza. Argumentele pe care le expune sunt consecvente si cu baze destul de solide. Iar experienta personala si a expus o in discutia despre droguri.

    • @WakingSleepIsReal
      @WakingSleepIsReal 5 месяцев назад

      @@antoceionut1841 da, intr-adevar nu incearca sa exprime ca si cum ar fi altcineva, dar - proiecteaza. Are propria lui agenda/program de propagare strict a unor anumite idei fara sa trateze mai multe side-uri. E strict fizicalist omul, crezand ca mintea si trupul sunt acelasi lucru, neluand in considerare o realitate mai ampla unde constiinta joaca un rol mai unic si poate..mai fundamental. Si pe mine personal ma deranjeaza acest lucru pentru ca audienta romaneasca in foame de concepte si trairi adulmeca orice, mai ales cand are iz de filozofie vestica. O vorba de-a mea - stii care e diferenta dintre filozofia vestica si estica? Litera "v", care vine de la vanitate. Filozofia vestica are izul arogantei, in care omul se pune pe cea mai inalta treapta, crezand ca el e stapanul universului ori stapanul nimicului.
      In legatura cu experienta personala - ma refeream mai mult la perceptia realitatii si ce este ea, nu experiente de viata neaparat. Ce crezi tu de exemplu ca este "asta", "acest ceva" in care ne aflam cu totii si numim obiecte si "respiram" si avem "forme" si "stari". Cine suntem cu adevarat - mai bine zis ce suntem cu adevarat.
      Cat despre baze solide - lumea are niste aspecte care se prezinta cu 2 taisuri - it's either all or nothing in terms of purpose. De aici fiecare adulmeca intelectualisme, dar sunt momente rare in viata unui om unde intervine o altfel de cunoastere, una intuitiva, parca scoasa din pielea asta, din captusirea asta a realitati, si pentru moment intelegi ceva ce nu poate fi expus in cuvinte, intelegi ca ai ajuns pentru moment sa gusti "proiectorul" si sa nu mai fii "proiectia". Zi buna, si vei vedea ca domni ca si Catalin Moise nu va acceota idei si probleme fundamentale ca si "Qualia(the hard problem), ce este intuitia cu adevarat, visele, si imaginatia. Toate explorarile aici sunt extrem de vagi, si facute sa para ca they already nailed it. But Qualia is unfalsifiable. Bazele solide se destrama aici.

    • @razvantz3309
      @razvantz3309 2 месяца назад

      @@WakingSleepIsReal și ce e greșit în ce face el? cum e nevoie de oameni care să cerceteze, să se gândească și să găsească alternative și soluții la problemele umanității, la fel de bine trebuie să existe și persoane care să le trâmbițeze mai departe. Mai ales într-o manieră digerabilă pentru un procent măricel de oameni (zic măricel și nu majoritar pentru ca ai nevoie de o anumită educație ca să poți accesa și accepta ideile prezentate de el)
      E nevoie de colaborare, munca lui e calitativ diferită față de cea a oamenilor pe care-i menționezi, nu cantitativ.

    • @blackharpy7468
      @blackharpy7468 17 дней назад

      ​@@WakingSleepIsReal tocmai ai aratat ca esti de acord cu comentariul cu care ai vrut sa te contrazici. Argumentul presupune a citi, a cita din alte surse. Nu neg, poate fi si experienta personala un argument, dar nu prea are valoare asa mare. Mereu opinia unui mare filosof, intelept, calugar, medic, savant, academician, cineva intrat in istore, va cantari mai mult decat propria experienta.

  • @catalinaici1991
    @catalinaici1991 6 месяцев назад +98

    Superba dezbatere intre Zaiafet si Moise, cu Micutzu arbitru pe o tema atat de ‘simpla’: viata cu bune si rele. Multumim pentru astfel de continut🫶🏻