نشانه ها و علائم حمله قلبی

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 31 дек 2024
  • سکته قلبی چیست؟ علائم و روش های درمانی حمله قلبی
    سکته قلبی یکی از بیماری‌های قلبی است که می‌تواند باعث مرگ شود. ۹۰٪ بیماران مبتلا به سکته‌ی قلبی از آن جان سالم به در می‌برند. تنها راه نجات از آن درمان به موقع است.
    سکته قلبی یکی از رایج‌ترین انواع بیماری قلبی و یکی از اصلی‌ترین عوامل مرگ‌ومیر در دنیاست و متأسفانه افراد بسیار زیادی به این مشکل دچار می‌شوند. با‌وجودی که به لطف اقدامات به‌موقع و مراقبت‌های با کیفیت پزشکی ده‌ها هزار نفر در دنیا از مرگ ناشی از حملات قلبی جان سالم به در می‌برند، اما با‌این‌حال هنوز هم درصد مرگ بر اثر حمله شدید قلبی بسیار بالاست.
    برای اینکه درک بهتری در خصوص این بیماری و مشکلات ناشی از آن داشته‌باشید، در اینجا می‌خواهیم به‌صورت کامل و با تمام جزئیات در خصوص سکته قلبی یا حمله قلبی و عوارض و نشانه‌های آن و همچنین نقش دکتر قلب در پیشگیری از آن صحبت کنیم. برای شروع بهتر است به تعریف دقیق پزشکی این عارضه بپردازیم. می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص قلب هم کمک بگیرید.
    سکته قلبی چیست؟
    قلب حیاتی‌ترین اندام در بدن است که هرگونه مشکلی در خصوص آن باید کاملا جدی گرفته‌شود. مراقبت‌های پزشکی و چکاپ‌های دوره‌ای در خصوص قلب و مشکلات آن، خصوصا مشکلات پنهان قلب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
    یکی از ترسناک‌ترین و پرخطرترین مشکلاتی که در خصوص قلب می‌تواند رخ دهد، بروز سکته قلبی است. حمله قلبی واقعا یک تجربه ترسناک است که اگر کسی آن را تجربه کرده‌باشد یا حتی شخصی از نزدیکانش را در این شرایط دیده‌باشد، قطعا به عمق خطر این عارضه واقف است.
    حمله قلبی که در اصطلاح بالینی به آن آنفارکتوس میوکارد گفته می‌شود، زمانی اتفاق‌می‌افتد که بخشی از عضله قلب خون کافی دریافت نکرده و در‌نتیجه اکسیژن مورد نیاز به عضله‌های قلبی نمی‌رسد. وقتی قلب خون و اکسیژن کافی دریافت نکند، عملکرد قلب دچار اختلال می‌شود. حین حملات قلبی عضله قلب برای زنده‌ماندن در تلاش است و به اکسیژن نیاز دارد.
    هر چقدر قلب ‌بیشتر بدون اکسیژن بماند و دیرتر درمان‌های لازم را دریافت کند، میزان آسیبی که به عضله‌های قلب وارد می‌شود ‌بیشتر و شدیدتر خواهد‌بود. در حمله شدید قلبی قطعا میزان آسیب و به دنبال آن خطر هم ‌بیشتر است.
    دلیل اصلی بروز چنین عارضه‌ای، مشکلات و گرفتگی شریان‌های کرونری قلب است. در واقع به دلیل گرفتن این رگ‌ها به دلایل مختلف، این شریان‌ها نمی‌توانند خون مورد نیاز ماهیچه‌های قلبی را تامین کنند. گرفتگی رگ قلب یا CAD را به عنوان علت اصلی حمله قلبی می‌شناسند.
    علائم سکته قلبی چه هستند؟
    سکته قلبی علائم و نشانه‌های مختلفی دارد. برخی از این علائم جزء علائم اولیه است و می‌توان آن را به عنوان اولین نشانه سکته قلبی در نظر گرفت. به‌تدریج و بر اساس شدت حمله و گرفتگی سرخرگ‌ها، علائم می‌توانند از خفیف تا شدید متغیر باشند.
    درد قفسه سینه می‌تواند مانند یک فشار ناخوشایند، فشرده‌شدن قفسه سینه یا دردی مانند سوزش و تیر‌کشیدن باشد. از دیگر نشانه‌های حمله قلبی می‌توان به احساس ضعف، سبکی در سر یا سرگیجه اشاره کرد. عرق سرد هم از دیگر علائم سکته قلبی است.
    درد و ناراحتی در فک، گردن درد، پشت و درد دست چپ از دیگر نشانه‌های دردناک شروع حمله قلبی است. گاهی اوقات حملات قلبی با درد و ناراحتی در یک یا هر دوی بازوها و شانه‌ها رخ می‌دهد. تنگی نفس هم از نشانه‌های مهم سکته قلبی است. این نشانه می‌تواند در شروع سکته قلبی و یا قبل از شروع حمله اتفاق بیفتد.
    سایر علامت‌های بروز سکته‌های قلبی عبارتند از:
    خستگی غیرعادی و غیرقابل توصیف
    حالت تهوع شدید
    استفراغ.
    نشانه های سکته قلبی در جوانان و نوجوانان معمولا با افراد مسن متفاوت است. گفتیم که این علائم به سن و جنس م ارتباط دارند. اما به طور کلی اصلی‌ترین علائمی که می‌توان در جوانان هم مشاهده کرد، به نقل از cdc، شامل موارد زیر است:
    درد و گرفتگی در قفسه سینه
    تنگی نفس
    درد و ناراحتی در فک
    بازوها، پشت و شانه‌ها هم می‌توانند درد بگیرند
    تهوع
    سرگیجه و سبکی سر
    خستگی مفرط
    اگر علائمی مانند تیر‌کشیدن قفسه‌سینه، تنگی‌نفس و درد در شانه چپ بیشتر از ۵ دقیقه طول بکشد، نشانه انفارکتوس قلبی است.
    ۳. علائم سکته قلبی خاموش چیست؟ (علائم رد کردن سکته قلبی)
    یکی از حالت‌های خطرناک حمله قلبی مربوط به مواردی است که فرد اصلا متوجه بروز حمله نمی‌شود. در واقع در این شرایط علائم رایج و واضح سکته قلبی را مشاهده نمی‌کنیم و عموما علایم سکته قلبی به مشکلات دیگری مانند در معده نسبت داده می‌شوند.
    از‌این‌رو به آن سکته قلبی خاموش هم گفته‌می‌شود. این نوع سکته‌ها در بیشتر موارد در حدی است که بیمار به بیمارستان مراجعه نمی‌کند. این نوع حملات قلبی معمولا نیمی از سکته‌های قلبی را تشکیل می‌دهند. برای مثال ممکن است رگ مسدودشده به‌صورت خودبهخودی باز شود و مشکل برطرف شود. اما باز هم این نوع حملات قلبی می‌توانند خطرساز شوند و موجب بروز یک سری آسیب‌ها در به قلب و عروق گردند. به همین دلیل هم نشانه‌های حمله قلبی خاموش باید مهم شمرد.
    مهم‌ترین نشانه‌هایی که می‌توان برای سکته قلبی خاموش در نظر گرفت، شامل علائم زیر است:
    تهوع
    استفراغ
    دردهای بسیار خفیف در ناحیه مرکزی.
    در اغلب موارد این علائم را با سایر دردهای معمول مانند معده‌درد یا اسپاسم‌های عضلانی اشتباه می‌گیرند.
    در سکته‌های خاموش ممکن است بیمار برای چند روز خستگی بسیار شدیدی را تجربه کند و احساس بی‌حالی و ضعف خفیفی هم داشته‌باشد. حتی در مواردی علائم حمله خفیف قلبی مانند نشانه‌های سرماخوردگی و مشکلات معده و گوارشی است.
    در نتیجه هر یک از این علامت‌ها، خصوصا اگر برای مدت زمان زیادی ادامه داشته‌باشند و برطرف نشوند، باید به عنوان علائم خفیف حمله قلبی در نظر گرفته شوند و چکاپ‌های پزشکی لازم برای آنها انجام شود. در مواردی حتی بعد از گذشت ماه‌ها از سکته خاموش، نشانه‌های آن در نوار قلب فرد مشخص می‌شود.

Комментарии • 25