#64 - Teardown αντικεραυνικού Raycap Strikesorb 30 DRM

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 3 окт 2024
  • Κυρίως άρθρο: fubar.gr/raycap...
    Εγχειρίδιο εγκατάστασης: fubar.gr/wp-con...
    Το Raycap Strikesorb DRM είναι ένα αντικεραυνικό που προορίζεται για εγκατάσταση απευθείας στον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Комментарии • 35

  • @GYSHellenicEngines
    @GYSHellenicEngines 10 месяцев назад +1

    Επιτέλους ένας άνθρωπος που να λαμβάνει υπόψιν ότι τα έλαια της επιδερμίδας συν τις λοιπές προσμίξεις, αλλάζουν τελείως τα χαρακτηριστικά της αντίστασης, οπότε σε τέτοιου είδους, ειδικά, εξοπλισμό, μεταβάλλουν και τα μεγέθη συν τους χρόνους απόκρισης. Μπράβο!

  • @mpalaskokkalis1476
    @mpalaskokkalis1476 4 года назад +2

    Τέλειο το αντικεραυνικο εξαρτημα για να προσταυει τις ηλεκτρολογικες εγκατάστασεις από ριξη κεραυνού είναι πολύ χρήσιμο πάντως .

  • @tasulis
    @tasulis 5 лет назад +10

    Αξιζει πραγματικα οποιος μπορει να επισκεφτει το εργαστασιο στην Δράμα. Θα σας λυθουν πολλές απορίες

  • @darthtony123
    @darthtony123 8 лет назад +3

    Φίλε πολύ καλή δουλεία. Πάντως για να έχει o-ring έτσι γύρω γύρω πιθανότατα να είναι γεμισμένο με κάποια προκαθορισμένη ατμόσφαιρα, έτσι ώστε να έχει σταθερά χαρακτηριστικά το spark gap. Οπότε και να κατάφερνες να το συναρμολογήσεις, δεν θα είχε τις σωστές προδιαγραφές.

    • @FubarGRblog
      @FubarGRblog  8 лет назад +2

      +Antonis Kolovos Ναί, έχεις δίκιο σε αυτό. Βέβαια η ολη κατασκευή δέν φαίνεται για αεροστεγής, πιστεύω πιό πολύ το o-ring είναι για να μήν αφήνει σκόνες και υγρασία να μπεί μέσα.

  • @nikossiderakis3234
    @nikossiderakis3234 3 года назад

    μπραβο ρε φιλος το ανοιξες... πρεσαριστα μπαινει.... τ περισσοτερα τα βρηκες

  • @dimitriosbourikas9199
    @dimitriosbourikas9199 8 лет назад +2

    Μπράβο βρε φίλε!!! είσαι ωραίος :)

  • @arissgouros9324
    @arissgouros9324 8 лет назад +3

    george νομίζω ότι η ερώτηση σου απαντάται κάπου στο 18 λεπτό.
    Πολύ καλή δουλεία fubar, well done!

  • @elvin-rzr
    @elvin-rzr 7 лет назад

    excelente video de demostracion interna de un dispositivo

  • @panagiotisadams1654
    @panagiotisadams1654 6 лет назад +2

    Αν τοποθετήσεις ρελέ διαρροής με αυτόματη ασφάλεια στα 6KA ενσωματωμένη πχ. HAGER ADM490H ή αν χρησιμοποιήσεις ασφαλειοαποζεύκτη ράγας σαν τον HAGER LS503 (ακόμα καλύτερα λόγω μεγαλύτερου ελέγχου σε ρεύμα βραχυκύκλωσης) , τοποθετήσεις ένα τριφασικό ενδεικτικό σαν το HAGER SVN 129 και ταυτόχρονα χρησιμοποιήσεις μικροαυτόματους φάσης ουδετέρου μιας θέσης , σαν τους HAGER MJN5XXA , τότε θα σου μείνει χώρος και για τα raycap αλλά ακόμα και για έναν επιτηρητή τάσης με το ρελέ φορτίου του.
    Πάντως η όλη παρουσίαση είναι πολύ καλή φίλε μου. Πολύ διαφωτιστική . Ευχαριστούμε.
    Πρέπει ο κόσμος αλλά και οι ηλεκτρολόγοι, να συνηθίσουν στην ιδέα να βρίσκουν compact υλικά πολλαπλών χρήσεων. Με τα AFDD που έρχονται για να μείνουν, με τους επιτηρητές τάσης, έντασης, τα αντικεραυνικά και τα ρελέ διαρροής για συνιστώσες DC , δεν υπάρχει άλλος τρόπος πέρα από την επιλογή σύγχρονων υλικών ώστε οι πίνακες να μην γίνουν ντουλάπες ολόκληρες ....
    Αν βάλεις επίσης πως σύντομα θα έχουμε και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων να τροφοδοτούνται από τους πίνακές μας, με διατάξεις απομόνωσης ή ελέγχου του φορτίου (πολύμετρα με rs485- bus σύστημα) για την εξασφάλιση της μη υπερφόρτωσης της γραμμής, το πράγμα θα ξεφύγει εντελώς.
    Ερώτηση, τα ρελέ φορτίου τα χρησιμοποιείς για θερμοσυσσωρευτές ?

  • @nickpapanicolaou4405
    @nickpapanicolaou4405 3 года назад

    Ίσως το καλύτερο Class II αντικεραυνικό ράγας που κυκλοφορεί. Όποιος πάντως έχει την δυνατότητα πλησίον του μετρητή της ΔΕΗ να τοποθετήσει πίνακα, άριστη λύση είναι τα Rayvoss που έστω και με το "μικρό" Strikesorb 40, σου δίνουν Class I προστασία (άμεσο κεραυνικό πλήγμα) και ξεμπλέκεις τόσο για την παροχή όσο και για την εγκατάσταση. Σε κάθε περίπτωση όπως γράφει και κάποιος φίλος απαιτείται ΙΣΧΥΡΗ γείωση για την τοποθέτηση οποιουδήποτε SPD.

  • @TheIonblast
    @TheIonblast 6 лет назад

    Το ενδεχόμενο να ήταν γεμισμένο με κάποιο αέριο και το o-ring απλά να το απομονώνει;

  • @ΠΑΝΟΣΣκλήκος
    @ΠΑΝΟΣΣκλήκος 8 лет назад +1

    πολυ διαφωτιστικα βιντεο, αν θες μπορεις να ανεβασεις κανα βιντεακι με μετρητη meger . ευχαριστω

  • @Dexter-cx7gc
    @Dexter-cx7gc 8 лет назад +1

    μηπως θα μπορουσες να μετρησεις αν υπαρχη χωρητικότητα (φαράντ)???!!

    • @FubarGRblog
      @FubarGRblog  8 лет назад

      +Dexter Παπουτσής Τώρα που το έχω καταστρέψει δέν μπορεί να γίνει αξιόπιστη μέτρηση. Αλλά δέν πιστεύω να έχει πάνω απο 10 με 20 pF χωρητικότητα.

  • @arvacon
    @arvacon 8 лет назад +1

    Πολυ καλη παρουσίαση, με διαφωτισες πλήρως.
    Εχω μια ερωτηση. Το σκετο αντίστοιχο φυσιγγιο της εταιριας, που ειναι χωρις το πλαστικο πλαισιο, υπαρχει στο εμποριο κ αν ναι, ποσο κοστιζει και με τι κωδικο το βρισκει κανεις;

    • @FubarGRblog
      @FubarGRblog  8 лет назад +1

      +arvacon Strikesorb 30 λέγεται: raycap.com/surge-protection/ac-protection/strikesorb-modules/strikesorb-30-modules/
      Είχα ρωτήσει και η τιμή του ήταν περίπου η ίδια με το DRM (περίπου 100 ευρώ)

    • @arvacon
      @arvacon 8 лет назад

      +fubar.gr Χμμ, αυτο ηταν το ζητούμενο, μπας και γλυτωναμε κανα φράγκο.. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

  • @mixalisabalaea7812
    @mixalisabalaea7812 6 лет назад

    Είναι τρία διαφορετικά κράμματα Alloy.

  • @geokou18
    @geokou18 8 лет назад +1

    kali douleia kai orea perigrafi

  • @julioblind4008
    @julioblind4008 5 лет назад

    Δεν ξέρω αν όντως μπορεί να σε προστατέψει αυτό το πράγμα , αλλά εμένα ο καθηγητής στο ΤΕΙ μου λέγε «δεν μπορεί να σε σώσει τίποτα από αυτά που μπαίνουν στον ΗΠ από τη στιγμή που τα υπέρ Φορτία του κεραυνού μπουν μέσα στο ΗΠ . Αν θες να σωθείς το κρατάς από έξω !»

    • @nickpapanicolaou4405
      @nickpapanicolaou4405 3 года назад

      Ισχύει σε μεγάλο βαθμό αυτό που λες (ειδικά για 10/350μs πλήγματα) για αυτό και για όσους μπορούν, άριστη λύση είναι η τοποθέτηση πίνακα πλησίον του μετρητή και εντός αυτού Class I SPD. Με αυτό τον τρόπο προστατεύεις πλήρως και την παροχή σου. Η βασική σημείωση είναι σύμφωνα και με τον νέο ΕΛΟΤ που αντικαθιστά τον HD384, αν η γραμμή από πίνακα σε πίνακα ξεπερνά τα 10 μέτρα, η τοποθέτηση SPD (τουλάχιστον) Class II στον επόμενο πίνακα. Και ο λόγος είναι ο επιστρέφων παλμός.

  • @panagiotisanagnostopoulos7944
    @panagiotisanagnostopoulos7944 8 лет назад

    Καλησπέρα και από εμένα. Πολυ καλη παρουσιαση και σε ευχαριστουμε. Εχω 2 ερωτησεις, αν βρεις το χρονο να τις απαντησεις θα το εκτιμουσα.
    Η πρώτη ερωτηση αφορά αν το raycap σε προστατεύει σε περιπτωση διακοπης ουδετερου απο την ΔΕΗ.
    Και η δευτερη ερωτηση, (γιατι καπου φαινεται εχω μπερδευτεί) ειναι στην συνδεσμολογια του raycap. Π.χ. σε μια μονοφασικη παροχη η σειρά ειναι ι : Διπολικος Διακοπτης 40Α, raycap, ΔΔΕ, ασφαλειες και μετα τα υπολοιπα ; Η κάπως αλλιώς;

    • @FubarGRblog
      @FubarGRblog  8 лет назад +1

      +Panagiotis Anagnostopoulos 1) Όχι, δέν προστατεύει απο διακοπή ουδετέρου. Υπάρχουν ειδικοί επιτηρητές γι αυτό, βέβαια προορίζονται κυρίως για βιομηχανίες
      2) Καθώς συνδεεται παράλληλα μεταξύ κάθε φάσης και της γείωσης και όχι σε σειρά, μπορεί να μπεί πρακτικά σε οποιοδήποτε σημείο, ακόμα και μεταξύ ΔΔΕ. και ασφαλειών. Για μέγιστη αποτελεσματικότητα όμως, πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πιό κοντά στην είσοδο της παροχής ωστε οι συνδέσεις προς αυτό να έχουν την ελάχιστη δυνατή εμπέδηση. Αυτό το σημείο, όπως λές και σύ, είναι αμέσως μετά το γενικό διακόπτη.

    • @panagiotisanagnostopoulos7944
      @panagiotisanagnostopoulos7944 8 лет назад

      +fubar.gr Σε ευχαριστώ πολύ. Έγινες απόλυτα κατανοητός!

    • @nickpapanicolaou4405
      @nickpapanicolaou4405 3 года назад

      @@FubarGRblog Το σημείο τοποθέτησης ορίζεται από την κάθε εταιρία ανάλογα με τα μοντέλα της. Είτε πριν είτε μετά τον ΔΔΕ αλλά σε κάθε περίπτωση μετά από τις γενικές ασφάλειες. Από εκεί και πέρα οι συνδέσεις δεν γίνονται μόνο παράλληλα αλλά και σε σειρά. Τα SPD CT1 (connection type 1) συνδέονται παράλληλα στην εγκατάσταση ενώ τα SPD CT2 (connection type 2) σε σειρά μέχρι ορίου αμπέρ. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και μοντέλα που παρέχουν την δυνατότητα και των δύο συνδέσεων.

  • @baggelis1986
    @baggelis1986 8 лет назад

    Fubar Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνεις! Θέλω αν σου είναι εύκολο να με βοηθήσεις κάπου.
    Στο σημείο που μένω δυστυχώς έχουμε πολλές υπερτάσεις μέσω τηλεφώνου.Το πρόβλημα είναι ότι ενώ έχω πολύμπριζα ασφαλείας,
    έχω πάθει ζημιές σε τηλέφωνο,τηλεόραση,ρούτερ,xbox,και ups. Όλα αυτά μόνο απο την γραμμή τηλεφώνου.Θέλω να σε ρωτήσω εάν υπάρχει
    σωτηρία για όλες αυτες τις συσκευές που έχουν κεραυνοβοληθεί.Περισσότερο έμαφαση στην τηλεόραση,ups,xbox μιας και που είναι πανάκριβα
    μηχανήματα...

    • @FubarGRblog
      @FubarGRblog  8 лет назад

      +KoLoGRiA Η Raycap αλλά και άλλες εταιρίες, βγάζουν προστατευτικά υπέρτασης για τηλεφωνικές γραμμές και κεραίες τηλεόρασης. Το τοποθετείς εκεί που έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ στο σπίτι και έτσι προστατεύονται όλες οι τηλεφωνικές πρίζες

    • @baggelis1986
      @baggelis1986 8 лет назад +1

      Ναι fubar. Απλα σε ρωτάω εάν γίνεται να επιδιορθωθούν οι καμένες συσκευές ή είναι για πέταμα

    • @nickpapanicolaou4405
      @nickpapanicolaou4405 3 года назад +1

      Φίλε έχε υπ'όψιν σου ότι οι ζημιές που έχεις πάθει μπορεί να οφείλονται σε μεγάλο βαθμό, παρά την χρήση των μέσων προστασίας, σε κακή γείωση που έχει το κτήριό σου. Ότι μέσο και αν χρησιμοποιήσεις, μία κακή γείωση αναιρεί τα πάντα.

  • @geopap1965
    @geopap1965 9 месяцев назад

    Θα ηθελα να ρωτησω για το συγκεκριμενο αντικεραυνικο επειδη το περασμενο σε πινακα σπιτου ,προσεξα οτι ο ηλεκτρολογος τοποθετησε 2 αντικεραυνικα!!! Η απορια μου ειναι εαν εκανε καλα ο ηλεκτεολογος ή τρεχει κατι αλλο διοτι προσεξα και κατι αλλο στηννδουλειαβτου το οποιο δεν μου αρεσε??? Η εγκατασταση εγινε σε νεο πινακα σε εγκατασταση συγγενικου προσωπου η οποια εχει αγνοια!!!!