Allah razı olsun hocam bu güzel sohbetinizden dolayı çok ihtiyacım vardı canım oğlum yusufumu kaybedeli altı aya yakın oldu çok üzülüyorum ama Rabbime şükür isyan bir söz çıkmadı ağzımdan.
Neden az okuyor çok konuşuyorsunuz? Bizler Risale-i Nur'u anlayamazmıyız,veya Üstadımız anlayamayacağımız şekilde mi söyledi veya yazdı da siz bir veya iki kelime okuyor sonrasında satırdan değil sadırdan konuşuyorsunuz.???????
Risale-i Nur'u izah ederken ya da ders okurken, okuyan kişinin alakasız bir malumat ya da Risale-i Nur'un ruhuna ve bünyesine uygun olamayan malumatları vermesi doğru değildir. Lakin, salahiyetli birisinin okuduğu metinle alakalı bir bilgiyi ve Risale-i Nur'un mesleğine uygun olan bir malumatı vermesinde sakınca olmasa gerektir. Yani burada ölçü; verilen malumatın hâlin gereğine uygun olup olmadığıdır. Uygun ise malumat verilebilir, değilse verilmez. İlmi yetersiz ve Risale-i Nur'a vakıf olmayan bazı adamların, izahlı derslerini örnek gösterip, ilmi yeterli ve Risale-i Nur'a vakıf olan ve malumatları ile Nurları güzelce şerh ve izah eden birisini aynı kefeye koymak yanlış olur. Bir yanlışı düzeltmek için, bir doğru yasaklanmaz. "Kötü emsal, emsal teşkil etmez." prensibi gereğince, bazı beceriksiz ve donanımsız kişilerin, izahlı derslerini gerekçe gösterip, güzel izah edenlerin yasaklanması hatalı bir yaklaşım olur. Malumatın da bazı ölçülerinin olması gerekir. Evvela, verilen malumat sahih olacak. Yani kaynağı Kur’an ve sünnete ya da makbul bir esere dayanacak. Kaynağı olamayan ya da kaynağı sahih olmayan malumatları Risale-i Nur kürsüsünden ilan etmek doğru değildir. İzahta verilen malumatın, okunan konunun dokusuna ve genel hatlarına uygun olması gerekir. Kaynak sağlam, ama konu ile alakasız olursa yine abes olur. Halkın tabiri ile "dam başında saksağan, gel bize bazı bazı" hesabı olur ki, bu da doğru olmaz. Seçilen malumatın, Risale-i Nur mesleğinin üslubuna ve tarzına uygun olması gerekir. Risale-i Nur'un üslubunda ve tarzında hikmet ve şefkat hakimdir. Delilsiz ve hikmetsiz bir malumat, Risale-i Nur ile uyuşmaz. Bu kural ve prensipleri nazara alarak, Risale-i Nur derslerinde verilen malumat güzel ve faydalıdır.
@@Nurpenceresi Kur'an âyine ister, vekil istemez Ümmetteki cumhuru, hem avamın umumu; bürhandan ziyade me'hazdaki kudsiyet şevk-i itaat verir, sevkeder imtisale. Şeriat yüzde doksanı; müsellemat-ı şer'î, zaruriyat-ı dinî birer elmas sütundur. İçtihadî, hilafî, fer'î olan mesail; yüzde ancak on olur. Doksan elmas sütunu, on altının sahibi Kesesine koyamaz, ona tâbi kılamaz. Elmasların madeni: Kur'an ve hem Hadîstir. Onun malı.. oradan, her zaman istemeli. Kitablar, içtihadlar Kur'anın âyinesi, yahut dürbün olmalı. Gölge, vekil istemez o Şems-i Mu'cizbeyan. Sözler - 704
Allah razı olsun Yeğenimi Cennete Uğurladık.... Tüm evladı vefat eden Ehl-i İmana Allah sabır versin
Allah razı olsun hocam bu güzel sohbetinizden dolayı çok ihtiyacım vardı canım oğlum yusufumu kaybedeli altı aya yakın oldu çok üzülüyorum ama Rabbime şükür isyan bir söz çıkmadı ağzımdan.
Allah' cc razi olsun inşallal.
Sevev sevılen dostlara selam olsun.
8 aralık 2022 2 buçuk aylık bebeğimi karnımda kaybettim.
Mevlam sabır versin cümlemize
Allah razı olsun
Allah razı olsun hocam
Maşallah Allah kabul etsin inşallah
Rabbim ebediyen razi olsun 🤲🤲🌼🌼🌼🌼🌼🌼👍
Tevafuk bugün de bizim komşunun çocuğu vefat etti. Bu ders de onun üzerine geldi.
Allah razi olsun çok güzel ders oldu
Hocam risalei nurlar kelime kelime okuyup yorumlarınız çok harika bize de keyifle dersi dinlemek kalıyor çok teşekkür ederim
Çok güzel bir ders oldu
👏
11 Aralık 2022 engelli bı yaşında kızımı kaybettim
Neden az okuyor çok konuşuyorsunuz? Bizler Risale-i Nur'u anlayamazmıyız,veya Üstadımız anlayamayacağımız şekilde mi söyledi veya yazdı da siz bir veya iki kelime okuyor sonrasında satırdan değil sadırdan konuşuyorsunuz.???????
Risale-i Nur'u izah ederken ya da ders okurken, okuyan kişinin alakasız bir malumat ya da Risale-i Nur'un ruhuna ve bünyesine uygun olamayan malumatları vermesi doğru değildir.
Lakin, salahiyetli birisinin okuduğu metinle alakalı bir bilgiyi ve Risale-i Nur'un mesleğine uygun olan bir malumatı vermesinde sakınca olmasa gerektir. Yani burada ölçü; verilen malumatın hâlin gereğine uygun olup olmadığıdır. Uygun ise malumat verilebilir, değilse verilmez.
İlmi yetersiz ve Risale-i Nur'a vakıf olmayan bazı adamların, izahlı derslerini örnek gösterip, ilmi yeterli ve Risale-i Nur'a vakıf olan ve malumatları ile Nurları güzelce şerh ve izah eden birisini aynı kefeye koymak yanlış olur. Bir yanlışı düzeltmek için, bir doğru yasaklanmaz. "Kötü emsal, emsal teşkil etmez." prensibi gereğince, bazı beceriksiz ve donanımsız kişilerin, izahlı derslerini gerekçe gösterip, güzel izah edenlerin yasaklanması hatalı bir yaklaşım olur.
Malumatın da bazı ölçülerinin olması gerekir. Evvela, verilen malumat sahih olacak. Yani kaynağı Kur’an ve sünnete ya da makbul bir esere dayanacak. Kaynağı olamayan ya da kaynağı sahih olmayan malumatları Risale-i Nur kürsüsünden ilan etmek doğru değildir.
İzahta verilen malumatın, okunan konunun dokusuna ve genel hatlarına uygun olması gerekir. Kaynak sağlam, ama konu ile alakasız olursa yine abes olur. Halkın tabiri ile "dam başında saksağan, gel bize bazı bazı" hesabı olur ki, bu da doğru olmaz.
Seçilen malumatın, Risale-i Nur mesleğinin üslubuna ve tarzına uygun olması gerekir. Risale-i Nur'un üslubunda ve tarzında hikmet ve şefkat hakimdir. Delilsiz ve hikmetsiz bir malumat, Risale-i Nur ile uyuşmaz.
Bu kural ve prensipleri nazara alarak, Risale-i Nur derslerinde verilen malumat güzel ve faydalıdır.
@@Nurpenceresi Kur'an âyine ister, vekil istemez
Ümmetteki cumhuru, hem avamın umumu; bürhandan ziyade me'hazdaki kudsiyet şevk-i itaat verir, sevkeder imtisale.
Şeriat yüzde doksanı; müsellemat-ı şer'î, zaruriyat-ı dinî birer elmas sütundur.
İçtihadî, hilafî, fer'î olan mesail; yüzde ancak on olur. Doksan elmas sütunu, on altının sahibi
Kesesine koyamaz, ona tâbi kılamaz. Elmasların madeni: Kur'an ve hem Hadîstir. Onun malı.. oradan, her zaman istemeli.
Kitablar, içtihadlar Kur'anın âyinesi, yahut dürbün olmalı. Gölge, vekil istemez o Şems-i Mu'cizbeyan.
Sözler - 704