@@Anabukucu vallahi zor ama güzel. Okulu bitirdim. Askere gittim geldim. Şuan iş makineleri bakım-onarım mühendisi olarak çalışmaktayım. 13 aylık bir yurtdışı deneyimi sonrası.Şuan güncel olarak ülkemde demir madeninde aynı pozisyonda görev yapmaktayım. Kısacası zor ama başarınca çok güzel.
Makine Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim sanki bölümü boşa okuyormuşum gibi geliyordu bölüm zorluğu, iş imkanlarını( işsiz kalma korkusu) hakkında bilgim olmaması araştırsam da bir makine mühendisinin ağzından duymadıkça rahatlamicaktım ki siz karşıma çıktınız tamda bölümü bırakma derecesine kadar gelmişken teşekkür ederim
Merhaba, o kadar çok fabrika var ki işsiz kalmaması lazım normalde, ancak şirketler ekonomik durumlardan dolayı küçülmeye gittikçe maalesef işsiz kalma süresi de uzuyor ama sonunda her makine mühendisi iş bulur, alanı çok geniş ancak istenilen işi bulmak zor.
Abi bende 2022de yksye gireceğim ve makine mühendisliği düşünüyorum, ama kafama takılan bazı şeyler var 1- Bölümü okuyan kime denk gelsem aşırı zor olduğunu söylüyor sence 4 yılda mezun olup aynı zamanda sosyal hayata zaman ayırabilir miyiz? 2- bu bölümden mezun olup bilişim alanında veya yazılım üzerinde işler yapabilir miyiz? 3- Makine mühendisliği ilk mühendisliklerden biri olması sebebiyle ilerde başka yönlere evrilmesi veya ortadan kalkması mümkün müdür? Simdiden teşekkür ederim🙏🏻
Emir selam, 1. Evet zordur, ama orta düzey planlı olan herkes her şeye bu bölümde zaman ayırır ki ben ve arkadaşlarım baya sosyaldik. 2- yazılım tarafında kendini geliştirirsen tabii ki veya benim gibi proses tarafında gelişip orada yazılımcılara iş yaptırabilirsin. 3- Fizik kanunları olduğu sürece başka yere evrilmez ayrıca çalışma alanı çok geniş, beyninden bir çok endüstride faydalanırlar. 🤞🙌 başarılar şimdiden 😊
merhabalar, kardeşim uçak mühendisliği istiyor fakat makine mühendisliği gelecek gibi. Makine mühendisliği okuyup ileride havacılık ve uçak gibi alanlara yönelebilir mi veya uçak mühendisliği ile çap yapmasını önerir misiniz?
Merhaba makine mühendisleri mekanik tesisat üzerine inşaatlarda, şantiyelerde şantiye şefliği yapabilir mi? Mekanikçi taşeronluğu üzerine kendi işini yapabilir mi?
iyi günler makine mühendisi otomasyon alanında kendini nasıl geliştirir? veya kalıp üzerine bir üretim yeri kursa kalıp üretim bu kalıplardan parça üretip araba yan sanayi vs satsa nasıl bir yol çizebilir kendine şimdiden teşekkürler.
Selam Halil, otomasyon demek programlama, plc, hidrolik ve pnömatik sistemler, elektrik ve hidrolik motorlar demek bu konularda bilgi sahibi olmalı. 2. konu için ise önce tecrübe , sonra sermaye- sonra işletme bilgisi gerekmekte. Artık maliyetler çok fazla ve rekabet çok, tecrübe, kalite ve sermaye ön planda. Zor iş. Öyle bir girişim yerine yazılım alanına yatırım yapılırsa daha çok para kazanılır. :)
Merhabalar ben ytü makine hazırlık öğrencisiyim de henüz bölümü görmedim ancak aklımda hep bi çap yapmak var kontrol oomasyonla çap yapmak beni çok çok zorlar mı yapabilir miyim yürütebilir miyim
2:00 da bahsettiğiniz ofiste çalışan arge yapan makine mühendisi olabilmek için iş ilanlarında hangi dalı takip etmeliyiz yani bu işin adı ne. mesela iş ilanlarında kalibrasyon mühendisi, mekanik tasarım mühendisi, üretim mühendisi vs. gibi dallar var ama ben tam olarak yapmak istediğim işin hangi dala girdiğini bilmiyorum (sadece makine mühendisliği bölümü okuyorum ). dediğim gibi arge yapan ofiste çalışan kişi olmak için iş ilanlarında ne olarak arama yapmalıyız yardımcı olabilirsen sevinirim
SelamunAleyküm abi benim roketlere havacılığa zırhlı araçlara yani savunma sanayiiye ilgim var bu alanlarda çalışmak ve proje üretmek için hangi bölüm hangi üniversite daha iyi olur.
Merhabalar. Bu sene sınava gireceğim. İleride enerji alanında çalışmak istiyorum özellikle yenilenebilir enerji. Sizce bunun için makine mühendisliği mi daha avantajlıdır yoksa elektrik mühendisliği mi? Enerjiye yönelen makine mühendisi arkadaşarınız var mıydı? Şimdiden teşekkürler
selam abi, makine mühendisi çizim yapmamalı bile veyahut çok fazla/derin şekilde tasarım programlarından anlamasına da gerek yok demişsin. biz tam olarak ne yapıyoruz? evet ingilizcemizi geliştirdik/geliştiriyoruz. bunun haricinde mezun olmadan yapabileceğimiz başka bir şey yok mudur? gerçekten her şey iş hayatına girdiğimizde şekillenecek mi? su akıp yolunu bulacak mı? merak ediyoruz.
Hayır tabii ki . Dil dışında teknoloji, finans, dünya da güncel kalma, mühendislik ve çalışmak istediğin alanlar neye evriliyor ve son gelişmeler neler bunlar da önemli .
@@Gorkem.Sakinmaz cevabınız için çok teşekkür ederim. ailemizde bu işin içinden gelen birileri olmayınca gençler olarak etrafımızda bizi yönlendiren veya yönlendirmeye istekli kimse olmuyor. size ne kadar teşekkür etsek az. yolunuz açık olsun.
Merhabalar, ben makine mühendisliği ile elektrik elektronik mühendisliği arasında kaldım. Ben hem sistem bile bilip hem de yazılımında gelişmek istiyorum. Robotiğe yönelmek gibi bir planım var şu an. Hangisini tercih etmeliyim?
Abi kocaeli makine mühendisliğindeyim haliç bilgisayara geçiş yaptım. Kocaelide 3 yılım kaldı haliçte başlarsam 4 belki de 5 yıl olacak tekrardan. Acaba 3 sene makine okuyup sonra yüksek lisans yapmak haliçte 4 veya 5 yılı bilgisayar mühendisliğine vermekten daha mı iyi olur çok kararsızım. Bu arada havacılığa da büyük ilgim var. Tavsiye verebilirsen çok mutlu olurum :)
Yıldız teknik üniversitesi makine mühendisliğine puanım yetecek gibi Sizce YTÜ nun makine mühendisliği nasıl iş sıkıntısı yaşar mı ordan mezun olan orta düzey bir öğrenci
hocam merhaba ben öğretmenlik okuyordum fakat iş olanağı konusunda yetersiz olduğu için bırakıp kendi şehrimde denizlide makine mühendisliği ve kimya mühendisliğine geçiş başvurusunda bulundum. ikisinden de kabul aldim şu an hangisine kayıt yaptirmak istedigimde kararsızım. kimya sevdigim bi alan daha başarılı olacagimi düşünüyorum fakat çevrem makinede iş var dil yaparsin yükselirsin diyor ama benim bilgisayar ve çizim bilgim yeteneğim pek yok biraz korkuyorum başarısız olurum diye. ama kimya müh okursam da işsiz kalirim diye korkuyorum sizce ne yapmaliyim yardimci olursaniz çok sevinirim
Kocaeli elektronik ile deu makine arasında kaldım.Bana makine için üretim kısmında erkek tercih edildiğini ve bir kadın olarak kısıtlanacağım söylendi.Bir de endüstri 4.0 muhabbetlerinden dolayı makine müh düşüşte olduğunu ve elektroniğin yurt dışında daha çok tercih edildiğini söyleyenler var.Siz ne düşünüyorsunuz doğru mu sizce ?
Yanlış. Endüstri 4.0 projelerini bir makine mühendisi olarak ben koordine ediyorum mesela. Bir çok başarılı kadın makine müh. arkadaşım var genelde sadece üretimde tercih edilmiyor maalesef bence saçma.
@@Gorkem.Sakinmaz Aslında Deu yazmak istiyordum ama bana kocaelinin daha iyi olacağını söyledikleri için kararsız kalmıştım.Cevap için çok teşekkür ederim.
Merhaba ben şuan makine mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Yönelmek istediğim alan Ar-ge departmanı ve havacılık sektörü üzerine ama bildiğiniz gibi arge alanında çalışıcak olan kişilerin yaratıcı olması gerekiyor ama benim öyle bir yeteneğim yok malesef sizce ne yapabilirim. Saha kısmında çalışmak istemiyorum benim istediğim ofis kısmı analiz arge vs aslında salın alım kısmında da olabilirim. Düşüncelerinizi tecrübeli bir makine mühendisi olarak almak isterim zira çok büyük bir strest altındayım çünkü yanlış bölümü seçtiğimi düşünmeye başladım.
Ben daha yaratıcı bir argeci görmedim maalesef ülkemizde inovasyon yok ve içi boşaltılmış. Önünde uzun yıllar var kendine öyle dediğin sürece yararıcı olamazsın. Önce zihin yapını değiştir. :)
@@holly1680 Ben şehir değiştirdiğim için bu yazdığım yazıyı şehir değiştirmenin getirdiği depresyonun etkisiyle yazmıştım. Baya kaygılıydım anlayacağın. Makine Mühendisliği dedikleri gibi en zor mühendisliklerden ancak eğer seviyorsan o kadar eğlenceli bir bölüm ki 1.sınıf bitti bölüm dersleri görmedim çoğunlukla havuz dersleriydi ama üst dönemlerle etikleşim içinde olduğum için baya bi fikrim oluştu. Dediğim gibi zor ama seviyorsan zorluğuna katlanıyosunn
Benimde kardeşim makine mühendisliği okuyor üniversiteyi bitirince ne dükkanı açabilir fikriniz varmı benim kardeşim doğalgazcı veya beyaz eşya dükkanı açsa mantıklı olur mu makine mühendisi okuyarak bu işlerde deneyimli olur diye düşünüyorum çünkü
Merhaba makine ee bilgisayar arasında kaldım. Makine okurken zevk alırmışım gibi hissediyorum fakat çalışma hayatında fabrikalarda değil ofiste çalışmak istiyorum. Ofis için tasarımda çalışmak gerektiğini söylüyorlar. Tasarıma indirgeyince çalışma alanları azalıyormuş. Yurt dışı olanakları diğer bölümlere göre azmış. Bu konuda neler biliyorsunuz yardımcı olabilir misiniz
Benim videolarımı izleyebilirsin, fabrikamızdaki çoğu mühendis ofisten hatta evden çalışır, full ofisten çalışan tek dal yazılımdır herhalde, kendim de dahil onlarca arkadaşım var yurt dışında çalışan, kim veriyor size bu bilgileri anlamıyorum, hiç birine katılmıyorum.
@@Gorkem.Sakinmaz çok teşekkürler videolarınızı çok faydalı buldum ilk tercihim odtü makine altına tobb makine yazacağım tobb hakkında bilginiz var mı nasıl görülüyor iş hayatında
abi merhaba bu sene tercih yapıyorum mühendislikte karar kıldım fakat elektrik elektronik mi makine mi kararsizlikta kaldim. bilgisayar istemiyorum çünkü sahada olmak bana daha cok zevk veriyor. hacettepe elektrik elektronik ve itu makine bölümlerini yazmayı düşünüyorum fakat çizim tasarım becerim çok yok. Konu hakkında ne dersin net bi ayrıma nasıl varabilirim.
Selam, makine mühendisliği çizim ve tasarımdan ibaret değil sadece hatta bir makine mühendisi o işleri yapmamalı bile. Bu yüzden o konuda için rahat olsun. İtü makine de çok güzel bir üniversite ve bölüm. Şehirde sıkıntı görmüyorsan İTÜ makine tercih edilebilir.
Makine mühendisliğini birçok açıdan değerlendirmişsiniz. Başarılı bir video olmuş , emeğinize sağlık.
Çok teşekkür ederim. 🙏
Makine müh. Bölümünden mezun olanların çalışma alanı çok genis oldugu için , içim artık çok daha rahat. Oysa 2.sınıfın başında okulu bırakıyordum :D
Sakın, hayatta her şey kolay değil tabii ama hedefli ve çalışarak hareket etmek başarı getirir.
@@Gorkem.Sakinmaz şu dediginizi bizzat onaylayabilirim. Plan ve program kesinlikle en onemli şey.
@@ufuksaray19972. Dönem nasıldı😂
@@Anabukucu vallahi zor ama güzel. Okulu bitirdim. Askere gittim geldim. Şuan iş makineleri bakım-onarım mühendisi olarak çalışmaktayım. 13 aylık bir yurtdışı deneyimi sonrası.Şuan güncel olarak ülkemde demir madeninde aynı pozisyonda görev yapmaktayım. Kısacası zor ama başarınca çok güzel.
@@ufuksaray1997 Senin adın çok sevindim. Bende ODTÜ makine yazmayı düşünüyorum, umarım mezun olana kadar pestilim çıkmaz.
Makine Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim sanki bölümü boşa okuyormuşum gibi geliyordu bölüm zorluğu, iş imkanlarını( işsiz kalma korkusu) hakkında bilgim olmaması araştırsam da bir makine mühendisinin ağzından duymadıkça rahatlamicaktım ki siz karşıma çıktınız tamda bölümü bırakma derecesine kadar gelmişken teşekkür ederim
Ne mutlu bana Enes, problem yok devam!
Durum nedir?😊
Abi makine mühendisi işsiz kalır mı teknik bir üniversitede okusa bile iş ilanlarına bakıyorum 1 kişi alıcaklar 200ün üzerinde başvuru var
Merhaba, o kadar çok fabrika var ki işsiz kalmaması lazım normalde, ancak şirketler ekonomik durumlardan dolayı küçülmeye gittikçe maalesef işsiz kalma süresi de uzuyor ama sonunda her makine mühendisi iş bulur, alanı çok geniş ancak istenilen işi bulmak zor.
emegine saglık görkem
Abi bende 2022de yksye gireceğim ve makine mühendisliği düşünüyorum, ama kafama takılan bazı şeyler var
1- Bölümü okuyan kime denk gelsem aşırı zor olduğunu söylüyor sence 4 yılda mezun olup aynı zamanda sosyal hayata zaman ayırabilir miyiz?
2- bu bölümden mezun olup bilişim alanında veya yazılım üzerinde işler yapabilir miyiz?
3- Makine mühendisliği ilk mühendisliklerden biri olması sebebiyle ilerde başka yönlere evrilmesi veya ortadan kalkması mümkün müdür? Simdiden teşekkür ederim🙏🏻
Emir selam,
1. Evet zordur, ama orta düzey planlı olan herkes her şeye bu bölümde zaman ayırır ki ben ve arkadaşlarım baya sosyaldik.
2- yazılım tarafında kendini geliştirirsen tabii ki veya benim gibi proses tarafında gelişip orada yazılımcılara iş yaptırabilirsin.
3- Fizik kanunları olduğu sürece başka yere evrilmez ayrıca çalışma alanı çok geniş, beyninden bir çok endüstride faydalanırlar. 🤞🙌 başarılar şimdiden 😊
👍👍 Bilgilendirici
merhabalar, kardeşim uçak mühendisliği istiyor fakat makine mühendisliği gelecek gibi. Makine mühendisliği okuyup ileride havacılık ve uçak gibi alanlara yönelebilir mi veya uçak mühendisliği ile çap yapmasını önerir misiniz?
Hayır önermem makine yeterli o alanda iş bulabilmek için 🙌
Merhaba makine mühendisleri mekanik tesisat üzerine inşaatlarda, şantiyelerde şantiye şefliği yapabilir mi? Mekanikçi taşeronluğu üzerine kendi işini yapabilir mi?
iyi günler makine mühendisi otomasyon alanında kendini nasıl geliştirir?
veya kalıp üzerine bir üretim yeri kursa kalıp üretim bu kalıplardan parça üretip araba yan sanayi vs satsa nasıl bir yol çizebilir kendine şimdiden teşekkürler.
Selam Halil, otomasyon demek programlama, plc, hidrolik ve pnömatik sistemler, elektrik ve hidrolik motorlar demek bu konularda bilgi sahibi olmalı. 2. konu için ise önce tecrübe , sonra sermaye- sonra işletme bilgisi gerekmekte. Artık maliyetler çok fazla ve rekabet çok, tecrübe, kalite ve sermaye ön planda. Zor iş. Öyle bir girişim yerine yazılım alanına yatırım yapılırsa daha çok para kazanılır. :)
Merhabalar ben ytü makine hazırlık öğrencisiyim de henüz bölümü görmedim ancak aklımda hep bi çap yapmak var kontrol oomasyonla çap yapmak beni çok çok zorlar mı yapabilir miyim yürütebilir miyim
Bilmem sana bağlı :)
2:00 da bahsettiğiniz ofiste çalışan arge yapan makine mühendisi olabilmek için iş ilanlarında hangi dalı takip etmeliyiz yani bu işin adı ne. mesela iş ilanlarında kalibrasyon mühendisi, mekanik tasarım mühendisi, üretim mühendisi vs. gibi dallar var ama ben tam olarak yapmak istediğim işin hangi dala girdiğini bilmiyorum (sadece makine mühendisliği bölümü okuyorum ). dediğim gibi arge yapan ofiste çalışan kişi olmak için iş ilanlarında ne olarak arama yapmalıyız yardımcı olabilirsen sevinirim
ARGE mühendisi, dizayn mühendisi, CAD mühendisi, analiz mühendisi, laboratuvar , sistem mühendisi, ürün proje mühendisi vs.
Kendimi yazılım alanında geliştirip bilgisayar mühendisi gibi de çalışabilirim değil mi sonuçta her şey artık dijitale kayıyor
yazılım konusu sıkıntılı son videomda değindim.
SelamunAleyküm abi benim roketlere havacılığa zırhlı araçlara yani savunma sanayiiye ilgim var bu alanlarda çalışmak ve proje üretmek için hangi bölüm hangi üniversite daha iyi olur.
Selam, üniversitesini bilemem ancak makine, mekatronik, elektrik-elektronik seçilmesi iyidir.
Hangi alan dedi?
teşekkürler
rica ederim^^
Merhabalar. Bu sene sınava gireceğim. İleride enerji alanında çalışmak istiyorum özellikle yenilenebilir enerji. Sizce bunun için makine mühendisliği mi daha avantajlıdır yoksa elektrik mühendisliği mi? Enerjiye yönelen makine mühendisi arkadaşarınız var mıydı? Şimdiden teşekkürler
Merhaba Ata, tabii var. Özellikle rüzgar ve güneş enerjisi alanında bir çok arkadaşım çalışmakta. Makine daha avantajlıdır!
Ben makine mühendisi olmak istiyorum ama tasarlama gibi bi yeteneğim yok bu benim için sizce dezavantaj mı isimde gelismemi engeller mi
Selam Merve, merak etme benim de resim dersim filan çok kötüydü hiç bir engel olmaz. 👍
@@Gorkem.Sakinmaz cok teşekkür ederim
selam abi, makine mühendisi çizim yapmamalı bile veyahut çok fazla/derin şekilde tasarım programlarından anlamasına da gerek yok demişsin. biz tam olarak ne yapıyoruz? evet ingilizcemizi geliştirdik/geliştiriyoruz. bunun haricinde mezun olmadan yapabileceğimiz başka bir şey yok mudur? gerçekten her şey iş hayatına girdiğimizde şekillenecek mi? su akıp yolunu bulacak mı? merak ediyoruz.
Hayır tabii ki . Dil dışında teknoloji, finans, dünya da güncel kalma, mühendislik ve çalışmak istediğin alanlar neye evriliyor ve son gelişmeler neler bunlar da önemli .
@@Gorkem.Sakinmaz cevabınız için çok teşekkür ederim. ailemizde bu işin içinden gelen birileri olmayınca gençler olarak etrafımızda bizi yönlendiren veya yönlendirmeye istekli kimse olmuyor. size ne kadar teşekkür etsek az. yolunuz açık olsun.
Abi makine mühendisi bir şeyler tasarlayabilir mi(araba vb.) yoksa bunun icin tasarım mühendisi olmak mı gerekir?
Selam Ali Burak, tabii ki tasarlar, CAD program bilgisi ile, ben youtubedan bakarak bir Bugatti çizmiştim solidworks programında mesela :)
@@Gorkem.Sakinmaz Hocam bu arada çizimi yapmak için hangi tablet ve bilgisayarı kullandın yanıtlarsanız sevinirim.
@@abdrawing4978 Hp pavillion vardı onu yaparken ancak şu an Lenovo Legion i7 0th gen 1650 ti kullanıyorum.
@@Gorkem.Sakinmaz Hocam cizimi fare ile mi yaptınız yoksa grafik tablet kullandınız mi
Fare tabii ki
Merhaba Gebze teknik hakkında ne düşünüyorsunuz acill
maalesef orayı bilmiyorum.
Merhabalar, ben makine mühendisliği ile elektrik elektronik mühendisliği arasında kaldım. Ben hem sistem bile bilip hem de yazılımında gelişmek istiyorum. Robotiğe yönelmek gibi bir planım var şu an. Hangisini tercih etmeliyim?
Bilip*
Elektrik elektronik o zaman veya Mekatronik.
Abi kocaeli makine mühendisliğindeyim haliç bilgisayara geçiş yaptım. Kocaelide 3 yılım kaldı haliçte başlarsam 4 belki de 5 yıl olacak tekrardan. Acaba 3 sene makine okuyup sonra yüksek lisans yapmak haliçte 4 veya 5 yılı bilgisayar mühendisliğine vermekten daha mı iyi olur çok kararsızım. Bu arada havacılığa da büyük ilgim var. Tavsiye verebilirsen çok mutlu olurum :)
Kocaeli makine de kalmak daha mantıklı ortalık yazılımcı dolu...
makine mühendisliği için çizim yeteneğmizin olması gerekiyor mu
Selam Arda hayır benim hiç yoktu haha:D
@@Gorkem.Sakinmaz öyle bir kendimi iyi hissettim ki bilemezsiniz :)
Yıldız teknik üniversitesi makine mühendisliğine puanım yetecek gibi
Sizce YTÜ nun makine mühendisliği nasıl iş sıkıntısı yaşar mı ordan mezun olan orta düzey bir öğrenci
Merhaba, gayet güzel bölüm, dilini geliştirirsen işsiz kalmazsın tabii ki, bu haftaki videom kesin izle. 🙌😊
@@Gorkem.Sakinmaz yurt dışı imkanı nasıldır diğer bölümlere göre
@@matematik8309 öyle bir şey kesin söylemek imkansız ama yazılımdan sonra gelenlerdendir.
hocam merhaba ben öğretmenlik okuyordum fakat iş olanağı konusunda yetersiz olduğu için bırakıp kendi şehrimde denizlide makine mühendisliği ve kimya mühendisliğine geçiş başvurusunda bulundum. ikisinden de kabul aldim şu an hangisine kayıt yaptirmak istedigimde kararsızım. kimya sevdigim bi alan daha başarılı olacagimi düşünüyorum fakat çevrem makinede iş var dil yaparsin yükselirsin diyor ama benim bilgisayar ve çizim bilgim yeteneğim pek yok biraz korkuyorum başarısız olurum diye. ama kimya müh okursam da işsiz kalirim diye korkuyorum sizce ne yapmaliyim yardimci olursaniz çok sevinirim
Selin selam, evet makinenin alanı daha fazla ama videomda da bahsettiğim gibi makine sadece çizim yapmak değil, makine seçmen mantıklı!
Kocaeli elektronik ile deu makine arasında kaldım.Bana makine için üretim kısmında erkek tercih edildiğini ve bir kadın olarak kısıtlanacağım söylendi.Bir de endüstri 4.0 muhabbetlerinden dolayı makine müh düşüşte olduğunu ve elektroniğin yurt dışında daha çok tercih edildiğini söyleyenler var.Siz ne düşünüyorsunuz doğru mu sizce ?
Yanlış. Endüstri 4.0 projelerini bir makine mühendisi olarak ben koordine ediyorum mesela. Bir çok başarılı kadın makine müh. arkadaşım var genelde sadece üretimde tercih edilmiyor maalesef bence saçma.
@@Gorkem.Sakinmaz vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Abi tamamdır bulduk mesleği #2022
🚀🚀
Makine müh icin üniversite ne kadar önemli yani kocaeli dokuz eylül ve osmangazi arasında kaldım kalitelerini nasıl karsilastiracagimi da bilmiyorum.
Eğer çok çok iyi üniversite değil ise fark etmez ancak Kocaeli ve DEU daha iyidir hem büyük sanayilere yakınlığından dolayı.
@@Gorkem.Sakinmaz Aslında Deu yazmak istiyordum ama bana kocaelinin daha iyi olacağını söyledikleri için kararsız kalmıştım.Cevap için çok teşekkür ederim.
Merhaba ben şuan makine mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Yönelmek istediğim alan Ar-ge departmanı ve havacılık sektörü üzerine ama bildiğiniz gibi arge alanında çalışıcak olan kişilerin yaratıcı olması gerekiyor ama benim öyle bir yeteneğim yok malesef sizce ne yapabilirim. Saha kısmında çalışmak istemiyorum benim istediğim ofis kısmı analiz arge vs aslında salın alım kısmında da olabilirim. Düşüncelerinizi tecrübeli bir makine mühendisi olarak almak isterim zira çok büyük bir strest altındayım çünkü yanlış bölümü seçtiğimi düşünmeye başladım.
Ben daha yaratıcı bir argeci görmedim maalesef ülkemizde inovasyon yok ve içi boşaltılmış. Önünde uzun yıllar var kendine öyle dediğin sürece yararıcı olamazsın. Önce zihin yapını değiştir. :)
@@holly1680 Ben şehir değiştirdiğim için bu yazdığım yazıyı şehir değiştirmenin getirdiği depresyonun etkisiyle yazmıştım. Baya kaygılıydım anlayacağın. Makine Mühendisliği dedikleri gibi en zor mühendisliklerden ancak eğer seviyorsan o kadar eğlenceli bir bölüm ki 1.sınıf bitti bölüm dersleri görmedim çoğunlukla havuz dersleriydi ama üst dönemlerle etikleşim içinde olduğum için baya bi fikrim oluştu. Dediğim gibi zor ama seviyorsan zorluğuna katlanıyosunn
@@holly1680 Ne demek ♡♡
Benimde kardeşim makine mühendisliği okuyor üniversiteyi bitirince ne dükkanı açabilir fikriniz varmı benim kardeşim doğalgazcı veya beyaz eşya dükkanı açsa mantıklı olur mu makine mühendisi okuyarak bu işlerde deneyimli olur diye düşünüyorum çünkü
Boş işler maalesef o işler :)
@@Gorkem.Sakinmaz olmaz yani diyorsunuz 😀
@@muhammet.61 zor :)
Yeditepe üniversitesi makine mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz acaba yada mezuna mı kalmalıyım
Üniversite de bölüm de çok iyi. Mezunluk bir durum göremedim.
@@Gorkem.Sakinmaz bu sene sınavım çok kötü geldi heyecandan 150 bin sıralama yaptım herkes diyorki ilk 50 bin dışındaki okullar boş
Merhaba mühendislik için hangi üni daha iyidir sizce 180 bin sıralama ile teşekkürler şimdiden
Bilemem 16 sene önce girdim üniversite sınavına :)
Kız olmanın bi eksisi var mı sizce, herkes makine okumanın cok zor oldugunu soyluyor sizce ne uapmalıyım?
hayır tabii ki kadın olmanın hiç bir eksisi yok çok başarılı makine mühendisi arkadaşlarım var kadın.
Makine mühendisliğ tercih ettin mi
Tasarım işinde çok yetenekli olmadan makine müh olunur mu?
evet ben mesela :D
Abi Gazi üniversitesi makine mühendisliği önerir misiniz
Evet 🤞🚀
Merhaba makine ee bilgisayar arasında kaldım. Makine okurken zevk alırmışım gibi hissediyorum fakat çalışma hayatında fabrikalarda değil ofiste çalışmak istiyorum. Ofis için tasarımda çalışmak gerektiğini söylüyorlar. Tasarıma indirgeyince çalışma alanları azalıyormuş. Yurt dışı olanakları diğer bölümlere göre azmış. Bu konuda neler biliyorsunuz yardımcı olabilir misiniz
Benim videolarımı izleyebilirsin, fabrikamızdaki çoğu mühendis ofisten hatta evden çalışır, full ofisten çalışan tek dal yazılımdır herhalde, kendim de dahil onlarca arkadaşım var yurt dışında çalışan, kim veriyor size bu bilgileri anlamıyorum, hiç birine katılmıyorum.
@@Gorkem.Sakinmaz çok teşekkürler hangi alanlarda böyle peki savunma sanayi dışındaki biraz açabilir misiniz
@@Eylul-vj2nk her alanda vardır hem ofis hem saha.
@@Gorkem.Sakinmaz çok teşekkürler videolarınızı çok faydalı buldum ilk tercihim odtü makine altına tobb makine yazacağım tobb hakkında bilginiz var mı nasıl görülüyor iş hayatında
@@Eylul-vj2nk Güzel ve iyi bir üniversite.
Hocam makine mühendisi poşet veya boru makinelerinin tamirinden anlarmı
Selam Kadir, her makinenin bakımından anlar, sonuçta kimse bunları bilerek doğmuyor, öğreniliyor mühendislik bilgisi ile.
@@Gorkem.Sakinmaz çok teşekkürler hocam
👍
^^
👍👏👏💐
^^ teşekkürlerr
abi merhaba bu sene tercih yapıyorum mühendislikte karar kıldım fakat elektrik elektronik mi makine mi kararsizlikta kaldim. bilgisayar istemiyorum çünkü sahada olmak bana daha cok zevk veriyor. hacettepe elektrik elektronik ve itu makine bölümlerini yazmayı düşünüyorum fakat çizim tasarım becerim çok yok. Konu hakkında ne dersin net bi ayrıma nasıl varabilirim.
Selam, makine mühendisliği çizim ve tasarımdan ibaret değil sadece hatta bir makine mühendisi o işleri yapmamalı bile. Bu yüzden o konuda için rahat olsun. İtü makine de çok güzel bir üniversite ve bölüm. Şehirde sıkıntı görmüyorsan İTÜ makine tercih edilebilir.
👍
🙏