#170

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 8 сен 2024

Комментарии • 24

  • @eu1idi
    @eu1idi 29 дней назад

    Senzațional ca dau de oameni vorbitori de limba romana, ce descriu si realizeaza aceste detalii de arhitectura, cu atat de multa meticulozitate. Felicitări, arata extraordinar ce se intampla acolo!

  • @salcudeanantonio1365
    @salcudeanantonio1365 Месяц назад +1

    Mulțumim mult pentru acest video!!!❤❤❤

  • @florianconstantin7796
    @florianconstantin7796 Месяц назад +1

    Foarte interesant

  • @stefiasi
    @stefiasi Месяц назад

    Referitor la detaliile de la minutul 1,43 si 1.46.
    In primul rand, dimensiunea se poate regla, nu regula, daca vreti sa sune bine romaneste :)
    Dar ce ma interesa pe mine e ce faceti la parchetul laminat/stratificat unde trebuie lasat acel spatiu pentru dilatare/contractie. Utandu-ma la detaliu, acest profil il vad util la gresie, iar daca vorbim de parchet laminat ar trebui un profil cat mai adanc.
    Si tot cu privire la parchetul laminat si acest profil, nu mi-e clar cum se inchide ultima placa de parchet, care dupa ce se agata in sistemul de imbinare al placii montata anterior acesta trebuia adusa din unghiul de 45 grade la orizontala prin coborare, deci ar rezulta o ultima placa mai scurta care nu mai intra sub acesta plinta de umbrire... Sa inteleg ca mai vine ultterior inca un profil care mascheaza acest spatiu de dilatare lasat? Cam asa pare in detaliul al doilea...

  • @Hawksama
    @Hawksama Месяц назад

    Sunt adeptul acestor plinte. Mi-ar fi placut sa le fi instalat daca aveam toti peretii placati cu rigips. Dar nu ii am pe toti. Solutia a doua ar fi fost sa iau plinte mini, se gasesc sub numele AL16x5. Pana sa le comand, a trebuit sa stau fara. Observ ca este foarte greu sa dai cu mop-up sau cu aspiratorul langa pereti. Se atinge foarte usor daca nu esti atent, tocmai pentru acest lucru a trebuit sa renunt la aceasta idee.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Месяц назад

      Multumim de parere. Legat de curatenie, vedem in perioada de exploatare )))
      Pana la urma v-ati instalat plintele mini?

    • @Hawksama
      @Hawksama Месяц назад

      @@EnciclopediaConstructiilor Nu, am anulat comanda dupa ce am vazut cat de greu s-ar intretine totul. Apropo, am vazut ca ati pus usi filomuro. Le veti vopsi?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Месяц назад

      Da.

    • @Hawksama
      @Hawksama Месяц назад

      @@EnciclopediaConstructiilor îmi poți spune te rog, cu ce tip de vopsea ai de gând sa le vopsești? Și eu tot folomuro am, și le-am vopsit cu vopsea caparol latex, dar se murdăresc repede (gen urme de oja de la unchii, pete de murdărie de la mâini murdare etc.). Voiam sa știu dacă ai câteva sfaturi pentru aceasta situație.

  • @raduovidiu2925
    @raduovidiu2925 Месяц назад

    Urmeaza sa tencuiesc saptamana viitoare. Nu am plintele si ma gandeam sa las un șlit in partea de jos ca sa nu decupez ulterior. Deci m-am gandit bine. Voi da cu un strat subtire de adeziv pentru sigilare.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Месяц назад +1

      Din ce cunoastem, de obicei se tencuieste, se intareste bine tencuiala (minim cateva saptamani), apoi se fac carotarile necesare. Daca dvs mergeti pe alta cale, as fi curios sa reveniti peste cateva saptamani sa ne ziceti cum v-ati descurcat. Succes!

  • @florianconstantin7796
    @florianconstantin7796 Месяц назад +1

    Scopul e pentru design sau au alt scop .Nu am înțeles bine.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Месяц назад +1

      Design mai interesant, plus se combina cu usile ascunse mult mai bine.

    • @florianconstantin7796
      @florianconstantin7796 Месяц назад

      @@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc ,da e mai frumos dar atât. Am crezut ca au alt rol(ventilare pardoseala etc.) A ieșit foarte frumos la casa ta.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Месяц назад

      Ventilarea tine de usi, despre chestia data o sa vorbim intr-un alt video. Merci mult!

  • @jenyaraileanu9065
    @jenyaraileanu9065 Месяц назад

    Bună ziua!! Ce fel de robot aspirator aveți?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Месяц назад +1

      Buna, interioarele inca nu sunt gata, insa daca acest subiect va fi cerut, cand o sa facem curatenie probabil o sa venim cu un feedback si despre robotei ))) Din discutiile avute, cei ce au astfel de plinte nu au probleme cu curatenia.

  • @sme22sme8
    @sme22sme8 Месяц назад

    Salut
    De unde ai cumparat plintele
    Multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Месяц назад

      Salut, nu dorim sa facem reclama nemeritata (adica sa se trezeasca peste noapte o companie cu o promovare din pod fara nici sa ne cunoasca sau sa avem vreo colaborare), fapt pentru care pot doar spune ca cu un search pe Google, sunt cateva companii ce vand astfel de plinte.

  • @VASILEFELICIANArmas
    @VASILEFELICIANArmas Месяц назад

    In mod normal,intre finisajul pardoselii si perete este necesar de un rost pentru dilatare de circa 1 cm ,in detaliul de la min. 0:35 si 1:36 nu se vede ...nu inteleg...nu este necesar?
    Profilele de genul cum ati montat d-voastra sunt gandite pentru un sistem la uscat(structura si rigips) ..ma rog...probabil ca ati reusit sa tencuiti fara abateri mai mari de 1 mm altfel nu stiu cum o sa se vada la lumina...
    Abia astept sa vad in urmatorul episod ce solutie ati ales la imbinare intre profil si tencuiala sa nu apara fisuri in timp si acolo unde ati taiat coltarul care era deja ingropat in tencuiala.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Месяц назад

      In cazul acestor plinte, rosturile nu mai sunt necesare. Totusi am vorbit in video trecut cand am prezentat de unde si cum, si ce sunt aceste plinte, faptul ca pentru parchet aceste profile nu sunt tocmai cele mai compatibile (unde e parchet, laminat, trebuie un mic rost, din ce stiu la moment oricum il faci de macar vreo 2 mm insa asa incat sa nu il vezi, incat acea umbra sa il acopere).
      Profilele vin si pe sistem uscat, si pe tencuiala cum am facut noi. Abaterile le-am rezolvat, daca nu am vorbit in acest video sau cele trecute, o sa fie in video-urile viitoare la sigur unde prezentam cum am facut peretii. La fel in videourile urmatoare despre pereti va fi si solutia ce previne fisurile.