Beyindeki nöron ağının şekli de kalından inceye doğru. Diğer taraftan kalın olan dallar ana konuyu, inceler ise alt başlıkları simgeliyor. Beynimiz okul hayatından aslında bu bilgiyi biliyor: Başlıkları büyük ya da kalın yazıyoruz ama içerikleri normal yazıyoruz. Bilgiler arasında gruplandırma sağlıyor özetle :)
Mind Mapping’le ilgili video serinizi izledim ve bu fikrin gerçekten de okul hayatımızda bir devrim olacağına inanıyorum. Aklıma takılan bir soru oldu da. Şimdi, okullarımızda ya söylediğini aynen yazmamız gereken, ya tahtaya yazıp aynısını deftere geçirmemizi söyleyen, ya da hiç kitap/not kullanmayıp kendi ağzından çıkan cümleleri seçip not almamızı isteyen hocalarımız var. Şahsen (belki bu tekniği yeni kullanacağım içindir) derste bir şekilde dikkatlice dinleyip, önemli yerleri kendimce belirleyerek, aynı zamanda da bunları hiç kaçırmadan zihin haritamın dallarına yazmak; derste bir şeyleri kaçıracağım hissiyatını veriyor. Acaba okuldayken eski usül not alıp eve gelince A4 kağıdına temize çeker gibi zihin haritası oluşturarak yapabilir miyim? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler :)
Çok teşekkür ederim güzel sorun için, çok sevdim! O kadar hak veriyorum ki sizlere, tüm kanalı takip eden ve bu problemi yaşayan arkadaşlarımın hepsi haklılar :) Diğer yandan size böyle yöntemler öğretmek isteyen ama yeni yöntemlerle kapalı okullarda öğretmenlik yapan çok kıymetli öğretmenler de var. Öğrenciler açısından düşünürsek, senin de dediğin gibi günün sonunda eline nasıl not geçerse geçsin (düz yazı, grafikler, ekstra kaynaklar...) sen aslında onları eve gidince temize bir Zihin Haritası'na çekmen gerekiyor. Ben de aynısını yapıyordum / yapıyorum. Şöyle düşünebilirsin: Gün boyunca bir sürü gereksiz bilgi alıyorsun. Bunların çok azı gerçekten işine yarayabilir. Dolayısıyla o kararı özgürce verebilir ve eve gidince önemli olduğunu düşündüğüm herşeyi bir Zihin Haritası şeklinde temize çekebilirim :)
ingilizce ya da herhangi başka bir dil öğrenmek için bunu nasıl kullanabiliriz sizce . Ben bunu kendimi geliştirmek, kendime kilometre taşlarını koymak için uyguladım gerçekten ise yarıyor üstelik bir ferahlama geliyor neyin ne olduğunu görebiliyorum. Dediğim gibi dil hususunda neler yapılabilir konu olarak alabilirseniz çok mutlu olurum.
dreams are for facts. Bence ingilizce kelimeleri ezberlemek için kullanacaksan tema tema ayır mesela hayvanlar alemi ortaya tema adını yaz dalları çıkar ve kelimeleri yaz eğer gramer ise konu yine ortaya konu başlığını yaz eğer maddelerin var ise bunların önem sıralamasına koy bence bu şekilde uygulayabilirsin
Edebiyat öğretmeniyim , acaba ders anlatırken tahtada kullanabilir miyim, diye hayal ediyorum. Bir kaç konuyu kağıda dökmeye çalıştım ama sınıf tahtasında denemedim
Her zihin haritasi olusturan kisiye ozeldir yani sizin hazirladiginiz bir zihin haritasini ogrencilerinizin aklinda tutmasi o kadar kolay olmaz. Onlarin konuyla ilgili kendi haritalarini yapmalari daha faydali olacaktir:)
Hocam bazen bazı şeyleri bir türlü anlatamıyorum resimle o zaman ben anlatamadiklarım ı Düz yazıyla yazsam olur mu mesela Tarihde tanım gerek napmalıyım oraya yazsam olurmu tanımı
@@aydangelenkartanesi9410 Teşekkür ederim. Bunu da izlemiştim ama uygulayamamıştım ilk seferde. Sanırım bu metodu iyi kullanabilmek için çok pratik yapmak gerekiyor.
hocam ben nasıl bir bağlantı kuracağımı anlamadım keşke bir konu seçip öyle devam etseydiniz çok çok daha iyi anlardık Siz çok güzel anlatıyorsunuz biliyorum sorun bende ama keşke o şekil olsaydı 😊😊💕💕💕💕
Harika bir seri. Fakat muzik inanilmaz rahatsiz etti beni. Muzik kisa videolar icin ideal olabilir fakat bu uzun videolar icin kesinlikle uygun degil. Once anlayamadim beni rahatsiz eden seyi sonra farkettim muzigin rahatsiz ettigini. Tesekkurler
Bu dediklerinizi hoca yazdırırken yapmamız nasıl mümkün olabilir ki ve sayısal derslerde nasıl yapicaz edebiyat ve tarih için mükemmel bir yöntem ama diğer dersler için sıkıntı yaratmaz mi ?
Sayısal dersler için biraz daha efor gerekiyor haklısın. Örneğin bazı kavramları hikayeleştirmen gerekebilir. Avagadro Sayısı'nı ele alalım: Farz et ki bu Ava Gadro bir avcı. 6 dönümlük arazisi var, o bu arazide "02" kapı numaralı çiftlikte yaşıyor. Arkadaşları Ava Gadro'dan bahsederken "10'un üzerinde 23 tane yıldız var" diyorlar. Avcı olduğu için 23 tane kazandığı rozeti var kıyafetinde. Bu hikayeden sen kelime ile sayıyı bağlayabilirsin. Haritaya da basitçe bu adamı çizebilirsin, çöp adam bile kurtarır. Ya da kanalımdan Görsel Not Al videolarını izleyip çizim yeteneğini geliştirebilirsin. 😊
Yunus Emre, çok az sıvı bazlı kalemleri tercih edebilir ya da daha kalın sayfalı bir deftere geçebilirsin ;) Videolarda tavsiye ettiğim kalemler fena değil ;)
Merhaba imindmap diye bir program var. Zihin haritası yapmak için tasarlanmış. Çizimim pek iyi değil. Onda çalışsam aynı verimi alır mıyım? (Yanıtlarsanız sevinirim. Elle çizmem çok vaktimi alıyor. Resim yapamıyorum bile.
Merhaba Ahmet Zafer, elbette! XMind ve iMindMap gibi programlar da işini görecektir ;) Diğer yandan kötü de olsa ilk taslaklarını karalayarak yapmanı tavsiye ederim. Malum el ile not aldığında zihninde daha kalıcı hale de getirmiş oluyorsun. Zihin Haritası çıktıktan sonra çeşitli aralıklarla haritayı incelemen, tekrar etmen, kalıcı hafızana yerleşmesi için yeterli olacaktır.
Abi iyi güzel de biz bunu cografya ve tarihte etkili kullandik peki edebiyat türkçe de nasil uygulayacaz ? Matematigi soylemiyorum onda olmuyir zaten digerlerinde nasil olacak bu iş ?
Merhaba Fatih, teşekkür ederim sorun için ;) Edebiyat ya da Türkçe dersinde bilgiyi hatırlamak için mi ihtiyaç duyuyorsun yoksa ders çalışırken mi? İhtiyacını öğrenmeye çalışıyorum :)
Müfredatın içerisinde olması değil önemli olan, onu doğru uygulamak, doğru uygulayabilen ve bundan keyif alan nitelikli öğretmenlere sahip olmak :) İşte bu ikisi eğitimde fark yaratıyor ;)
@@meryemugur4559 meryem asıl orda ben boş yapmışım farkettim de arkadaşımız zaten güzel ve saygılı bir şekilde fikrini paylaşmış. Artık ben nasıl anladıysam o gün. Arkadaşımdan da özür diliyorum
Çok teşekkürler. İki sorum olacaktı: Öğrendiklerimizi devamlı zihin haritası yöntemiyle not aldığımız takdirde kalemlerin çabuk tükenmesinden kaynaklanan bir masraf ortaya çıkmaz mı? Buna kağıt masrafı da eklenebilir. Sizce bu miktarı öğrenci karşılamakta zorluk yaşar mı? Sayısal verilerle cevap verirseniz sevinirim (Örneğin kalemlerin fiyatı, tükenme süresi gibi). İkinci sorum bu çizimin tabletle yapılması hakkında ne düşündüğünüzle ilgili. Sizce tablete çizim yapmak göze aşırı zarar verir mi? Bilgilerin kalıcılığını nasıl etkiler? Videolarınızın devamını bekliyoruz.
umarım bana cevap verirsiniz. ben bu yıl evde kendim ders çalışıyorum zihin haritasını daha yeni keşfettim ama aklıma takılan nokta şu ki evde dersi dinlerken mi zihin haritası yapmalıyım yoksa dersi dinleyip normal not aldıktan sonra yapmalıyım
Herkese cevap yazmaya gayret ediyorum :) Video'yu izlerken önemli noktaların notlarını alarak izlemende fayda var. Bir defa izle. İkinci izlediğinde notlar al, sonra zihin haritası üzerinde çalışmaya başla. Eğer tekrar hatırlamak istediğin noktalar varsa videodaki o kısımları yeniden izle. 1-2 defa denedikten sonra alışır, videoyu izlemeden de yapabilirsin ;)
Selamünaleyküm abim. Almanca öğreniyorum ve zihin haritası ndan yararlanmak istiyorum. Konu çok renkler günler aylar sayılar saatler hobiler fiiler sıfatlar vs uzatılabilir. Nasıl bir yol izlemeliyim? Mesela hava durumu günlerin altında olabilir rüzgarlı karlı vs, günün saatleri sabah öğle akşam da günlerin altında olabilir ? Kisaca tek sayfa mı yapmalı hepsini nasıl yapmalı? Abim dil öğrenme ile ilgili bir zihin haritası yaparsan çok makbule geçer. Şimdiden Allah razı olsun.
hocam çok iyi bir yontem evet ama ben mezun bir öğrenciyim ve bu zihin haritası olayi en az iki saatimi alıyor bunlara uğraşmaktansa soru çözmek beni daha çok geliştirir diye düşünüyorum lütfen bu konuda yardımcı olun
Sevgili Esma, malesef sınav odaklı bir eğitim sistemimiz olunca, sanki zihin haritası biraz lüks gibi algılanabiliyor haklısın. Bilgiyi haritalamak onu derinlemesine öğrenmek ve hatırlamak için. Soru çözmek benzer sorular geldiğinde onları kolaylıkla yapabilmene yardımcı olur. Ancak okul bitince hayatta daha karmaşık problemler ile karşılaşacaksınız. O zaman problem ile ona sebep olan nedenler arasında böyle ağaç dalları gibi bağlar görmeye ihtiyaç duyacaksın. Bunu da yaratıcı insanlar başarabiliyor. Soru çözmek hayatının minik bir kısmı ya da basamağı sadece 😊
Merhaba Bayram! İktisat en bilmediğim konulardan biri, ancak iyi bilen bir arkadaşım var. Ona danışacağım ;) Video çekemesem bile buradan sana yazarım ;)
Elbette, özellikle şekilleri bilgisiyle beraber hikayeleştirirsen aklında kalıcı hale gelir. Örneğin Mitokondri'yi hafızanda tutmak için şekli üzerinden bir hikaye uydurabilirsin. Önemli olan içerisinde mizah ya da abartı olması. Örneğin: Protein sentezinden sorumlu olduklarını biliyoruz ve Yunanca mitos ve khondrion sözcüklerinden türetildiğini biliyoruz. O zaman şeklini gözünün önüne getir ve orayı bir protein fabrikasıymış gibi hayal et. İçerisinde de Mitos ve Khondrion Antik Yunan kıyafetleri giymiş bir biçimde çalışıyorlar. DNA ve RNA iplikleri diziyorlar renkli renkli. Bu görüntüyü aklında tutar, içerisine mizah ekler ve yapabilirsen ses de katarsan zihninde bir daha unutmazsın. Bu tekniği sıradaki videoda daha ayrıntılı anlatacağım ;)
"Hikayelerin olduğu yerde hatırlama daima vardır" sevdim bu sözü :)
Zihin haritaları tony buzan tarafından geliştirilmiştir ve dallar kalindan inceye doğru gider
Niye oyle
Beyindeki nöron ağının şekli de kalından inceye doğru. Diğer taraftan kalın olan dallar ana konuyu, inceler ise alt başlıkları simgeliyor. Beynimiz okul hayatından aslında bu bilgiyi biliyor: Başlıkları büyük ya da kalın yazıyoruz ama içerikleri normal yazıyoruz. Bilgiler arasında gruplandırma sağlıyor özetle :)
leonardo davinci geliştirmiştir ilk bilmeden konuşma
@@celayircelebi5222 da vinci loci (zihin sarayı ) yöntemini bulmuştur sen bilmeden konuşma kardeşim
@@mertguclu2250 haklısın kardeşim
0:47 niyet ettim Allah rızası için aktif bir dinleyici olmaya
Zihin haritalama yöntemini oldukça basit ve uygulanabilir bir şekilde anlatmışsınız. Çok yararlı bir video olmuş :)
ilk defa izlediğim bir videoda kafamda soru kalmadan çıkabildim. İnanılmaz faydalı bir video olmuş,ellerine sağlık. :)
Çok mutlu oldum, çok değerli bir yorum benim için 🙏 teşekkür ederim 🙋♂️
Arkadaki iki mum kitapları yakacak diye korkuyorum 😂
Çok yaklaştırmamaya çalışıyorum :))
Yaptıklarınızı aşamalara ayırarak anlatmanız uygulama açısından çok yardımcı oldu, teşekkürler.
Şeyma Şimşek süper! Tamamen I amaçlaydı işe yaramasına sevindim 😊
Sanat eseri ortaya çıktı. Harika 👏👏👏🌟🌟🌟🌟🌟
Bu hafta HAVELSAN da zihin haritasi egitimi veriyor pekistirmek icin izleyebilirsiniz.
ilk bu videonuzu izledim ve hemen abone oldum süper, çok akıcı ve açıklayıcı bir anlatım.
Hafıza konusunda hangi eğitimi aldınız
Etkili bir anlatım bir çok video izledim fakat en detaylısı buydu teşekkürler 👍
Şahane! Projelerimizde kesinlikle bu yöntemden faydalanacağım...
bravo! tebrik ederim, konuyu çok güzel anlatmışsın çok faydalı oldu.
Ellerine emeğinize sağlık sizin gibi çok az faydalı değerli kanal var
Yabanci dil ogrenirken nasil bir zihin haritasi uygulayabiliriz?
bu harika bir bir video olmuşş. elinize sağık. çok teşekkürler
Mind Mapping’le ilgili video serinizi izledim ve bu fikrin gerçekten de okul hayatımızda bir devrim olacağına inanıyorum. Aklıma takılan bir soru oldu da. Şimdi, okullarımızda ya söylediğini aynen yazmamız gereken, ya tahtaya yazıp aynısını deftere geçirmemizi söyleyen, ya da hiç kitap/not kullanmayıp kendi ağzından çıkan cümleleri seçip not almamızı isteyen hocalarımız var. Şahsen (belki bu tekniği yeni kullanacağım içindir) derste bir şekilde dikkatlice dinleyip, önemli yerleri kendimce belirleyerek, aynı zamanda da bunları hiç kaçırmadan zihin haritamın dallarına yazmak; derste bir şeyleri kaçıracağım hissiyatını veriyor. Acaba okuldayken eski usül not alıp eve gelince A4 kağıdına temize çeker gibi zihin haritası oluşturarak yapabilir miyim? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler :)
Çok teşekkür ederim güzel sorun için, çok sevdim! O kadar hak veriyorum ki sizlere, tüm kanalı takip eden ve bu problemi yaşayan arkadaşlarımın hepsi haklılar :) Diğer yandan size böyle yöntemler öğretmek isteyen ama yeni yöntemlerle kapalı okullarda öğretmenlik yapan çok kıymetli öğretmenler de var. Öğrenciler açısından düşünürsek, senin de dediğin gibi günün sonunda eline nasıl not geçerse geçsin (düz yazı, grafikler, ekstra kaynaklar...) sen aslında onları eve gidince temize bir Zihin Haritası'na çekmen gerekiyor. Ben de aynısını yapıyordum / yapıyorum. Şöyle düşünebilirsin: Gün boyunca bir sürü gereksiz bilgi alıyorsun. Bunların çok azı gerçekten işine yarayabilir. Dolayısıyla o kararı özgürce verebilir ve eve gidince önemli olduğunu düşündüğüm herşeyi bir Zihin Haritası şeklinde temize çekebilirim :)
ingilizce ya da herhangi başka bir dil öğrenmek için bunu nasıl kullanabiliriz sizce . Ben bunu kendimi geliştirmek, kendime kilometre taşlarını koymak için uyguladım gerçekten ise yarıyor üstelik bir ferahlama geliyor neyin ne olduğunu görebiliyorum. Dediğim gibi dil hususunda neler yapılabilir konu olarak alabilirseniz çok mutlu olurum.
dreams are for facts. Bence ingilizce kelimeleri ezberlemek için kullanacaksan tema tema ayır mesela hayvanlar alemi ortaya tema adını yaz dalları çıkar ve kelimeleri yaz eğer gramer ise konu yine ortaya konu başlığını yaz eğer maddelerin var ise bunların önem sıralamasına koy bence bu şekilde uygulayabilirsin
@@sumeyradiler3181 güzel fikir teşekkür ederim. mesela günlük konuşma başlığı altında da kalıpları birlestirebilirim 👍
dreams are for facts aynen
Süpersiniz arkadaşlar! Dediklerinize aynen katılıyorum, harika öneriler :)
yine çok güzel bir video olmuş hayırlı cumalar
Teşekkür ederim, sanada :)
Çok beğendim. Emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim İbrahim :)
Edebiyat öğretmeniyim , acaba ders anlatırken tahtada kullanabilir miyim, diye hayal ediyorum. Bir kaç konuyu kağıda dökmeye çalıştım ama sınıf tahtasında denemedim
Hocam aslında biz öğrenciler için çok güzel olur akıllarinda kalıcı olur gercekten!!!
Hocam imindmap diye bir program var. Bu programda zihin haritaları hazırlayabilir (bilgisayarda) akıllı tahtada öğrencilerinize ders anlatabilirsiniz.
Her zihin haritasi olusturan kisiye ozeldir yani sizin hazirladiginiz bir zihin haritasini ogrencilerinizin aklinda tutmasi o kadar kolay olmaz. Onlarin konuyla ilgili kendi haritalarini yapmalari daha faydali olacaktir:)
Göksel abi kalemin markası ne söylermisiniz
Renkliler Sharpie marka ;)
@@GokselGursel sagol abi
Emeğinize sağlık
Hocam bazen bazı şeyleri bir türlü anlatamıyorum resimle o zaman ben anlatamadiklarım ı
Düz yazıyla yazsam olur mu mesela Tarihde tanım gerek napmalıyım oraya yazsam olurmu tanımı
Hocam Sherlock'un Hafıza Sarayı ile ilgili bir video hazırlayabilir misiniz? Veya en azından bilgilendirici bir cevap verir misiniz?
Bir araştıralım bakalım ;) Belki liste yapabiliriz ;)
Göksel Gürsel İlginiz için teşekkür ederim. Cevabınızı merakla bekliyorum.
@@mzlmtn Barış Özcan bir videosunda anlatmıştı bakabilirsin.
@@mzlmtn
ruclips.net/video/p7yN5vm0rK8/видео.html
@@aydangelenkartanesi9410 Teşekkür ederim. Bunu da izlemiştim ama uygulayamamıştım ilk seferde. Sanırım bu metodu iyi kullanabilmek için çok pratik yapmak gerekiyor.
hocam ben nasıl bir bağlantı kuracağımı anlamadım
keşke bir konu seçip öyle devam etseydiniz
çok çok daha iyi anlardık
Siz çok güzel anlatıyorsunuz biliyorum sorun bende ama keşke o şekil olsaydı 😊😊💕💕💕💕
Bunu sayısal bir ders için yapsanız gerçekten çok iyi olur bi türlü beceremedim
Çok yararlı bir video olmuş Tebrikler.
Gerçekten Faydalı videolar maşallah..
Harika bir seri. Fakat muzik inanilmaz rahatsiz etti beni. Muzik kisa videolar icin ideal olabilir fakat bu uzun videolar icin kesinlikle uygun degil. Once anlayamadim beni rahatsiz eden seyi sonra farkettim muzigin rahatsiz ettigini. Tesekkurler
Ortaya kişisel gelişimi koyarak yapabilir miyiz aynı tekniği
Sayısal konular için yapabilir miyiz? Mesela matematik?
Yaparsın
Abi en iyi sen anlattın helal olsun.🙏 Zaten resim yeteneğim de var bu tam benlik yöntem yani. ✋
Hocam kanaliniz çok guzel
Tesekkurler
Zihin haritası çok güzel oldu abi yaa ..
Bu dediklerinizi hoca yazdırırken yapmamız nasıl mümkün olabilir ki ve sayısal derslerde nasıl yapicaz edebiyat ve tarih için mükemmel bir yöntem ama diğer dersler için sıkıntı yaratmaz mi ?
Sayısal dersler için biraz daha efor gerekiyor haklısın. Örneğin bazı kavramları hikayeleştirmen gerekebilir. Avagadro Sayısı'nı ele alalım: Farz et ki bu Ava Gadro bir avcı. 6 dönümlük arazisi var, o bu arazide "02" kapı numaralı çiftlikte yaşıyor. Arkadaşları Ava Gadro'dan bahsederken "10'un üzerinde 23 tane yıldız var" diyorlar. Avcı olduğu için 23 tane kazandığı rozeti var kıyafetinde. Bu hikayeden sen kelime ile sayıyı bağlayabilirsin. Haritaya da basitçe bu adamı çizebilirsin, çöp adam bile kurtarır. Ya da kanalımdan Görsel Not Al videolarını izleyip çizim yeteneğini geliştirebilirsin. 😊
Hoca anlatırken kelimeleri yazıyorsun, dersten sonra araştırmalar yaparak haritanı geliştiriyorsun.
#SOGLACan18 // Balık hafızalılar için güzel bir içerik, eline sağlık abi :)
Hehehe teşekkürler İbrahim :)
Abi sana bi soru sormak istiyorum gorsel ajandada kalem izi arkaya geçiyor ne yapmalayım
Yunus Emre, çok az sıvı bazlı kalemleri tercih edebilir ya da daha kalın sayfalı bir deftere geçebilirsin ;) Videolarda tavsiye ettiğim kalemler fena değil ;)
gerçekten çok güzel yaptınız
Merhaba imindmap diye bir program var. Zihin haritası yapmak için tasarlanmış. Çizimim pek iyi değil. Onda çalışsam aynı verimi alır mıyım? (Yanıtlarsanız sevinirim. Elle çizmem çok vaktimi alıyor. Resim yapamıyorum bile.
Merhaba Ahmet Zafer, elbette! XMind ve iMindMap gibi programlar da işini görecektir ;) Diğer yandan kötü de olsa ilk taslaklarını karalayarak yapmanı tavsiye ederim. Malum el ile not aldığında zihninde daha kalıcı hale de getirmiş oluyorsun. Zihin Haritası çıktıktan sonra çeşitli aralıklarla haritayı incelemen, tekrar etmen, kalıcı hafızana yerleşmesi için yeterli olacaktır.
@@GokselGursel Yanıtladığınız için teşekkürler 🙏 Günlerdir aklıma takılan bir soruydu ☺️😌
Harika emeğinize sağlık 😍
Sayısal derslerde nasıl uygulayabiliriz
İngilizce Gramer konularında işe yarar mı?
Başta kullandığınız siyah kalem çok iyiymiş markası ve modeli nedir acaba!
Artline Ergoline marka Siyah Kalem, tavsiye ederim ;)
Teşekkür ederim. Bakacağım
hocam yks içinde zihin haritaları oluşturma videosu çekermisiniz
Abi iyi güzel de biz bunu cografya ve tarihte etkili kullandik peki edebiyat türkçe de nasil uygulayacaz ? Matematigi soylemiyorum onda olmuyir zaten digerlerinde nasil olacak bu iş ?
Matematikte de oluyor.
Merhaba Fatih, teşekkür ederim sorun için ;) Edebiyat ya da Türkçe dersinde bilgiyi hatırlamak için mi ihtiyaç duyuyorsun yoksa ders çalışırken mi? İhtiyacını öğrenmeye çalışıyorum :)
Çok güzel olmuş tarih dersi için bunu uygulayacamm
Abi sayende birazda olsa daha iyi düşünüyorum umarım okulda etkisi olur. (Bu arada seviliyorsun.)
Çok mutlu oldum! Okulda da günlük hayatında da elbette faydası olacaktır ;)
Renkli kalemlerin markasını yazabilirmisiniz
Sharpie
Göksel bey zihin haritaları serisine devam etmeyi düşünmüyormusunuz acaba merakla yeni gelecek videoları bekliyoruz.
Abi Verdiğin Yöntemlerin çoğunluğunu MEB uyguluyor ders kitaplarinda
Müfredatın içerisinde olması değil önemli olan, onu doğru uygulamak, doğru uygulayabilen ve bundan keyif alan nitelikli öğretmenlere sahip olmak :) İşte bu ikisi eğitimde fark yaratıyor ;)
@@bengunesim8358 ahahshhshsjsjajahahah
@@meryemugur4559 meryem asıl orda ben boş yapmışım farkettim de arkadaşımız zaten güzel ve saygılı bir şekilde fikrini paylaşmış. Artık ben nasıl anladıysam o gün. Arkadaşımdan da özür diliyorum
@@bengunesim8358 ben ona gülmedim zaten ilber ortaylının sürekli söylediği bir cümle ya o ona güldüm 😄😄
@@meryemugur4559 İlber Ortaylı'nın sürekli söylediği bir cümle değildir. Sosyal medyada İlber Ortaylı hakkında yapılan espridir.
Hocam teknonoji dedince akla gelen bir zihin haritası çizgi dedi hoca nasil çizeceğim. Biraz van bilgi verin n
Çok teşekkürler. İki sorum olacaktı: Öğrendiklerimizi devamlı zihin haritası yöntemiyle not aldığımız takdirde kalemlerin çabuk tükenmesinden kaynaklanan bir masraf ortaya çıkmaz mı? Buna kağıt masrafı da eklenebilir. Sizce bu miktarı öğrenci karşılamakta zorluk yaşar mı? Sayısal verilerle cevap verirseniz sevinirim (Örneğin kalemlerin fiyatı, tükenme süresi gibi). İkinci sorum bu çizimin tabletle yapılması hakkında ne düşündüğünüzle ilgili. Sizce tablete çizim yapmak göze aşırı zarar verir mi? Bilgilerin kalıcılığını nasıl etkiler? Videolarınızın devamını bekliyoruz.
Teşekkürler
Bu videonun kesilmemiș hali kaç dk?
Tam emin değilim ama sanırım şu anki halinin 2-3 katı olabilir.
umarım bana cevap verirsiniz. ben bu yıl evde kendim ders çalışıyorum zihin haritasını daha yeni keşfettim ama aklıma takılan nokta şu ki evde dersi dinlerken mi zihin haritası yapmalıyım yoksa dersi dinleyip normal not aldıktan sonra yapmalıyım
Herkese cevap yazmaya gayret ediyorum :) Video'yu izlerken önemli noktaların notlarını alarak izlemende fayda var. Bir defa izle. İkinci izlediğinde notlar al, sonra zihin haritası üzerinde çalışmaya başla. Eğer tekrar hatırlamak istediğin noktalar varsa videodaki o kısımları yeniden izle. 1-2 defa denedikten sonra alışır, videoyu izlemeden de yapabilirsin ;)
Selamünaleyküm abim. Almanca öğreniyorum ve zihin haritası ndan yararlanmak istiyorum. Konu çok renkler günler aylar sayılar saatler hobiler fiiler sıfatlar vs uzatılabilir. Nasıl bir yol izlemeliyim? Mesela hava durumu günlerin altında olabilir rüzgarlı karlı vs, günün saatleri sabah öğle akşam da günlerin altında olabilir ? Kisaca tek sayfa mı yapmalı hepsini nasıl yapmalı? Abim dil öğrenme ile ilgili bir zihin haritası yaparsan çok makbule geçer. Şimdiden Allah razı olsun.
tabletiniz varsa harika olur bu sistem.Diger türlü çok ögrenenler için çok fazla kağıt ve kalem
hocam çok iyi bir yontem evet ama ben mezun bir öğrenciyim ve bu zihin haritası olayi en az iki saatimi alıyor bunlara uğraşmaktansa soru çözmek beni daha çok geliştirir diye düşünüyorum lütfen bu konuda yardımcı olun
Sevgili Esma, malesef sınav odaklı bir eğitim sistemimiz olunca, sanki zihin haritası biraz lüks gibi algılanabiliyor haklısın. Bilgiyi haritalamak onu derinlemesine öğrenmek ve hatırlamak için. Soru çözmek benzer sorular geldiğinde onları kolaylıkla yapabilmene yardımcı olur. Ancak okul bitince hayatta daha karmaşık problemler ile karşılaşacaksınız. O zaman problem ile ona sebep olan nedenler arasında böyle ağaç dalları gibi bağlar görmeye ihtiyaç duyacaksın. Bunu da yaratıcı insanlar başarabiliyor. Soru çözmek hayatının minik bir kısmı ya da basamağı sadece 😊
Aaa Göksel gelmiş yine çok başarılı bir video olmuş 😊
Teşekkür ederim :)
Hocam ingilizce sıfat çalışması için 500 kelimelik harita nasıl çizilebilir yardımcı olurmusunuz
Zihin haritası türleri nedir lütfen yardımcı olun
Ben ne yapsam dersleri anlamıyorum çıldıracağım
Hocam İstegram hesabınız varmı? Yeni abone oldum..
Hafızamısın ne kadar kuvvetli olduğu hakkında bir test videosu çekebilirmisin ?
Bir araştıralım bakalım :)
Teşekkürler bende araştırıyorum :)
Hoşbulduk
Sayısal dersler de nasıl oluşturabilirim Acaba
Bu videoda yoksa youtube da aratirsan rahat bulabilirsin büyuk ihtimalle
@@hshshshs2051 peki teşekkürler ederim
@@IPEK_20 rica ederim
RUclips da "Ömer Faruk başarıya giden yol" arat bulursun.
@@MahsunFen çok teşekkür ederim
Kuru boya kalemleri olur mu
OlmaZ
Elbette olur, elinde ne varsa onları kullanarak HEMEN BAŞLAYABİLİRSİN :)
Hocam iktisadta nasıl zihin haritası uygulanır nolur bana yardım edin lütfen
Merhaba Bayram! İktisat en bilmediğim konulardan biri, ancak iyi bilen bir arkadaşım var. Ona danışacağım ;) Video çekemesem bile buradan sana yazarım ;)
@@GokselGursel ya çok teşekkür ederim geri dönüş yapıcağınızı tahmin etmemiştim çok iyisiniz gerçekten herşey gönlünüze göre olsun
Hocam banada gerekli iktisat konusunda 2 gün sonra büt sınavım var ama iktisat aklım kalmıyor. Lütfen yardım edin
@göksel gursel
@göksel gürsel
usta kalem yetmez bu ne , garibanın yüzü güler mi be yine eski yönteme devamke
Cok güzel bi yöntem, peki tüm bilgiler sigmayinca napiyorsun?
Abi bunları yaparken oyuna çağırdılar ona ne yapacağız
@@asaf_men kâğıdın başından bir süre kalkıp geri dönmek aklına yeni fikirler getirebilir, hiç sıkıntı yok 😉
Abi bunu biyoloji dersi için uygulasam işe yarar mı
Elbette, özellikle şekilleri bilgisiyle beraber hikayeleştirirsen aklında kalıcı hale gelir. Örneğin Mitokondri'yi hafızanda tutmak için şekli üzerinden bir hikaye uydurabilirsin. Önemli olan içerisinde mizah ya da abartı olması. Örneğin: Protein sentezinden sorumlu olduklarını biliyoruz ve Yunanca mitos ve khondrion sözcüklerinden türetildiğini biliyoruz. O zaman şeklini gözünün önüne getir ve orayı bir protein fabrikasıymış gibi hayal et. İçerisinde de Mitos ve Khondrion Antik Yunan kıyafetleri giymiş bir biçimde çalışıyorlar. DNA ve RNA iplikleri diziyorlar renkli renkli. Bu görüntüyü aklında tutar, içerisine mizah ekler ve yapabilirsen ses de katarsan zihninde bir daha unutmazsın. Bu tekniği sıradaki videoda daha ayrıntılı anlatacağım ;)
Teşekkürler
Cox gözəl
hocam ben anlamıyorum yaa çok üzgünüm
anlamayı çok istiyorum
yardım edin lütfen
Nerede takıldın? Paylaşırsan seve seve yardımcı olurum :)
Tebrikler
Ömer Faruk Doğru ;)
Abone oldum iyi kaanala benzio
Göksel hocam ben selin tercandan
Merhaba Selin, hoş geldin, hatırladım tabiki seni :)
Satsan para eder Valla okadar Iyi yani!
O benim hocam
Ruhi çenetden gelenler?
Zihin haritaları oluşturmak için Bildiğiniz ücretsiz bir program var mı
Xmind ve mind manager
MÜZİK OLMASAYDI DAHA İYİ OLURDU
Benim çizimim kötü yapsam da güzel olmaz yapsam da bakmam en iyisi ben uzun uzun not tutayım :)
Bence denemelisin, belki de baya iyi çiziyorsundur da farketmemişsindir ;)
Hocam napiyorsunuz
Ama benim çizimim berbatt
Daha iyi, çizdiğin resimlerin ne kadar gülünç olduğunu hatırlarsın. Ayrıca zamanla resmini de geliştirmeye yarar.
@@ceuyda3787 yks öğrencisi olduğumu düşünürsek... 😂 biraz zamanımı alır
O da senin sorunun
@@qpiero6871 aa cidden mi ya çok sağol xkdndm
@@bengunesim8358 bi şey değil karşiim
:)
Hocam ben berat
Adam kendiniz yakalayıp yapın diyor ben onun çizdiği şeyin aynısını çiziyorum
:)) Belki ilk sefer için aynısını denemek iyi olabilir. El alışkanlığı oluşur. Ardından kendin başka bir konu için yapabilirsin ;)
İlk
aferim
kotu anlatıyor