Zenginliğin kaynağı nedir? Para nasıl ortaya çıktı? Paranın fonksiyonları nedir?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 21 окт 2024

Комментарии • 15

  • @Solomon-1001
    @Solomon-1001 Месяц назад +2

    Sevgili Hocam iyiki varsiniz. Bizimde böyle aydın insanlarımız olduğu için gurur duyuyoruz.sevgiler saygılar.

  • @galipahmet
    @galipahmet Месяц назад

    Paylaşımlarınız için teşekkürler

  • @alicelik846
    @alicelik846 Месяц назад

    Teşekkürler.selamlar,saygılar.

  • @UltimateEpicurean
    @UltimateEpicurean Месяц назад +2

    J.Locke paranın "kısır bir şey olduğunu ve anlaşmadan başka bir şey üretmediğini" söyler.Ona göre sanki paranın icadının ahlaki anlamı, "insanların dünyada orantısız ve eşit olmayan bir hayata sahip olmayı kabul ettikleri" ve eşitsizliğe gönüllü rıza göstermeleri...Etimolojisine bakarsak Yunanca nomos, yani dilimize "namus" olarak geçmiş bir kavramdan bahsediyorsak üzerinde düşünmeye değer...

  • @FuOrontes
    @FuOrontes Месяц назад

    Bilgi dagarcigima yepyeni bir anlayisi benimsetmeye vesile oldu PARA konusu,tsk ediyorum sevgili ustad.Her Video nuz derslerin otesinde bir kayrayisa ve olumlu yonde yorumlamaya vesile oluyor. Devamini sabirsizlikla bekliyoruz ailece,...
    Yolunuz Bielfeld kentine duserse eger sizi agirlamak isteriz. Saygiyla selamliyorum değerli insan..

    • @yenerorkunoglu
      @yenerorkunoglu  Месяц назад

      Yolum Bielefeld'e düşürse elbette görüşmek isterim. RUclips kanalında emalime, ileti göndererek telefon numaranızı yazarsanız, o civarlara geldiğimde ararım sizi. Selam ve sevgiler.

  • @Berke-1999
    @Berke-1999 Месяц назад

    Esenlikler ❤

  • @fahrisen642
    @fahrisen642 Месяц назад +1

    Yener Bey video çok güzel teşekkürler. Emeğinize sağlık. Hemen her videomuzu takip ediyorum bu videolarda şu dikkatimi çekti işçi sınıfının/halkin bilinci ile ilgili. Marksin teorisinde proleterya devrimi yapacak. Yalnız geçen yüzyıldaki devrimlere baktığımızda böyle bir şey yok, gelecekte de olacağını düşünmüyorum. Sanki bu devrimi okumuş aydin kesim yapabilir gibi geliyor. Ben bir fabrikada çalışan mühendisim. Fabrikadaki işçilere şöyle bir bakıyorum; kitap/gazete vs okuduklarını belki 1,2 kişi dışında zannetmiyorum. Onları asla küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama kendilerini geliştirmek için ne ortamları nede istekleri var gibi geliyor bana. Siz neler düşünüyorsunuz merak ediyorum

    • @yenerorkunoglu
      @yenerorkunoglu  Месяц назад +4

      Fahri bey, bana kalırsa işçilerle ilgili gözleminiz doğru. Bu olgunun nedenlerini kısaca açıklamak isterim: Henüz sanayi devrimi yaşanmadan önce, zanaatkarlar vardı. Bunlar okuya ve kendinin geliştiren insalardı. Ne var ki, sanayi devriminden sonrasında büyük fabrikaların kurulmasıyla durum değişti. İşçileri geçimlerini sağlamak için günde 14-15 saat çalışmak zorunda kalıyorlardı. Dolayısıyla büyük çoğunluğunun okumaya zamanı ve hevesi çortu. Belki 100 kişide biri, okumaya ve yaşadığı sorunların kaynağını öğrenmeye çalışııyordu. Dolayısıyla, onlara dışardan bilinç getirecek örgütler yoksa, işçi sınıfı bilinçlenemez. Ancak böylesi örgütler de, çalışanların belli bir kesiminin aktif desteğini almadan başarılı olamaz.

  • @CaferBuyukalmus
    @CaferBuyukalmus Месяц назад

    Değerli Yener hocam tesadüfen izlediğim videoyu çok beğendim ve hemen bu konuya ilgi duyan arkadaslarla paylaştım. Ben de iki üniversite mezunuyum. Son üniversite tıp fakültesi. Yoğun bir hayat temposuna kaptırdım kendimi. Ama beni üzen sey yeteri kadar okuma imkanım olmadi veya yeteri kadar istek olmadı. Bu videodan sonra bu eksikligimi cok daha fazla hissettim. Ne kadar guzel bir karar vermişsiniz sizi yurekten kutluyorum. Saygilar.

    • @yenerorkunoglu
      @yenerorkunoglu  15 дней назад

      Okuma kararı vermenize sevindim. Yemek ve içmek nasıl zorunluysa, kültürlü olmak içìn okumak zorunludur.

  • @fikrigunay3504
    @fikrigunay3504 Месяц назад

    KUTLARIM UOLDAŞ..SİZIN KADAR DEĞİL AMA BENDE MATEMATIK ÖRETMENİ OLDUĞUM ÖZEL DERSLERDEN İYI PARA KAZANAK 20 YAŞINDA ÇALIŞMAYA BAŞLADIM. VE UZATMAYAYIM, İLK ÖÝRENCILEIM, 78 KUŞAĞI OLARAK -İLK ÖĞRENCILERİM 54 DOĞLU-BENIM ETTAFIMI SARINCA, 74 DEN SONRA DERS VERMEYI BIRAKTIM. TANİ KI ANCAK 12 SENE ÖĞTT.LIL USPABILFIM..ANLAMIŞSIN MUTLAKA.
    Videolarını izlemeye çalışıyorum. A ma videoyu çok beğendim ve ilk defa fareden müsadenle paylaşacağım. İyi çalışmalar.

    • @yenerorkunoglu
      @yenerorkunoglu  Месяц назад

      Merhaba Fikri, umarım iyisindir. Zamanımın büyük bir kısmını okumakla geçiriyorum. Ortalama olarak günde 10-12 saat, okuma, yazmea gibi faaliyetlerle geçiyor.
      Videoları elbette paylaşmanızı isterim.
      Selam ve Sevgiler. Yener

  • @prometheussokrates7455
    @prometheussokrates7455 Месяц назад +2

    Hocam benim de imkanim olsa para yerine boş zamani tercih ederdim..kitab tiyatro opera ve konser ile Doğa Turlari ve yūrūyūşleri ile bisiklet turlari tūm dunyayi gezerdim...aman parasiz olmuyor..