Bunun Nesi Güzel? - Kadıköy | Bölüm 1

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 30 сен 2024
  • Kadıköy sokaklarındayız.
    6 ay öncesinin kayıtı aslında. Instagram'da bazı kısımlarını yayınlamıştım, tamamını kurgulamaya vakit bulamamıştım. Artık arşivimde kaybolup gitmesin diye aradan çıkarayım istedim.
    IG: / sedatbayrak

Комментарии • 183

  • @aerenke
    @aerenke 10 месяцев назад +114

    Keşke böyle aktarımlar yapanların sayısı çoğalsa, ülkemizde mimari içerikler genelde star mimarların gelip konuşma yaptığını seminer tarzı şeyler olunca bunlar ilaç gibi geliyor. Özümsenmiş, direk bilgi, somut örnek. Emeğinize sağlık ❤

    • @mehmetyoney35
      @mehmetyoney35 10 месяцев назад +6

      Star mimarların anlattıkları da çoğu zaman işimize yaramıyor. Üst perdeden anlayışlarla yapı ürettikleri için ülkedeki toplam mimarlığın %1'inin böyle bir mimarlık yapabilme şansı doğuyor. Bizim işimize yarayacak olan Sedat Bey'in bahsettikleri gibi mimarlık işçiliğinin kalitesini gösteren tasarım kaygıları oluyor.

    • @sevimguldagtepesi4638
      @sevimguldagtepesi4638 4 месяца назад

      @@mehmetyoney35i

  • @kc5479
    @kc5479 10 месяцев назад +63

    Muhtemelen lise veya öncesinde sizi izleseydim mimarlığa yönelebilirdim. Her zaman sokakta bakarken hepimizin gördüğü ve hissettiği ama tanınlayamadığı estetik sorunları kafamızda mantıklı bir temele oturtuyorsunuz. Bir İstanbul lu olarak şehirlerimizin güzelleşebileceğine dair, bir yerden tutup bu işi tersine çevirebileceğimize dair, kontrolü sonsuza dek kaybetmiş olmadığımıza dair bir umut yaratıyorsunuz bende.

  • @zekeriya84
    @zekeriya84 10 месяцев назад +102

    Yıl 2023, 2024'e giriyoruz: Bu binayı tasarlayanlar o evlerde klima kullanılacağını bilmiyor mu? Mimarın evinde, ofisinde klima yokmu? Bir zahmet, elektrik, su, ısıtma/soğutma, havalandırma gibi temel şeyleride düşünerek bir yaşam alanı, bina tasarlayıversin.

    • @sedat.bayrak
      @sedat.bayrak  10 месяцев назад +20

      Evet ya

    • @someone9830
      @someone9830 10 месяцев назад +1

      Evet katılıyorum

    • @ormancadam6453
      @ormancadam6453 9 месяцев назад +10

      Istanbul dunyanin en guzel sehri ama en cirkin binalarina sahip. Son 20 yilda 5 mil nufusdan 15 milyona cikan bir yer olarak cok kotu pilanlandi.
      Atasehir ve umraniye semptleri mesela inanailmaz kotu pilanlanan bir yer. Yollari Trafik kaldirmaz sekilde, metro sistemi karmasik ve verimsiz. Yeterli yesil alan yok. Binlararin kat llarinda bir sinirlama yok. Zamaninda rusferle yapilmis.
      Mesela umraniye metro garden buna cok iyi bir ornek. Ana yol cikisinin hemen onune avm nin girisi yapildi. 5 kavsakli bir yol cikisi cekildi oraya ve sabahdan aksama kadar cok tehlikeli ve kalabalik bir trafik var. Onun karsisindada ana yola sifir bir site yapildi. O kadar yakin olmadi kesin yasak olmasina rahmen.

  • @yb32
    @yb32 10 месяцев назад +4

    Kadıköy gibi güya eğitim ve kültür düzeyi daha yüksek olan insanların oturduğu bir bölgede bile bu kadar çirkin binaların olması beni çok üzüyor. İstanbul dünyanın en güzel şehri olabilecekken her tarafından çirkin bina fışkırıyor. İşin kötüsü bazı semtlerdeki yıkılan eski binalarda müthiş bir işçilik ve karakter varken onların yerine yapılan yeni binalar çok soğuk, kaba ve özelliksiz görünüyor. Depremden korunacağız diye bütün güzel binaları, tarihi dokuyu mahvetmeye gerek yok.

  • @unsalhanoglu
    @unsalhanoglu 10 месяцев назад +26

    Elimde 1 ton dinamit olsa çevremdeki kötü binaları yıkmaya yetmez.

  • @theomvchine
    @theomvchine Месяц назад +3

    abi senin yüzünden yolda yürürken aa güzelmiş ya 4 duvar işte sıcak yuva diyerek geçemiyorum bütün mütahitlere küfür ediyorum

  • @berkayer1298
    @berkayer1298 10 месяцев назад +31

    Abi lütfen devamı gelsin, dinlemesi çok keyifli. Teşekkür ederiz.

    • @sedat.bayrak
      @sedat.bayrak  10 месяцев назад +4

      ✌🏻🙋🏻‍♂️

  • @vlkn.music.official
    @vlkn.music.official 10 месяцев назад +3

    Çok merak ediyorum ülkede tabela kirliliğinin önüne kim geçecek diye. İnanılmaz kötü görüntüler,herkes istediği yere istediği gibi tabela koyuyup devam ediyor. Allah aşkına birisi artık şu tabelalara düzenleme getirip denetlesin.

  • @onursekerci3803
    @onursekerci3803 10 месяцев назад +5

    Keşke 40 dk olsaydı hocam… Sıkılmadan izlediğim ender kişilerdensiniz.

  • @yusufsahin5755
    @yusufsahin5755 9 месяцев назад +6

    İç mimarlık bölümü öğrencisiyim ve sizin anlatımlarınızdan çok güzel şeyler öğreniyorum lütfen paylaşımlarınızı arttırın çünkü Türkiye de bu bilinçli yaklaşımları öğrenmeye çok ihtiyacımız var. Sevgiler.

  • @DavulKursu
    @DavulKursu Месяц назад +2

    12:28 Çok sevdiğim cağnım hocam Prof. Rıfat Çelebi kafamıza vura vura bir ders saçak anlatmıştı. Çok iyi hatırlıyorum. Saçak öncelikle iklime göre seçilmeli. Kars'ta eğer saçak yaparsan, cinayet işlersin demişti, saçakta oluşan 70-80 cm uzunluğundaki sarkıt buzlardan ötürü. Yağmurlu iklimde saçak yapmazsan, bina çatı birleşim detayıyla uğraşırsın ömür boyu, su sorunu. Hemde cephe çok hızlı kirlenir diye belirtmişti canım hocam. Çok güneş alan yerlerde ise saçak kullanmamak elimizde vs vs. ders bütün aklımda. Hep en önde otururdum onun derslerinde :D 2004'te almıştım dersi. Bak hala adamın elle yaptığı kesiti bile hatırlıyorum.

  • @doganazs.3235
    @doganazs.3235 10 месяцев назад +3

    Konuşulması gereken bir konu. Ülkemizin, Türkiye'nin, mimari bir devrime ihtiyacı var şu anki hükümetten umudum yok ama en azından muhalefet partileri bu konuyu önemsemeli

  • @efeegemen7979
    @efeegemen7979 9 месяцев назад +4

    10-15 sene evvel Kentsel Dönüşüm gelecek dediklerinde sevinmiştim çünkü şehirlerin güzelleşmesi için büyük bir fırsattı AMA şu an geldiğimiz noktaya bakıyorum hala ruhsuz, çanak antenli, klimalı, lego gibi sovyetlerden kalma apartmanlar yapıyorlar. Fırsat değil rantmış,ben çok safmışım..Yabancı bir video izlemiştim Fransızlar banliyölerdeki ruhsuz apartmanların olduğu bölgenin çehresini birkaç senede değiştiriyor, mükemmel bir yer haline getiriyorlar. Bizim hayalimiz bile ulaşamaz böyle bir işe. Ülkenin göbeği,en turistik yeri olan tarihi yarımadadaki mimari bile leş halde. Bir sokakta 200 senelik cumbalı bir ev görüyorsun, 2 sokak yürüyorsun camlı, rezalet tabelaların olduğu bir plaza dikmişler.. İnsanın gözü kanıyor resmen. Kısacası artık ben şuna kanaat getirdim. Bizim insanımız şehirleşmeden anlamıyor, tasarımdan anlamıyor, sunumdan anlamıyor, ambalajdan anlamıyor, görsel zevk nedir bilmiyor. 1000 yıl geçse de anlamayacak, 1000 yıl geçse de sıradan bir Avrupalının vizyonuna ulaşamayacağız. Biz ancak kaba inşaat yapmaktan anlarız. YERÇEKİMİ KANUNU GİBİ GERÇEK BİR ŞEY BU, BU KONULARDA BİZDEN BİR CACIK OLMAZ

    • @attorneyk.trkz98
      @attorneyk.trkz98 Месяц назад +1

      Afganalrdan pakistanlılardan ve hintlilerden farkımız çok az

  • @Taha-mx2ex
    @Taha-mx2ex 10 месяцев назад +5

    "Less is more" yani az çoktur. Sizinde dediğiniz gibi kısıtlı imkanlarla ortaya çıkan tasarımlar gereksiz ayrıntılardan uzak olmalı. Detaylar ve vurgulanan ögeler iyi kullanılmalı. Teşekkürler😊

  • @suatmutlu5560
    @suatmutlu5560 9 месяцев назад +6

    Harika... Mimar değilim, sektörden birisi değillim, tesadüfen denk geldim. Çok güzel. Paylaşımlarınızın devamını bekliyorum.

  • @sarah-lw3ex
    @sarah-lw3ex 2 месяца назад +5

    Hocam dizi niyetine sizi izliyorum. Lütfen devam edin. Sokakta yürürken bina incelemeden duramıyorum binaların dış dokularını bile elimle geziyorum bazen ama böyle bir bilenden dinlemek daha çok entelektüel bir zevk gibi.

  • @hakankemal.studio
    @hakankemal.studio 10 месяцев назад +10

    Hocam selamlar, açık ara çok iyi kanal oldunuz mimarlık konusunda. Bu kadar katma değeri yüksek mimari içerikli RUclips kanalı yok gibi bir şey. Çok teşekkür ederiz. Bu arada prekasttan bahsedince proje 1'de müstakil ev tasarımı yaparken prekastı ilk duymuştum ve kullanmak istediğimizde her detayıyla pencereleri ortalaması derzleri denk getirmesi olsun çok uğraşmıştım. O günler aklıma geldi.

  • @flyingstickss
    @flyingstickss 9 месяцев назад +4

    Mimar değilim, niye izledim bilmiyorum ama çok keyif aldım. 😊

  • @erhan6095
    @erhan6095 10 месяцев назад +1

    Kanımda yok estetik. İhtiyacım görülsün yeter ama param varsa da prekastı, yeşil, mor led ışıkları bol bol koy gelenin geçenin gözüne girsin. Şanım yürüsün istiyorum.

  • @mustafabekiroglu
    @mustafabekiroglu 10 месяцев назад +1

    Sedat bey Selamlar Geçtiğimiz günlerde Yıkılan TOYA Plaza hakkında görüşlerinizi merak etmekteyim

  • @sinanerdem6713
    @sinanerdem6713 10 месяцев назад +5

    hocam değerli yorumlarınızı bu platformda daha sık duymak isteriz teşekkürler bilgileriniz için.

    • @sedat.bayrak
      @sedat.bayrak  10 месяцев назад +2

      :) teşekkür. Fırsat buldukça.

  • @eren9669
    @eren9669 10 месяцев назад +5

    Yine muazzam ötesi bir video yine Sedat hocam. Bravo elinize emeğinize sağlık, keşke hoca olsanız da dersinize girebilsem

  • @insanndogas3120
    @insanndogas3120 10 месяцев назад +3

    Elinize sağlık güzel bir video olmuş. Keşke binaları tekil bazda değerlendiriyor olmasak da ada bazında mahalle bazında oran ölçek malzeme ve yapım tekniği benzerliği açısından bir değerlendirme yapabiliyor olsaydık...

    • @sedat.bayrak
      @sedat.bayrak  10 месяцев назад +5

      Bölge ölçeğinde değerlendirme güzel fikirmiş, yazdım notlarıma. Teşekkür.

  •  10 месяцев назад +1

    "bu kolonlar tapinak tasiyordu" kisminda koptum :) gercekten bu konuda klasisizm cakmasi isler mi daha kötü yoksa artik kusma noktasina getiren selcuklu(!) mimarisi binalar mi bilemedim.

  • @ilkersayarr
    @ilkersayarr 10 месяцев назад +2

    Benim yaptığım işin mimarlıkla uzaktan yakından alakası yok ama nedense çok keyifli 😁

  • @selam_ben_hande
    @selam_ben_hande 10 месяцев назад +2

    Ben genç bir mimar olarak sizinle çalışmak istiyorum. Workshop olur, bi konu üzerine tartışma olur, proje üzerine kritikler olur. Gerçekten içi dolu sohbetler etmeye o kadar açım ki anlatamam. Piyasada tecrübe edindince mimari anlamda gerilediğimi hissediyorum. İzmirdeyim, bana önerebileceğiniz herhangi bir "içi dolu" atölye bile olur. Gider kovalar orada mutlaka bir yer edinirim. Mimarlık kültürümü genişletmek istiyorum. Ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum, umarım x bir öneride bulunur bi yol gösterici olabilirsiniz benim için. Müteahhitle, belediyeyle, müşteriyle muhattap olmaktan kendi tasarımcı kimliğimden uzaklaşmaya başladım sanırım.

  • @orcinusorca5207
    @orcinusorca5207 10 месяцев назад +3

    Büyük keyifle izledim, devamı gelse ziyadesiyle mutlu olurum :) Elinize sağlık.

  • @Mimar-Oz
    @Mimar-Oz 10 месяцев назад +2

    Okadar katılıyorum ki size . Mimarlık okutulurken sanat tarihi derslerine çok önem verilmeli . Her dönem kendinde farklı güzellikler barındırıyor . Şümdi ise herkes tuturmuş” aaa ben eskiyle yeniyi karıştırmayı ekilektik tarzı çok seviyorum “ Senin o karışım dediğin tarzda bile bir taz tavır ve dönem var . Başına buyruk yapamasın .

  • @Claw94
    @Claw94 10 месяцев назад +1

    Sedat abi söylediklerinde tek hata fark ettim. ''1.5 saatlik bir kayıt alıp sizleri sıkmak istemem'' lafınız tamamen gerçek dışıdır hatta keşke podcast havasında 1.5 saat olsa da izlesek..

  • @kemalsayli
    @kemalsayli 9 месяцев назад +1

    Hocam benim acaip merak ettiğim bir konu var, radikal bi karar ile istanbulu baştan aşağı yıkıp hem tasarimsal güzellik ve yatay binalara geçiş hem doğru şehirleşme yapılabilir mi ? Kaç sene sürer ? Veya amerikadaki gibi mustakil ev mecburiyeti getirilebilir mi ? Yoksa bu saatten sonra istanbul düzelmez mi ?

    • @bilginbey1968
      @bilginbey1968 9 месяцев назад +1

      'B' şıkkı, bu saatten sonra İstanbul düzelmez...

    • @Shaivea
      @Shaivea 2 месяца назад +1

      'C' şıkkı: Depremle beraber bir ihtimal var. Ama Allah korusun. Bi estetik uğruna canımızdan olmayalım.

  • @cancakmak.0
    @cancakmak.0 5 месяцев назад

    Şuan Bağdat Cad. Analizi yapıyorum hadi izleyelim... İntro efsane doğru şimdiden...

  • @Elizi687
    @Elizi687 10 месяцев назад +1

    Bir İTÜ mimarlik profesörü soyle soylemisti " Mimarlik yapabilmek icin dunyayi gezmek, görgü sahibi olmak,cok okumak,tarih,sosyoloji bilmek ve bir de yetenek gerekir."Bu durumda cok cirkin yapilari yapulari görünce,heyyy yavrum bunu cizerken ne dusundun diyorsun.

  • @gitar-adam
    @gitar-adam 10 дней назад

    Hayatta hiçbir işime yaramayacak bu videoları niye heyecanla izliyorum!!!

  • @ruinsofenola
    @ruinsofenola 9 месяцев назад +1

    sevgili mimarım, videoda bahsi geçen hiç bir bina şahsıma zevk vermedi her birisinde hapis tadı almaktan kaçamadım. Kabaca alçıpan ile vehayut türevi bir şey kullanıldı diye zevk alabilecek bir konumda değilim sanıyorum ki. Müteahhit çıkarları ile yapılmış binalar gereğinden fazla sıkıcı ve kimin için tasarlandığı çok bariz. Birileri para kazansın diye modern hapishaneleri çok da şey yapmayalım

  • @zafermenekse06
    @zafermenekse06 29 дней назад

    Hemen hemen aynı Gusto ya sahibiz..ama bazen çok çok fecaat bir yapıda bile bikaç adım geriye çekilip şunu diyebiliyorum.." o kadar kötü o kadar kötü ki .. mükemmel" .sanki "beğeni" dediğimiz kumaşa sıkılmış bir kurşun gibi

  • @europria
    @europria 9 месяцев назад

    Erenköy’de Apartman 18 en zevkli tasarlanmis bina ruclips.net/video/4BvxR9HQ3i4/видео.html

  • @yasinersoy6495
    @yasinersoy6495 6 месяцев назад

    ...ya bunlar tapınak taşıyordu , 15 20 m yükseklikte tapınak taşıyordu, tiyatro dekoru olarak karşımıza çıkıyor dediğinde haykırdım. Ağzına sağlık abi :)

  • @aybigetek
    @aybigetek 10 месяцев назад

    Kesit copyright ©️ Ozan Öztepe ( Tabanlıoğlu) ve biz bunu da yazmak gerekir?

  • @MCMLXXXVICCXII
    @MCMLXXXVICCXII 10 месяцев назад

    Bahsekonu bölgede asansör satışı yapmış birisi olarak söylüyorum; bölgedeki binaların kabaca 70%'i aynı mimari projedir. Elektrik projelerindeki hatalar hep aynı şekilde birbirini tekrar etmektedir çünkü kopyala/yapıştır projelerdir. Bu durumun 2 temel sebebi var;
    1- Vizyonsuz sermayedar.
    2- Kalifiye olmayan işçi ve işçilik.
    Bence, dizayn ile iştigal edecek kişilere, öncelikle bu iki guruba laf anlatma, ikna etme, bunların dili ve edebiyatı öğretilmeli. Videonuzda vurguladığınız hataların esas sebebi herbiri birbirinden hevesli ve yetenekli gençlerimiz değil bu iki gruptur maalesef.

  • @raskolshi
    @raskolshi 10 месяцев назад +2

    orijinal ve özgün bir içerik. kendi adıma, sizi keşfettiğime çok mutluyum. içeriklerinizin devamını ve başarısını dilerim sedat bey

  • @izachu904
    @izachu904 19 дней назад

    sedat bey ben hiç mimarliktan anlamiyorum bizim gibi insanlar için türkiye niye mimarisi çok kötü sosyolojik gerçekliklerle bağlantılı bir şekile analiz tespit yaparsaniz memnun oluruz.. konu içerisinde ülkemizde asbest (amyant?)kullanimi hakkinda da bilgi verirmisiniz ?
    basarilar

  • @oguzhanndgnn
    @oguzhanndgnn 8 месяцев назад

    Video önerim olacak. A-Frame House(Üçgen ahşap ev) Günümüzde çok popülerleşti dış görüntü olarak genellikle sevildiği için olsa gerek. Yutdışında ise kullanımı hem az hemde seveni türkiyedeki gibi çok yok hatta ağır eleştiri videoları var youtubede kullanışlı ve mantıklı olmadığına ilişkin. Bu tarz bir türkçe içerik iyi olur diye düşünüyorum bu konuda mantıklı bir tasarım mı eğer olmadığını düşünüyorsanız muadili olarak nasıl yapılar kullanılabilir hem görsel hem kullanışlılık için? Yoruma ifade bırakırsanız okuduğunuzu anlarım teşekkürler.

  • @intueydemila1
    @intueydemila1 13 дней назад

    Hem yeni, hem de güçlü bir dili aynı zamanda da bir bakış açısını kazanıyorum kanalınızla ve teşekkür ediyorum!

  • @serhanpacaci3647
    @serhanpacaci3647 10 месяцев назад +2

    1 yıl sonra yeni videoda görüşmek üzere:))

  • @egemwn
    @egemwn 10 месяцев назад

    mimariden çok anlamam ama şunu söyleyebilirim ki ülke mimarisi insan psikolojisinin, kişiliğinin şekillenmesine fazlaca etki ediyor. avrupa’da sıradan bir muhitte bile insanların oturduğu evler insanın içini açıyor. türkiye’de sokağa çıktığım zaman ruhum emiliyor bu sıkıcı atmosfer ve mimari tarafından. zeytinburnu’nda üç katlı, dışında mülk allah’ındır yazan apartmanda oturan kimse mutlu olamaz bence.

  • @asafomer141
    @asafomer141 Месяц назад +1

    Silüet olabilecek yapı boğazın en kötü tasarımı olmuş

  • @Shaivea
    @Shaivea 9 месяцев назад

    Videoda 40 dk demişsiniz. Bunun tam haline nerden ulaşabilirim. Bina hakkındaki yorumlarınızın hiçbirini kaçırmak istemiyorum

  • @ata_demir
    @ata_demir 9 месяцев назад

    Mimarların buluşma noktası burası herhalde 😂 çünkü bizim için çok gereksiz olmuş.

  • @oguzhankaya7549
    @oguzhankaya7549 10 месяцев назад +2

    Rastgele bir şekilde denk geldiğim bir videonun, bana bu kadar çok şey öğretmesi çok hoş. Bina mimarisi konusunda ne kadar az şey bildiğimi fark ettim. Teşekkürler.

  • @handenurozmen9574
    @handenurozmen9574 10 месяцев назад +1

    Çok güzel bir videoydu. Fakat bina bitişinin düz olması ile ilgili şöyle bir detay var. Yağmur oluklarının taşması durumunda yalıtım sorunları varsa su binaya zarar veriyor. Kendi oturduğum apartmanda da bu problem var. Detayını çözemiyorsak sırf görüntü için yapmamak daha iyi bence

  • @ogulcanalp8671
    @ogulcanalp8671 10 месяцев назад +2

    "Like my falan filan." -SB

  • @emrecestel5891
    @emrecestel5891 9 месяцев назад

    Önce kalite. Türkiye gibi ülkelerde tasarıma değer verilmeden mimari de iyileşemez. Ancak kurallar ve yönetmeliklerle kaliteyi arttırabilirsiniz. Kullanıcı önce kaliteyi anlamalı sonra tasarımda seçici olabilir.

  • @sarptascioglu
    @sarptascioglu 10 месяцев назад +2

    Yorumlariniza bayiliyorum, devam edin lutfen

  • @hyalimy3150
    @hyalimy3150 10 месяцев назад +1

    perkast cephe elemanlarının doğru uyulamasıyla ilgili bir paylaşım yaparsanız çok tatlı olur emeğinize sağlık

  • @11LK
    @11LK 9 месяцев назад

    Genellikle bizim mimarlarımız atraksiyon ve değişiklik yapmak için hep karman çorman göze kalabalık gelen binalar yapıyor. Sadelik ve şıklık nedir bilen az.

  • @enstantene-itwitche7356
    @enstantene-itwitche7356 10 месяцев назад

    AGA YAVAŞ KONUŞ BEN YORULDUM İLZERKEN 7. DKKADYIM KAPATCAM

  • @melihuluerler1979
    @melihuluerler1979 10 месяцев назад +1

    Merhaba ilk defa izliyorum şans eseri denk geldim iç mimarlık öğrencisiyim umarım bu bir seri olarak devam eder bugün prekastı öğrenmiş oldum binalara bakış acım değişti bu tarz videolara benim gibi gençlerin gerçekten ihtiyacı var yaptığınız şey cok kıymetli teşekkürler

  • @visionofmiralp
    @visionofmiralp 10 месяцев назад +1

    1 yıl sonra merhaba hocam, sizi uzun videolarda görmeyi özlemişizz :)

  • @umuttcanoztekin
    @umuttcanoztekin 8 месяцев назад

    Mimar değilim o yüzden klimaları dışarı koymak yerine tasarıma giydirme yapılabilir mi veya nasıl yapılmalı.

  • @aykutmercan578
    @aykutmercan578 2 месяца назад

    Beşiktaş stadı ile ilgili videoyu nerden bulabilirim

  • @aydinmerken
    @aydinmerken 4 месяца назад

    hocam mimarlıkla alakam yok nedendir bilmem izliyorum... selamlar.

  • @babapromusti5055
    @babapromusti5055 9 месяцев назад

    Adamı al şehircilik bakanlığının başına getir bak bakalım neler olur helal olsun

  • @elifguney8754
    @elifguney8754 10 месяцев назад +1

    Hocam yine tadından yenmez bir video olmuş.🤌🏻Vizyonu olan, maddi olarak güçlü mimar-müşteri ilişkisi ile diğerleri arasındaki fark çok net anlaşılıyor..

  • @ANNEZIPLATANOFFICAL
    @ANNEZIPLATANOFFICAL 9 месяцев назад

    dediginiz malzeme nasil yaziliyor. Placa st seklinde mi bulamadim bi turlu

  • @bykayaaa
    @bykayaaa 10 месяцев назад +1

    Ağzınıza sağlık hocam içim rahatladı bunların dile getirildiğini görünce.
    Bunları daha çok çekmelisiniz çünkü bunları izleyip mimarlar olarakta öğrenmemiz gerekenler var. Tek sıkıntı binalar değil 😉
    Video ya gelince giriş jenerikleriniz, masaya vurarak müziği başlatmanız çok güzel. Adeta itirazım var hakim bey edasında 😀 bu standart olmalı 😎👍

  • @serdoriko
    @serdoriko 9 месяцев назад

    Hocam hep caddenin üst tarafından bakıyorsunuz. Biraz da Kadıköy yönüne inin derim. Feneryolu, Fenerbahçe, Kızıltoprak. Son 2 yılda cadde üstü ve aralarda ciddi dönüşüm oldu. Kayda değer yapılar var.

    • @sedat.bayrak
      @sedat.bayrak  9 месяцев назад

      aldim notlarima 🙋🏻‍♂️

  • @malikcimen740
    @malikcimen740 10 месяцев назад +1

    Bir yazılım danışmanı olarak mimarlık ile hiçbir alakam yok ama entelektüel bir bakış açısı edinmek için videolarınızı çok faydalı buluyorum.

  • @caglarhanayli35
    @caglarhanayli35 10 месяцев назад +1

    mimar konuşmacıların en kötü olan özelliği aşırı sıkıcı konuşma olması, tek düze bir tonda olması gibi, Sedat Bayrak gerçekten basit bir dille kendine has üslüp ile bence sıkıcı olmadan anlatması beni gerçekten iyi şekilde memnun etti. daha sık bu şekilde videolar gelirse çok faydalı içerik olacağını düşünüyorum. Teknik olarak da Sedat Bayrak'ın dediği çok küçük yapı alanında neredeyse herşeyin belli olduğu bir proje de detay ayrıntılarını daha fazla açarak ve örneklendirerek içerik üretmesini isterim. hem yurtdışı hem yurtiçi örnekler ve maliyet olarak konuya değinirse bence muazzem bir video olur.

    • @sedat.bayrak
      @sedat.bayrak  10 месяцев назад

      Teşekkürler, çok kıymetli yorumlar

  • @semihcolak3131
    @semihcolak3131 14 дней назад

    Sehirlerimiz o kadar kotu ki bu da olsun

  • @skrcnbsky
    @skrcnbsky 9 месяцев назад

    teknik bilgim 0 ama izliyorum neden bilmiyorum

  • @T.O.H.
    @T.O.H. 9 месяцев назад

    7:40 Ön cephesindeki geometrik hareketler çok güzel olsa da , yan cephede mimar işi bırakmış havası veriyor. Yan cephede de , ön cephede uyguladığı 3'lü ahşap ( Ya da koyu kahverengi şey) benzetmesini yan cephede boydan boya 10 metre aralarla bir cephe tasarımı yapsa ; hem klima fanını oraya gömebilirdi , hem de kombi borusunu saklayabilrilerdi. Yan cephe çok kötü görünüyor ve ölü...

  • @bulentkulkuloglu
    @bulentkulkuloglu 9 месяцев назад

    Ustlerde çatılarda dışarı çıkıntı olması doğru uzunlukta olursa çok faydalı.
    Bu tür bir binada en üst katta oturuyorum. 40-50cm çıkıntı var ve yazın güneş dikken doğrudan eve güneş girmesine engel oluyor.
    Aksi halde evde sıcaktan oturmak mümkün olmazdı.
    Bu şekilde tasarlayan mimara her yaz günü teşekkür ediyorum.

  • @ilatemhem3140
    @ilatemhem3140 10 месяцев назад

    hocam sade ve minimalist tarzı fazla mı abarttınız. keskin hatlar günümüzün modası olsa da ben süslemeden yanayım.

    • @ilatemhem3140
      @ilatemhem3140 10 месяцев назад

      eskime konusunda eski modalar zaten eski görünse de bir süre sonra retro olarak algılanacaktır. fakat teknlojinin de gelişmesiyle eskiyecek olan şey günümüz modasıdır.

  • @zejeysamet3042
    @zejeysamet3042 Месяц назад

    gustosu yüksek bir kanal...

  • @dr.doofenshmirtz0
    @dr.doofenshmirtz0 10 месяцев назад

    Precast denen malzeme betondan farkli bir hisse sahip ozellikle temas edebileceğin yüzeylerde olunca içi bos bir ses çıkıyor olayın bütün havasi gidiyor. Malzemenin yalıtımlı olması nedeniyle mi hava dolu gibi yoksa ucuz olmasi için mi? Dış giydirmelerde prekast dışı gerçek mermer veya doğal taş kullanımı neden tercih edilmiyor, maliyet açısından mi? Bence duvarın tum katı olmasa bile disa metal çerçeve koyup gerçek tas panelle kaplamak cok daha iyi sonuç veriyor. Çok çiğ duruyor precast

  • @1veliay
    @1veliay 5 месяцев назад

    Hocam merhabalar yorumlarınız değerli bizim süre fark etmez izleriz. Bir gün de mimari dergilere konu olan yapılar serisini videolaştırmanızı bekliyorum. Saygılar.

  • @ersincine3248
    @ersincine3248 10 месяцев назад +1

    Harika video. Mimarlıkla alakam olmamasına rağmen 10 saat de olsa izlerdim. Devamı gelir umarım.

  • @turgut8259
    @turgut8259 10 месяцев назад

    Bizim kulvarlara gelmişiz. Öncelikle prekast şekil verbilme potansiyeli açısından en iyi malzeme ancak kesinlikle ağır ve uygulaması zor. Bina oturumlarında açma yapan örneği de çokça fazladır. Genellikle duvar payından dışa sabitlendiği için pahallı semtlerde alan kazanmak amacı ile yapılır. Bir farklı konu da pencere yan mesafelerinin eşit olduğunda daha güzel olduğunu bu piyasada bilmeyen çok az kişi vardır ancak pencereyi eş mesafelerde bırakmak ilave parçaya neden olur bu da işverene %10 maliyet demektir. Binanın gidişatını genelde işverenin bu görüntü için bu maliyetin altına girip giremeyeceği belirler. Yalıtım konusunda da ısı köprüsü zafiyeti vardı en son doğru bir metotla giderildi mi bilmiyorum. Yüksek getirisi olmayan hiçbir yapıda da kullanılmaz. Biz betopandan devam.

  • @zaferb
    @zaferb 10 месяцев назад

    Malum klima sorununu maddi gerekçelerle müşteri çekindiği için yaşıyoruz. Merkezi havalandırma da pahalı ve konut tipi yapılarda sürdürülebilirliği düşük oluyor. Yani bu sorunla konut tipi yapılarda mutlaka karşılaşacağız. Bu durumda, bu sorunu öngörerek bu klima dış ünitesi eklemesine izin verecek, bunu da estetik kaygıları giderecek şekilde yapacak çözümler nasıl olur? İyi örnekleri var mıdır? Sanki bir başka bir videoda bir iki iyi örneğe denk geldiğimi hatırlıyorum.

  • @cerenimos1848
    @cerenimos1848 27 дней назад

    abi lğtfen daha uzun video yap

  • @rotten4907
    @rotten4907 9 месяцев назад

    oha tesadüfen nereye geldim. Allah rızası için anlat. Arkadaş yıllardır ben neden bu çirkinliğin zevksizliğin içinde yaşıyorum diye düşünüyorum ve bunu tek dert eden de benmişim gibi geliyordu. (edit büdüt : abone olundu like atildi)

  • @Barissia
    @Barissia 9 месяцев назад

    o bahsettiğiniz saçakları estetik kurul müdahalesi yüzünden yapmadık ve çatı harpuştasının üzerinden akan kirli yağmur suyu neticesinde duvarlarda hep su gri su izleri oluştu bir senede. Havası kirli ve bol yapış alan bölgelerde yapmak bana daha doğru geliyor.

  • @alperentan
    @alperentan Месяц назад

    güzel içerik ama izlemesi yoruyor

  • @Mim.EnesYILDIZ
    @Mim.EnesYILDIZ Месяц назад

    Çok başarılı bir konsept, devamı kesinlikle gelmeli, özellikle cephede kullanilan, kullanılması gereken, malzemeler üzerine ağırlık verilmesi naçizane tavsiyemdir, emeğinize sağlık üstadım :)

  • @goksel4260
    @goksel4260 9 месяцев назад

    Tesadüfen videonuza rastladım. Aslında çok daha önce ve çok sayıda mimar tarafından konuşulması gereken konular. 70 li yıllarda Bağdat caddesinde bahçeli köşklerin (aynı şekilde çengelköyde) vahşice yıkılıp betonarme apartmanların yapımına şahit olmuştum. Aynı zamanda da bir çok bölgede gecekondulaşmaya üzülerek şahit oldum. O dönem yapılan apartmanlar ve gecekondular şimdi dönüşüme girdi. Rant dışında kaygısı olmayan müteahhit ve belediye başkanlarının elbirliği ile İstanbulumuzu maalesef katlediliyor. Bağdat caddesinde nispeten yeşillik korunuyor. Diğer bölgelerde yeşil namına bir şey bırakılmadan her metrekare illegal olarak betona dönüyor. Bu arada mimarlar arasında siyah dış cephe zengin gösterir gibi bir akım bir kaç yıldır giderek artan şekilde görünüyor. Bizim gibi giderek küresel ısınmadan daha çok nasiplenen bir ülkede nasıl bir cahillik. Bu binaların içi daha çok ısındığı gibi çevresindeki mikro iklimide daha da çok ısıtıyor. Birde kullanılan malzemelerin ve işçiliğin hala Avrupa standartlarından çok uzak olması bu şehirde yaşayan duyarlı insanları umutsuzluğa düşürüyor.

  • @ormancadam6453
    @ormancadam6453 9 месяцев назад

    Turkiyede Urban planning lazim gercekten.
    Valla ispanya seyehata gitmistjm orda bile 200 yil oncesinde inanilmaz bur muhendislik planlama olmus, simdi sehirleri cok iyi tasarlandi

  • @furkanbahcavan
    @furkanbahcavan Месяц назад

    neden sizi dinlemek bu kadar keyifli

  • @isaozdemir9022
    @isaozdemir9022 10 месяцев назад

    Hocam kendi arsamiza newyorkun klasik apartmanları benzeri bir şey yaptırmak istiyorum, aceba bu yapılabilir mi? Hem teknik olarak hemde malzeme tedariği açısından. Cevaplarsanız sevinirim, saygılarımla..

  • @erolmermerkaya9482
    @erolmermerkaya9482 10 месяцев назад +1

    Emeğinize sağlık çok yararlı bilgiler verdiniz

  • @muratözel-p6o
    @muratözel-p6o 10 месяцев назад

    Denk geldim ve yorumlarınızı çok beğendim. Pahalı ve değişik modelli yapıları kullanınca daha pahalı satılacak gibi düşünülmesinden dolayı bunlar oluyor. Fibercement üretimcisi olarak kendi yaşam alanım kadıköyde kullanım yogunlugunun düşük olması genelde birbirinden kopya tasarımların olması üzüyor.

  • @ahmetfurkan3581
    @ahmetfurkan3581 10 месяцев назад

    Sedat bey prekast dediğiniz malzeme alikobant denilen malzemeden farkı nedir
    Ve bu malzemeler cepheye nasıl uygulanıyor duvar üzeri yapıştırma şeklinde mi yoksa mekanik parçaları olup takılmalı yoksa profil karkasa ihtiyaç var mı (yazım yanlışı olabilir kusura bakmayın ) teşekkürler şimdiden

  • @11LK
    @11LK 9 месяцев назад

    Türkçe ifadeniz çok çok güzel. Anlatımınızı çok çeşitli kelimelerle yapıyorsunuz. Videonuzu zevkle izledim.

  • @Nabalkas
    @Nabalkas 10 месяцев назад

    Istanbul depreminden sonra yeni yapilacak sehri boyle vizyonlu ve tecrubeli mimarlarla kurarsaniz, sehri sifirdan sehir tasarimcilarla tasarlasaniz, ne guzel olurdu.

  • @kaandemirkoll
    @kaandemirkoll 10 месяцев назад

    konuş hocam konuş, sen konuş biz dinliyoruz. Bizim de durdura durdura 40 dkyı buluyor

  • @yasinvural9484
    @yasinvural9484 7 месяцев назад

    denişik videoların var güzel

  • @gizembolat954
    @gizembolat954 10 месяцев назад

    hocam çok değerli şeyler paylaşıyorsunuz elinize emeğinize sağlık, fakat çokk hızlı konuşuyorsunuz. acele acele dinliyormuş gibi hissediyorum :(

  • @iskenderzz4789
    @iskenderzz4789 9 месяцев назад

    Prekast, cephe kaplama sistemleri arasında yapıyı en çok yoran tek uygulamadır.

  • @mustafaunsal
    @mustafaunsal 9 месяцев назад

    Heyecanınızı anlıyorum bilginizden oturu. Ancak sizi dinlerken strese girdik. Olsa ki ne kadar ogretici bilgiler. Yine de izlemey devam.

  • @eylulkr7238
    @eylulkr7238 2 месяца назад

    Sizin sayenizde yapılara karşı bakış açım ve yorum yeteneğim gelişip artıyor, bu videolarınız harika, lütfen devamı hep gelsin.

  • @dr.doofenshmirtz0
    @dr.doofenshmirtz0 10 месяцев назад

    Konsept mükemmel. aesthetic city, not just bikes kanalları gibi estetik şehir neden estetiktir, güzel bina yapmanın maliyeti gercekten normal apartmanlardan cok mu farkli, çevre-sehir planlama ile ilgili videolar gelse müthiş olur. Özellikle fotoğraflarla gidince müthiş olmuş