2 kg Süt 1 Su bardağı Pirinç 1 Su bardağından bir parmak eksik Toz şeker (damak tadınıza göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz) Bardak ölçüsü 150 ml Osmanlı Sütlacı (Su,Nişasta ve Pirinç Unsuz) Tarifi'nin Yapılışı Tatlıların sultanlarından biridir sütlaç, gerçek sütlaçı yemek istiyorsanız bu tarifi kaçırmayın :) Aslında anne sütlacı da diyebiliriz, Annem hep böyle pişirirdi sütlaçı (rahmetli) içine ne su ilave ederdi, ne pirinç unu nede nişasta. Bende hep öyle pişiriyorum tabi ki lezzeti tartışılmaz :) sütlaç yediğinizin farkına varıyorsunuz, yani gerçek sütlaç :) Pişireceğimiz tencerenin içini suyla çalkalayarak başlıyoruz, çalkaladığımız suyu dökerek sütü tencereye boşaltıyoruz (bu durum sütün tencereye sarmasını önlemek için, doğal köy sütü kullandım, komşum getirdi sütü) . Kaynayan süte, yıkadığımız pirinçi döküp, (pirinç soğuk olduğundan sütün kaynaması duracaktır, süt tekrar kaynamaya başlayınca ocağı kısmalıyız ama kısık ateşte sütün kaynaması durmamalı) kaynayınca kısık ateşte kepçeyle arada karıştırarak, arada da kepçeyle pirinçli sütten kepçeyi doldurup tekrar geri dökerek pişiriyoruz (Gerçek dondurmayı yaparken de uygulanır dondurma yapanlar bilirler dondurma dövme dondurma olur, sütlaçada bambaşka bir kezzet katar bu durum) . Pirinçler pişinceye ve içindeki nişastayı salıncaya kadar (biz helmelenme deriz, yani fark edilecek bir yoğunluk oluyor muhallebi gibi anlarsınız zaten bu durumu). Pişmeye on dk. kala (pişirme süresini sağ üst köşeye yazdım oradan bakabilirsiniz) şekerini katıp ve yine karıştırarak tadının birbirine geçmesini sağlıyoruz (ben kullandığım şeker miktarını malzemelere yazdım, siz damak tadınıza göre şekeri arttırabilir veya azaltabilirsiniz) . Pişen sütlaçı, kup, kase vs. neye isterseniz eşit şekilde paylaştırıp, soğuyunca da buzdolabına kaldırıp, istediğimiz zaman çıkarıp servisliyoruz. (İsteyen) üzerine tarçın, fındık, ceviz vs. dökebilir. Deneyenlere afiyet-i şifa olsun.
Aranılan love işleri uzmanı, taktik savar arkadaş modelleri: Fatoş ve Selin 😀😍
Günaydın sütçüoğlu rezidansı
Öyle söylenmez o "Rizidınsı diciksin"
Sensin sütçü
Şimdi artık Adil Yildırım var bu taktikleri veren 😄
😂
Fatoşun taktikleri uygulamaya gidiyorum.
Aslında çok doğru tespitler bunlar ben bir aydınlanma yaşadım ☺️☺️
Sonu efsaneydii
Selin burada gerçekten çok tatlı😂
Hop anında burdayım yıllar sonra bile :))
Fatoştan öğrenmemiz gereken çok şey var
Şesunun bu kadar mutlu olması normal mi
Aslı'ya yanık
Hayır Cem e hiç güvenmiyordu ondan seviniyor hatta hep Ceme dallama diyor
Fatoş'un taktikleri vs. Bülent'in taktikleri :)
burhanlı sahnelerden daha çok eğleniyorum bu sahnelerde
Aslı ve Cem romantik çiftim. ❤️
Şesu iyisin hoşsun da Aslının kısmetini kapatmaktan başka bisi yapmadın
Halı saha maçında halıya takıldım 😀😀😀
Aslının son lafı çok iyiydiiiii
En sevdiğim sahneler
2 kg Süt
1 Su bardağı Pirinç
1 Su bardağından bir parmak eksik Toz şeker (damak tadınıza göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz)
Bardak ölçüsü 150 ml
Osmanlı Sütlacı (Su,Nişasta ve Pirinç Unsuz) Tarifi'nin Yapılışı
Tatlıların sultanlarından biridir sütlaç, gerçek sütlaçı yemek istiyorsanız bu tarifi kaçırmayın :) Aslında anne sütlacı da diyebiliriz, Annem hep böyle pişirirdi sütlaçı (rahmetli) içine ne su ilave ederdi, ne pirinç unu nede nişasta. Bende hep öyle pişiriyorum tabi ki lezzeti tartışılmaz :) sütlaç yediğinizin farkına varıyorsunuz, yani gerçek sütlaç :)
Pişireceğimiz tencerenin içini suyla çalkalayarak başlıyoruz, çalkaladığımız suyu dökerek sütü tencereye boşaltıyoruz (bu durum sütün tencereye sarmasını önlemek için, doğal köy sütü kullandım, komşum getirdi sütü) .
Kaynayan süte, yıkadığımız pirinçi döküp, (pirinç soğuk olduğundan sütün kaynaması duracaktır, süt tekrar kaynamaya başlayınca ocağı kısmalıyız ama kısık ateşte sütün kaynaması durmamalı) kaynayınca kısık ateşte kepçeyle arada karıştırarak, arada da kepçeyle pirinçli sütten kepçeyi doldurup tekrar geri dökerek pişiriyoruz (Gerçek dondurmayı yaparken de uygulanır dondurma yapanlar bilirler dondurma dövme dondurma olur, sütlaçada bambaşka bir kezzet katar bu durum) .
Pirinçler pişinceye ve içindeki nişastayı salıncaya kadar (biz helmelenme deriz, yani fark edilecek bir yoğunluk oluyor muhallebi gibi anlarsınız zaten bu durumu).
Pişmeye on dk. kala (pişirme süresini sağ üst köşeye yazdım oradan bakabilirsiniz) şekerini katıp ve yine karıştırarak tadının birbirine geçmesini sağlıyoruz (ben kullandığım şeker miktarını malzemelere yazdım, siz damak tadınıza göre şekeri arttırabilir veya azaltabilirsiniz) .
Pişen sütlaçı, kup, kase vs. neye isterseniz eşit şekilde paylaştırıp, soğuyunca da buzdolabına kaldırıp, istediğimiz zaman çıkarıp servisliyoruz. (İsteyen) üzerine tarçın, fındık, ceviz vs. dökebilir. Deneyenlere afiyet-i şifa olsun.
Biraz da eğitim videosu
Dürrüsstt diyorum bu dallama ya :D :D :D :)))) şehsu sayesinde az değilsin şehsuvar :))))
Yahaaaaa aslı😅😅😅
Yahu bu kaçıncı bölüm söyledin biri
Mütişti beee
Asllnln akll almaslna gerek yok biraz akll var 😄
Geldik yine
Evrim sen ne anlatıyon anlamıyorum 😀😀
Güzel :)
gerçekten çok gıcık oluyorsun aslı yapma yahu
gıcık kısımlar