SU SONDAJI MALİYETİ, SU SONDAJI YAPACAKLARA TAVSİYELER

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 13 сен 2024
  • Herkese merhaba,
    Önceki videolarımızda 8 gün süren sondaj maceramızı gün gün size aktarmaya çalışmıştık. Bu videomuzda ise edindiğimiz tecrübeler ile sondaj maliyetinden bahsedeceğiz.
    Bizi desteklemek isterseniz videomuza yorum yapmayı, beğenmeyi ve kanalımıza abone olmayı lütfen unutmayın :)
    Teşekkürler, iyi seyiler.
    #suyumuzasahipçıkalım

Комментарии • 228

  • @gezginimsi4191
    @gezginimsi4191 3 года назад +4

    çok yararlı bir video olmuş. Toprak alırken su olamayan yerden satın almak büyük riskmiş onu öğrenmiş oldum sayenizde.

    •  3 года назад

      Çok teşekkürler 😊

  • @vahapakn9047
    @vahapakn9047 3 года назад +4

    Ben de aynı işi yapan bir Jeoloji Mühendisiyim, geçen 65 m lik kuyuyla tam iki ay uğraştım. 3 günde kuyuyu deldim, 4. gün takım çekerken takım düşürdüm ve tam 57 gün takım kurtarmayla uğraştım. Bazen bizim iş bir günde biter, bazen de 2 ay sürebilir, sonuçta yeraltıyla pazarlık edemeyiz.

  • @osmanahiskali1834
    @osmanahiskali1834 3 года назад +4

    @Betül & Oğuzhan Hüsemoğlu Emeklerinizi paylaşıp yardımcı olmanız çok güzel. Kuyu çakıllama işi çok önemli bir konu olup, kuyunun ömrü ile de son derece ilgilidir. Bulanıklığı veren bu ince malzemeler bitene kadar sondajcı tarafından, kendi su motoru ile kuyu suyu atılacak, muhafaza borusu ile toprak zemin arasına atılan, atılacak olan çakıllar da boşluğu dolduracak ve iyice sıkıştırma işlemi yapılacaktır. Bir daha ince malzemeler gelmeyecek, BOŞLUK OLUŞAMAYACAĞI İÇİN DE KUYU GÖÇME TEHLİKESİ YAŞAMAYACAK, BU İNCE MALZEMELERİ MOTORU AŞINDIRMAYACAK VE BERRAK BİR SU KULLANIMI SAĞLANACAKTIR..
    Bu durum kuyunun inkişafı, yıkanması olarak bilinen çok önemli bir safhasıdır.
    Maalesef ülkemizde bu konuda çok fazla olumsuzluklar yaşanarak, su kaynakları heba oluyor. Bilenler de para kazanma hesabı güderek bunları söylemiyor ve uygulama da yapmıyor..
    Selam ve Muhabbetlerimle.
    Ali Osman Verilmiş
    Jeofizik Mühendisi

  • @ramazanaygul2500
    @ramazanaygul2500 3 года назад +7

    Sondajcı olarak söylüyorum çok güzel bir video olmuş.Bu işin zorlukları hakkında insanları bilgilendirmişsiniz.Fakat demir saç boru ve kılıf borusu fiyatları şişirilmiş ayrıca anladığım kadarıyla kuyunuza çakıllama işlemi yapılmamış.Çakıllama işlemi PVC boruyla kuyunun arasının nohut tanesi kadar taşlarla doldurulmasıdır bu sayede kaynaklardan gelen suya filitre işlemi yapılır aksi taktirde hem kullandığınız suyun içinde kumlar olacak hem de bu kumlar zamanla PVC boruların içini dolduracaktır.Bahsettiğiniz 175 lık borunun metre fiyatı şuanda 60 TL dir ki sizin bahsettiğiniz tarihte daha ucuzdu.Saç boru ise hangi çapta attığınız ı bilemiyorum ancak 280 liği 200 TL civarı .
    Bir de videoda 1.5 luk su be demek bilmiyoruz demiştiniz.Bunu da şöyle açıklayabilirim sondaj köpüğü verilmeden sadece su aktığı zamanda 1.5 inç'lik bir borunun içini doldurarak akıyorsa o su 1.5 luktur.

    •  3 года назад +1

      Selamlar, çok teşekkür ederiz 🙏 Fiyatlar bizim bölgede maalesef şuan daha da fazla. İnsanlar ekip biçmek için suya ihtiyaç duyuyor ve bizce piyasa bunu çok iyi kullanıyor. Çakıllamaya gelirsek, firmalar ne böyle bir teklifte bulunuyor ne de siz yaptırın diyor. Değişik bir iş. Hem fiyat hem usul bölgeden bölgeye çok farklılık gösteriyor.

    • @safabuyukkeles6241
      @safabuyukkeles6241 3 года назад

      Şu anda 250 300 metre arası bir sondaj maliyeti ne olur tahmini. Eski bir kuyumuz var ruhsatlı. 230 dekar arazimiz var sulh tarım için eski kuyumuzu canlandırmak istiyoruz.

    • @osmanahiskali1834
      @osmanahiskali1834 3 года назад

      @ Emeklerinizi paylaşıp yardımcı olmanız çok güzel. Kuyu çakıllama işi çok önemli bir konu olup, kuyunun ömrü ile de son derece ilgilidir. Bulanıklığı veren bu ince malzemeler bitene kadar sondajcı tarafından, kendi su motoru tarafından kuyu suyu atılacak, atılan çakıllar da boşluğu dolduracak ve iyice sıkıştırma işlemi yapılacaktır. Bir daha ince malzemeler gelmeyecek, BOŞLUK OLUŞAMAYACAĞI İÇİN DE KUYU GÖÇME TEHLİKESİ YAŞAMAYACAK, BU İNCE MALZEMELERİ MOTORU AŞINDIRMAYACAK VE BERRAK BİR SU KULLANIMI SAĞLANACAKTIR..
      Bu durum kuyunun inkişafı, yıkanması olarak bilinen çok önemli bir safhasıdır.
      Maalesef ülkemizde bu konuda çok fazla olumsuzluklar yaşanarak, su kaynakları heba oluyor. Bilenler de para kazanma hesabı güderek bunları söylemiyor ve uygulama da yapmıyor.
      Ali Osman Verilmiş
      Jeofizik Mühendisi

    • @N.centilmen
      @N.centilmen 2 года назад

      Bence bu işi yaptıracak insanlara özellikle izlettirilmesi gereken bir video olmuş. Üç gündür bu işi soruşturuyorum çok kısa kısa cevaplar veriyor sondajcı arkadaşlar. Bu sorunların hepsinin her kuyuda yaşanabileceği anlatılırsa müşteri hep maddi hep psikolojik anlamda hazırlanır işi yapan firma da bu kadar sorunun üzerine bide müşterisinin ne biçim iş vs tavrıyla uğraşmaz.

    • @emrahcoban1443
      @emrahcoban1443 2 года назад

      @@safabuyukkeles6241 merhaba bende 60 dönüm arazi var Diyarbakır bölgesinde buğdaydan sonda ikinci ürün olarak Mısır ekeceğim icin sizce kurtarır mi öneriyor musunuz

  • @marsissemih3556
    @marsissemih3556 3 года назад +2

    Izlemeden önce tarlama sondaj Yaptırmak istiyordum videoyu izledikten sonra tarlayı satmayı düşünmeye başladım ☺ ben babama dedim 50 bin tl gibi bir masrafı oluyor sondaj Yaptırmak yok yok diyordu o kadar tutmaz en fazla 20 bin tl Bizi Net Bir şekilde bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler bu videoyu babama izletmem lazım sağlıcakla Kalın

    •  3 года назад

      Selamlar, çok teşekkürler 🙏 maliyet bölgeye metraja göre değişiyor. Siz yine de bölgenizde bu işi yapan birinden teklif alın deriz. Anamur’dan sevgiler 👋🏻

  • @MesuT250
    @MesuT250 3 года назад +11

    Sondaj yaparken yaşadıklarınızdan öğrendiklerim 1-Kesinlikle Zafer gelmeyecek 2- Sondaj esnasında nazar edecek köylü arkadaşlar uzak tutulacak :)))

    •  3 года назад +1

      Videoyu çok güzel özetlemişsiniz 😁

  • @sahincelik3232
    @sahincelik3232 2 года назад

    teşekkürler mükemmel anlatım harika bilgi verdiniz allah razı olsun sizden

    •  2 года назад

      Teşekkür ederiz 🙏

  • @N.centilmen
    @N.centilmen 2 года назад

    Kuyunuz ve bahçenizin bereketli olmasını dilerim. Çok güzel anlattınız teşekkür ederim. Gerçekten süreci yaşamış gibi oldum. Bende dün jeoloji müh. raporu aldım sizinki ile hemen hemen aynı özelliklerde bir zemin aynı mesafede su olduğu söylendi. İlk 70 mt gevşek 50-60 mt lerde az bir su varmış ana kaynak 140-150 mt de imiş. 05-07-2022 tarihi itibarı ile bana söylenen maliyetler demir boru mt si 1000 tl. havalı sistem ile delmenin mt si 500-700 tl arası dalgıç motor ve pompa 15 bin - 60 bin tl arası ( havuza su basma veya direk sulama şebekesine bağlantı fiyatı çok etkiliyor havuz yapmak daha mantıklı) yazılı teklifler gelmedi henüz fakat suyu çıkartıp (inşallah çıkar) bahçe sulamaya başlamanın maliyetinin 250 bin ila 350 bin arasında olacağını düşünüyorum. Yerim alanya da 3500 m2.

    •  2 года назад

      Çok teşekkür ederiz. Maalesef maliyetler gün geçtikçe artıyor. 1,5 yıllık bir süreçte neredeyse 5 katına çıkmış gibi görünüyor. Suyunuzu biran önce bulmanızı dileriz. Sevgiler.

  • @delibalta1563
    @delibalta1563 3 года назад +1

    Anlatım tarzınızı beğendim. Şeffaflık çok önemli.

    •  3 года назад

      Çok teşekkür ederiz 🙏

  • @ayhanleventsendilmen5565
    @ayhanleventsendilmen5565 3 года назад +6

    Değerli genç kardeşlerim; Ağbiniz yaşlarındayım. Mersinliyim. Ben de mühendis kökenliyim. Mezun olduğum günden beri mesleğimi yaptım ve malumunuz bu günkü şartlardan dolayı zorunlu emeklilik dönemindeyim. Son on yıldır Akaradaydım ve geçiğimiz yıl Mersine döndük. Ankaradaki iş hayatım öncesi Mersinde geçtiği için evimiz vs. mevcut ve hazırdı. Gülnar tarafından yaklaşık 25 dönümlük bir elma bahçesi aldım. Ben de su için sondaj vurduracağım. Deneyimleriniz bu anlamda benim için önemliydi. Birbirinizi tamamlıyorsunuz ve birbirinize yakışıyorsunuz. Başarılar diliyorum ve bir ağbiniz olarak destek olabileceğim her konuda var olduğumu da söylemek istiyorum. Dostlukla...

    •  3 года назад

      Çok çok teşekkür ederiz Ayhan Abi :) Umarız faydalı bir video olmuştur, umarız sizde tez vakit suyunuza kavuşursunuz. Sevgiler.

    • @erdincerdem4947
      @erdincerdem4947 3 года назад

      Mersin Silifke den selamlar bende Silifke organize sanayi bölgesinde sondaj vurdurucam inşallah

    • @imamist70
      @imamist70 2 года назад

      ermenekten selamlar inşallah güzel sonuçlar almışsınızdır sondajla ilgili

  • @jabarkasgoblin3821
    @jabarkasgoblin3821 3 года назад

    Çok teşekkürler.....Sağlıklı ve güzel günlerde yaşamanız dileğiyle....efendim....Sağlıcakla kalın.....🌿🌾🌿

  • @merakliadam8661
    @merakliadam8661 3 года назад +1

    Güzel bir anlatım olmuş. Emeğinize saglık

    •  3 года назад

      Çok teşekkürler 🙏😊

  • @yunuskara3460
    @yunuskara3460 Год назад

    Teşekkürler faydalı Bilgiler verdiniz size hem hayırlı olsun hemde yaşamış olduğunuz olumsuzluklardan dolayı geçmiş olsun

  • @fatmaacar9048
    @fatmaacar9048 3 года назад +1

    Rabbim bereketli eylesin inşallah. Çok güzel bir yola girdiniz,herşey gönlünüze göre olsun.

    •  3 года назад

      Çok teşekkür ederiz 😊🙏

  • @srht4562
    @srht4562 3 года назад +1

    Eğitici ve öğretici çekimleriniz için teşekkürler.

    •  3 года назад

      Videolarımızı izlediğiniz ve yorum yaptığınız için biz de size teşekkür ederiz 😊

  • @mehmetalicitak9744
    @mehmetalicitak9744 3 года назад

    Detaylı araştırmışsınız güzel noktalara değinmişsiniz tebrikler faydalı bir video olmuş

    •  3 года назад

      Çok teşekkürler 🙏

  • @seferiican
    @seferiican 3 года назад +1

    Çok teşekkürler Güzel bir video hazırlamışsınız

    •  3 года назад

      Çok teşekkür ederiz 🙏😊

  • @muratyldz4500
    @muratyldz4500 3 года назад +1

    Bu sorunların hepsini noktasından virgülüne kadar bizde yaşadık. Resmen insanın ömründen ömür gidiyor.

    •  3 года назад +1

      Selamlar Murat Bey. Susuz bir bölgede iseniz stresiniz daha da artıyor. Su yoksa orada bulunan toprağında bir anlamı olmuyor maalesef. Geçmiş olsun, suyunuz bereketli olsun 🙏😊

    • @muratyldz4500
      @muratyldz4500 3 года назад +1

      @ Allah kimsenin emeğini boşa vermesin.

  • @emretonbul9719
    @emretonbul9719 3 года назад +1

    Kardeşim size gereken bütün bilgiyi başından sonuna ibraz ederim hatta buyrun gelin ölçüm ruhsat sondaj dalgic motor dalgic motor kurtarma rotari kuyu havalı kuyu hepsine cekim yapalim beklerim

  • @seyfidurmaz1
    @seyfidurmaz1 2 года назад

    ah ne iyi oldu da denk geldim bu kanala! :) yakında kırsal bir yaşam hayalimiz için çalışmalara başlıyoruz biz de! Kolaylıklar diliyorum, selamlar

  • @MuhammedOlur
    @MuhammedOlur 5 месяцев назад

    Vaybee çok ucuzmus bizde Suriye Şam bölgesinde kuyu acmak yasak , kaçak bile , sadece açma boru motor falan filan yok 100 metrenin yaklaşık 600 bin Türk lirası maliyeti var.

  • @ismailemreisler3407
    @ismailemreisler3407 2 года назад

    Sondaj işlemine gelirsek; Bir sondajı havalı ve ya rotary (devirdaimli) açmak zemin tipine bağlıdır. kuyu açılır açılmaz borulama ve çakıllama DÜZGÜNCE yapılmalıdır. borulamadan önce kuyu 2 gün beklerse çöker ve dipten dolmaya başlar.Yani düzgün yapılmayan kuyulardan belki 10lt/sn su alabilecekken 1lt/sn alırsınız

  • @kenanyumusak9349
    @kenanyumusak9349 2 года назад

    delme aracının terazisinde sorun olmuş olabilir. Buna dikkat edilmezse çökme rizki vardır.

  • @ugurguler3777
    @ugurguler3777 3 года назад +1

    Bol bereketli olsun, güle güle kullanın. Geçen hafta Ankara Lalahanda 72 Metre kuyu açtık kuyu kılıf çakıl pompa pano ruhsat dahil herşey 20100 liraya mal oldu.

    •  3 года назад

      Çok teşekkür ederiz 🙏 Sizinde suyunuz hayırlı ve bereketli olsun 😊

    • @osmankececi9810
      @osmankececi9810 3 года назад

      Ugur bey telefon alabilirbiyim

  • @nalanakbulut6867
    @nalanakbulut6867 3 года назад +1

    Zevkle izledim vibyonuzu hayırlı olsun suyunuz sonunda başardınız azimlisiniz teşekkürler ne kadar masraf yapmışsanız açıklamışsınız sırada ağaçlariniz nasıl dikeceksiniz yeni vibyolarinizı bekliyorum size koĺlay.gelsjn

    •  3 года назад

      Güzel yorumunuz için teşekkür ederiz 😊

  • @vahapakn9047
    @vahapakn9047 3 года назад +1

    Çok güzel bir program yapmışsınız, umarım ilerisi gelir, saygılarımı sunarım, ben Jeoloji Mühendisi Vahap Akın

    •  3 года назад +1

      Çok teşekkürler 🙏 Yorumlarda verdiğiniz bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederiz.

  • @Ataerkill
    @Ataerkill 2 года назад

    Çok detaylı ve açıklayıcı bir video olmuş. Sadece gerekli izinler ruhsat ve bunların yani başlangıç maliyetini koymamışsınız. Kutlarım ki gerekli kararlılığı göstermişsiniz. Suyunuzu İyi günlerde kullanın.

    •  2 года назад

      Selamlar Nihat Bey, çok teşekkür ederiz. Arama ve kullanma ruhsatları 800+800=1600 liraya mal oldu.

  • @yunus_selvi
    @yunus_selvi 3 года назад +1

    Kuyunuz Hayırlı ve Bereketli Olsun...
    Bulunduğunuz Bölgede Fiyatlar Baya Yüksekmiş... Tekirdağ Çerkezköy Taraflarında Pompa Hariç, diğer borular dahil olmak üzere 200 tl civarında fiyat verdiler...

    •  3 года назад +1

      Çok teşekkür ederiz 🙏 Talep çok olunca fiyatlar maalesef yüksek oluyor.

  • @alisarikaya645
    @alisarikaya645 3 года назад +1

    Hayirli olsun.. ama fiyatlarda cok yüksek bedeller ödemişsiniz 175 lik pilsa kaliteli boru metresi 48tl. Kuyu delme işlemi metresi 100 tl.. arti olarak kac metre dediği is vereni bağlamaz kac metre pimas atabiliyorsa o kadar fiyat ödenir. Çünkü o kadar başarılı olmuştur.

    •  3 года назад

      Teşekkür ederiz. Fiyatlar muhtemelen bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. Biz işe başlamadan bu bölgede bir kaç firmadan teklif alarak başladık. Maalesef piyasa bu şekilde.

  • @nurettindogan1329
    @nurettindogan1329 3 года назад

    Tabi bizim kuyu vurmalı sondaj makinesi ile yapıldı. Şu ucunda elmas ve uzun demir boru ile makina kaldır indir yaparak deldi 8m de su çıktı 50m istedik 42 ye geldiğinde yine elmas içeri düştü felan filan bu size yeterlidir gerisini yapmayalım daha iyi olur dediler ve nitekim dedikleri gibi daha iyi oldu ve maşallah suyumuz kurak bir dönemde bile 72 saat aralıksız çalıştırdığım da olmuş hiç azalmadı. Köyün kuyuları neredeyse kuruma noktasında ama şöyle bir şey de var tabii ki bu yeni açılan bir kuyu onlar en az 10 yıllık kuyular kıyası biraz doğru olmayabilir.

  • @bulentisk214
    @bulentisk214 3 года назад +6

    Havalı kompresörlü sistem taş ve kaya zeminde kullanılır toprak zeminde iş yapmaz

    •  3 года назад +2

      Bilgi paylaşımınız için teşekkür ederiz 😊

    • @eminkacgan4509
      @eminkacgan4509 3 года назад

      Duruş konuştuğunuz.için.teşekürler.önereceginiz jioliji.mühendis varmı

    • @eminkacgan4509
      @eminkacgan4509 3 года назад

      Bizim.alanlar ruhsata kapalı.neyapmamız gerekli

    • @bulentisk214
      @bulentisk214 3 года назад

      @@eminkacgan4509 ben Yenişehir Bursa dayım yakın yerde isen yardımcı olurum hem mühendis hemde sondajci konusunda

    • @bulentisk214
      @bulentisk214 3 года назад

      @@eminkacgan4509 bu konuda fazla bilgim yok ama hayvan sulama amaçlı yapılıyor diye biliyorum yada cezayı göze alıp kaçak deleceksniz

  • @abdurrahmanfirat6579
    @abdurrahmanfirat6579 3 года назад

    Zoru başarmışsız. Helal olsun

    •  3 года назад

      Çok teşekkür ederiz 🙏

  • @esadtnas
    @esadtnas 3 года назад

    Ebru hanımla bende çalıştım.pandemi nedeniyle biraz isler gecikti ama elinden gelenin en iyisini yaptı. 2020 yazında 183 metre derinlikte 2-2,5 ilk diye tabir edilen bir su çıkarıyorum. Kaynak bir sudan ziyade sızıntılardan oluşan bir su bulduk

    •  3 года назад

      Selamlar, Ebru Hanım sağolsun çok destek oldu. Hala görüşüyoruz ve ihtiyacımız olduğunda desteğini esirgemiyor. Suyunuz hayırlı ve bereketli olsun :)

  • @vahapakn9047
    @vahapakn9047 3 года назад

    Beton dökmek yerine çimento enjeksiyonu matkaptan herzaman daha iyi ve pratiktir.

  • @onurakcacal3913
    @onurakcacal3913 3 года назад +1

    Bizimde başımızdan buna benzer bi olay geçti adam hem havalı hem rotarli kaziyodu 260 metre kazdiracaktik aynı noktaya 2 ayrı kişiye etüt yaptırdık havalı ile 140 metre kil 230 kadar mermer gitti ve 200 lerde 40 tabanca su aldık 230 çatlak çıktı ve suyu kaybettik dedi sondajcı kılıf tarlaya gelmişti adam atmadı su yok diye sonra 3 5 tane sondajciya sorduk 230 metrede kuru çatlak olmayacağını dediler sonra kuyu göçtü ve temizleyemiyoruz bunu hazal sondaj bizi dolandırmış oldu çocuğuma kefen parası olsun dedi ve bizi kılıf atmamaya ikna etti kuyumuz öldü

    •  3 года назад +1

      Çok geçmiş olsun. Birinin a dediğine diğeri b diyebiliyor. Kirli bir sektör. Çok geçmiş olsun.

    • @muratuzun7789
      @muratuzun7789 2 года назад

      Onur bey gecmis olsun bizde söyle oldu.65.metrede kuru çatlak ile karsilasilarak rotar makine ile hersey yolunda giderken su kaybedildi yani iki sulu damar gecilmisti.etudumuzde 85 .metrede cok bol su gorunmekteydi etudun tamami metresine kadar dogru cikti.kuyumuz 96 metre kadardir.siz bu sorunu cozebildiniz mi.veya tavsiyeniz varmi.yoksa 60 metre kalana kadar beton doldurup kalani kacirtmamak olabilirmi.kuyumuz henuz iki gunluk.veya zamanla su artarmi.çap 140mm filtreli boru çakilli koprrsor temizligi yapilmisti.şimdiden size ve yorumlayanlara tesekkurler...

  • @vahapakn9047
    @vahapakn9047 3 года назад

    Bu işte yorulduk yok. 182 m ye kadar sulu rotary ile aynı çapta matkapla taranmalıydı kuyu. ve dalgıç 175 m ye de rahat inerdi.

  • @mustafakarakaya615
    @mustafakarakaya615 Год назад

    Bu videoyu izleyince, iştahım kaçtı. Vazgeçeyim en iyisi....

  • @nurettindogan1329
    @nurettindogan1329 3 года назад

    Hocam geçen yıl bu kılıf fiyatı biz 18tl ye aldık yani söylediğiniz rakam çok yüksek kaliteli sağlamdı yani tabii bizim zeminde sağlam o ayrı bir fark ve tam da büyük bi su damarı yakaladık şans kısmet.

  • @muzafferaluc7863
    @muzafferaluc7863 Год назад

    Teşekkürler

  • @ilkaydikbas216
    @ilkaydikbas216 Месяц назад

    Hocam selam aleyküm cwvap verirsen çok memnun olurum ben zemin etüdü yaptırdım 130 metrede var dendi ama sulu sondaj vurdur dedi ama göçük olabileceğini söyledi bölgemizde sulu vuran 1 2 kişi var onlarda gelmiyor araziye sebebi bilinmiyor havalı vurdursam çok mu sıkıntı olur acaba ?

  • @tosun4243
    @tosun4243 3 года назад +6

    Tekrar iZledim gerçekten kazıklanmışsınız üzüldüm ;(

  • @vahapakn9047
    @vahapakn9047 3 года назад

    eğer kuyuda takım, siremit v.s. kalmadıysa kuyuyu tekrar tarayıp delebilirsin.

  • @sedatkizildogan8023
    @sedatkizildogan8023 3 года назад

    Beğendim abone oldum laykı hak ettim sanırım 🤗

    •  3 года назад

      Teşekkür ederiz 🙏😊

  • @seyhunmisir7642
    @seyhunmisir7642 2 года назад

    Çok faydalı bir video olmuş. Şeffaf bilgilendirme için teşekkür ederiz. Benim merak ettiğim şu tespit için ne kadar ödeme yaptınız.

    •  2 года назад

      Selamlar, çok teşekkür ederiz. Su etüdünü 3 yıl kadar önce 1500 liraya yaptırmıştık.

  • @erincozdal5070
    @erincozdal5070 3 года назад +2

    Taşıma suyu ile değirmen dönmez gençler:)) hayırılısı olsun, şansınız bol olsun

    •  3 года назад

      Teşekkürler 😊

  • @ahmetsolak20
    @ahmetsolak20 3 года назад +3

    güzel bilgilendirme. jeofizik mühendisleri ve çubukçu ikiside işin ehli olması önemli. Çubukçunun bilim dışı olarak görülmesi bence taraflı bir yorum. mühendislerin boşa deldirdiği kuyu sayısı daha fazla benim takip ettiğim kadarıyla. Yeraltı su tespiti için ege bölgesinde yardımcı olabilirim. Radyestezi yöntemini kullanıyorum.

    •  3 года назад +2

      Teşekkürler 🙏 Su konusunda yorum yapacak olan Jeofizik Mühendisinin bölge hakkında aynı zaman da iyi de bir jeoloji bilgisinin olması gerekir. Jeofizik tek başına iş yapmaz. Her işte olma ya da olmama ihtimali vardır. Biz yine de bilimden yana oy kullanıyoruz ve etüd yaptırmadan sondaj yapılmamalı diyoruz 😊

    • @ahmetsolak20
      @ahmetsolak20 3 года назад +1

      ​@ mühendis etütleri güzel janjanlı oluyor ama raporun son satırında acıklı sonu hep belirtiyorlar. Aynen yazıyorum: Tarafımızdan yazılan rapor su garantisi su kalitesi ve kimyasallığı ile ilgili yorumlar içermez. yani ben sadece su olabilecek tabakaları gösteririm diyor. Su çıkmayabilire geliyor iş.
      İşin ehli radyestezist bırakın damarın metresini suyun debisini suyun alkali,sodalı tuzlu olduğunu bile önceden etüt edebilir. Sağlıcakla kalın yeni kuyu açtırmak isterseniz iletişim kurabiliriz.

    • @kaansahintas
      @kaansahintas 3 года назад

      @@ahmetsolak20 sana nasil ulaşabiliriz ?

    • @ahmetsolak20
      @ahmetsolak20 3 года назад

      @@kaansahintas facebook.com/asolak20

  • @leylayldrm7819
    @leylayldrm7819 3 года назад

    Hırkanız çok güzel 🐞🍀

    •  3 года назад

      Çok teşekkürler, beğenmenize çok sevindim 😊 8-6 çalışma hayatını bıraktıktan sonra daha üretken olduk sanırım 😁

  • @emineturgut541
    @emineturgut541 2 года назад

    Ölçümü hangi sistemde yaptırdınız,

  • @kenaneser2742
    @kenaneser2742 Год назад

    Kuyu neden çöker? Su oldugu icin mi?

  • @orhanyildirim1011
    @orhanyildirim1011 3 года назад +1

    Hayırlı uğurlu olsun kuyunuzun damarı bol olsun iyi günlerde kullanın.benim takıldığım bir nokta var sizden iki defa kuyu delme parası alıyorlar bir kuyu ağzı delme adında 41 mt parası aldılar üzerine parasını aldıkları 41 mt yi 183 metrenin içine kattılar ilk 41 mt için iki defa ücret ödemiş oldunuz.burda bır yanlışlıkmı var yoksa benmi yanlış anlıyorum.zannedersem kuyu ağzını havalı değil sulu sistemle deldiler.birde kaç milimetre çapında deldiler 175 mm lik boru kullanmışlar ama kuyu iç çapı kaç mm bir kaç ton sondaj çakılı atıldı?sonuçta çakılda maliyet...

    •  3 года назад +1

      Selamlar, teşekkür ederiz 🙏 Kuyu ağzı delme, muhafaza borusunun gireceği metraj kadar delinen kısım. 300 mm çapında metal boru yerleştiriliyor ve o kısımda yine havalı olan daha kalın çapta bir delici ile deliniyor. O kısım için fiyat delme işçiliği+kuyu ağzı delme işçiliği olarak hesaplanıyor. Oda delme işçiliği 140+kuyu ağzı delme işçiliği 110=250 lira yapıyor. Aslında bir kez delme işlemi yapılıyor. Bizce de o kısım kafa karıştırıyor. Direk kuyu ağzı delme işçiliği 250 lira denmeliydi. Kuyu çapımız 230 mm. Neden olduğunu bilmemekle birlikte bu bölgede kuyuya çakıl atılmıyor. Kuyumuza çakıl atılmadı.

    • @orhanyildirim1011
      @orhanyildirim1011 3 года назад

      @ kafa karıştırma kısmı dogru dediğiniz gib baştan söylense daha şeffaf olur.tekrardan hayırlı olsun.

    •  3 года назад

      @@orhanyildirim1011 çok çok teşekkür ederiz.

  • @Cinbay
    @Cinbay 3 года назад

    Bizim burda köylünün birisi güneş paneli kurdu devlet destekli .Kaç hp olduğunu bilmiyorum ama 100 bin TL ye yakın masrafı oldu .

    •  3 года назад

      Selamlar 1 Mart tarihi itibariyle Mersin İl Tarım Müdürlüğüde sulama ve güneş enerjisi ile ilgili bir hibe paketi açıkladı. Fakat yararlanabilmeniz için minimum 20 dönüm yere sahip olmalısınız.

  • @mehmetkasmTB3DKM
    @mehmetkasmTB3DKM 3 года назад +1

    Sevgili kardeşlerim çubukçuları hafife almayın 10 yıldır radyestezi ile dünyanın neresi olursa olsun uydu görüntüsünden arazinin neresinde + nekadar derinde ve kaç inçlik su buluyorum yerini resmin üzerinde çiziyorum ve sizingibi jeolog arkadaşlarda ellerindeki cihaz ile bakıyorlar ve aynı sonuçları onlarda teyid ediyor çalışmalarınızda başarılar dilerim

    •  3 года назад

      Çok teşekkürler 🙏

  • @akaytheking
    @akaytheking 3 года назад +1

    Merhaba, bu güzel kuyu serisi icin teşekkürler. Zira ben de aynı sürecin başlarındayım, ve yine zira Anamur'dayim :)
    Rica etsem çalıştığınız firmayı yazar mısınız? 100metrenin üzerine gittiğiniz için galiba firmayı Gazipaşa'dan mı istediniz? Mevkinizi tam çıkaramadım ama yeni yangın olan bir yerdesiniz sanırım. Ben Ortaköy mevkiinde yapacağım kuyu çalışmasını. Kolaylıklar dilerim, herşey gönlünüzce güzel olsun...

    •  3 года назад +3

      Selamlar, teşekkürler 🙏😊 Mevkiimiz Uçarı köyü. Firma seçimimizin kuyu derinliği ile alakası yok. Bölgeyi tanıyan referansı bol bir firma ile çalışmak istedik. Köyde ve Anamur’da bir çok insanda bize bu firmayı önerdi. Bu arada firma ismi Star Sondaj. Size de kolaylıklar dileriz. Emekleriniz boşa gitmesin 😊

    • @akaytheking
      @akaytheking 3 года назад

      @ sağ olun, var olun. Sitenizi inceledim, diğer videolarınızı izledim. Yurekten temenni ederim başarılarınızı..

    •  3 года назад +1

      Çok çok teşekkür ederiz 🙏

    • @esadtnas
      @esadtnas 3 года назад

      Gazipasalilar diye Anamur’da bir ekip var havalı sistem le çalışıyorlar.ben o ekiple çalıştım

    • @esadtnas
      @esadtnas 3 года назад

      Bende bir buçuk gün demedi bitirdilerdi.

  • @vahapakn9047
    @vahapakn9047 3 года назад

    ayrıca muhafaza borusu sondajcıya aittir.

  • @yesilyurtsondaj4552
    @yesilyurtsondaj4552 3 года назад

    Yanlış bilgi rotary sistem dönerli diye kısıtlamak yersiz.rotary çamur sirkülasyonuyla yapılan sistemdir.havalı ise yüksek basınçlı kompresor ile yapılan kuyu havalı çekiçle yapılan sondajdır.
    Rotary sistemde su debisini bilmek mümkün değildir,havalı sistemde ise litresine kadar debiyi bilirsiniz.

    •  3 года назад

      Katkı için teşekkürler 🙏

  • @krsehirozenbey1279
    @krsehirozenbey1279 2 года назад

    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ..9 dönüm tarlama ev ile 150 m2 mandra projesi cizdirdim..sontaj hakkım doğarmi

    •  2 года назад

      Selamlar, tapusu size ait olan heryerde (belli koşulları sağlamak şartı ile) ruhsatlı olmak şartı ile su sondajı yaptırabilirsiniz.

  • @nurcantas1030
    @nurcantas1030 3 года назад +1

    Merhabalar tarlamizda su araştırmak istiyoruz ama tarlamiz bahçe şeklinde suyun kaç metrede olduğunu bilimsel olarak öğrenebilir miyiz bize maliyeti ne kadar olur teşekkürler

    •  3 года назад +1

      Selamlar, yapılacak olan jeofizik etüt ile su var ise hangi noktada ve kaç metrede olduğunu öğrenebilirsiniz. Maliyeti 1500 ila 2500 lira arasında olacaktır.

    • @mankurtmankurt45
      @mankurtmankurt45 2 года назад

      @ selamlar. Suyun miktarı hakkında bilgi veriyormu bu etüt. 50 metrede var diyelim ne kadarlık su çıkar bilgisi veriyormu. Bu etütte hata payı nedir ayrıca.

  • @yusufsubucal3106
    @yusufsubucal3106 3 года назад

    Öncelikle çok açıklayıcı olmuş.kucuk bir müşterek bahçem var 4 kişiye ait olup, ben kendi hissemizde artezyen su çıkarmak istiyorum yanlız diğer hissaderler ileriki zamanda kendi hisse yerinde ruhsatlı artezyen yapabilir mi ? Yada tüm hissedarlar ruhsatlı artezyen su alabilir mi ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    •  3 года назад +1

      Selamlar Yusuf Bey çok teşekkür ederiz. Sondaj noktaları arası mesafe 100 metreden fazla olduğu takdirde istediğiniz kadar izin alabilir ve sondaj yaptırabilirsiniz diye biliyoruz. Her sondaj farklı izne tabi, tek bir izin/ruhsatla bir kaç kez yaptıramazsınız.

  • @mustafataskran7852
    @mustafataskran7852 3 года назад

    Hayırlı olsun...

    •  3 года назад

      Teşekkürler 😊

    • @mustafataskran7852
      @mustafataskran7852 3 года назад

      @ Anamur olunca dikkatimi çekti. Ben de Silifkeliyim. Ama farklı bir şehirde yaşıyorum...

    •  3 года назад

      Bizde yaklaşık 15 yıldır İzmitte yaşıyorduk. Eylül ayı itibariyle ata toprağımıza, Anamur’a geldik.

  • @sedatkizildogan8023
    @sedatkizildogan8023 3 года назад

    Bende köyümüzde sondaj vurdurmak istiyorum kendi arazim içinde 🤗

    •  3 года назад

      İnşallah bol bereketli bir su bulursunuz 😊

    • @sedatkizildogan8023
      @sedatkizildogan8023 3 года назад

      @ inşallah teşekkürler bende şimdi bakır tel çubukla nasıl su bulunur video su seyrediyor dum 🤣

  • @mankurtmankurt45
    @mankurtmankurt45 2 года назад

    Sulu tarım yapmayın her arazide güldür güldür su akacak diye birşey yok. Yatırımı ona göre yapın.
    O su 100 metrede ise 10 sene sonra 200 e iner. Yüzyıllarda biriken suyu 1 yılda bitirmeyin. Her damlasının değerini bilin. Damlama yapın gece sulayın.

  • @alikarakus5017
    @alikarakus5017 3 года назад

    selamlar hayırlı olsun bende balıkesir burhaniyede bir yer aldım 600 -700 rakımlı bir köyde.orada sondaj düşünüyorum psylaşımlarınız için teşekkürler

    •  3 года назад +1

      Çok teşekkür ederiz Ali Bey. Umarız sizde suyunuza en kısa sürede kavuşursunuz 🙏

    • @alikarakus5017
      @alikarakus5017 3 года назад

      @ çok çok teşekkür ediyorum.oralarda bulamadığınız bir araç gereç olursa lütfen hemen haber edin istanbuldan yollarım olurmu hiç aramayın

    •  3 года назад

      Ali Bey çok teşekkür ederiz. Hem güzel tavsiyeleriniz hem de desteğiniz için. Bize göre zor olan bu günlerde tek motivasyon kaynağımız sizin gibi gönlü güzel birkaç RUclips sever ve yakınlarımız. Var olun. 🥰🙏

    • @alikarakus5017
      @alikarakus5017 3 года назад

      @ ben teşekkür ederim siz ve sizin gibi uğraş vede üretmek için mücadele edenlere her zaman saygım olmuştur olacaktır.çok önemli bir mücadeledir vede geleceğe yön vermedir bence.iletişimde kalmak dileğiyle 0 533 336 79 74...0533.583.18.38...istanbula bekleriz ailece sizleri.burhaniyeyede bekleriz.sivasa köyede bekleriz

    •  3 года назад +1

      Yorumunuzu şimdi gördük. Çok teşekkür ederiz. Numaranızı kayıt ettik. Bu taraflara yolunuz düşerse bizde bekleriz. Sevgiler :)

  • @MahmutGöbel
    @MahmutGöbel Год назад

    150 metreye 200 bin istiyorlar normal mi

  • @davuttopuz3746
    @davuttopuz3746 3 года назад

    Kastamonu araçta sondaj yapacak
    Sondaj ciya ihtiyacimiz var.
    Yardımcı olacak arkadaşlar a duyrulur.

  • @melihkeskin3489
    @melihkeskin3489 2 года назад

    MerhaBa jeofizik etüdü kime yaptırdınız

  • @emineerden6187
    @emineerden6187 3 года назад

    ♥️

  • @ozkanundar6973
    @ozkanundar6973 2 года назад

    40 yıldır kullanilan Hazine arazisine sondajı nasıl yaptirabilirim yardimci olurmusunuz

    •  2 года назад +1

      Selamlar, sorduğunuz konu ile ilgili hiç tecrübemiz yok. Ne desek yanlış olacak. Bu için uzmanı birinden destek almanızı tavsiye ediyoruz. Sevgiler.

  • @yavuzkocyigit8462
    @yavuzkocyigit8462 3 года назад

    Bende sondaj kazdiracagim su çıkarsa 110₺ çıkmazsa 55₺ . PVC kılıf boru ise şu an 100₺ Hat boru. Siz hangi boruyu aldınız Düzgünler mi?

    •  3 года назад

      Selamlar, fiyat gayet makul. Kılıfı kendimiz almadık, sondajı yapan firma tarafından getirildi. Bu sebeple markasını bilmiyoruz. Size bu konuda tek tavsiyem boruyu kapalı ortamda muhafaza etmiş bir satıcıdan almanız. Güneşe uzun süre maruz kalmış borularda, borulama esnasında kırılma olabilir.

    • @kefmefjef
      @kefmefjef 3 года назад

      Yavuz Bey, tercihiniz derin kuyularda TSE'li ürünleri tercih etmenizi öneririm, maliyet açısından ilk etapta fark olabilir ama uzun vadede size konfor sağlayacaktır. Geri dönüşüm ürünlerinden yapılan teçhiz boruları en ufak bir gerilmede kırılıp sorun yaratıyor.

    • @yavuzkocyigit8462
      @yavuzkocyigit8462 3 года назад

      @@kefmefjef Evet hocam Piyasada Düzgünler ve Hat boru harici çoğu hurda plastikten üretilen borular ve kuyuya borulama yapılırken birçoğu kırılıyor.

  • @aydnyalcnkaya7593
    @aydnyalcnkaya7593 Год назад

    70 MT de jandarma geldi tutanak tuttu napmamiz gerekiyo.calismayi durdurdu ve sondajciyi gönderdi şimdi napiyim

    •  Год назад

      Selamlar, ruhsatsız işlem yaptırdıysanız jandarma müdahale eder. Muhtemelen tarafınıza para cezası kesilecek. Yapabileceğiniz birşey yok. Bekleyeceksiniz.

  • @orhanbaris5661
    @orhanbaris5661 3 года назад +1

    Hocam benim arsadan hiç sondaj vurmadan su çıkıyor ama çok az acaba sondajı vursam kaç metreden çıkar ne kadar su çıkar teşekür ederim

    •  3 года назад

      Selamlar, ezbere birşey söylemek inanın çok zor. Ama belli ki suyun bol olduğu bir bölgedesiniz. Çevrenizde bu konuda referans bir yer var ise size yol gösterebilir.

    • @nurettindogan1329
      @nurettindogan1329 3 года назад

      Hocam bizimde aynıydı kurak olmayan dönemlerde bahar aylarında tarlanın altından suyun çıkıp aktığını görüyordunuz mayısın sonuna kadar da tarlamiz çamurlu oluyordu genellikle ve 8. Metrede suyumuz çıktı. Sizin öyle ise muhtemelen güzel bir damar var sizin tarlada

  • @ajansay
    @ajansay 3 года назад

    teşekkürler arkadaşlar. su için nelere dikkat etmemiz lazım, ve firmalarla anlaşırken hangi ekstraları önceden konuşmamız lazım olduğunu biraz daha detaylı anladık. Çok teşekkürler.

    •  3 года назад

      Rica ederiz Onur Bey. İşe yaradığını bilmek güzel. Biz de geri dönüşünüz için teşekkür ederiz. 🥰 Umarız sizin her işiniz kolaylıkla hallolur. 🙏

  • @yunusyahnici3167
    @yunusyahnici3167 3 года назад

    Merhabalar, Bu bahsedilen 59 bin liranın içerisinde DSI ye ruhsat bedelide var mı? Varsa ne kadar?

    •  3 года назад

      Merhaba, Yunus Bey. Biz arama ruhsatı için 800 lira, kullanma ruhsatı için de 800 lira ödedik. Bu ödemeyi sizin adınıza ruhsat başvuru evraklarını hazırlayan ve başvuru yapan sorumlu mühendise yapıyorsunuz. Değişken bir rakam olabilir.

  • @ahmetorhun1317
    @ahmetorhun1317 3 года назад

    Konya'da güzel eserleriniz var hiç gidip baktınız mı ? ama yok bakmazsınız niye ben çorbama bakarım abicim dünya yansa bana ne...

    •  3 года назад

      Selamlar Ahmet Bey, mesajınızı anlamakta zorluk çektik. Konuyu biraz daha açar mısınız?

    • @ahmetorhun1317
      @ahmetorhun1317 3 года назад

      Haftada 1 Obruk: Konya'nın Köylerini Yutan Obruklar adlı Ruhi Çenet'in vidyosunu izlerseniz yeterli bilgiye ulaşabilirsiniz bu konuyla ilgili pek çok makaleye ulaşmakta mümkün.

    •  3 года назад +2

      Obruk oluşumunu bir bilim insanından dinlemenizi tavsiye ederim.

  • @aydnucar4409
    @aydnucar4409 3 года назад

    kolay gelsin herkese selâm olsun

    •  3 года назад

      Çok teşekkür ederiz 🙏 Selamlar, sevgiler 😊

  • @alirzamenderes533
    @alirzamenderes533 2 года назад

    Merhabalar biz başvuru ve ruhsat alımı yapmadan kuyu kazdırdık 143 metre kadar ama elektirik almak için şuan ruhsat almak istiyorum kuyu kazıldıktan sonra DSİ’ye başvuru yapsam ruhsat alabilir miyim ?

    •  2 года назад

      Selamlar, önce arama ruhsatına başvuru yapacaksınız. Arama ruhsatı onayından bir süre sonra da kullanma ruhsatına başvurarak problemi çözebilirsiniz.

  • @medusa5745
    @medusa5745 3 года назад +1

    mesleğiniz tam olarak nedir acaba

    •  3 года назад

      Selamlar, jeofizik ve çevre mühendisleriyiz 🤟🏻

    • @medusa5745
      @medusa5745 3 года назад

      @ sondaj konusunda hidrojeoloji mühendisleri de görev yapıyor mu bilginiz var mı

    •  3 года назад

      Biz sondaj öncesi ve sonrası dsi den alınması gereken ruhsat izinlerini burada bulunan bir jeoloji Mühendisi vasıtası ile hallettik. Belgelerde sorumlu mühendis olarak geçiyor. Sondaj esnasında ise herhangi bir mühendis görev yapmıyor. İşinizi operatörlerle hallediyorsunuz. Hidrojeoloji mühendisleri bu konunun danışmanlık kısmındadır diye düşünüyorum. Kesin dönüş almak isteyenlerin çalışmak isteyeceği, ama maliyet açısından çok tercih edilmeyecek olan taraftadırlar. Burada sondaj öncesi etüte bile para vermek istemiyor insanlar. 200-300 liraya çubukçuya etüt yaptırıyorlar.

    • @medusa5745
      @medusa5745 3 года назад

      @ anlıyorum bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim

    •  3 года назад

      Rica ederiz, sevgiler 😊

  • @ByCanoo
    @ByCanoo 3 года назад

    Başvuru yapmadan sondaj actirabikirmiyum tarlama

    •  3 года назад

      Selamlar, ruhsatsız sondaj yapmanın cezası var.

  • @alpayuslu4384
    @alpayuslu4384 3 года назад

    Emeğinize sağlık çok badireler atlatmışsınız ama sonuçta artık suyunuz var ne mutlu size. Kısmet olursa bende bahçeme kazdırmak istiyorum, kanalınıza abone oldum diğer videolarınızda izleyip bilgi sahibi olak isterim 344 bende artık. Bilgiler için sağolun. Bizede bekleriz .👍

    •  3 года назад

      Yararlı bilgiler verebilmişsek ne mutlu bize :) Teşekkürler.

  • @garadark
    @garadark 3 года назад

    600 sondaj yapılan koy'de ortalama derinlik nedir?. Başarılar diliyorum

    •  3 года назад

      Selamlar Gökhan Bey, teşekkür ederiz. Su alma derinlikleri 100 ila 200 metre arasında. Çoğu kuyunun etüdü çubukçuya ait. Ama köylüde şöyle bir algı var. Derin kuyu iyi kuyudur algısı. Bilimsel bir etütte olmadığı için genelde 200 metre civarında kuyuların büyük bir bölümü.

    • @ahmetsolak20
      @ahmetsolak20 3 года назад

      @ Mühendislerde işi garantiye almak için çoğunluğu 200 metre civarı sondaj öneriyor. halbuki su damarları bulunduğu takdirde yüzeye yakın metrelerde çok güzel sular bulunabilir.

    •  3 года назад

      @@ahmetsolak20 aksine 200 metre çubukçuların önerisi. Benim düşüncem su bulunduktan sonra mümkünse 10-15 metre daha delgi yapılması. Daha derine inmek farklı bir çatlağa denk gelme olasılığında dolayı riskli. Bulduğunuz suyu kaybedebilirsiniz. Bu ihtimalden dolayı su olasılığı kaç metrede ise fazlasını söyleyeceklerini düşünmüyorum.

    • @ahmetsolak20
      @ahmetsolak20 3 года назад

      @ ilk yorumumda belirttiğim gibi. mühendiste olsa çubukçu/değnekçi/dayakçı da olsa işinin ehlini bulmak önemli. Mavikil zeminde mühnedisin ve 5 farklı çubukçunun su yok dediği noktada 27 ton suyu çıkardık. kuyu bitene kadar sondajcı burda su yok diye 10 kez aradı. Ama mutlu sonla bitti. Vurguladığım nokta mühendisler şist tabakası içindeki (200lü metrelerde genelde bulunur) suyu alsın hiç olmazsa diye hep raporlarda 200 ve üzeri öneri yaparlar. Dediğiniz gibi damarı geçtikten sonra 4 boy boru atıp bırakmak uygundur. Lakin uyanık sondajcılar havalı delerken suya girer girmez kazıyı bırakıp kılıf atma yoluna gidiyorlar. buda vatandaşa 2-3 sene sonra kuyu temizlemeye sebep oluyor dikkkatli olmakta fayda var. suyunuzun damarı GÜR olsun. abone oldum yeni vidyolar bekliyorum. sağlıcakla kalın

    •  3 года назад

      @@ahmetsolak20 teşekkürler, sevgiler.

  • @umutdunyas434
    @umutdunyas434 3 года назад

    Demir kılıf maliyeti şişirmiş bende 130 metre yaptıracam bakayım maliyet ne olacak

    •  3 года назад +1

      Selamlar, zeminde problem olması maalesef maliyetimizi artırdı. Umarız sizde suyunuzu bulursunuz, şimdiden kolaylıklar dileriz 😊

    • @umutdunyas434
      @umutdunyas434 3 года назад

      @ teşekkür ederim

  • @mjdtavc9050
    @mjdtavc9050 3 года назад

    Merhaba ruhsat işlemleri ne kadar(kaç ay) sürüyor acaba.

    •  3 года назад +1

      Selamlar, yaşadığınız il ya da ilçenin bağlı olduğu dsi müdürlüğünün yoğunluk durumuna göre değişmekte. Bizim izinlerimiz Adana Dsi den geldi. Pandemi dönemine denk gelmesi ve tek personel çalışmasından dolayı yaklaşık 1 ay sürdü.

    • @mjdtavc9050
      @mjdtavc9050 3 года назад +1

      @ bende hataydan başvuru yaptım bize de adana dsi bakıyor iki aydır bir gelişme yok demekki işleri yürüten mühendis çok önemli.

  • @tosun4243
    @tosun4243 3 года назад

    Abim keşke araştırsAydınız biraz sanki sizinki çook pahalı olmuş

    •  3 года назад

      Selamlar Emre, fiyatlar bu bölgede maalesef böyle.

  • @suleymanyalman8077
    @suleymanyalman8077 3 года назад

    10 dakikada anlatabilirdiniz

  • @leventhacoglu3539
    @leventhacoglu3539 3 года назад

    510 m2 tapulu arsamda sondaj yaptırabilir miyim, m2 sınırlaması var mı acaba?

    •  3 года назад +1

      Selamlar, gerekli izinler alındığı takdirde yapılabilir.

    • @pasafirarda134
      @pasafirarda134 3 года назад

      Benim araştırdığım kadarıyla 10 metreye kadar olan sondajlarda ruhsat gerekmiyor diye biliyorum

  • @kenansaka4420
    @kenansaka4420 2 года назад

    Hocam ben ruhsatlı sondaj vurdum... Suyu bulduk ancak çıkarmam için elektriğe ihtiyacım var.. Onun için TEDAş bu uğurda sıkıntı çıkarır mı..

    •  2 года назад

      Selamlar, suyu kullanabilmek için kullanma ruhsatına başvurmanız gerekiyor. Kullanma ruhsatını aldıktan sonra Tarım il ya da ilçe müdürlüklerinden elektrik aboneliği için bir evrak alacaksınız. O evrak ile tarımsal sulama için elektrik aboneliğinizi olabilirsiniz.

    • @kenansaka4420
      @kenansaka4420 2 года назад

      @ teşekkür ederim...suyun tahlili i verdim DSİ ye sonrasında diğer dediğiniz için basvururum o zaman...

    •  2 года назад

      @@kenansaka4420 rica ederiz. Suyunuz bereketli olsun. İşiniz gücünüz rast gitsin 😊

    • @kenansaka4420
      @kenansaka4420 2 года назад

      @ teşekkürler.... Eksik olmayın :))

  • @turangunay3769
    @turangunay3769 2 года назад

    Kazıklamış firma maalesef bunu söylemem lazım

  • @sebahattintopcu1920
    @sebahattintopcu1920 2 года назад

    Çubukçuya veya çıkıkçıya gidilmiş...

  • @alidok4280
    @alidok4280 2 года назад

    Jeofizik mühendisine bile ne kadar güvenebiliriz o bile sıkıntı ben getirdim keşke getirmeseydim boşuna masraf

    •  2 года назад

      Selamlar Ali Bey, her disiplinde olduğu gibi bu iştede uzmanlık önemli. Su konusunda uzman kişiler tercih edilmelidir.

  • @erdalerdal9038
    @erdalerdal9038 3 года назад

    Arkadaş bu borular nasıl bir boru yahu deldirme kadar boru parası çok fazla

    •  3 года назад

      Selamlar Erdal Bey, bölgemizde fiyatlar maalesef böyle 😔

    • @nurettindogan1329
      @nurettindogan1329 3 года назад

      @ hocam vallahi çok çok çok fazla alınmış yani sizin vurduğunuz dönem Diyarbakır da 18tlye kılıfın metresini aldık.

    • @nurettindogan1329
      @nurettindogan1329 3 года назад

      @ 50m sondaj herşey dahil kablosundan pompasına kadar 3 inç geniş ağızlı pompa kullandık 10 bin tl bile tutmadı yanlış hatırlamıyorsam 7-8 tuttu ama yaklaşık 1 ay önce bizim komşu 62m vurdu çatlağa denk geldiği için su gitti maliyeti 16bin her şey dahil. Tabii onun çok uzun elektrik kablusu ve pahalı pompa almasından maliyeti biraz yüksek oldu. Yanılmıyorsam sadece 3bin kablo parası verdi.

  • @aliylmaz2142
    @aliylmaz2142 3 года назад

    59 bin liraya kaç milyar ton su alirdinz 😀

    •  3 года назад

      Böyle de bakılabilir 😁

  • @ronahi3879
    @ronahi3879 3 года назад

    Çok iyi❤️

    • @davuttopuz3746
      @davuttopuz3746 3 года назад +1

      Said sondaj merhaba.
      Bize sondajci lazım
      5 veya 6 kuyu açılacak
      Yardimci olabilirmisiniz?

  • @yunussenturk1705
    @yunussenturk1705 3 года назад

    Bende düşüñüyorum üç çomakcı baktırdim iki defa etüt yaptırdım hepsi farklı noktaları gösterdi kafam iyice karıstı daha başlamaďım ama vaz geçmeyi düsünüyorum

    •  3 года назад +1

      Selamlar, mevcut arazinizde farklı noktalarda su mevcut olabilir. Bu konuda tecrübeli bir mühendis size hangi noktada daha fazla su olduğunu söyleyecek ve sizi o noktaya yönlendirecektir.

  • @turkturkic7015
    @turkturkic7015 3 года назад +1

    Cubukcu da bilimseldir. Daha etkili bir Yol. Onun bilimi nasil oldugunu insanlar bilmese o Bilim disi mi oluyor

    •  3 года назад

      Bir uygulamaya bilim diyebilmek için belirli bir yönteme sahip olması, her zaman geçerlik ve kesinlik taşıması gerekir. Bir sahada jeofizik etütler ile ölçüm yapıldığında kaç ölçüm yaparsanız yapın aynı sonuca ulaşırsınız. Çubukçu ile çözüme gitmeye çalıştığınızda ise her bir çubukçu size farklı noktaları gösterecektir. Bu yönteme bilim denir mi? siz yanıtlayın.

    • @osmanahiskali1834
      @osmanahiskali1834 3 года назад

      @ Merhabalar,
      Çubuk yöntemleri de bir bilimdir. Her çubuk tutan bu bilimi uygulamada yeterli bilgiye sahip değildir. Pratisyen doktor bir kalp, akciğer vb hastalıkları uzmanı olarak tamamen çözemez. Uzmanlık bilgiye sahip olunması gerekiyor. Bir jeofizik mühendisi olarak da bunu ben söylüyorum. Yeraltı kırıklarında bulunan su damarlarının tespitinde pratik bir yoldur. Jeofizik yöntemleri kullanarak bu suları bulmamız bir hayli zaman ve emek gerektiren bir çalışma ile yapılabiliyor.
      Bu konu ile ilgili prof.dr. Şükrü Ersoy beyin mesleki hayatın da yaşadığı sorunları öğrenmenizi tavsiye ederim..
      Selam ve Muhabbetlerimle..
      Ali Osman Verilmiş
      Jeofizik Mühendisi

  • @vahapakn9047
    @vahapakn9047 3 года назад

    Hiçbir su sondajcısının yedek takımı olmaz. Kasada gördüğünüz takım kadardır.

  • @umittutak6492
    @umittutak6492 3 года назад

    Şuan yasal olarak sondaj yapmak yasak

    •  3 года назад

      Merhaba Ümit Bey, neye dayanarak söylüyorsunuz?

  • @mehmetkaplan2400
    @mehmetkaplan2400 3 года назад

    Aga baya kazıklamışlar sizi kusura bakma

    •  3 года назад +1

      Selamlar, daha uygun fiyatlar ile bölgeye hakim bize yardımcı olabilecek bir firma var ise numarasını paylaşmanızı rica ederiz. Sondaj yaptıracak bir kaç yakınımız var. En azından onlar kazıklanmamış olurlar 👍🏻

  • @abdurahmanunal8270
    @abdurahmanunal8270 3 года назад

    İllegal değil mi?

    •  3 года назад

      Sondajımızı ruhsat aldıktan sonra yaptırdık.