Eğer İstanbul Üniversitesi - Hukuk Fakültesi ile alakalı sorularınız varsa yorumlar aracılığıyla Deniz'e sorularınızı sorabilirsiniz! Ayrıca YKS - TYT ve AYT Puan hesaplamak için geliştirdiğimiz sistemi kullanabilirsiniz! ❤️ bit.ly/2Udrkxw
İuhf, Türkiye nin en zor ve en kaliteli hukuk fakültesidir. Hukuk,kesinlikle Analitik düşünce gerektirir. Sınavlarda hep case(olay) sorulur. İstersen tüm kitapları ezberle ancak sorulan olaylara okuduklarini ve ilgili kanunları nasıl uygulayacağını analitik dusuncenle cozumlemez isen istersen ezberlediklerini on sayfa yaz iuhf den 0 alırsın.
Hocam öncelikle genel bi sınıflandırma yapmak hukuk eğitimi açısından ne kadar doğru olur? Kürsüden kürsüye değişeceği kanaatindeyim. Mesela anayasa kürsüsünde yıllardır ömer anayurt kemal gözler gibi isimler öne çıkıyor. Ceza kürsüsünde ise adem sözüer ve ahmet gökcenli marmara hukukun rakibi yok gibi gözüküyor.
İuhf öğretisi, bazı olayı dogrudan etkileyecek kararlarda doktrin ve hatta Yargıtay kararlarından farklilik gösterebilir.Bu nedenle İuhf de doktrin ve Yargıtay kararlarını da çok olaylarda bilmek durumunda olmanız ve bunlara ilaveten kendinize göre de yorum yapmaniz istenecektir.
Ayrıca İuhf de verilen tüm hukuk derslerin hepsinin pratik yani olay çözüm dersleri vardır. Sınavlarda hep olay sorulur ve öğrencilerden hakim olarak olaylarla ilgili çözümü ve bir karara ulaşması istenir. Özetle İuhf de avukatlık ogretilmez,hakim olarak verilen tüm hukuk dallari ile ilgili çözüm ve hakim olarak hukuksal karari istenir. İuhf doğrudan hakim yetistirir. Ancak bunun için hakimlik sınavını da kazanmasi gerekir.Mezun eğer Avukatlık yapacaksa bununla ilgili tüm hususları avukatlık stajın da yani baro ve adliye de öğrenir.
Ben ise tam tersini duymustum iuhf avukatlik icin yetistirir ankara hukuk hakimlik icin yetistirir diye siz bunlari nereden biliyorsunuz ben tercih yapacagim bilmedigimden merak ettim yanlis mi biliyorum diye
Gerçekten zor bölüm heveslenenler bunu göz önüne almalı. Tabii ki ilgi var ise zorluklar göze gelmez ama zor bir bölüm, öyle kolay falan deyip geçmek doğru değil. Derslere önem vermez de son zamanlarda notlarla çalışıp sınavları geçseniz bile pek bir şey öğrenememiş olursunuz.
Bir fen lisesinde 10. sınıfa giden dersleri oldukça iyi bir öğrenciyim, ortaokuldan beri hedefim ve okumak istediğim olan bölüm hukuk fakat ailem tıp kazanmamı istiyor ve bunu yapabilecek kapasitem olduğunu söylüyorlar bu yüzden çok fazla kafam karışıyor ve acaba tıp için çalışmaya devam etsem mi diyorum. 8. sınıfta lgs den sonra iyi bir anadolu lisesine gidebilecek olmama rağmen ailem sırf aklım karışmasın diye tercih listemi benden izinsiz değiştirip istediğim anadolu lisesini yazmamışlardı, ve şu an gittiğim lisede tm bölümü açılması imkansız, kendim çalışmam gerekecek bu beni zorlar diye düşünüp sıkıntıya girmeyeyim diye uzun süre ailemin başının etini yedim ve bir anadolu lisesine gitmem gerekecek dedim ailem dayanamadı ve kabul etti ama sıkıntı şu ki tercihimden sildikleri okula servisle gidersem günde 3 veya 4 araba değiştirip bayağı vakit kaybı yapacağım yurtta kalırsamda okul yaşadığım ilçeyede ve il merkezinede uzak olduğundan ilerde alacağım dershane, yabancı dil , özel dersler sıkıntılı olacak ve birde arkadaş sıkıntısı çekeceğim ve bence bu yurtta kalırsam beni çok fazla etkiler diye düşünüyorum. Bir diğer ihtimalde yaşadığım ilçedeki bir anadolu lisesine gitmek orada ortaokuldaki en yakın arkadaşlarım ve onun dışında bir çok tanıdığım var ve kolay adapte olabilirim ama onada ailem o kadar puan yapıp buraya gelmek mantıksız diye tepki verirler diye korkuyorum. Sizce hayallerim için ne yapmalıyım ? Lütfen fikrinizi söyleyin.
Sırf ailen istedi diye tıp okumak zorunda değilsin bence ilerde tıp seçtiğinde bu işten zevkte almayacaksın puanın yüksek olabilir ama sonuçta istediğin mesleği yapamayacaksın bence hayalinin peşinden git ve hukuk oku ben hukuk okumak istiyorum ama ingilizce bölümüde var kararsızım hukuk bölümününe puanım yetermi ama senin yetiyo ve sen başaracaksın asla vazgeçme başarılar🦋
Türkiye'de ilk hukuk Galatasaray mektebi içinde açılıyor. Ancak daha sonra 1880 yılında şu anda bulunduğu yere taşınarak İstanbul hukuk olarak eğitime devam ediliyor. Ankara hukuku ise Atatürk'ün daveti üzerine İstanbul hukuktan gelen hocalar kuruyor.
bir sey sormak istiyorum lütfen lütfen cevaplayın şimdi hukuk okumak istiyorum ben (ALLAHIMIN izniyle) ayt den ne çözmeliyim ayt sosyal 1 ve sosyal 2 farklı mı konuları eğer aynı ise neden ayrılmış birde mat 2 nedir acıklarmısınız
Tekirdağ ili çorlu ilçesinde yaşadığımda yıl 2001-2002 yillariydi çorluda birtat lokantasinda Tekirdağ köftesi yemeye giderdim Çorlu'da fabrika çok ....spor malzemeleri üreten bir fabrikanın müdürüyle lokantada tanıştım....müdür İstanbul hukuk fakultesini .seksenli yıllarda bitirmiş....İstanbul Fatih'te on yıl avukatlık yapmış sonra İstanbul barosuna kaydı devam ederken Çorlu'da fabrika müdürü olmuş...ona sordum İstanbul hukuk nasıl diye....o da bana öğrenci İstanbul hukuk fak.kazanir birinci sınıfa gelir ben adalet bakanı olacağım der ikinci sınıfta Yargıtay Cumhuriyet başsavcısı olacağım der üçüncü sınıfta hakim savcı olacağım der fakülte uzadıkça dördüncü sınıfa gelir bu fakülteyi bitirebilseydim gidip avukatlık stajina baslasaydim der gider İstanbul'da avukatlık stajı yapar gider bir avukatlık bürosunda işçi avukat olur demişti .....ben on yıl avukatlık yaptım dedi fakültede okudugumuzla uygulama birbirini tutmuyor onun için fabrikada müdür oldum demişti....hepinize fakültede başarılar....
Burdan benim de genç arkadaşlara bir tavsiyem olsun; kesinlikle ikinci öğretimi tercih edin. En azından okulun iki senesi sabahın 9'unda derse gitmek ve bütün sınavlara sabahın köründe girmek zorunda kalmazsınız. En kötü son sene ya da üçte örgüne atarsınız kendinizi.
Çetin Erten İstanbul Üniversitesi'nde ikinci öğretim dersleri 17.00'da başlıyor. Bir yandan çalışmak istediğinde saatlerini ayarlamakta yaşayacağın sorun dışında benim aklıma gelen bir dezavantaj yok açıkçası. İkinci öğretim olmadığım için çok da bir şey diyemem bu konuda.
Çetin Erten ben 2.öğretim öğrencisi olarak cevaplayayım, hiçbir dezavantajı yok. Örgünlerle aynı kalitede eğitim alıyoruz. Okulun imkanlarından aynı şekilde istifade ediyoruz. Nihayetinde de aynı diplomayı alıyoruz. Zaten yoklama olmadığı için isteyen sabah dersine giriyor, isteyen de akşam. Dezavantaj değil ama belki şöyle bir küçük kırıcı yanı olabilir: Okul bahçesinde biriyle tanıştığınızda tek misin çift misin diye sorar. 2.öğretimler unutulur bazen öğrenciler tarafından. Ama hocalar için geçerli değil bu durum tabii. Bu şekilde :)
@@ladyleandre4364 bir yerde okumuştum, diploma aynı ancak bir büroda staj'a başlarken transkript isteniyor ve ikinci öğretim olduğun üstünde yazıyor ve bu yüzden sıkıntı çekiyorsunuz diye.Doğruluğu nedir?
selcan kaya Çok zor. Ancak gerçekten isteyerek girersen okuması bir o kadar da keyifli ve sana herhangi bir bölümün katabileceğinden çok daha fazla şey katar.
İsteğe bağlı hazırlık eğitimi veriliyor. Onun dışında seçmeli İngilizce dersler haricinde fakültenin eğitim dili Türkçe. Okulun dışına geçen sene çevre düzenlemesi çalışmalarına başladılar ancak hala bitmedi. Ama ana kapıdan girdikten sonra muhteşem bir havası var, gerek ön bahçenin gerekse arka bahçelerin
@@arsivden1700 Saçmalık mı? Evet çoğu şey isteğimizle olmuyor bazı şeyler zordur ama sadece zordur.Çaba,gayret,hırs bunlar o zora erişmenin anahtarları.İnsanlar otuz binlere girip tekrardan mezuna kalıyorlar hayır ben daha iyi yapacağım diye,gayretle zor basarilmiyorsa yapanlar nasil yapıyor?
İstanbul 2.öğretimin örgün öğretimden hiçbirr farkı yok. Sadece ders saatlerimiz farklı. Onun dışında ders veren hocalar olsun, verilen eğitim olsun, alınan diploma olsun örgünle iönün hiçbir farkı yok. Gönül rahatlığıyla iühf ikinci öğretim tercih edebilirsin. Ayrıca yoklama alınmadığı için hocaları aynı olan derslere örgünlerle girebilirsin. Kimse sana ikinci öğretim misin falan diye sormuyor. O sebeple en iyisine girebilme imkanın varken Marmara’yı yazma bence. Yani Marmara’yı kötülemiyorum ama iühf’ye gitme şansın varken de gidilmez
Şerife Bilgiç ben İstanbul Hukuk 1.sınıf 2.öğretim öğrencisiyim. İkinci öğretim demek kalitesiz eğitim falan anlamına gelmiyor. Öyle bir düşüncen olmasın. Sadece ve sadece ders saatlerimiz farklı. Birinci öğretimde 1. ve 3. sınıfların dersleri saat 13-17 arası, 2. ve 4. sınıfların dersleri saat 9-12 arası oluyor. İkinci öğretimlerin dersleri ise 4 yıl boyunca saat 17-21 arası oluyor. Onun dışında 2.öğretimler her sene 1200 tl civarında harç ücreti yatırıyor. Tek farkları bunlar. Ayrıca 1.sınıfta ortalaman yeterli olursa 2.sınıfta birinci öğretime geçme hakkı tanınıyor. Ama geçmezsen de gerçekten dersi veren hocalar ve verilen eğitimin kalitesi aynı. Hoca sabah dersi nasıl anlatıyorsa akşam da aynı şekilde anlatıyor. Mezun olunca birinci ve ikinci öğretimler aynı diplomayı alıyor. Diplomada yazmıyor yani ikinci öğretim diye. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin
@@ladyleandre4364 Merhaba! 28 yaşında ve matematiksel altyapısı olmayan biri olarak İÜHF hayali kuruyorum. Çalışsam başarabilir miyim ya da bu yaştan sonra olabilir mi Sizce?
@@mustafayildiz7497 Mustafa bey Merhaba! 28 yaşındayım ve adam gibi üniversite ve İÜHF de öğrenim görmek gibi hayalim var. Matematik yeteneğim yok ama çalışır ögrenirsem ve 28 yaşından sonra bu olur mu? Sizin yorumunuzu merak ettim.
Yalan dolan yanlış bir yaklaşım,, Savunma da yargının 3 ayağından biri. Avukata özel hukuk davalarında hmk(hukuk mahkemeleri usulü) ceza davalarında ise CMK(ceza mahkemeleri kanunu) çerçevesinde savunma yapacaktır. Savunmasını da eldeki belgeler ve deliller çerçevesinde yapacaktır. Çünkü karar mercii olan hakimler kararlarini delil, belgeler ve ceza davalarında savcıların hazırlamış olduğu iddianameyi de dikkate alarak karar vereceklerdir. Yani mahkemekerde avukatların yalana dolana baş vurması çok mümkün değildir. Özel hukuk davalarında kanun hükümlerinin bazıları daha geniş yorum imkanı verebilir. Ayrıca Ceza davalarinda da iyi bir ceza avukatı muvekkilinin daha az ceza alması için kast ve taksirin çok net belli olmadığı durumlarda olağan kastı bilinçli taksir veya duruma göre taksir e çevirmeyi başararak daha az ceza almasını sağlamasıdır. Anlatılanları özetlersek avukat,yalan dolan yapamaz ancak savunma hakkını kullanırken boşluklardan yararlanmak isteyebilir
Eğer İstanbul Üniversitesi - Hukuk Fakültesi ile alakalı sorularınız varsa yorumlar aracılığıyla Deniz'e sorularınızı sorabilirsiniz!
Ayrıca YKS - TYT ve AYT Puan hesaplamak için geliştirdiğimiz sistemi kullanabilirsiniz! ❤️
bit.ly/2Udrkxw
Hangi Üniversite Hangi Bölüm Marmara 1.öğretim Hukuk mu, İstanbul İÖ Hukuk mu?
kız maşallah ne kadar güzel
dikkatini ilk bu mu çekti ? sjssjsdh
RUclips kanalı var Deniz Esensu
@@semanurkahraman4830 biliyorum
Hzxhxhxhsusuxusuzysu
deniz aşırı tatlı, sohbeti çokkk keyifli bayıldım
Hem güzel hem başarılı hem zeki :)
Allah yolunu açık etsin. Ben binanızı kendi ellerimle yaparım.
İuhf, Türkiye nin en zor ve en kaliteli hukuk fakültesidir. Hukuk,kesinlikle Analitik düşünce gerektirir. Sınavlarda hep case(olay) sorulur. İstersen tüm kitapları ezberle ancak sorulan olaylara okuduklarini ve ilgili kanunları nasıl uygulayacağını analitik dusuncenle cozumlemez isen istersen ezberlediklerini on sayfa yaz iuhf den 0 alırsın.
Bu istanbul üniversitesine özgü değil ki
@@muhammedberatkuvvetlisk6980 diğerini görmeden kendini yücelten cahil fazla takmamak gerekiyor
Hocam öncelikle genel bi sınıflandırma yapmak hukuk eğitimi açısından ne kadar doğru olur? Kürsüden kürsüye değişeceği kanaatindeyim. Mesela anayasa kürsüsünde yıllardır ömer anayurt kemal gözler gibi isimler öne çıkıyor. Ceza kürsüsünde ise adem sözüer ve ahmet gökcenli marmara hukukun rakibi yok gibi gözüküyor.
Seni normalde de takip ediyorum
İuhf öğretisi, bazı olayı dogrudan etkileyecek kararlarda doktrin ve hatta Yargıtay kararlarından farklilik gösterebilir.Bu nedenle İuhf de doktrin ve Yargıtay kararlarını da çok olaylarda bilmek durumunda olmanız ve bunlara ilaveten kendinize göre de yorum yapmaniz istenecektir.
Boğaziçi
Ege
Ankara
İstanbul üniveristeleri psikoloji bekliyorums 💕💕
Ayrıca İuhf de verilen tüm hukuk derslerin hepsinin pratik yani olay çözüm dersleri vardır. Sınavlarda hep olay sorulur ve öğrencilerden hakim olarak olaylarla ilgili çözümü ve bir karara ulaşması istenir. Özetle İuhf de avukatlık ogretilmez,hakim olarak verilen tüm hukuk dallari ile ilgili çözüm ve hakim olarak hukuksal karari istenir. İuhf doğrudan hakim yetistirir. Ancak bunun için hakimlik sınavını da kazanmasi gerekir.Mezun eğer Avukatlık yapacaksa bununla ilgili tüm hususları avukatlık stajın da yani baro ve adliye de öğrenir.
Ben ise tam tersini duymustum iuhf avukatlik icin yetistirir ankara hukuk hakimlik icin yetistirir diye siz bunlari nereden biliyorsunuz ben tercih yapacagim bilmedigimden merak ettim yanlis mi biliyorum diye
turk-alman hukuk gelsin lutfennn
ciddi bir Almanca çalışman gerekecek
Leyla lydia tuğutlu
Aybuke Pusat a daha cok benziyor
Ben cok benzettim leyla lydia tuğutluya ya bilmiyorum mimikleri falan bile aynı
Ahahjshahahshsh :))
leyladan cok daha güzel
@@denizesensu aaa burdamiydnz hemen kanaliniza geliyorum saygılar
Yine çok güzelsin denoo
2021 yks İühf 💪🏻 ❤️
Tutturdun mu knk
Hayalimdeki üniversite
Gerçekten zor bölüm heveslenenler bunu göz önüne almalı. Tabii ki ilgi var ise zorluklar göze gelmez ama zor bir bölüm, öyle kolay falan deyip geçmek doğru değil. Derslere önem vermez de son zamanlarda notlarla çalışıp sınavları geçseniz bile pek bir şey öğrenememiş olursunuz.
Sınıf öğretmenliği videosu da çok yararlı olabilirr :)))
Deniz aşktır aşkkk😍
Bir fen lisesinde 10. sınıfa giden dersleri oldukça iyi bir öğrenciyim, ortaokuldan beri hedefim ve okumak istediğim olan bölüm hukuk fakat ailem tıp kazanmamı istiyor ve bunu yapabilecek kapasitem olduğunu söylüyorlar bu yüzden çok fazla kafam karışıyor ve acaba tıp için çalışmaya devam etsem mi diyorum.
8. sınıfta lgs den sonra iyi bir anadolu lisesine gidebilecek olmama rağmen ailem sırf aklım karışmasın diye tercih listemi benden izinsiz değiştirip istediğim anadolu lisesini yazmamışlardı, ve şu an gittiğim lisede tm bölümü açılması imkansız, kendim çalışmam gerekecek bu beni zorlar diye düşünüp sıkıntıya girmeyeyim diye uzun süre ailemin başının etini yedim ve bir anadolu lisesine gitmem gerekecek dedim ailem dayanamadı ve kabul etti ama sıkıntı şu ki tercihimden sildikleri okula servisle gidersem günde 3 veya 4 araba değiştirip bayağı vakit kaybı yapacağım yurtta kalırsamda okul yaşadığım ilçeyede ve il merkezinede uzak olduğundan ilerde alacağım dershane, yabancı dil , özel dersler sıkıntılı olacak ve birde arkadaş sıkıntısı çekeceğim ve bence bu yurtta kalırsam beni çok fazla etkiler diye düşünüyorum.
Bir diğer ihtimalde yaşadığım ilçedeki bir anadolu lisesine gitmek orada ortaokuldaki en yakın arkadaşlarım ve onun dışında bir çok tanıdığım var ve kolay adapte olabilirim ama onada ailem o kadar puan yapıp buraya gelmek mantıksız diye tepki verirler diye korkuyorum.
Sizce hayallerim için ne yapmalıyım ? Lütfen fikrinizi söyleyin.
hukuk istiyorsan kesinlikle oku ilerde her gün yapacağın işi sen karar vermelisin ailen değil. ne gerekiyorsa yap
Sırf ailen istedi diye tıp okumak zorunda değilsin bence ilerde tıp seçtiğinde bu işten zevkte almayacaksın puanın yüksek olabilir ama sonuçta istediğin mesleği yapamayacaksın bence hayalinin peşinden git ve hukuk oku ben hukuk okumak istiyorum ama ingilizce bölümüde var kararsızım hukuk bölümününe puanım yetermi ama senin yetiyo ve sen başaracaksın asla vazgeçme başarılar🦋
İlk hukuk eğitimi veren yeri yanlış söyledi. Benim bildiğim Ankara Hukuk Mektebi İstanbul üniversitesi değil.
1874 Mektep-i hukuk Darülfünun'da farklı görüşler var ancak Cumhuriyet tarihinde Ankara Hukuk
Hayır doğru. Ankara Hukuk 1925'te açılıyor, İstanbul Hukuksa 1874'te Osmanlı Devleti zamanında açılmış.
Türkiye'de ilk hukuk Galatasaray mektebi içinde açılıyor. Ancak daha sonra 1880 yılında şu anda bulunduğu yere taşınarak İstanbul hukuk olarak eğitime devam ediliyor. Ankara hukuku ise Atatürk'ün daveti üzerine İstanbul hukuktan gelen hocalar kuruyor.
Merhabalar bu sene 57 bindeyim hukuk gelir mi,normal üniversitede hukuk okunur mu
Faydalı bir video olmuş
BÖTE bölümünü bekliyoruz
Mezun olmus arkadaslara da meslek hakkinda sorun iş bulmuş olan degil ama yeni mezun olsun is bulma zorluklarını da anlatsın
Ilkkkkk
bir sey sormak istiyorum lütfen lütfen cevaplayın şimdi hukuk okumak istiyorum ben (ALLAHIMIN izniyle) ayt den ne çözmeliyim ayt sosyal 1 ve sosyal 2 farklı mı konuları eğer aynı ise neden ayrılmış birde mat 2 nedir acıklarmısınız
Yeminle bana da aynısını diyor sen bu dilinle bizi bezdirdin diyor sen hukuk oku DİYOR
İstanbul Üniversitesinin siyasal bilimler ile ilgili videosu paylaşır mısınız?
Aslında Boğaziçi psikoloji istiyormuş olmayınca hukuk yazmış neden bu videoda söylemiyor ki
Aklında varmış sadece öyle hedefi değilmiş.Sıkı takipçisiyim biliyorum oradan
oha bende pisikoloji istiyodum boğaziçinde..
Waw deniz abla burda
Ben bir şeyi merak ediyorum. Hukukta mavi diploma geçerli mi?
16:37 karine hukukçu olduğumu belli etmemeliyim hukukçu olduğumu belli etmemeliyim
Ahahhhhhhahaah off evet
Diğer videoda da psikoloji istiyorum en başta diyordu hiç tutmuyor dedik lerin
Psikoloji istemiyordu sadece aklında vardı.Deniz ablanın sıkı takipçisiyim oradan biliyorum🙄
Sizce Ankara Hukuk mu Istanbul Hukuk mu???
Ankara hukuk bence
Ankara Hukuk
Ankara hukuk
kişiliği gibi kendisi de güzel
Tekirdağ ili çorlu ilçesinde yaşadığımda yıl 2001-2002 yillariydi çorluda birtat lokantasinda Tekirdağ köftesi yemeye giderdim Çorlu'da fabrika çok ....spor malzemeleri üreten bir fabrikanın müdürüyle lokantada tanıştım....müdür İstanbul hukuk fakultesini .seksenli yıllarda bitirmiş....İstanbul Fatih'te on yıl avukatlık yapmış sonra İstanbul barosuna kaydı devam ederken Çorlu'da fabrika müdürü olmuş...ona sordum İstanbul hukuk nasıl diye....o da bana öğrenci İstanbul hukuk fak.kazanir birinci sınıfa gelir ben adalet bakanı olacağım der ikinci sınıfta Yargıtay Cumhuriyet başsavcısı olacağım der üçüncü sınıfta hakim savcı olacağım der fakülte uzadıkça dördüncü sınıfa gelir bu fakülteyi bitirebilseydim gidip avukatlık stajina baslasaydim der gider İstanbul'da avukatlık stajı yapar gider bir avukatlık bürosunda işçi avukat olur demişti .....ben on yıl avukatlık yaptım dedi fakültede okudugumuzla uygulama birbirini tutmuyor onun için fabrikada müdür oldum demişti....hepinize fakültede başarılar....
Slm
İşci avukat olucaksak hukuk tercih etmekten vazgeçiyorum .
lütfen coğrafya bölümü gelsin
hukukta ingilizce neden önemli
hayellerim
Adalet Sağlayıcısı Deniz sbjksmdndlnd
Leyla Leydia Tuğutlu+Aybüke Pusat
Kaç puan çektiniz acaba
Sizce 70 tyt 50 ayt ile hukuk gelir miii
Evet
gelir
15-20 bin civarı gelir
@@aysedere8074 bu yıl belli olmaz bence sıralama
@@icarusfallss öyle gelirse baya iyi olur
Hukuk dışında bölüm okumammmmm
Kazandin mi
Burdan benim de genç arkadaşlara bir tavsiyem olsun; kesinlikle ikinci öğretimi tercih edin. En azından okulun iki senesi sabahın 9'unda derse gitmek ve bütün sınavlara sabahın köründe girmek zorunda kalmazsınız. En kötü son sene ya da üçte örgüne atarsınız kendinizi.
dezavantajları neler ?
Çetin Erten İstanbul Üniversitesi'nde ikinci öğretim dersleri 17.00'da başlıyor. Bir yandan çalışmak istediğinde saatlerini ayarlamakta yaşayacağın sorun dışında benim aklıma gelen bir dezavantaj yok açıkçası. İkinci öğretim olmadığım için çok da bir şey diyemem bu konuda.
Çetin Erten ben 2.öğretim öğrencisi olarak cevaplayayım, hiçbir dezavantajı yok. Örgünlerle aynı kalitede eğitim alıyoruz. Okulun imkanlarından aynı şekilde istifade ediyoruz. Nihayetinde de aynı diplomayı alıyoruz. Zaten yoklama olmadığı için isteyen sabah dersine giriyor, isteyen de akşam. Dezavantaj değil ama belki şöyle bir küçük kırıcı yanı olabilir: Okul bahçesinde biriyle tanıştığınızda tek misin çift misin diye sorar. 2.öğretimler unutulur bazen öğrenciler tarafından. Ama hocalar için geçerli değil bu durum tabii. Bu şekilde :)
ayy bende hukuk istiyorum ama mat netlerim artmıyor tyt 60 ayt 30 yapıyorum sinava kadar tyt90 ayt 60 çıkarmam lazım bu 4 ayda sence olurmu:(
@@ladyleandre4364 bir yerde okumuştum, diploma aynı ancak bir büroda staj'a başlarken transkript isteniyor ve ikinci öğretim olduğun üstünde yazıyor ve bu yüzden sıkıntı çekiyorsunuz diye.Doğruluğu nedir?
tyt ; 80 ayt ;60 geliyor obp 95 ilk 5k ya girermiyim eayim
3K bile olur 👍🏻
7o tyt 5o ayt ile gelir mi
@@fatmadundar9709 gelir
@@br0les828 bazen gelmez gibi geliyor
Ben tyt:79 ayt:64 obp 80 sıralamam 3537 Bundan kötü yapmazsın gayet iyi
Benim abimde ankara hukuk tan mezun oldu
Slm şimdi avukat falan mı abiniz ?
Ben de hukuk tercih etmeyi düşünüyorumda ondan sordum.
@@busrakzlay218 abim savcı oldu yengem de hakim
@@busrakzlay218 ama abim yeni mezunlardan değil 10 sene falan oldu üni den mezun olali
@@cansucaglaozturk5332 maşallah keşke ben de olsam Allah bilir.
90 tyt 57 ayt obp 94 istanbul hukuk gelir mi ki ?
Geldi mi
@@jamespea7520 maalesef
Sıralaman kaçtı?
@@kerem5532 7902
merhaba bisey sormak istiyorum bende hukuk istiyorum vee marmara hukuk falan 4 ayimiz kaldi tyt60 ayt 30 yapıyorum hedefim tyt90 ayt 60 sence yapabilirmiyim netlerim nasıl artar
Bana hep hukuk çok zor diyorlar sizin fikriniz ne
selcan kaya Çok zor. Ancak gerçekten isteyerek girersen okuması bir o kadar da keyifli ve sana herhangi bir bölümün katabileceğinden çok daha fazla şey katar.
Yabancı dili var mı? Ayrıca okulun çevre düzenlemesi bence çok güzel değil.Umarım iyileştirme yapılır.
İsteğe bağlı hazırlık eğitimi veriliyor. Onun dışında seçmeli İngilizce dersler haricinde fakültenin eğitim dili Türkçe. Okulun dışına geçen sene çevre düzenlemesi çalışmalarına başladılar ancak hala bitmedi. Ama ana kapıdan girdikten sonra muhteşem bir havası var, gerek ön bahçenin gerekse arka bahçelerin
@@ladyleandre4364 ya ben soruyu yanlış sormuşum kızın yabancı dili var mı anlamında sordum.Yoksa ben de orada okuyorum.
ARŞİVDEN 😂👍🏻👍🏻
@Şebnem Öyle kolay öğrenilmiyor.Ayrica bu isteyen her şeyi öğrenir veya yapar saçmalığından da vazcegin.Bazi şeyler sadece bizim istememizle olmuyor.
@@arsivden1700 Saçmalık mı? Evet çoğu şey isteğimizle olmuyor bazı şeyler zordur ama sadece zordur.Çaba,gayret,hırs bunlar o zora erişmenin anahtarları.İnsanlar otuz binlere girip tekrardan mezuna kalıyorlar hayır ben daha iyi yapacağım diye,gayretle zor basarilmiyorsa yapanlar nasil yapıyor?
Benim evlenme teklifimi sormayı unutmuşsunuz, yorumları okuyorsa hanimefendiye buradan tekrar teklifimi dile getirmiş olayım.
Sevgilisi var
seni yaklaşık 5 dakika önce bi supernatural sayfasının yorumlarında gördüm:Dd
20 yaşında ve 3. Sınıf paaah inanmadim
21 yaşında çok normal
Ders geçmek için hocalar illallah ettiriyor mu?
20 yaşında 3.sınıf, 19 yaşında 12 sınıfım :(((
Inslha kazanirim
Marmara 1.öğretim Hukuk mu, İstanbul İÖ Hukuk mu?
İstanbul bence hem marmaranın hukuk fakültesi iğrenç
İstanbul 2.öğretimin örgün öğretimden hiçbirr farkı yok. Sadece ders saatlerimiz farklı. Onun dışında ders veren hocalar olsun, verilen eğitim olsun, alınan diploma olsun örgünle iönün hiçbir farkı yok. Gönül rahatlığıyla iühf ikinci öğretim tercih edebilirsin. Ayrıca yoklama alınmadığı için hocaları aynı olan derslere örgünlerle girebilirsin. Kimse sana ikinci öğretim misin falan diye sormuyor. O sebeple en iyisine girebilme imkanın varken Marmara’yı yazma bence. Yani Marmara’yı kötülemiyorum ama iühf’ye gitme şansın varken de gidilmez
Lady Leandre gerçekten ikinci öğretim iyi mi lütfen doğru Bilgi verirseniz çok sevinirim
Şerife Bilgiç ben İstanbul Hukuk 1.sınıf 2.öğretim öğrencisiyim. İkinci öğretim demek kalitesiz eğitim falan anlamına gelmiyor. Öyle bir düşüncen olmasın. Sadece ve sadece ders saatlerimiz farklı. Birinci öğretimde 1. ve 3. sınıfların dersleri saat 13-17 arası, 2. ve 4. sınıfların dersleri saat 9-12 arası oluyor. İkinci öğretimlerin dersleri ise 4 yıl boyunca saat 17-21 arası oluyor. Onun dışında 2.öğretimler her sene 1200 tl civarında harç ücreti yatırıyor. Tek farkları bunlar. Ayrıca 1.sınıfta ortalaman yeterli olursa 2.sınıfta birinci öğretime geçme hakkı tanınıyor. Ama geçmezsen de gerçekten dersi veren hocalar ve verilen eğitimin kalitesi aynı. Hoca sabah dersi nasıl anlatıyorsa akşam da aynı şekilde anlatıyor. Mezun olunca birinci ve ikinci öğretimler aynı diplomayı alıyor. Diplomada yazmıyor yani ikinci öğretim diye. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin
@@ladyleandre4364 Merhaba!
28 yaşında ve matematiksel altyapısı olmayan biri olarak İÜHF hayali kuruyorum.
Çalışsam başarabilir miyim ya da bu yaştan sonra olabilir mi Sizce?
Hukukta dil yok mu?
Abla bende çok konuşuyorum 😂😅
İkinci öğretim okumak kötü bişey mi
Hukuk aof okutulmalı bütün dunyada böyle
Evet katılıyorum. Hatta better call saul baş karakteri saul godman açık öğretim mezunu :(
Zaten devam zorunluluğu yok. Bu şekilde her türlü daha avantajlı
Olmayan adaletin olduğu ülkede hukuk (!) okumak...
Adalet gelsin diye çaba göstermektir
Biz de adaleti sağlamak için hukuk okumak istiyoruz zaten :) tepkisiz kalmaktansa harekete geçip adalet için çabalamak istiyoruz
Deniz Esensu
21 yaşındayım 1. sınıfım iühfde bölümü sevmek çok etkiliyor heralde
Bende 21 yaşındayım ve bu yıl hukuk yazmaayi düşünüyorum hep mezuna kaldım hukuk için yaş olarak çok mu geç kaldık acabaa
@@mustafayildiz7497 Mustafa bey Merhaba! 28 yaşındayım ve adam gibi üniversite ve İÜHF de öğrenim görmek gibi hayalim var. Matematik yeteneğim yok ama çalışır ögrenirsem ve 28 yaşından sonra bu olur mu?
Sizin yorumunuzu merak ettim.
edebiyat boğaziçi
Hukuk iyide, Avukatlık kötü...
Düşünsene hayatını Yalan, dolan üzerinden kazanıyorsun,
Avukat olmam dersen orası ayrı 😉😉😉
Avukatlar yalancí degíldir kardesim sunu söylemekten vazgecin.
Yalan dolan yanlış bir yaklaşım,, Savunma da yargının 3 ayağından biri. Avukata özel hukuk davalarında hmk(hukuk mahkemeleri usulü) ceza davalarında ise CMK(ceza mahkemeleri kanunu) çerçevesinde savunma yapacaktır. Savunmasını da eldeki belgeler ve deliller çerçevesinde yapacaktır. Çünkü karar mercii olan hakimler kararlarini delil, belgeler ve ceza davalarında savcıların hazırlamış olduğu iddianameyi de dikkate alarak karar vereceklerdir. Yani mahkemekerde avukatların yalana dolana baş vurması çok mümkün değildir. Özel hukuk davalarında kanun hükümlerinin bazıları daha geniş yorum imkanı verebilir. Ayrıca Ceza davalarinda da iyi bir ceza avukatı muvekkilinin daha az ceza alması için kast ve taksirin çok net belli olmadığı durumlarda olağan kastı bilinçli taksir veya duruma göre taksir e çevirmeyi başararak daha az ceza almasını sağlamasıdır. Anlatılanları özetlersek avukat,yalan dolan yapamaz ancak savunma hakkını kullanırken boşluklardan yararlanmak isteyebilir
Bi bitmediniz ya bilin de konuşun her şey e konuşmayın.
Yazık kafana
@@simgeuykun4089 kendi gözüme şahit oldum ,ama 27 bin liraya da Mal oldu.