Paradoxurile creierului - Podcast cu prof. Dumitru Bortun

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 15 ноя 2024
  • În volumul „Stăpânul și emisarul său",, Iain McGilchrist prezintă o explorare fascinantă a diferențelor dintre emisfera stânga și cea dreapta a creierului și modul în care aceste diferențe au afectat societatea, istoria și cultura occidentala. McGilchrist pornește de la cele mai noi cercetări în neurostiință și psihologie pentru a dezvălui că diferența este una profundă: emisfera stânga este orientată spre detalii, ordine, rațiune, calcule matematice în timp ce cea dreapta are o mai mare înclinație către experiență, flexibilitate și generozitate.
    Discutăm la podcastul Oameni și Cărți cu domnul Dumitru Borțun (doctor în filosofie şi profesor universitar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA) și Sorin Lucaci (PR Herald) despre cum influențează echilibrul (sau dezechilibrul) dintre emisferele cerebrale viața noastră de zi cu zi și felul în care înțelegem cunoașterea și cultura, dar si despre criza si declinul lumii occidentale.
    📖 „Stăpânul și emisarul său. Creierul divizat și rolul emisferelor în modelarea culturală și evoluția societății occidentale", Iain McGilchrist 👉 bit.ly/40Ryusu

Комментарии • 5

  • @BogdanLiviu7
    @BogdanLiviu7 День назад +4

    Excelent dialog! Mi-ar fi plăcut totuși să se discute mai în profunzime despre carte, pare că d-l Borțun n-a apucat s-o citească, vorbește în mare despre alte subiecte plecând de la carte. E drăguț că l-a menționat pe Moisil, Știință și umanism și a vorbit și despre marele profesor Solomon Marcus, Educația omenescului. Felicitări pentru podcast, o discuție de nivel înalt, net peste ce se discută în România azi. Mulțumesc! ♥️📖

  • @laviniastoian6755
    @laviniastoian6755 День назад +1

    ❤ E programul cel mai bun când pe sticlă e Borțun! Mai rimate nu pot s-o spun!

  • @mariadragomir8729
    @mariadragomir8729 2 дня назад +2

    Mulțumim pentru acest podcast! Este o plăcere deosebită să ascultăm o așa PERSONALITATE! Foarte interesant subiectul, la fel și discuțiile.
    Felicitări!