Günlerdir ilk defa güvenebileceğimiz bilgiler veren bir video hazırlamışsınız. Elinize sağlık. Sizin gibi donanımlı ve bilgili yapı insanlarına çok ihtiyacımız var.
abim ağzına sağlık gerçekten de mükammel anlatmışsın, 5 dk sonra bahsettiğin can alıcı noktadan sonra bu yorumu yaptım , gerçekten de hem örneğin hemde bilgin çok iyi .👋👋💥
Bu son derece yararlı bilgiler için teşekkürler. Bu günlerde medyamızda, yapıların depremlerde yıkılmaması için nelerin yapılması gerektiği işleneceğine fay hatlarına ve deprem tahminlerine ağırlık veriliyor. Bu durum hiçbir şeyin değişmeyeceğini gösteriyor.
Bir Mimar olarak sizi çok takdir ediyorum, çok çok faydalı bir video yayınlamışsınız. Son derece doğru ve uygulanması gereken bilgiler bunlar. Sorun depremde ve kurallarda değil, toplumumuzda. Bu depremler oluyor ve olacak, neden hiçbir zaman ders çıkartıp devletiyle, belediyesiyle, mimar-mühendis ve müteahhitleriyle birlikte bu işi bir türlü çözemiyoruz ? 15 gündür TV lerde çekilen acıları, depreme verilen kurbanları izliyor ve milletçe kahroluyoruz, daha sonra geçen yıllarda neden bu kadar kalın kafalı, kural-tanımaz, balık-hafızalı, rant ve beton düşkünü bir şekilde davranıyoruz ki? Resmi rakamlara göre 42 bin kişi mezarda, henüz bilinmeyen kaç bin kişi moloz altında iken bu soruları toplum olarak kendimize sormalıyız.
100 m2 lik mustakil evler yıkılıyor, 5 katlı binalar yıkılıyor onların yerine 15-20 katlı ince kolonlu, 80 m2 daireli apartmanlar dikiliyor. Buna kentsel dönüşüm denmez Binaları mezara dönüştürme projesidir.. Faylara yakın olan yerler bağ _bostan olmalıdır... Binalar 4 katlı olmalıdır.
Tek kelimeyle harika çok teşekkürler bir vidyoyla turkiyenin durumunu a dan z ye yorumlamissiniz devlet adamları ve vicdansız bireyler yani yapıda çalan yardım edenler bunları bu videoda görseler her şey bir çırpıda düzelir ağzınıza sağlık hepimiz ölümle burun buruna yaşıyoruz sebeb olanları Allaha havale ediyorum
Gerçekten de kentsel dönüşüm bazı yerlerde rantsal dönüşümdür. Bunu birebir yaşamış birisi olarak bunda aç gözlü girişimcilerin, para hırsıyla hareket eden emlakçıların ve müteahhitlerin payı olduğunu söyleyebilirim. Kat maliklerini zor duruma düşürmek, dairelerini satmaya zorlamak için her şey yapılıyor. Bir müteahhidin deyimiyle "kentsel dönüşüm fakirlerin kent merkezlerinden tahliyesi projesidir" (Bkz. Sulukule, Tarlabaşı vb. yerlerde yapılan kentsel dönüşümler). Zemini nispeten daha dayanıklı olduğu söylenen ilçelerde kentsel dönüşüm zemini çürük olduğu söylenen ilçelerden önce yapılıyor, İstanbul'da, Şişli-Avcılar örneğinde olduğu gibi. Çünkü kentsel dönüşüm öncelikle ekonominin dönmesi için yapılıyor depreme hazırlık için değil.
Değerli kardeşim verdiğin bilgiler ve önerilerin benim için çok önemli fakat bu kurallar insanların vicdanına nekadar etki eder inan bilemiyorum.Sıkıntı kurallarda değil " bizde"
Deprem izolatörleri sadece binalarda değil. Müstakil ev ve villalarda da kullanılmalıdır. Bu konu üzerine ifadelerinizi beyan ederseniz. Toplum yararına faydalı bilgi vermiş olursunuz. Ayrıca verdiğiniz bilgiler icin teşekkür ederim.
İlla betonerme bina yapilacaksa radye temel + bina yuksekliginin en az yarisi kadar fore kazik şart olmasi lazim.tuglali ,briketli sistemden vazgecip tünel kalip yöntemine gecilmesi lazim.tünel kalipli binalar daha agir olacagi icin radye temelde buna gore yapilmali.asmolen tavan yasaklanmali.
Betonarme yapılarda deprem perdesi olmazsa olmaz... Taşıyıcı sistem ise olabildiğince sade olmalı ve saplama kirişlerden kaçınılmalıdır... Zemin katı dükkan olan yapıların taşıyıcı sistemlerinin oluşturulmasında üst kattaki dairelerle uyumu gerektiğinden çok zorlanılmakta ve risk alınmaktadır... Kısa kolon davranışının da hayati önem taşıdığını unutmayalım... Zemin katta dükkan olan yapılarda dükkan bölme duvarlarının yığma tuğlalarla örülerek yumuşak kat davranışını bir nebze azaltabiliriz. Kütle merkezi ve rijitlik merkezinin çakıştırılarak depremde yapının burulmasının önüne geçmekte olmazsa olmazlardan. Beton dökülürken betonu güneş ve rüzgardan koruma tedbirleri almalı ve kürünü çok iyi yapmalıyız. Pas payı ve beton segregasyonu da çok önemli... Duvar ve sıva çatlakları insanları psikolojik olarak çok etkilediğinden bu tarz direkt taşıyıcı olmayan elemanların da yapımına çok dikkat etmeliyiz.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Gerçekten inşaat teknolojisi üzerinde hiç program yapılmıyor. Hep jeologlar konuşturuluyor. Deprem gelecek, bunu artık öğrendik!!! *Binamızı kontrol ettirmemiz gerek. Binamızı güçlendirmemiz gerek. Bunu yapacak uzman firmalara ihtiyacımız var.* Ayrıca bunlara güvenebilmeye ihtiyacımız var. Raporlar, yuvarlak laflarla geçiştiriliyor. Yapılmış bir binanın kontrolü oldukça ayrıntılı ve pahalı bir şey... Belediye, bu taleplerle baş edebilecek durumda mı, dağ gibi iş yükü oluştu...
1 çevre ve şehircilik bakanı personel dahil mimar mühendis zemin etüt uzmanlar görev yapmalı turkiye deki mühendislik eğitimi mutlaka değişmeli 2. İnsaat sektöründe çalışan imalat yapan ustalar teknik okul mezunu ve şantiye stajları en az iki yıl olmalı 3. Belediyeler partizan eş dost rantiye alanından çıkarılmalı kpss veya yerel yönetimlere uyumlu sınavlar la personel alınmalı Cumhurbaşkanı başbakan vekil 1 dönem seçilmeli Kuyumcu fırıncı hurdacı imam tarikat İnsaat mutahitli ği yapıyor parası olan değil işin erbabı bina yapmalı 4 .maraş depremi başta hükumet bakanlık Belediyeler çimento demir firmaları mutahitli ustalar dan hesap sorulmalı Japon mühendis şöyle diyor doktor hata yaparsa 1 kişi ölür mühendis hata yaparsa 200 kişi ölür. Japonya'daki mühendislik eğitimi örnek alınmalı bir insaat ince işler ustası olarak önerim
Tek-katlı evler icin hafif çelik prefabrik ev yeterli mi yoksa onun da agir çelik karkaslı mi olması lazim? Yoksa ana taşıyıcılar makaslar ağır c3lik diğerleri hafif çelik bir kombinasyonla da yapılabilir mi ?
"Rantsal dönüşüm" denilen yere kadar ve sonrasında tamamen bilimsel bilgiden bahsedildiğini anladığımız video oldukça faydalı duruyor. Tabii bir başka mühendis çıkıp burada tamanen saçmalanmış falan demezse zira bilim adamlarının sürekli didiştiği, birinin siyah dediğine diğerinin beyaz demesi ile çok karşılaşıyoruz. Rantsal dönüşüm cümlesini motto haline getirip en sık kullananlar tarafından buradaki mühendis arkadaşın anlattığı güvenli yapıların yapılma ihtimali dahi davalarla, halk direnişleri ile desteklenerek engellenmiştir. Kısa ama detaylı bir araştırma yeterlidir.
Müstakil 2 katlı ev yaptırmayı düşünenler için en mantıklı ve güvenli olanı fiber kompozit yığma evler. Maliyeti hepsinden yüksek fakat en sağlamı budur.
diğer videodaki soruma epey cevap aldım ama sunu anlamıyorum betonarme piyasası geliştiği için ucuz mesela ahsap evler yapılsa zamanla onun da piyasası ucuzlar endüstiriyel ormanlar artar ya da çelik evler için de aynı şeyler geçerli onlar da kullanıldıkça ustası bollaşır piyasası ucuzlar aslında devletin teşvik vermesi gerekir böyle şeylere
11 месяцев назад+1
evet bu bir politika secimi. benzer sey coplerden enerji uretiminde de var. devlet ileri seviyede destek verirse sektor olusuyor vermezse olusmuyor. bir cesit politika tercihi.
Selamlar hocam. 1 eylül 2020 tarihli TUĞLA, GAZBETON VE BİMS KIYASLAMASI videonuzda "taş duvar" ile ilgili ayrı video cekeceğinizi söylemişsiniz ancak unutuldu sanırım. Köyümüze taş ev yapmayı planlıyoruz. Taş duvar vudeosu bizim için çok yararlı olacaktır. İyi çalışmalar dilerim. Mesut Canatan
Teşekkürler baya yararlı buldum Deprem olduktan sonra aklımdan hep Hızlı sağlam ve ucuz bina yapılması gerektiği Türkiyenin buna odaklanmasını gerektiğini düşündüm Hemen Hemen kimse bunu düşünmüyor odaklanmıyor bile ben bunun mümkün olabileceğini düşünüyorum. Demek İstedeğim İşlemci tasarlayamıyoruz. Ama dünyadaki meteryallaeri Bu amaç çerçevesinde çok iyi hesaplayarak fiyat fayda olarak endüstri mühendisliği bilgisi gibi sürecin her anın hesaplanacağı binaların ihtiyaçlara göre esnek ama Ana amaçların standart olacağı Prefabrik tarzı ona yakın demek istediğim işçilik hatalarını bertaraf edece lego gibi parçaların kıllanılcağı bir şey ben bunun mümkün olduğunu inanıyorum. Örneğin japonların yaptığı dome hoouse gibi köpükten tabi bu bizi uyar yada uymaz sadece bu amaç doğruldutusunda yapılmış var olan bir çalışma
Türkiye'de ağır çelik konstrüksiyon evleri hakkıyla yapan firmalar var mı? İnternette araştırdığında karşımıza hep hafi çelik ev üreten firmalar çıkıyor. Acaba ağır çelik konstrüksiyon daha çok endüstriyel binalarda kullanıldığından mı, ev yapan firmalar bulunmuyor?
Şöyle düşünüyorum da ekonomi daha iyi olsaydı mesela avrupa ülkeleri gibi olabilseydik, çelik ucuz olsaydı ve devlet/belediyeler gerekli önlemleri katı bir şekilde alsaydı ben de diğer insanlar da ailem de depreme dayanıklı binalarda oturabilirdik.
insaatci arkadaslar ısıya dayanıklı olmadığını söylüyorlar doğru mu yoksa betonarme daha maliyetli oldugu icin para kazanamama korkusuyla mı millete öyle konusuyorlar bence hepsi sıkıntı betonarme de çelik te prefabrikte ahşapta zaten zemin sıvı birde zemin kat is yeri olunca şehri yeniden imar edince esnafı nereye alacaksın
Bu ulkede 2kat prefabrik yapilan herhangibir yikilan bina gosterebilecek varmi? Istedigin zemine yap...yikilsada altindan cikarmak cok daha kolaydir. Insanlar beton tablalarin altinda kalip can verdi...
*Her işin kendi uzmanı var.* *Biz bu uzmanlara neden güvenemiyoruz ?* *Her işi kendimiz öğrenip, kendimiz yapamayız.* İnsanların parasını alıp, duvarlarının altında can verecekleri binaları onlara satmak suçtur, mutlaka cezalandırılmalıdır. Şu kısa ömrümüzde kaçıncı büyük depremi yaşadık. Kaç defadır kaybettiğimiz insanlarımıza yandık, yüreğimiz dağlandı ! Hala aynı hatalar tekrarlanıyor. Her iş savsaklanıyor. Bu kalitesiz inşaat yapma şekli, insanların yaşama hakkını elinden alıyor.
Evim mustakil tek katli zeminim sulak. 2020 de yapildi 100 m² evim radyel temel ve metonarme 12 ton demir le insaa edildi kiris kalinligim 50 cm yerim erzincan sence depremden korkmalimiyim ?
Halil kardeş. 8-10 büyüklüğünde bir depreme dayanacak yapının 100 lerce parametresi vardır. Senin saydığın üç dört parametre ile ancak ahır yada kendine MEZAR yaparsın. İyi mezarlamalar diliyorum.
Günlerdir ilk defa güvenebileceğimiz bilgiler veren bir video hazırlamışsınız. Elinize sağlık. Sizin gibi donanımlı ve bilgili yapı insanlarına çok ihtiyacımız var.
abim ağzına sağlık gerçekten de mükammel anlatmışsın, 5 dk sonra bahsettiğin can alıcı noktadan sonra bu yorumu yaptım , gerçekten de hem örneğin hemde bilgin çok iyi .👋👋💥
Bu son derece yararlı bilgiler için teşekkürler. Bu günlerde medyamızda, yapıların depremlerde yıkılmaması için nelerin yapılması gerektiği işleneceğine fay hatlarına ve deprem tahminlerine ağırlık veriliyor. Bu durum hiçbir şeyin değişmeyeceğini gösteriyor.
Bir Mimar olarak sizi çok takdir ediyorum, çok çok faydalı bir video yayınlamışsınız. Son derece doğru ve uygulanması gereken bilgiler bunlar. Sorun depremde ve kurallarda değil, toplumumuzda. Bu depremler oluyor ve olacak, neden hiçbir zaman ders çıkartıp devletiyle, belediyesiyle, mimar-mühendis ve müteahhitleriyle birlikte bu işi bir türlü çözemiyoruz ? 15 gündür TV lerde çekilen acıları, depreme verilen kurbanları izliyor ve milletçe kahroluyoruz, daha sonra geçen yıllarda neden bu kadar kalın kafalı, kural-tanımaz, balık-hafızalı, rant ve beton düşkünü bir şekilde davranıyoruz ki? Resmi rakamlara göre 42 bin kişi mezarda, henüz bilinmeyen kaç bin kişi moloz altında iken bu soruları toplum olarak kendimize sormalıyız.
Asgari ücrete çalışan mühendisle depreme dayanıklı bina yapamazsın, şantiyedeki mütahidin ustanın maskarası edersin.
Doğru söze ne hacet 👏👏👏
Kısmen haklı olabilirsin.Ama burdan Mühendislerin bilgi ve birikimlerini aldıkları para kadar yansıtıyo gibi birşey de çıkıyo.
Türkiye’de birçok sektör bu hale getirildi.
100 m2 lik mustakil evler yıkılıyor, 5 katlı binalar yıkılıyor onların yerine 15-20 katlı ince kolonlu, 80 m2 daireli apartmanlar dikiliyor. Buna kentsel dönüşüm denmez Binaları mezara dönüştürme projesidir.. Faylara yakın olan yerler bağ _bostan olmalıdır... Binalar 4 katlı olmalıdır.
Tek kelimeyle harika çok teşekkürler bir vidyoyla turkiyenin durumunu a dan z ye yorumlamissiniz devlet adamları ve vicdansız bireyler yani yapıda çalan yardım edenler bunları bu videoda görseler her şey bir çırpıda düzelir ağzınıza sağlık hepimiz ölümle burun buruna yaşıyoruz sebeb olanları Allaha havale ediyorum
Gerçekten de kentsel dönüşüm bazı yerlerde rantsal dönüşümdür. Bunu birebir yaşamış birisi olarak bunda aç gözlü girişimcilerin, para hırsıyla hareket eden emlakçıların ve müteahhitlerin payı olduğunu söyleyebilirim. Kat maliklerini zor duruma düşürmek, dairelerini satmaya zorlamak için her şey yapılıyor. Bir müteahhidin deyimiyle "kentsel dönüşüm fakirlerin kent merkezlerinden tahliyesi projesidir" (Bkz. Sulukule, Tarlabaşı vb. yerlerde yapılan kentsel dönüşümler). Zemini nispeten daha dayanıklı olduğu söylenen ilçelerde kentsel dönüşüm zemini çürük olduğu söylenen ilçelerden önce yapılıyor, İstanbul'da, Şişli-Avcılar örneğinde olduğu gibi. Çünkü kentsel dönüşüm öncelikle ekonominin dönmesi için yapılıyor depreme hazırlık için değil.
Değerli kardeşim verdiğin bilgiler ve önerilerin benim için çok önemli fakat bu kurallar insanların vicdanına nekadar etki eder inan bilemiyorum.Sıkıntı kurallarda değil " bizde"
Allah senden razı olsun gördüğün en kapsamlı video deprem video.
çok kıymetli bilgiler teşekkür ederim.
Deprem izolatörleri sadece binalarda değil. Müstakil ev ve villalarda da kullanılmalıdır. Bu konu üzerine ifadelerinizi beyan ederseniz. Toplum yararına faydalı bilgi vermiş olursunuz. Ayrıca verdiğiniz bilgiler icin teşekkür ederim.
İlla betonerme bina yapilacaksa radye temel + bina yuksekliginin en az yarisi kadar fore kazik şart olmasi lazim.tuglali ,briketli sistemden vazgecip tünel kalip yöntemine gecilmesi lazim.tünel kalipli binalar daha agir olacagi icin radye temelde buna gore yapilmali.asmolen tavan yasaklanmali.
150 metre kare çelik ev beton kullanılmadan aralar ateşe dayanaklı ahşap kullanılarak ortalama kaça mal olur acaba?
Merhaba çatı kaplamasında kullanılan malzemenin ismi nedir?
Betonarme yapılarda deprem perdesi olmazsa olmaz...
Taşıyıcı sistem ise olabildiğince sade olmalı ve saplama kirişlerden kaçınılmalıdır...
Zemin katı dükkan olan yapıların taşıyıcı sistemlerinin oluşturulmasında üst kattaki dairelerle uyumu gerektiğinden çok zorlanılmakta ve risk alınmaktadır...
Kısa kolon davranışının da hayati önem taşıdığını unutmayalım...
Zemin katta dükkan olan yapılarda dükkan bölme duvarlarının yığma tuğlalarla örülerek yumuşak kat davranışını bir nebze azaltabiliriz.
Kütle merkezi ve rijitlik merkezinin çakıştırılarak depremde yapının burulmasının önüne geçmekte olmazsa olmazlardan.
Beton dökülürken betonu güneş ve rüzgardan koruma tedbirleri almalı ve kürünü çok iyi yapmalıyız.
Pas payı ve beton segregasyonu da çok önemli...
Duvar ve sıva çatlakları insanları psikolojik olarak çok etkilediğinden bu tarz direkt taşıyıcı olmayan elemanların da yapımına çok dikkat etmeliyiz.
1999 depreminden sonra yapılarda çıkma yasaklandı dendi bir tane çıkmasın ev göremiyorum bana dümdüz ol.ali
Teşekkürler. Ülkemizde ahşap ev imalatı sektörü gelişim göstermedi. Konteynır ev ısı yalıtımı sağlam olursa düşünüyorum.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Gerçekten inşaat teknolojisi üzerinde hiç program yapılmıyor. Hep jeologlar konuşturuluyor. Deprem gelecek, bunu artık öğrendik!!! *Binamızı kontrol ettirmemiz gerek. Binamızı güçlendirmemiz gerek. Bunu yapacak uzman firmalara ihtiyacımız var.* Ayrıca bunlara güvenebilmeye ihtiyacımız var. Raporlar, yuvarlak laflarla geçiştiriliyor. Yapılmış bir binanın kontrolü oldukça ayrıntılı ve pahalı bir şey... Belediye, bu taleplerle baş edebilecek durumda mı, dağ gibi iş yükü oluştu...
Teşekkürler, saygılar
yıkılan binaların çoğu yapı denetimliydi. kime güveneceğiz?
Bu yapilarin her yonuyle karsilastirildigi bir video gelir mi
Bilgiler için teşekkürler,anlatimizin başındaki yapının anlatım videosunu da paylaşabilir misiniz?
Eyvallah abi az cok biseyler anladik hicbirsey bilmiyoruz ki bu konularda
Çok faydalı bir video olmuş. Neden celik ev yapan firmalar hep hafif celik kullaniyor? Agir celik ev niye yapmiyorlar?
1 çevre ve şehircilik bakanı personel dahil mimar mühendis zemin etüt uzmanlar görev yapmalı turkiye deki mühendislik eğitimi mutlaka değişmeli
2. İnsaat sektöründe çalışan imalat yapan ustalar teknik okul mezunu ve şantiye stajları en az iki yıl olmalı
3. Belediyeler partizan eş dost rantiye alanından çıkarılmalı kpss veya yerel yönetimlere uyumlu sınavlar la personel alınmalı
Cumhurbaşkanı başbakan vekil 1 dönem seçilmeli
Kuyumcu fırıncı hurdacı imam tarikat İnsaat mutahitli ği yapıyor parası olan değil işin erbabı bina yapmalı
4 .maraş depremi başta hükumet bakanlık Belediyeler çimento demir firmaları mutahitli ustalar dan hesap sorulmalı
Japon mühendis şöyle diyor doktor hata yaparsa 1 kişi ölür mühendis hata yaparsa 200 kişi ölür. Japonya'daki mühendislik eğitimi örnek alınmalı bir insaat ince işler ustası olarak önerim
allah razı olsun
Tek-katlı evler icin hafif çelik prefabrik ev yeterli mi yoksa onun da agir çelik karkaslı mi olması lazim? Yoksa ana taşıyıcılar makaslar ağır c3lik diğerleri hafif çelik bir kombinasyonla da yapılabilir mi ?
"Rantsal dönüşüm" denilen yere kadar ve sonrasında tamamen bilimsel bilgiden bahsedildiğini anladığımız video oldukça faydalı duruyor. Tabii bir başka mühendis çıkıp burada tamanen saçmalanmış falan demezse zira bilim adamlarının sürekli didiştiği, birinin siyah dediğine diğerinin beyaz demesi ile çok karşılaşıyoruz. Rantsal dönüşüm cümlesini motto haline getirip en sık kullananlar tarafından buradaki mühendis arkadaşın anlattığı güvenli yapıların yapılma ihtimali dahi davalarla, halk direnişleri ile desteklenerek engellenmiştir. Kısa ama detaylı bir araştırma yeterlidir.
Müstakil 2 katlı ev yaptırmayı düşünenler için en mantıklı ve güvenli olanı fiber kompozit yığma evler. Maliyeti hepsinden yüksek fakat en sağlamı budur.
diğer videodaki soruma epey cevap aldım ama sunu anlamıyorum betonarme piyasası geliştiği için ucuz mesela ahsap evler yapılsa zamanla onun da piyasası ucuzlar endüstiriyel ormanlar artar ya da çelik evler için de aynı şeyler geçerli onlar da kullanıldıkça ustası bollaşır piyasası ucuzlar aslında devletin teşvik vermesi gerekir böyle şeylere
evet bu bir politika secimi. benzer sey coplerden enerji uretiminde de var. devlet ileri seviyede destek verirse sektor olusuyor vermezse olusmuyor. bir cesit politika tercihi.
Selamlar hocam. 1 eylül 2020 tarihli TUĞLA, GAZBETON VE BİMS KIYASLAMASI videonuzda "taş duvar" ile ilgili ayrı video cekeceğinizi söylemişsiniz ancak unutuldu sanırım. Köyümüze taş ev yapmayı planlıyoruz. Taş duvar vudeosu bizim için çok yararlı olacaktır. İyi çalışmalar dilerim. Mesut Canatan
Depreme Çelik ile ytong kullanılan malzeme sizce ne kadar güvenlidir ? Ve kutlanılan Çelik kaç cm olmalı
teşekkürler
Ev yığma bina . Ama duvarlar yer yer 50 cm kalınlığında.
Yine de sağlam değilmi .3 katlı. Zemin +2
çok faydalı oldu guzel bir video idi gerçekten.
Teşekkürler baya yararlı buldum Deprem olduktan sonra aklımdan hep Hızlı sağlam ve ucuz bina yapılması gerektiği Türkiyenin buna odaklanmasını gerektiğini düşündüm Hemen Hemen kimse bunu düşünmüyor odaklanmıyor bile ben bunun mümkün olabileceğini düşünüyorum. Demek İstedeğim İşlemci tasarlayamıyoruz. Ama dünyadaki meteryallaeri Bu amaç çerçevesinde çok iyi hesaplayarak fiyat fayda olarak endüstri mühendisliği bilgisi gibi sürecin her anın hesaplanacağı binaların ihtiyaçlara göre esnek ama Ana amaçların standart olacağı Prefabrik tarzı ona yakın demek istediğim işçilik hatalarını bertaraf edece lego gibi parçaların kıllanılcağı bir şey ben bunun mümkün olduğunu inanıyorum. Örneğin japonların yaptığı dome hoouse gibi köpükten tabi bu bizi uyar yada uymaz sadece bu amaç doğruldutusunda yapılmış var olan bir çalışma
Türkiye'de ağır çelik konstrüksiyon evleri hakkıyla yapan firmalar var mı? İnternette araştırdığında karşımıza hep hafi çelik ev üreten firmalar çıkıyor. Acaba ağır çelik konstrüksiyon daha çok endüstriyel binalarda kullanıldığından mı, ev yapan firmalar bulunmuyor?
Çok güzel bir anlatım teşekkür ederiz
ağır çelik ev için bir video bekliyoruz
Kendimi ifade edecek kelimeler bulamıyorum maalesef. Borç batağındayım ve hem evim hem de dükkanım depreme dayanıklı olmayan binalarda
Şöyle düşünüyorum da ekonomi daha iyi olsaydı mesela avrupa ülkeleri gibi olabilseydik, çelik ucuz olsaydı ve devlet/belediyeler gerekli önlemleri katı bir şekilde alsaydı ben de diğer insanlar da ailem de depreme dayanıklı binalarda oturabilirdik.
insaatci arkadaslar ısıya dayanıklı olmadığını söylüyorlar doğru mu yoksa betonarme daha maliyetli oldugu icin para kazanamama korkusuyla mı millete öyle konusuyorlar bence hepsi sıkıntı betonarme de çelik te prefabrikte ahşapta zaten zemin sıvı birde zemin kat is yeri olunca şehri yeniden imar edince esnafı nereye alacaksın
Bu ulkede 2kat prefabrik yapilan herhangibir yikilan bina gosterebilecek varmi? Istedigin zemine yap...yikilsada altindan cikarmak cok daha kolaydir. Insanlar beton tablalarin altinda kalip can verdi...
eline sağlık
*Her işin kendi uzmanı var.* *Biz bu uzmanlara neden güvenemiyoruz ?* *Her işi kendimiz öğrenip, kendimiz yapamayız.*
İnsanların parasını alıp, duvarlarının altında can verecekleri binaları onlara satmak suçtur, mutlaka cezalandırılmalıdır. Şu kısa ömrümüzde kaçıncı büyük depremi yaşadık. Kaç defadır kaybettiğimiz insanlarımıza yandık, yüreğimiz dağlandı ! Hala aynı hatalar tekrarlanıyor. Her iş savsaklanıyor. Bu kalitesiz inşaat yapma şekli, insanların yaşama hakkını elinden alıyor.
Evim mustakil tek katli zeminim sulak. 2020 de yapildi 100 m² evim radyel temel ve metonarme 12 ton demir le insaa edildi kiris kalinligim 50 cm yerim erzincan sence depremden korkmalimiyim ?
Halil kardeş. 8-10 büyüklüğünde bir depreme dayanacak yapının 100 lerce parametresi vardır. Senin saydığın üç dört parametre ile ancak ahır yada kendine MEZAR yaparsın. İyi mezarlamalar diliyorum.
Çelik evin temeli nasıll 30cm demeyin sakın
Bilgi sahibi olmadan ev sahibi olmak hic de akil isi degil mis.luks yapi degil saglam yapı önemli.
Biriniz de demiyorsunuz ki başka şeylerin görüntüsünü gösteriyor, başka şeyler anlatıyorsun, yaptığın videonun ta....
Kader işte .