Heey. Las și eu un comentariu aici, pentru prima dată, și pot să spun că și pentru mine 2020 a fost un an bun din punct de vedere al cărților citite și top 5 meu (într-o ordine aleatorie) ar fi: 1. Wuthering Heights - Emily Brontë; 2. The Square and the Tower - Nial Ferguson; 3. The Tenant of Wildfell Hall - Anne Brontë; 4. The Midnight Library - Matt Haig; 5. The Subtle Art of Not Giving a F*ck - Mark Manson. La un 2021 cu mai multe cărți faine!
Foarte frumos video! Am o întrebare pentru tine și trebuie să recunosc că mi-ar face mare plăcere să îți conosc părerea. Și eu sunt la litere, în anul I, și adevărul e că m-a frapat acest prim semestru dintr-un anumit motiv. Eu sunt o mare iubitore a literaturii române și am anumite repere în acest sens. Îmi place tot ce a însemnat Eminescu, tot ce a însemnat Alecsandri, apoi interbelicii, îmi plac Labiș, Nichita, Sorescu, Fănuș Neagu și chiar Adrian Păunescu. Deja cred că înțelegi unde bat :))... nu mă așteptam să aud atât de des de rasistul și șovinul de Eminescu, rasistul și naționalistul Alescsandri, despre Păunescu să nu mai spun. Observ la profesorii tineri (foarte eruditi și inteligenți) tendința de a condamna tot ceea ce nu respectă valorile (cred) contemporaneității. Înțeleg desigur trebuie condamnat comunismul, naționalismul (apropo de asta cred ca îmi va fi teama să asist la lecția despre Octavian Goga), rasismul și în gereral orice formâ de radicalism. Și dacă obsesia noastră de a respecta corectitudinea politică devine radicală? Entuziasmată fiind de facultate și de temele frumoase pe care le cuprinde materia, m-am trezit vorbind de câteva ori de patriotism, de marii nostri pașoptiști, chiar de Adrian Păunescu și mi-am dat seama de ridicolul situației. Atât de mult vorbim de scriitoare feministe de culoare( pe care desigur, le respect) încă pare că a fi barbat alb devine un handicap. Bănuiesc că ai numi acest ,,sindrom" al meu, conservatorism. Din postura ta de studentă în anul III dar și de cititoare cu experiență ce parere ai? Cum e sa treci prin facultate având aceste convingeri? În ce masură acestea reprezintă un handicap?
1. Razboi si Pace - Lev Tolstoi (pentru compexitatea lui. in aceeasi categorie se incadreaza si Mizerabilii care este cartea mea preferata) 2. Orbirea - Elias Canetti (pentru constientizarea noastra ca suferind fiecare de o anumita dementa) 3. Padurea Norvegiana - Haruki Murakami (pentru stilul de scriere si poveste) 4. Jocul cu margele de sticla - Hermann Hesse (petnru tema educatiei la nivel social. pana sa ma mut in Germania nu am inteles prea bine de ce s-ar pune o asemenea problema pentru ca nu cunosteam societatea asta. la noi nu este vorba de asa ceva, intrarea la faculate se face foarte selectiv dupa niste criterii deloc in regula) 5. Iosif si fratii sai - Thomas Mann (pentru obiectivitate in relatarea unei povesti religioase)
După ce ți-am urmărit videoul mă gândeam de ce nu postezi mai des. Apoi mi-am dat seama că dacă ai face asta poate ai scădea din calitatea clipurilor. Știu că ai un timp limitat, dar faci o treabă foarte faină. Pentru asta apreciez mult ceea ce faci! Trebuie să încerc și eu literatura modernă. Se pare că mai am multe de descoperit! Spor la treabă în continuare!
Yeyyyyy ai postat in sfarsit 🥳🙈 Topul meu pentru anul 2020 arata cam asa: 5. Lupul de stepa - Hermann Hesse 4. Trilogia “Millenium” - Stieg Larsson 3. Numele trandafirului - Umberto Eco 2. Eseu despre orbire - Jose Saramago 1. Lolita - Vladimir Nabokov Datorita tie am pus pe lista “Poarta-ti plugul peste oasele mortilor” pentru 2021. Spor la citit si sa avem cat mai multe lecturi minunate!🤩
citeam, în timp ce mă uitam la clipul tău cu citește cu mine timp de 90 de minute. am primit o notificare pe telefon și am intrat pe laptop, because i adore you. în fine, un an nou fericit și cât mai multe lecturi frumoase!
Vreau să îți mulțumesc sincer că prin videourile tale mi-ai reaprins pasiunea pentru citit. Eram într-un adevărat slump de ceva ani de zile din cauza jobului (desigur faptul că nu mai citeam nu m-a oprit să mai cumpăr cărți impulsiv:)) mai ales de la târguri de carte) până în 2020 când am descoperit videourile tale + contextul pandemic care m-a determinat să lucrez numai de acasă. Spor la citit în continuare și baftă cu tot ce ți-ai propus pentru anul ăsta 🤗
Esti booktoberul meu preferat! Ador tot ce faci si te-am visat aseara: eram amandoua intr-o librarie si imi recomandai carti (eu care am 12 ani). Anul acesta mi-am propus sa citesc doar 20 de carti. Ani trecuti am citit cate 10 (si sunt foarte dezamagita de asta), dar uitandu-ma la videoclipurile tale imi doresc tot mai mult sa citesc. In fine, o ruda FOARTE apropiata spune ca daca citesc prea mult o sa o iau razna dar eu nu cred asta!
Ești superbă și adoor acest video cu statistici, e foarte tare să tragi așa o linie și să analizez din atâtea puncte de vedere cărțile pe care le-ai citit.Legat de acele cărți cărora nu le poți acorda un punctaj mic pe goodreads tocmai din cauza faptului că știi cât de importante sunt în istorie, chiar dacă subiectiv vorbind nu ți-au plăcut, vreau să spun că te înțeleg perfect.Multe cărți pe care le-am studiat la literatură engleză nu m-au impresionat foarte mult, ba chiar m-au enervat.Printre ele se numără Gulliver''s Travels, Pride and Prejudice și Tess D"Ubervilles.E cam frustrant dar e important să putem judeca o carte și din punct de vedere obiectiv, rapordându-ne la epoca și contextul în care a fost scrisă, nu doar la propria persoană și istoricul nostru ca cititor. Mă bucur mult să îl găsesc pe Murakami în topul tău, e unul din autorii mei preferați.Încă aștept vlogul acela în care îl citești pe Stephen King, chiar cred că ar putea să-ți placă.Ai citit cumva ceva de la el și nu am fost pe fază? Ca idee, las si eu aici topul meu cu cele mai faine cărți citite de mine anul trecut, poate îți face vreo carte cu ochiul.Te pup și La Mulți Ani!!! Nu e un top anume, toate cărțile mi-au plăcut la fel de mult: 1.Povestea lui Lisey-Stephen King 2.Kafka pe malul mării-Haruki Murakami 3.Sufocare-Chuck Palahniuk 4.Inimi cicatrizate-Max Blecher 5.De două mii de ani...-Mihail Sebastian 6.Soldații.Poveste din Ferentari-Adrian Schiop (la recomadarea ta desigur) 7.Scrisoare către tata-Franz Kafka 8.De Profundis-Oscar Wilde 9.Disperare-Vladimir Nabokov 10.Strigăt în noapte-John Saul
doamne, ce ma linistesc videourile tale, sunt asa aesthetic si imi vine sa mananc 100 de carti pe paine right this second!!! sunt foarte curioasa cum iti anotezi cartile, ai putea face un video despre asta pretty please? :)
Şi eu am descoperit-o pe Tokarczuk anul ăsta, îți recomand şi Străveacul sau Rătăcitorii. Recent am citit şi Zenobia, superbă. Un detaliu care m-a fascinat e că Gellu Naum adaugă un -l numelui său ca dovadă a iubirii pentru soția sa, Ligia, balerină. Totuşi, cred că primul loc în topul personal îl ocupă Frig, romanul lui Thomas Bernhard. Mi-ar plăcea să-l văd cândva printre recomandările tale.
În 2020 am citit multeee cărți bune, dar voi menționa doar câteva: Învierea, de Lev Tolstoi; Manuscrisul fanariot, de Doina Ruști; Memoriile lui Hadrian, de Marguerite Yourcenar; Quo vadis?, de Henryk Sienkiewicz; Gânduri către sine însuși, de Marcus Aurelius; Chiar dacă au fost citite mai demult, am câteva titluri pe care ți le recomand, cum ar fi Desculț, de Zaharia Stancu (e un must!); Viața începe la Milogu, de I. M. Ștefan (alt must read!); Chira Chiralina și Neranțula (poate și Ciulinii Bărăganului), de Panait Istrati (scrierile lui Panait Istrati sunt mai scurte); Ciuleandra, de Liviu Rebreanu; Crimă și pedeapsă, de Dostoievski; Adela, de Garabet Ibrăileanu.... sunt multe.🙂 Spor la citit, în continuare, și succes cu lucrarea de licență!🤗
Și mie mi-a plăcut super mult no 1 din topul tău :) Referitor la Kafka, A wild sheep chase e favorita mea, dar mi-a plăcut mult și cea despre care vorbești tu. Iar Însemnări din subterană *inimi inimi inimi* Ascultând ce spui despre ea, încep să cred tot mai mult că o să-ți placă și Crimă și pedeapsă. Ceva titluri de poezie sunt și în topul meu, inevitabil. :D
Ești o foarte bună vorbitoare, ești deșteaptă, ai o prezență puternică, ai carismă. Este foarte plăcut pentru mine, să constat toate acestea. Scuze, pentru libertatea pe care mi-am luat-o de a te tutui, dar la vârsta mea matusalemică... Nu ține!. Dacă îmi vei răspunde, te rog să mă tutuiești, ca să mă simt mai puțin vinovat.
Ti-am dat si eu cerere pe goodreads. Te urmaresc de ceva timp si imi plac videoclipurile tale. Pe mine ma incurajeaza sa vad si alte persoane ca citesc si ca ia asta in serios. Multumesc!
Ador bogăția culturală pe care o evoci prin toți porii. Ador că întrumi atât de multă lume la citirea unor cărți foarte valoroase din multe puncte de vedere. Mi-aș dori să aflu de la tine cum poate un cititor să rețină cât mai mult dintr-o carte, chiar dacă trec ani și ani de la lectură sau trec alte sute de cărți prin filtrul mintal al lui. Poate vei face un episod pe tema asta. Ar fi un lucru useful pentru mulți, bănuiesc. Spor la citit 😊📚!
Să ai un an cât mai spornic şi baftă la licență! Eu mi-am propus pe GR să citesc 52 de cărți (viața de om cu full time job), dar vedem. Mi-am propus să citesc ce am, alegând următoarea lectură cu random org, vedem la finele anului cum va fi. Din ce am citit în 2020, îmi vine în minte Dune, Colecționarul de istorie, A treisprezecea poveste, La paradisul femeilor şi World of Warcraft Chronicle vol.1 ca fiind cărțile cărora le-am dat 5 stele :) Îl iubesc pe Murakami, dar uite că mi-a plăcut mai puțin Kafka on the shore față de alte cărți semnate de el. Abia aştept să-l descoperi pe Marquez, sper să se plieze pe preferințele tale. Poartă-ți plugul peste oasele morților a fost o lectură interesantă, cu o protagonistă uşor enervantă. Mi-am propus să citesc măcar 12 cărți semnate de autori români contemporani, dar vedem. Alt plan măreț legat de cărți este să lucrez la următorul meu roman (primul, Împărăția ultimului cerb, apare în curând). Un an plin de bucurii să ai!
4 года назад
52 de cărți, da, însă am văzut că asculți o cantitate enormă de cărți audio!! nu știu cum poți :)) mult succes în toate și mii de felicitări pentru noul roman! 🤗
@ Mulțumesc! Eu îmbrățișez cărțile în toate formele lor, dar înțeleg foarte bine când cineva preferă un anumit format sau exclusiv cărțile fizice (cum e fratele meu, de exemplu, pentru care o carte nu e carte dacă nu e din hârtie :D)
Imi faceam tema la mate primita asa, pe ultima suta de metrii cand am primit notificarea si am zis ca nu se poate sa nu las totul si sa ma uit la acest videoclip minunat. Topul meu din 2020 ar arata cam asa ( desi cred ca titlurile nu iti cam fac cu ochiul avand in vedere ca nu sunt genuri literare pe care le abordezi foarte des ) 1. House of earth and blood de Sarah J. Maas ( adult high fantasy - premiul goodreads 2020 la categoria fantasy) 2. Ion de Liviu Rebreanu 3. Verity de Colleen Hoover (thriller psihologic) 4. Kill Switch de Penelope Douglas ( dark romance) 5. Empire of Storms de Sarah J. Maas ( fantasy) **in oridinea citirii
2020 nu a fost un an foarte plin de citit pentru mine, deoarece a fost și anul în care am absolvit facultatea și sincer aveam nevoie de cât mai mult timp pentru licență și cât mai puțină distragere. Dar dacă ar fi să menționez 4 cărți și să le fac puțină reclamă ar fi: 1. Poartă-ți plugul peste oasele morților de Olga Tokarczuk 2. Trăiește și ia aminte de Valentin Rasputin (o carte minunată cu care te poți iniția lejer în literatura rusă, deși, din păcate, se mai găsește numai pe la anticariate) 3. Pădurea Norvegiană de Murakami 4. Străveacul și alte vremi de Olga Tokarczuk 5. Legea copiilor de McEwan Ian
Pot să zic că în 2020 nu am citit extraordinar de mult, însă am un mic top: 1. If we were villains - M.L. Rio - un grup de studenți care studiază teatrul, Shakespeare, crimă, etc. Nu am ce să spun mai mult. 2. The song of Achilles - Madeline Miller - prezintă povestea de dragoste tragică dintre Achilles și Patroclus, pot doar să spun că am plâns :D, încă nu sunt ok după cartea asta. 3. Plânsul lui Nietzsche - Irvin Yalom - un tip de roman care nu e întocmai stilul meu dar m-a surprins plăcut, recomand pentru cei pasionați de filozofie (dar nu numai) 4. Jane Eyre - Charlotte Brontë - un clasic foarte bine scris pentru perioada respectivă, mi-a trezit o poftă pentru a citi și alte cărți de genul acesta. 5. Flori pentru Algernon - Daniel Keyes - deși a trecut aproape un an de când am citit-o, încă sufăr din cauza cărții, e minunată. Pentru anul acesta am în plan să citesc mult mai mult și mai divers, vreau să mă focusez mai mult pe clasici și cărți în genul dark academia, cum ar fi The secret history (btw, dacă aveți recomandări, nu mă supăr)
Mă tot întrebam, cum îți sistematizezi notițele/fragmentele din operele citite? Totuși citești o cantitate impunătoare de informație, idei. Sunt obsedată de frica să nu uit ce am citit, respectiv scriu prin carnete de tot și de toate: personaje, ani, citate. Pardon dacă ai mai răspuns pe undeva la asta și nu am observat. Te îmbrățișez tocmai de la Chișinău. La mulți ani și succese mari ție!
4 года назад+1
o să uiți inevitabil, mai ales dacă nu folosești informațiile respective în vreun fel! e bună strategia cu carnetul, dar nu cred că te va ajuta să reții, sau să-ți intre mai bine informația în cap. la fel e și cu scrisul pe cărți - îmi place să-mi fac notițe doar ca să mă întorc după ceva timp la ele, atunci când am nevoie de cartea respectivă (pentru facultate, ori în recenzii), sau când vreau să îmi amintesc (pe termen scurt, din nou) anumite date. îmbrățișăăări de la Oradea la Chișinău! 💗
la îndemnul booktuber-iței pe care tocmai ați urmărit-o, o să las un comentariu legat cu 5 cărți favorite din 2020, care a fost un an foarte bun pentru mine din punctul acesta de vedere, redescoperindu-mă din nou în lectură, după 3 ani de pauză (bine, trecerea de la copilărie la adolescență aduce multe schimbări de stil, nu doar aici, iar rebelitatea mea m-a făcut... să urăsc lectura și să o consider un lucru „de tocilari”, ceea ce este foarte greșit consider. stereotipul acesta se aseamănă puternic cu unul -pe care l-am experimentat pe propria mea piele din partea altora-, că rock-ul este pentru sataniști, nerelevant, dar ok). acesta este lista mea: 1. Jane Austen - Mândrie și prejudecată 2. Charlotte Brontë - Jane Eyre 3. Alexandru Macedonski - Excelsior (volum de poezii) 4. Emily Brontë - La răscruce de vânturi 5. Dean Koontz - în pueterea nopții (Moonlight Bay #1) ...șii cam atât! dacă ți-a atras atenția vreunul din titlurile enumerate, sau vrei să vezi ce alte cărți am citit, dă-mi add pe Goodreads, la robertaqhx:)
Editia in engleza de la Cronica Pasarii-Arc are unele capitole lipsa si alte capitole au fost mutate/rearanjate din cauza discrepantelor, cel putin in traducerea lui Rubin. Mie mi-a placut in romana pentru ca nu lipseste nimic si ordinea e cea din original.
Mie mi-a placut mult "Femeia la 1000 de grade", de Hallgrimur Helgason. Si "Viata secreta a cadavrelor", Mary Roach (nonfictiune). La multe carti faine in 2021!
@@booksstopia Mi-a placut mult de tot! E genul de carte la care ma gandesc destul de des, in timpul activitatilor mele de zi cu zi. Am aflat, de pilda, ca se folosesc cadavre in industria automotive pentru cercetari si investitii in protectia conducatorului auto. Mi-a schimbat perspectiva asupra vietii, desi cartea vorbeste despre moarte :) Scriitura este, de asemenea, inedita prin optimism si umor, intr-o zona in care n-ai fi zis ca e loc de astea.
Cartea mea preferata, pe care am citit-o in 2020 este Istoria secreta de Donna Tartt. Este o carte geniala (alt cuvant pentru a descrie această carte nici nu există) pe care cred, ca toata lumea care este into dark academia ar trebui sa o citească.
Cartea mea preferata à fost Formula lui Dumnezeu de José Rodrigues dos Santos, m-a marcat e in mare parte vulgarizare à unor notiuni de fizica pt neofiti ça mine dar oricine o poate citi cu usurinta, tema mi-a placut si m-a tinut in alerta pana la sfarsit (destul de lunga >600 pagini din cate imi amintesc)
imi plac foarte mult clipurile tale, cartile pe care le prezinti, dar nu sunt de acord decat cu a-mi propune eu un anumit numar de carti sau de titluri. nu conteaza numarul de pagini prin care treci, ci ideile cu care ai ramas si de care te poti folosi de ele pe viitor.
Mie mi-a plăcut că a cuprins multe vise ale autorului și de asemenea un fel de prezentări despre anumiți oameni de știință, una era despre oniristul Nicolae Vashide. O idee foarte importanta a cărții este căutarea unei " porti " înspre ceea ce e dincolo de lumea aceasta, un fel de iluminare numai ca pe baza a o gramada de ipoteze complicate . Și o poți citi și ca pe un fel de colecție a tot ce a scris Cărtărescu mai bun în toată cariera sa.
Cărțile mele preferate din 2020 sunt: "Sărutul pictat" Elizabeth Hickey "Întoarcerea acasă" Slavomir Rawicz "Gripa spaniolă din 1918" Laura Spinney "Tatuatorul de la Auschwitz" Heather Morris "Dama cu camelii" Alexandre Dumas Fils "Călătoria Cilkăi" Heather Morris "Cavalerii Pardaillan" Michel Zévaco "Amantul doamnei Chatterley" D.H. Lawrence "Cîștigătorul nu ia nimic" Hemingway "300 K Peregrin între două milenii" Mariea Crâșmaru "o noapte, Marcovici" Ayelet Gundar Goshen "Unchiul meu Ulise" Jiři Marek Din totalul de 48 de cărți citite. 😄
Eu: nu mai cumpar nimic impulsiv
*Ruxandra lauda 5 carti*
Contul meu bancar: oh no, oh no, oh no no no no no
Succes, Bianca :)))
eu: hmm oare ce ar trebui să ascult în timp ce îmi fac toate temele de vacanță în ultima zi de vacanță?
*văd notificare de la 4fără15*
eu: perfect.
Hei, a postat booktuberul meu favorit!!! Mult succes și ție in acest an. Abia aștept impresiile tale referitoare la literatura rusă ;))
Cum sa fii atat de draguta, frumusica si desteapta...in acelasi timp...in ziua de azi...cand multi nu au citit intr-o viata 97 de carti 😁😜
Ador partea aceasta de statistici. Niciodată nu m-am gândit la atâtea categorii și moduri în care să privești ce ai citit într-un an. Genial
white looks so good on you 🥰
Heey. Las și eu un comentariu aici, pentru prima dată, și pot să spun că și pentru mine 2020 a fost un an bun din punct de vedere al cărților citite și top 5 meu (într-o ordine aleatorie) ar fi:
1. Wuthering Heights -
Emily Brontë;
2. The Square and the Tower - Nial Ferguson;
3. The Tenant of Wildfell Hall - Anne Brontë;
4. The Midnight Library - Matt Haig;
5. The Subtle Art of Not Giving a F*ck - Mark Manson.
La un 2021 cu mai multe cărți faine!
Foarte frumos video!
Am o întrebare pentru tine și trebuie să recunosc că mi-ar face mare plăcere să îți conosc părerea.
Și eu sunt la litere, în anul I, și adevărul e că m-a frapat acest prim semestru dintr-un anumit motiv. Eu sunt o mare iubitore a literaturii române și am anumite repere în acest sens. Îmi place tot ce a însemnat Eminescu, tot ce a însemnat Alecsandri, apoi interbelicii, îmi plac Labiș, Nichita, Sorescu, Fănuș Neagu și chiar Adrian Păunescu. Deja cred că înțelegi unde bat :))... nu mă așteptam să aud atât de des de rasistul și șovinul de Eminescu, rasistul și naționalistul Alescsandri, despre Păunescu să nu mai spun. Observ la profesorii tineri (foarte eruditi și inteligenți) tendința de a condamna tot ceea ce nu respectă valorile (cred) contemporaneității. Înțeleg desigur trebuie condamnat comunismul, naționalismul (apropo de asta cred ca îmi va fi teama să asist la lecția despre Octavian Goga), rasismul și în gereral orice formâ de radicalism. Și dacă obsesia noastră de a respecta corectitudinea politică devine radicală?
Entuziasmată fiind de facultate și de temele frumoase pe care le cuprinde materia, m-am trezit vorbind de câteva ori de patriotism, de marii nostri pașoptiști, chiar de Adrian Păunescu și mi-am dat seama de ridicolul situației. Atât de mult vorbim de scriitoare feministe de culoare( pe care desigur, le respect) încă pare că a fi barbat alb devine un handicap.
Bănuiesc că ai numi acest ,,sindrom" al meu, conservatorism. Din postura ta de studentă în anul III dar și de cititoare cu experiență ce parere ai? Cum e sa treci prin facultate având aceste convingeri?
În ce masură acestea reprezintă un handicap?
1. Razboi si Pace - Lev Tolstoi (pentru compexitatea lui. in aceeasi categorie se incadreaza si Mizerabilii care este cartea mea preferata)
2. Orbirea - Elias Canetti (pentru constientizarea noastra ca suferind fiecare de o anumita dementa)
3. Padurea Norvegiana - Haruki Murakami (pentru stilul de scriere si poveste)
4. Jocul cu margele de sticla - Hermann Hesse (petnru tema educatiei la nivel social. pana sa ma mut in Germania nu am inteles prea bine de ce s-ar pune o asemenea problema pentru ca nu cunosteam societatea asta. la noi nu este vorba de asa ceva, intrarea la faculate se face foarte selectiv dupa niste criterii deloc in regula)
5. Iosif si fratii sai - Thomas Mann (pentru obiectivitate in relatarea unei povesti religioase)
Multumim pentru videoclip, 8fara15! :)))♥
4 fara 15*
:))) ÎMI PARE RĂU CHIAR AM VRUT SĂ-L POSTEZ
@@naomiluca8773 ma refeream la faptul că Ruxandra a postat videoclipul la 7:45, adica 8fara15. :)
Scz, banuiam, dar na
După ce ți-am urmărit videoul mă gândeam de ce nu postezi mai des. Apoi mi-am dat seama că dacă ai face asta poate ai scădea din calitatea clipurilor. Știu că ai un timp limitat, dar faci o treabă foarte faină. Pentru asta apreciez mult ceea ce faci! Trebuie să încerc și eu literatura modernă. Se pare că mai am multe de descoperit! Spor la treabă în continuare!
Yeyyyyy ai postat in sfarsit 🥳🙈
Topul meu pentru anul 2020 arata cam asa:
5. Lupul de stepa - Hermann Hesse
4. Trilogia “Millenium” - Stieg Larsson
3. Numele trandafirului - Umberto Eco
2. Eseu despre orbire - Jose Saramago
1. Lolita - Vladimir Nabokov
Datorita tie am pus pe lista “Poarta-ti plugul peste oasele mortilor” pentru 2021. Spor la citit si sa avem cat mai multe lecturi minunate!🤩
Lolita? Cartea aia cu tipul obsedat de o fata de 12 ani?
de-abia aștept să ajung și eu la Lolita și Numele trandafirului, aaaaah!
Wow in sfârșit cineva care a citit ,,Eseu despre orbire "!!
citeam, în timp ce mă uitam la clipul tău cu citește cu mine timp de 90 de minute. am primit o notificare pe telefon și am intrat pe laptop, because i adore you. în fine, un an nou fericit și cât mai multe lecturi frumoase!
Vreau să îți mulțumesc sincer că prin videourile tale mi-ai reaprins pasiunea pentru citit. Eram într-un adevărat slump de ceva ani de zile din cauza jobului (desigur faptul că nu mai citeam nu m-a oprit să mai cumpăr cărți impulsiv:)) mai ales de la târguri de carte) până în 2020 când am descoperit videourile tale + contextul pandemic care m-a determinat să lucrez numai de acasă. Spor la citit în continuare și baftă cu tot ce ți-ai propus pentru anul ăsta 🤗
Trebuie să citești Crimă și Pedeapsă sigur o să devină cartea ta preferată.
Topul meu pentru 2020
Locul 3: călărețul de aramă
Locul 2: splendida cetate a celor o mie de sori
Locul 1: noapte la Lisabona
Succes!
in sfarsitttt... cat am asteptat vlog-ul tau :)))
Esti booktoberul meu preferat! Ador tot ce faci si te-am visat aseara: eram amandoua intr-o librarie si imi recomandai carti (eu care am 12 ani). Anul acesta mi-am propus sa citesc doar 20 de carti. Ani trecuti am citit cate 10 (si sunt foarte dezamagita de asta), dar uitandu-ma la videoclipurile tale imi doresc tot mai mult sa citesc. In fine, o ruda FOARTE apropiata spune ca daca citesc prea mult o sa o iau razna dar eu nu cred asta!
de fiecare data cand ma uit la tine,am o pofta nebuna de citit ! imi place tare mult ceea ce faci.
Te ador❤️!
Felicitări!
Succes la licență!
Ești superbă și adoor acest video cu statistici, e foarte tare să tragi așa o linie și să analizez din atâtea puncte de vedere cărțile pe care le-ai citit.Legat de acele cărți cărora nu le poți acorda un punctaj mic pe goodreads tocmai din cauza faptului că știi cât de importante sunt în istorie, chiar dacă subiectiv vorbind nu ți-au plăcut, vreau să spun că te înțeleg perfect.Multe cărți pe care le-am studiat la literatură engleză nu m-au impresionat foarte mult, ba chiar m-au enervat.Printre ele se numără Gulliver''s Travels, Pride and Prejudice și Tess D"Ubervilles.E cam frustrant dar e important să putem judeca o carte și din punct de vedere obiectiv, rapordându-ne la epoca și contextul în care a fost scrisă, nu doar la propria persoană și istoricul nostru ca cititor.
Mă bucur mult să îl găsesc pe Murakami în topul tău, e unul din autorii mei preferați.Încă aștept vlogul acela în care îl citești pe Stephen King, chiar cred că ar putea să-ți placă.Ai citit cumva ceva de la el și nu am fost pe fază?
Ca idee, las si eu aici topul meu cu cele mai faine cărți citite de mine anul trecut, poate îți face vreo carte cu ochiul.Te pup și La Mulți Ani!!!
Nu e un top anume, toate cărțile mi-au plăcut la fel de mult:
1.Povestea lui Lisey-Stephen King
2.Kafka pe malul mării-Haruki Murakami
3.Sufocare-Chuck Palahniuk
4.Inimi cicatrizate-Max Blecher
5.De două mii de ani...-Mihail Sebastian
6.Soldații.Poveste din Ferentari-Adrian Schiop (la recomadarea ta desigur)
7.Scrisoare către tata-Franz Kafka
8.De Profundis-Oscar Wilde
9.Disperare-Vladimir Nabokov
10.Strigăt în noapte-John Saul
Așteptam videoclipul pt 2021 :)) ❤️
doamne, ce ma linistesc videourile tale, sunt asa aesthetic si imi vine sa mananc 100 de carti pe paine right this second!!! sunt foarte curioasa cum iti anotezi cartile, ai putea face un video despre asta pretty please? :)
Uau!Mulțumesc!
Mi-a plăcut statistica dar și topul.
La multe cărți bune citite!Și succes la examenul de licență!
Interesant personaj mai esti ! Te respect mai ales ca esti o iubitoare de lectura !
Videoclipurile tale sunt așa calmante ! : )
Şi eu am descoperit-o pe Tokarczuk anul ăsta, îți recomand şi Străveacul sau Rătăcitorii. Recent am citit şi Zenobia, superbă. Un detaliu care m-a fascinat e că Gellu Naum adaugă un -l numelui său ca dovadă a iubirii pentru soția sa, Ligia, balerină. Totuşi, cred că primul loc în topul personal îl ocupă Frig, romanul lui Thomas Bernhard. Mi-ar plăcea să-l văd cândva printre recomandările tale.
În 2020 am citit multeee cărți bune, dar voi menționa doar câteva: Învierea, de Lev Tolstoi; Manuscrisul fanariot, de Doina Ruști; Memoriile lui Hadrian, de Marguerite Yourcenar; Quo vadis?, de Henryk Sienkiewicz; Gânduri către sine însuși, de Marcus Aurelius; Chiar dacă au fost citite mai demult, am câteva titluri pe care ți le recomand, cum ar fi Desculț, de Zaharia Stancu (e un must!); Viața începe la Milogu, de I. M. Ștefan (alt must read!); Chira Chiralina și Neranțula (poate și Ciulinii Bărăganului), de Panait Istrati (scrierile lui Panait Istrati sunt mai scurte); Ciuleandra, de Liviu Rebreanu; Crimă și pedeapsă, de Dostoievski; Adela, de Garabet Ibrăileanu.... sunt multe.🙂 Spor la citit, în continuare, și succes cu lucrarea de licență!🤗
Și mie mi-a plăcut super mult no 1 din topul tău :) Referitor la Kafka, A wild sheep chase e favorita mea, dar mi-a plăcut mult și cea despre care vorbești tu. Iar Însemnări din subterană *inimi inimi inimi* Ascultând ce spui despre ea, încep să cred tot mai mult că o să-ți placă și Crimă și pedeapsă. Ceva titluri de poezie sunt și în topul meu, inevitabil. :D
Mulțumesc de recomandări! 2 erau și pe lista mea (Kafka pe malul mării și Ca și cum nu nimic nu s-ar fi întâmplat), de celelalte 3 nu am auzit încă. 😀
A postat reginaaaa BOOKTUBE ULUI❤❤❤❤
succes în sesiune! ai grijă de tn băă
clipul (formatul, nu editul) îmi dă vibe major de booksandlala și ador cât de organizată e ea!!!
al doilea! te apreciez mult, Ruxandra! an nou fericit!
Te rog sa încerci sa citești mai multe cărți fantasy sau sf?poate făcu vreun vlog in care citești câteva cărți de genul :)
Esti un deliciu. Cred ca am dezvoltat o dependenta 🥰
Si eu am intrat in reading slump. Cam 6-7 luni.
Thank God I can read now !!! :))))
love youu. m ai inspirat foarte mult sa citesc. ❤️❤️❤️
u r so addictive ❤️ spor
Ești o foarte bună vorbitoare, ești deșteaptă, ai o prezență puternică, ai carismă. Este foarte plăcut pentru mine, să constat toate acestea. Scuze, pentru libertatea pe care mi-am luat-o de a te tutui, dar la vârsta mea matusalemică... Nu ține!. Dacă îmi vei răspunde, te rog să mă tutuiești, ca să mă simt mai puțin vinovat.
Foarte fain!! La mulți ani pentru anul 2021, Ruxandra!!
Ti-am dat si eu cerere pe goodreads. Te urmaresc de ceva timp si imi plac videoclipurile tale. Pe mine ma incurajeaza sa vad si alte persoane ca citesc si ca ia asta in serios. Multumesc!
Ador bogăția culturală pe care o evoci prin toți porii. Ador că întrumi atât de multă lume la citirea unor cărți foarte valoroase din multe puncte de vedere.
Mi-aș dori să aflu de la tine cum poate un cititor să rețină cât mai mult dintr-o carte, chiar dacă trec ani și ani de la lectură sau trec alte sute de cărți prin filtrul mintal al lui. Poate vei face un episod pe tema asta. Ar fi un lucru useful pentru mulți, bănuiesc.
Spor la citit 😊📚!
Ce bine că ai întrebat de cele mai bune cărți citite în 2020! Uciderea comandorului de Murakami.
e pe listă!
Să ai un an cât mai spornic şi baftă la licență! Eu mi-am propus pe GR să citesc 52 de cărți (viața de om cu full time job), dar vedem. Mi-am propus să citesc ce am, alegând următoarea lectură cu random org, vedem la finele anului cum va fi. Din ce am citit în 2020, îmi vine în minte Dune, Colecționarul de istorie, A treisprezecea poveste, La paradisul femeilor şi World of Warcraft Chronicle vol.1 ca fiind cărțile cărora le-am dat 5 stele :)
Îl iubesc pe Murakami, dar uite că mi-a plăcut mai puțin Kafka on the shore față de alte cărți semnate de el. Abia aştept să-l descoperi pe Marquez, sper să se plieze pe preferințele tale. Poartă-ți plugul peste oasele morților a fost o lectură interesantă, cu o protagonistă uşor enervantă.
Mi-am propus să citesc măcar 12 cărți semnate de autori români contemporani, dar vedem. Alt plan măreț legat de cărți este să lucrez la următorul meu roman (primul, Împărăția ultimului cerb, apare în curând). Un an plin de bucurii să ai!
52 de cărți, da, însă am văzut că asculți o cantitate enormă de cărți audio!! nu știu cum poți :)) mult succes în toate și mii de felicitări pentru noul roman! 🤗
@ Mulțumesc! Eu îmbrățișez cărțile în toate formele lor, dar înțeleg foarte bine când cineva preferă un anumit format sau exclusiv cărțile fizice (cum e fratele meu, de exemplu, pentru care o carte nu e carte dacă nu e din hârtie :D)
Pur si simplu te iubesc
La muuuulti ani!❤️❤️
Hei Ruxandra, îți recomand cartea Viața pe Peron de Octavian Paler. Este o carte scrisă super frumos și adopta tema comunismului in România :)
Iti recomand ,, Dansul privighetorii de primăvara,, este o carte scrisă de o autoare coreeană care m-a impresionat
Te ador ❤
Suuuper !Suuuuuper!Ai postat
Felicitări și succes, fată frumoasă! Mă bucur că exiști!🍹
Imi faceam tema la mate primita asa, pe ultima suta de metrii cand am primit notificarea si am zis ca nu se poate sa nu las totul si sa ma uit la acest videoclip minunat.
Topul meu din 2020 ar arata cam asa ( desi cred ca titlurile nu iti cam fac cu ochiul avand in vedere ca nu sunt genuri literare pe care le abordezi foarte des )
1. House of earth and blood de Sarah J. Maas ( adult high fantasy - premiul goodreads 2020 la categoria fantasy)
2. Ion de Liviu Rebreanu
3. Verity de Colleen Hoover (thriller psihologic)
4. Kill Switch de Penelope Douglas ( dark romance)
5. Empire of Storms de Sarah J. Maas ( fantasy)
**in oridinea citirii
Ce mult mi a plăcut videoclipul 🥺💓
Bilanțul tău pe 2020 e de aprox. 850 de lei cheltuiți pe cărți.
Eu anul ăsta am "terminat" deja 1000 de lei și e abia jumătatea lui ianuarie 😂😂😂
2020 nu a fost un an foarte plin de citit pentru mine, deoarece a fost și anul în care am absolvit facultatea și sincer aveam nevoie de cât mai mult timp pentru licență și cât mai puțină distragere. Dar dacă ar fi să menționez 4 cărți și să le fac puțină reclamă ar fi:
1. Poartă-ți plugul peste oasele morților de Olga Tokarczuk
2. Trăiește și ia aminte de Valentin Rasputin (o carte minunată cu care te poți iniția lejer în literatura rusă, deși, din păcate, se mai găsește numai pe la anticariate)
3. Pădurea Norvegiană de Murakami
4. Străveacul și alte vremi de Olga Tokarczuk
5. Legea copiilor de McEwan Ian
Tocmai te-am descoperit, deja te ador
La mulți ani!💓
Pot să zic că în 2020 nu am citit extraordinar de mult, însă am un mic top:
1. If we were villains - M.L. Rio - un grup de studenți care studiază teatrul, Shakespeare, crimă, etc. Nu am ce să spun mai mult.
2. The song of Achilles - Madeline Miller - prezintă povestea de dragoste tragică dintre Achilles și Patroclus, pot doar să spun că am plâns :D, încă nu sunt ok după cartea asta.
3. Plânsul lui Nietzsche - Irvin Yalom - un tip de roman care nu e întocmai stilul meu dar m-a surprins plăcut, recomand pentru cei pasionați de filozofie (dar nu numai)
4. Jane Eyre - Charlotte Brontë - un clasic foarte bine scris pentru perioada respectivă, mi-a trezit o poftă pentru a citi și alte cărți de genul acesta.
5. Flori pentru Algernon - Daniel Keyes - deși a trecut aproape un an de când am citit-o, încă sufăr din cauza cărții, e minunată.
Pentru anul acesta am în plan să citesc mult mai mult și mai divers, vreau să mă focusez mai mult pe clasici și cărți în genul dark academia, cum ar fi The secret history (btw, dacă aveți recomandări, nu mă supăr)
Îmi era dor de clipurile tale 😍❤️
"canonul bărbaților albi morți” i have flashbacks
Mă tot întrebam, cum îți sistematizezi notițele/fragmentele din operele citite? Totuși citești o cantitate impunătoare de informație, idei. Sunt obsedată de frica să nu uit ce am citit, respectiv scriu prin carnete de tot și de toate: personaje, ani, citate. Pardon dacă ai mai răspuns pe undeva la asta și nu am observat.
Te îmbrățișez tocmai de la Chișinău. La mulți ani și succese mari ție!
o să uiți inevitabil, mai ales dacă nu folosești informațiile respective în vreun fel! e bună strategia cu carnetul, dar nu cred că te va ajuta să reții, sau să-ți intre mai bine informația în cap. la fel e și cu scrisul pe cărți - îmi place să-mi fac notițe doar ca să mă întorc după ceva timp la ele, atunci când am nevoie de cartea respectivă (pentru facultate, ori în recenzii), sau când vreau să îmi amintesc (pe termen scurt, din nou) anumite date. îmbrățișăăări de la Oradea la Chișinău! 💗
Ești așa ordonată în legătură cu lecturile, eu nici nu știu ce am citit luna trecută:))
naah, Goodreads ține evidența :))
@ m-am gândit și la asta😀😘
Aștept clipul asta de anul trecut
la îndemnul booktuber-iței pe care tocmai ați urmărit-o, o să las un comentariu legat cu 5 cărți favorite din 2020, care a fost un an foarte bun pentru mine din punctul acesta de vedere, redescoperindu-mă din nou în lectură, după 3 ani de pauză (bine, trecerea de la copilărie la adolescență aduce multe schimbări de stil, nu doar aici, iar rebelitatea mea m-a făcut... să urăsc lectura și să o consider un lucru „de tocilari”, ceea ce este foarte greșit consider. stereotipul acesta se aseamănă puternic cu unul -pe care l-am experimentat pe propria mea piele din partea altora-, că rock-ul este pentru sataniști, nerelevant, dar ok). acesta este lista mea:
1. Jane Austen - Mândrie și prejudecată
2. Charlotte Brontë - Jane Eyre
3. Alexandru Macedonski - Excelsior (volum de poezii)
4. Emily Brontë - La răscruce de vânturi
5. Dean Koontz - în pueterea nopții (Moonlight Bay #1)
...șii cam atât! dacă ți-a atras atenția vreunul din titlurile enumerate, sau vrei să vezi ce alte cărți am citit, dă-mi add pe Goodreads, la robertaqhx:)
Bună!Cum pot sa imi setez pe goodreads numărul de carti care vreau sa le citesc in 2021?Mulțumesc mult!!!🥰😇😊Succes la școală!!!
mie mi-a placut mult Walking al lui Emerson. stie el ce stie!
Editia in engleza de la Cronica Pasarii-Arc are unele capitole lipsa si alte capitole au fost mutate/rearanjate din cauza discrepantelor, cel putin in traducerea lui Rubin. Mie mi-a placut in romana pentru ca nu lipseste nimic si ordinea e cea din original.
Mie mi-a placut mult "Femeia la 1000 de grade", de Hallgrimur Helgason. Si "Viata secreta a cadavrelor", Mary Roach (nonfictiune). La multe carti faine in 2021!
Cum ți s-a părut “Viața secretă a cadavrelor”? O am în TBR și nu știu dacă să o fac prioritate sau să mai aștept.
@@booksstopia Mi-a placut mult de tot! E genul de carte la care ma gandesc destul de des, in timpul activitatilor mele de zi cu zi. Am aflat, de pilda, ca se folosesc cadavre in industria automotive pentru cercetari si investitii in protectia conducatorului auto. Mi-a schimbat perspectiva asupra vietii, desi cartea vorbeste despre moarte :) Scriitura este, de asemenea, inedita prin optimism si umor, intr-o zona in care n-ai fi zis ca e loc de astea.
Minunat!
Hei, de unde esti?😀 Faci o treaba super faina! Ce biografii recomanzi?
În anul 2020 mi-au plăcut foarte mult cărțile “Acolo unde cânta racii” și “Pacienta tăcută”.🤗
Superrrrr!!!!!!❤
Care este prima carte citită de tine și, totodată, cartea care te-a făcut să vrei să repeți acțiunea aceasta de a lectura?
M-ai prins.
28 de minute trecute pe nesimțite. :)
Cartea mea preferata, pe care am citit-o in 2020 este Istoria secreta de Donna Tartt. Este o carte geniala (alt cuvant pentru a descrie această carte nici nu există) pe care cred, ca toata lumea care este into dark academia ar trebui sa o citească.
în curând o citesc și eu, sper!!
@ ai reușit s-o citești tho?xd
Cartea mea preferata à fost Formula lui Dumnezeu de José Rodrigues dos Santos, m-a marcat e in mare parte vulgarizare à unor notiuni de fizica pt neofiti ça mine dar oricine o poate citi cu usurinta, tema mi-a placut si m-a tinut in alerta pana la sfarsit (destul de lunga >600 pagini din cate imi amintesc)
pe llosa l-ai citit? mie si el mi se pare fabulos la realism magic
încă nuuu!
Mi-ar plăcea să am măcar jumătate din cultura ta. Câte limbi vorbești la nivel conversațional?
cred că mă supraestimezi. vorbesc doar română, engleză și acum încerc să învăț neerlandeza :))
imi plac foarte mult clipurile tale, cartile pe care le prezinti, dar nu sunt de acord decat cu a-mi propune eu un anumit numar de carti sau de titluri. nu conteaza numarul de pagini prin care treci, ci ideile cu care ai ramas si de care te poti folosi de ele pe viitor.
0:47 bineinteles ca suntem tocilari:)))
Buna, o sa mai faci maraton de citit?? 😘
Cartea mea preferată din 2020 este " Vânătoarea regală" de Dumitru Radu Popescu
Ruxi, ai citit cumva Solenoid de Mircea Cărtărescu?
încă nu!
Mie mi-a plăcut că a cuprins multe vise ale autorului și de asemenea un fel de prezentări despre anumiți oameni de știință, una era despre oniristul Nicolae Vashide. O idee foarte importanta a cărții este căutarea unei " porti " înspre ceea ce e dincolo de lumea aceasta, un fel de iluminare numai ca pe baza a o gramada de ipoteze complicate . Și o poți citi și ca pe un fel de colecție a tot ce a scris Cărtărescu mai bun în toată cariera sa.
Hei, suntem de la Kory!! Kory Avakin :))
Ea s-a inspirat de la tine să facă un canal ca tine
Încă nu l-a făcut
Iti recomand 1Q84 de Murakami...flawless
Ce anume ți-a plăcut la carte ?
Bătrânul din zenobia era pisica lui Schrodinger
100 de carti mi-am propus si eu pt 2021 dar momentan am reusit doar 21 😑 sper sa imi permita timpul sa ajung la cat mi-am propus
doar 28 de minute... ☹
venim de la Koryyy ♥️
😇😇😇
❤🙏🌞
Prima la comentariu 😯❤️
Cărțile mele preferate din 2020 sunt:
"Sărutul pictat" Elizabeth Hickey
"Întoarcerea acasă" Slavomir Rawicz
"Gripa spaniolă din 1918" Laura Spinney
"Tatuatorul de la Auschwitz" Heather Morris
"Dama cu camelii" Alexandre Dumas Fils
"Călătoria Cilkăi" Heather Morris
"Cavalerii Pardaillan" Michel Zévaco
"Amantul doamnei Chatterley" D.H. Lawrence
"Cîștigătorul nu ia nimic" Hemingway
"300 K Peregrin între două milenii" Mariea Crâșmaru
"o noapte, Marcovici" Ayelet Gundar Goshen
"Unchiul meu Ulise" Jiři Marek
Din totalul de 48 de cărți citite. 😄
Suntem de la Kory🥰
Iti iubesc videoclipurile
Atat am avut de zis
De ce ai verde la ochii?
de ce nu?
Sei bellissima ✌👑
În ce oraș ești la facultate?
e la București😊
Yeyyy
nu e 4 fără un sfert :((