Size anlatılan YALANlardan sıkılmadınız mı? Tuzu kurulardan başarı hikayeleri dinlemekten bıkmadınız mı? Bugüne kadar bizlere anlatılmayan tüm gerçekleri kitabımda anlattım. Şimdiden uyarmak zorundayım, gerçekler ilk duyduğunuzda hoşunuza gitmeyebilir ama emin olun toz pembe motivasyon hikayelerinden çok daha iyi gelecekler sizlere. Bu kitap bugüne kadar okuduğunuz hiçbir kitaba benzemiyor bunu size garanti ediyorum, zaten kitabı okumaya başladığınız anda bunu anlayacaksınız. Şimdiden mutsuz okumalar dilerim… Satın almak için: www.amazon.com.tr/Kalk-%C3%87al%C4%B1%C5%9F-Ba%C5%9Far%C4%B1s%C4%B1z-Anlat%C4%B1lmayan-Ger%C3%A7ekler/dp/6256228170/ref=zg_bsnr_g_books_d_sccl_3/260-0779390-6933848?psc=1 www.kitapyurdu.com/kitap/kalk-calis-basarisiz-ol-hayatta-sana-anlatilmayan-gercekler/696850.html?srsltid=AfmBOopA3J2iM4NrRFOVIKLoObiofV-4IcZNIvJ9j2YysbJ5WBOJGros www.dr.com.tr/kitap/kalk-calis-basarisiz-ol-hayatta-sana-anlatilmayan-gercekler/behcet-yalin-ozkara/basvuru/kisisel-gelisim/urunno=0002143927001?srsltid=AfmBOopVq_-pfvCYLlecbo3yVx7_ATVz0O3g2r4FFyGk11R2_ufig6uo Kitapçılardan almak isterseniz de kitabımızın adı: Kalk, Çalış, Başarısız Ol! Not: Kitabın gelirlerini de hiçbir şekilde cebime atmayacağım ve ücretsiz eğitimlerin verildiği bir merkez kurmak için harcayacağız. Ve kitaptan gelen her kuruşun hesabını bugüne kadar olduğu gibi sizlere tek tek vereceğiz.
Çin'de de Çinli öğrencilerin 08:00-22:00 hafta sonu dahil bir çalışma programları var. G.Koreye göre biraz daha insancıl. Ancak derslerde profesörler ile öğrenciler arasında inanılmaz bir iletişim kopukluğu var. Yüksek lisans eğitimim boyunca derste sadece birkaç profesör öğrencilerle iletişim kurdu. Diğerleri tavana bakarak ders anlatmaktan çok hoşlanıyor.
İntihar oranı çok yüksek, atlayan insanlar yuzunden metroları hep cam kapılarla kaplı metro gelmeden açılmıyor. Psikoloji mi dayanır o kadar strese. Ama düzenlerine hayran kalmamak elde değil bomboş caddede ışığın yanmasını nasıl sakin bekliyorlar . Bu kadar yogun calısıp kimsenin yollarda aceleyle kosturmadığı bır ulke. Emınım japonya daha fazlasıdır.
Gerçekten hocam dediğiniz gibi bizim üniversitelerde dilediği gibi soru sorabilme özgüveni yok. Hocalar soru sorulduğunda mutlu oluyorlar. Ve birçok öğrencinin “Acaba bana gülerler mi komik mi olur küçük mü düşerim “ düşüncesiyle soru soramadığını fark ettim. Amerika’daki sisteme bakıldığında ise bu kadar kolaycı birşekilde cevapların alınması biraz düşündürücü geldi bana. Yani öğrenmeyi öğrenmek lazım sanırım. Zihnin çalışması sorulan sorunun cevabının kafada biraz yoğunlaşması ve kişinin kendi çabasıyla öğrenmesi daha anlamlı geliyor açıkçası. Tabiki her konu için fazla zaman kaybı demek. Kısacası öğrenmeyi öğrenmek..
İngiltere'de doktora yapan babam da aynı şeyi yaşamış. Labdaki Koreli ile bir süre yarışmaya çalışmış ama sonunda pes etmiş. İntikamını kreşte Korelinin oğlunu poposundan ısırmak suretiyle ben almışım ✌🏻😂😂😂
Ben yasayarak keşfettim. Dinlenmeden çalışmak çok verimsiz. Eğlenmek için ara verince normaldekinden daha çabuk anlayıp hafızaya kaydediyor beyin ve daha çok calisma istegi geliyor. Her şeyi dozunda yapmak lazim
Japon dili ve kültürüyle yakından ilgilendiğim için Japonyaya gittiğim zmn da farkketmiştim gerçekten dikey ilişkiler çok belirgin ve gerçekten günlük hayatları bize göre tam bir askeri düzen,nizam içerisinde ilerlemekte. Çalışmak konusunu bende çok irdelemiştim Neden normal düzeyde değilde " aşırı" bir çalışma içerisine giriliyor diye ve kendimce tatmin edici cevapları buldum diyebilirim.
Finladiya'da eğitim videosuna tesadüf denk geldim,sonra bir baktım Kore'liler ile ilgili bu videoyu görünce o daha dikkatimi çekti.Kore dizileri müptelası olan biri olunca..😃Ve böylelikle kanalınıza abone oldum,bilgi donanımlı videolarınız için teşekkür ederiz,emeğinize sağlık.Ve hayır kurumlarına bağışlanması da süpermiş.👏
Bu çok çalışmadan ve rekabetten kaynaklanan stres yüzünden intihar vakaları fazlaymış orada.. Bu çok üzücü bir durum, hayatın anlamını sadece başarı, insanları geçmek, en iyi olmak olarak görmek yani mutluluğu bu dünyada aramak insanın manevi olarak doyuma ulaşmasını zorluyor ve bu yüzden de stresli hayatlar baş gösteriyor.. Bu benim şahsi görüşüm, katılan katılmayan olabilir saygı duyarım..
finlandiya ve güney kore 2 side uçlarda eğitim veriyor ve başarıları çok yakın demekki finlandiya sistemiyle eğlenceli bir şekilde dersleri yapmak varken neden gece gündüz çalışıp köpek gibi çalışıp kendine hiç zaman ayıramamak gerçekten kötü.
Hocam ben hayvan gibi çalışmalarının çok da verimsiz olduğunu düşünmüyorum. Ya sadece Samsung Türkiyedeki genç işsizliği bitirebilir bence. SK group, KIA, Hyundai, Hankook... liste böyle gider. Güney Kore gerçekten mükemmel bir ülke ya
Ben KTÜ'deki hocama soru sorunca kendin araştır bul gel bana cevabı söyle sonra da sınıfa anlatırsın demişti. O günden beri hocalara soru sormayı bıraktım. 😅
peki araştırdınız mı? giderdiniz mi merakınızı. eğer hem hocaya kızıp soru sormaktan hem de merak ettiğiniz şeyi araştırmaktan vazgeçtiyseniz vay halımıza.
En iyisi bizimki olsa en iyi üniversitelerin içinde 1 tane üniversitemiz olurdu. Araştırın bakalım hangi ülkede daha çok makale yazılıyor. Bu ülkede bir halt bilmeyip prof olan insan dolu bu insanlara ilk olumsuz eleştrinizde sizi dersten bırakır o hıyara hıyar diyebilsen bu durum olmaz ya da ona hiçbir şey sormayıp her şeyin üstesinden kendin gelsen yine belli bir seviyede gelişirsin bence *En kötüsü bizimki*
Hocam, asistan arkadaşların hocaya sormaktan çekinmelerinin nedeni belki de Hofstede'nin güç mesafe endeksi ile açıklabilir. Sizin örneklerinizle aklıma Malcolm Gladwell'in Outliers kitabında bahsettiği uçak kazaları geldi. Tarihteki bazı uçak kazaları kaptan ve yardımcı pilot arasındaki yüksek güç mesafesinin yarattığı iletişim sorunları ilişkilendirilerek anlatılıyor. Kitaptaki listeye göre, Güney Kore güç mesafe endeksleri en yüksek olan pilotların yer aldığı ülke sıralamasında 2. sırada :-)
Benim de duyar duymaz aklıma Outliers’taki o bölüm geldi. Umarım toplum olarak bu güç mesafesini bir an önce düşürmeyi başarabiliriz. Günümüz koşullarında küçücük çocuklar bile bazı konularda yetişkinlerden daha bilgili olabiliyorken yaş ve otoriteye bu denli önem vermek çağ dışı kaldı.
Misaeng diye gerçek hayattan esinlenilmiş bir dizi izliyorum şu sıralar, ofis işleri, çalışma hayatı hakkında bir izlenimimin olması için. Tam bu diziyi izlerken bu videonuza denk geldim, dizinin gerçekçiliğini ifadelerinizle bir daha fark ettim. Dizide inanılmaz bir ast-üst ilişkisi var. Üstler yenileri resmen eziyorlar ve hiçbir şey öğretmiyorlar. En son biri dayanamayıp bana neden bir şey öğretmiyorsunuz diye çıkışmıştı. Bir bölümde de acemilerden biri üstüne 'bana öğretir misiniz' demişti. O an bir gerilim oldu. Üstü baktı kaldı, müzik bile değişti. Dedim noluyor :) Bu şekilde bildiklerini tecrübelerini hiç paylaşmıyorlar. Diğer bir nokta ev iş ayrımının olmaması, çok uzun süre çalışılması. Ben bu konuda koreye çok imrenirdim. Öğrencileri bile uzun kamplara giriyorlar, günde 16 saat belki daha fazla çalışıyorlar diye. Ama verimlilik var mı yok mu merak ediyordum. Bu noktaya değindiğiniz için de teşekkür ederim. Bu ofiste sabahlama işi garibime gitti. Kıyafetlerinin ütüsü bozulmuyor mu, pijama falan mı getiriyorlar :D Bir de fark ettiğim bir nokta, koreliler üstlerini eğilerek selamlıyorlar, kendi ülkelerinden olmayan birini bile otomatikman böyle selamlıyorlar. Bu onlar için çok alışılmış, vazgeçilmesi zor bir şey. Bunu bizdeki öğretmene, üste, profesöre vb. adıyla seslenememe durumuna benzetiyorum. Bizler için, eğilip selam vermişler eğilmeyip selam vermişler çok önemli değil. Batılılar için de, direkt adıyla seslenmişiz seslenmemişiz çok önemli değil.
Kanalınızı yeni keşfettim. Ekonometri öğrencisi olarak sizlerden öğrenebileceğim çok tecrübe ve bilgi var. Aynen böyle devam edin sizi arkadaşlarıma da önereceğim. Azminizden dolayı tebrik ediyorum youtube işi göründüğü gibi basit değil 👍👌👌
Bende yurtdışında sizin gibi araştırma görevlisi olarak bulunmak istiyorum siz nasıl yurt dışında araştırma görevlisi olarak bulunduğunuz hakkında bilgiler veren bir video çekseniz çok sevinirim hocam RUclips de böyle videolar olması ayrıca sevindirici ve böyle akademik hakkında bilgiler veren videolar çektiginiz için ayrıca teşekkürler ve saygılar 😊
keşke hocam olsanız harika birisiniz gerçekten eğitimci dediğin böyle olmalı öğrencininde halinden anlamalı dünyaya dar bir pencereden bakmamalı iyi ki varsınız:)
Hocam bu içerik nesnel ve orjinal olmuş, teşekkürler. Güney Korede Japonyada sosyal hayatı, ailesi, arkadaşı, dostu, sevgilisi olmayıp aşırı iş hayatı yüzünden intihar oranları çok yüksek. Bizdede bence eğlence eksik, hiyerarşi kast sistemi öğrenimi tıkıyor.
Çalışmak, vektörel bir büyüklüktür; yani çalışmanın hangi hedefe yönelik olduğu önemlidir. ;Çok çalışmaktan daha önemli olan çalışmanın değerini artırmaktır. Onun için ÖĞRENMEK ve AR-GE, çalışmanın ilk basamağı olmalıdır. ÇALIŞMANIN DEĞERİ, BİLGİ, BULUŞ VE TANITIM İLE KAT KAT ARTAR.
Kardeşim dünyayı keşfet tecrube edin ve gel ülkenin sana ihtiyacı var, coook akıllı ve özgüven li ve dünyayı tanımış bir gençsin.. Aklin güzel, kalbin güzel ve dilin güzel. 👏👏👏
29 yaşındayım ve 6 yıldır öğretmenim. Van'da, Muş'ta ve Tekrdağ'da çalıştım.Birşey eksik diye her fırsatta tayin alıp alıp duruyorum.Videolarınızı izledikçe içimdeki akademisyenlik özlemini üzülerek hissediyorum.Denemeli miyim diye kendime sorup duruyorum.Sanırım cevap veremiyorum hala.Bir insanın başına gelebilecek en güzel şey içi sevgi dolu yol göstericiler. Siz de bu yolla bunu başarıyorsunuz. Çok teşekkür ederim.
4:30 da bahsettiğiniz Kore'nin hiyerarşik düzeni bizim üniversitede de vardı . Tezim için "danışman" hocama bir türlü içinden çıkamadığım bir problemi danışayım dedim . Hoca bana ' bu zekayla evinin yolunu bulabiliyor musun ?' Dedi :))))))
Kanalına gezerken rastladım. Anlatım tarzın, ses tonun gerçekten çok hoşuma gitti. Gerçekten isteyerek ve severek abone olduğum ilk kanalsın. Diğer videoların da bunun kadar güzel ve akıcı olur umarım. Seni de videolarını da çok sevdim bilgi ve deneyim dolu.
Bizim üniversitede bizim bölümdeki hocaların neredeyse tamamı farklı bölümlerden mezun olup yüksek lisans yapmış kişiler . Adama soru soruyorum , adam bilmediği gibi bilmiyorum da demiyor . Yanlış cevap veriyor . Sonra yurda gidince araştırıp doğrusunu öğrenebiliyorum . İşte böyle trajikomik bir yerde okuyorum
Hayatımda gördüğüm ve tanıdığım en zevksiz, en kompleksli, asosyal, en ukala ve aynı zamanda da nasıl bu kadar geliştiklerine şaşırtacak derecede anlaşılması güç, bize hiç uymayan çok anlamsız bir cehalet, disiplinsizlik ve beceriksizliğe de şahit olduğum bir ülke. Hala yıllık izin almak neredeyse imkansız. Sadece Chuseok bayramlarında izin kullanabiliyorlar. Müthiş can sıkıcı bir askeri hiyerarşi. Ama kendi ordularından çok ülkedeki 25 bin Amerikan askerine sırtını dayamış bir ülke. Bir de ülkenin her yeri İstanbul trafiği gibi yoğun trafik. O kadar geniş metro ağı ve trene rağmen hala araba kullanmakta ve metro ile 15 dk'da gidecekleri yere 60 dk.da gitmete ısrarcı, gösteriş aşığı ve lüks araba hastası bir millet.
Aynen katılıyorum. Kore öğrenciye, turiste ve kısa süreli çalışana güzel. Ömür boyu çalışılacak bir ülke değil kesinlikle. Hele beyaz yaka için cehennem. (Saatlik ücretle çalışan bekar bir işçi için bir nebze çekilebilir para biriktirme açısından) Amerikan hayranlığı had safhada. Batılılar ve beyazlar resmen star muamelesi görüyor ama farklı ırktan biriysen ezmeyi severler. Senin fikrinin doğru ve mantıklı olmasının bir önemi yok üstün ne derse onu yapacak herkes. Bir de Kore'nin bu hale gelmesi yine çok çalışma ile alakalı. 80 lerde yeri gelmiş günlük 20 saat mesai yapmış işçiler. Ama şimdi baktığımızda çoğu Asyalı çok çalışkan. Neden diğer ülkeler bu kadar hızlı gelişmedi diye soracak olursanız onun sebebi de gerekli olan sermayenin Kore'ye girmesiydi. Hocamın anlattığına göre Vietnam Savaşı en çok Korelilere yaradı. Abd Kore yi askeri üs olarak kullandı. Oradan gelen para ile müthiş bir şekilde gelişmeye başladılar. (Komünizme karşı kapitalist propaganda amacıyla da desteklendiği göz ardı edilemez). Bir de konuyla ilgili olarak (Sermayenin ülkeye giriş yolu) "Save My Seoul" adlı belgeseli izleyebilirsiniz. Kore'nin öyle gösterildiği gibi toz pembe olmadığını,Koreli kızlar için bile cehennem olabildiğini çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Özellikle Kore fanı kardeşlerime şiddetle tavsiye ederim.
@@masumiyetkaridesi2818 Ben Kore'yi severim. Her ülke gibi onların da kültürlerinde kötü şeyler var. Sadece müziğini ve yemeklerini seviyorum. Bir de dilleri, konuşma tarzları tatlı ve hoşuma gidiyor. Her ülke kızlar için tehlikeli. Kore intihar oranında dünyada ilk 5'de. Taciz vb. olaylar da fazla.
Hocam çok müthiş noktalara değindiniz. İyi ki varsınız. Sizi dinlerken bir kitap geldi aklıma. Hiyerarşi farkını, başarılı/outliers insanları incelemişler. Naçizane ilgilenenlere kitabın adını bırakmak isterim. Çizginin dışındakiler-Outliers yazarı: Malcolm Gladwell. Koronanın cirit attığı şu günlerde herkese sağlıklı günler dilerim.
1- Yardim istemeden kendin cozmeye calisirsan o arada cok seyler ogrenirsin Ama tekerlegi yeniden icat etmek gibi bir aptalliktan uzak durmak gerek. 2- Hemen Yardim alip isi bitirirsen Bir sonraki asamaya cok ciddi asilman gerekir. Durustluk bunu gerektirir. Yardim aldigini unutup Cabucak bitirdim simdi yuzmeye gideyim dersen hicbirsey ogrenmezsin, uretmezsin, orada sana ihtiyac ta kalmaz zaten. Artik paraya ise ihtiyacim olmadigi halde hem calisip hem okudugum icin bunlar hayatimin parcasi cok iyi anliyorum. O korelilerinki hayat degil tmarhane :) Orada moon tarikati var (bizdeki gibi) zannediyorum amerikalilar ve tarikat onlarin beynini şeetti
Hiyerarşik düzende iletişim yoktur. Askerde mantığıma uymadı yok mesela 155 günlük izlenimim. Anladığım kadarıyla kendi aralarındaki iletişim de sınırlı.
Bu iletişimi kurmak için haftanın belirli bir günü hocaları ile içmeye çıkar , soju şişesinin dibini gördükçe yakınlaşır ve İçlerinde kalan söylemek istedikleri şeyleri söylerler , masa daki herkes içmek zorundadır ki sabah kalkıldığında kimse Dün geceyi hatırlamasın . Hatta ertesi gün , gece ki ortam hiç konuşulmaz
Ben Koreli gözüylü diye bi kanal takip ediyorum Candi'nin bi videosunda sizi gördüm galiba okulda Türk yemeklerini tanıtıyordunuz. Benzetmişte olabilirim.
@@ahmetkaya4997 noldu sana giren çıkan ney? kime çamur atiom birinin başarısınamı? oxford türk kaynioduda haberimi yok .Yaşın büyük amma beyin yaşın küçük arkadaşla şakalaşiodum sadece o büyük patlıcan burnunu heryere sokma tmmı
Ben seni çıkaracağım, çıkaracağım ama nerden çıkaracağım derken... Şimdi hatırladım. Pis yedili diye bir dizi vardı. Orda Zeki adında saf bir zengin çocuğu rolünde oynayan biri vardı. Seni ona benzettim. Sen o musun acaba?
Uçak kazası adli program izliyordum Kazanın birinde kaptan pilotun sorumluğu olan gösterge hata var ama yardımcı pilot kaptanı uyarıyor ve fırça yiyordu.Sonra silsile devam edip uçak düşüyordu. Sağlam bir hiyerarşi varmış malesef
İngilterede de yok hiyerarşi..çok rahat akademik ortam..ve buda stresi çok çok azaltıo..istediğin fikri rahatça söyleyebiliyorsun..enerjin hocaları düşünmekten ziyade derslere yoğunlaşmakla geçior..ve bilgi paylaşımı konusundada çok iyiler..yeterki çalış..her şey öğrenci odaklı.. türkiye de ise karşılaştığım hocalrın çoğunda hiyerarşi vardı..odasına titreyerek gittiğim hocalr vardı.Ve buda öğrenmemi, derslere odaklanmamı azaltıyordu.
Hocam aklına geleni sorma konusu gerçekten çok önemli. İlkokulda 60 kişilik sınıflardan, öğrencilerin öğretmenler odası katına gitmekten bile çekindiği devlet okullarından ortaokulda özel okula geçtiğimde ne kadar çektiğimizi anladım. kafamıza göre her idarecinin odasına bir şey için giderdik öğretmenler odası hep açıktı ve bu bana ciddi bir rahatlık verince başarı da kaçınılmaz oldu. Ama daha sonra üniversitede yine aynı şeylerle karşılaşıp ortalama bi öğrenci oldum maalesef
Bilgilendirmeniz çok yararlıydı. Teşekkür ederim😊 aklıma bir şey takıldı. Bu düşüncelerinizi koreli arkadaşlarınıza anlattınız mı? Yorum yaptılar mı bu konuda?
Hocam bu biraz ağır ve keskin bir ifade olacak fakat bu hiyerarşik düzene devam etmeleri daha zor ilerleyip zamanla mesafeyi arttıracaklarına, mesafenin artması zor yaşam koşullarına, zor yaşam koşulları insanların ölmesine kadar gider. Yani uzun lafın kısası "Bile bile aptallık yapmak bile bile ölüme yaklaşmaktır."
Hocalara sormama olayı soramama olayı maalesef hocaya karşı hissettikleri "korku" dan kaynaklanıyor.. Bizim labta da o kadar korkuyorlar ki en ufak şeyi bile soramıyorlar . Şu pandemi döneminde evde çalışma izni aldılar zar zor email yazıp sonrasında hiçbiri evden çalışmadı. Evden 1 hafta çalışan bendim. 😅 1.5 senedir buradayım ve karakterlerini bir seneden sonra anladım.. çok değişikler maalesef 😁
Size şunu söyleyebilirim ben hiç orda bulunmadim ama bir sokak kültürü bekgesli izledim her bolumunda farklı asya ülkesinin sokak yemeği ve satıcıları konu ediliyordu çok şaşırdığım kısım ise hepsi ama hepsi gece kapatıp sabahın 3nde 4nde kalkıp dükkanı açıp 3 /4 saatlik uyku ile ayakta durmaları ve 80yasinda bir kadın bile vardı aralarinda inanmamistm. Gece pazarları fakan vardı gece dediğim sabahın 4 u 5 i nde cekim yapmışlar ve full insan vardı çok hayret etmistim gerçekten çok çalışıyorlar.
Asya da böyle çok çalışkanlarrr şöyle örnek vereyşm benim babam gençken Paris te Çin li bir aşçıyla tanışmış adamın bütün hayatı orrada geçiyormmuş hiç gezmemiş Paris e geldiğinden beri
Size anlatılan YALANlardan sıkılmadınız mı? Tuzu kurulardan başarı hikayeleri dinlemekten bıkmadınız mı?
Bugüne kadar bizlere anlatılmayan tüm gerçekleri kitabımda anlattım. Şimdiden uyarmak zorundayım, gerçekler ilk duyduğunuzda hoşunuza gitmeyebilir ama emin olun toz pembe motivasyon hikayelerinden çok daha iyi gelecekler sizlere. Bu kitap bugüne kadar okuduğunuz hiçbir kitaba benzemiyor bunu size garanti ediyorum, zaten kitabı okumaya başladığınız anda bunu anlayacaksınız. Şimdiden mutsuz okumalar dilerim…
Satın almak için:
www.amazon.com.tr/Kalk-%C3%87al%C4%B1%C5%9F-Ba%C5%9Far%C4%B1s%C4%B1z-Anlat%C4%B1lmayan-Ger%C3%A7ekler/dp/6256228170/ref=zg_bsnr_g_books_d_sccl_3/260-0779390-6933848?psc=1
www.kitapyurdu.com/kitap/kalk-calis-basarisiz-ol-hayatta-sana-anlatilmayan-gercekler/696850.html?srsltid=AfmBOopA3J2iM4NrRFOVIKLoObiofV-4IcZNIvJ9j2YysbJ5WBOJGros
www.dr.com.tr/kitap/kalk-calis-basarisiz-ol-hayatta-sana-anlatilmayan-gercekler/behcet-yalin-ozkara/basvuru/kisisel-gelisim/urunno=0002143927001?srsltid=AfmBOopVq_-pfvCYLlecbo3yVx7_ATVz0O3g2r4FFyGk11R2_ufig6uo
Kitapçılardan almak isterseniz de kitabımızın adı: Kalk, Çalış, Başarısız Ol!
Not: Kitabın gelirlerini de hiçbir şekilde cebime atmayacağım ve ücretsiz eğitimlerin verildiği bir merkez kurmak için harcayacağız. Ve kitaptan gelen her kuruşun hesabını bugüne kadar olduğu gibi sizlere tek tek vereceğiz.
Zamanini boşa harcamamak için yürüyerek video çekmek gördüğüm en mantıklı hareket 👌👌
kapıtalıst sıstem boyle
delfin KAYA veya iki günü birbirine denk olan ziyandadır diyen Peygamberin düzeni
Adamı boşa harcanacak süresi bile yok hdjjdhd
Fatmanur yorumumu yazdıktan sonra senin yorumunu gördüm..Ama fikrim sabit.Adam sürekli yürüyor ..Bir kahve al otur anlat yok..
@@selcukuygun7306 p
Çin'de de Çinli öğrencilerin 08:00-22:00 hafta sonu dahil bir çalışma programları var. G.Koreye göre biraz daha insancıl. Ancak derslerde profesörler ile öğrenciler arasında inanılmaz bir iletişim kopukluğu var. Yüksek lisans eğitimim boyunca derste sadece birkaç profesör öğrencilerle iletişim kurdu. Diğerleri tavana bakarak ders anlatmaktan çok hoşlanıyor.
Aha türkiye unisi aq
Şuraya bakan yok
Çinde veya japonyada fazla göz teması kurmak saygısızlık anlamına geliyor onların kültürleri öyle
Sizin gibi yaklaşıma sahip hocalar akademiyi sevdirir. Teşekkür ederiz.
teşekkürler Hamza hocam, bir faydam oluyorsa ne mutlu bana...
@@AkademikLink koreliler ve Japonlar bizden daha çalışkan ve okumayı seviyorlar deniliyor doğrumu???
Ne demişler: "No matter how good you are, there is always an Asian better than you."
:D
xd
ırkçılık yapma zındık
@@aurteloess ne alaka
@@zen-blimy5224 şaka amaçlı söylemiştim ama tekniken pozitif ırkçılık da önünde sonunda bir ırkçılıktır ve diğer ırkları dolaylı yoldan aşağılar
İntihar oranı çok yüksek, atlayan insanlar yuzunden metroları hep cam kapılarla kaplı metro gelmeden açılmıyor. Psikoloji mi dayanır o kadar strese. Ama düzenlerine hayran kalmamak elde değil bomboş caddede ışığın yanmasını nasıl sakin bekliyorlar . Bu kadar yogun calısıp kimsenin yollarda aceleyle kosturmadığı bır ulke. Emınım japonya daha fazlasıdır.
Ben isigin yanmasina sabr edemem direk kendimi arabalin onune atiyorum😐ne yapiyim bekleyememek gibi bir huyum var
Cok dogru, japonyada yasadigim icin anlattiklarini cok iyi anliyorum.
Gerçekten hocam dediğiniz gibi bizim üniversitelerde dilediği gibi soru sorabilme özgüveni yok. Hocalar soru sorulduğunda mutlu oluyorlar. Ve birçok öğrencinin “Acaba bana gülerler mi komik mi olur küçük mü düşerim “ düşüncesiyle soru soramadığını fark ettim. Amerika’daki sisteme bakıldığında ise bu kadar kolaycı birşekilde cevapların alınması biraz düşündürücü geldi bana. Yani öğrenmeyi öğrenmek lazım sanırım. Zihnin çalışması sorulan sorunun cevabının kafada biraz yoğunlaşması ve kişinin kendi çabasıyla öğrenmesi daha anlamlı geliyor açıkçası. Tabiki her konu için fazla zaman kaybı demek. Kısacası öğrenmeyi öğrenmek..
İngiltere'de doktora yapan babam da aynı şeyi yaşamış. Labdaki Koreli ile bir süre yarışmaya çalışmış ama sonunda pes etmiş. İntikamını kreşte Korelinin oğlunu poposundan ısırmak suretiyle ben almışım ✌🏻😂😂😂
😂😂
😂Çok iyi
Babalı kızlı korelileri çekememişsiniz. :)
Bu yorumu çay içerken okudum. Çok teşekkürler.
@@balixs 😂😂😂
Kore = bilgi acı çektikçe kıymetlidir. :)
Ben yasayarak keşfettim. Dinlenmeden çalışmak çok verimsiz. Eğlenmek için ara verince normaldekinden daha çabuk anlayıp hafızaya kaydediyor beyin ve daha çok calisma istegi geliyor. Her şeyi dozunda yapmak lazim
Japon dili ve kültürüyle yakından ilgilendiğim için Japonyaya gittiğim zmn da farkketmiştim gerçekten dikey ilişkiler çok belirgin ve gerçekten günlük hayatları bize göre tam bir askeri düzen,nizam içerisinde ilerlemekte. Çalışmak konusunu bende çok irdelemiştim Neden normal düzeyde değilde " aşırı" bir çalışma içerisine giriliyor diye ve kendimce tatmin edici cevapları buldum diyebilirim.
Ne
Neymis
Liseden yeni mezun oldum ve videolarınızdan çok istifade ediyorum, keyifli de anlatımınız var. Samimiyetiniz ve tecrübe aktarımınız için teşekkürler.
bir faydası oluyorsa ne mutlu bana
Selam. Peki şimdi hangi üni.desin?.
Finladiya'da eğitim videosuna tesadüf denk geldim,sonra bir baktım Kore'liler ile ilgili bu videoyu görünce o daha dikkatimi çekti.Kore dizileri müptelası olan biri olunca..😃Ve böylelikle kanalınıza abone oldum,bilgi donanımlı videolarınız için teşekkür ederiz,emeğinize sağlık.Ve hayır kurumlarına bağışlanması da süpermiş.👏
Bu çok çalışmadan ve rekabetten kaynaklanan stres yüzünden intihar vakaları fazlaymış orada.. Bu çok üzücü bir durum, hayatın anlamını sadece başarı, insanları geçmek, en iyi olmak olarak görmek yani mutluluğu bu dünyada aramak insanın manevi olarak doyuma ulaşmasını zorluyor ve bu yüzden de stresli hayatlar baş gösteriyor.. Bu benim şahsi görüşüm, katılan katılmayan olabilir saygı duyarım..
2 dislike koreli asistanlar
Geriye kalan 14 dislike güney Kore şirket sahipleri ozaman ?
@@yothiz6166 An itibariyle gelen ek 36 dislike da hökümet büyüklerinden olsa gerek?
@@AnthroSphere hökumet değil de hükümet büyüklerinden gelmiş olabilir kankacım
@@yakupdilbaz6983 çok teşekkür ederim Yakup'cum, hayatıma kattığın bu engin bilgi için. Varol!
@@yakupdilbaz6983 adam şaka yapıyore
1:41 arkadaki evvvvv çok hoş ya
Benim evim o
@@kaynagbilinmeyenmadde2093 Misafir olarak geleyim de bir bardak su ikram edersiniz
@@sirbonethethird2969 sen gel evimi de veririm
finlandiya ve güney kore 2 side uçlarda eğitim veriyor ve başarıları çok yakın demekki finlandiya sistemiyle eğlenceli bir şekilde dersleri yapmak varken neden gece gündüz çalışıp köpek gibi çalışıp kendine hiç zaman ayıramamak gerçekten kötü.
Hocam ben hayvan gibi çalışmalarının çok da verimsiz olduğunu düşünmüyorum. Ya sadece Samsung Türkiyedeki genç işsizliği bitirebilir bence. SK group, KIA, Hyundai, Hankook... liste böyle gider. Güney Kore gerçekten mükemmel bir ülke ya
Bence güney koreyi daha çok araştırmalısın sandığın gibi değil.
Yorumlarınız çok bilgilendirici ve ufuk açıcı...Çok teşekkür ederim...
Ben KTÜ'deki hocama soru sorunca kendin araştır bul gel bana cevabı söyle sonra da sınıfa anlatırsın demişti. O günden beri hocalara soru sormayı bıraktım. 😅
bence hocan da sorunun cevabını bilmiyor ama çaktırmamış cdbcjddnkd
peki araştırdınız mı? giderdiniz mi merakınızı. eğer hem hocaya kızıp soru sormaktan hem de merak ettiğiniz şeyi araştırmaktan vazgeçtiyseniz vay halımıza.
En iyisi bizimki bence. Hocaya hiç saygı duymamak da saçma. Bakış açısı en iyi bizim ama bizde de sistem yok
sistemi bozmuşlar
@Huntcion Druan Pisa'ya bakarak yorum yapmak yanlış olur imkanlar, hoca kalitesi gibi pek çok etken devreye girer.
En iyisi bizimki olsa en iyi üniversitelerin içinde 1 tane üniversitemiz olurdu. Araştırın bakalım hangi ülkede daha çok makale yazılıyor. Bu ülkede bir halt bilmeyip prof olan insan dolu bu insanlara ilk olumsuz eleştrinizde sizi dersten bırakır o hıyara hıyar diyebilsen bu durum olmaz ya da ona hiçbir şey sormayıp her şeyin üstesinden kendin gelsen yine belli bir seviyede gelişirsin bence *En kötüsü bizimki*
@@cekosuvari8737 o senin söyledğinden yorumda sistem diye bahsediyorum. Sorun kültürümüzde değil, liyakatsizlikte.
Saygı duymamazlık yapmıyorlar ki. Yaş ve tecrübenin iletisimdeki mesafesini kaldırmışlar. Tam bir takım ruhu tam bir eşitlik.
Hocam, asistan arkadaşların hocaya sormaktan çekinmelerinin nedeni belki de Hofstede'nin güç mesafe endeksi ile açıklabilir. Sizin örneklerinizle aklıma Malcolm Gladwell'in Outliers kitabında bahsettiği uçak kazaları geldi. Tarihteki bazı uçak kazaları kaptan ve yardımcı pilot arasındaki yüksek güç mesafesinin yarattığı iletişim sorunları ilişkilendirilerek anlatılıyor. Kitaptaki listeye göre, Güney Kore güç mesafe endeksleri en yüksek olan pilotların yer aldığı ülke sıralamasında 2. sırada :-)
Çok güzel bir örnek Meziyet hocam, belirttiğiniz gibi konunun ardında aslında Hofstedenin ortaya kyduğu güç mesafisindeki farklılıklar yatıyor.
Benim de duyar duymaz aklıma Outliers’taki o bölüm geldi. Umarım toplum olarak bu güç mesafesini bir an önce düşürmeyi başarabiliriz. Günümüz koşullarında küçücük çocuklar bile bazı konularda yetişkinlerden daha bilgili olabiliyorken yaş ve otoriteye bu denli önem vermek çağ dışı kaldı.
Misaeng diye gerçek hayattan esinlenilmiş bir dizi izliyorum şu sıralar, ofis işleri, çalışma hayatı hakkında bir izlenimimin olması için. Tam bu diziyi izlerken bu videonuza denk geldim, dizinin gerçekçiliğini ifadelerinizle bir daha fark ettim. Dizide inanılmaz bir ast-üst ilişkisi var. Üstler yenileri resmen eziyorlar ve hiçbir şey öğretmiyorlar. En son biri dayanamayıp bana neden bir şey öğretmiyorsunuz diye çıkışmıştı. Bir bölümde de acemilerden biri üstüne 'bana öğretir misiniz' demişti. O an bir gerilim oldu. Üstü baktı kaldı, müzik bile değişti. Dedim noluyor :) Bu şekilde bildiklerini tecrübelerini hiç paylaşmıyorlar. Diğer bir nokta ev iş ayrımının olmaması, çok uzun süre çalışılması. Ben bu konuda koreye çok imrenirdim. Öğrencileri bile uzun kamplara giriyorlar, günde 16 saat belki daha fazla çalışıyorlar diye. Ama verimlilik var mı yok mu merak ediyordum. Bu noktaya değindiğiniz için de teşekkür ederim. Bu ofiste sabahlama işi garibime gitti. Kıyafetlerinin ütüsü bozulmuyor mu, pijama falan mı getiriyorlar :D
Bir de fark ettiğim bir nokta, koreliler üstlerini eğilerek selamlıyorlar, kendi ülkelerinden olmayan birini bile otomatikman böyle selamlıyorlar. Bu onlar için çok alışılmış, vazgeçilmesi zor bir şey. Bunu bizdeki öğretmene, üste, profesöre vb. adıyla seslenememe durumuna benzetiyorum. Bizler için, eğilip selam vermişler eğilmeyip selam vermişler çok önemli değil. Batılılar için de, direkt adıyla seslenmişiz seslenmemişiz çok önemli değil.
farklı kültürlerden öğrendiğiniz bilgileri paylaşıp bizi de zenginleştirdiğiniz içinçok teşekkürler
Kanalınızı yeni keşfettim. Ekonometri öğrencisi olarak sizlerden öğrenebileceğim çok tecrübe ve bilgi var. Aynen böyle devam edin sizi arkadaşlarıma da önereceğim. Azminizden dolayı tebrik ediyorum youtube işi göründüğü gibi basit değil 👍👌👌
teşekkürler Sadık hocam, bir faydam dokunuyorsa ne mutlu bana...sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum
spotify da ses olarak dinlesek daha iyi olabilir aslında sizi dinlemekten mutluluk duyuyoruzzzz
Harikasınız açıkçası biryere gitmesek de sayenizde ufkumuz açılıyor şansınız bol olsun .
Çok bilgilendirici videolar hazırlıyorsunuz hocam. Çok sağolun.
Teşekkür ederim, bir faydam oluyorsa ne mutlu bana.
Bende yurtdışında sizin gibi araştırma görevlisi olarak bulunmak istiyorum siz nasıl yurt dışında araştırma görevlisi olarak bulunduğunuz hakkında bilgiler veren bir video çekseniz çok sevinirim hocam RUclips de böyle videolar olması ayrıca sevindirici ve böyle akademik hakkında bilgiler veren videolar çektiginiz için ayrıca teşekkürler ve saygılar 😊
Ne kadar sempatik ve akıcı anlatıyor sanki sohbet eder gibi
keşke hocam olsanız harika birisiniz gerçekten eğitimci dediğin böyle olmalı öğrencininde halinden anlamalı dünyaya dar bir pencereden bakmamalı iyi ki varsınız:)
Çok kaliteli bir insansiniz yola devam hocam
RUclips de en faydalı kanallardan 👏🏻
Hocam bu içerik nesnel ve orjinal olmuş, teşekkürler. Güney Korede Japonyada sosyal hayatı, ailesi, arkadaşı, dostu, sevgilisi olmayıp aşırı iş hayatı yüzünden intihar oranları çok yüksek. Bizdede bence eğlence eksik, hiyerarşi kast sistemi öğrenimi tıkıyor.
Hocam çok bilgilendirici ve keyifli bir video olmuş bir öğretmen adayı olarak bazı taktikleri aldım hocam çok teşekkürler :)
Değerli hcam, güzel sözleriniz için teşekkür ederim, bir faydam oluyorsa ne mutlu bana.
Çalışmak, vektörel bir büyüklüktür; yani çalışmanın hangi hedefe yönelik olduğu önemlidir. ;Çok çalışmaktan daha önemli olan çalışmanın değerini artırmaktır. Onun için ÖĞRENMEK ve AR-GE, çalışmanın ilk basamağı olmalıdır. ÇALIŞMANIN DEĞERİ, BİLGİ, BULUŞ VE TANITIM İLE KAT KAT ARTAR.
Makale, tez özeti gibi mis mis videolar oh be. Hiç can sıkmıyor.
Onlar gerçekten müthiş çalışkan ve başarılı insanlar ve bunca yoğun çalışmaya rağmen aile bağlantıları halâ çok kuvvetli.
hocam sabah 4'e kadar beklemek yerine kaçta çıktıklarını neden sormadınız?
Sorsaydı bulamadığını kabul etmiş olurdu kesinlikle mümkün değil böyle bir durum
Kore'liler o kadar cana yakın değil (tabi hepsinden bahsetmiyorum)
Aynenn benimde aklıma direkt bu gelmişti😂😂
bilimsel gözlem
Hocam, harika bir video olmuş; hem sizin açınızdan hem de izleyici açısından. :) Teşekkür ederim. :)
Kardeşim dünyayı keşfet tecrube edin ve gel ülkenin sana ihtiyacı var, coook akıllı ve özgüven li ve dünyayı tanımış bir gençsin.. Aklin güzel, kalbin güzel ve dilin güzel. 👏👏👏
güzel tecrübelerinizi paylaşmışsiniz tesekkurker
29 yaşındayım ve 6 yıldır öğretmenim. Van'da, Muş'ta ve Tekrdağ'da çalıştım.Birşey eksik diye her fırsatta tayin alıp alıp duruyorum.Videolarınızı izledikçe içimdeki akademisyenlik özlemini üzülerek hissediyorum.Denemeli miyim diye kendime sorup duruyorum.Sanırım cevap veremiyorum hala.Bir insanın başına gelebilecek en güzel şey içi sevgi dolu yol göstericiler. Siz de bu yolla bunu başarıyorsunuz. Çok teşekkür ederim.
Branşınız nedir, hangi düzey?
@@josef4248 Neden sordunuz?
@@serdasu Sadece merak ettim.
Videonuzu yeni gördüm ve çok beğendim. Gayet başarılı.
Teşekkürler Gökhan hocam
Tecrübenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim hocam.
4:30 da bahsettiğiniz Kore'nin hiyerarşik düzeni bizim üniversitede de vardı . Tezim için "danışman" hocama bir türlü içinden çıkamadığım bir problemi danışayım dedim . Hoca bana ' bu zekayla evinin yolunu bulabiliyor musun ?' Dedi :))))))
çözebildin mi sonra
Egosu tavan yapmis got..
Şevefsiz egoist hoca
Sen bizi şöyle insanlardan koru Allahım. Sanki kendisi einstein.
Abi çok güzel adamsın ya, verimli akıcı ve de sade...
Kanalına gezerken rastladım. Anlatım tarzın, ses tonun gerçekten çok hoşuma gitti. Gerçekten isteyerek ve severek abone olduğum ilk kanalsın. Diğer videoların da bunun kadar güzel ve akıcı olur umarım. Seni de videolarını da çok sevdim bilgi ve deneyim dolu.
Hocam videolarınızı yakından, büyük bir ilgiyle takip ediyorum. İngilizce ile ilgilide kapsamlı bir video bekliyorum. 👏👍
Çok teşekkür ederiz. Başarılarınızın devamını dilerim.
Bizim üniversitede bizim bölümdeki hocaların neredeyse tamamı farklı bölümlerden mezun olup yüksek lisans yapmış kişiler . Adama soru soruyorum , adam bilmediği gibi bilmiyorum da demiyor . Yanlış cevap veriyor . Sonra yurda gidince araştırıp doğrusunu öğrenebiliyorum . İşte böyle trajikomik bir yerde okuyorum
Hayatımda gördüğüm ve tanıdığım en zevksiz, en kompleksli, asosyal, en ukala ve aynı zamanda da nasıl bu kadar geliştiklerine şaşırtacak derecede anlaşılması güç, bize hiç uymayan çok anlamsız bir cehalet, disiplinsizlik ve beceriksizliğe de şahit olduğum bir ülke. Hala yıllık izin almak neredeyse imkansız. Sadece Chuseok bayramlarında izin kullanabiliyorlar. Müthiş can sıkıcı bir askeri hiyerarşi. Ama kendi ordularından çok ülkedeki 25 bin Amerikan askerine sırtını dayamış bir ülke. Bir de ülkenin her yeri İstanbul trafiği gibi yoğun trafik. O kadar geniş metro ağı ve trene rağmen hala araba kullanmakta ve metro ile 15 dk'da gidecekleri yere 60 dk.da gitmete ısrarcı, gösteriş aşığı ve lüks araba hastası bir millet.
Kesinlikleee o kadar materyalist ve kibirliler ki
Güney Kore mi bu şekilde
Aynen katılıyorum. Kore öğrenciye, turiste ve kısa süreli çalışana güzel. Ömür boyu çalışılacak bir ülke değil kesinlikle. Hele beyaz yaka için cehennem. (Saatlik ücretle çalışan bekar bir işçi için bir nebze çekilebilir para biriktirme açısından) Amerikan hayranlığı had safhada. Batılılar ve beyazlar resmen star muamelesi görüyor ama farklı ırktan biriysen ezmeyi severler. Senin fikrinin doğru ve mantıklı olmasının bir önemi yok üstün ne derse onu yapacak herkes. Bir de Kore'nin bu hale gelmesi yine çok çalışma ile alakalı. 80 lerde yeri gelmiş günlük 20 saat mesai yapmış işçiler. Ama şimdi baktığımızda çoğu Asyalı çok çalışkan. Neden diğer ülkeler bu kadar hızlı gelişmedi diye soracak olursanız onun sebebi de gerekli olan sermayenin Kore'ye girmesiydi. Hocamın anlattığına göre Vietnam Savaşı en çok Korelilere yaradı. Abd Kore yi askeri üs olarak kullandı. Oradan gelen para ile müthiş bir şekilde gelişmeye başladılar. (Komünizme karşı kapitalist propaganda amacıyla da desteklendiği göz ardı edilemez).
Bir de konuyla ilgili olarak (Sermayenin ülkeye giriş yolu) "Save My Seoul" adlı belgeseli izleyebilirsiniz. Kore'nin öyle gösterildiği gibi toz pembe olmadığını,Koreli kızlar için bile cehennem olabildiğini çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Özellikle Kore fanı kardeşlerime şiddetle tavsiye ederim.
@@masumiyetkaridesi2818 Ben Kore'yi severim. Her ülke gibi onların da kültürlerinde kötü şeyler var. Sadece müziğini ve yemeklerini seviyorum. Bir de dilleri, konuşma tarzları tatlı ve hoşuma gidiyor. Her ülke kızlar için tehlikeli. Kore intihar oranında dünyada ilk 5'de. Taciz vb. olaylar da fazla.
@@masumiyetkaridesi2818 merhaba, save my soeul diye arattığımda hep kısa trailer lar görüyorum, bir link verebilmeniz mümkün mü?
hocam videolarınız aşırı faydalı bizler için saolun varolun
Hocam çok müthiş noktalara değindiniz. İyi ki varsınız. Sizi dinlerken bir kitap geldi aklıma. Hiyerarşi farkını, başarılı/outliers insanları incelemişler. Naçizane ilgilenenlere kitabın adını bırakmak isterim. Çizginin dışındakiler-Outliers yazarı: Malcolm Gladwell. Koronanın cirit attığı şu günlerde herkese sağlıklı günler dilerim.
1- Yardim istemeden kendin cozmeye calisirsan o arada cok seyler ogrenirsin Ama tekerlegi yeniden icat etmek gibi bir aptalliktan uzak durmak gerek.
2- Hemen Yardim alip isi bitirirsen Bir sonraki asamaya cok ciddi asilman gerekir. Durustluk bunu gerektirir. Yardim aldigini unutup Cabucak bitirdim simdi yuzmeye gideyim dersen hicbirsey ogrenmezsin, uretmezsin, orada sana ihtiyac ta kalmaz zaten.
Artik paraya ise ihtiyacim olmadigi halde hem calisip hem okudugum icin bunlar hayatimin parcasi cok iyi anliyorum.
O korelilerinki hayat degil tmarhane :) Orada moon tarikati var (bizdeki gibi) zannediyorum amerikalilar ve tarikat onlarin beynini şeetti
İnsanın sınır kavramı olmalı bence hocam.👍
ÖZellikle çalışma konusunda bu sınır kesinlikle gerekli :)
Bizimle bu güzel bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederiz hocammm:))
İkinci kez izliyorum hocam.
Ofisteki inatlaşmayı dinlemek istedim, çok güzel anlatıyorsunuz😄❤
Hocam anlattığınız her şeyi farklı örneklerle Outliere kitabında görmüştüm Koreliler özelinde ya da Asyalılar
Çok faydali videolar yapmişsiniz. Diğer videolarda öyle. Sağolun
videoların çok keyifli, eyvallah.
Hocam merhabalar, İngilizce konusunda kapsamlı bir video çekerseniz sevinirim teşekkürler...
Konuya ilişkin videolar eklemeye çalışacağım hocam
Evet harika olur
+1
Yine tespitlerin kralı yapılmış
Takibe aldım , çok keyifle izledim
Hiyerarşik düzende iletişim yoktur. Askerde mantığıma uymadı yok mesela 155 günlük izlenimim. Anladığım kadarıyla kendi aralarındaki iletişim de sınırlı.
Asistanların
Bu iletişimi kurmak için haftanın belirli bir günü hocaları ile içmeye çıkar , soju şişesinin dibini gördükçe yakınlaşır ve İçlerinde kalan söylemek istedikleri şeyleri söylerler , masa daki herkes içmek zorundadır ki sabah kalkıldığında kimse Dün geceyi hatırlamasın . Hatta ertesi gün , gece ki ortam hiç konuşulmaz
Güney Kore eğitim sistemi böyle inanılmaz bir yarış var. Üniversite kütüphaneleri doludur gece gündüz.
Kıymetli hocam sevgiler selamlar, kamera için hangi stabilizerı kullanıyorsunuz? Şimdiden teşekkürler...
note 9un kendi sabitleme özelliği ekstradan başka bir şey kullanmıyorum Ertan hocam
@@AkademikLink Oldukça temiz bir çözüm olmuş, videolar da gayet şık. Elinize sağlık! Yanıt için teşekkürler.
Ben Koreli gözüylü diye bi kanal takip ediyorum Candi'nin bi videosunda sizi gördüm galiba okulda Türk yemeklerini tanıtıyordunuz. Benzetmişte olabilirim.
Yorumunuzu okuduktan sonra o kanala baktım. Candi hanım eşiymiş, evliler
Bu tarz videolar harika harika lütfen devamı gelsin
Teşekkürler, zaman buldukça eklemeye devam edeceğim
Ben de 28 yıldır kamuda asgari ücretle deli gibi çalıştım sonuç hiç
Güzel gözlemler. Başarılar. Hocam.
6:25
Abi Oxford dan geçer mi lsşşxlalsöaşs
ahh hayalim ve hedefimmm
@@blackmilk7930 hedefin diyil sadece hayalin sadkjsads
@@ToonGamersAgario ALKNGLKANGKLAWNGMLA
@@ToonGamersAgario senin hayalin bile değil anca çamur at dümbük
@@ahmetkaya4997 noldu sana giren çıkan ney? kime çamur atiom birinin başarısınamı? oxford türk kaynioduda haberimi yok .Yaşın büyük amma beyin yaşın küçük arkadaşla şakalaşiodum sadece o büyük patlıcan burnunu heryere sokma tmmı
onlar haftanın o 1 günü de otelde kalıyolar evleri ,kira, fatura, derdi vs yok bence ne güzel :))
Ben seni çıkaracağım, çıkaracağım ama nerden çıkaracağım derken... Şimdi hatırladım. Pis yedili diye bir dizi vardı. Orda Zeki adında saf bir zengin çocuğu rolünde oynayan biri vardı. Seni ona benzettim. Sen o musun acaba?
Uçak kazası adli program izliyordum Kazanın birinde kaptan pilotun sorumluğu olan gösterge hata var ama yardımcı pilot kaptanı uyarıyor ve fırça yiyordu.Sonra silsile devam edip uçak düşüyordu. Sağlam bir hiyerarşi varmış malesef
Ben sadece dinleyici olarak buradayım fakat destek olmak istediğim için her videoya "yorum olsun diye" yorum atacağım. İşte "o" yorum bu yorum.
Günden güne bayılıyorum sana, ışığına sağlık
Hocam söylemeden edemeyeceğim aşırı sempatiksiniz
Emeğinize sağlık zevkle dinliyorum sizi
Güzel ve bilgilendiriciydi farkındalık kazanmamı sağladı teşekkürler.
Videolarinizi ilgi ile takip ediyorum.cok faydali buluyorum tesekkurler
Tanrı sizi nimetlendirsin. Güzel paylaşımlar.
İngilterede de yok hiyerarşi..çok rahat akademik ortam..ve buda stresi çok çok azaltıo..istediğin fikri rahatça söyleyebiliyorsun..enerjin hocaları düşünmekten ziyade derslere yoğunlaşmakla geçior..ve bilgi paylaşımı konusundada çok iyiler..yeterki çalış..her şey öğrenci odaklı.. türkiye de ise karşılaştığım hocalrın çoğunda hiyerarşi vardı..odasına titreyerek gittiğim hocalr vardı.Ve buda öğrenmemi, derslere odaklanmamı azaltıyordu.
Büyük ihtimal İngiltere de okuyorsun,sana oras hakkında merak ettiğim birşeyi sorabilirmiyim?
Çok teşekkür ederim bireysel ideolojilerimin gelişmesine çok katkıda bulunduğunuz için, başarılar diliyorum size 🎋
bir faydam olduysa ne mutlu bana Emine hocam.
Çok teşekkürler...manzara da çok güzeldi..
Egosuz ve harika bir anlatım tebrik ederim
Hocam aklına geleni sorma konusu gerçekten çok önemli. İlkokulda 60 kişilik sınıflardan, öğrencilerin öğretmenler odası katına gitmekten bile çekindiği devlet okullarından ortaokulda özel okula geçtiğimde ne kadar çektiğimizi anladım. kafamıza göre her idarecinin odasına bir şey için giderdik öğretmenler odası hep açıktı ve bu bana ciddi bir rahatlık verince başarı da kaçınılmaz oldu. Ama daha sonra üniversitede yine aynı şeylerle karşılaşıp ortalama bi öğrenci oldum maalesef
Ne guzel iste orta yol
..ne ifrat ne tefrit..en guzeli bizimki
Bilgilendirmeniz çok yararlıydı. Teşekkür ederim😊 aklıma bir şey takıldı. Bu düşüncelerinizi koreli arkadaşlarınıza anlattınız mı? Yorum yaptılar mı bu konuda?
eşim zaten koreli onunla konuştuğumuz oluyor ancak kültürel durumlara yaklaşım hiçbir zaman tam olarak objektif olamıyor.
03:07 de sol tarafındaki direğin arka tarafında kendi RUclips kanalınızın logosumu vardı yoksa ben mi yanlış gördüm
Koreli eşimin babası yani kayınpederim çok çalışmaktan hasta oldu ve şuan 10 yılı aşkındır durumu çoook kötü bakıma muhtaç :(
Hocam bu biraz ağır ve keskin bir ifade olacak fakat bu hiyerarşik düzene devam etmeleri daha zor ilerleyip zamanla mesafeyi arttıracaklarına, mesafenin artması zor yaşam koşullarına, zor yaşam koşulları insanların ölmesine kadar gider. Yani uzun lafın kısası "Bile bile aptallık yapmak bile bile ölüme yaklaşmaktır."
Hocalara sormama olayı soramama olayı maalesef hocaya karşı hissettikleri "korku" dan kaynaklanıyor.. Bizim labta da o kadar korkuyorlar ki en ufak şeyi bile soramıyorlar . Şu pandemi döneminde evde çalışma izni aldılar zar zor email yazıp sonrasında hiçbiri evden çalışmadı. Evden 1 hafta çalışan bendim. 😅 1.5 senedir buradayım ve karakterlerini bir seneden sonra anladım.. çok değişikler maalesef 😁
Onu bunu bilmem ama hınzırlar iyi film çekiyor
faydalı oldu hocam teşekkür ederim 🙂
Size şunu söyleyebilirim ben hiç orda bulunmadim ama bir sokak kültürü bekgesli izledim her bolumunda farklı asya ülkesinin sokak yemeği ve satıcıları konu ediliyordu çok şaşırdığım kısım ise hepsi ama hepsi gece kapatıp sabahın 3nde 4nde kalkıp dükkanı açıp 3 /4 saatlik uyku ile ayakta durmaları ve 80yasinda bir kadın bile vardı aralarinda inanmamistm. Gece pazarları fakan vardı gece dediğim sabahın 4 u 5 i nde cekim yapmışlar ve full insan vardı çok hayret etmistim gerçekten çok çalışıyorlar.
Belirttiğiniz gibi özellikle seul 24 saat hayatın sürekli aktığı bir yer..
Kaliteli bir içerik 👌
Bu kadar çalışmayla her yıl en az 5 sezon farklı farklı diziler çekiyorlar saatlerce bakım yapıyorlar
Teşekkürler hocam
Asya da böyle çok çalışkanlarrr şöyle örnek vereyşm benim babam gençken Paris te Çin li bir aşçıyla tanışmış adamın bütün hayatı orrada geçiyormmuş hiç gezmemiş Paris e geldiğinden beri