Reziliență prin cultură. Costică Brădățan - ELOGIU EȘECULUI. Patru pilde de umilitate

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 6 янв 2025

Комментарии • 9

  • @anajucan7952
    @anajucan7952 6 месяцев назад +1

    Semnificativ!

  • @doinacubici3806
    @doinacubici3806 8 месяцев назад +5

    Dl Bradatan este impotriva curentului , retelele sociale sunt construite tocmai pe lipsa umilintei , toti suntem acolo cei mai frumosi, puternici , nemuritori etc, nu exista umilinta , esec etc. Exacerbarea calitatilor (cele mai multe inchipuite) , povestea care ne-o spunem este contarar mesajului expus. Dar poate fi o salvare ? nu stiu, dar imi aduc aminte de bunica mea , spune nu imi este frica de moarte, am trait destul , toti cei dragi sunt acolo si ma asteapta, deci este normal sa mori , nu imparatesc pamantul . Este o lectie de umilinta care mi-a ramas in minte . Multumesc pentru conversatie , mi-a placut maxim

  • @darie99
    @darie99 2 месяца назад +2

    Dacă la nivelul de cultură al dlui Cristian Pătrășconiu nu se poate ține un dialog, atunci ce îți trebuie pentru a fi capabil de un dialog? Cum ne-am putea îmbogăți cu mintea altora dacă îi tăiem interlocutorului formularea oricărei idei pe care el încearcă să o expună? Nu l-am putut urmări pe domnul Brădățan întrucât aproape că nu i s-a dat voie să termine măcar o frază întreagă. În schimb, l-am putut urmări pe dl Pătrășconiu. Dacă vizibilitatea dlui Pătrășconiu a fost scopul discuției atunci acest podcast e o mare reușită. Succes în continuare.

  • @rodicahitulescu452
    @rodicahitulescu452 8 месяцев назад +1

    Interesant punct de vedere. Discutia este o incantare.

  • @sofiacovaci3506
    @sofiacovaci3506 8 месяцев назад +2

    Foarte interesant! Felicitări! Mulțumesc!

  • @mariabalaceanu2749
    @mariabalaceanu2749 6 месяцев назад +2

    Ni s-a inoculat ideea ca ''esecul este rusinos'', in loc sa fim invatati din copilarie ca doar gresind invatam, ca doar esuand stim cum sa actionam corect, in loc sa fim lasati sa ne dezvoltam in functie de puterile noastre, de insusirile dominante pe care ni le-am putea pune in valoare, in loc sa pierdem timp facand lucruri pentru a indeplini niste dorinte ale neimplinirilor parintilor,, sau pe criterii de valoare pecuniara viitoare...am avut o colega de scoala care si-a pierdut mintile invatand si incercand sa intre la medicina, pt. ca asa doreau parintii ei, medici deja...era un copil atat de haios, caruia ii placea la nebunie sa spuna glume, sa le interpreteze cu asa umor incat noi, colegii, radeam cu lacrimi...ce mare actrita ar fi fost, daca nu si-ar fi consumat energia, timpul, viata sa intre la medicina! A ajuns o leguma nefiind lasata sa schimbe directia dupa esecuri repetate intr-o directie care nu i se potrivea, careia nu-i putea face fata!

  • @tito1975ism
    @tito1975ism 8 месяцев назад +3

    Domnul moderator , că sa rămânem în temă podcastului , dati-mi voie sa va spun că ați fost un EȘEC total ! Ați vorbit peste invitat și ati întrerupt niste idei interesante din dorința ...de ce !?! De a va ridica cu forța la înălțimea invitatului !?! Deci sunteți o pildă de eșec : în dorința de succes ați pierdut ocazia de a asculta niste idei interesante și ne-ați privat și pe noi ascultătorii de asta ! Complimente ...ironic vorbind !

    • @paulgabor1973
      @paulgabor1973 5 месяцев назад +2

      L-am urmărit pe prof. Brădățan în mai multe emisiuni în care a promovat ultima sa carte. Un model de eșec ca moderator, dacă tot ne aflăm la acest subiect, este Dragoș Pătraru. Epatează, întrerupe foarte des, îi place să se audă, lansează întrebări care se lipesc de invitat ca nuca în perete, nu știe deloc să asculte etc. O catastrofă. Păcat. Dl. Pătrășconiu este, prin comparație, excelent.

    • @tito1975ism
      @tito1975ism 5 месяцев назад +1

      @@paulgabor1973 De gustibus non est disputandum !