deze conducteur herken ik! echt een leuke man. hij trakteerde twee mensen die achter me zaten op wat te eten/drinken uit de automaten (hij gaf ze wat geld hiervoor). ze hadden blijkbaar een leuke interactie dat ie dat deed :)
Een metrodeur schiet niet open hoor als je er tussenkomt.... Heb een keer meegemaakt dat een jongetje (6) vooruit rende, de metro insprong en zijn moeder aanspoorde om door te rennen, hij stak daarbij zijn hoofd naar buiten, opdat moment sloten de deuren.... Zijn moeder begon te gillen en andere passagiers probeerden de deur met geweld open te trekken, wat met moeite iets lukte, zijn moeder duwde zijn hoofd naar binnen, metro was al gaan rijden.... Noodrem werkte niet! We hebben het jongetje naar binnen getrokken en een andere passagier is op het volgende station met het jongetje gaan wachten op zijn moeder. Daar moet ik altijd aan denken als een trein of metro gaat vertrekken en ik iemand naar binnen zie springen als de deuren al sluiten.... Als het die moeder en de passagiers niet was gelukt om zijn hoofd tussen de deur vandaan te krijgen had hij of kunnen stikken door de snelheid die de metro maakt, of onthoofd kunnen worden door een obstakel.... Aan die kant gelukkig geen ander spoor....
Metrodeuren hebben idd geen beveiliging erop zitten. Maar dat is hetzelfde met de trein. Wanneer het piepsignaal gaat niet meer in of uitstappen. Vaak genoeg voorgenomen in de metro van Rotterdam waarbij tassen of handen tussen de deuren zaten. (Dan kon die met moeite er nog wel uitgehaald worden)
Bij de metro in Amsterdam schieten ze wel open als er iets tussenkomt, ook bij de oudere metro's. Het ligt aan de materiaal die ze gebruiken en misschien ook aan de vervoerder
Ik zie vaak mensen met fietsen vastzitten. Twee keer iemand met een fiets en een keer iemand met een hand. Heb al vaker aan de noodrem getrokken, iedereen was te bang om dat te doen want ´anders krijg je een boete´ maar dat krijg je niet als je een goede reden hebt. Die hand was al helemaal bleek op sommige plekken van de druk erop van de deuren (en de man was zwart, dus dat zegt wat.) Tis overigens niet zo heel spectaculair hoor, om aan de noodrem te trekken. Je hoort hard 'PPSSSHIIIEEEUWWWOEEEWWWJJJSSHHHHH' en dan staat de trein weer stil. Is niet heel spannend.
Ja mensen die dat niet durven omdat ze dan een boete krijgen. Als jij gewoon een goede uitleg hebt waarom je aan de noodrem trekt, dan is dat gewoon mogelijk. Zit er niet voor niets..... Ik vind het raar dat mensen liever kiezen omdat ze het niet doen vanwege het geld, dan dat ieamand gewond raakt. Prioriteiten, zo raar soms he
Manieren om ongelukken en vertragingen te voorkomen: 1. Twee aparte signalen, een voor stap in en een voor de deur gaat sluiten. Lost niet alles op maar mensen weten dan tenminste wanneer het echt gevaarlijk wordt om in te stappen 2. Meer treinen. Als je 10 minuten moet wachten ben je minder geneigd risico te nemen dan als je 30 minuten moet wachten. 3. Officiele regeling hanteren dat je langer bij de deur waar de conducteur is, mag en kan instappen. In plaats van een dichtgaande deur in te rennen kun je naar de deur die langer open blijft gaan. En omdat de conducteur daar is, kan die checken dat niemand nog naar binnen probeert te gaan wanneer die uiteindelijk ook dicht gaat. 4. Duidelijke waarschuwingen op het perron dat treindeuren niet stoppen met dichtgaan voor je en niet open te wrikken zijn als je vast komst te zitten. 5. Als het mogelijk is, de deuren zo te ontwerpen dat als ze om een arm of been sluiten, die er nog naar buiten toe tussen uit te trekken is.
Gelukkig hebben de moderne sprinters een specifiek signaal als de deur definitief sluit, weet je dat je niet je hand er tussen moet stoppen en verwacht dat hij weer opengaat.
Slimpie, om de halfuur is ws ook de Max omdat de treinen anders te dicht op elkaar komen door bijvoorbeeld een rood sein of weet ik veel wat, bij 10 minuten tijd tussen de 2 treinen dan krijg je heel snel dat die vertraging door kan lopen tot misschien nog wel 3-4 riten daarna
ik heb veel rare dingen meegemaakt, ik moest elk weekend heen en terug vanuit Breda, en je zag wel wat dingen. van reizigers die schreeuwen en aan de deur stompen, tot iemand die zijn rugzak gebruikte om de deur open te houden. en dan niet een keer, maar meerdere.
Altijd leuk het statement ‘kom gewoon op tijd’… de reden dat ik de trein mis is 100% van de gevallen de NS zelf. De NS heeft vele dienstregelingen in alles wat niet randstad is verschraalt en overstaptijden minder handig gemaakt. Dan moet je bij een overstap soms rennen of een uur wachten op de volgende trein…. Reken maar dat ik dus gewoon de trein in spring na het fluitje als de deur open staat. De oplossing voor het gevaar wordt hier ook al aangegeven. Zorg dat de deuren van treinen net als metro’s/trams automatisch opengaan als er iets tussen zit…. Hoef je geen rocketscientist voor te zijn.
Ik had een tijd terug de laatste trein naar huis, (had school best laat, en zat zowat aan de andere kant van het land.) Normaal heb ik dan twee mogelijke ritten terug, als de eerste uitvalt kan ik altijd nog de laatste van de avond nemen. Nou ja, eerste viel dus uit, bij de tweede had ik wat vertraging en minder dan een minuut overstap op amst-zuid. Ik keihard de toen nog roltrappen af en op, rende op het laatste moment de trein in. Als ik m had gemist was ik gestrand. Staat er waar ik instap een conducteur die moe was van haar dag kei chaggerijnig "mag niet hè? Voortaan gewoon optijd vertrekken" VOORTAAN GWN OPTIJD VERTREKKEN? HEB JE ENIG IDEE?!
@@IkkezzUsedEmber tip als je gestrand wordt door vertragingen moet ns je thuis brengen. Volgende keer als de conducteur zeikt gewoon zeggen of ze liever je taxi had betalen
Goede tip ik wil nog met de trein reizen. Ik denk dat ik het kan het lijkt net met de bus reizen denk ik. Maar ik probeer het te onthouden lijkt me heel eng om nog net ff na het fluitje nog net mee te gaan. Echt een goede tip
Dan moet de trein niet te vroeg of vanaf het verkeerde perron vertrekken, want dan gaan reizigers ook rare toeren uithalen om nog mee te kunnen met de trein.
Bij mij is een sprinter wel is paar minuten te vroeg vertrokken, stond ik daar op station optijd terwijl de trein voor mijn neus weg rijdt. Een conducteur moet gewoon opletten dat ie niet de duren sluit terwijl er mensen in rennen
Redactie: Er was nieuws over een vrouw die vast kwam te zitten met haar arm tussen de deuren, dat is gevaarlijk, laten we daar een extra artikel over maken.
Alsof Stagiaires dingen mogen beslissen in bedrijven. Stagiaires krijgen de taak om koffie te halen, schoon te maken en rotklusjes te doen. Heb nog nooit van een stagiaire érgens in een bedrijf gehoord dat ze iets anders mochten doen dan dat.
@@lodewijkentrop2337 Ik heb stage gelopen bij de Vogelopvang, Schoenenwinkel, de V&D Rokin, de V&D Hilversum en 3 Kinderopvangbedrijven. Rond de V&D-periode mocht ik meer doen en de PW-opleiding ook (hoewel, niet altijd, één van de bedrijven gebruikte me ook voor de thee en koffie) maar echt, ik heb geen grote dingen mogen regelen zoals een eigen projectje ofzo. Als stagiair was je bezig met je opdrachtenboekje. In mijn geval moest ik 12 keer bewijzen dat ik een tafel kon afnemen met een doekje, zonder daarbij de omstaande kleuters te verwonden of verbranden en dat was competentie 5 van de 16, waarnaast je natuurlijk ook gewoon huiswerk had enzovoorts.
@@aymenelmoubarik6332 Volgens nieuwssite treinreiziger is 92% van de NS treinen op tijd. Veel beter dan landen zoals Duitsland waar 1 op de 3 treinen vertraging heeft.
92% van de treinen op tijd. Dat kan best. Maar niet in de randstad op de spitsuren, daar is het eerder richting 40%. Tellen ze uitgevallen treinen ook mee als "niet optijd"? Hebben ze ook cijfers waar alleen de randstad wordt meegenomen?
Mijn ma deed dit vroeger ook wel vaker als we ergens optijd moesten zijn en de trein moesten halen gewoon rennen was als kind altijd bang dat een van ons dan aan de andere kant van de deur zou staan en we elkaar kwijt zouden raken
Met al die techniek tegenwoordig hoe moeilijk is het om een sensortje in die duer te plaatsen? Neem aan dat zo'n deur niet helemaal goed sluit als er een hand tussen zit 🤔
In de video werd het niet helemaal volledig uitgelegd: De deuren van de huidige intercity treinen die rondrijden werken op luchtdruk (10 bar als ik het mij goed herinner). Die deuren gaan dus gewoon dicht. Hier zit het meeste gevaar zoals in de video beschreven wordt. Er zitten rubbers tussen de deuren, maar verder geen klembeveiliging. Met een tas of hand tussen een door luchtdruk aangestuurde deur gaat de deur nog steeds in de vergrendeling. Echter: De nieuwere treinen, momenteel de sprinters en in de toekomst de nieuwe intercity voor de hogesnelheidslijn, zijn elektrisch aangestuurde deuren en hebben wél sensoren tegen beweging (stopt met dichtgaan als er iemand door gaat) en klembeveiliging (als je met de hand tussen de deur gaat, gaat de deur weer open).
@@woutervannijnatten2166 Klopt maar bv een infrarood senser (supermarkt poortjes systeem) boven het midden van de deuren die in een rechte lijn naar beneden meet of er geen obstructie voor de "Spleet" van de deur zit moet toch niet zo moeilijk zijn 🤷♂. Maar goed ik ben het wel eens dat mensen gewoon niet zo dom moeten zijn.. Je hoord wanneer die deuren dicht gaan dus je hebt genoeg waarschuwing..
@@FullFledged2010 technisch kan het zeker. Nieuwe treinen hebben een dergelijk systeem ook al. Het grote verschil is dat nieuwe treinen met de deur dicht staan als er een tijdje niemand instapt en vlak voor de trein vergrendelen ze de knop zodat er niemand meer in kan stappen. Op die manier voorkomen ze dat mensen nog snel in kunnen stappen en het reisschema verstoren. De oude treinen zijn niet geschikt voor een dergelijk systeem omdat je de deuren niet snel open en dicht kan doen. Dan krijg je dat iedereen die er ff snel door glipt de trein 5 tot 10 seconden vertraagt. Lijkt niet veel, maar de schema's zijn vrij strak. En zoals deze conducteur zegt: als het signaal uit gaat gaan er andere treinen voor. Kan het zo zijn dat je een paar minuten stil staat met als gevolg dat overstappers te laat zijn. De beste oplossing is gewoon op tijd zijn.
gisteren bij Hoofddorp moest de sprinter trein wachten omdat er een Intercity voorbij moest (Die mijn overstap was waardoor ik hem miste). maar de trein stond dus een minuut of 5 stil, iemand deed weer een deur open en een aantal momenten later komen er een man en een vrouw die willen instappen, de man loopt voor en stapt in maar de vrouw kon er niet meer in omdat de deur opeens dicht ging omdat het al zoveel seconden was sinds de deur was opengegaan. En toen wilde de deur niet meer open en reed de trein weg naar Schiphol waardoor ze van elkaar gescheiden waren.....
Of ze kunnen gewoon alle trein deuren aanpassen zodat als er iemand tussen komt de deur gewoon open blijft en dat handhavers gewoon kijken waarom het open blijft of de fluit guy.
Als ergens een deur niet dicht is, ziet de machinist dat op zijn dashboard; in het jargon: ik heb geen groene lijn en dan kan hij niet eens vertrekken.
@@biankaslegt7213 De definitie bij NS van op tijd is maximaal 5 minuten vertraging. In de ogen van de NS ben je dus ook nog op tijd als je door een vertraging van 5 minuten de overstap hebt gemist waardoor je een half uur moet wachten, samen met tientallen andere mensen die de overstap missen. Lijkt me eerder dat 50% op tijd rijdt.
Waarom zit er dan geen beveiliging op die treinen dat ze pas kunnen vertrekken als alle deuren zonder obstakels er tussen volledig dicht zijn? Dat lijkt mij de oplossing
Ik ben er nog altijd voor om scheermessen aan de deuren vast te maken waardoor ieder lichaamsdeel dat ertussen komt meteen geamputeerd wordt. Zo heb je niet het risico om meegesleurd te worden.
Dat is precies verschillend van de procedure in België. In België wordt er eerst gefloten, eigenlijk het signaal "instappen". Daarna worden de deuren gesloten, maar de deur waar de treinbegeleider staat, blijft nog open. En daar kan en mag men zelfs nog instappen (maar veel mensen weten niet dat er nog een deur open staat, en proberen vergeefs nog een van de andere deuren te openen, en zo missen ze toch de trein). Daarna gaat de begeleider naar een soort kastje op het perron, waar hij met de sleutel moet draaien, en dat is het vertreksein, het ogenblik waarop niet meer mag ingestapt worden. De treinbegeleider zelf beschikt dan nog over ongeveer 10 seconden om terug te keren naar de trein, zelf in te stappen en de laatste deur te sluiten.
Denken in oplossingen ipv het probleem bij de reiziger neer te leggen die soms moet rennen tijdens het overstappen. Helaas is men in Nederland niet zo slim
@@jdjax592 Heel veel op perron 8/9 en 3/4. Onder andere bij de intercity naar Amsterdam, die naar Groningen en die naar Dordrecht zie ik het vaak gebeuren.
dan moet de Ns de veiligheid eens goed op orde maken en Censor in die deur maken als er wat tussen komt dat die open gaat, als de arbo op een werk plek komt waar geen noodstop/koord zit word die machine ook afgekeurd waarom niet in zo deur bij de Ns...!
het is verboden nog in te stappen alleen ik heb een paar keer meegemaakt dat de conducteur precies op mijn plek uitstapte en ja dan ken je het toch niet laten even mee te kijken der zijn er genoeg die net te laat komen en dan bij de conducteur naar binnen gaan
Ja dat ook he, veel plekken kan je na fluiten bij de conducteur naar binnen terwijl hij nog buiten staat. En dat zo dan illegaal moeten zijn? Alsof de deuren sluiten zonder de conducteur
Ik denk dat je het wellicht beter veiliger kunt maken. Moet dit allemaal bekend zijn als je een keertje met de trein mee rijdt? Ik zou niet eens weten hoe het zit met treinkaartje laat staan dat je dit ook als klant moet weten. Op een druk trein locatie gaan dus overal van die fluitgeluiden. Lijkt me ook niet heel erg handig. Mensen die doof zijn kunnen dus zo ook klem komen te zitten tussen de deuren? Ik dacht dat NS en ProRail zo van de veiligheid waren maar blijkbaar is de trein helemaal niet zo veilig als men doet geloven.
Yep, of dr komt zo'n joekel van een Intercity binnen die ze op laten splitsen. Dan denk je optijd te zijn maar eenmaal op het perron kom je erachter dat je nog eens ruim 100 meter verder moet zijn, omdat het achterste treinstel achter blijft. Maar die extra onvoorziene looptijd wachten? Ho maar
Je kan ook een trein eerder nemen wanneer je weet dat je ergens niet te laat kan komen. Voorkomt een hoop gestress. Gaat alles wel op tijd dan ben je 15/30 minuten eerder op locatie dan gepland. Ook geen ramp toch? 😅
@@Astridruns als jij elke dag 30 minuten 2 kanten op wil verspillen ga je gang. Ik rij de afgelopen 7 jaar bijna elke werkdag met de trein(excl corona ofc) en instappen na het fluitsignaal is gwn normaal. Het is de taak van de conducteur dat hij niet de deuren sluit terwijl er mensen in proberen te gaan
@@SuperOtter de taak van de conducteur is om ervoor te zorgen dat de trein op tijd vertrekt. Op grotere stations waar om de paar minuten een trein binnenkomt, komt er altijd wel iemand een perron opgelopen. Als de conducteur dan moet wachten kan hij nooit meer vertrekken.
Is toch hele makkelijke oplossing voor? Eerst deuren volledig sluiten en dan pas fluiten? Weet ook meteen een handig ezelsbruggetje. Eerst sluiten, dan fluiten!
NS mag van mij betreft zijn dienstregeling gaan verbeteren als ik mijn trein mis dan duurt het 30 minuten voor de volgende in de randstad reiden de treinen elke 10 minuten, stations zijn koud, en de treinen zijn altijd vies en overvol (Zeeuwse-Lijn).
Jep ik moet voor m'n studie ook naar Delft en als ik de trein mis ben ik gelijk 45min later thuis. Op de heenweg is het gewoon op tijd vertrekken maar terug kan krap worden.
Dat geeft niet het recht aan je collega om iemand bij zijn keel te pakken en dichtknijpen dat is poging doodslag aangezien die vent niet meer kon ademen.
Het allerbelangrijkste is op tijd komen? Ja.. werkt beide kanten op he.. Ik koop een kaartje om in de trein van 14:00 van A naar B te zitten. In plaats daarvan zit ik in de bus van 14:20 van A naar C naar D naar B, staand. Maar ik moet alsnog betalen. Je kan ook gewoon even naar buiten kijken voordat je wegrijdt, en als je iemand ziet aanrennen 10 seconden wachten. Daar zit die 20 minuten vertraging van jullie echt niet in hoor ;) Trouwens, hoe onveilig is het dat als een lichaamsdeel tussen een deur komt hij niet meer open gaat? Gewoon druksensor aan de binnenrand en je bent klaar, heb je dit gezeik ook niet meer. Mijn auto portier heeft dit zelfs lol. En je trein van miljoenen kan dit niet?
Snap dat het asociaal is om het laatste moment naar binnen te rennen, maar had verwacht dat deze deuren inmiddels wel zouden herkennen als er iemand tussen vast zat
Treindeuren doen dat niet omdat anders mensen dit kunnen misbruiken om daarmee de deuren op het laatste moment nog eens te openen en de trein op te houden
Er word niet altijd gefloten . Dikke onzin . Laatste keer dat ik met trein ging 24 dec . Trein was laat . Komt even stil staan deuren open . Terwijl ik er bijna in kon stappen echt nog geen 5 sec en de deuren gingen al weer dicht er werd niet gefloten . Ik heb meerdere keer op de knop gedrukt voor dat de deuren helemaal dicht om weer open te krijgen , maar dat werkte niet . Enz… ik ga nooit meer met openbaar vervoer . Ik word echt misselijk van hun .
Het is de budgetscheids die mij de deur uitzet en die fluitmeneer die mij ziet en boos wordt omdat hij fluit wanneer ik 3 stappen verwijderd ben van de deur en dus nog hartstikke veilig instap, die ervoor gezorgd hebben dat ik toch maar een auto heb gekocht en nu al jaren niet meer met de trein ga. Maar ga vooral zo door. Ik ga toch niet meer met de trein.
@@banaanqwerty4242 Als ik zeg dat de wannabe agent fluit wanneer ik slechts 3 stappen verwijderd ben van de treindeur, zou een persoon met een degelijk, hoger dan gemiddeld IQ kunnen deduceren dat ik tenminste redelijk op tijd ben en dat fluitmeneer best 0.8 seconden later kan fluiten. Nu zou zo een zelfde persoon ook kunnen deduceren wat dat zegt over zijn of haar IQ. Echter ben je klaarblijkelijk niet zo een persoon, dus zal ik het even versimpelen voor je: Je bent dom. Ik hoop ervan uit te kunnen gaan dat zelfs dat simpel genoeg verwoord is voor jou, om te begrijpen. Groetjes.
deze conducteur herken ik! echt een leuke man. hij trakteerde twee mensen die achter me zaten op wat te eten/drinken uit de automaten (hij gaf ze wat geld hiervoor). ze hadden blijkbaar een leuke interactie dat ie dat deed :)
gozer stapt zelf elke keer in na het fluiten smh
Underrated comment
Kga stuk
🤣🤣
Wat betekent smh ?
@@Mental_Illboy shaking my head
Respect Tobias voor je werk hou vol
Ik ben helaas afgewezen 🤑
@@kattebelle3562 afgewezen, omdat ze schijnbaar alleen van die jonge snotapen willen
@@kattebelle3562 wrm hz ?
Een metrodeur schiet niet open hoor als je er tussenkomt.... Heb een keer meegemaakt dat een jongetje (6) vooruit rende, de metro insprong en zijn moeder aanspoorde om door te rennen, hij stak daarbij zijn hoofd naar buiten, opdat moment sloten de deuren.... Zijn moeder begon te gillen en andere passagiers probeerden de deur met geweld open te trekken, wat met moeite iets lukte, zijn moeder duwde zijn hoofd naar binnen, metro was al gaan rijden.... Noodrem werkte niet! We hebben het jongetje naar binnen getrokken en een andere passagier is op het volgende station met het jongetje gaan wachten op zijn moeder. Daar moet ik altijd aan denken als een trein of metro gaat vertrekken en ik iemand naar binnen zie springen als de deuren al sluiten.... Als het die moeder en de passagiers niet was gelukt om zijn hoofd tussen de deur vandaan te krijgen had hij of kunnen stikken door de snelheid die de metro maakt, of onthoofd kunnen worden door een obstakel.... Aan die kant gelukkig geen ander spoor....
Metrodeuren hebben idd geen beveiliging erop zitten. Maar dat is hetzelfde met de trein. Wanneer het piepsignaal gaat niet meer in of uitstappen. Vaak genoeg voorgenomen in de metro van Rotterdam waarbij tassen of handen tussen de deuren zaten. (Dan kon die met moeite er nog wel uitgehaald worden)
@@davieee1168 Was de metro in Rotterdam, station Beurs beneden.
Bij de metro in Amsterdam schieten ze wel open als er iets tussenkomt, ook bij de oudere metro's. Het ligt aan de materiaal die ze gebruiken en misschien ook aan de vervoerder
@@Loexie Oké
@zuck diggerman Als je dit al lang vind moet je wat meer boeken lezen
Hier krijg je goede zin van, allemaal aardige mensen ☺️
Die man is echt een legend ik kwam het tegen op station tiel
Deze man is fantastisch heb ik ooit meegemaakt😊
Ik zie vaak mensen met fietsen vastzitten. Twee keer iemand met een fiets en een keer iemand met een hand. Heb al vaker aan de noodrem getrokken, iedereen was te bang om dat te doen want ´anders krijg je een boete´ maar dat krijg je niet als je een goede reden hebt. Die hand was al helemaal bleek op sommige plekken van de druk erop van de deuren (en de man was zwart, dus dat zegt wat.)
Tis overigens niet zo heel spectaculair hoor, om aan de noodrem te trekken. Je hoort hard 'PPSSSHIIIEEEUWWWOEEEWWWJJJSSHHHHH' en dan staat de trein weer stil. Is niet heel spannend.
Was zeker een gestolen fiets😂
@@Mark-vn7et 😂😂
Ja mensen die dat niet durven omdat ze dan een boete krijgen. Als jij gewoon een goede uitleg hebt waarom je aan de noodrem trekt, dan is dat gewoon mogelijk. Zit er niet voor niets..... Ik vind het raar dat mensen liever kiezen omdat ze het niet doen vanwege het geld, dan dat ieamand gewond raakt. Prioriteiten, zo raar soms he
"en de man was zwart, dus dat zegt wel wat" 💀
Goed punt, daar is de noodrem idd onder andere voor bedoeld
Manieren om ongelukken en vertragingen te voorkomen:
1. Twee aparte signalen, een voor stap in en een voor de deur gaat sluiten. Lost niet alles op maar mensen weten dan tenminste wanneer het echt gevaarlijk wordt om in te stappen
2. Meer treinen. Als je 10 minuten moet wachten ben je minder geneigd risico te nemen dan als je 30 minuten moet wachten.
3. Officiele regeling hanteren dat je langer bij de deur waar de conducteur is, mag en kan instappen. In plaats van een dichtgaande deur in te rennen kun je naar de deur die langer open blijft gaan. En omdat de conducteur daar is, kan die checken dat niemand nog naar binnen probeert te gaan wanneer die uiteindelijk ook dicht gaat.
4. Duidelijke waarschuwingen op het perron dat treindeuren niet stoppen met dichtgaan voor je en niet open te wrikken zijn als je vast komst te zitten.
5. Als het mogelijk is, de deuren zo te ontwerpen dat als ze om een arm of been sluiten, die er nog naar buiten toe tussen uit te trekken is.
Of gewoon op tijd komen :)
@@hildebos1653 en daklozen moeten gewoon een huis kopen
Gelukkig hebben de moderne sprinters een specifiek signaal als de deur definitief sluit, weet je dat je niet je hand er tussen moet stoppen en verwacht dat hij weer opengaat.
Slimpie, om de halfuur is ws ook de Max omdat de treinen anders te dicht op elkaar komen door bijvoorbeeld een rood sein of weet ik veel wat, bij 10 minuten tijd tussen de 2 treinen dan krijg je heel snel dat die vertraging door kan lopen tot misschien nog wel 3-4 riten daarna
@@Steijnk2006 10 minuten kan prima. Dan kan je 8 minuten vertraging hebben zonder dat de volgende trein er last van heeft.
1:18 😂😂 nee dit kan toch niet
Perfect voorbeeld
Ik zag dit ook🤣🤣🤣
Zo moet het dus nou weer net niet😂😂
Ik denk wel een beetje dat het fake is. Je ziet die conducteur volgens mij zijn lachen inhouden en hij kijkt ook wel heel erg de verkeerde kant op.
ik heb veel rare dingen meegemaakt, ik moest elk weekend heen en terug vanuit Breda, en je zag wel wat dingen. van reizigers die schreeuwen en aan de deur stompen, tot iemand die zijn rugzak gebruikte om de deur open te houden. en dan niet een keer, maar meerdere.
Altijd leuk het statement ‘kom gewoon op tijd’… de reden dat ik de trein mis is 100% van de gevallen de NS zelf. De NS heeft vele dienstregelingen in alles wat niet randstad is verschraalt en overstaptijden minder handig gemaakt. Dan moet je bij een overstap soms rennen of een uur wachten op de volgende trein….
Reken maar dat ik dus gewoon de trein in spring na het fluitje als de deur open staat.
De oplossing voor het gevaar wordt hier ook al aangegeven. Zorg dat de deuren van treinen net als metro’s/trams automatisch opengaan als er iets tussen zit…. Hoef je geen rocketscientist voor te zijn.
Ik had een tijd terug de laatste trein naar huis, (had school best laat, en zat zowat aan de andere kant van het land.) Normaal heb ik dan twee mogelijke ritten terug, als de eerste uitvalt kan ik altijd nog de laatste van de avond nemen. Nou ja, eerste viel dus uit, bij de tweede had ik wat vertraging en minder dan een minuut overstap op amst-zuid. Ik keihard de toen nog roltrappen af en op, rende op het laatste moment de trein in. Als ik m had gemist was ik gestrand. Staat er waar ik instap een conducteur die moe was van haar dag kei chaggerijnig "mag niet hè? Voortaan gewoon optijd vertrekken" VOORTAAN GWN OPTIJD VERTREKKEN? HEB JE ENIG IDEE?!
@@IkkezzUsedEmber tip als je gestrand wordt door vertragingen moet ns je thuis brengen. Volgende keer als de conducteur zeikt gewoon zeggen of ze liever je taxi had betalen
Ik hoorde dit ook echt pas voor het eerst toen ik 20 was. Misschien iets beter dat soort regels aangeven op stations en in de trein.
Goede tip ik wil nog met de trein reizen. Ik denk dat ik het kan het lijkt net met de bus reizen denk ik. Maar ik probeer het te onthouden lijkt me heel eng om nog net ff na het fluitje nog net mee te gaan. Echt een goede tip
Pas op voor mannen zoals ik die vrouwen lastig vallen. Zeker als we dronken zijn.
Zijn er een hoop van zoals ik.
@@Mental_Illboy bruh wtf
Gewoon op tijd op t Perron staan en je hoeft je niet druk te maken
"Ben je te laat, dan ben je op tijd voor de volgende" 😊
Dan moet de trein niet te vroeg of vanaf het verkeerde perron vertrekken, want dan gaan reizigers ook rare toeren uithalen om nog mee te kunnen met de trein.
😂😂😂😂😂😂 verkeerde perron vertrekken. Jij hebt dringend pilletjes nodig
Bij Arriva gaat de deur nog open als je net instapt en je komt tussen de deuren
Wel, je heb 2 soorten fluitsignalen: de mond fluit van de conducteur of die van de deurfluit zelf.
Dus bij welke mag je niet daarna niet instappen?
gek dat mensen dit niet zelf snappen, fluit van de conducteur natuurlijk.
Het belangrijkste is gewoon op tijd komen. Ook ns: De sprinter naar uitgeest RIJDT NIET!
Als-ie helemaal niet komt, is hij dus ook niet te laat.
Bij mij is een sprinter wel is paar minuten te vroeg vertrokken, stond ik daar op station optijd terwijl de trein voor mijn neus weg rijdt. Een conducteur moet gewoon opletten dat ie niet de duren sluit terwijl er mensen in rennen
Redactie: We hebben geen nieuws !!
Stagair: Laten we naar het station gaan en een nieuwsartikel maken over het fluit signaal bij de trein
Redactie: Er was nieuws over een vrouw die vast kwam te zitten met haar arm tussen de deuren, dat is gevaarlijk, laten we daar een extra artikel over maken.
Alsof Stagiaires dingen mogen beslissen in bedrijven. Stagiaires krijgen de taak om koffie te halen, schoon te maken en rotklusjes te doen.
Heb nog nooit van een stagiaire érgens in een bedrijf gehoord dat ze iets anders mochten doen dan dat.
@@Widdekuu91 ik heb als stagiaire binnen bedrijven echt wel andere dingen mogen doen dan dat. Ligt er dus net aan wat je doet.
@@lodewijkentrop2337
Ik heb stage gelopen bij de Vogelopvang, Schoenenwinkel, de V&D Rokin, de V&D Hilversum en 3 Kinderopvangbedrijven.
Rond de V&D-periode mocht ik meer doen en de PW-opleiding ook (hoewel, niet altijd, één van de bedrijven gebruikte me ook voor de thee en koffie) maar echt, ik heb geen grote dingen mogen regelen zoals een eigen projectje ofzo. Als stagiair was je bezig met je opdrachtenboekje. In mijn geval moest ik 12 keer bewijzen dat ik een tafel kon afnemen met een doekje, zonder daarbij de omstaande kleuters te verwonden of verbranden en dat was competentie 5 van de 16, waarnaast je natuurlijk ook gewoon huiswerk had enzovoorts.
00:00 "Het allerbelangrijkste is gewoon op tijd komen"... Alsof de NS zelf op tijd komt
Wat lul jij 92% van de NS treinen is gewoon op tijd
@@omn30 5 jaar geleden misschien, maar nu zeker niet…
@@aymenelmoubarik6332 Volgens nieuwssite treinreiziger is 92% van de NS treinen op tijd. Veel beter dan landen zoals Duitsland waar 1 op de 3 treinen vertraging heeft.
Ja, zo'n 90% van de treinen rijdt gewoon op tijd.
92% van de treinen op tijd. Dat kan best. Maar niet in de randstad op de spitsuren, daar is het eerder richting 40%. Tellen ze uitgevallen treinen ook mee als "niet optijd"?
Hebben ze ook cijfers waar alleen de randstad wordt meegenomen?
Mijn ma deed dit vroeger ook wel vaker als we ergens optijd moesten zijn en de trein moesten halen gewoon rennen was als kind altijd bang dat een van ons dan aan de andere kant van de deur zou staan en we elkaar kwijt zouden raken
Met al die techniek tegenwoordig hoe moeilijk is het om een sensortje in die duer te plaatsen? Neem aan dat zo'n deur niet helemaal goed sluit als er een hand tussen zit 🤔
In de video werd het niet helemaal volledig uitgelegd: De deuren van de huidige intercity treinen die rondrijden werken op luchtdruk (10 bar als ik het mij goed herinner). Die deuren gaan dus gewoon dicht. Hier zit het meeste gevaar zoals in de video beschreven wordt. Er zitten rubbers tussen de deuren, maar verder geen klembeveiliging. Met een tas of hand tussen een door luchtdruk aangestuurde deur gaat de deur nog steeds in de vergrendeling.
Echter: De nieuwere treinen, momenteel de sprinters en in de toekomst de nieuwe intercity voor de hogesnelheidslijn, zijn elektrisch aangestuurde deuren en hebben wél sensoren tegen beweging (stopt met dichtgaan als er iemand door gaat) en klembeveiliging (als je met de hand tussen de deur gaat, gaat de deur weer open).
@@woutervannijnatten2166 Klopt maar bv een infrarood senser (supermarkt poortjes systeem) boven het midden van de deuren die in een rechte lijn naar beneden meet of er geen obstructie voor de "Spleet" van de deur zit moet toch niet zo moeilijk zijn 🤷♂.
Maar goed ik ben het wel eens dat mensen gewoon niet zo dom moeten zijn.. Je hoord wanneer die deuren dicht gaan dus je hebt genoeg waarschuwing..
@@FullFledged2010 technisch kan het zeker. Nieuwe treinen hebben een dergelijk systeem ook al. Het grote verschil is dat nieuwe treinen met de deur dicht staan als er een tijdje niemand instapt en vlak voor de trein vergrendelen ze de knop zodat er niemand meer in kan stappen. Op die manier voorkomen ze dat mensen nog snel in kunnen stappen en het reisschema verstoren. De oude treinen zijn niet geschikt voor een dergelijk systeem omdat je de deuren niet snel open en dicht kan doen. Dan krijg je dat iedereen die er ff snel door glipt de trein 5 tot 10 seconden vertraagt. Lijkt niet veel, maar de schema's zijn vrij strak. En zoals deze conducteur zegt: als het signaal uit gaat gaan er andere treinen voor. Kan het zo zijn dat je een paar minuten stil staat met als gevolg dat overstappers te laat zijn.
De beste oplossing is gewoon op tijd zijn.
@@SyntheticFuture klink aannemelijk idd.
bij een sng slt en flirt gaan deuren automatisch weer open als iemand er tussen komt
Maar wel vaak in de storing waardoor de trein dan uitvalt
"kom gewoon op tijd"
zorg dan dat je treinen op tijd rijden zodat ik die overstap niet mis
Er is dus een vrij grote kans dat dat komt doordat andere mensen te laat die trein ingaan, daar gaat dit hele fragment over
of uberhaupt rijden haha, pauper ns. Gewoon auto rijden, beter.
01:20 pure comedie
gisteren bij Hoofddorp moest de sprinter trein wachten omdat er een Intercity voorbij moest (Die mijn overstap was waardoor ik hem miste). maar de trein stond dus een minuut of 5 stil, iemand deed weer een deur open en een aantal momenten later komen er een man en een vrouw die willen instappen, de man loopt voor en stapt in maar de vrouw kon er niet meer in omdat de deur opeens dicht ging omdat het al zoveel seconden was sinds de deur was opengegaan. En toen wilde de deur niet meer open en reed de trein weg naar Schiphol waardoor ze van elkaar gescheiden waren.....
Wat erg zeg. Zijn ze later weer hertrouwd?
Of ze kunnen gewoon alle trein deuren aanpassen zodat als er iemand tussen komt de deur gewoon open blijft en dat handhavers gewoon kijken waarom het open blijft of de fluit guy.
Ja in moderne treinen hebben die deuren volgens mij gwn sensors en kan ie niet zomaar wegrijden als er iemand tussen zit
of je kunt ook optijd klaarstaan
Dan vertrekt er dus nooit meer ene trein op tijd
Als ergens een deur niet dicht is, ziet de machinist dat op zijn dashboard; in het jargon: ik heb geen groene lijn en dan kan hij niet eens vertrekken.
of je kunt iets snappen en begrijpen dat het niet zo makkelijk gaat
Het bedrijf wat altijd te laat is gaat ons nu vertellen om op tijd te komen echt de grap van de eeuw dit
ik wil dat je je hand tussen die deur stopt
Punctualiteit is vgm gwn boven de 90%, dus dat valt wel mee
90% ligt het niet aan de NS.... Vaak heeft het te maken met vandalisme en mensen die op het spoor lopen of een auto op de overweg....
Altijd te laat? Leg eens uit aub.
@@biankaslegt7213 De definitie bij NS van op tijd is maximaal 5 minuten vertraging. In de ogen van de NS ben je dus ook nog op tijd als je door een vertraging van 5 minuten de overstap hebt gemist waardoor je een half uur moet wachten, samen met tientallen andere mensen die de overstap missen. Lijkt me eerder dat 50% op tijd rijdt.
Waarom zit er dan geen beveiliging op die treinen dat ze pas kunnen vertrekken als alle deuren zonder obstakels er tussen volledig dicht zijn?
Dat lijkt mij de oplossing
Die is er. Een trein kan gewoon niet werg als er een deur openstaat.
@@arnoldpalthe3915 dat lijkt me niet aangezien het verhaal op 0:30
Ik ben er nog altijd voor om scheermessen aan de deuren vast te maken waardoor ieder lichaamsdeel dat ertussen komt meteen geamputeerd wordt. Zo heb je niet het risico om meegesleurd te worden.
Hellraiser VII, cool!!
Yeah 👍👍
Ho ho rustig er is nog meer dan een halfjaar wachtlijst voor psychologische hulp voor je zieke gedachten, rustig aan
Dat is precies verschillend van de procedure in België. In België wordt er eerst gefloten, eigenlijk het signaal "instappen". Daarna worden de deuren gesloten, maar de deur waar de treinbegeleider staat, blijft nog open. En daar kan en mag men zelfs nog instappen (maar veel mensen weten niet dat er nog een deur open staat, en proberen vergeefs nog een van de andere deuren te openen, en zo missen ze toch de trein). Daarna gaat de begeleider naar een soort kastje op het perron, waar hij met de sleutel moet draaien, en dat is het vertreksein, het ogenblik waarop niet meer mag ingestapt worden. De treinbegeleider zelf beschikt dan nog over ongeveer 10 seconden om terug te keren naar de trein, zelf in te stappen en de laatste deur te sluiten.
Denken in oplossingen ipv het probleem bij de reiziger neer te leggen die soms moet rennen tijdens het overstappen.
Helaas is men in Nederland niet zo slim
De metro gaat zeker niet open als er iets tussen zit
Rotterdamse Metro wel.
Bij Leiden Centraal zie je dat ook heel vaak.
Welk perron? Heb het nog niet zien gebeuren.
Gelijk even melden bel misdaad anoniem
@@jdjax592 Heel veel op perron 8/9 en 3/4. Onder andere bij de intercity naar Amsterdam, die naar Groningen en die naar Dordrecht zie ik het vaak gebeuren.
dan moet de Ns de veiligheid eens goed op orde maken en Censor in die deur maken als er wat tussen komt dat die open gaat, als de arbo op een werk plek komt waar geen noodstop/koord zit word die machine ook afgekeurd waarom niet in zo deur bij de Ns...!
Het belangrijkste is op tijd komen?? Kan je dat ook even doorspelen aan je baas?
het is verboden nog in te stappen alleen ik heb een paar keer meegemaakt dat de conducteur precies op mijn plek uitstapte en ja dan ken je het toch niet laten even mee te kijken der zijn er genoeg die net te laat komen en dan bij de conducteur naar
binnen gaan
Ja dat ook he, veel plekken kan je na fluiten bij de conducteur naar binnen terwijl hij nog buiten staat. En dat zo dan illegaal moeten zijn? Alsof de deuren sluiten zonder de conducteur
''belangrijkste is op tijd komen'' DOEN JULLIE DAT DAN OOK JOH!!
vaak genoeg, 2e meest optijd van europa. vertraging is er niet vaak, mensen zien gewoon te vaak iets negatief voor geen reden
Ik denk dat je het wellicht beter veiliger kunt maken.
Moet dit allemaal bekend zijn als je een keertje met de trein mee rijdt?
Ik zou niet eens weten hoe het zit met treinkaartje laat staan dat je dit ook als klant moet weten.
Op een druk trein locatie gaan dus overal van die fluitgeluiden. Lijkt me ook niet heel erg handig. Mensen die doof zijn kunnen dus zo ook klem komen te zitten tussen de deuren?
Ik dacht dat NS en ProRail zo van de veiligheid waren maar blijkbaar is de trein helemaal niet zo veilig als men doet geloven.
Tja, als je je overstap moet halen...
Sommige mensen stappen te laat in de trein omdat de vorige trein te laat was...
Yep, of dr komt zo'n joekel van een Intercity binnen die ze op laten splitsen. Dan denk je optijd te zijn maar eenmaal op het perron kom je erachter dat je nog eens ruim 100 meter verder moet zijn, omdat het achterste treinstel achter blijft. Maar die extra onvoorziene looptijd wachten? Ho maar
@@nansjes1 moeilijk he borden lezen
Je kan ook een trein eerder nemen wanneer je weet dat je ergens niet te laat kan komen. Voorkomt een hoop gestress. Gaat alles wel op tijd dan ben je 15/30 minuten eerder op locatie dan gepland. Ook geen ramp toch? 😅
@@Astridruns als jij elke dag 30 minuten 2 kanten op wil verspillen ga je gang. Ik rij de afgelopen 7 jaar bijna elke werkdag met de trein(excl corona ofc) en instappen na het fluitsignaal is gwn normaal. Het is de taak van de conducteur dat hij niet de deuren sluit terwijl er mensen in proberen te gaan
@@SuperOtter de taak van de conducteur is om ervoor te zorgen dat de trein op tijd vertrekt. Op grotere stations waar om de paar minuten een trein binnenkomt, komt er altijd wel iemand een perron opgelopen. Als de conducteur dan moet wachten kan hij nooit meer vertrekken.
Ongetwijfeld dezelfde figuren die onder een gesloten overweg slagboom lopen 😕
Ja, of die vlak achter jouw aan rijden. Waar is de uitspraak. "Haastige spoed is zelden goed" gebleven?
Allerbelangrijkste is optijd komen 🤣🤣 hoor je dat ns?
Nee.. die vrouw op 1:18 💀
Leuke conducteur
Is toch hele makkelijke oplossing voor? Eerst deuren volledig sluiten en dan pas fluiten? Weet ook meteen een handig ezelsbruggetje. Eerst sluiten, dan fluiten!
Lkkr koen kk flikkertje
Dit is een perfecte oplossing idd!
HOE KAN DE NS NOU ZEGGEN GEWOON OP TIJD KOMEN!?
Meer treinen op het spoor plaatsen. Niemand wilt 30min wachten voor de volgende dus ik heb liever de sluitende deur in rennen
NS mag van mij betreft zijn dienstregeling gaan verbeteren als ik mijn trein mis dan duurt het 30 minuten voor de volgende in de randstad reiden de treinen elke 10 minuten, stations zijn koud, en de treinen zijn altijd vies en overvol (Zeeuwse-Lijn).
Jep ik moet voor m'n studie ook naar Delft en als ik de trein mis ben ik gelijk 45min later thuis. Op de heenweg is het gewoon op tijd vertrekken maar terug kan krap worden.
Als t goed is gaan NS treinen nog gewoon open als er iets tussen zit toch?
T lijkt mij dat dat ook zou moeten ja
Nee, dan zouden reizigers gwn hun voet er tussen houden om de trein op te houden voor een vriend die te laat is. Die deuren drukken gwn door.
0:03 mis je hem dan heb je pech haha snel gecorrigeerd
Dat geeft niet het recht aan je collega om iemand bij zijn keel te pakken en dichtknijpen dat is poging doodslag aangezien die vent niet meer kon ademen.
Peteroosterbaan
Noraya chtend -houtine
P.oosterbaan
1:20 HO POLITIE STIL STAAN
Het allerbelangrijkste is op tijd komen? Ja.. werkt beide kanten op he.. Ik koop een kaartje om in de trein van 14:00 van A naar B te zitten. In plaats daarvan zit ik in de bus van 14:20 van A naar C naar D naar B, staand. Maar ik moet alsnog betalen. Je kan ook gewoon even naar buiten kijken voordat je wegrijdt, en als je iemand ziet aanrennen 10 seconden wachten. Daar zit die 20 minuten vertraging van jullie echt niet in hoor ;)
Trouwens, hoe onveilig is het dat als een lichaamsdeel tussen een deur komt hij niet meer open gaat? Gewoon druksensor aan de binnenrand en je bent klaar, heb je dit gezeik ook niet meer. Mijn auto portier heeft dit zelfs lol. En je trein van miljoenen kan dit niet?
het is niet heel moeilijk om te snappen. fluiten = niet instappen. het is niet heel moeilijk
Denkje ik ga nog een half uur/uur wachtte?
Moeten jullie alles beter plannen en niet zo dat ik moet springen van de metro naar de trein
Mensen denken dat die treindeuren automatisch open gaan als je ff hand er tussen steekt ofzo nou mooi niet
Eerst deuren sluiten. Daarna fluiten en checken.
Snap dat het asociaal is om het laatste moment naar binnen te rennen, maar had verwacht dat deze deuren inmiddels wel zouden herkennen als er iemand tussen vast zat
Treindeuren doen dat niet omdat anders mensen dit kunnen misbruiken om daarmee de deuren op het laatste moment nog eens te openen en de trein op te houden
@@joris5429 tenminste 1 die het snapt
Die mensen snappen het niet, Fluiten = Niet instappen.
op typ komen kan alleen als de trein ook op tijd aankomt...
Vroeger leerden wij op school dat je dat nooit moet doen dat kan je dood worden dus of we gaan niet meer naar school of zijn levensmoe geworden
Wat een wijsheid weer. Dankuwel opa
Flight or fight
1:41 Dat de beste man dit niet weet is niet erg, maar een metro heeft hetzelfde deursysteem als een trein; zit geen klembeveiliging op.
laat eerst de treinen maar is optijd komen en dan pas mogen ze wat zeggen over mensen die telaat voor de trein komen.....
Moeten ze maar vaker treinen inzetten. Nu moet je halfuurtje wachten wat voorheen 10 minuten was. 😂
Tfw je volgende trein pas 45min later komt
jammer voor je
Ruim een minuut te vroeg fluiten kun je ook niet maken
Das een hele dure boete
Achterlijk systeem
Bij de metro gaat ie vanzelf weer open.
Er word niet altijd gefloten . Dikke onzin . Laatste keer dat ik met trein ging 24 dec . Trein was laat . Komt even stil staan deuren open . Terwijl ik er bijna in kon stappen echt nog geen 5 sec en de deuren gingen al weer dicht er werd niet gefloten . Ik heb meerdere keer op de knop gedrukt voor dat de deuren helemaal dicht om weer open te krijgen , maar dat werkte niet . Enz… ik ga nooit meer met openbaar vervoer . Ik word echt misselijk van hun .
In dat geval even langs de arts voor je gehoor. Ze fluiten altijd
Als ze niet fluiten en wel de deuren dicht doen moet je een klacht in dienen.
Zwak van ns om nu vooral de reizigers hierop aan te spreken terwijl ze zelf ook de boel veiliger kunnen maken
Niemand boeit
Gewoon eigen risico.
Laat ze eerst maar eens rijden
Het is de budgetscheids die mij de deur uitzet en die fluitmeneer die mij ziet en boos wordt omdat hij fluit wanneer ik 3 stappen verwijderd ben van de deur en dus nog hartstikke veilig instap, die ervoor gezorgd hebben dat ik toch maar een auto heb gekocht en nu al jaren niet meer met de trein ga.
Maar ga vooral zo door. Ik ga toch niet meer met de trein.
Tja als ze er niet zouden staan zouden er in elk geval een hele hoop meer mensen natuurlijke selectie zien. Op tijd komen helpt ook misschien?
@@banaanqwerty4242 Als ik zeg dat de wannabe agent fluit wanneer ik slechts 3 stappen verwijderd ben van de treindeur, zou een persoon met een degelijk, hoger dan gemiddeld IQ kunnen deduceren dat ik tenminste redelijk op tijd ben en dat fluitmeneer best 0.8 seconden later kan fluiten. Nu zou zo een zelfde persoon ook kunnen deduceren wat dat zegt over zijn of haar IQ. Echter ben je klaarblijkelijk niet zo een persoon, dus zal ik het even versimpelen voor je: Je bent dom. Ik hoop ervan uit te kunnen gaan dat zelfs dat simpel genoeg verwoord is voor jou, om te begrijpen.
Groetjes.
Ja ze fluiten niet voor niks, gewoon niet doen
Botox gekkie. Mag ie ook wel mee stoppen😂😂😂
onzin
Dom dat ze er geen sensoren hebben zitten
Ik ben nog geen enkele trein tegengekomen zonder sensoren. Volgens mij vooral bangmakerij voor het geval er een defect in de sensor is.
1984