dönme kararını vermendeki sebepleri çok iyi anlayabildiğimi düşünüyorum. şuan yüksek lisansta son dönemdeyim ve bitirdikten sonra 5 sene ekstradan oturma ve full time çalışma izni alacağım. ama senin de belirttiğin gibi evlilik, iltica veya puan toplama muhabbetleri kolay şeyler değil. fortnightly 48 saat çalışma izni, rezalet işlerde çalışmak için sokakta görsen yüzüne tükürmeyeceğin insanlara tahammül etmen, hızla artan hayat pahalılığı ve buna bağlı olarak artmayan saatlik ücretler, herhangi bir eve inspection a gitsen önünde 50 arkanda 50 kişinin olması vs. Bunları bu ülkeye gelmeyen birilerine anlatman çok zor. çünkü dışardan bakıldığında bir gideyim de bir şekilde kalırım düşüncesi insanı rahatlıkla ele geçirebilir. özellikle de Türkiye gibi bir ülkede yaşarken... Bir adım geriye çekilip bakıldığında her şey daha iyi anlaşılıyor.
çok eğlenceli bir geri dönüş, pek keyifli bir deneyim aktarımı olmuş Kadir Beyciğim. emeklerinize, bu enerji dolu videonuza sağlık.. tekrar youtube'a hoşgeldiniz.
Çok teşekkür ediyorum Sercan hocam beyciğim :) RUclips'a geri dönüşümde, sizin e-mailinizden aldığım motivasyonun da büyük etkisi olduğunu buradan sevgili kamuoyuna duyurmak isterim efenim. Videoyu beğenmeniz beni ayırıca mutlu etti, sizleri de en kıza zamanda aramızda görmek isteriz youtube camiası olarak :)
Ben dönüşünün senin için iyi bir karar olduğunu düşünüyorum hatta her ne kadar duygusal bir karar olduğunu düşünenler olsa da bence bu direkt mantıksal bir karar olmuş Türkiye ye ilk geldiğinde pişman olmayan yoktur zaten her ne kadar buraya dönmek daha mantıklı olsa da bir kere orada daha düzenli ve daha huzurlu bir hayat var. Türkiyeye ilk indiğin anda buradaki karmaşayı düzensizliği görünce zaten bir diyorsun güzelim yeri bırakıp nerden geldik buraya diye fakat bir süre sonra hem oradaki yaşamın daha az aklına gelmeye başlıyor hem de buraya alışıyorsun. Gidenler genelde maddiyatı düşünüp gidiyor fakat dediğin gibi hem okul parası ver hem kira ver ki tüm evde değil küçük bir oda için iyi para veriyorsun hem faturaları ver bir de üstüne bunu haftada 24 saat çalışarak yap yıllar boyunca sürdürülebilecek bir süreç değil fakat yine de gitmeyi düşününler için kesinlikle gidilmesini öneririm her şey istediğiniz gibi olmasa da en kötü bir süre kalır geri dönersiniz ve belki de başka hiçbir zaman elde edemeyeciğiniz bir deneyim olur. Senin çok benzerin şeyleri yaşamış biri olarak nerede yaşayacağına mantık çerçevesinde karar verip sonrasında yaşadığın yerdeki hayatını istediğin ve mutlu olabileceğin bir şekilde yaşamak için geliştirmenin uzun zamanlı süreçte çok daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum ki sende bunu yapıyor gibisin.
Mükemmel bir yeniden başlama videosu olmuş. Ben izlerken baya kahkaha attım. Artık bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi onu bilmem ama ben çok eğlendim. 😃
Kankam seni gerçekten çok iyi anlıyorum Avustralya’da öğrenci olarak başlamak ucu bucağı olmayan bir yol.Ben de duygusal bir karar alarak bu yaz Temmuz ayında dönmüştüm ama yok kanka olmayacak Türkiye’de tekrar Avustralya’ya geldim Woolieste iş buldum okuyup sonuna kadar devam etmeyi düşünüyorum duygusal boşluklara düşmemek gerekiyor
Öyle valla. Benim geri dönme şansım oldaydı ilk ayın sonunda kesin dönmüştüm. Ama ben gelmeden, dönüş kapılarını komple kapatıp döndüm Türkiye’ye. Adapte olmak cidden çok zor oldu.
8 sene olacak neredeyse ve hala geçici vizedeyim, oturum almak o kadar zor ki. Tam artık olmayacak herhalde son bir avukatla konuşayım türkiyeye dönerim diyordum ki avukattan beklediğimin aksine iyi haberler aldım. İyi haber dediğim de benim için skills assessment zorunluluğu yokmuş ve artık 2 yıllık sponsorluk süresi ile oturum alınabildiğini, oturum alma şansı olmayan partnerimin de artık bir şansı olduğunu öğendim sadece. Yeni değişmiş sistem, hatta avukat bana 1 hafta önce gelseydin çok farklı şeyler söylerdim dedi. Bu demek değil ki oturum alacağız, bizim için bir umut doğdu sadece. Önce avustralyaya gelirken istenen mesleklerden birine sahip misin değil misin bu önemli ve çok şey değiştiriyor, istenen meslekte olsanız bile o alandaki legal iş tecrübe süreniz (avustralya 1e 3 oran kullanıyor, avustralyada o meslekte 1 senelik tecrübe avustralya dışında 3 seneye tekabül ediyor onlara göre). Bi kere öğrenci vizesindeyken gereken iş tecrübesini yapması imkansız gibi bir şey. 2 haftada toplam 40 saat çalışma hakkınız var ama ingiliceniz başta zayıfsa vs zaten ALANINIZDA iş bulmanız zor. Bulsanız bile iş yerleri full time çalışan istiyor öğrenci vizesi bunu bozuyor. O yüzden casual almak istiyorlar sizleri, part time yapıp hem yarı zamanlı çalıştırıp hem de sick leave gibi haklar vermek istemediklerinden kısacası. Casual sistem çalışma kolay kolay iş tecrübesi olarak sayılmıyor, part time ise 2 katı olmak zorunda. Yani 5 puan toplamak için 1 sene full time tecrübe isteniyorsa o part time ile 2 sene oluyor. Ama dediğim gibi öğrencilerin özellikle kendi alanında iş bulması çok zor. Mesleğiniz yoksa ayrı hikaye meslek okuluna gitmeniz lazım sıfırdan o alana başlamanız lazım ama gene bu süreçte öğrenci vizeniz var. O okullar da banka hesabınızda toplam 30-40 bin dolar görmek istiyor financial capacity adı altında. 4 sene falan zaten öğrenci olarak gider. Okuldan mezun olunca eğer şartlar uygunsa mezuniyet vizesi alırsınız 2 senelik, onda tam zamanlı çalışma hakkınız var ama iş bulabilirseniz. Hemen iş bulup tam zamanlı çalışsanız bile points tested stream için istenen puana gelmeniz çok çok zor 2 senelik full time tecrübe ile. Daha fazla full time tecrübe için vizeni uzatması dert hatta uzatma imkanınız çok çok kısıtlı. İş yeriniz sponsor olmak isterse öyle ama bu da demek ki o iş yerine 2 ila 4 sene arasında köle olmanız ki iş yerleri de bu gerçeği bildiği için sizi köle gibi kullanıyor zaten. O sponsorluğu alabilmek için bile belli bir süre iş tecrübesi okul vs isteniyor devlet tarafından, sponsorluk almak bile kolay değil yani bu memlekette. Avustralya basitçe oturum hayali satarak buraya gelen öğrencileri okullara para döksün ve iş gücü olsun diye kullanıyor özet geçmek gerekirse. Oturum almaya çalışıken istedikleri o kadar çok parametre var ki işi yokuşa sürüyor bunlar resmen diyor insan. Edit: İmla.
Bence mükemmel tecrübe olmuş. Ülkeyi düzeltmek derken de evet her birey dünya görüşünü arttırdığında kendini yetiştirdiğinde bunların toplumsal katkısını kimse yadsıyamaz. Ülkemden asla ümitsiz değilim. Bu arada twetrda gezerken gördüm ve muhabbetin akıcı güzel. Başarılar dilerim.
2.5 yildir polonyada yasiyorum, is vizesi ile geldim, 10 ay yazilimci olarak calistiktan sonra isimi kaybetmemle calismadigim is kalmadi, barmenlik, kebap restorani, yunan restorani(su an calistigim yer) vs vs. Yuksek lisansim bu ayin 9unda bitiyor, bitirip Istanbula donmeyi dusunuyorum. Hazirdan varolan aile sirketinde bir sure calisip sirketi yurt disina tasimayi dusunuyorum. Bakalim hayirlisi...
Ben 45 yasindayim 23 yildir ingilterede yasiyorum, ve su anda elektrikcilik okuyorum ingilterede yani senin yasin cok c daha genc cok seyler yapabilirdin oralarda ama senin turkiyede baska yapabilecegin seyler oldugu icin turkiyeye dondun , ben ve benim gibilerin turkiyeye temelli donmek gibi bir sansi yok cunu bizlerin yasi turkiye icin cok gec yasli bir yas ama britanaya icin degil
Vay anasını gelmeden önce izliyordum, geldim formaliteden 6 ay dil okuluna gittim yüksek lisansa başladım, 2 trimeser bitti adam video atıyor. Gitme dönme konusunda bence duygusal kontrol ve disiplinde bitiyor her şey. Rasyonel değil de duygusal karar alıp döndün sen, benden sonra gelip aynı şekilde dönen arkadaşlarım da oldu. Bir de buraya gelen herkesin dediği gibi, Avustralya'da yaşadığın derdi sıkıntıyı gelmemiş birine bir türlü anlatamazsın. Tane tane anlat yine inanmazlar. En iyisi sıkıntıyı kendi içinde yaşayıp sadece güzel şeyleri anlatmak. Tıpası yiyen gelsin kendi de çeksin o sıkıntıları😁
Müthiş bir cesaretle, 38 yaşında Avustralya'da dil okulu için vize başvurusu sürecindeyim, muhtemelen red yiyip otururum afdshfhgfhdf, işte videolara falan bakarken sizin videolarınızı da izledim orada çektiğiniz, hatta Avustralya'da bir arkadaşım da var hiç dil bilmeden gitti o da, ona gönderdim falan bak çok komik hem de seninle aynı süreci yaşamış izle falan diye ((: Neyse bu videoda da dönüş süreci, saç ekimi vs derken bir sürü şey konuşmuşsunuz ne de güzel olmuş bence. Bence sizde doğal bir hikaye anlatma potansiyeli var, ne hakkında olursa olsun videolar izlenir bu nedenle. Ben samimi bir arkadaşımla geyik yapıyor gibi hissettim hep video boyunca. Bu nedenle, kesinlikle devam etmelisiniz. Umarım bir gün Avustralya'ya da kalıcı olarak dönersiniz. Sevgilere (:
Valla cahil cesareti aslında. O dönemde bana hiç cesurca bir hareket gibi gelmemişti. Türkiye’de yaşamaya çalışmak daha cesurca geliyordu :) Ama bugün geriye dönüp baktığımda, cidden iyi cesaretmiş diyorum. Motive edici yorum için ayrıca teşekkür ederim 🙏
Bence çok da mantıksız bir karar olmamış senin için, Avustralya herkes için birkaç sene tecrübe edilip kendini kişisel açıdan geliştirmek için güzel bir tecrübe, ancak Türkiye'de veya başka bir ülkede bir şansı olan insanlar için Avustralya'da temelli kalma imkanı yoksa dönüp başka bir maceraya atılmak da mantıklı bir seçenek.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Sırt çantanı alıp bir yerlere gitmek çok kolay fakat insan 2-3 sene sonrasını veya 5 sene sonrasını düşünüyor. Kafanda bütün parametreleri düşünmeye çalışıyorsun kafan çorba oluyor. Bende şuan seninkine benzer bir çıkmazım içerisindeyim. Birazcık kendimi anlatsam tecrübelerine dayanarak bana bir yol, öneri, tavsiye ne sunabilirsen hepsine açığım :) Öncelikle kendimi tanıtayım. 26 yaşındayım, bilgisayar programcılığı ve ardından bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Okulumun MUDEK akreditasyonu var ve dolayısıyla diplomam Avustralya'da geçerli. B1-B2 civarında bir ingilizcem var. Bulgaristan vatandaşlığım var (çifte vatandaşım) fakat gönlümde hiç Avrupada yaşamak veya bir gelecek beklentisi yok. Eskiden beri gönlümde Avustralya var. Yaklaşık 5 ay önce okulumdan mezun oldum şuanda ise Avustralya'ya gitmenin, orada yazılım mühendisi olarak çalışmanın ve sonrasında da kalıcı olmanın yollarını arıyorum. -Yeni mezun mühendis vizesi (subclass 476) -Dil okulu -Work and holiday -PR -Master vs. gibi bir sürü gidiş yöntemi var fakat aralarından en uygun, hızlı ve sonrasında kalıcı olabileceğim olanı seçmeye çalışıyorum. * Yeni mezun mühendis vizesi; Aralarından en cazip olanı şartları sağlıyorum fakat şuanda ortalama işlem süresi 37 aya kadar çıkmış durumda. (Türkiyeden görüştüğüm bir vize danışmanı Türkiyeden online başvuru 37 ay sürebiliyor fakat Avustralyadan doğrudan konsolosluktan başvuru yaparsan bu işlem çok daha kısa sürede hallolur) dedi. Fakat 3 ay mı sürer 2 sene mi sürer bilmiyorum. * Dil okulu; En hızlı gidebileceğim yöntem fakat biraz maliyetli, bu maliyeti karşılayabileceğimi düşünüyorum fakat bu şekilde gittikten sonra kendi mesleğimi yapmam oldukça zor ve casual işleri yapmak durumunda kalacağım. * Work and holiday; sadece nisan-haziran arasında başvurular var. * PR; gerekli minimum 65 puanı topluyorum fakat mezun olduktan sonra okuduğum bölümle ilgili mezun olduktan sonra iş tecrübesi gerekiyor diye biliyorum. (Lütfen yanlışsam düzelt) * Master; Videoda da dediğin gibi oldukça maliyetli bir seçenek, orada çalışırken karşılamak zor olur. Şuanda kafamda canlanan yol ise; Dil okuluyla gidip, oradaki 2.-3. aylarımda IELTS sınavına girip 6/10 puan almak ardından oradayken "Yeni mezun mühendis vizesi (subclass 476)" başvurmak. Eğer orada olduğum süreçte subclass 476 vizem onaylanırsa çok iyi. Vizem değişir ve 18 ay oturum/çalışma iznini halleder, mühendis olarak çalışabileceğim iş arayışına girerim. Eğer iş de bulabilirsem sonrasında PR için başvuru yapmayı düşünüyorum. Fakat burada kafama takılan bazı pürüzler var. -Yeni mezun mühendis vizesine Avustralyadan başvurmam gerçekten hızlı sonuçlanacak mı -Yeni mezun ve tecrübesiz biri olarak Avustralyada iş bulabilecek miyim. Bu sebeple düşünüyorum ve acaba gitmeden önce Türkiyede en azından 6-24 ay tecrübe edinip sonrasında gitsem benim için çok daha faydalı mı olur. Tamam diyorum iş başvurularına başlıyım fakat o da ayrı bir süreç 1 aydır iş başvuruları yapıyorum fakat bu da öyle hemen sonuçlanmıyor. Yeni mezun olup 3 ay 12 ay iş arayıp anca işe girenler var. Bir yanda diyorum acaba turist vizesi ile Avustralyaya gidip subclass 476 başvurup döneyim ve burada iş aramaya devam edeyim. En azından bekleme süresi boyunca bir iş bulursam çalışıp tecrübe edinmiş olurum. Bir yandan diyorum evet ingilizcem var ama profesyonel düzeyde değil ve IELTS 6 puan almam gerektiği için 6 aylık bir dil okulu fayda sağlayabilir. Turist vizesi yerine dil okuluyla gidip subclass 476'ya başvurmak daha mantıklı gibi duruyor. Ama bir yandan da alanımda tecrübe edinmem gerekiyor. Yani anlayacağın bir yanım yak gemileri yazıl dil okuluna git oraya bir şekilde halledersin su akar yolunu bulur diyor. Diğer yanım ya her şey istediğim gibi gitmezse, iyice düşün iyi plan yap öyle karar ver diyor. Bir yandan iş arıyorum, bir yandan vize türlerini araştırıyorum ve senin gibi kişilerin paylaştığı bilgileri dinliyorum, bir yandan kendimi alanımda biraz daha geliştirmeye çalışıyorum, bir yandan da ben ne yapıyorum günler geçiyor artık radikal bir karar vermelisin diyerek için için kendimi yiyorum :))) Neyse çok uzun olmuş, kafamdakileri eksiksiz dökmeye çalıştım fakat hala yazacak bir şeyler geliyor aklıma ama burada keseyim artık :)
Inan ben de ne cevap yazacağımı bilemiyorum şu anda. Bir sürü bilinmezin olduğu bir denklem var karşımızda. Güncel vize durumlarına da hakim değilim, o yüzden yanlış yönlendirmek istemem. Ancak bildiğim ve halen daha değişmemiş bazı şeyler var en azından onu hatırlatayım sana. Senin üniversitenin ve bölümünün MUDEK denkliği olmasının Avustralya iş piyasasında hiç bir değeri yok. MUDEK sana sdece puan toplayıp PR'a başvurmak istediğinde ufak bir kolaylık sağlar o kadar. Diğer bir nokta ise iş bulma sorunu. Sen şu anda iş tecrübesi olmayan bir yeni mezunsun, Türkiye'de bile iş bulmakta zorlanacağını söylüyorsun ki haklısında. Ancak bu şartlarda Avustralya'da iş bulman iyice zorlaşacaktır. Eğer sen yazılım konusunda kendini geliştirirsen, İngilizceni de belli bir seviyenin üstüne taşırsan sana bütün dünyanın kapıları açılır. Bence biraz oraya odaklanmaya çalış derim. 6 aylık dil okulu için Ingiltere'ye bir bak derim, orada kendini 6 ay finanse edebilecek bir birikimin varsa eğer bu süreyi sadece sosyalleşmeye ve İngilizceni geliştirmeye harcarsın. Türkiye'ye döndüğünde bu seni mesleki gelişim anlamında da iş bulma sürecinde de bir kaç adım öne taşır. Türkiye'de kendimi mid seviyeye getirirsen ve sonrasında yurt dışını düşünürsen sanki daha sağlıklı olur.
@@KadirBahadr Öncelikle vakit ayırdığın ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Evet bence de iş bulma kısmına odaklansam iyi olacak. Fakat bir yandan da yeni mezun mühendis vizesine başvuru hakkımı kaybetmek istemiyorum (mezun olduktan itibaren en geç 2 sene içerisinde başvuru yapılabiliyor bu vize türüne). Hala 18 ayım var başvuru yapabilmek için. Şimdilik iş aramaya devam edeyim. En azından 6 ay 1 sene kadar tecrübe edinebilirsem ardından kalan süreçte dil okuluyla gidip oradayken başvurumu yaparım. Sanırım en mantıklı yol bu. Fakat evet fakatlar bitmiyor :D yeni mezun mühendis vizesine başvurduktan sonrasında da uzunca bir bekleme süreci var. Ne kadar geç başvurursam o kadar geç sonuçlanacak, bir an önce dil okuluyla gidip oradayken başvurumu yapıp sonrasında dönüp vizeyi bekleme sürecinde Türkiyede tecrübe edinme kısmı da mantıklı geliyor. Neyse kafanı çok şişirmiyim ben, dediğin kısımları düşüneceğim tekrar teşekkür ederim :)
@@0zzy1 dostum 1 yil once yazmissin. Ne yaptin suan hayatin nasil gidiyor. Ben 3 ay once senin bahsettigin dil okuluna gidip gemileri yakma secenegini sectim. Suanda mutluyum bakalim hayat gostericek devamini...
@@emirhandereyurt6516 kral ben cifte vatandasligi kullanip irlandaya gelmeyi sectim. Suanda irlandada casual bir iste calisirken aktif olarak kendi isimi ariyorum. Mulakatlarim vs oldu ama henuz is bulamadim. Avustralya nasil gidiyor ?
Senin videolarini izleyerek geldim Avustralya'ya. Simdi sen ordasin ben burada. Hayat ne degisik durumlara sokuyor insani. Belki birgun buraya geldiginde de bende burada olmam. Saniyorumm bircok kisi de bana benzer durumda.
Senin mesajını okuduktan sonra kendimi ''öğrenci yetiştirmiş öğretmen'' gibi hissettim. Ellerimle büyüttüm gönderdim sizi bee haha. Ben emekli oldum, artık sıra sizde :) Avustralya'ya gelen öğrencilerin çok büyük bir bölümü dönüyor zaten. Ama oraya gitmeden önce kafalarında ''kesin ben oraya yerleşirim'' fikri oluyor. Gittikten sonra acı gerçeklerle yüzleşiyorlar. Her şey gönlünce olsun.
Ben de döndüm yeni Avustralya’dan evlilik vizesiyle kaldım ama sonra anlaşamadık ben de kız beni atmadan kendim geleyim dedim kalıcı oturum gelmek üzereyken donmek zorunda, durumunda kaldım
Seni daha yeni gördüm kardeşim. Güzel bir gezi videosu ne bileyim kamp videosu çekersen. Sessiz olması tercih edilir. O zaman abone olurum...Bekliyoruz. Dağ ,Tepe ,yayla.
ooo Efsane geri dönmüş beklediğim video gelmiş :) Bnece asya gezisi videolarını ekle merak ettim. Bu arada bende senin gibi setup yapmak istiyordum ayrı bir mikrofon ama cesaret edemedim. Sendeki hangi modeldi Shure?
Asya gezisinde düzenli çekim yapmadım ya, onları bir araya getirip bir hikaye çıkarmak çok zor. Ondan hiç girmek istemiyorum o topa. Mikrofon shure sm7b, efsane mikrofondur kendileri malum :) Ama kendi başına çalışmıyor bu meret. Yanına bir preamp alıyosun, o yetmiyo birde ses kartı alıyosun. Ben bunları ayrı ayrı almak yetine RodeCaster duo aldım. Umarım bol bol video çekip setup’ın hakkını veririm :)
B2 İngilizcem var patway programıyla gidip okulu bitirip sponsor bulup(Lojistik) oturum izni alıp rahat geçinebilecegimi düşünüyorum. Sonrasida zaten vatanadasliga giden yol ne düşünüyorsunuz.
* B2 Ingilizcem var derken?: Türkiye'deki dil kurslarında mı ölçüldü bu seviye? Eğer öyleyse 2 sevide daha düşürüp öyle hesaplamak lazım. Yoksa IELTS gibi bir sınavda mı ölçüldü? Gerçi öyle olsaydı B2 demezdin muhtemelen, direkt puanını söylerdin. * Pathway programlarıyla ilgili güncel bilgim yok. * Sponsorluk işi hiiiiç de öyle kolay değil. Sponsor bulsan bile bu sürecin kalıcı oturuma gideceğinin garantisi yok. Sonrasında tamamlaman gereken bir sürü şey olacak yine. * Avustralya'da 4 yıl yaşadım, oraya öğrenci olarak gelen ve sonrasında bahsettiğin yollardan vatandaşlık alan hiçbir Türk tanımadım.
@@KadirBahadrEvet Türkiye’deki bir kurstan aldım. Peki sertifika programını bitirdikten sonra geçici oturum izni veriyorlar mı yüksek lisans benzeri. 1.5 yıl civarı veriyorlar diye duymuştum.
Gelmeden önce tüm videoları hatmetmiştim 😂 Şuan Sydney'den yazıyorum. Benim için inanılmaz değerli bir paylaşım vize uzatıp uzatmama konusunda karar vermek icin. Sonunda RUclips'da Avustralya ile ilgili toz pembe olmayan gerçekleri açıklayan bir video......Keşke gelmeden önce şu tarz bir video gelseydi de fazla umutlanmasaydım. Kadir abinin bu videoda değinmediği bazı konulara değinmek istiyorum. Gelme isteğiniz varsa lütfen bunları göze alın 1) Kiralar ve ev fiyatları aşırı pahalı, belinizi büküyor. 2) Hindistan, Pakistan, Çin, Tayland, Vietnam, Lübnan, Latin Amerika'dan inanılmaz bir göç var. Ve bu göçler buradaki günlük hayatı olumsuz etkilemiş. Almanya Hollanda gibi bir ülke beklerken Türkiye'nin Araplar yerine Asyalılar doldurulmuş hali gibi. 3) 2023 son çeyreği için söylüyorum aşırı fazla öğrenci var. Bu da iş bulma problemi getirmiş. En kötü kebapçılarda çalışırım demeyin onlar da Pakistanlı Filiplinli öğrencileri çalıştırıyorlar daha iyi öpmek için 😂 4) Artan işsizlik kuryeciliğe (uber eats) ilgiyi arttırıyor. Oradaki kazanç da herkes için düşüyor çalışan fazla olunca. 5) Hoş ülke güzel ülke ama kalıcı oturum ve vatandaşlık çok çok çok zor
Abi sen hep yakışıklıydında şimdi bi karizma olmuşsun ya ❤ Bide şeyden bahsedicem mesela döndükten sonra diyorlar ki “ nasıl kalamadın oralarda “ sanki ben salakmışım kalamamışım gibi bi hakaret var aslında orada 😂
Eyvallah benim güzel Kardeşim ❤️ He ya bu “nasıl kalamadın”, “nasıl beceremedin kalmayı”, “ben oldam varyaaa hayatta dönmezdim”. Dediğin gibi aslında sana salaksın, orada kalmayı beceremedin demek istiyolar. Yurt dışına çıkmamış insan cahilliği diyorum ben buna.
Videonu Telegram grubumda ayrica kendi videolarimda link attik kardesim. bende Bu ulkede Egitim uzmaniyim resmi olarak calisiyorum yillarca bu konulari ogrencilere anlattim isitmedigim hakaret kalmadi
20.000 dolar ile anlaşmalı evlilik!!!😂 Bana 150.000 dolar anlaşmalı evlilik teklif edildi Vietnam lı bir ailenin kızını buraya getirmek için. Yirmi bin dolar bayağı ucuz olmuş.
dönme kararını vermendeki sebepleri çok iyi anlayabildiğimi düşünüyorum. şuan yüksek lisansta son dönemdeyim ve bitirdikten sonra 5 sene ekstradan oturma ve full time çalışma izni alacağım. ama senin de belirttiğin gibi evlilik, iltica veya puan toplama muhabbetleri kolay şeyler değil. fortnightly 48 saat çalışma izni, rezalet işlerde çalışmak için sokakta görsen yüzüne tükürmeyeceğin insanlara tahammül etmen, hızla artan hayat pahalılığı ve buna bağlı olarak artmayan saatlik ücretler, herhangi bir eve inspection a gitsen önünde 50 arkanda 50 kişinin olması vs. Bunları bu ülkeye gelmeyen birilerine anlatman çok zor. çünkü dışardan bakıldığında bir gideyim de bir şekilde kalırım düşüncesi insanı rahatlıkla ele geçirebilir. özellikle de Türkiye gibi bir ülkede yaşarken... Bir adım geriye çekilip bakıldığında her şey daha iyi anlaşılıyor.
"Nasrettin hoca eşekten düşmüş insanlar yardıma koşmuş. Nasrettin hoca demişki; Çabuk eşekten düşmüş birini getirin bana" şeklinde özetleyebiliriz.
Hangi şehirdeydin mübarek
@@Noncomtex melbourne
@@umitbuyukoz aynen öyle
Bende Sydney'den döneli 1 sene oluyor bazen pişman olsamda orada yaşadıklarım aklıma gelince biraz rahatlıyorum. Yurt dışı sanıldığı gibi değil.
çok eğlenceli bir geri dönüş, pek keyifli bir deneyim aktarımı olmuş Kadir Beyciğim. emeklerinize, bu enerji dolu videonuza sağlık.. tekrar youtube'a hoşgeldiniz.
Çok teşekkür ediyorum Sercan hocam beyciğim :) RUclips'a geri dönüşümde, sizin e-mailinizden aldığım motivasyonun da büyük etkisi olduğunu buradan sevgili kamuoyuna duyurmak isterim efenim.
Videoyu beğenmeniz beni ayırıca mutlu etti, sizleri de en kıza zamanda aramızda görmek isteriz youtube camiası olarak :)
50 yasindayim, 35 yildir Avustralyadayim, ben de donmeyi dusunuyorum. Videonu ilgiyle izledim. Tesekkurler.
Ben dönüşünün senin için iyi bir karar olduğunu düşünüyorum hatta her ne kadar duygusal bir karar olduğunu düşünenler olsa da bence bu direkt mantıksal bir karar olmuş Türkiye ye ilk geldiğinde pişman olmayan yoktur zaten her ne kadar buraya dönmek daha mantıklı olsa da bir kere orada daha düzenli ve daha huzurlu bir hayat var. Türkiyeye ilk indiğin anda buradaki karmaşayı düzensizliği görünce zaten bir diyorsun güzelim yeri bırakıp nerden geldik buraya diye fakat bir süre sonra hem oradaki yaşamın daha az aklına gelmeye başlıyor hem de buraya alışıyorsun. Gidenler genelde maddiyatı düşünüp gidiyor fakat dediğin gibi hem okul parası ver hem kira ver ki tüm evde değil küçük bir oda için iyi para veriyorsun hem faturaları ver bir de üstüne bunu haftada 24 saat çalışarak yap yıllar boyunca sürdürülebilecek bir süreç değil fakat yine de gitmeyi düşününler için kesinlikle gidilmesini öneririm her şey istediğiniz gibi olmasa da en kötü bir süre kalır geri dönersiniz ve belki de başka hiçbir zaman elde edemeyeciğiniz bir deneyim olur. Senin çok benzerin şeyleri yaşamış biri olarak nerede yaşayacağına mantık çerçevesinde karar verip sonrasında yaşadığın yerdeki hayatını istediğin ve mutlu olabileceğin bir şekilde yaşamak için geliştirmenin uzun zamanlı süreçte çok daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum ki sende bunu yapıyor gibisin.
Mükemmel bir yeniden başlama videosu olmuş. Ben izlerken baya kahkaha attım. Artık bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi onu bilmem ama ben çok eğlendim. 😃
Kankam seni gerçekten çok iyi anlıyorum Avustralya’da öğrenci olarak başlamak ucu bucağı olmayan bir yol.Ben de duygusal bir karar alarak bu yaz Temmuz ayında dönmüştüm ama yok kanka olmayacak Türkiye’de tekrar Avustralya’ya geldim Woolieste iş buldum okuyup sonuna kadar devam etmeyi düşünüyorum duygusal boşluklara düşmemek gerekiyor
Öyle valla. Benim geri dönme şansım oldaydı ilk ayın sonunda kesin dönmüştüm. Ama ben gelmeden, dönüş kapılarını komple kapatıp döndüm Türkiye’ye.
Adapte olmak cidden çok zor oldu.
Merhabalar bende Melbourndeyim. Sizinle nasıl iletişime geçebilirim
@@mertcan_cakr5135 kimlerle knk
8 sene olacak neredeyse ve hala geçici vizedeyim, oturum almak o kadar zor ki. Tam artık olmayacak herhalde son bir avukatla konuşayım türkiyeye dönerim diyordum ki avukattan beklediğimin aksine iyi haberler aldım. İyi haber dediğim de benim için skills assessment zorunluluğu yokmuş ve artık 2 yıllık sponsorluk süresi ile oturum alınabildiğini, oturum alma şansı olmayan partnerimin de artık bir şansı olduğunu öğendim sadece. Yeni değişmiş sistem, hatta avukat bana 1 hafta önce gelseydin çok farklı şeyler söylerdim dedi. Bu demek değil ki oturum alacağız, bizim için bir umut doğdu sadece.
Önce avustralyaya gelirken istenen mesleklerden birine sahip misin değil misin bu önemli ve çok şey değiştiriyor, istenen meslekte olsanız bile o alandaki legal iş tecrübe süreniz (avustralya 1e 3 oran kullanıyor, avustralyada o meslekte 1 senelik tecrübe avustralya dışında 3 seneye tekabül ediyor onlara göre). Bi kere öğrenci vizesindeyken gereken iş tecrübesini yapması imkansız gibi bir şey. 2 haftada toplam 40 saat çalışma hakkınız var ama ingiliceniz başta zayıfsa vs zaten ALANINIZDA iş bulmanız zor. Bulsanız bile iş yerleri full time çalışan istiyor öğrenci vizesi bunu bozuyor. O yüzden casual almak istiyorlar sizleri, part time yapıp hem yarı zamanlı çalıştırıp hem de sick leave gibi haklar vermek istemediklerinden kısacası. Casual sistem çalışma kolay kolay iş tecrübesi olarak sayılmıyor, part time ise 2 katı olmak zorunda. Yani 5 puan toplamak için 1 sene full time tecrübe isteniyorsa o part time ile 2 sene oluyor. Ama dediğim gibi öğrencilerin özellikle kendi alanında iş bulması çok zor.
Mesleğiniz yoksa ayrı hikaye meslek okuluna gitmeniz lazım sıfırdan o alana başlamanız lazım ama gene bu süreçte öğrenci vizeniz var. O okullar da banka hesabınızda toplam 30-40 bin dolar görmek istiyor financial capacity adı altında. 4 sene falan zaten öğrenci olarak gider. Okuldan mezun olunca eğer şartlar uygunsa mezuniyet vizesi alırsınız 2 senelik, onda tam zamanlı çalışma hakkınız var ama iş bulabilirseniz. Hemen iş bulup tam zamanlı çalışsanız bile points tested stream için istenen puana gelmeniz çok çok zor 2 senelik full time tecrübe ile. Daha fazla full time tecrübe için vizeni uzatması dert hatta uzatma imkanınız çok çok kısıtlı. İş yeriniz sponsor olmak isterse öyle ama bu da demek ki o iş yerine 2 ila 4 sene arasında köle olmanız ki iş yerleri de bu gerçeği bildiği için sizi köle gibi kullanıyor zaten. O sponsorluğu alabilmek için bile belli bir süre iş tecrübesi okul vs isteniyor devlet tarafından, sponsorluk almak bile kolay değil yani bu memlekette.
Avustralya basitçe oturum hayali satarak buraya gelen öğrencileri okullara para döksün ve iş gücü olsun diye kullanıyor özet geçmek gerekirse. Oturum almaya çalışıken istedikleri o kadar çok parametre var ki işi yokuşa sürüyor bunlar resmen diyor insan.
Edit: İmla.
altına imza ✍️
+ imza
(Melborune’den Ankara'ya dönüş)
Bence mükemmel tecrübe olmuş. Ülkeyi düzeltmek derken de evet her birey dünya görüşünü arttırdığında kendini yetiştirdiğinde bunların toplumsal katkısını kimse yadsıyamaz. Ülkemden asla ümitsiz değilim. Bu arada twetrda gezerken gördüm ve muhabbetin akıcı güzel. Başarılar dilerim.
2.5 yildir polonyada yasiyorum, is vizesi ile geldim, 10 ay yazilimci olarak calistiktan sonra isimi kaybetmemle calismadigim is kalmadi, barmenlik, kebap restorani, yunan restorani(su an calistigim yer) vs vs. Yuksek lisansim bu ayin 9unda bitiyor, bitirip Istanbula donmeyi dusunuyorum. Hazirdan varolan aile sirketinde bir sure calisip sirketi yurt disina tasimayi dusunuyorum. Bakalim hayirlisi...
naptin dostum 10 ay gecmis. Okuyunca merak ettim
Geri dönüşün efsane kankam
Ben 45 yasindayim 23 yildir ingilterede yasiyorum, ve su anda elektrikcilik okuyorum ingilterede yani senin yasin cok c daha genc cok seyler yapabilirdin oralarda ama senin turkiyede baska yapabilecegin seyler oldugu icin turkiyeye dondun , ben ve benim gibilerin turkiyeye temelli donmek gibi bir sansi yok cunu bizlerin yasi turkiye icin cok gec yasli bir yas ama britanaya icin degil
Görüntü, ses, anlatım çok iyi. Kalite akıyor videoda. Devamını beklerim! 💪🏼
Vidyo çok eğlenceli olmuş, bence vidyolara devam etmelisiniz. İzlenebiliriteniz çok yüksek 😃👍🙏🏼
vay vay vay , en çok sevdiğim youtuber video atmış 😆, kardeşim video acyip keyifli , umarım devamını çekersin
Ouuuuu yaşasın youtuber kardeşliği beee 😀
@@KadirBahadr vallahi öyle knka, yaşasın youtuber kardeşliği 🥳🥳
Vay anasını gelmeden önce izliyordum, geldim formaliteden 6 ay dil okuluna gittim yüksek lisansa başladım, 2 trimeser bitti adam video atıyor.
Gitme dönme konusunda bence duygusal kontrol ve disiplinde bitiyor her şey. Rasyonel değil de duygusal karar alıp döndün sen, benden sonra gelip aynı şekilde dönen arkadaşlarım da oldu.
Bir de buraya gelen herkesin dediği gibi, Avustralya'da yaşadığın derdi sıkıntıyı gelmemiş birine bir türlü anlatamazsın. Tane tane anlat yine inanmazlar. En iyisi sıkıntıyı kendi içinde yaşayıp sadece güzel şeyleri anlatmak. Tıpası yiyen gelsin kendi de çeksin o sıkıntıları😁
Merhaba hangi dil okuluna gittini hangi kurum ile anlaşma yaptınız? Bende yüksek lisans yapmak istiyorum ama güvenilir bir kurum bulamıyorum.
Müthiş bir cesaretle, 38 yaşında Avustralya'da dil okulu için vize başvurusu sürecindeyim, muhtemelen red yiyip otururum afdshfhgfhdf, işte videolara falan bakarken sizin videolarınızı da izledim orada çektiğiniz, hatta Avustralya'da bir arkadaşım da var hiç dil bilmeden gitti o da, ona gönderdim falan bak çok komik hem de seninle aynı süreci yaşamış izle falan diye ((: Neyse bu videoda da dönüş süreci, saç ekimi vs derken bir sürü şey konuşmuşsunuz ne de güzel olmuş bence. Bence sizde doğal bir hikaye anlatma potansiyeli var, ne hakkında olursa olsun videolar izlenir bu nedenle. Ben samimi bir arkadaşımla geyik yapıyor gibi hissettim hep video boyunca. Bu nedenle, kesinlikle devam etmelisiniz. Umarım bir gün Avustralya'ya da kalıcı olarak dönersiniz. Sevgilere (:
Valla cahil cesareti aslında. O dönemde bana hiç cesurca bir hareket gibi gelmemişti. Türkiye’de yaşamaya çalışmak daha cesurca geliyordu :)
Ama bugün geriye dönüp baktığımda, cidden iyi cesaretmiş diyorum.
Motive edici yorum için ayrıca teşekkür ederim 🙏
Yorum atalı 10 ay olduğu için sonuçlanmıştır diye düşünüyorum, vize başvuru süreciniz nasıl geçti, gidebildiniz mi ?
haydaa :) welcome back :)
Yeni video yapalım mı müdür :D
müdürüm bu profesyonel ortamda benim yerimin olmadığını düşünüyorum nacizane 😂
Ooo agam video atmış
Bir takım geri dönüş çalışmaları
Reis çok sempatiksin. Yüz yüze de oturmak isterdim seninle
Bence çok da mantıksız bir karar olmamış senin için, Avustralya herkes için birkaç sene tecrübe edilip kendini kişisel açıdan geliştirmek için güzel bir tecrübe, ancak Türkiye'de veya başka bir ülkede bir şansı olan insanlar için Avustralya'da temelli kalma imkanı yoksa dönüp başka bir maceraya atılmak da mantıklı bir seçenek.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Sırt çantanı alıp bir yerlere gitmek çok kolay fakat insan 2-3 sene sonrasını veya 5 sene sonrasını düşünüyor. Kafanda bütün parametreleri düşünmeye çalışıyorsun kafan çorba oluyor. Bende şuan seninkine benzer bir çıkmazım içerisindeyim. Birazcık kendimi anlatsam tecrübelerine dayanarak bana bir yol, öneri, tavsiye ne sunabilirsen hepsine açığım :)
Öncelikle kendimi tanıtayım. 26 yaşındayım, bilgisayar programcılığı ve ardından bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Okulumun MUDEK akreditasyonu var ve dolayısıyla diplomam Avustralya'da geçerli. B1-B2 civarında bir ingilizcem var. Bulgaristan vatandaşlığım var (çifte vatandaşım) fakat gönlümde hiç Avrupada yaşamak veya bir gelecek beklentisi yok. Eskiden beri gönlümde Avustralya var. Yaklaşık 5 ay önce okulumdan mezun oldum şuanda ise Avustralya'ya gitmenin, orada yazılım mühendisi olarak çalışmanın ve sonrasında da kalıcı olmanın yollarını arıyorum.
-Yeni mezun mühendis vizesi (subclass 476)
-Dil okulu
-Work and holiday
-PR
-Master
vs. gibi bir sürü gidiş yöntemi var fakat aralarından en uygun, hızlı ve sonrasında kalıcı olabileceğim olanı seçmeye çalışıyorum.
* Yeni mezun mühendis vizesi; Aralarından en cazip olanı şartları sağlıyorum fakat şuanda ortalama işlem süresi 37 aya kadar çıkmış durumda. (Türkiyeden görüştüğüm bir vize danışmanı Türkiyeden online başvuru 37 ay sürebiliyor fakat Avustralyadan doğrudan konsolosluktan başvuru yaparsan bu işlem çok daha kısa sürede hallolur) dedi. Fakat 3 ay mı sürer 2 sene mi sürer bilmiyorum.
* Dil okulu; En hızlı gidebileceğim yöntem fakat biraz maliyetli, bu maliyeti karşılayabileceğimi düşünüyorum fakat bu şekilde gittikten sonra kendi mesleğimi yapmam oldukça zor ve casual işleri yapmak durumunda kalacağım.
* Work and holiday; sadece nisan-haziran arasında başvurular var.
* PR; gerekli minimum 65 puanı topluyorum fakat mezun olduktan sonra okuduğum bölümle ilgili mezun olduktan sonra iş tecrübesi gerekiyor diye biliyorum. (Lütfen yanlışsam düzelt)
* Master; Videoda da dediğin gibi oldukça maliyetli bir seçenek, orada çalışırken karşılamak zor olur.
Şuanda kafamda canlanan yol ise;
Dil okuluyla gidip, oradaki 2.-3. aylarımda IELTS sınavına girip 6/10 puan almak ardından oradayken "Yeni mezun mühendis vizesi (subclass 476)" başvurmak. Eğer orada olduğum süreçte subclass 476 vizem onaylanırsa çok iyi. Vizem değişir ve 18 ay oturum/çalışma iznini halleder, mühendis olarak çalışabileceğim iş arayışına girerim. Eğer iş de bulabilirsem sonrasında PR için başvuru yapmayı düşünüyorum.
Fakat burada kafama takılan bazı pürüzler var.
-Yeni mezun mühendis vizesine Avustralyadan başvurmam gerçekten hızlı sonuçlanacak mı
-Yeni mezun ve tecrübesiz biri olarak Avustralyada iş bulabilecek miyim.
Bu sebeple düşünüyorum ve acaba gitmeden önce Türkiyede en azından 6-24 ay tecrübe edinip sonrasında gitsem benim için çok daha faydalı mı olur. Tamam diyorum iş başvurularına başlıyım fakat o da ayrı bir süreç 1 aydır iş başvuruları yapıyorum fakat bu da öyle hemen sonuçlanmıyor. Yeni mezun olup 3 ay 12 ay iş arayıp anca işe girenler var. Bir yanda diyorum acaba turist vizesi ile Avustralyaya gidip subclass 476 başvurup döneyim ve burada iş aramaya devam edeyim. En azından bekleme süresi boyunca bir iş bulursam çalışıp tecrübe edinmiş olurum. Bir yandan diyorum evet ingilizcem var ama profesyonel düzeyde değil ve IELTS 6 puan almam gerektiği için 6 aylık bir dil okulu fayda sağlayabilir. Turist vizesi yerine dil okuluyla gidip subclass 476'ya başvurmak daha mantıklı gibi duruyor. Ama bir yandan da alanımda tecrübe edinmem gerekiyor.
Yani anlayacağın bir yanım yak gemileri yazıl dil okuluna git oraya bir şekilde halledersin su akar yolunu bulur diyor.
Diğer yanım ya her şey istediğim gibi gitmezse, iyice düşün iyi plan yap öyle karar ver diyor.
Bir yandan iş arıyorum, bir yandan vize türlerini araştırıyorum ve senin gibi kişilerin paylaştığı bilgileri dinliyorum, bir yandan kendimi alanımda biraz daha geliştirmeye çalışıyorum, bir yandan da ben ne yapıyorum günler geçiyor artık radikal bir karar vermelisin diyerek için için kendimi yiyorum :)))
Neyse çok uzun olmuş, kafamdakileri eksiksiz dökmeye çalıştım fakat hala yazacak bir şeyler geliyor aklıma ama burada keseyim artık :)
Inan ben de ne cevap yazacağımı bilemiyorum şu anda. Bir sürü bilinmezin olduğu bir denklem var karşımızda. Güncel vize durumlarına da hakim değilim, o yüzden yanlış yönlendirmek istemem. Ancak bildiğim ve halen daha değişmemiş bazı şeyler var en azından onu hatırlatayım sana. Senin üniversitenin ve bölümünün MUDEK denkliği olmasının Avustralya iş piyasasında hiç bir değeri yok. MUDEK sana sdece puan toplayıp PR'a başvurmak istediğinde ufak bir kolaylık sağlar o kadar.
Diğer bir nokta ise iş bulma sorunu. Sen şu anda iş tecrübesi olmayan bir yeni mezunsun, Türkiye'de bile iş bulmakta zorlanacağını söylüyorsun ki haklısında. Ancak bu şartlarda Avustralya'da iş bulman iyice zorlaşacaktır.
Eğer sen yazılım konusunda kendini geliştirirsen, İngilizceni de belli bir seviyenin üstüne taşırsan sana bütün dünyanın kapıları açılır. Bence biraz oraya odaklanmaya çalış derim. 6 aylık dil okulu için Ingiltere'ye bir bak derim, orada kendini 6 ay finanse edebilecek bir birikimin varsa eğer bu süreyi sadece sosyalleşmeye ve İngilizceni geliştirmeye harcarsın. Türkiye'ye döndüğünde bu seni mesleki gelişim anlamında da iş bulma sürecinde de bir kaç adım öne taşır. Türkiye'de kendimi mid seviyeye getirirsen ve sonrasında yurt dışını düşünürsen sanki daha sağlıklı olur.
@@KadirBahadr Öncelikle vakit ayırdığın ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
Evet bence de iş bulma kısmına odaklansam iyi olacak. Fakat bir yandan da yeni mezun mühendis vizesine başvuru hakkımı kaybetmek istemiyorum (mezun olduktan itibaren en geç 2 sene içerisinde başvuru yapılabiliyor bu vize türüne). Hala 18 ayım var başvuru yapabilmek için. Şimdilik iş aramaya devam edeyim. En azından 6 ay 1 sene kadar tecrübe edinebilirsem ardından kalan süreçte dil okuluyla gidip oradayken başvurumu yaparım. Sanırım en mantıklı yol bu.
Fakat evet fakatlar bitmiyor :D yeni mezun mühendis vizesine başvurduktan sonrasında da uzunca bir bekleme süreci var. Ne kadar geç başvurursam o kadar geç sonuçlanacak, bir an önce dil okuluyla gidip oradayken başvurumu yapıp sonrasında dönüp vizeyi bekleme sürecinde Türkiyede tecrübe edinme kısmı da mantıklı geliyor.
Neyse kafanı çok şişirmiyim ben, dediğin kısımları düşüneceğim tekrar teşekkür ederim :)
@@0zzy1 dostum 1 yil once yazmissin. Ne yaptin suan hayatin nasil gidiyor. Ben 3 ay once senin bahsettigin dil okuluna gidip gemileri yakma secenegini sectim. Suanda mutluyum bakalim hayat gostericek devamini...
@@emirhandereyurt6516 kral ben cifte vatandasligi kullanip irlandaya gelmeyi sectim. Suanda irlandada casual bir iste calisirken aktif olarak kendi isimi ariyorum. Mulakatlarim vs oldu ama henuz is bulamadim. Avustralya nasil gidiyor ?
Senin videolarini izleyerek geldim Avustralya'ya. Simdi sen ordasin ben burada. Hayat ne degisik durumlara sokuyor insani. Belki birgun buraya geldiginde de bende burada olmam. Saniyorumm bircok kisi de bana benzer durumda.
Senin mesajını okuduktan sonra kendimi ''öğrenci yetiştirmiş öğretmen'' gibi hissettim. Ellerimle büyüttüm gönderdim sizi bee haha. Ben emekli oldum, artık sıra sizde :)
Avustralya'ya gelen öğrencilerin çok büyük bir bölümü dönüyor zaten. Ama oraya gitmeden önce kafalarında ''kesin ben oraya yerleşirim'' fikri oluyor. Gittikten sonra acı gerçeklerle yüzleşiyorlar. Her şey gönlünce olsun.
yok artık çoook yıl oldu be reis
Valla olmuş be kardeşim
Ben de döndüm yeni Avustralya’dan evlilik vizesiyle kaldım ama sonra anlaşamadık ben de kız beni atmadan kendim geleyim dedim kalıcı oturum gelmek üzereyken donmek zorunda, durumunda kaldım
Vatandaşlığı alana kadar sabretseydin keşke
@@GokhanPsy Demesi kolay da uygulaması öyle değil be
Edumap le konuştum 9 ay önce senim geri geldiğini söylediler deli bu dedim sonra gidip 1 ay sonra bende döndüm
Hahahahaha. Bu yorum benim videomdan daha açıklayıcı olmuş :D
Seni daha yeni gördüm kardeşim. Güzel bir gezi videosu ne bileyim kamp videosu çekersen. Sessiz olması tercih edilir. O zaman abone olurum...Bekliyoruz. Dağ ,Tepe ,yayla.
MERHABAAA :))
ooo Efsane geri dönmüş beklediğim video gelmiş :) Bnece asya gezisi videolarını ekle merak ettim. Bu arada bende senin gibi setup yapmak istiyordum ayrı bir mikrofon ama cesaret edemedim. Sendeki hangi modeldi Shure?
Asya gezisinde düzenli çekim yapmadım ya, onları bir araya getirip bir hikaye çıkarmak çok zor. Ondan hiç girmek istemiyorum o topa.
Mikrofon shure sm7b, efsane mikrofondur kendileri malum :)
Ama kendi başına çalışmıyor bu meret. Yanına bir preamp alıyosun, o yetmiyo birde ses kartı alıyosun. Ben bunları ayrı ayrı almak yetine RodeCaster duo aldım. Umarım bol bol video çekip setup’ın hakkını veririm :)
B2 İngilizcem var patway programıyla gidip okulu bitirip sponsor bulup(Lojistik) oturum izni alıp rahat geçinebilecegimi düşünüyorum. Sonrasida zaten vatanadasliga giden yol ne düşünüyorsunuz.
* B2 Ingilizcem var derken?: Türkiye'deki dil kurslarında mı ölçüldü bu seviye? Eğer öyleyse 2 sevide daha düşürüp öyle hesaplamak lazım. Yoksa IELTS gibi bir sınavda mı ölçüldü? Gerçi öyle olsaydı B2 demezdin muhtemelen, direkt puanını söylerdin.
* Pathway programlarıyla ilgili güncel bilgim yok.
* Sponsorluk işi hiiiiç de öyle kolay değil. Sponsor bulsan bile bu sürecin kalıcı oturuma gideceğinin garantisi yok. Sonrasında tamamlaman gereken bir sürü şey olacak yine.
* Avustralya'da 4 yıl yaşadım, oraya öğrenci olarak gelen ve sonrasında bahsettiğin yollardan vatandaşlık alan hiçbir Türk tanımadım.
@@KadirBahadrEvet Türkiye’deki bir kurstan aldım. Peki sertifika programını bitirdikten sonra geçici oturum izni veriyorlar mı yüksek lisans benzeri. 1.5 yıl civarı veriyorlar diye duymuştum.
Dostum yanlış kişiye soruyosun bu soruları :)
Gelmeden önce tüm videoları hatmetmiştim 😂 Şuan Sydney'den yazıyorum. Benim için inanılmaz değerli bir paylaşım vize uzatıp uzatmama konusunda karar vermek icin. Sonunda RUclips'da Avustralya ile ilgili toz pembe olmayan gerçekleri açıklayan bir video......Keşke gelmeden önce şu tarz bir video gelseydi de fazla umutlanmasaydım. Kadir abinin bu videoda değinmediği bazı konulara değinmek istiyorum. Gelme isteğiniz varsa lütfen bunları göze alın
1) Kiralar ve ev fiyatları aşırı pahalı, belinizi büküyor.
2) Hindistan, Pakistan, Çin, Tayland, Vietnam, Lübnan, Latin Amerika'dan inanılmaz bir göç var. Ve bu göçler buradaki günlük hayatı olumsuz etkilemiş. Almanya Hollanda gibi bir ülke beklerken Türkiye'nin Araplar yerine Asyalılar doldurulmuş hali gibi.
3) 2023 son çeyreği için söylüyorum aşırı fazla öğrenci var. Bu da iş bulma problemi getirmiş. En kötü kebapçılarda çalışırım demeyin onlar da Pakistanlı Filiplinli öğrencileri çalıştırıyorlar daha iyi öpmek için 😂
4) Artan işsizlik kuryeciliğe (uber eats) ilgiyi arttırıyor. Oradaki kazanç da herkes için düşüyor çalışan fazla olunca.
5) Hoş ülke güzel ülke ama kalıcı oturum ve vatandaşlık çok çok çok zor
Tolgacım sen de baya karamsar tablo çizmişsin be kardeşim valla benim bile gözüm korktu :D
Abim tabloyu çizmiyorum direkt yaşıyorum. 🤣
Dostum peki İrlanda için ne söylersin ? Bu konuda tecrübesi olan birisini tanıyor musun veya sen İrlanda’yı önerir misin ?
İrlanda ile ilgili pek bilgim yok hocam maalesef.
şunu diyebilir miyiz o zaman çalışarak abn ile üni ücreti ortalama yıllık 30k ödemek imkansız tr'den para almadan
Ya imkansız demek doğru olmaz. O parayı ödemek için çok uzun saatler çalışman gerekir. Okulun hakkını veremezsin. Ömründen ömür gider o süreçte.
az önce 0 İngilizce videonu izlemiştim aynı kişi misin şaşırdım çökmüşsün resmen
teşekkür ederim çok sağol :D
@@KadirBahadr ama çok iyi bir anlatıcısınız gerçekten. Hiç sıkılmadan dinledim devamı gelmeli 🔥☮️
Bartından selam..
Abi sen hep yakışıklıydında şimdi bi karizma olmuşsun ya ❤
Bide şeyden bahsedicem mesela döndükten sonra diyorlar ki “ nasıl kalamadın oralarda “ sanki ben salakmışım kalamamışım gibi bi hakaret var aslında orada 😂
Eyvallah benim güzel Kardeşim ❤️
He ya bu “nasıl kalamadın”, “nasıl beceremedin kalmayı”, “ben oldam varyaaa hayatta dönmezdim”. Dediğin gibi aslında sana salaksın, orada kalmayı beceremedin demek istiyolar.
Yurt dışına çıkmamış insan cahilliği diyorum ben buna.
Bence Sosyal medya ya uygun bir anlatımın var pozitif biir kişilik sin
Belkide buraya yoğunlaşmalısın
Videonu Telegram grubumda ayrica kendi videolarimda link attik kardesim. bende Bu ulkede Egitim uzmaniyim resmi olarak calisiyorum yillarca bu konulari ogrencilere anlattim isitmedigim hakaret kalmadi
Teşekkür ederim hocam değerli yorumunuz için. Valla ben de herkese tek tek anlatmaktansa youtube'a atayım dedim. Artık anlamak isteyen anlar :)
Melbourne’dan Çaycuma’ya selamlar . 🖖
Çaycuma'dan Melbourne'e daha büyük selamlar :)
@@KadirBahadr Aselam.
Her cümlene katılıyorum ama aralara bu kadar çok espri videosu koyman konuyu dağıtıyor
Evet ya. Dozu kaçtı mı diye ben de düşündüm ama dayanamadım. Aklıma geldikçe o videoları araya koymadan duramadım :)
@@KadirBahadrHocam hayat kisa , istedigin gibi araya video da koyamayacaksan da ne yapacaksin , uye oluyorum ben
Perfect
Çaycumada SEKA fabrikasının kokusunu bile özledim !
Alışırsın olum.
Bartına gelirsen çay ısmarlarım.
Muhabbettin iyimis
Çaycuma candır
O kadar (2 yıl) olmuş mu laa?
40 gün sonra tam 2 yıl olacak valla.
DURUM KİŞİYE ÖZEL...YORUMSUZ .
Hemşirelik okuyaxaktin
😂lan adamın geçen sene videolarını izliyordum adam zayıflamış ne oldu sana baba
Bence dönme. (Konuyu hiç anlamamış adam)
4 yıl sonra Türkiye’ye dönüş yaptığın için pişman mısın?
20.000 dolar ile anlaşmalı evlilik!!!😂
Bana 150.000 dolar anlaşmalı evlilik teklif edildi Vietnam lı bir ailenin kızını buraya getirmek için. Yirmi bin dolar bayağı ucuz olmuş.
Bos ol 😂