Hepinizden bir iyilik isteyebilir miyim? Bu bölümü beğendiyseniz lütfen beğen tuşuna basar mısınız? Bu, kanala çok yardımcı olur. Hepinize teşekkür ediyorum!
Ben bilgisayar mühendisiyim. Üniversitede senelerce bu anlattıklarınla alakalı dersleri gördük ama bize Claude Shannon dan bahseden olmadı. Bu değerli video için teşekkür ederim 🙂
Ben de bilgisayar mühendisiyim. Bizim aldığımız Discrete Signal Processing (ayrık sinyal işleme) dersinde Shannon sampling (örnekleme) teoreminden defalarca bahsedildi. Boomer gibi tınlamak istemem ama ülkemizde eskiden ilk ve orta öğrenimde çokça olduğundan bahsedilen eğitim eşitsizliğinin günümüzde yüksek öğrenime kadar geldiğini görmek üzücü.
@@thegreatcornholio80 Disrete Signal Processing, Discrete Math, Probablity and Statistics, Computer Graphics, Computer Musics ve AI gibi milyon yerde bahsi geçer.
@@thegreatcornholio80 valla ben duymadım reis adamın adını. aşağıda arkadaşın saydığı saydığı derslerin çoğunu aldım hocalar direk konuya giriyorlar. Bizim ülkemizde hiç bir şeyin özüne inilmiyor zaten. Üniversite hocaları da lise öğretmeni gibi davranıyor araştırma yapmaya teşvik eden çok az genellikle anlat geç maaşını al modunda çoğu. Maalesef üniversitelerimizde bilim yapılmıyor arge diye bir şey yok. Fabrikalara nitelikli işçi yetiştiriyorlar. Geriye dönüp bakınca aldığım eğitimin ne kadar yetersiz olduğunu şuan iş hayatına atılmaya çalışırken çok net görüyorum.
Sen adamsın abi . Nolue bizi bu bilgilerden eksik bırakma askerim iraktayim senin videoları oynatıp zaman geçiriyorm pes etme yanındayız . :) 12 Kasım Uzman çavuşlar günümuz kutlu olsun abi bu arada saygılar kolay gelsin
Bence artık hayatı o kadar robotik, tek düze, tekrarlanan şekilde yaşıyoruz ki beyin burada depolanacak değerde bir bilgi bulamadığı için günleri Shannon gibi compress edip saklıyor. içi boş olan sıkıştırılmış olan günlerde çok hızlı geçti dememize neden oluyor. Video çok güzeldi teşekkürler.
haklısın, hatta beyin baktı ki ortada değerli bişeey kalmadı, insan hayatı bile sıfıra yaklaştı, tüküreyim lan böyle hayatın içine deyip şalteri indirdi, o yüzden ortalıkta tonla beyinsiz homosapyiyenler serseri Ukrayna mayını gibi geziniyor. Nuke must :)
Halk olarak gün boyu izlediğimiz içi boş videolardan sonra, Artık içi gerçek bilgiler ile dolu ve unutulmayacak değerli bir "Sertaç Aktan belgesel limiti" var...
"Bir şey tamamen öngörülebiliyorsa orada hiç bilgi yok demektir" hayat ve iletişim dersi. Hileli paralarla yapılan ne çok konuşma, toplantı vb var. Videolarınız ufuk açıyor, ve bunu yapabilen kişi ve çalışma çok değil. Teşekkür ederim. Bu bölüm, üzerine düşünmek için çok şey verdi.
Hayatta her hangi bir şeyi tamamen ön görmek nasıl mümkün olabilir peki hep kafamızda bir şeyin gerçekleşme ihtimalini yüzde olarak belirleriz ve bu yüzde gerçekleşen olayların %99 u gibi hiç bir zaman %100 olmaz o zaman bu söz biraz yanlış olmaz mı ?
Anlamayan bi daha izlesin, bi daha izleyen bi kez daha izlesin. Bu video genç beyinlere ilham olmalı. Shannon hakkında çok az türkçe içerik var, emeğinize sağlık.
Çok çok teşekkürler.✌ Pazar günü yorgun ve iş başındayken çok iyi geldi bana.. hiç bilmediğim bir konuyu harika bir sunumla dinlemek bende enerji patlaması yaptı😀
Aslında konu error checking konulu ve en önemlisi baz istasyonlarında kullanılan algoritmalar olan Polar Codes. Bu konu hakkında çok iyi anlatımlar var. amerikada Quallcomm Polar codes üzerinden ilerlerken ankaralı bir profesör olan Erdal Arıkan'ın adını anmadan olmaz. öyle bir büyük bir geliştirme yaptık ki Huawei firması kırmızı halılarla karşıladı.
1seneden fazla oldu, Her videonuzu hayranlıkla defalarca seyrediyorum, RUclips da en degerli kanallardan biri. Cok çok teşekkür ederim, bu kanal iglizce ve Amerika veya herhangi kültür seviyesi yüksek ülkede olaydı herhalde , 2 mil Subscribers olurdu.
Yorumunuza katiliyorum....Evet bahsedebilinirdi. Ama, TCP bilgi hizindan daha cok bilgi paketlerinin eksiksiz olarak karsi tarafa iletilmesiini denetleyen bir protokol katmanidir.
Quantum Entanglement diye bir çalışma var. Bu teoriye göre iki parçacık arasındaki mesafe milyar ışık yılı olsa da , iletişimi gerçek eş zamanlı gerçekleşiyor. Bunun üstüne ışık hızına ve mesafeye bağlı olmadan bilgi gönderebilme çalışmaları da hipotez olarak sürüyor. Güzel bir sunum olmuş, tebrikler Sertaç. Kendimi makina fakültesinde hissettim bir an.
Bulunmaz Hint kumaşı gibisin çok iyi anlatimin var bu bilgileri başka yerde bulamayız Bulsak bile anlayamayız anlamak için en doğru yer burası teşekkürler
...tabi bilgisayar, teknoloji tarihini merak edenler genelde Turing'i bilirler, Turing'i bilen bir kısım da Shannon'a aşinadır belki ama bilmediğimiz karmaşık ayrıntıları da oldukça sadeleştirerek bahsetmiş oldun,.. ...mesai harcanarak araştırılıp, toparlanıp, bir mantık çerçevesine oturtulduktan sonra hazmedilecek bilgileri bizlere, özenle hap yapıp, beynimizin içine bir video ile sokuyorsun ya... bravo sana, teşekkürler sertaç aktan!..
Gallager'ın algoritmasındaki mantık bugün grafik kartlarındaki RTX teknolojisinin bitler için olanı gibi geldi. 2 gerçek piksel yanında algoritmanın oluşturduğu yapay pikseller RTX teknolojisinin görüntüyü herhangi bir performans kaybı olmadan yapay piksellerle upscale etmesine olanak tanıyor. Gallager'ın algoritmasında da gerçek bitlerin yanında o bitle alakalı bilgi olan eşlik bitleri sanki yapay pikseller gibi bitlerin iletim kaybı olmadan hızla verify edilmesine yarıyor gibi anladım. :)
Bu konuyla ilgili bir hafta süren bir eğitime katıldım. Birçok soru sormama rağmen bu denli açıklayıcı bir yanıt alamamıştım. Teşekkür ederim kendi adıma.
Hani her anlattığın konuyu bu kadar sindirmiş olarak aktarıyor olman çok keyifli. Birbirinden bağımsız diyebileceğimiz belki uzmanlık alanları içindeki insanların bile aktarırken zorlanabileceği konular, keyifle izliyoruz
Tekdüze ve belli öngörülebilir senaryolar olan hayatta hissetmeyeceğimiz kadar küçük gereksiz deneyimlerin compress edilmesi, tıpkı zıtlıkları yaşadığımız anda bireysel olarak yavaşlayan zamanı çok güzel açıklıyor. Videolar harika ! Ülke videoları da favorim devamı gelsin teşekkürler.
Saygı Değer Administer Sertaç Bey Zannımca Hayat Hedef Alınan Olgu Ve Durumların Ele Geçirilmesi Yahut Yaşanılan Zorlukların Karşısında Bertaraf Edilme Vakitin Ölçüsünün Kısalmasıyla Anlaşılır Şimdiden Emek Dolu Çalışmalarınız İçün Sizlere Müteşekkiriz ... Her Daim Bilgilendirici Özgün Ve Farklılığını Artığı İçerikli Yayınların Devamını Canı Gönülden Dilerim...
Soluksuz dinledim. Hatta bi ara aklımda şu soru belirdi " acaba karşımızdaki insanla konuşurken ilettiğimiz mesajları doğru algılayamadığı için mi anlaşamıyoruz?" Aynı kod hataları da insan için olamaz mı? 🤔 O kadar heyecanla anlatıyorsunuz ki o direk dinleyiciye geçiyor inanın. Keşke daha önce keşfrtseydim kanalınızı. Emeğinize sağlık 🙏
Videoları keyifle izliyorum ve gerçekten videoların anlaşılır olduğunu düşünüyorum. Bunun için teşekkür ederim. Belki ben görmemişimdir ama entropi ile ilgili bir video olsa keşke:)
Teşekkürler Sertaç bey, Hem konu hem bilim adamları bakımından ilk kez gördüğüm bilgiler bunlar. Etkileyici, yararlı, paradigmayı geliştirici bilgiler. En yüksek sıkıştırma formülünün entropi formülüne çıkması müthiş. 🔥
kısaca iletilmek isteneni gönderici ve alıcının bildiği şifreli kalıplara dönüştürüp iletmek. en basit örnek : "bu gün çıkan x gazetesini oku" iletildiğinde aslında sayfalarca bilginin 6 kelime ile iletilmesini sağlamak gibi. video için teşekkürler
İlginç bir konuydu, teşekkürler. Bu hızlanmayla ilgili tecrübem şu; ( günün çabuk geçmesi anladımında) bir kaç kez etrafımdaki insanlarla birlikte şunu dediğimizi hatırlıyorum " bugün ne çabuk geçti " bunu bariz yaşadığımız her defasında geriye dönmedik yani zaman tekrar yavaş akmadı. Son yıllarda ise artık bu durumu öyle kanıksadık ki gün denen şeyin anlamı değişti. Eskiden 1 saatte yapılan şeyler şimdi bir günde ancak yapılabiliyor. Makineler hızlandıkca insan yavaşladı. Gidişat endişe verici. Zannımca vücut hücrelerimiz eskiye göre yavaş çalışıyor.
teknoloji geliştikçe, her şey teknoloji ile kolay yollarla hallolabilir oldukça beynimiz her şeyi teknolojiye emanet ederek uykuya dalıyor, dikkatimiz azalıyor ve zaman hızlı geçmiş gibi oluyor, ama 1993 doğumlu biri kendini bi sabah tek başına çöllerde bulsaydı, onun o tek günü teknolojili bi seneye bedel olurdu, zaman tamamen beynimizin dikkat kapasitesine bağlı bişey bence
Shannon'ın bilgi teorisi makalesi neden Türkçeye hiç çevrilmemiş diye hep merak etmiştim. Belki Arf'in yaptığı Erzurum konuşması bir çeviri niyetineydi. Harika bir video hazırlamışsınız.
Muhtesem bir vidyo olmus. Bitler icin ongorulebilirlik, veri sikistirmak, bilgiyi bozmayacak en az miktardaki bit nedir dediginiz kisim ...: bunun derununa inebilirmisiniz biraz daha?
Kanalı yeni keşfettim videoları yavaş yavaş izliyorum. Normalde popüler bilim kanallarını takip ediyorum ama bu kanala denk gelmemiştim. Algoritma sağolsun bir süre sonra önerdi 😊 Video çok iyi olmuş eline sağlık. Ve umarım ömrümüz yeterde Shannon limitini geçtiğimizi normal hayatımızda görebiliriz. Kuantum dolanikligi bence en büyük aday.
Video çok güzel olmuş konuyu çok güzel anlatmışssınız:) Ancak ufak bir düzeltme yapacak olursak sonda bahsettiğiniz Robert Gallager, LDPC kodları 1960'larda keşfediyor (Turbo Code değil yani). LDPC kodları, Shannon Limitine -tıpkı turbo kodlar- ulaşan bir kodlama çeşidi. 1990'ların sonunda doğru (Turbo kodların keşfedilmesinden bir kaç yıl sonra) David Mackay tarafından LDPC kodların varlığı keşfediliyor ve Robert Gallager'in unutulmuş makalesi de gün yüzüne çıkıyor.
Год назад
Karışık bir kronoloji ve jargon var evet.. Orada bir eksiklik olmuş olabilir. Affola..
Hepinizden bir iyilik isteyebilir miyim? Bu bölümü beğendiyseniz lütfen beğen tuşuna basar mısınız? Bu, kanala çok yardımcı olur. Hepinize teşekkür ediyorum!
Ben bilgisayar mühendisiyim. Üniversitede senelerce bu anlattıklarınla alakalı dersleri gördük ama bize Claude Shannon dan bahseden olmadı. Bu değerli video için teşekkür ederim 🙂
Nasıl duymadın? :D
Ben de bilgisayar mühendisiyim. Bizim aldığımız Discrete Signal Processing (ayrık sinyal işleme) dersinde Shannon sampling (örnekleme) teoreminden defalarca bahsedildi. Boomer gibi tınlamak istemem ama ülkemizde eskiden ilk ve orta öğrenimde çokça olduğundan bahsedilen eğitim eşitsizliğinin günümüzde yüksek öğrenime kadar geldiğini görmek üzücü.
@@thegreatcornholio80 Disrete Signal Processing, Discrete Math, Probablity and Statistics, Computer Graphics, Computer Musics ve AI gibi milyon yerde bahsi geçer.
@@thegreatcornholio80 valla ben duymadım reis adamın adını. aşağıda arkadaşın saydığı saydığı derslerin çoğunu aldım hocalar direk konuya giriyorlar. Bizim ülkemizde hiç bir şeyin özüne inilmiyor zaten. Üniversite hocaları da lise öğretmeni gibi davranıyor araştırma yapmaya teşvik eden çok az genellikle anlat geç maaşını al modunda çoğu. Maalesef üniversitelerimizde bilim yapılmıyor arge diye bir şey yok. Fabrikalara nitelikli işçi yetiştiriyorlar. Geriye dönüp bakınca aldığım eğitimin ne kadar yetersiz olduğunu şuan iş hayatına atılmaya çalışırken çok net görüyorum.
Sen adamsın abi . Nolue bizi bu bilgilerden eksik bırakma askerim iraktayim senin videoları oynatıp zaman geçiriyorm pes etme yanındayız . :) 12 Kasım Uzman çavuşlar günümuz kutlu olsun abi bu arada saygılar kolay gelsin
Türk milletinin askeri, milletinin daima yüreğindedir..🇹🇷❤️🧿
Bravo kardeşim,
Askerde bilim videoları izleyen bir millet olma yolundayız demek. 👍
@@merts.1127 ha ha ha, haklısın, Tuğba Ekinci'den sonra iflah olmaz diyordum ben :)
En zor konuları böyle basitleştirerek anlayacağımız dilde bize ulaştıran Sertaç hocamıza her zaman sonsuz teşekkürler👍
Eyv
Bence artık hayatı o kadar robotik, tek düze, tekrarlanan şekilde yaşıyoruz ki beyin burada depolanacak değerde bir bilgi bulamadığı için günleri Shannon gibi compress edip saklıyor. içi boş olan sıkıştırılmış olan günlerde çok hızlı geçti dememize neden oluyor. Video çok güzeldi teşekkürler.
En iyi yorum 👍🏾
Çok iyi bir yorum👍
haklısın, hatta beyin baktı ki ortada değerli bişeey kalmadı, insan hayatı bile sıfıra yaklaştı, tüküreyim lan böyle hayatın içine deyip şalteri indirdi, o yüzden ortalıkta tonla beyinsiz homosapyiyenler serseri Ukrayna mayını gibi geziniyor. Nuke must :)
Kullanmaya kullanmaya paslanmış benimki, ikinciden anladı ;)
Yeni deneyimlerin bağlı olduğu dopamin, serotonin hormonları zaten hafıza ile de bağlı.
normalde vidyoları hızlandırarak izlerim ama bu adamın vidyolarını hızlandıramıyorum çünkü yavaşken bile anlamak zor oluyor
Halk olarak gün boyu izlediğimiz içi boş videolardan sonra,
Artık içi gerçek bilgiler ile dolu ve unutulmayacak değerli bir "Sertaç Aktan belgesel limiti" var...
"Bir şey tamamen öngörülebiliyorsa orada hiç bilgi yok demektir" hayat ve iletişim dersi. Hileli paralarla yapılan ne çok konuşma, toplantı vb var. Videolarınız ufuk açıyor, ve bunu yapabilen kişi ve çalışma çok değil. Teşekkür ederim. Bu bölüm, üzerine düşünmek için çok şey verdi.
Hayatta her hangi bir şeyi tamamen ön görmek nasıl mümkün olabilir peki hep kafamızda bir şeyin gerçekleşme ihtimalini yüzde olarak belirleriz ve bu yüzde gerçekleşen olayların %99 u gibi hiç bir zaman %100 olmaz o zaman bu söz biraz yanlış olmaz mı ?
@@runoksi2355 söz doğru. Hiç bir şey tamamen öngörülemediği için bilgi denen şey var.
Anlamayan bi daha izlesin, bi daha izleyen bi kez daha izlesin. Bu video genç beyinlere ilham olmalı. Shannon hakkında çok az türkçe içerik var, emeğinize sağlık.
sadece türkçe değil, youtubeda dünya çapında da çok az içerik var
Bir Sertaç Aktan klasiği... Enfes...
Dostum Neerpelt'ten selamlar. Yine harika bir konu. Saygılar sunarım.
çoğunlukla alışılmışın dışında konular seçiyorsunuz,ilgiyle takipteyiz, teşekkürler
Bilgi paylaşınca değerlidir, Sertaç kardeşim sen'de bizleri Bilgilendirdiğin için bizim için çok değerlisin, Teşekkürler
Yine beynime sabah squatımı yaptırdım. Tesekkürler.
Dakika 11 beynim yandı. Yarin aynı videoda görüşmek uzere. Emeğinize saglik. 😊
Yine çok güzel bu anlatım ve daha önce hiç duymadığım bir adamın hayatındaki yerini anlamamı sağlayan bir video
Teşekkür ederim
Çok çok teşekkürler.✌ Pazar günü yorgun ve iş başındayken çok iyi geldi bana.. hiç bilmediğim bir konuyu harika bir sunumla dinlemek bende enerji patlaması yaptı😀
Aslında konu error checking konulu ve en önemlisi baz istasyonlarında kullanılan algoritmalar olan Polar Codes. Bu konu hakkında çok iyi anlatımlar var. amerikada Quallcomm Polar codes üzerinden ilerlerken ankaralı bir profesör olan Erdal Arıkan'ın adını anmadan olmaz. öyle bir büyük bir geliştirme yaptık ki Huawei firması kırmızı halılarla karşıladı.
Claud Shanon'un fikirlerinin uygulamalı bir örneği ruclips.net/video/X8jsijhllIA/видео.html
Erdal Arıkanın Huaweideki karşılanması ruclips.net/video/BE5HuqEg0oY/видео.html
Sertaç Bey inş. sizinle yüzyüze tanışmak imkanı olur. Milyonluk sitelerden kat be kat kaliteli bilgi ve içerikler için teşekkürler...
Üniversitede matematik okudum uzun yıllardır yazılımıcıyım. Adını hiç duymamış olmam üzücü benim için. Tebrikler video için 👍
İlk defa adını duydum. Bilim tarihi okutulmalı artık lise ve üniversitelerde
Ya sen ne anlatırsan anlat ben sıkılmadan dinliyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Teşekkürler emeğin için 👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻
1seneden fazla oldu, Her videonuzu hayranlıkla defalarca seyrediyorum, RUclips da en degerli kanallardan biri. Cok çok teşekkür ederim, bu kanal iglizce ve Amerika veya herhangi kültür seviyesi yüksek ülkede olaydı herhalde , 2 mil Subscribers olurdu.
Bizde aştık bu limiti. Dün youtube oynatmadıydı şimdi çalıştırdı videoyu. 😏
Son 20 yılda roketledi. 54 Yaşındayım
TCP protokolune girdi girecek diye bekledim. Süperdi gerçekten🙏🙏
Yorumunuza katiliyorum....Evet bahsedebilinirdi. Ama, TCP bilgi hizindan daha cok bilgi paketlerinin eksiksiz olarak karsi tarafa iletilmesiini denetleyen bir protokol katmanidir.
İnsanlık size minnettar değerli insanlar.İletişim çağı mükemmel.
Quantum Entanglement diye bir çalışma var. Bu teoriye göre iki parçacık arasındaki mesafe milyar ışık yılı olsa da , iletişimi gerçek eş zamanlı gerçekleşiyor. Bunun üstüne ışık hızına ve mesafeye bağlı olmadan bilgi gönderebilme çalışmaları da hipotez olarak sürüyor. Güzel bir sunum olmuş, tebrikler Sertaç. Kendimi makina fakültesinde hissettim bir an.
teoriden öte geçti diye biliyorum
@@h.k.e geçti ama verimli değil abd ve çin deli gibi çalışıyor bu konuda başaran dünyaya hakim olacak
Bununla ilgili Ç.Mert Bakırcı'nın güzel bir videosu var:
ruclips.net/video/32KXs-NNs30/видео.html
Bulunmaz Hint kumaşı gibisin çok iyi anlatimin var bu bilgileri başka yerde bulamayız Bulsak bile anlayamayız anlamak için en doğru yer burası teşekkürler
Sertaç bey öylesine rafine ederek anlattınız ki teknoloji ilgim sıfıra yakın olmasına rağmen, sonuna kadar ilgi ile dinledim.Emeğinize saygılar.
Hartikasın. Bitirme tezi kalitesinde video herzamanki gibi,
...tabi bilgisayar, teknoloji tarihini merak edenler genelde Turing'i bilirler, Turing'i bilen bir kısım da Shannon'a aşinadır belki ama bilmediğimiz karmaşık ayrıntıları da oldukça sadeleştirerek bahsetmiş oldun,..
...mesai harcanarak araştırılıp, toparlanıp, bir mantık çerçevesine oturtulduktan sonra hazmedilecek bilgileri bizlere, özenle hap yapıp, beynimizin içine bir video ile sokuyorsun ya... bravo sana, teşekkürler sertaç aktan!..
Gallager'ın algoritmasındaki mantık bugün grafik kartlarındaki RTX teknolojisinin bitler için olanı gibi geldi. 2 gerçek piksel yanında algoritmanın oluşturduğu yapay pikseller RTX teknolojisinin görüntüyü herhangi bir performans kaybı olmadan yapay piksellerle upscale etmesine olanak tanıyor. Gallager'ın algoritmasında da gerçek bitlerin yanında o bitle alakalı bilgi olan eşlik bitleri sanki yapay pikseller gibi bitlerin iletim kaybı olmadan hızla verify edilmesine yarıyor gibi anladım. :)
6:28
emek verilmiş video.ufkumu da açtı.teşekkürler
selam. yahu pazar pazar köpürttün beynimi. seviliyor, sayılıyorsun. eksik olma.
Çok güzel, ilham verici muhteşem bir paylaşım olmuş.. çok teşekkür ediyorum Sertaç bey
Sen ne harika bi detaysın güzel adam.
Sunum için teşekkür ederim.
İlgi çekici bir koynuydu, emeğinize sağlık.
Bu kadar güzel konuları bu kadar net ifade ettiğiniz için teşekkürler
Bize de sıkıstırılmıs sekilde yani normalde blok derste anlayacagımız suredeki bilgiyi kisa sürede vermis oldun, teşekkürler Sertaç.
Bilgisayar ağları dersinin küçük bi özetini izledim gibi oldu. Teşekkürler emeğiniz için
her videon ufkumu açıyor.
Bu konuyla ilgili bir hafta süren bir eğitime katıldım. Birçok soru sormama rağmen bu denli açıklayıcı bir yanıt alamamıştım. Teşekkür ederim kendi adıma.
Hani her anlattığın konuyu bu kadar sindirmiş olarak aktarıyor olman çok keyifli. Birbirinden bağımsız diyebileceğimiz belki uzmanlık alanları içindeki insanların bile aktarırken zorlanabileceği konular, keyifle izliyoruz
Çok teşekkürler..
Senin bize ilettiğin bilgi sınırı Shannon abinin limitini geçecek gibime geliyor❤
Sertaç Bey gerçekten hikaye anlatıcılığınızı çok beğeniyorum. Başarılar dilerim.
Teşekkürler
"Bardaki kıza anlatır gibi..."
Bu kadar teknik bir konuyu bu kadar yalın ve zevkle anlatmış olman muazzam.
Kendi adıma teşekkür ediyorum ✌️
Emeğine sağlık anlatım, kurgu, müzik herşey süper olmuş 👍👍
Teşekkürler çok ilginç konularda bizleri bilgilendiriyorsunuz👏👏👏
Cok etkikileyici,tüm bu bilgileri bu denli akıcı ve guzel bize ilettiginiz için size ve ekibinize tesekkurler.
Ekip yok ;)
@ o zaman bütün alkışlar size gelsin muhteşemsiniz
Tek kişilik DEV KADRO = Sertaç Aktan ❤️
Tekdüze ve belli öngörülebilir senaryolar olan hayatta hissetmeyeceğimiz kadar küçük gereksiz deneyimlerin compress edilmesi, tıpkı zıtlıkları yaşadığımız anda bireysel olarak yavaşlayan zamanı çok güzel açıklıyor. Videolar harika ! Ülke videoları da favorim devamı gelsin teşekkürler.
Çok güzel bir video olmuş. Gerçekten bu tarz videoları izlemek her zaman beni törpülüyor ve kibir sahibi olamıyorum.
Saygı Değer Administer Sertaç Bey Zannımca Hayat Hedef Alınan Olgu Ve Durumların Ele Geçirilmesi Yahut Yaşanılan Zorlukların Karşısında Bertaraf Edilme Vakitin Ölçüsünün Kısalmasıyla Anlaşılır Şimdiden Emek Dolu Çalışmalarınız İçün Sizlere Müteşekkiriz ... Her Daim Bilgilendirici Özgün Ve Farklılığını Artığı İçerikli Yayınların Devamını Canı Gönülden Dilerim...
Teşekkürler Sertaç bey. Ilgiyle takipteyiz. 👏
Dinlerken aşırı keyif aldım ve anladım ,ağzına sağlık çok güzel bir videoydu .
Yine beyin yakan güzel bir video olmus elinize sağlık, ben bir kac daha izleyim de ancak anlarim 😄👍👍
Teşekkürler Sertan Hocam emeğine sağlık 👏
Saygılar sevgiler emeğinize sağlık
Nefisti yine Sertaç bey.. Sertaç limiti diye bir şey de öğreniriz belki yakında.. üstün yorum standardı
Bu kanali seneye milyon yapmaliyiz
Dostum ağzına sağlık emeklerin için teşekkür eder iyi geceler dilerim. Evet uyurken dinleyen o kişi benim 🙃
Tutkulu ve heyan uyandiran bir sekilde konuyu anlatman bir harika!
Abi kanalının bu kadar büyüdüğünü görmek çok güzel 10 binde de buradaydık :)
teşekkürler
Soluksuz dinledim. Hatta bi ara aklımda şu soru belirdi " acaba karşımızdaki insanla konuşurken ilettiğimiz mesajları doğru algılayamadığı için mi anlaşamıyoruz?" Aynı kod hataları da insan için olamaz mı? 🤔 O kadar heyecanla anlatıyorsunuz ki o direk dinleyiciye geçiyor inanın. Keşke daha önce keşfrtseydim kanalınızı. Emeğinize sağlık 🙏
Çok kıymetli bir çalışma daha olmuş. Elinize, dilinize sağlık.
Çok değerli bir içerik, tebrikler.
Aydinlandim resmen
Videoları keyifle izliyorum ve gerçekten videoların anlaşılır olduğunu düşünüyorum. Bunun için teşekkür ederim. Belki ben görmemişimdir ama entropi ile ilgili bir video olsa keşke:)
Teşekkür ederim. Benim için çok önemli olan bir konuya değinmişsiniz.
Teşekkürler Sertaç bey,
Hem konu hem bilim adamları bakımından ilk kez gördüğüm bilgiler bunlar. Etkileyici, yararlı, paradigmayı geliştirici bilgiler. En yüksek sıkıştırma formülünün entropi formülüne çıkması müthiş. 🔥
👏👏guzel anlatim
Her zamanki gibi çok güzel, anlaşılır ve net bir şekilde açıkladınız teşekkürler 🤗
kısaca iletilmek isteneni gönderici ve alıcının bildiği şifreli kalıplara dönüştürüp iletmek.
en basit örnek : "bu gün çıkan x gazetesini oku" iletildiğinde aslında sayfalarca bilginin 6 kelime ile iletilmesini sağlamak gibi.
video için teşekkürler
Yine harika bir video
İlginç bir konuydu, teşekkürler. Bu hızlanmayla ilgili tecrübem şu; ( günün çabuk geçmesi anladımında) bir kaç kez etrafımdaki insanlarla birlikte şunu dediğimizi hatırlıyorum " bugün ne çabuk geçti " bunu bariz yaşadığımız her defasında geriye dönmedik yani zaman tekrar yavaş akmadı. Son yıllarda ise artık bu durumu öyle kanıksadık ki gün denen şeyin anlamı değişti. Eskiden 1 saatte yapılan şeyler şimdi bir günde ancak yapılabiliyor. Makineler hızlandıkca insan yavaşladı. Gidişat endişe verici. Zannımca vücut hücrelerimiz eskiye göre yavaş çalışıyor.
Size saat başlarında uyarı veren bir kol saati almanızı önerebilirim. Bende olumlu etkisi oldu.
@@bozutok sorumluluklarınizi yerine getirmeye mi faydası oldu?
@@sadikxs Daha çok zamanın geçişinin farkına varmada faydası oldu.
Çok güzel video 🎉
Umarim yakin zamanda bir milyona ulasirsin
Bizde sabırsızlıkla bekliyoruz, çok teşekkürler 👍👏👏👏🙏
🌸🌸🌸🌸 gibi konu be yine
Çok net, akıcı anlatımla yine bilgilendim sayenizde. Bilgi iletişimi nasıl olmalı konusunun örneğisiniz. Teşekkürler...
Teşekkürler.
Desteğiniz için teşekkür ederim
Eline emeğine bilgine sağlık 👏👏👏👏
Harika bir bölümdü, emeğine sağlık 👏
teknoloji geliştikçe, her şey teknoloji ile kolay yollarla hallolabilir oldukça beynimiz her şeyi teknolojiye emanet ederek uykuya dalıyor, dikkatimiz azalıyor ve zaman hızlı geçmiş gibi oluyor, ama 1993 doğumlu biri kendini bi sabah tek başına çöllerde bulsaydı, onun o tek günü teknolojili bi seneye bedel olurdu, zaman tamamen beynimizin dikkat kapasitesine bağlı bişey bence
Müthiş. Dolu dolu bir video. Sayıların büyüleyici dünyası aslında daha da büyüleyici. Müteşekkirim.
Hazırladığın içerikler gerçekten çok müthiş.. 👍
katiliyorum
Shannon'ın bilgi teorisi makalesi neden Türkçeye hiç çevrilmemiş diye hep merak etmiştim. Belki Arf'in yaptığı Erzurum konuşması bir çeviri niyetineydi. Harika bir video hazırlamışsınız.
Muhtesem bir vidyo olmus. Bitler icin ongorulebilirlik, veri sikistirmak, bilgiyi bozmayacak en az miktardaki bit nedir dediginiz kisim ...: bunun derununa inebilirmisiniz biraz daha?
Muhteşemsiniz üstad 🙏
videonun içeriği harika seçilmiş keşke daha uzun ve daha ayrıntılı olsaydı.
Kanada çok sıcak diyorlar.. 😂😂
Yine muhteşem bir video, 👏🏻👏🏻
NE-FİS... / YİNE ..TEŞEKKÜRLER
Videonun başındaki soruyu videoyu durdurdum ve cvplıyorum 95-96 benim hızlanmanın başladığını hissettiğim yıl .. şimdi izleyeyim bakiim 🙄
Kanalı yeni keşfettim videoları yavaş yavaş izliyorum. Normalde popüler bilim kanallarını takip ediyorum ama bu kanala denk gelmemiştim. Algoritma sağolsun bir süre sonra önerdi 😊
Video çok iyi olmuş eline sağlık. Ve umarım ömrümüz yeterde Shannon limitini geçtiğimizi normal hayatımızda görebiliriz. Kuantum dolanikligi bence en büyük aday.
Video çok güzel olmuş konuyu çok güzel anlatmışssınız:)
Ancak ufak bir düzeltme yapacak olursak sonda bahsettiğiniz Robert Gallager, LDPC kodları 1960'larda keşfediyor (Turbo Code değil yani). LDPC kodları, Shannon Limitine -tıpkı turbo kodlar- ulaşan bir kodlama çeşidi. 1990'ların sonunda doğru (Turbo kodların keşfedilmesinden bir kaç yıl sonra) David Mackay tarafından LDPC kodların varlığı keşfediliyor ve Robert Gallager'in unutulmuş makalesi de gün yüzüne çıkıyor.
Karışık bir kronoloji ve jargon var evet.. Orada bir eksiklik olmuş olabilir. Affola..
Enteresan, ilk defa bu kişinin adını duyduk. Oldukça enteresan.
Bu kanal yakında milyon olur
Teşekkürler harika bir video.