OPET Silyon Antik Kentinde

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 окт 2024
  • OPET, Çanakkale bölgesinde başlattığı ve 18 yıldır devam eden Tarihe Saygı Projesi'ni, Akdeniz'e taşıyor. Troya Savaşı'ndan sonra Mopsos ve Calchas adlı kahramanlar tarafından kurulduğu kabul edilen Sillyon Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen kazı çalışmalarına sponsor olan OPET, bu adımla Türkiye'nin zengin tarihi ve kültürel mirasına olan desteğini bir kez daha gösterdi.
    "2018 Uluslararası Troya Yılı"nda, tarihi, mitolojik, kültürel ve doğal güzellikleri ile öne çıkan ve Troya bölgesinde yer alan Tevfikiye Köyü'nü "Arkeo- Köy", Çıplak Köyü'nü ise Troya bölgesinin kültür mirasının zenginliklerinden ilham alarak kurgulanmış konseptlerle "Etno-Köy" kavramı ile yenileyen OPET, Troya'nın izini sürerek Akdeniz'e ulaştı. OPET, Tarihe Saygı Projesi kapsamında bu kez Antalya Serik'e 16 km uzaklıkta Perge ve Aspendos arasında yer alan bir Pamphylia şehri olan Sillyon Antik Kent'in kazı çalışmalarını desteklemek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile protokole imza attı.
    İmza töreni Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Serik Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldırım, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ve Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi - Sillyon Kazı Başkanı Doç. Dr. Murat Taşkıran'ın katılımıyla gerçekleşti.
    Çanakkale'deki Çıplak Köyü'nün Troya'nın keşfinde başlangıç noktası olarak kabul edildiğini belirten OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, OPET olarak geçmişe saygı duyan, geleceğe umutla bakan bir anlayış ile yol aldıklarını, tarihi zenginliklerimize sahip çıktıklarını belirtti.

Комментарии • 2