Abla o kadar tatlısın ki özellikle gülüşün çok tatlı umarım çok iyi yerlere gelirsin müthiş samimi ve iyi birisisin teşekkür ederim tüm bilgiler için :)
Astro çok tatlı,munis,uslu bir jako.☺Bizimki maşallah o kadar yaramaz,afacan ki.Sınıfın en yaramazı, mahallenin en cok sikayet edilen çocuğu modunda.😂 Artık oyuncak almiyorum cünkü maddi olarak yetişmek mümkün degil.Bu oyuncaklarda dolara endeksliymiş fiyatlar sürekli artiyor.Biz simdi ne yapiyoruz? Ona zarar vermeyecek malzemeleri ayirip oynamasi icin eline veriyoruz.Zaten beğenmezse kesinlikle almiyor ilgi göstermiyor.Bazende cok ilgisini cekiyor hemen aliyor.Öncelik pencesiyle ve gagasiyla rahat tutabilecegi malzemeler olması.
Unutmayın ki Astro ben videoları çektiğim sırada eğitim modunda. Astro'nun da bir sürü haylazlığı var her papağan gibi! Kudurma saatinin geldiğini anladığımda bol oyuncak ve meşgaleyle kafesine veya kuş odasına koyuyorum, istediğini yapıyor. Zannetmeyin ki Astro hep böyle videolarda göründüğü gibi uslu.
@@AstroveBen yaaa şaşırdım şimdi.Oysa Astro jakolarda idolüm.☺ Uslu,egitimi kabul eden herşeyden önce ısırmayan.😁Demek o da yaramazlik yapiyor. O zaman genel bir durum jakolar için. Sizi seviyoruz.❣ kucak dolusu sevgiler yolluyoruz.
@@icimdengeldigigibi35 Isırmayan bir papağan varsa o papağanın psikolojisini "kırmışlardır". Yani aşırı korkutmuşlardır cezalandırmışlardır veya aşırı hormonal bir haldedir eşi gördüğü kişiyi ısırmıyordur. Nadir de olsa ben de ısırılıyorum. Bununla ilgili video da yapacağım, kimsenin "bazı papağanlar harika, bazıları yaramaz" diye düşünmesini istemem çünkü bu doğru değil. :] Eminim ki sizin kuşunuzun da Astro'dan farkı yoktur akıllılık açısından! Teşekkür ederiz desteğiniz eksik olmasın.
Gerçekten ne kadar güzel anlaşıyorsunuz benimde konur papağanım var bizim de aramız iyi lakin kafesindeyken böyle durup dururken çığlık çığlığa bağırıyo olmadık bir anda ve bem buna bi çözüm bulamadım bununla ilgi bilgi verir misiniz veya icerik çekebilir misiniz teşekkür ederim
Konur papağanları genel olarak çok ses çıkaran türler. Bağırma konusunu başlı başına bir hatta birkaç videoda ele alacağım. Yorumda yazabileceğimden çok daha kapsamlı. Ama iki temel şey bağırmayı ödüllendirmemek ve yiyecek arama oyuncaklarıyla gagasını meşgul tutmak.
@@AstroveBen Teşekkür ederim sizden bir ricam daha evde yapabilecegimiz yiyecek arama oyuncağı fikirleri üzerine de içerik rica ediyorum internetteki bu konuyla alakalı diğer içerikler çok basit ve bir çoğu zehirleyebilecek türden yeniden çok teşekkür ederim 😊
Maşallah biz Misket e oyuncak yetistiremiyorum ya kendim yapıyorum yada onun için özel oyuncaklar alıyorum verdiğim gibi oynuyor çok şükür hiç böyle sıkıntılarımızı olmadı ne versem yiyor ne versem oynuyor ( tabi sadece ona uygun olan şeyler)
benim sevda papağanım var. ısırma sorunu için olan videolarınızı izledim. açıkçası elime gelmesinde bir sorun olmuyor, kafesten elimde çıkarıyorum, bazen elimi durduk yere ısırabiliyor. kulağımı da öyle, bu durumlarda şşt demek yerine uzaklaştırmaya çalışıyorum sakince. oyuncaklarla da çok asabi bir şekilde oynuyor - oyuncağı küçük bir top ve onun içinden çıkan çıngıraklı bir top- uzattığım anda aniden öne atılarak tutuyor, çok sert ısırıyor ve oradan oraya atıyor, kafesin içindeki merdivenini de bu şekilde yerinden çıkarıyor. önce hangi videoları izlemem gerektiğini bilmiyorum açıkçası, yardım ederseniz çok mutlu olurum umarım özet geçebilmişimdir.
Agresif şekilde oynadığı oyuncakları ortamdan kaldırmanız iyi olur. Elinizi kuşunuza yaklaştırmak için acele ediyor olabilirsiniz. Bunun için öncesinde elinizi kullanmadan yapabileceğiniz eğitimlerle güvenini kazanın ve eller konusunda duyarsızlaştırın. Papağanlar bazen durduk yere ısırıyorlar gibi görünseler de hep bizim atladığımız veya göremediğimiz bir sebebi oluyor diyebiliriz. Bu sebepleri ortadan kaldırmak çok önemli. Burada yazarak ancak bu kadar tavsiye verebiliyorum çünkü ısırma konusunda beslenme tarzından uyku düzenine, hormonal seviyesinden yaşam tarzına ve sizin yaklaşımınıza kadar pek çok değişken var. Isırma videolarını izlediğinizi hatırlıyorum, hormonlar, uyku ve beslenme videolarını da izlemenizi öneririm. Aşırı kalori ve çok şekerli yiyecekler de çok yüksek ruh hallerine ve taşkınlıklara yol açabilir. Aynı şekilde uyku eksikliğinden ve düzensizliğinden dolayı bir papağanın vücudunda stres faktörleri oluşuyor olabilir. Kalsiyum eksikliğinden dolayı sinir sistemi işleyişinde aksaklıklar ve dolayısıyla tedirginlik halleri meydana geliyor olabilir. Siz fark etmeden kuşunuzun istemediği şeyler yapıyor olabilirsiniz. Kapsayıcı bir bakış açısı edinerek yaklaşmanız çok iyi olacaktır. Bu yaşam tarzı değişiklikleriyle birlikte önereceğim en büyük tavsiye hedef eğitimini ciddi bir boyuta taşımanız olur. Kuşunuzu yorun. Hedefi takip etmek için uçsun kaçsın gitsin gelsin yürüsün tırmansın... Daha sonra elinizin etrafında da tepkisizleştirme/duyarsızlaştırma çalışmaları yapabilirsiniz. Bunun güzel bir örneği muhabbet kuşum Kupi ile yayınladığım ilk videoda var. Kupi ile ısırma konusunda ciddi derecede zorlanıyorduk. O videodaki eğitim adımlarını incelikleriyle not etmenizi ve taklit etmenizi öneririm.
@@AstroveBen çok teşekkür ederim. kupi ile astro farklı odalarda mı kalıyorlar ? benim de bir muhabbet kuşum ve papağanım var, beraberken felaket ses çıkarıyorlar.
Kupi ile Astro farkli kafeslerde ayni ortamda kaliyorlar. Ikisi birlikte bazen cok sesli bazen degil ama ikisinin birbirini heyecanlandirdigi bir gercek. :]
Merhabalar tekrardan. Facebook üzerinde Astro ve Ben sayfamızda "haftanın sorusu" başlığı altında paylaşımlar yapmak istiyorum. İlk paylaşımımda bu soruyu ve cevabı kullanmak istiyorum. Aynen alıntılayarak paylaşacağım izniniz olursa.
Merhaba benim 7 aylık erkek bir caique ( portakal kafa ) papağanım var elektrik süpürgesi, telefon müzik, televizyona karşı bir korkusu var kapatana kadar bir türlü susmuyor saatlerce çığlık çığlığa kalıyor nasıl alistirabilirim bunlara karşı 5 aydır uğraşıyorum ama olmuyor ne tavsiye edersiniz şimdiden teşekkür ederim
Sesli seyler ile otmesi normal, korktugu anlamina gelmez her zaman. Bircok papagan bu soylediginiz seylerle birlikte otuyor. Siz korktugunu neden dudunuyorsunuz?
Yanıtınız için teşekkür ederim mesela elkt süpürgesi çalışınca uçmaya başlıyor odanın içinde karanlık bir köşe buluncaya durmadan çığlık atar gibi son ses bağırıyor mesala, kapatınca yanıma gelir
@@AstroveBen ayrıca ben haricinde ses çıkaran ne ise tahammül edemiyor, son birsey meyve harici sebzelere de 4 aydır bir türlü alistiramadim videonuzdaki gibi bende karışık buharda pisiriyorum ama yedirmedim birturlu tavsiyeniz varmi yemesi için
Bu sesler icin benim Astro ile tasima cantasi veya hava filtresi ile calistigim gibi calismalisiniz tepkisizlestirme uzerine. O videolari izleyin fakat biraz uyarlamaniz gerekecek. Hedef egitimi degil sese uyarlayarak yapmalisiniz, mesela once ses cok uzaktan ve kisik yani tahammul edebilecegi bir seviyede baslayip odullendirerek devam etmelisiniz ama agirdan alin tum korkulari yenme calismalarinda yaptigimiz gibi. Karisim mi yaptiniz? Karisiminiza normalde severek yedigi seyleri ekleyerek verin, zamanla azaltabilirsiniz o ekstra seyleri. Beslenme degisikligi uzun suren bir surec, istikrarli olmaniz gerekiyor.
@@AstroveBen kendini sevdirmiyordu.elden yemeye alıştı daha sonrasında kendini sevdirmeyi alışma aşamasında şu anda.kendini sevdiriyor ama hala tedirgin duruyor sevdirirken
Merhaba. Öncelikle bilgilendirme videolarınız için çok teşekkürler. Bizim 1 ay önce aldığımız yaşı yaklaşık olarak 7-8 aylık olan bir sultan papağınımız var. Elimize alıştırdık fakat aşırı derecede yabani. Fırsatını bılduğu an elimizin üstünden kaçıyor ve yüksek biyere konuyor. Kendi kendine kesinlikle yanımıza gelmiyor. Ya kafes içinde oturuyor yada dışarıda tüneği var akşama kadar onda duruyor. Papağanımızı nasıl evcilleştirebiliriz. Bize karşı olan korkusunu nasıl yenebiliriz.
@@AstroveBen Sizin kuşikuşla yaptığınız gibi yakından dal darı veriyorum bu şekilde elime geliyor. Ama günlerce uğraşmamıza rağmen uzaktan dal darıyı gösteriyoruz ama uçup gelmiyor. Parmağımızı karnına götürdüğümüzde elimize çıkıyor ama fırsatını bulunca hemen kaçıyor.
@@AstroveBen Yoo oyuncakla hiç denemedik. Oyuncağın faydası olurmu bilemiyorum. Zaten bir kaç gündür kendi haline bıraktık. Pek ilgilenmiyoruz. Çünkü ilgilendikçe dahada yabanileşiyor sanki.
Parmağınızı karnına bastırıyor musunuz yok sadece önünde mi tutuyorsunuz? Önce çok kısa mesafeden denediniz mi? Kuşunuzun herhangi bir uçma korkusu var mı? Elinize adım atıyor ama uçmuyorsa eğitimin adımlarını gözden geçirin.
Abla o kadar tatlısın ki özellikle gülüşün çok tatlı umarım çok iyi yerlere gelirsin müthiş samimi ve iyi birisisin teşekkür ederim tüm bilgiler için :)
Ben tesekkur ederim zaman ayirip izledigin icin!
Gerçekten sagol hicbirsey anlamadim kafamı daha çok karıştırdın 😂😂
Benim kuş her türlü oyuncak lardan korkuyor ne yapmam gerekiyor
Astro çok tatlı,munis,uslu bir jako.☺Bizimki maşallah o kadar yaramaz,afacan ki.Sınıfın en yaramazı, mahallenin en cok sikayet edilen çocuğu modunda.😂 Artık oyuncak almiyorum cünkü maddi olarak yetişmek mümkün degil.Bu oyuncaklarda dolara endeksliymiş fiyatlar sürekli artiyor.Biz simdi ne yapiyoruz? Ona zarar vermeyecek malzemeleri ayirip oynamasi icin eline veriyoruz.Zaten beğenmezse kesinlikle almiyor ilgi göstermiyor.Bazende cok ilgisini cekiyor hemen aliyor.Öncelik pencesiyle ve gagasiyla rahat tutabilecegi malzemeler olması.
Unutmayın ki Astro ben videoları çektiğim sırada eğitim modunda. Astro'nun da bir sürü haylazlığı var her papağan gibi! Kudurma saatinin geldiğini anladığımda bol oyuncak ve meşgaleyle kafesine veya kuş odasına koyuyorum, istediğini yapıyor. Zannetmeyin ki Astro hep böyle videolarda göründüğü gibi uslu.
@@AstroveBen yaaa şaşırdım şimdi.Oysa Astro jakolarda idolüm.☺ Uslu,egitimi kabul eden herşeyden önce ısırmayan.😁Demek o da yaramazlik yapiyor. O zaman genel bir durum jakolar için.
Sizi seviyoruz.❣ kucak dolusu sevgiler yolluyoruz.
@@icimdengeldigigibi35 Isırmayan bir papağan varsa o papağanın psikolojisini "kırmışlardır". Yani aşırı korkutmuşlardır cezalandırmışlardır veya aşırı hormonal bir haldedir eşi gördüğü kişiyi ısırmıyordur. Nadir de olsa ben de ısırılıyorum. Bununla ilgili video da yapacağım, kimsenin "bazı papağanlar harika, bazıları yaramaz" diye düşünmesini istemem çünkü bu doğru değil. :] Eminim ki sizin kuşunuzun da Astro'dan farkı yoktur akıllılık açısından! Teşekkür ederiz desteğiniz eksik olmasın.
Gerçekten ne kadar güzel anlaşıyorsunuz benimde konur papağanım var bizim de aramız iyi lakin kafesindeyken böyle durup dururken çığlık çığlığa bağırıyo olmadık bir anda ve bem buna bi çözüm bulamadım bununla ilgi bilgi verir misiniz veya icerik çekebilir misiniz teşekkür ederim
Konur papağanları genel olarak çok ses çıkaran türler. Bağırma konusunu başlı başına bir hatta birkaç videoda ele alacağım. Yorumda yazabileceğimden çok daha kapsamlı. Ama iki temel şey bağırmayı ödüllendirmemek ve yiyecek arama oyuncaklarıyla gagasını meşgul tutmak.
@@AstroveBen Teşekkür ederim sizden bir ricam daha evde yapabilecegimiz yiyecek arama oyuncağı fikirleri üzerine de içerik rica ediyorum internetteki bu konuyla alakalı diğer içerikler çok basit ve bir çoğu zehirleyebilecek türden yeniden çok teşekkür ederim 😊
Kanalda var birkac tane, gordunuz mu? Daha yapalim tabi ama, guzel fikir her zaman icin.
Maşallah biz Misket e oyuncak yetistiremiyorum ya kendim yapıyorum yada onun için özel oyuncaklar alıyorum verdiğim gibi oynuyor çok şükür hiç böyle sıkıntılarımızı olmadı ne versem yiyor ne versem oynuyor ( tabi sadece ona uygun olan şeyler)
Ne mutlu size!
Kuş tasmaları hakkında da bilgi verirmisiniz?
Tabii. Bizim tasma kayip cok uzun suredir ama yine de video cekebilirim tabi konu hakkinda.
valla ne kadar çeşitli oyuncak alırsam alayim iskender papağanı canı istediği şeyleri kemiriyor ( kapı , koltuk. vb ). artık pes ettik.
Abla kuşu nekadara aldın
benim sevda papağanım var. ısırma sorunu için olan videolarınızı izledim. açıkçası elime gelmesinde bir sorun olmuyor, kafesten elimde çıkarıyorum, bazen elimi durduk yere ısırabiliyor. kulağımı da öyle, bu durumlarda şşt demek yerine uzaklaştırmaya çalışıyorum sakince. oyuncaklarla da çok asabi bir şekilde oynuyor - oyuncağı küçük bir top ve onun içinden çıkan çıngıraklı bir top- uzattığım anda aniden öne atılarak tutuyor, çok sert ısırıyor ve oradan oraya atıyor, kafesin içindeki merdivenini de bu şekilde yerinden çıkarıyor. önce hangi videoları izlemem gerektiğini bilmiyorum açıkçası, yardım ederseniz çok mutlu olurum umarım özet geçebilmişimdir.
Agresif şekilde oynadığı oyuncakları ortamdan kaldırmanız iyi olur. Elinizi kuşunuza yaklaştırmak için acele ediyor olabilirsiniz. Bunun için öncesinde elinizi kullanmadan yapabileceğiniz eğitimlerle güvenini kazanın ve eller konusunda duyarsızlaştırın. Papağanlar bazen durduk yere ısırıyorlar gibi görünseler de hep bizim atladığımız veya göremediğimiz bir sebebi oluyor diyebiliriz. Bu sebepleri ortadan kaldırmak çok önemli. Burada yazarak ancak bu kadar tavsiye verebiliyorum çünkü ısırma konusunda beslenme tarzından uyku düzenine, hormonal seviyesinden yaşam tarzına ve sizin yaklaşımınıza kadar pek çok değişken var. Isırma videolarını izlediğinizi hatırlıyorum, hormonlar, uyku ve beslenme videolarını da izlemenizi öneririm. Aşırı kalori ve çok şekerli yiyecekler de çok yüksek ruh hallerine ve taşkınlıklara yol açabilir. Aynı şekilde uyku eksikliğinden ve düzensizliğinden dolayı bir papağanın vücudunda stres faktörleri oluşuyor olabilir. Kalsiyum eksikliğinden dolayı sinir sistemi işleyişinde aksaklıklar ve dolayısıyla tedirginlik halleri meydana geliyor olabilir. Siz fark etmeden kuşunuzun istemediği şeyler yapıyor olabilirsiniz. Kapsayıcı bir bakış açısı edinerek yaklaşmanız çok iyi olacaktır. Bu yaşam tarzı değişiklikleriyle birlikte önereceğim en büyük tavsiye hedef eğitimini ciddi bir boyuta taşımanız olur. Kuşunuzu yorun. Hedefi takip etmek için uçsun kaçsın gitsin gelsin yürüsün tırmansın... Daha sonra elinizin etrafında da tepkisizleştirme/duyarsızlaştırma çalışmaları yapabilirsiniz. Bunun güzel bir örneği muhabbet kuşum Kupi ile yayınladığım ilk videoda var. Kupi ile ısırma konusunda ciddi derecede zorlanıyorduk. O videodaki eğitim adımlarını incelikleriyle not etmenizi ve taklit etmenizi öneririm.
@@AstroveBen çok teşekkür ederim. kupi ile astro farklı odalarda mı kalıyorlar ? benim de bir muhabbet kuşum ve papağanım var, beraberken felaket ses çıkarıyorlar.
Kupi ile Astro farkli kafeslerde ayni ortamda kaliyorlar. Ikisi birlikte bazen cok sesli bazen degil ama ikisinin birbirini heyecanlandirdigi bir gercek. :]
Merhabalar tekrardan. Facebook üzerinde Astro ve Ben sayfamızda "haftanın sorusu" başlığı altında paylaşımlar yapmak istiyorum. İlk paylaşımımda bu soruyu ve cevabı kullanmak istiyorum. Aynen alıntılayarak paylaşacağım izniniz olursa.
@@AstroveBen tabii ki kullanabilirsiniz :).
Merhaba benim 7 aylık erkek bir caique ( portakal kafa ) papağanım var elektrik süpürgesi, telefon müzik, televizyona karşı bir korkusu var kapatana kadar bir türlü susmuyor saatlerce çığlık çığlığa kalıyor nasıl alistirabilirim bunlara karşı 5 aydır uğraşıyorum ama olmuyor ne tavsiye edersiniz şimdiden teşekkür ederim
Sesli seyler ile otmesi normal, korktugu anlamina gelmez her zaman. Bircok papagan bu soylediginiz seylerle birlikte otuyor. Siz korktugunu neden dudunuyorsunuz?
Yanıtınız için teşekkür ederim mesela elkt süpürgesi çalışınca uçmaya başlıyor odanın içinde karanlık bir köşe buluncaya durmadan çığlık atar gibi son ses bağırıyor mesala, kapatınca yanıma gelir
@@AstroveBen ayrıca ben haricinde ses çıkaran ne ise tahammül edemiyor, son birsey meyve harici sebzelere de 4 aydır bir türlü alistiramadim videonuzdaki gibi bende karışık buharda pisiriyorum ama yedirmedim birturlu tavsiyeniz varmi yemesi için
Bu sesler icin benim Astro ile tasima cantasi veya hava filtresi ile calistigim gibi calismalisiniz tepkisizlestirme uzerine. O videolari izleyin fakat biraz uyarlamaniz gerekecek. Hedef egitimi degil sese uyarlayarak yapmalisiniz, mesela once ses cok uzaktan ve kisik yani tahammul edebilecegi bir seviyede baslayip odullendirerek devam etmelisiniz ama agirdan alin tum korkulari yenme calismalarinda yaptigimiz gibi. Karisim mi yaptiniz? Karisiminiza normalde severek yedigi seyleri ekleyerek verin, zamanla azaltabilirsiniz o ekstra seyleri. Beslenme degisikligi uzun suren bir surec, istikrarli olmaniz gerekiyor.
@@AstroveBen teşekkür ederim videonuzu izledikten sonra eğitime basliyacagim umarım başarılı olurum teşekkür ediyorum
Maalesef kuşum ile beraber başarısız bir eğitim sürecimiz var.bakalım sonu nasıl gelecek.
Neden basarisiz oldugunuz tespit ettiniz mi?
@@AstroveBen hayır. Birbirimize alışamadık.hala yabani
Ne gibi eğitimler üzerinde çalışıyorsunuz?
@@AstroveBen kendini sevdirmiyordu.elden yemeye alıştı daha sonrasında kendini sevdirmeyi alışma aşamasında şu anda.kendini sevdiriyor ama hala tedirgin duruyor sevdirirken
Eğitim şeklinde çalışabilirsiniz kuşunuzla. Hedef eğitimi iyi bir başlangıç olur.
Merhaba. Öncelikle bilgilendirme videolarınız için çok teşekkürler. Bizim 1 ay önce aldığımız yaşı yaklaşık olarak 7-8 aylık olan bir sultan papağınımız var. Elimize alıştırdık fakat aşırı derecede yabani. Fırsatını bılduğu an elimizin üstünden kaçıyor ve yüksek biyere konuyor. Kendi kendine kesinlikle yanımıza gelmiyor. Ya kafes içinde oturuyor yada dışarıda tüneği var akşama kadar onda duruyor. Papağanımızı nasıl evcilleştirebiliriz. Bize karşı olan korkusunu nasıl yenebiliriz.
Merhabalar. Kuşunuzla ne gibi eğitimler yapmaya çalışıyorsunuz da kaçıyor?
@@AstroveBen Sizin kuşikuşla yaptığınız gibi yakından dal darı veriyorum bu şekilde elime geliyor. Ama günlerce uğraşmamıza rağmen uzaktan dal darıyı gösteriyoruz ama uçup gelmiyor. Parmağımızı karnına götürdüğümüzde elimize çıkıyor ama fırsatını bulunca hemen kaçıyor.
Böyle oyuncakla oynama üzerine mi?
@@AstroveBen Yoo oyuncakla hiç denemedik. Oyuncağın faydası olurmu bilemiyorum. Zaten bir kaç gündür kendi haline bıraktık. Pek ilgilenmiyoruz. Çünkü ilgilendikçe dahada yabanileşiyor sanki.
Parmağınızı karnına bastırıyor musunuz yok sadece önünde mi tutuyorsunuz?
Önce çok kısa mesafeden denediniz mi?
Kuşunuzun herhangi bir uçma korkusu var mı?
Elinize adım atıyor ama uçmuyorsa eğitimin adımlarını gözden geçirin.