Комментарии •

  • @selin365
    @selin365 Год назад +4

    Faydalı içerik. En kaliteli ahşabın mdf olduğunu duyup bunu anlatmıştım arkadaşlarıma. Doğrusu bu değilmiş. En kalitelisi amaca en uygun olanı şeklinde özetledim. Teşekkürler hizmetiniz için. Açıklayıcı olması için çevremle paylaşılabilir. : )

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад

      Teşekkür ederim Sırrı bey, faydalı olması beni de mutlu eder. Sevgiler.

  • @SS-ok6li
    @SS-ok6li 8 месяцев назад

    Her zaman merak ettiğim bir konu ,izlemeden yorum yapmak istedim teşekküler.

  • @CuneytOruc
    @CuneytOruc 8 месяцев назад +2

    Merhabalar bundan 30 sene önce biz bir arkadaş ile bir deneme yapmıştık. Çömlekten yapılma su küpü vardi elimizde ve biz bunun agiz kismina 20-25 cm çapinda bas özelliği çok olmayan daha cok mid özellikli bir hoparlör yerlestirmistik diğer eşi de ahşap kabininde tutmustuk. Sonuç sasirtmisti çömlekteki hoparlörün sesi bize daha parlak daha berrak gelmisti.

  • @phozel
    @phozel Год назад +1

    Serdar Bey yine çok bilgilendirici bir video olmuş 👏. Beton speakerı gördüğümden beri gözüm başka malzeme görmüyor 🤩 estetik olarak muhteşem ve rezonansının çok düşük olması onu daha da özel kılıyor. Model MA’nın hakettiği övgüyü bulmasını canı gönülden istiyorum.

  • @alicaniz007
    @alicaniz007 3 месяца назад

    Merhaba sahnesi başarılı bir hoparlör cihazı için en surround SQ (Sound Qualty) sesi hangi malzemeden güzel sonuç alabiliriz

  • @nlevent
    @nlevent Год назад +1

    Baş sağlığı diliyorum.

  • @ekremguney4534
    @ekremguney4534 11 месяцев назад

    Serdar bey vermiş olduğunuz faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim sorum, içi dışı, laminant kaplı 18 mm. Suntalam hazır kabinlik malzemem var (ölçülü kesilmiş kenarları plastik kaplı) içinin kaplı olması rezonansı arttırırmı? Düşürürmü?

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks 11 месяцев назад +1

      Merhaba Ekrem bey, suntalam mı, yoksa MDFlam mı? Suntanın rezonansı MDF'ye göre daha yüksek, o yüzden mümkünse MDF kullanmanız daha iyi ılur. Ama hazır malzeme kullanacaksanız ve değerlendirmek istiyorsanız, kullanabilirsiniz de. Laminat malzeme olması önemli fark yaratmıyor. Selamlar 🙋🏻‍♂️.

    • @ekremguney4534
      @ekremguney4534 11 месяцев назад

      @@MuseicSoundworks çok teşekkür ederim, Serdar bey, Selametle. 😊👍🌄

  • @abdullahciftekus2409
    @abdullahciftekus2409 5 месяцев назад

    Selamun aleykum hocam yorumlardaki cevaplarinizi okudum ve engin bilgilere sahip oldugunuzu anladim hefes ettim ve kendime subwoofee yaomak istiyorum, jbl 500 w hoporler almak istiyorum 30 cm kabin yeterli olurmu bu hoparlore olursa 30 cm kabin yapim vidyonuz varmidir ordan izlesem ben aşırı bas seven biriyim nasil bir kabin vr malzeme almaliyim tasarlamaliyim lutfen yardimci olursaniz cok sevinirim hayalim gibi birsey imkanım olmadigi icin basli bir hoparlor yapabilmek🌹

  • @mariokaldato
    @mariokaldato Год назад +1

    Serdar hocam verdiginiz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Yalnız sunta için pek kullanilmaz dediniz , fakat hifi 'nin altın cağlarını yaşadığı 90 larda neredeyse tüm seri üretim haporlorler hep sunta malzemedendi.

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад +3

      Doğru ama ben bugün için söyledim o sözü, o dönemde MDFdaha az bulunan ve yeni yeni kullanılmaya başlanan bir malzemeydi ve daha pahalıydı. Ekonomik nedenlerden daha çok sunta kullanımı olmuştur, örneğin JBL'in şu anda efsane olarak geçen modellerinin çoğu suntaydı ama yine de kabul edilebilir ses kalitesi sunuyorlardı. Şimdiyse hemen hemen hiçbir saygın üretici sunta kullanmayı aklından bile geçirmez. Selamlar.

    • @mariokaldato
      @mariokaldato Год назад

      @@MuseicSoundworks Tamamdir abi. Bence suntayi da gömmeyelim bence iyi malzeme

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад +1

      Yok, o kadar kötü değil, uygun kullanılırsa iyi ses alınabiliyor tabii ki 😀😀.

    • @mariokaldato
      @mariokaldato Год назад

      @@MuseicSoundworks 🤣🤣🤣💗

  • @burhanbeyazay943
    @burhanbeyazay943 Год назад

    Serdar Bey detaylı anlatım için teşekkürler çok başarılı bir video olmuş. Benim 2 sorum var..
    1.soru; tiz,mid,bas her bir sürücünün ayrı kabinde olması biribirlerini etkilememeleri için daha mantıklı mıdır?sonuçta malzemenin titreşimi dışında kabin icinde asıl titreşen sürücüdür ve bunlar da birbirleri içinde titresim etkileşimine girmezler mi?
    2.soru; 2 kabinli standart bir sistem de stereo müzik calarken yuksek seste bunlar birbirlerini etkilemez mi? Biliyorsunuz stereo seste panlama ve zamansal farklılıklar nedeniyle ses her bir hoparlörden aynı anda çıkmaz..
    Cevaplayabilirseniz sevinirim. Saygılar...

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад

      Merhaba Burhan bey, ilk sorunun cevabı şöyle: Evet, özellikle bas ve mid sürücüleri aynı hacimde çalışırlarsa çeşitli problemler çıkıyor. Duran dalgaların sebep olduğu empedenas problemleri ve hoparör membranlarından ses sızması gibi. Bu yüzden genelde mid sürücüleri kabinden ayrı bir odacıkta çalışırlar, iyi kabinler böyledir. Örneğin benim Model R'deki mid sürücüsü ayrı bir odacığa sahiptir. Tiz üniteler (kubbe tip olanlar) kabin içine ses aktarmadıkları için onlar açısından problem yok. Diğer sorunuza gelince, stereo sistemdeki iki kabin elbette birbirini etkiler ve mekanda bu ses dalgalarının girişiminden kaynaklanan sıcak ve soğuk bölgeler olabilir. Örneğin odanın bazı bölgelerinde bas olması gerekenden daha güçlü oluşurken, bazı bölgelerde de tamamen sıfır bas olan bölgeler olabilir. Eğer kabin üzerindeki hoparlörlerin birbirine yapacağı etkiden bahsediyorsanız, bu da başlı başına ayrı bir konu, özellikle mid ve tiz sürücülerin birbirine geçiş yaptığı bölgeler, ses sahnesinde önemli etkilere sahip, kabin ve crossover tasarımında tüm bunların dikkate alınması gerekiyor. Ayrı bir video konusu olur yani :-).

    • @burhanbeyazay943
      @burhanbeyazay943 Год назад +1

      @@MuseicSoundworks çok teşekkürler, amatör bir hi-fi sevdalısıyım, sizi bugün keşfettim, öteden beri cevabını merak ettiğim bir çok soruya cevap oldunuz..

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад

      Çok sevindim. İlginize teşekkürler.

  • @shabanhak757
    @shabanhak757 7 месяцев назад

    ARCELİK MS 5510 HOPARLÖR KUTUSU SÖKÜMÜNÜDE ANLATIRMISINIZ SAYGILARIMLA

  • @farukkandemir5564
    @farukkandemir5564 2 дня назад

    Merhaba Serder bey ben aracıma yapmak istediğim kabinde portları basın arkasına denk gelecek şekilde konumlandırmak istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim bana fikir verebilirmisiniz.

  • @emresonkaya5031
    @emresonkaya5031 Год назад

    Merhaba bilgilerinizi bizimle paylaştığıniz için size cok teşekkür ederim sorumuda cevaplarsaniz cok mutlu olacagim
    Soru-ben malzeme hafifligi ve görüntüsu icin ahsaptan tahtadan cam agacindan kabin yapmak istiyorum kule tipi olucak iki tane midrange 2 tane tiwiter 1 adette 20 cm subwofer olucak ben cam ağacından yapsam pisman olurmuyum hocam saygilarimla

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад

      Masif çam uygun bir malzeme değil, hem hafif, hem çalışır, tınlaması yüksek. Masif istiyorsanız daha yoğunluğu yüksek ahşap tipleri tercih ederseniz iyi olur ama onların da maliyeti yüksek olabilir. Selamlar.

    • @oguzcre1269
      @oguzcre1269 Год назад

      Çam ağacı çalışır çıralı olur. Yumuşak ağaç diye tabir ettiğimiz ağaçların bu konuda tat vereceğini hocam gibi ben de düşünmüyorum. Çevrede bulması açısından kayın ağacı daha iyi olur çama göre lakin aldığınız ağaçta yoğunluk farkını da en aza indirmek istiyorsanız ağacınız yani keresteniz mümkün olduğu kadarıyla aynı renk tonunda ve damarsız olmasına dikkat etmeniz gerekir.

  • @serdarislam8545
    @serdarislam8545 Год назад +1

    Tam 2 ay aradan sonra yeniden video atmış Serdar bey

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад +2

      Evet, maalesef bir süredir rahatsız olan babamızı yakında kaybettik, o yüzden bu konulardan biraz uzak kaldım, hem pek vaktim olmadı, hem de pek istemedim video yapmak. Selamlar.

    • @serdarislam8545
      @serdarislam8545 Год назад +1

      @@MuseicSoundworks abi çok üzüldüm ya 😔 Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.. bende yakından tanıyorum bu acıyı 2017 yılının temmuz ayından beri.. sabır diliyorum abi.

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад +1

      Teşekkür ederim, sağol. Ben de sana sabırlar dilerim. Selamlar.

  • @tutankhamun505
    @tutankhamun505 Год назад

    Merhabalar infinity sm125 alıcamda sormak istediğim nasıl bir kolon bu yüzeysel olarak çok iyi korunmuş ben ne yapabilirim koruma anlamında körükleri vs çok iyi durumda orjinal

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад +1

      Merhaba. SM125 güçlü bir kabin, özellikle yüksek güçlerde çalınacak rock, pop, R&B tarzı müzikler için daha uygun. Basının güçlü olduğundan bahsediyorlar. Ancak, güçlü bir kabin olmasına rağmen, klasik ve caz tarzı müziklerde çok başarılı olmadığını okudum, nedeni de ses kalitesinin en üst seviyede olmaması. Sizin beklentileriniz ve dinlediğiniz müzik tipi önemli. Ancak sonuçta alacağınız kabin 25-30 yaşında olacak ve lastik körüklerin problem çıkartma ihtimali var. Böyle bir durum yaşarsanız, körük yenileme yapan yerler var, ancak orijinali gibi olmasının bir garantisi yok, takılan yeni körük hoparlörün karakteristiğini önemli ölçüde değiştirebilir. Selamlar.

  • @simurg5120
    @simurg5120 6 месяцев назад

    Serdar bey bir adet ahşap işlemeye uygun CNC almanızı tavsiye ederim. İşiniz baya kolaylaşır. Birde aklıma geldi Russian baltic birch ağacını radarınıza eklemenizi tavsiye ederim. Güzel bir video olmuş yeni başlayan arkadaşlarımızın baya işine yarayacağını düşünüyorum açıkçası.

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks 6 месяцев назад +1

      Merhaba, teşekkürler . Aslında küçük bir CNC kendim yapmıştım ama masaüstü bir model ve küçük işleri görebiliyor. Mekan uygun olursa ileride daha büyük bir CNC almak veya yapmak aklımda, çok imkanlar sağlayabilir. Selamlar 🙋🏻‍♂️.

    • @simurg5120
      @simurg5120 6 месяцев назад

      @@MuseicSoundworks Laguna toolsu radarınıza eklemenizi öneririm. Türkiye'de distribütörlüğü maalesef yok ama bir CNC de hangi parçaların kullanılması gerektiği ve nasıl montajlandığı konusunda bana Türkiye piyasasındaki yerli CNC makineleri değerlendirme konusunda iyi bir klavuz oluyor.

  • @nezuko-cihan
    @nezuko-cihan 9 месяцев назад

    Serdar Hocam, çok önemli bir sorum olacak. Ben 20 cm boyutunda, 4 ohm empedanslı ve 150 RMS gücünde bir subwoofer için 6. derece band pass kabin yaptım. Subwoofer'ın parametrelerini bilmediğim için tam uyumlu kabın olmadı. Sorum şu: Açık alanda kullanılabilmesi için bu kabini yaptım, ancak çok fazla titreşim yaymıyor. 40 Hz frekansta kötü performans gösteriyor, 80 Hz frekanslarda yeterli titretiyor . JBL'in (Partybox) subwooferları kabinin dışında olmasına rağmen açık alanda daha fazla titreştiriyor. 8 ohm bir subwoofer kullanmanın farkı olabilir mi? Bu konuda çok bilgim yok, deneyemedim çünkü subwooferlar pahalı. 8 ohm bir subwoofer açık alanda daha iyi bir derin bas sunar mı, yoksa subwooferın kabınle tam uyumlu olması mı gerekiyor ? Teşekkür ederim. kabin malzemesi ( mdf) ses izolasyonu için kalın şilte kullandım cok agır bır kutu oldu :D pazar arabası koydum o yüzden kabine :DDD

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks 9 месяцев назад

      Merhabalar. Hoparlörün parametreleri olmadan hacim ve ölçüyü neye göre belirlediniz? Frekans bölgesi hesaplarını nasıl yaptınız? 6ncı dereceden kabin yapımında detaylar çok önemli, eğer hesaplar doğru değilse istediğiniz sonucu almanız şansa kalır. Belki kullandığınız hoparlör 40Hz'de verimli çalışmıyor da olabilir. Hoparlörün 4 Ohm veya 8 Ohm olması frekans karakteristiği açsınıdan bir şey fark ettirmez, sadece 4 Ohm daha düşük voltajda daha yüksek güç tüketir, ama toplam güce bir etkisi olmaz. Ayrıca subwooferlarda iç dolgu veya benzeri malzeme kullanmanıza gerek yok, hacmi çok büyük olmadığı sürece. Selamlar.

    • @7yeniceri
      @7yeniceri 2 месяца назад

      Hocam ben lamine edilmiş tropikal ceviz sertliginde ahşaptan deneme amaçlı yaptım ben marangoz sonuç oldukça iyi oldu benin şimdi aile marka kule hoparlörim var kabirleri kötü mdf den içi boş bana o iç iskelet sisteminin nasıl konumlandirildigi hakkında bilgi lazım yardımcı olursanız sevinirim.

  • @BT-yr7km
    @BT-yr7km Год назад

    4 adet normal oval hoparlör için kabin yaptırıcam mdf den, şunu sormak istiyorum, bas kabinlerde hava delikleri var, normal kolon kabinlerine hava deliği koymalımıyız ve ayrıca o kabinlerin içine izocam gibi veya kalın keçe döşesek ses daha mı iyi olur

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад

      Merhaba Birol bey. Bu konu çok uzun ama kısaca açıklayayım. Bahsettiğiniz hava delikleri bas-refleks portları oluyor. Ama bu portları kullanıp kullanmayacağımızı anlayabilmek için, hoparlörün Q değerleri denilen (Qts v.b.) değerleri bilmemiz gerekiyor (Thiele/Small parametreleri). Bu değere göre, kapalı kabin mi, bas-refleks kabin mi yapacağımıza karar veriyoruz. Portlar, özellikle alt basların daha güçlü üretilmesine katkı sağlıyor. Kabinlerin içinde dolgu malzemesinin nasıl olması gerektiği de ayrı bir konu. Bas-refleks kabinlerde hafif düzeyde, iç yansımaları önleyecek kadar dolgu ve kaplama yapılması faydalı. Örneğin kabin iç duvarlarını ince halıfleks halıyla kaplayabilirsiniz, kabin içine de çok hafif ve az miktarda polyester yastık dolgusu eklenebilir (gevşek şekilde rulo yapabilirsiniz, ama çok doldurmayın kabini, boşluklar kalmalı. Kabin büyük ve uzun boyluysa, en altına veya en üstüne, tek tarafa 5cm kalınlığında cam-elyafı veya taş yünü kullanabilirsiniz. Cam-elyafı sağlığa çok zararlı, o yüzden taş yünü daha iyi. Veya akustik sünger de olabilir. Ama bu dolguların bas-refleks portlarını kapamaması gerekir. Kapalı kabinlerde de iç dolgu ve kaplama yapılabilir, özellikle daha yoğun dolgu kullanılması gerekebilir, ama bunun yoğunluğunu ayarlamak ayrı bir uzmanlık konusu :-). Selamlar.

    • @BT-yr7km
      @BT-yr7km Год назад

      @@MuseicSoundworks
      Teşekkür ederim, normal 4 adet pioneer 9685 kolon , dikdörtgen kabine sıralasak, kabinde hiç hava deliği olmazsa , hoparlöre. Zararı olurmu , hava deliği olursa ses daha mı iyi çıkar, hava deliği olmazsa daha mı iyi , tiz ve bas ses alırız

  • @oguzcre1269
    @oguzcre1269 Год назад

    Hocam şöyle bir sorum olacak. 30 cm çapında 350 rms veren bir subwoofer var elimde. Kabini kendi markasının kabini ama açıkçası woofer a göre birebir litre hesabında üretildiğini düşünmüyorum. Soruma gelecek olursam; bu kabinin içerisindeki duvarlara tınlamayı en aza indirmek için ses yalıtım süngeri döşemek faydalı olur mu? Kasa malzemesi mdf.

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад +1

      Merhaba Oğuz bey, eğer sadece subwoofer olarak çalışıyorsa, kabin içine ses soğurucu malzeme eklenmesi pek gerekli değil, çünkü üretilen frekanslar zaten subwoofer içinde yansıma yapacak dalgaboyundan çok daha büyük dalgaboylarına sahipler. Ama aynı kabinde normal bir bas ve midrange ünitesi de çalışıyorsa, o zaman frekansa göre farklı malzemelerin kullanılması doğru olur. Alçak frekanslar için taşyünü, camyünü gibi malzemeler en az 5cm kalınlığında olacak şekilde karşılıklı yüzeylerden en az birine uygulanabilir, Mid frekanslar içinse, polyfill dediğimiz yastık dolgusu malzemesi gevşek olacak şekilde iç hacime eklenebilir. Akustik sünger kullanacakasınız, hangi frekansları soğurduğunu bilmeniz gerekir. Selamlar.

    • @oguzcre1269
      @oguzcre1269 Год назад +1

      @@MuseicSoundworks teşekkür ederim.

  • @metinaltun7558
    @metinaltun7558 28 дней назад

    Kabi pandizotu içine elyaf koymak ne faydası olur kapılardan trim sesleri geliyor müzik çalınca giderir mi? 120 hz kesilir 2 yollu compenent teşekkürler

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks 24 дня назад +1

      Metin bey, elyafın trim seslerine faydası olsa da tamamen keseceğini sanmıyorum. Sesin kaynağı bölgeleri bulup, oralara bitümlü malzeme veya sıvı conta gibi malzemeler uygulamabilir. Bu konuda araç ses sistemi uzmanına başvurmanız daha doğru. Selamlar 🙋🏻‍♂️.

  • @marvelfuat139
    @marvelfuat139 Год назад +1

    Ses sistemleriyle uğraşmak bir aşk bir tutku benim RUclips de sistemimim videoları var izleyip yorumunuzu atarmisiniz hoparlör kabinleri tamamen herseyiyle bemin projem sizi tebrik ediyorum büyük bir tutkuyla yapiyorsunuz

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад

      Teşekkürler. Tamam, izleyeceğim. Yazarım size. Selamlar 👋.

  • @sedatcinar4176
    @sedatcinar4176 9 месяцев назад

    Merhabalar hocam yardimci olursanız cok sevinirim
    Forx 212 s var 1500w 400rms 4ohm mdf l port yaptircam ama bi turlu ölçüleri kimseden bulamadım
    Teşekkürler...

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks 9 месяцев назад

      Merhaba Sedat bey, ürünü araştırdıma ama maalesef detaylı teknik verileri yok, o yüzden hacim ve port konusunda size yardımcı olamıyorum. Eğer T/S parametrelerini (Q değerleri, Vas değeri...) bulursanız yardımcı olurum. Selamlar.

  • @onurmed
    @onurmed 8 месяцев назад

    Serdar bey kabinin MDF parçalarını en sağlıklı nasıl birleştirmeliyiz?

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks 8 месяцев назад

      Merhaba, ben PVA yapıştırıcı yani beyaz tutkal kullanıyorum ve 24 saat işkencede bekliyor. Farklı hızlı yapışan poliüretan bazlı yapıştırıcılar da var. Selamlar 🙋🏻‍♂️.

  • @mrtycoon5154
    @mrtycoon5154 11 месяцев назад

    Hocam lam mdf ile kabin yaptırsam 65 litre 30 subwoofer için ham mdf gibi olur mu K port yaptırıcam saygılarım ile ❤

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks 11 месяцев назад

      MDF lam kullanabilirsiniz, problem olmaz. Selamlar 🙋🏻‍♂️.

  • @kabusmurat8604
    @kabusmurat8604 Месяц назад

    5mm kalınlığında pleksi kabine 16 cm jbl kapı hoparlörü takıcam içine sünger konsa motorsiklet te kullanıcam nasıl olur.

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Месяц назад +1

      Bilemedim, kabin yapısına ve büyüklüğüne göre iş görebilir veya kötü sonuç da verebilir.

  • @MrHakan39
    @MrHakan39 Год назад

    Teşekkürler kabin yapımı için gerekli hesaplamarla ilgili de bir video cekebilir misiniz? Nette bircok hesaplama programi var ve hepsi farkli sonuçlar çıkarıyor bu işin doğrusu nasil olmali merak icindeyim

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад

      Merhaba Trakya39, bu konuda bir video hazırlamayı düşünüyorum, ilginize teşekkür ederim. Selamlar.

  • @simurg5120
    @simurg5120 6 месяцев назад

    Beton yerine epoksi reçine daha uygun ve kullanım kolaylığı açısından ve maliyet açısından daha uygun olur diye düşünüyorum. Türkiye'de kaliteli epoksi reçine kiti bulmak zor fakat yurtdışında lagari products gibi firmalar var Türkiye'ye distribütörlüğü yok maalesef. Bu arada zeytin ağacını atlamışsınız Serdar bey. Masif ahşap konusunda zeytin ağacı daha uygun maliyetli ve ceviz kadar sağlam. Özellikle bookshelf kabinler çalışması durmuş zeytin ağacı kütüğünden yapılabilir. İlerleyen yıllarda atölye kurup farklı deneysel çalışmalar yapmak istiyorum açıkçası. 😊

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks 6 месяцев назад +1

      Epoksi bazı projeler için aklımdan geçiyor, betona göre avantaj ve dezavantajları var tabi. Masif ahşap ürünlerini bugüne kadar pek düşünmedim açıkçası, kesinlikle çok güzel olacaklarını biliyorum ama ürünler belirli bir aşamaya gelinceye kadar prototiplerde MDF veya kontraplak kullanmak hem kolaylık, hem de maliyet açısından iyi oluyor. Ama son ürün olduğunda masif düşünülebilecek bir malzeme. Selamlar.

    • @simurg5120
      @simurg5120 6 месяцев назад

      @@MuseicSoundworks Tabiki size katılıyorum. Proje aşamasında maliyet ve işlenebilirlik açısından dezavantajlı fakat bitmiş bir proje için masif ahşap kullanılabilir.

  • @ademsoylu3450
    @ademsoylu3450 3 месяца назад

    Hocam hoparlör icine sunger kurpinti kullansam olur mu

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks 3 месяца назад

      Merhaba, kabin içine kullanılacak dolgu malzemesi, kabin cinsi ve hesaplarına göre farklılıklar gösteriyor. Örneğin kapalı kabinlerde, kabinin içinde belirli yoğunlukta dolgu malzemesi olması mutlaka gerekiyor. Bas-refleks gibi portlu kabinlerde, kabinin içindeki dolgu malzemesinin sadece gerektiği kadar olması gerekiyor, fazla dolgu malzemesi bas niteliğini bozabiliyor. Ayrıca, kullanılan malzemeler, polyester elyaf, doğal yün veya akustik sünger gibi malzemeler olabilir. Süngerlerin açık hücreli, yani içinden hava akımını geçirebilir olması gerekir, aksi taktirde kabin hacminden çalıp, akustik tepkiyi değiştirebilirler. Sonuç olarak sünger kırpıntısı kullanılabilir belki ama, yukarıdaki anlattığım gibi kabin özelliklerine göre ne yapmak gerekitiğini biliyor olmanız gerekir. Selamlar.

  • @yasarates9317
    @yasarates9317 11 месяцев назад

    Kabin içindeki akustik sunger kalitesi inceliği önemlimi

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks 11 месяцев назад

      Kabin içi akustik dolgu malzemesinşn miktarı, nerede olması gerektiği kabin tasarımına ve tipine tamamen bağlıdır. Eğer kabin kapalı tipse mutlaka dolgu kullanılır ama miktarı ölçüm ve duruma göre belirlenir. Bas refleks tip kabinlerde az miktarda dolgu genelde faydalı olur, ben kendi kabinlerimde, özellkle küçük olanlarda bazen hiç kullanmıyorum, çünkü ölçüm sonuçlarına göre gerek kalmayabiliyor. Orta ve büyük kabinlerde sönümlenmek istenen frekansa göre sünger mi, taş yünü mü, polyester yün mü kullanılacağına karar vermek gerekiyor. Kabinin empedans grafiğine göre ben genelde karar veriyorum, empedans eğrisindeki rezonans veya duran dalgalardan kaynaklanan tepeler varsa, bunlara müdahale etmek için dolgu malzemesi kullanıyorum. Ama rastgele işlem yapılırsa, iş biraz şansa kalır. Selamlar 🙋🏻‍♂️.

  • @kemalonay7289
    @kemalonay7289 Год назад

    Merhaba Yeni üyeniz olarak görüntü kaliteniz çok düşük bir iyileştirme yaparsanız daha keyifli izlenir
    Teşekkürler bilgiler için

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад

      Merhaba Kemal bey, hoş geldiniz :-). Ben 4K çekmiyorum, o konuda bir iddiam yok ama bu videoda görüntü pek de kötü değil, acaba sizin bağlantınız yavaştı da RUclips çözünürlüğünüzü mü düşürdü? Ben çoğunlukla 1080 çekiyorum ve genel olarak izlenebilir olmasını sağlamaya çalışıyorum, arada kötü kayıtlar da oluyor tabi ama son dönemde genelde iyi diyebilirim. İlginize teşekkürler. Selamlar.

  • @simurg5120
    @simurg5120 6 месяцев назад

    Plexiglassı atlamışsınız.

  • @mustafaylmaz9425
    @mustafaylmaz9425 Год назад

    Bu konuda video çekmene sebep olan şey bilgi eksikliğimiz.

  • @BENANSAN
    @BENANSAN Год назад

    hocam şu beton kabine bi sıva çekin

    • @MuseicSoundworks
      @MuseicSoundworks Год назад

      :-). Ben ham beton görünümünü daha çok seviyorum. Selamlar.

  • @mahmuttanrivermis9843
    @mahmuttanrivermis9843 Год назад

    Ülkenin durumu bu malesef insanlar okuyarak ürün yapıyor ve okuyarak hangisinin iyi olduğuna karar veriyor. Malesef gördüğümüz kef koparlörün içini Bile uygularken yanlış uygulamışsınız ara bölmelerin ortasında delik boşluk olmaz ki iki veya daha çok hoparlörün rezonansı birbirini etkilemesin. İki kasa rezonansı ile ses çıkaran hoparlör dünyada çok yapılır ve bir çoğu çok iyidir. Malzeme olarak da ahşap ve kontra en iyisidir gene dünyanın en ünlü ve meşhur hoparlörlerin de kullanılır. Ayrıca yaptığınız hoparlör kasaları yapı olarak ve mantık olarak yanlış yapılmış. Birde hoparlörde bir enstrüman dır. Bu işin mantığı farklıdır eğer bir hoparlör yaptırmak isterseniz doğrusunu yapmak isterseniz yıllarca uğraşmak denemek gerekir öyle birkere malzemeleri kullanıp deneyerek olmaz kaldı ki demediğimiz sistem oda bu testlerde etkileyici unsurlar birkaç odada aynı materyalleri denemeden olmaz anlatması uzun çok yanlışlar var bazı şeyler mantık olarak doğru olabilir fakat uygulama ve sonuçta anlatılan bilgiler ve yapılan ürünlerin %99 u malesef yanlış daha çok çalışmak ve emek lazım ayrıca kasası ile ses çıkaran dünyaca ünlü hoparlörlerin bazıları sunta dır tabiki biraz daha kaliteli ve yoğunluğu yüksektir ama sonuçta sunta dır ve kasa titreşimi ile ses çıkarır neyse bunu düzeltmek çok zor doğru bilinen yanlışları düzeltmek zor.

  • @user-yv5ln2sj5n
    @user-yv5ln2sj5n 25 дней назад

    *abi bu yanklı sesinden nasıl kurtulabiliriz* 😤😤