Hai să ne jucăm cu algoritmul! Îmi doresc ca aceste informații să ajungă la cât mai multă lume, cât mai repede. Dă un like și lasă un comentariu, orice, chiar și un emoji, ajută. Mulțumesc!
Concluzia mea, draga George, si draga Cristian, este ca suntem o tara de milionari in euro. Si voi stiti chestia asta, dar va mira....ati pornit-o cu doomsday, apocalipse & shit si ajungeti la concluzia cresterii enorme a consumului adica BANI BANI BANI in economie.
Ar fi tare sa il inviti si pe Bogdan Capusan ca mai face videoclipuri si cu alti youtuberi si daca tot ati vorbit atat de real estate cred ca el ar fi cel mai potrivit.
Este incredibil cate informații valoroase sunt livrate de fiecare dată în aceste întâlniri de către domnul Onetiu. Cu atat mai mult apreciez disponibilitatea dumnealui de a-și face timpul necesar pentru treaba asta, iar modul simplu,pe înțelesul tuturor, de a livra gratis toată cantitatea respectiva de informații, e senzațional. Cu fiecare proiect si fiecare întâlnire pe care le aveti împreună, faceti o treabă foarte bună.👌
Nu cred că e vorba de o schimbare de paradigmă în privința cerințelor angajatului, e vorba doar de o normalitate pe care antreprenorii încă nu sunt pregătiți să o accepte. Lăsat singur și cu timp la dispoziție, omul începe să gândească, să-și facă vise, să-și dorească lucruri...lucruri la care nu avea timp să cugete prea mult ținut din scurt în lesa statului peste program, termenelor limită, s.a.m.d. Când conștientizezi că poți să mori mâine, că nimic nu e sigur și trainic, parcă vrei sa faci ce-ți place, nu doar sa stai închis de la 9 la 17 sau de la 9 până când te uită cucii pentru că trebuie să aduci plus-valoare într-o companie în care doar unii se îmbogățesc iar alții supraviețuiesc de azi pe mâine. Am avut covid, reacții adverse destul de grave, era sa mor...am tras linie și mi-am spus; de câte lucru am avut cu adevărat nevoie în viața pentru liniștea mea sufletească? De atât de puține? Puteam să trăiesc fericit și liniștit cu atât de puțin? De fiecare dată sacrificăm timpul liber in goana asta nebună după bani, după realizări mărețe. Tind sa cred că antreprenorii surprinși de schimbarea asta de paradigmă, in care angajatul a început să pună accent efectiv pe timpul liber și remunerație, vor claca. Pe termen lung, cu cat nivelul educației creste, cu atât mai mult omul realizează că trebuie să muncească pentru a trăi, nu trăiește pentru a muncii.
Ai zis o super chestie. Oamenii cresc. Multi dintre oamenii pe care ii stiu si-au dat demisia si au cautat altceva. Au facut-o dintr-o nevoie de schimbare a demnitatii personale. Trebuie sa se ofere mai mult.
Intr-adevar multi antreprenori nu sunt pregatiti sa fie flexibili la cerintele angajatului s-au nu concep ça si angajatii la randul lor au cerinte . La fel de bine a zis Cristi ca de acum incolo oamenii trebuie sa isi dezvolte créativitatea daca vor sa progreseze pe termen lung si la fel de important este autonomia .
@mircea ianculescu Ma bucur doar de faptul ca îmi confirmi un lucru in care încă mai cred și anume ca mai sunt extrem de putini oameni,ca dumneata,care nu au intrat in rețeaua mafiotizata care conduce țara și din care sper ca crezi, nu vom mai reuși sa scăpăm! De ce ? Cei care ne dam seama și o împărtășim celor din jur,aceștia devin surzi și orbi.Nu vor sa-și complice viața și se complac in a se descurca fără nicio schimbare! Pe mine nu ma duce capul,nu mai e in stare sa o facă,pentr-un găsi calea de urmat!??
Sunt de acord,mai putin cu cresterea nivelului de educatie.... Nivelul de educatie scade! Nivelul de educatie creste doar la o anumita categorie de oameni,care reprezinta foarte putin,raportat la masa totala.....
Mulțumesc! Da, o discuție valoroasă, perspective și puncte de vedere susținute cu experiența trăită și aplicată, ceea ce motivează omul înțelept să asculte, să învețe și să facă din vremurile în care trăim un context și o platformă de creștere și maturizare spre mai bine, spre mai frumos, acolo în esență unde se face toată diferența. Doamne ajută-ne!
De dragul algoritmului si a ajunge la cat mai multa lume aceasta informatie valoroasa las si eu comentariu. Cu mentiunea ca nu fac asta de obicei. Super invititati si informatie de calitate. Multumesc si sunt cu atentia aici 🙌🏼🙌🏼👏🏼👏🏼
Mulțumim de informațiile transmise , ceva îmi spune că trebuie să-l mai văd o data. Ce faceți aici se numește educație . Mulțumim încă o dată Cristian și George .
Un podcast de excepție, super utile informațiile și sfaturile lui Cristian Onetiu. Felicitări George pentru activitate , chiar aduci un plus in educația societății românești.
Aprecierile mele, mi-a plăcut ce ati zis despre faptul ca oamenii nu comunica eficient dar în primul rand ca expuneți un subiect de actualitate ce trebuie luat în serios de populație.
Daca dialogul a inceput,..asa usor...intr-un fel de incalzire a neuronului meu unic si singuratic, pe masura ce va urmaream parca traiam o revelatie a realitatii. Sunteti buni. BRAVO!
Felicitări! De astfel de oameni avem nevoie noi ca nație! După acest Podcast dacă sunt oameni care nu își pun nici un semn de întrebare avem o problema și stagnarea cu secole fața de alte națiuni continuă… informații gratis (prețioase) pentru lucruri care costa! Bravo!
Genial podcast. Ca de fiecare data când este invitat domnul Onetiu. Sunt în totalitate de acord cu ideea de 4 ore de gândit pe zi. Cred ca ideile și oportunitățile apar în urma unui proces de gândire în care sortezi și conectezi informațiile pentru a obține un rezultat și pentru asta ai nevoie de timp.
interviurile cu Onetiu sunt intotdeauna valoroare, putin cam pesimist in toate interventiile lui de anul trecut si pana acum dar totusi cu dorinta de schimbare a lucrurilor in spre bine. odata la 6 luni merita readus si luat la intrebari
Exact aceiași idee am avut-o și eu, un update cu Onetiu la 6 luni ar fi perfect! Ultimele 2 IGLCC au fost mai slăbuțe dar cu asta a revenit George la nivelul ăla strato
Felicitari George inca odata pentru invitat.. O discutie pe un subiect atat de "sumbru" cu atata degajare si simplitate,mi-a facut pur si simplu placere sa va ascult, felicitari Cristi si multe salutari din Timisoara!
Sunt unul din acei oameni care nu comentează :)) Nu pot aduce informații sau idei mai bune decât cele discutate de dvs. pt că nu am o experiență la fel de vastă, dar mă străduiesc. Mulțumim George Buhnici pentru ceea ce faci!
Cel mai important mai Buhnici e oftatu tau...chiar mi-a placut ai vrut sa spui nici voi care gandit mult ca restu nu stiti ce sa mai credetii pe plan investitional.
Am început sa ma uit la interviu cu gândul: “iar vine bișnițarul asta sa ne dea lecții pe care le întâlnești la orice facultate de economie?”. Ca de fiecare data rămân foarte plăcut surprins de informațiile pe care le da din caza Cristi Onetiu. Felicitări încă o data pentru subiectele pe care le acoperiți.
La facultatea de economie ești învățat de profesori care nu au făcut afaceri in viața lor, au trăit doar din salariu. Pe când Cristi Onețiu, din contră... Bravo George pentru emisiuni!
Acesta este podcastul meu preferat. Am invatat mai mult despre economie, despre cum functioneaza anumite sisteme din tara asta si chiar gandire critica decat in toti anii de scoala. De fapt am realizat ca nu am invatat nimic in anii de scoala, desi nu am chiulit si nici nu eram considerata un elev "slab". Multumesc pentru invitatii adusi si pentru toate discutiile interesante si informatiile utile.
Hai sa incepem sa gandim mai mult ca tara, nu ca individ, atunci cand aflam lucruri, gasim informatii...hai sa le trimitem mai departe, inspre folosul tuturor. Apreciez ce faci George, nu pentru mine sau pentru noi, ci pentru Romania!
Hai ca o sa comentez si eu. Din punct de vedere al unui corporatist de sub 30 de ani, ca store of value, eu vad asa: 1) tu esti cel mai important. Atata timp cat ai skill-urile necesare ca sa faci bani (sa fii high-earner), o să-ți fie mai bine ca ceilalți, oricare ar fi perioada in care te afli. Asa ca e bine sa investesti in tine cat poti de mult: cursuri, traininguri, certificari, etc. 2) pe o perioada medie spre lunga: imobiliare, actiuni la firme mari, poate si metale pretioase (doar ca astea din urma sunt mai greu de gestionat decat celelalte). 3) pe o perioada scurta spre medie: actiuni, cryptomonede si diverse active speculative. In principiu sa aduni bani din ce poti ca sa investesti in cele de la punctul 2. 4) mai este si deschiderea unei afaceri, insa fara o baza solida (financiara si de cunoștințe) nu consider ca poti sa faci schimbarea de la angajat la angajator într-un mod in care sa ai un procent mare de reusita. Mi-ar placea sa fac parte din niste grupuri in care se vorbesc astfel de lucruri. E destul de greu sa navighezi singur apele tulburi ale capitalismului si sa incerci să-i educi pe cei din jurul tau (prieteni, familie), daca ei nu se gandesc la subiecte de genul.
Multumesc pentru acest podcast. Ma bucur sa vad Romani deschisi la minte si cu potential mare. Aveti o influenta buna asupra oamenilor si cred ca pe toti ne ajuta informatiile pe care le spuneti. Multumesc pentru ca ma ajutati sa ma dezvolt personal🤗
Critical Thinking: "Thinking fast and Slow" - Daniel Kahneman "A Field Guide to Lies" - Daniel J. Levitin "The 5 Elements of Effective Thinking" - Edward Burger and Michael Starbird
Sunteti grozavi! Vorbiti atat relaxat de niste probleme importante. Titlul podcast-ului iti da fiori, apoi printr-un mestesug doar de voi cunoscut (poate si de altii ca voi) am inceput sa ma relaxez, ca apoi sa imi dau seama ca de fapt nu mi-ati dat motive. Cum ar putea cineva sa te injure George Buhnici, te alinti. Tot ce faci aici este pregatit cu minutiozitate, esti foarte bine informat. Se vede experienta capatata in tv. dar si educatia de tot felul si de aici cultura si nu in ultimul rand inteligenta nativa. Te felicit!
In general nu comentez, dar acum e un musai. Tot respectul pentru acest podcast si poate cu genul asta de mentalitate mai schimbam ceva la noi in tara.Imi doresc sa fac parte din elita oameniilor care schimba lucrurile in bine si care isi aduc aportul in societate.
Ce am inteles eu din primele 20 de minute, mai mult nu mai pot asculta: 1. Clasa de mijloc = antreprenori. Aparent cu afaceri de milioane te poti erija in etalonul clasei de mijloc. 2. Esti o rusine daca nu “vrei mai mult”. E o rusine sa muncesti la Kaufland. 3. Vai de noi, antreprenorii, ca nu mai vine angajatul sa l platim cu 3 lei si ca mai vrea si altceva de la viata decat sa fie sclavit de angajator. Cat tupeu. 4. E titrata, complet eronat, o stire din SUA. Probabil un titlu de pe FB, ca ce prost mai citeste un articol cap coada in ziua de azi. Statul nu plateste de acum 2 zile chirii in SUA pentru cei in nevoie. Face asta de cand a inceput pandemia. Ce a facut acum Biden a fost sa extinda termenul pana la care vor face asta de la sfarsitul lunii iunie, pana la sfarsitul lunii iulie. Vai de noi cu asa mentalitate.
Din aceste "surse" se inspira si premierul si rezultatele se vad.Normal ca au alte repere,total diferite de perceptia generala a "prostimii.Nimeni nu spune ca pericolul real nu va fi hiperinflatia ci o deflatie care va genera efecte cu adevarat devastatoare.
Exista un clasament international ce incadreaza oamenii in diferite clase sociale... Clasa de jos se incadreaza la 0 - 24000 euro pe an / bani intrati in casa, valoarea trebuie sa fie mai mica de 40.000 euro pe an. Asa ca nu te mai ofensa ca aceste criterii nu le a inventat el.
@@sileniu Salut, ai dreptate, în același tip aceste sume internaționale nu le poți pune semn de egal în Elveția vs US vs România vs Congo. Clasa de mijloc din Elveția poate fi clasa top din Congo , iar România este cam low în clasamentul GDP / capita în rândul tarilor din lumea civilizata.
@@sileniu Nu m-am ofensat, nu mă încadrez în intervalul menționat, dar e interesant să vezi cum privesc unii lucrurile. Zic să lăsăm clasamentele mondiale deoparte, ştim toți în ce țară trăim, o majoritate covârşitoare are salariu
Toate intalnirile voastre sunt minunate. Este o placere sa va ascult. Imi doresc ca pe viitor sa vad ceva mai clar structurat si punctul pe 'i' pus putin mai clar. Va multumesc pentru tot ceea ce faceti, cunteti minunati!
Mulțumim. Chiar avem posibilități de a câștiga din bune investiții și cu sume mici. Trebuie să învățăm și să ne asumăm un minim risc. Sănătate și spor!
Ceea ce ne-ati prezentat cu siguranta Este de mare folos pentru multi dintre CEI Care va asculta… am distribuit prietenilor mei emisiunea … VA MULTUMESC!
Sunt genul de om care nu lasa comentarii, a fost un podcast constructiv, sunteți genul de oameni cu care mi-ar face deosebita placere sa stau la masa. Exact de asta am nevoie , , Critica Constructiva " și oportunități
Va salut. George Buhnici si Cristian Onetiu. Super frumos. Informatii foarte valoroase care pe mine ma si sperie si ma si provoaca sa ma fiu cat mai adaptabil la ce este nou. Multumesc lui Cristian ca m-a provocat sa ofer un comentariu. Indiferent cine esti mai bine vorbesti pt ca opinia conteaza.Va multumesc frumos pt amândurora.
Te ascult din Anglia cam de 1-2 ori pe saptamana si chiar ma bucur cand vad ca exista si canale informative/educative de calitate in Romania. Multa bafta George si Cristian.
privind pe termen lung si facand referire la intrebarea "care ar fi cea mai buna metoda de store of value" primul lucru care mi-a trecut prin cap si care ar fi la indemana oricui( fara prea mari batai de cap(caci asta iubeste romanul)) ar fi crypto( sigur, un pic de documentatie nu strica) nu stiu exact de ce (poate ca despre asta se tot vorbeste) dar cred ca ar trebui sa vorbim mai mult despre subiecte de genu' si ma bucur cand am ocazia sa vad astfel de interviuri pentru care vreau sa va multumesc!!! ma uimeste cu cata usurinta poate omu asta sa zica "ba, s-ar putea ca maine mia ta sa valoreze 1 leu" eeh daca am pune in aplicare doar fraza asta si ne-am "pregati", exact ca atunci cand inainte de ora mesei verificam daca avem paine , vom fi capabili sa mergem inainte pe un drum care se ingusteaza... Mi-a placut maxim acest podcast
nu exista crypto prin ceea ce intelegi tu. crypto este cryptografie. s-a creat un ecosistem unde VC-urile si founderi de proiecte se imbogatesc pe spinarea celor ce cred ca acest crypto e de viitor. exista bitcoin si proiecte fara viitor sau neinsemnate. din pacate lumea isi ia informatia de la youtuberi sau oameni incentivizati sa vorbeascca de crypto gen stekeborg la noi. din pacate multa lume isi va pierde banii.
@@iulianserban10 salut ! 1: cand spun crypto fac referire sau nu la Bitcoin care da este lider dar nu putem stii ce ii rezerva viitorul 2 am spus clar ca UN PIC DE DOCUMENTATIE NU STRICA ( daca oricare din noi am pierdut bani in crypto a fost pentru ca am intrat intr-o perioada nepotrivita cu o suma nepotrivita , bazat pe emotie) 3 pe ce te bazezi cand spui ca exista doar bitcoin si cu ce ar trebui sa ramana persoana care citeste ? crypto e scam si gata nu poti altfel decat cu jobul de la 9-5 si banii tinuti in banca atat asta e singura solutie...? tocmai despre asta si-au racit gura baietii astia sa gasim o solutie si sa o analizam bine astfel incat sa nu ramanem fara bani Daca spuneam o alta metoda in afara de crypto sigur gaseai o explicatie descurajanta si pentru aceea ... DESPRE ASTA E VORBA ! SALUTARI IULIAN
@@friptuionut8842 salut Ionut. iti recomand cateva carti. 'the price of tomorrow" / "the bitcoin standard" / "the bulish case for bitcoin" si "the sovereign individual". zi buna.
Sunteti minunați George... o mare plăcere sa stau sa ascult astfel de discuții cu Cristi și cu tine... faci o munca spledinda și te apreciez enorm pentru asta... Big Hug:D
Salutare, Felul acesta de a gandi este adevarata resursa de care avem cu totii nevoie. Sa ne fortam unii pe altii sa iesim din zona de confort si sa incepem sa devenim autonomi. Si eu sunt unul dintre cei care nu comenteaza, dar la acest podcast este imposibil sa nu ai nimic de spus. Felicitari pentru emisiune si mult succes pe viitor.
Sunt unul dintre acei urmaritori care de obicei nu lasa comentarii dar acum simt si vreau sa spun faptul ca fiecare podcast pe care l-ai avut alaturi de Cristian Onetiu m-a facut sa ma gandesc tot mai mult la viata mea si la oportunitatile pe care le primesc si pe care mi le creez..M-ar ajuta enorm daca ar spune(Cristian Onetiu) 20 de lucruri pe care le-a invatat in lumea afacerilor
Buhnici a si zis la inceput, daca esti un simplu angajat si te multumesti cu ce primesti, nu vrei mai mult si nu te gandesti la problemele ce vor urma odata cu următoarea criza, clipul asta nu este pentru tine. Clasele de jos se incadreaza in angajatii care primesc pana la ~2500 de euro, middle class sunt antreprenorii si cei care au un trai decent (5000-10000 euro lunar ) si de aici se duce tot in sus. Invatati sa nu mai dati cu hate si nu va mai victimizati
Sunt din grupul care nu comenteaza! Foarte informational interviul si ajuta la gindire si la selfcriticare! Cum a spus Cristi nu trebuie sa panicam, ne informam, planificam bine si actionam. Good job George!!!
George am trecut de o perioada ciudata mi-ar placea ca dvs , unul din persoanele pe care le stimez cel mai mult, sa vada asta. Am avut o faza in care am avut o pierdere importanta in pandemie, am avut momente de contrmplare depsre viata, am trecut peste am dat recent evaluarea nationala sper un 9 la romana si un 10 la mare( am sa revin marti cu notele exacte) si ma simt foarte ciudat. Ceva imi sta pe creier foarte tare simt ca se intampla chestii m-am saturat de adulti si prietenu care zic "distreaza-te si pierde timpul nu trebuie sa ai griji", dar nu pot simt ca trebuie sa fac ceva dar mi-a murit ambitia. Nu consider ca este o depresie, nu cred in aceasta "boala" sung o peroasa prea vesela si ,consider eu, rationala, ca sa pot sa fiu in depresie. Ce trebuie sa fac , sa invat lucruri noi? sa invat lucruri noi pe pc sa ma pregatesc pentru viitor? sa iau o pauza? Un alt lucru importat pentru mine e si un lucru pe care il realizez , pubertatea, prezenta fetelor pe langa multi din prietenii mei dar eu nu vrea o fata nu vrea sa pierd anul asta nu si 2021. Vreau sa aflu ce am sa fac in viata dupa calculeme mele in cel mult 5 ani am sa fiu nevoit sa-mi castig banii si nu stiu din ce. Daca cineva chiar si-a pierdut timpul sa citeasca asta ii multumesc si sper ca are macar un sfat sau o idee
Dacă ai ceva bani in pusculita, ai răbdare să te documetezi, esti dispus sa iti iei din timpul tau liber sa înveți lucruri noi si ai aprobarea părinților, poți începe sa investesti in ceva care să iti aduca un potențial profit cum ar fi stockurile, atat timp cat de documentezi atat despre riscurile prezente, cat si despre companiile in care investești, poti sa te familiarizezi cu domeniul de finanțe și eventual sa faci si un profit. Warren Buffet, unul dintre miliardarii lumii, a investit primii lui bani începând cu varsta de 12 ani. Nu toți trebuie să îi urmeze exemplul, dar dacă vrei să iti câștigi pe termen lung independența financiară trebuie sa fii familiarizat cu domeniul de finanțe și cu anumite metode care să iti aduca un potențial profit
Daca as fi tânăr as învață o meserie bănoasă: instalator ,electrician sau dentist...după ce fac un pic de experiență...îmi fac firma muncesc pe cont propriu...fac $100 de mii pe an..apoi după câțiva ani investesc in terenuri agricole...ferme... producție. Daca ai un scop în viață ...o cariera sănătoasă și ești cu capul pe umeri...o să te caute toate fetele serioase cu capul pe umeri care doresc să își întemeieze o familie...prima data banii apoi femeile (vorba lui Tony Montana). Caută să afli ce carieră îți place să faci...daca nu îți place ce faci nu poți să duci activitatea aia 10 sau 20 de ani...
Cu totii avem astfel de perioade in care nu stim ce sa facem cu viata noastra si in ce parte sa o luam. Tinand cont ca ai dat Evaluarea Nationala, probabil ai in jur de 14 ani. Nu te gandi ca vrei sa faci bani....daca alergi dupa bani, ai sanse foarte mari sa te trezesti ca si ei alearga de tine. Cauta sa faci ceva ceea ce iti place. Gaseste un hobby pe care poti sa-l transformi intr-un job si munceste in acea directie. Daca de la 19 ani o sa trebuiasca sa-ti castigi traiul, vei avea o viata de munca.....cauta sa faci ceva care o sa-ti faca placere...iar prin munca multa, dedicare si facand ce-ti place, incet, incet o sa vina si banii....
@@alexandruoprean la vârsta ta ar trebui să te și distrezi. În paralel încearcă câte mai multe lucruri/business-uri, cu cât esuezi (inevitabil) mai devreme cu atât poți învața mai repede. Ideea este sa încerci întotdeauna, nu te opri! Succes
Buni!! Documentați, credibili. Mulțumim! Vorbiți de investiții pe termen lung! O persoană care în 2 ani se pensionează, ba nici nu stă perfect la capitolul sănătate....are ceva bani, dar nu- si permite și nu mai are energia să- i blocheze într- un mijloc fix.....ce credeți că l- ar avantaja să facă cu acei bani de dinainte de pensie??
Hai să ne jucăm cu algoritmul! Îmi doresc ca aceste informații să ajungă la cât mai multă lume, cât mai repede. Dă un like și lasă un comentariu, orice, chiar și un emoji, ajută. Mulțumesc!
Concluzia mea, draga George, si draga Cristian, este ca suntem o tara de milionari in euro. Si voi stiti chestia asta, dar va mira....ati pornit-o cu doomsday, apocalipse & shit si ajungeti la concluzia cresterii enorme a consumului adica BANI BANI BANI in economie.
Felicitari! Asteptam cu astfel de antreprenori discutii mai lungi
Ar fi tare sa il inviti si pe Bogdan Capusan ca mai face videoclipuri si cu alti youtuberi si daca tot ati vorbit atat de real estate cred ca el ar fi cel mai potrivit.
Tocmai din acest motiv las comentariu cu emoji la fiecare videoclip vizionat. Ajutăm cu ce putem🙏
George , nu ii propui lui Cristian sa candideze la presedintie ?
Este incredibil cate informații valoroase sunt livrate de fiecare dată în aceste întâlniri de către domnul Onetiu. Cu atat mai mult apreciez disponibilitatea dumnealui de a-și face timpul necesar pentru treaba asta, iar modul simplu,pe înțelesul tuturor, de a livra gratis toată cantitatea respectiva de informații, e senzațional. Cu fiecare proiect si fiecare întâlnire pe care le aveti împreună, faceti o treabă foarte bună.👌
Mereu o placere sa il ascult pe Onetiu. Esti o inspiratie pentru mine. George, iti multumesc de fiecare data cand il aduci pe Onetiu la podcast.
Nu cred că e vorba de o schimbare de paradigmă în privința cerințelor angajatului, e vorba doar de o normalitate pe care antreprenorii încă nu sunt pregătiți să o accepte. Lăsat singur și cu timp la dispoziție, omul începe să gândească, să-și facă vise, să-și dorească lucruri...lucruri la care nu avea timp să cugete prea mult ținut din scurt în lesa statului peste program, termenelor limită, s.a.m.d. Când conștientizezi că poți să mori mâine, că nimic nu e sigur și trainic, parcă vrei sa faci ce-ți place, nu doar sa stai închis de la 9 la 17 sau de la 9 până când te uită cucii pentru că trebuie să aduci plus-valoare într-o companie în care doar unii se îmbogățesc iar alții supraviețuiesc de azi pe mâine.
Am avut covid, reacții adverse destul de grave, era sa mor...am tras linie și mi-am spus; de câte lucru am avut cu adevărat nevoie în viața pentru liniștea mea sufletească? De atât de puține? Puteam să trăiesc fericit și liniștit cu atât de puțin? De fiecare dată sacrificăm timpul liber in goana asta nebună după bani, după realizări mărețe. Tind sa cred că antreprenorii surprinși de schimbarea asta de paradigmă, in care angajatul a început să pună accent efectiv pe timpul liber și remunerație, vor claca. Pe termen lung, cu cat nivelul educației creste, cu atât mai mult omul realizează că trebuie să muncească pentru a trăi, nu trăiește pentru a muncii.
Ai zis o super chestie. Oamenii cresc. Multi dintre oamenii pe care ii stiu si-au dat demisia si au cautat altceva. Au facut-o dintr-o nevoie de schimbare a demnitatii personale. Trebuie sa se ofere mai mult.
Intr-adevar multi antreprenori nu sunt pregatiti sa fie flexibili la cerintele angajatului s-au nu concep ça si angajatii la randul lor au cerinte . La fel de bine a zis Cristi ca de acum incolo oamenii trebuie sa isi dezvolte créativitatea daca vor sa progreseze pe termen lung si la fel de important este autonomia .
@mircea ianculescu Ma bucur doar de faptul ca îmi confirmi un lucru in care încă mai cred și anume ca mai sunt extrem de putini oameni,ca dumneata,care nu au intrat in rețeaua mafiotizata care conduce țara și din care sper ca crezi, nu vom mai reuși sa scăpăm!
De ce ? Cei care ne dam seama și o împărtășim celor din jur,aceștia devin surzi și orbi.Nu vor sa-și complice viața și se complac in a se descurca fără nicio schimbare!
Pe mine nu ma duce capul,nu mai e in stare sa o facă,pentr-un găsi calea de urmat!??
👏
Sunt de acord,mai putin cu cresterea nivelului de educatie.... Nivelul de educatie scade! Nivelul de educatie creste doar la o anumita categorie de oameni,care reprezinta foarte putin,raportat la masa totala.....
Mulțumesc! Da, o discuție valoroasă, perspective și puncte de vedere susținute cu experiența trăită și aplicată, ceea ce motivează omul înțelept să asculte, să învețe și să facă din vremurile în care trăim un context și o platformă de creștere și maturizare spre mai bine, spre mai frumos, acolo în esență unde se face toată diferența. Doamne ajută-ne!
Cristi Onetiu, mereu o placere sa-l asculti. multumim, George!
@Ionel Ursu este o întrebare sau o constatare?
De dragul algoritmului si a ajunge la cat mai multa lume aceasta informatie valoroasa las si eu comentariu. Cu mentiunea ca nu fac asta de obicei.
Super invititati si informatie de calitate.
Multumesc si sunt cu atentia aici 🙌🏼🙌🏼👏🏼👏🏼
Eu sunt dintre oamenii care înțeleg ce spui, apreciază, dar nu dau niciun comentariu niciodată. M-am simțit când ai spus asta, sincer.
La fel am patit sie eu
La fel!
Here here!😂
Dacă nu spui niciodată, nu avem cum să știm dacă facem ce trebuie pentru tine.
Morrr!!! :))))
Apreciez modul de gândire și felul în care ne deschide mintea multora dintre noi. Respect! 👍
Mulțumim de informațiile transmise , ceva îmi spune că trebuie să-l mai văd o data. Ce faceți aici se numește educație . Mulțumim încă o dată Cristian și George .
Un podcast de excepție, super utile informațiile și sfaturile lui Cristian Onetiu.
Felicitări George pentru activitate , chiar aduci un plus in educația societății românești.
Sunteti minunati! Va multumesc pentru ceea ce faceti pentru noi!❤️
de fiecare data urmaresc cu mare interes si placere interviurile cu Cristian Onetiu, chiar daca nu sunt antreprenor ... va multumesc amandurora!
Aprecierile mele, mi-a plăcut ce ati zis despre faptul ca oamenii nu comunica eficient dar în primul rand ca expuneți un subiect de actualitate ce trebuie luat în serios de populație.
Daca dialogul a inceput,..asa usor...intr-un fel de incalzire a neuronului meu unic si singuratic, pe masura ce va urmaream parca traiam o revelatie a realitatii.
Sunteti buni. BRAVO!
După 13 ore de munca, la ora 00:46 nu am putut închide acest podcast, sunteți grozavii!
Primul comentariu pe RUclips 😅
Parcă seamănă cu cele 12 ore de muncă antreprenoriale ale mele😂
Felicitări! De astfel de oameni avem nevoie noi ca nație! După acest Podcast dacă sunt oameni care nu își pun nici un semn de întrebare avem o problema și stagnarea cu secole fața de alte națiuni continuă… informații gratis (prețioase) pentru lucruri care costa! Bravo!
Extrem de bine aleasa tema si de maxima actualitate! Multumim! 😊
ma bucur sa vad oameni autentici, multumesc. va salut din Irlanda.
Multumim pentru toate IGDLCC! Foarte multe informații utile. (algoritm)
Genial podcast. Ca de fiecare data când este invitat domnul Onetiu. Sunt în totalitate de acord cu ideea de 4 ore de gândit pe zi. Cred ca ideile și oportunitățile apar în urma unui proces de gândire în care sortezi și conectezi informațiile pentru a obține un rezultat și pentru asta ai nevoie de timp.
interviurile cu Onetiu sunt intotdeauna valoroare, putin cam pesimist in toate interventiile lui de anul trecut si pana acum dar totusi cu dorinta de schimbare a lucrurilor in spre bine.
odata la 6 luni merita readus si luat la intrebari
Exact aceiași idee am avut-o și eu, un update cu Onetiu la 6 luni ar fi perfect! Ultimele 2 IGLCC au fost mai slăbuțe dar cu asta a revenit George la nivelul ăla strato
Felicitari George inca odata pentru invitat.. O discutie pe un subiect atat de "sumbru" cu atata degajare si simplitate,mi-a facut pur si simplu placere sa va ascult, felicitari Cristi si multe salutari din Timisoara!
Sunt unul din acei oameni care nu comentează :))
Nu pot aduce informații sau idei mai bune decât cele discutate de dvs. pt că nu am o experiență la fel de vastă, dar mă străduiesc. Mulțumim George Buhnici pentru ceea ce faci!
Întotdeauna cu cea mai mare plăcere Îmi las treburile mele deoparte să-l ascult pe Cristian Onetiu. Un om extraordinar👍
Cel mai tare podcast din ultima perioadă
Felicitări
Eu sunt din ăia care nu prea comentează dar dacă Cristi a zis….. cine sunt eu să nu comentez?
Cel mai important mai Buhnici e oftatu tau...chiar mi-a placut ai vrut sa spui nici voi care gandit mult ca restu nu stiti ce sa mai credetii pe plan investitional.
Am început sa ma uit la interviu cu gândul: “iar vine bișnițarul asta sa ne dea lecții pe care le întâlnești la orice facultate de economie?”. Ca de fiecare data rămân foarte plăcut surprins de informațiile pe care le da din caza Cristi Onetiu. Felicitări încă o data pentru subiectele pe care le acoperiți.
La facultatea de economie ești învățat de profesori care nu au făcut afaceri in viața lor, au trăit doar din salariu. Pe când Cristi Onețiu, din contră...
Bravo George pentru emisiuni!
Acesta este podcastul meu preferat. Am invatat mai mult despre economie, despre cum functioneaza anumite sisteme din tara asta si chiar gandire critica decat in toti anii de scoala. De fapt am realizat ca nu am invatat nimic in anii de scoala, desi nu am chiulit si nici nu eram considerata un elev "slab". Multumesc pentru invitatii adusi si pentru toate discutiile interesante si informatiile utile.
Faceti o echipa minunata!👏 Informatii pretioase ca deobicei🔥
Hai sa incepem sa gandim mai mult ca tara, nu ca individ, atunci cand aflam lucruri, gasim informatii...hai sa le trimitem mai departe, inspre folosul tuturor. Apreciez ce faci George, nu pentru mine sau pentru noi, ci pentru Romania!
BIG LIKE CRISTIAN! Genial acest om, succes in toate 👍👋
foarte destepti baieti ! va multumesc de continut
Hai ca o sa comentez si eu.
Din punct de vedere al unui corporatist de sub 30 de ani, ca store of value, eu vad asa:
1) tu esti cel mai important. Atata timp cat ai skill-urile necesare ca sa faci bani (sa fii high-earner), o să-ți fie mai bine ca ceilalți, oricare ar fi perioada in care te afli. Asa ca e bine sa investesti in tine cat poti de mult: cursuri, traininguri, certificari, etc.
2) pe o perioada medie spre lunga: imobiliare, actiuni la firme mari, poate si metale pretioase (doar ca astea din urma sunt mai greu de gestionat decat celelalte).
3) pe o perioada scurta spre medie: actiuni, cryptomonede si diverse active speculative. In principiu sa aduni bani din ce poti ca sa investesti in cele de la punctul 2.
4) mai este si deschiderea unei afaceri, insa fara o baza solida (financiara si de cunoștințe) nu consider ca poti sa faci schimbarea de la angajat la angajator într-un mod in care sa ai un procent mare de reusita.
Mi-ar placea sa fac parte din niste grupuri in care se vorbesc astfel de lucruri. E destul de greu sa navighezi singur apele tulburi ale capitalismului si sa incerci să-i educi pe cei din jurul tau (prieteni, familie), daca ei nu se gandesc la subiecte de genul.
Haha..rezonez 100% cu ceea ce spui, cunosc poate maxim 1 persoană care gândește în felul asta...
Stiinta banilor e un grup pe fb ff misto
@@danieladana4224 tocmai ce m-am înscris in el. Mersi de recomandare
Bune gânduri
Nu pot exprima destul in cuvinte cat de mult apreciez aceste discutii dintre tine si Cristian, sunt ca o mina de aur (sau de feta) 👏
Ma bucur sa va ascult pe amandoi, din nou. Imi doresc sa abordati subiecte de genul, mai des. :) Spor sa aveti.
De cate ori vorbeste Onetiu, ma mira transparenta cu care discuta. As vrea ca in sectorul public sa fie astfel de oameni deschisi...#keepitup
Cred că în perioada următoare, adaptarea va fi cuvântul de ordine. Adaptarea la noile realități și la noile costuri.
Multumesc pentru acest podcast. Ma bucur sa vad Romani deschisi la minte si cu potential mare.
Aveti o influenta buna asupra oamenilor si cred ca pe toti ne ajuta informatiile pe care le spuneti.
Multumesc pentru ca ma ajutati sa ma dezvolt personal🤗
Critical Thinking:
"Thinking fast and Slow" - Daniel Kahneman
"A Field Guide to Lies" - Daniel J. Levitin
"The 5 Elements of Effective Thinking" - Edward Burger and Michael Starbird
Sunteti extraordinari. Va ascult cu enorma placere. Mulțumim frumos pentru toata valoarea pe care ne-ați oferit-o.
Just thanks for this kind of discussions 🙏🤘
😂😂
Apreciez informațiile valoroase din acest podcast si ar fi nemaipomenit ca oamenii sa tina cont de ce s-a vorbit aici!
Sunteti grozavi! Vorbiti atat relaxat de niste probleme importante. Titlul podcast-ului iti da fiori, apoi printr-un mestesug doar de voi cunoscut (poate si de altii ca voi) am inceput sa ma relaxez, ca apoi sa imi dau seama ca de fapt nu mi-ati dat motive. Cum ar putea cineva sa te injure George Buhnici, te alinti. Tot ce faci aici este pregatit cu minutiozitate, esti foarte bine informat. Se vede experienta capatata in tv. dar si educatia de tot felul si de aici cultura si nu in ultimul rand inteligenta nativa. Te felicit!
bine spus
Bravo domnilor...! Realizez cât de ...în urma sunt!
Foarte interesant. Îmi place ceea ce faci, felicitări. As vrea sa vad mai mult și mai mulți invitați asemenea lui Onetiu.
🙏🔝
E un podcast care trebuie ascultat de cel putin 2 ori! Yey Felicitari !!!!
As plati, sa vad mai mult material cu voi :)
Bravo.Multumim.O emisiune regal
Ar trebui sa fie un episod saptamanal cu Onetiu. Un fel de Onemarti, care sa vina dupa ziua de luni cu crypto vineri.
In general nu comentez, dar acum e un musai. Tot respectul pentru acest podcast si poate cu genul asta de mentalitate mai schimbam ceva la noi in tara.Imi doresc sa fac parte din elita oameniilor care schimba lucrurile in bine si care isi aduc aportul in societate.
Ce am inteles eu din primele 20 de minute, mai mult nu mai pot asculta:
1. Clasa de mijloc = antreprenori. Aparent cu afaceri de milioane te poti erija in etalonul clasei de mijloc.
2. Esti o rusine daca nu “vrei mai mult”. E o rusine sa muncesti la Kaufland.
3. Vai de noi, antreprenorii, ca nu mai vine angajatul sa l platim cu 3 lei si ca mai vrea si altceva de la viata decat sa fie sclavit de angajator. Cat tupeu.
4. E titrata, complet eronat, o stire din SUA. Probabil un titlu de pe FB, ca ce prost mai citeste un articol cap coada in ziua de azi. Statul nu plateste de acum 2 zile chirii in SUA pentru cei in nevoie. Face asta de cand a inceput pandemia. Ce a facut acum Biden a fost sa extinda termenul pana la care vor face asta de la sfarsitul lunii iunie, pana la sfarsitul lunii iulie.
Vai de noi cu asa mentalitate.
E chiar impresionat cât de desprinși de realitate sunt amândoi și cum vorbesc despre oamenii care i-au adus în pozițiile unde sunt acum.
@@philip9333 Acest individ, Onetiu, a uitat cine este și de unde a plecat, dar mai ales ce mizerii a făcut ca sa ajungă unde este azi.
Ce mizerii a facut?
@@liadavigos ce mizerii a facut Onetiu?
Din aceste "surse" se inspira si premierul si rezultatele se vad.Normal ca au alte repere,total diferite de perceptia generala a "prostimii.Nimeni nu spune ca pericolul real nu va fi hiperinflatia ci o deflatie care va genera efecte cu adevarat devastatoare.
Felicitari ! Informatie valoroasa. Multumim!
Mulțumim De Informații George 🙂😢❤️
Multumesc pentru ideile foarte Inspirationale!
Clasa de jos se încadrează la salariu de 3000-4000 de lei, conform realității lui Cristian Onețiu. Interesant, cred că are nevoie de un reality check.
Ar fi bine sa avem o clasa de jos cu aceste salarii dar din păcate cred ca este o majoritate a clasei de mijloc. Bun comment.
Exista un clasament international ce incadreaza oamenii in diferite clase sociale... Clasa de jos se incadreaza la 0 - 24000 euro pe an / bani intrati in casa, valoarea trebuie sa fie mai mica de 40.000 euro pe an.
Asa ca nu te mai ofensa ca aceste criterii nu le a inventat el.
@@sileniu Salut, ai dreptate, în același tip aceste sume internaționale nu le poți pune semn de egal în Elveția vs US vs România vs Congo. Clasa de mijloc din Elveția poate fi clasa top din Congo , iar România este cam low în clasamentul GDP / capita în rândul tarilor din lumea civilizata.
@@sileniu Nu m-am ofensat, nu mă încadrez în intervalul menționat, dar e interesant să vezi cum privesc unii lucrurile. Zic să lăsăm clasamentele mondiale deoparte, ştim toți în ce țară trăim, o majoritate covârşitoare are salariu
Pentru București, Cluj, Timișoara.... orașele mari, 3000-4000 de lei este clasa de jos. Pentru restul tarii, aceste venituri sunt medii.
Toate intalnirile voastre sunt minunate. Este o placere sa va ascult. Imi doresc ca pe viitor sa vad ceva mai clar structurat si punctul pe 'i' pus putin mai clar. Va multumesc pentru tot ceea ce faceti, cunteti minunati!
Wow 😍
Like de la început !
Mulțumim George ptr toate informațiile prețioase!
Mulțumim Cristian!
Doamne ajuta!
Foarte educativ👏👏
Mulțumim. Chiar avem posibilități de a câștiga din bune investiții și cu sume mici. Trebuie să învățăm și să ne asumăm un minim risc. Sănătate și spor!
Super Super Super podcast-ul ,
Foarte interesantă comparația cu Dubai !
Cum investim în imobiliare ?
De unde începem ?
Salutări din Timișoara !
Ceea ce ne-ati prezentat cu siguranta Este de mare folos pentru multi dintre CEI Care va asculta… am distribuit prietenilor mei emisiunea … VA MULTUMESC!
Multumesc pentru aceste interviuri. Le urmaresc si invat ceva nou mereu.
Bună emisiune!☺️
Aveți foarte mare dreptate , și-am auzit forte mult adevăr de la voi . Educația financiară ar trebui să înceapă mai de tineri.
Superb! L-am ascultat acasa, la cumparaturi și la sala:))
Sunt genul de om care nu lasa comentarii, a fost un podcast constructiv, sunteți genul de oameni cu care mi-ar face deosebita placere sa stau la masa. Exact de asta am nevoie
, , Critica Constructiva " și oportunități
Asta da interviu de calibru mare - la Cristian Onetiu fiecare cuvant e cantarit, omul asta stie exact ce vorbeste
Respect!!! Mulțumim pentru informații .
Informativ. Informatii valoroase ca intotdeauna. Hai cu algoritmul :)
Va salut. George Buhnici si Cristian Onetiu. Super frumos. Informatii foarte valoroase care pe mine ma si sperie si ma si provoaca sa ma fiu cat mai adaptabil la ce este nou. Multumesc lui Cristian ca m-a provocat sa ofer un comentariu. Indiferent cine esti mai bine vorbesti pt ca opinia conteaza.Va multumesc frumos pt amândurora.
Comentez: sustin ideea unui podcast cu variante de investiții, diversificare inteligenta
!!!! Da, si eu vreau sa vad
Multe idei valoroase, cuprinse într-o discuție relativ scurtă. Întotdeauna o plăcere sa vă ascult! Mulțumim mult pentru perspective!
RESPECT :)
Informații cu valoare adăugată!👍
Keep up the good work!
Te ascult din Anglia cam de 1-2 ori pe saptamana si chiar ma bucur cand vad ca exista si canale informative/educative de calitate in Romania. Multa bafta George si Cristian.
1:08:11 - “ii faci bogați pe toți”, spaima tuturor guvernelor românești după 1990… băiatul asta vrea linșat ))))
Multumesc ca vorbiti corect romaneste si aveti vocabular bogat. A fost o desfatare sa urmaresc emisiunea!
Un puzzle de speculații și cuvinte amestecate.
O discutie pe care am ascultat-o cu placere si interes.
Ieee, sunt pe "felie" 😄
14:33 o să te contrazic puțin 😀,poate fi pentru oricine are urechi(a nu se lua "ad literam" )să asculte/înțeleagă.
Informații valoroase! Și oameni extraordinari! 🙏
privind pe termen lung si facand referire la intrebarea "care ar fi cea mai buna metoda de store of value" primul lucru care mi-a trecut prin cap si care ar fi la indemana oricui( fara prea mari batai de cap(caci asta iubeste romanul)) ar fi crypto( sigur, un pic de documentatie nu strica) nu stiu exact de ce (poate ca despre asta se tot vorbeste) dar cred ca ar trebui sa vorbim mai mult despre subiecte de genu' si ma bucur cand am ocazia sa vad astfel de interviuri pentru care vreau sa va multumesc!!! ma uimeste cu cata usurinta poate omu asta sa zica "ba, s-ar putea ca maine mia ta sa valoreze 1 leu" eeh daca am pune in aplicare doar fraza asta si ne-am "pregati", exact ca atunci cand inainte de ora mesei verificam daca avem paine , vom fi capabili sa mergem inainte pe un drum care se ingusteaza...
Mi-a placut maxim acest podcast
nu exista crypto prin ceea ce intelegi tu. crypto este cryptografie. s-a creat un ecosistem unde VC-urile si founderi de proiecte se imbogatesc pe spinarea celor ce cred ca acest crypto e de viitor. exista bitcoin si proiecte fara viitor sau neinsemnate. din pacate lumea isi ia informatia de la youtuberi sau oameni incentivizati sa vorbeascca de crypto gen stekeborg la noi. din pacate multa lume isi va pierde banii.
@@iulianserban10 salut !
1: cand spun crypto fac referire sau nu la Bitcoin care da este lider dar nu putem stii ce ii rezerva viitorul
2 am spus clar ca UN PIC DE DOCUMENTATIE NU STRICA ( daca oricare din noi am pierdut bani in crypto a fost pentru ca am intrat intr-o perioada nepotrivita cu o suma nepotrivita , bazat pe emotie)
3 pe ce te bazezi cand spui ca exista doar bitcoin si cu ce ar trebui sa ramana persoana care citeste ? crypto e scam si gata nu poti altfel decat cu jobul de la 9-5 si banii tinuti in banca atat asta e singura solutie...? tocmai despre asta si-au racit gura baietii astia sa gasim o solutie si sa o analizam bine astfel incat sa nu ramanem fara bani
Daca spuneam o alta metoda in afara de crypto sigur gaseai o explicatie descurajanta si pentru aceea ... DESPRE ASTA E VORBA !
SALUTARI IULIAN
@@friptuionut8842 salut Ionut. iti recomand cateva carti. 'the price of tomorrow" / "the bitcoin standard" / "the bulish case for bitcoin" si "the sovereign individual". zi buna.
Sunteti minunați George... o mare plăcere sa stau sa ascult astfel de discuții cu Cristi și cu tine... faci o munca spledinda și te apreciez enorm pentru asta... Big Hug:D
Mananc niște feta, și ma gândesc cât va valora peste 2 ani 😂😂
mai bine o bagi la congelator, peste cativa ani s-ar putea sa-ti iei un lambo cu un kil de feta😆😂
Cerere și ofertă.
Simți cum curg banii pe gât, așai? 🤣
Salutare,
Felul acesta de a gandi este adevarata resursa de care avem cu totii nevoie. Sa ne fortam unii pe altii sa iesim din zona de confort si sa incepem sa devenim autonomi.
Si eu sunt unul dintre cei care nu comenteaza, dar la acest podcast este imposibil sa nu ai nimic de spus.
Felicitari pentru emisiune si mult succes pe viitor.
Comentariu și pentru SEO. Mulțumesc amândurora fiindcă v-ați alocat timp și pentru asta.
Inspirational si motivational! Multumim mult!
A spus cineva Crypto ca SOV - store of value? Auzi, Andrei, avem marfă pentru episodul 2 din DEX-ul de Cryptoniană.
E pe lista ;D
Sunt unul dintre acei urmaritori care de obicei nu lasa comentarii dar acum simt si vreau sa spun faptul ca fiecare podcast pe care l-ai avut alaturi de Cristian Onetiu m-a facut sa ma gandesc tot mai mult la viata mea si la oportunitatile pe care le primesc si pe care mi le creez..M-ar ajuta enorm daca ar spune(Cristian Onetiu) 20 de lucruri pe care le-a invatat in lumea afacerilor
Astia care intelegem hai sa comentam
Multumesc pentru o alta conversatie menita sa ne deschida mintea si ochii spre viitor.
08:00 Cine din clasa de jos pleaca acasa cu 4000 de lei?
Ce pretenții să ai de la Onețiu și Buhnici, acești 2 Elon Musk wannabes....
@@TheTudor111 =))))))))
N-au de unde sa stie ei ce inseamna saracia
Oricât aș aprecia contentul lor (într-o oarecare măsură), n-am cum să nu spun că-s paraleli =)))
Buhnici a si zis la inceput, daca esti un simplu angajat si te multumesti cu ce primesti, nu vrei mai mult si nu te gandesti la problemele ce vor urma odata cu următoarea criza, clipul asta nu este pentru tine.
Clasele de jos se incadreaza in angajatii care primesc pana la ~2500 de euro, middle class sunt antreprenorii si cei care au un trai decent (5000-10000 euro lunar ) si de aici se duce tot in sus. Invatati sa nu mai dati cu hate si nu va mai victimizati
Sunt din grupul care nu comenteaza! Foarte informational interviul si ajuta la gindire si la selfcriticare! Cum a spus Cristi nu trebuie sa panicam, ne informam, planificam bine si actionam. Good job George!!!
Cum faci cryptovineri asa ar trebui sa faci decryptosambata cu Cristian Onetiu
Sunteti minunati, cine pricepe, recunoaste!!!🤗
George am trecut de o perioada ciudata mi-ar placea ca dvs , unul din persoanele pe care le stimez cel mai mult, sa vada asta. Am avut o faza in care am avut o pierdere importanta in pandemie, am avut momente de contrmplare depsre viata, am trecut peste am dat recent evaluarea nationala sper un 9 la romana si un 10 la mare( am sa revin marti cu notele exacte) si ma simt foarte ciudat. Ceva imi sta pe creier foarte tare simt ca se intampla chestii m-am saturat de adulti si prietenu care zic "distreaza-te si pierde timpul nu trebuie sa ai griji", dar nu pot simt ca trebuie sa fac ceva dar mi-a murit ambitia. Nu consider ca este o depresie, nu cred in aceasta "boala" sung o peroasa prea vesela si ,consider eu, rationala, ca sa pot sa fiu in depresie. Ce trebuie sa fac , sa invat lucruri noi? sa invat lucruri noi pe pc sa ma pregatesc pentru viitor? sa iau o pauza?
Un alt lucru importat pentru mine e si un lucru pe care il realizez , pubertatea, prezenta fetelor pe langa multi din prietenii mei dar eu nu vrea o fata nu vrea sa pierd anul asta nu si 2021. Vreau sa aflu ce am sa fac in viata dupa calculeme mele in cel mult 5 ani am sa fiu nevoit sa-mi castig banii si nu stiu din ce. Daca cineva chiar si-a pierdut timpul sa citeasca asta ii multumesc si sper ca are macar un sfat sau o idee
Dacă ai ceva bani in pusculita, ai răbdare să te documetezi, esti dispus sa iti iei din timpul tau liber sa înveți lucruri noi si ai aprobarea părinților, poți începe sa investesti in ceva care să iti aduca un potențial profit cum ar fi stockurile, atat timp cat de documentezi atat despre riscurile prezente, cat si despre companiile in care investești, poti sa te familiarizezi cu domeniul de finanțe și eventual sa faci si un profit. Warren Buffet, unul dintre miliardarii lumii, a investit primii lui bani începând cu varsta de 12 ani. Nu toți trebuie să îi urmeze exemplul, dar dacă vrei să iti câștigi pe termen lung independența financiară trebuie sa fii familiarizat cu domeniul de finanțe și cu anumite metode care să iti aduca un potențial profit
Daca as fi tânăr as învață o meserie bănoasă: instalator ,electrician sau dentist...după ce fac un pic de experiență...îmi fac firma muncesc pe cont propriu...fac $100 de mii pe an..apoi după câțiva ani investesc in terenuri agricole...ferme... producție. Daca ai un scop în viață ...o cariera sănătoasă și ești cu capul pe umeri...o să te caute toate fetele serioase cu capul pe umeri care doresc să își întemeieze o familie...prima data banii apoi femeile (vorba lui Tony Montana).
Caută să afli ce carieră îți place să faci...daca nu îți place ce faci nu poți să duci activitatea aia 10 sau 20 de ani...
Dacă te apuci să înveți informatică, în anul 1 de facultate ești angajat.
Cu totii avem astfel de perioade in care nu stim ce sa facem cu viata noastra si in ce parte sa o luam. Tinand cont ca ai dat Evaluarea Nationala, probabil ai in jur de 14 ani. Nu te gandi ca vrei sa faci bani....daca alergi dupa bani, ai sanse foarte mari sa te trezesti ca si ei alearga de tine. Cauta sa faci ceva ceea ce iti place. Gaseste un hobby pe care poti sa-l transformi intr-un job si munceste in acea directie. Daca de la 19 ani o sa trebuiasca sa-ti castigi traiul, vei avea o viata de munca.....cauta sa faci ceva care o sa-ti faca placere...iar prin munca multa, dedicare si facand ce-ti place, incet, incet o sa vina si banii....
@@alexandruoprean la vârsta ta ar trebui să te și distrezi. În paralel încearcă câte mai multe lucruri/business-uri, cu cât esuezi (inevitabil) mai devreme cu atât poți învața mai repede. Ideea este sa încerci întotdeauna, nu te opri! Succes
Buni!! Documentați, credibili. Mulțumim!
Vorbiți de investiții pe termen lung!
O persoană care în 2 ani se pensionează, ba nici nu stă perfect la capitolul sănătate....are ceva bani, dar nu- si permite și nu mai are energia să- i blocheze într- un mijloc fix.....ce credeți că l- ar avantaja să facă cu acei bani de dinainte de pensie??
teren agricol pe langa oras (15-20km) maximum 4000euro...o livada, sau solarii. foame este si va fi mereu
idee interesanta....