Met voeding een succesvoller en rijker leven?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 23 янв 2022
  • psychologievansucces.nl/breintv
    “Hoe kun je met voeding je leven succesvoller en rijker maken?”
    Deze vraag ontvingen we van luisteraar Victor.
    Voeding is heel persoonlijk. Er bestaat geen ‘one size fits all’ als het voeding betreft.
    Wél zijn er vier pijlers waar jij je aan vast kunt houden om te achterhalen wat helemaal bij jou past. Zodat jij je energiek, fit en licht door de dag en nacht kunt bewegen.
    Deze pijlers + hun beste bijbehorende tips bespreken psycholoog Albert Sonnevelt en multi ondernemer Tonny Loorbach in deze video.
    Volg ons op Instagram: / psychologievansucces
    Meld je aan voor Brein TV: psychologievansucces.nl/breintv/

Комментарии • 15

  • @geertjevisser9458
    @geertjevisser9458 2 года назад +2

    Erg interessant. Jaren geleden heb ik suikers uit mijn eten geschrapt en daarmee mijn darmproblemen voor een groot deel onder controle. Een tip die ik eens ergens hoorde, is: zowel bij voeding, maar zeker ook op allerlei andere activiteiten van toepassing: doe of eet het alleen als je het zelf een 8,9 of 10 waard vindt!! Én.....geniet er dan volop van! Ik hou bijv nog wel van een wijntje, maar drink alleen een echt goede wijn!

  • @jokevermeer3828
    @jokevermeer3828 2 года назад +1

    Ik eet uit mezelf al jaren van ongeveer 12 tot 20 uur. Dat is vanzelf ontstaan. Al voordat ik gehoord had van intermediar eten. Ook als ik sport in de ochtend. Ik eet dan binnen 2 uren na het sporten. Dat werkt voor mij het beste. Ik begin met groente en fruit smoothie als ik vrij ben.

  • @ivartuyn5037
    @ivartuyn5037 2 года назад +1

    Sterke podcast! Leuk om jullie verhalen bij de 4 peilers voor voedsel te horen. Bedankt weer!

  • @biancajansen2590
    @biancajansen2590 2 года назад +1

    Dank je wel voor deze podcast! Echt super interessant!! Wel weer even nieuwe inzichten gekregen 👍💪.

  • @Ferdinandbakker
    @Ferdinandbakker 2 года назад

    Bedankt weer voor de podcast.
    Zelf heb ik een vrouw thuis zitten die orthomoleculair voedingsadviseur is dus heb al behoorlijk wat inzichten mogen “absorberen”. Het belangrijkste wat ik merk is inderdaad dat ieder lichaam anders reageert, maar het begint toch wel bij discipline om het voedingspatroon om te gooien naar wat goed voor je is. Die miste ik eigenlijk een beetje in de opsomming, een overkoepelende omstandigheid. Immers zijn 9 van de 10 mensen verslaafd aan suiker, wat waanzinnig moeilijk is om uit je voeding te houden. Zeker in deze makkelijke maatschappij.
    Voor mij is intermittant fasting ook prettig, maar ik varieer dat wel. Als ik echt honger heb in de ochtend (meestal komt dat door hetgeen ik de avond ervoor heb gegeten) dan eet ik meestal wel wat. Verder vooral heel veel groente en af en toe is vlees.
    Ik kijk weer uit naar de volgende!

    • @psychologievansucces
      @psychologievansucces  2 года назад

      Fijne reactie, Ferdinand! We hebben het stuk 'voedingspatroon omgooien naar wat goed voor je is' voor deze aflevering weggelaten. Het begint namelijk allemaal met bewustwording. Als je met de 4 peilers erachter komt hoe je lichaam reageert op voeding, kun je daarna gaan testen waar je wel "lekker op gaat" en waarop niet. De uitwerking hiervan bespreken we wellicht in een deel 2 :-)
      P.s. Fijn zeg dat je via je vrouw al zoveel hebt mogen leren over voeding!

  • @BiancaDijkzeul
    @BiancaDijkzeul 2 года назад +1

    Bedankt voor de vragen. Ze zorgen voor bewustwording!

  • @83lautje83
    @83lautje83 2 года назад

    Wederom bedankt! Ik ben een groot fan en luister elke week.
    Vraagje... Kunnen jullie een bron aanbevelen over intermittent fasting? Ik denk dat als ik er meer over weet, ik er ook meer motivatie voor krijg.
    En ik heb ook nog een vraag voor je podcast: wat is jullie ervaring/visie op meditatie en mindfulness? En dan met name het deel van "zijn met wat is"/ het "doorvoelen" van (oude) pijn versus niet in het verleden/negatieve gevoelens blijven hangen. Alvast bedankt!

    • @psychologievansucces
      @psychologievansucces  2 года назад +1

      Dag Laura! Mooi om te lezen dat je graag naar onze afleveringen luistert 🙂
      Hierbij een artikel met wetenschappelijke bronnen over intermittent fasting: jessevandervelde.com/wetenschap-achter-intermittent-fasting-vasten-met-tussenpozen/
      En je vraag zetten met veel plezier op de lijst voor de podcast!

    • @83lautje83
      @83lautje83 2 года назад

      @@psychologievansucces dank jullie wel!