Mai sunt o gramada, dar nu sunt apreciati, pentru ca romanii sunt orgoliosi, lasi, invidiosi si mediocri. Paleologu nu e apreciat atat pentru ce e, ci pentru numele de familie. Nu spun ca nu ar trebui apreciat, ci doar ca asa cum e el, mai sunt inca o gramada care nu au un nume de familie care sa le semnalizeze romanilor sa asculte. El s-a mai si intors in tara, deci e mai palatabil si familiar, dar cei ce nu s-au intors sunt priviti cu dispret si suspiciune
Un exemplu de intelepciune romaneasca (nu ruseasca),o persoana autentica, verticala si mult educata! Asa persoane trebuiau sa apara pe lista candidatilor la prezidentiale,nu toti extraterrestri,putinisti legionari, fructele securitatii😢 Sunteti un om de apreciat, si mi as dori sa avem la conducere persoane ca d voastra!! Cu mult respect si Dumnezeu sa va binecuvinteze!!!!
Are multa palavrageala politică de doi lei fiindcă e parte din sistemul ticălos cu o mina de bogați și restul rupți in fund ...sistem pe care calin Georgescu l ar fi schimbat daca pleca cetățeanul iohanis care a mai făcut și un guvern de mafioți și interlopi ...nu ne mai spălăm cu toate apele marii ...
Spunea domnul Paleologu că la alegerile din 1937 partidele extremiste au obținut BRUSC un procent foarte bun. Tot BRUSC a intrat și AUR în parlament, în 2020, cu un scor surprinzător de bun (un partid înființat doar de un an), tot BRUSC a ajuns și necunoscutul Georgescu pe prima poziție. Se știe din știința statisticii că atunci când fluctuațiile depășesc o anumită limită, este posibil să existe un factor perturbator în sistem. Poporul nu se "trezește" brusc ca să voteze brusc necunoscuți. Nu se poate ca o țară întreagă să îl "voteze" pe Georgescu, după care aceeași țară să rămână stupefiată de "alegerea" ei. Este aici o contradicție pe care se feresc toți să o explice, pentru că știu că s-ar da la iveală niște lucruri care nu se pot spune.
Dacă toți l-au votat pe Georgescu , să înțeleg ..., după mintea ta scurtă , că am rămas în țară. doar 2,7 milioane , și toți ..., l-au votat pe Georgescu ! Ești inept !!!
@ileanacornea Am impresia că nu a fost înțeles sensul comentariului meu, iar dacă aș fi fost mai explicit, mesajul meu ar fi dispărut. Eu nu îl susțin pe Georgescu.
Georgescu a apărut brusc pentru ignoranți, care nu aveau ochi decât pentru partidele ordinare și persoanele.promovate de ele. Dar Georgescu a apărut de peste 10 ani pentru cine a avut ochi sa-l vada. Nu sustin toate ideile d-lui, dar unele sunt foarte valide.
@@laurentiubucur9586 În ce sens ? Să pun atunci o întrebare. Georgescu chiar a avut PE BUNE 2,2 milioane de voturi ? Cu alte cuvinte, este absolut sigur că nu a existat vreun aranjament pe undeva ? Nu cumva măsura anulării alegerilor are un motiv foarte grav, care nu se poate comunica publicului ?
Da. 1. Educația democratică (remediul la intoleranță și exces/lipsa de măsură) - realizată prin modul în care fiecare profesor construiește situațiile de învățare din clasă, zi de zi și indiferent de materia pe care o predă. 2. Construirea conștiinței istoricității (remediul pentru amnezie și pentru absența modelelor validate de umanitate). Am în vedere lucruri simple, care nu presupun schimbarea programelor școlare sau a numărului de ore afectat fiecărei discipline. Chiar dacă programele sunt încărcate (așa se spune), garantez că niciun profesor de matematică nu ar intra în criză, referitor la parcurgerea programei, dacă, atunci când predă teorema lui Pitagora, ar aloca cinci minute pentru ale spune copiilor câte ceva despre cine a fost Pitagora, când a trăit, unde și ce alte lucruri a mai făcut în afară de teorema cu pricina; niciun profesor de informatică nu ar..., dacă, atunci când predă limbajul Pascal, le-ar spune copiilor ceva despre...; fizică: Newton, Ampere, Volta, Joule, Ohm etc. etc. (E normal ca un elev de clasa a XII-a să vrea să-și continue studiile la UBB, dar să nu știe de ce universitatea se numește Babeș-Bolyai și să creadă că e vorba de numele unei persoane, unei singure persoane - despre care, însă, nu a auzit?) Dacă am avea profesori culți și capabili de a-și practica eficient meseria în lumea contemporană (adică lumea invadată de falsă cunoaștere și de ambivalența noilor tehnologii), atunci ei ar deveni primele modele credibile pentru copii/tineri. Și, mai departe, copiii/tinerii ar avea criterii valide de alegere a modelelor.
UN mare intelectual și educator . Succes deplin pentru Casa Paleologu ! Ar fi un presedinte super ... Suntem în situația cu regele Mihai din anii 90 , cât ar fi progesat o Românie Regala dacă MS Mihai Întâiul ar fi condus tara ...
Pentru funcția de președinte este nevoie de politicieni, de cei cu adevărat dedicați politicii, cu multă experiență. Aici foarte potrivit ar fi Mircea Geoană. Din păcate populația a fost învățată să îl respingă și să aleagă tot mereu președinți făcuți din primari de localități.
@@veronicaboar1093Faptul că a fost în PSD nu mai are nicio importanța. Este în întregime rezultatul campaniei care s-a dus împotriva lui Geoană, campanie dusă din toate părțile. Spre paguba noastră !
Ne trebuie o persoană educată, care știe sa reprezinte. țara, poporul român oriunde. Nu avem nevoie de mincinoși și oameni care ne fac de ris în Europa și în toată lumea.
N-ar srica sa-si vada de treaba sa. Individul nu rateaza vreo ocazie a ne spune ca sintem prosti si nu pricepem de ce s-au scumpit ouale ca ce sa vezi, nu i-am citit don'le cartile, aberatiile. Obositor serialul "ba taticu meu ii ma tare". "Da' stiti voi ciune a fost tatici meu ? Da' bunicu meu ... ?" Mda. Coane Theodor, nu exista ADN-uri identice !
Avantajul încărcării pe RUclips este că putem revedea astfel de interviuri! Invitatul, curajos, diseminează idei valoroase antrenând şi ascuțind mințile ascultătorilor.🎩💐
18 дней назад+6
Mulțumesc mult pentru acest Ajun! Cu adevărat un cadou!
Casa Paleologu , succes, puțin sunt care știu câte faceți în societate,dar vă urez succes, multă forță și răbdare,sper că într-o bună zi vei candida că președinte,sper,dar te și înțeleg de ce nu o faci
@@dorinelgeorgescu999 funcția publică nu e o recompensă a carierismului politic, de aia nici un politician de carieră nu are vreo speranță la votul meu. Funcția publică e o datorie civică, o obligație a cetățeanului de a implementa propriul contract social pe termenul ocupării oficiului public. După cum se vede, cetățeanul are obligația adoptării la nivel individual a unui contract social, de la care nu se poate abate pe perioada cât e în oficiu public, deci un mecanism juridic de adjudecare a deciziei politice și un alt mecanism de monitorizare a respectării contractului social sunt necesare în societate. De aia ideea de votare e de fapt greșită pentru că substituie respectarea contractului social competențelor individuale de animal politic care corupe imaginația electorilor în a crede că există de fapt mijloace (neprincipiale) care justifică scopul. În lipsa exercițiului datoriei civice, Paleologu reprezintă opțiunea victoriei prin vicleșug, adică e nedetectabil între ceilalți prezidențiabili. Democrația e fondată pe exercițiul contractului social. De aia în America votanții își declară identitatea de adeziune politică înainte de a merge la vot: acolo se votează un contract social și nu competențe individuale de “măreț cârmaci”. Paleologu doar reprezintă ideea de contract social, fără a o defini public. Activitatea lui trecută ca om îl recomandă dar nu-l angajează. El trebuie să menționeze în clar principiile călăuzitoare pentru a primi validarea dinaintea votului popular. El este întruparea unui contract social pe care trebuie să-l enunțe. Exemplu de contract social enunțat: “Eu nu am tranzacționat cu principiile” (Corneliu Coposu). Paleologu trebuie să facă clar propriul contract social.
"Constitutia unui stat trebuie socotita cea mai insemnata cauza a reusitei sau nereusitei unei actiuni. Caci din ea, ca dintr-un izvor, nu numai ca tasnesc toate planurile si începutul oricarei lucrari, dar tot din ea i se trage si sfârsitul. [462]” citat din Polybios
Excent interviu, felicitari Theo Paleologu un munte de cultura si deasemeni felicitari..Lili Ruse o realizatoare f buna care stie sa taca si sa lase invitatul sa vorbeasca...!!!
Domnul Paleologu este o personalitate si un cetaten foarte educat, daca pot sa spun asa, pacat ca la guvernare ajung toate ciurucurile si toti prostii sau rau intentionati, nu vor sa faca lucruri bune si pace.
Da adevărat, la guvern sunt tot felul de analfabeți, oameni fără nici o educație, mincinoși și impostori care au ajuns prin șpagă, hoție, manipulare mafioți, oligarzi, legionari și alții. Nu avem o persoană educată, capabilă să știe sa vorbească, inteligenta, prezentabila care să știe ce se intimplat și ce se intimpla acum în această țară dezbinata.,si coruptă care a ajuns de râsul lumii. Amin
Nu doar ca Theodor Paleologu reprezinta, istoric, singurul continuator al adevaratului liberalism, dar merita cu prisosinta si sa fie candidatul PNL la Presedintie ☝️
Când Nicușor Dan spune că poate ajuta primăria mai bine a președinte nu se referă la situația când țara funcționează perfect și primăria primește sprijinul necesar. Nicușor Dan are în vedere că un președinte ostil, un parlament iresponsabil și un guvern criminal fac mult mai mult rău decât în cazul când președintele n-ar fi ostil. Paleologu înțelege perfect acest lucru deși declară că nu pricepe. Iată micimea omului care minte răstălmăcind povești vânătorești (l-ar fi sunat pe el Nicușor Dan ca să se “asigure” că nu-i va fi competitor la primărie).
Pacat de PNL, multi oportunisti, dar nici USR nu este solutia, nu are doctrina si nici oameni. Daca s-a ajuns la mana lui N Dan, asta spune multe despre PNL. D-l Paleologu este bine asortat intelectual, dar nu vad ceva care sa il individualizeze pozitiv in politica romaneasca. Daca vine cu ceva in discursul politic care sa-l singularizeze, ar avea sanse bune de candidatura la presidentiale.
Doar ca dl. Paleologu nu candidează la prezidentiale.🎉 Oricum, noua ne trebuie Monarhie, dar preferabil una Absolutista, sau macar Constitutionala, NU republica!😊
Din ce știu Dl Paleologu a spus că va candida de aceea este și prezent în spațiul public Cât privește monarhia sunt inca destul de multi care își doresc doar că nu permite Constituția! Asa cum a făcut o Iliescu!
Ptr.că nici un om de valoare nu intră în cocina porcilor . Paleologu a fost in cocină așa că orice vecin care v-a ajutat cândva , este mai bun decât toți politicienii la un loc , și știți de ce ? Ptr.că v-a furat ei și partidele. Așa că Mucles cu proslavirea acestora 👍
Vorbim de președinte,de ocupantul instituției prezidențiale,defectul este in respectul față de instituția prezidențială,a devenit obicei ca după 100 de zile ,instituția sa fie luata in vizor și discreditată , ținuta sub o presiune la nivel organizat . Cum sa performezi si sa produci emoții care sa captiveze interlocutorii ?
Surprinzătoare pentru că din "alianța " a trei români nu poți ști a cui idee va prevala,cu mârâielile și înjurăturile aferente ale celorlalți. Țuțea spunea că pe trei români îi poți uni numai dacă îi închizi într-o cușcă, dar cu mare grijă, pentru a se evita canibalismul.
Peste tot numai discutii depre partide si politcieni aproape nimic despre popor ,despre vointa poporului care pana la urma este principalul personaj de pe scena romaneasca aud doar ca trebuie educatie ,ca nu prea stie ce vrea ,etc Intreb si eu :nu cumva poporul trebuie sa hotarasca calea pe care trebuie sa mearga si nu o minoritate politica ca a demonstrat a avea interese personale si de grup?! Clasa politica trebuie sa treaca la principii, stanga sa fie stanga si dreapta sa fie dreapta nu amestecatura dupa interes!
Așa arată un om educat care are creier și gândește.99% dintre voi care vă uitați, nu o să fiți ca el niciodată!Vă lipsește baza pe care să puteți "construi" ceva bun!!
Paleologu junior este un "intelectual marcant" care și-a dovedit pe deplin "inteligența" și "capacitatea politică" atunci când a acceptat să fie țuțerul lui Băsescu. Paleologu junior nu păcălește pe nimeni. Este doar un sfertodoct cu "ștaif", care nu rămâne decât fiul altui sfertodoct cu "ștaif", sifonarul de la cooperativa Ochiu' și Timpanu', pe nume Alecu Paleologu. Cred că se răsucesc în groapă adevărații intelectuali români de talia lui Spiru Haret, Grigore Moisil, Iorgu Iordan sau Alexandru Graur. Paleologu este doar chioru' rege într-o țară formată majoritar din orbi analfabeți de tipul marei "jurnaliste" Lili Ruse. Stimabililior, sunteți penibili. Eu îl prefer pa Nicușor Dan. Vorbește poate mai bolovănos, dar este mult mai convingător. Și apoi Nicușor Dan a reușit singur în viață, nu cu ajutorul pilelor lui "papa".
@ileanacornea4960 Ia-l acasă pe Paleologu junior, dacă-l apreciezi și-l iubești așa mult. M-am lămurit de nivelul intelectual al domniei tale. Vorba aia românească: Păduche la păduche trage și telectual la telectual. Iar despre Nicușor Dan numai de bine. Pariez că habar nu ai săcalculezi aria triunghiului fără să ai baza și înălțimea, ci doar dimensiunile laturilor. Formula lui Heron este pentru dumneata limba chineză. Sunt sătul de analfabeți cu păreri și idei fixe. Cine a știut, sau știe matematică, a condus, conduce, sau va conduce lumea. Numai de bine...
@@haryburtoiu5111îți vorbesc ca profesor de matematică. Faptul că tu știi formula lui Heron nu te face deloc special, crede-mă. Iar asta cu condusul lumii pentru că ești tare la mate să i-o zici lu putin și trump.
@@scholarscourt271 Stimabile, fără oameni ca Einstein, Niels Bohr, Marie Curie sau Catherine Johnson, umanitatea n-ar fi progresat, și n-ar fi cucerit spațiul. Și nici fără Napoleon Bonaparte sau Atatürk (care au fost buni matematicieni) Europa și Turcia n-ar fi progresat. Iar Putin si Trump sunt dovada clară că și în Rusia și în USA matematica nu este apreciată de imbecilii majoritari. Puțin și Trump sun doar două gunoaie scoase (temporar să sperăm) la suprafață de vremurile și apele tulburi în care se scaldă societățile umane respective. Stimabile, prefer un matematician instruit, unor canalii imbecile. Păcat că pauperizarea intelectuală și educațională galopante nasc analfabeți funcționali într-un ritm infernal. Prefer lumea lui Arhimede, Sosigene, Pitagora, Talles, Heron, Euler sau Fermat. Este o lume din care în primul rând înveți să gândești. De al o canalie sfertodoctă ca Paleologu junior, crede-mă, nu am ce învăța. Să auzim de bine.
24:28 " O societate poate fi reparată prin educație, lucru care durează trei generații"- Moise a avut la dispoziție doar o generație, pentru a transforma un neam de sclavi în oameni liberi...pentru siguranță le-a lăsat cartea pe care nația continuă să o citească din generație în generație de sărbători...rezultatul s-a văzut peste milenii. Confucius avea dreptate. Repararea unei societăți prin cunoaştere are nevoie de mai multe generații. Salvați copiii!😪
Ce a făcut Moise?!?.....😅 Recitiți cartea respectivă și amintiți-vă că in afară de Iosua și Caleb toți au murit in pustie Învârtiți ca-n oală de mâna Domnului. Sclavi au fost, sclavi au pierit! Revedeți scena cu vițelul de aur și numeroasele lor răzvrătiri, când strigau ca le era mai bine in Egipt....😢 In Țara Făgăduinței au intrat abia copiii și nepoții lor. Pe de altă parte, asa cum veti găsi in Scriptura, Moise nu a condus singur poporul. Dumnezeu este, de fapt, Cel care lucreaza asupra iudeilor prin mijlocirea lui Moise. Poate vă faceți timp să recitiți Scriptura, cu mai bună atenție...😊
@dovleacul_otravitor6271 Moise şi-a luat pedeapsa pentru aroganța sa. (Ceea ce nu l-a afectat prea mult, în utlimă instanță). Am vrut doar să susțin ideea confucianistă enunțată de invitat. Desigur Vechiul Testament e de citit şi răscitit.
Ca intotdeauna in viata, ceea ce pare nu corespunde cu ceea ce e in realitate. Faptul ca exista libertate de exprimare, justitie functionala și alegeri libere, e doar o conditie necesara, nu si suficienta pentru o democratie. Intr-o democratie nu ar fi posibil sa treacă legi ce ar fi impotriva interesului majoritatii cetatenilor, pe cind in oligarhii e ceva normal. O situatie asemanatoare are loc cind intr-o piata exista o situatie de oligopol. Încă se mai pastreaza o oarecare libertate a preturilor dar influenta preferintelor cumparatorilor este mica. Oligarhiile pot avea aspecte democratice in anumite conditii, atunci cind interesele oligarhilor sint divergente. Mai precis, cind ei se supraveghează ca nici unul sa nu beneficieze de avantaje economice datorita politicului. Ca urmare va exista si libertate de exprimare și justitie corecta și alegeri libere. Lucrul acesta s-a intimplat in tarile unde este o activitate economica puternic concurentiala. Dacă insa interesul oligarhilor este convergent in a exploata resursele statului, și asta se intimpla acolo unde o mare parte din economie de depinde de resursele minerale sau de bugetul statului (ca in tarile sarace), pentru ca un grup mic de oameni poate exploata in interes propriu aceste resurse, atunci vom avea un sistem gen Venezuela, Rusia, Congo, Nigeria, Ungaria, Romania, Grecia. Acest echilibru intre oligarhi este instabil și foarte usor se poate trece către dictatura unuia. Bineinteles ca și dictaturile sint diferite, la fel cum și monarhiile au fost mai descentralizate, dacă puterea baronilor era mare, sau absolutiste, daca regele controla toate resursele. Putin este un dictator, dar nu se poate compara cu Stalin, pentru ca încă are baroni ce ii limiteaza puterea. In plus, in comunism, nimeni nu detinea nimic, totul era al statului, asa ca cel ce prelua conducerea statului putea avea puterea absoluta.
In situatia actuala (oligarhie = deciziile sint luate de putini fara a cere acordul cetatenilor), cind cei ce sint alesi nu au obligatia de a-si respecta promisiunile electorale, de fapt alesii aleg pe alegatori si nu invers. Adica poti sa vezi din sondaje cam citi cetateni vor vota anumite idei si sa le promovezi pentru a intra in Parlament. Singura grija ar fi de a face cunoscute cit mai multor cetateni ideile respective si de a da impresia ca esti serios si ai intentia de a le pune in aplicare. E ceea ce fac toate partidele. Votul este doar o caramida in zidul democratiei și chiar prin vot se poate manipula caci intr-un tur de vot ai un rezultat, in doua tururi ai alt rezultat, iar dacă acorzi puncte fiecarui candidat preferat este un alt rezultat. Apoi este o lipsa crasa de intelegere a mecanismului democratic sa accepti ca odata votat un candidat acesta sa poata face ce vrea doar pentru ca a fost votat. In afara sferei politicii lumea procedeaza altfel. Un sef de companie, atunci cind are de rezolvat o problema, va consulta mai mulți specialisti si va alege una dintre solutiile propuse. Dacă soluția aleasa nu produce rezultate multumitoare o va schimba rapid, caci nimeni nu este cititor in stele si doar practica poate valida soluția aleasa, insa important este sa poti sa schimbi imediat ceva ce nu merge. Manipularea functioneaza tocmai pentru ca nu exista o responsabilitate imediata a celor alesi, doar peste 4 sau 5 ani, timp in care acestia isi urmaresc propriile interese. Daca am putea in orice moment sa ii schimbam sau sa le blocam deciziile atunci cind nu sintem multumiti de actiunile lor, atunci si strategia alesilor ar fi alta, adică vor incerca sa performeze si nu vor mai putea alege calea usoara, de a manipula. Se poate vedea din discursul alesilor ca acestia argumenteaza pentru a cistiga si nu pentru a solutiona probleme. Cind argumentezi doar pentru a cistiga, nu iei in seama argumentele competitorilor si incerci prin toate mijloacele sa-i discreditezi pe ceilalți competitori. Iar energia pusa in joc va fi cu atit mai mare cu cit ai mai mult de cistigat după ce ajungi in funcție. Referitor la coruptia din tara, in primul rind trebuie rezolvata oligarhia din partide, ce raspindeste coruptia asupra administratiei publice. Astfel, situatia partidelor și sindicatelor din România este situația oricarei structuri puternic centralizate. Robert Michels a scris in 1911 o carte, "Political Parties", în care a analizat cum orice structura centralizata se transforma în mafie și a numit aceasta tendința "regula de fier a oligarhiei". Pentru descentralizarea lor ar trebui ca prin legea de organizare sa se specifice ca deciziile trebuie luate cu aprobarea majorității membrilor, conducerea acestora avind doar rolul de a veni cu propuneri pentru rezolvarea diverselor probleme. Oricum, democratie nu inseamna sa ia altii decizii pentru tine fără sa iti ceara consimtamintul. Rolul partidelor politice este de a veni cu solutii dar noi trebuie sa fim cei ce aleg ce soluție se pune în practica.
Mulțumim frumos, ai făcut o analiză perfectă utilă tuturor👌 Într-adevăr, o soluție optimă ar fi să putem să schimbăm candidatul din funcția sa în orice moment în care nu sîntem de acord cu deciziile sale ! Dacă de exemplu în loc să alegem o singură persoană pentru o funcție publică am alege o suită de trei ? Și anume primul, al doilea și al treilea pentru acel post public, evident în ordinea descrescătoare dată de nr de voturi, deci începînd cu nr cel mai mare de voturi pentru primul clasat, apoi nr imediat următor pentru al doilea clasat și în fine nr cel mai mic de voturi pentru al treilea clasat. Astfel am avea trei în același post - unul activ ceilalți doi în rezervă ca să mă exprim așa. Această modalitate ar face ca persoana care este în funcție să nu mai poată fi iresponsabilă bine știind că cineva este gata să o sostitue dacă este ineficientă sau face greșeli, și în orice moment va da tot ce poate mai bun ca să dețină conducerea. Cei trei vor fi concurenți între ei și vor fi performanți nu mediocri. Și se poate merge mai departe cu propunerile, de exemplu privind condițiile și data alegerilor unui nou set de trei etc... Evaluarea continuă a deciziiile politicului în funcție ar elimina odată pentru totdeauna viciul lor de a minți și manipula electoratul 😲 Iar pentru aceasta ar trebui să existe un sistem de evaluare publică a deciziilor politice de major interes, de exemplu prin referendum sau alte modalități bine gîndite și puse la punct. Sistem care ar trebui și el să fie eficient și performant. Aceasta însă presupune participarea activă a societății în viața politică prin voturile ei la referendumuri și la alte modalități de evaluare și de implicare indirectă la factorul decizional. Societatea însă - și în special cea românească - nu are nici pregătirea, nici interesul, nici seriozitatea necesară ca să participe responsabil la evaluarea deciziilor politicului în funcție. Dar dacă prin educație oamenii ar dobîndi atuurile necesare exercitării unei citadinanțe autentice atunci democrația ar fi mai aproape de ceea ce se dorește a fi, iar țara ar fi cu zi ce trece tot mai mult oglinda voinței și aspirațiilor noastre a celor ce o locuim ! 🤔
Sigur, e citit/cult/educat omul, cateodata cam laudaros, elitist si superior in abordare.. Insa ca si Diaconescu pronunta repetat ”presedentie”, de parca ne alegem un ”presedente” 🙄
@@watzlawekflorentina6637cine a slujit un turnător,un Vănzător,unul care a călcat oameni cu dosare și cu COLDEA,CHIOVESI! Nu e demn de apreciere! Nu toți suntem prosti și neinformați!
Proștii și agramații se pot exprima liber, măcar asta a făcut democrația. Va veni și vremea când n-o să mai ieșiți din școală fără să cunoașteți bine limba și gramatica limbii române ...
Mai înainte de a-și alege președintele,românii au nevoie de unitate,de o sinceră, umană creștină conștiință națională și de apartenență la un neam și plaiul strămoșesc,de o comunicare responsabilă, civică și de multă, multă credință pură, creștină.Aceasta ar însemna mult cântata noastră deșteptare, altfel mergem sigur spre disoluție.
Da BOR prin purtatorilul de cuvânt Bănescu ne - a spous la euronews cw al pomeni des ,repetitiv pe Dumnezeu este de nepermis și că yrebuie sâ promovâm valorile europene . SE REFEREA KA LGBTQ - ism ???? Este preotimea ortodoxâ lgbtq - istă ????? Prea Fericitul este omul lui Io hnnis ????
Fara suparare, dar Nicusor Dan nu e nici el un bun orator. Nu doar ca nu e iscusit in a vorbi, dar el nici macar nu considera ca relatiile internationale sunt importante in rolul presedintelui, a declarat ca pana acum partea de foreign affairs a romaniei a fost ok, deci nici nu putem spera ca el sa fie mai bun decat iohannis la asta. Inteleg ca e un om scolit, de treaba, are ceva experienta in administratia unui oras si are intentii bune - dar asta nu il face atat de grozav precum e vazut.
Treaba asta cu primarul general al bucurestiului fiind una din cele trei functii principale ale tarii e o idee primitiva. Nu exista nimic mai "provincial" decat atitudinea bucurestenilor de a fi buricul targului. E jenant, toata tara o stie si nu se indura sa le spuna din sentiment de penbilitate. Un oras de doi lei care are cativa oameni cu trai decent doar pentru ca a parazitat mereu carca celorlalti din tara, dar in rest nu au fost in stare niciodata sa se administreze singuri cu cinste. E un mare balci, o piata de peste ridicata la rang de oras. Treci prin bucuresti o ora si mereu iti pare rau, pentru ca nu poti fi in orasul ala nici macar o ora fara ca cineva sa nu injure, sa nu dea cu coatele, sa nu scuipe sau sa nu fure in fata ta. Dar fudulia e mereu nelipsita, plina de delirul superioritatii, cu "r" frantuzesc, bineinteles.
Au trecut ani si nu reusesc sa inteleg legatura dintre Paleologu si Elena Udrea, pana la urma e la fel ca ceilalti politicieni din Romania, multa vorbarie goala.
De zece ani avem ,,Republica educată de fonfi" în care Marea realizare o reprezintă înlocuirea acvilei din stemă cu papagalul falit. Ne crește pib- ul din vorbe precum lui Cațavencu la alegeri.😢
Paleologu e un om mic la suflet. El nu ieșit încă din cursa prezidențială pe care a pierdut-o în fața lui Iohannis și îndrăznește cu iresponsabilitatea lui Simion, Șoșoacă și Georgescu de a se erija în critic la adresa câștigătorului. Nici nu e greu să te exprimi impertinent când te trezești înconjurat de orătănii la ferma de negruți, prepelițeni și ursoaice care nu fac decât să ne înnebunească de cap cu cotcodăcitul minții lor plină în căpușă de exact ce tărâțe cară-n gușă. În toții acești ani de când a pierdut cursa din care încă n-a ieșit, Paleologu continuat să se poziționeze al doilea prin atitudine revizionistă și revanșardă-adică dușmănoasă (cine-și mai amintește azi de acest delict) față de persoana președintelui. Nu există moralitate în competență și nici competență în moralitate și asta e democrația. Paleologu e în același timp și moral și competent și de aia țara cade în genunchi sub greutatea a încă unui cățărător pe umerii ei gigantici- numai că îndrăzneala de a privi peste umeri de giganți care altora le dădea pe Isaac Newton la noi naște ciolaci peste care se cocoață Paleologu.
@@veronicaboar1093nuu ea e doar votanta lui Mesia Georgescu "nu se coboara la simplitatea unui intelectual" nu i povesteste de alieni si dacii care au stapanit lumea si la care toti s au intors prin intrarea Romaniei in Schenghen 😂😂😂🤦♀️
Corect, bună remarcă ! Este foarte cult, dar în același timp și slăbuț, pentru că în ciuda culturii lui, nu reușește să scoată decât concluzii minore privind mersul lumii, chiar părtinitoare, așa cum s-a arătat.
@@marianl8718 Oricât ești de cult , ai dreptul la opinie personală..., și asta , nu este dovadă de slăbiciune ! Dimpotrivă...! Înseamnă că în spatele acelei opinii , există o documentare aprofundată !
@@ileanacornea4960 Da, numai că ce te faci dacă acea opinie personală duce undeva către curcubeu ? La asta trebuie să ducă atâta cultură, atâtea cunoștințe, la curcubeu ?
De ce spuneti ca poporul roman este PROST!!!???... eu asi spune ca poporul roman a devenit "IGNORANT" !!!! De 35 de !!! Pentru ca aceste clici de politicieni au de fapt aceleasi interese!!! Sa fure, sa minta, sa distruga si sa vanda "Tara Romaneasca"!!! ROMANII S-AU SATURAT DE VOI SI ACUMA VOR ATCEVA!!! ( chiar si pe c. GEORGESCU !!! un necunoscut politic!!!) Ma i au o speranta !!! Mai au curajul sa aleaga un necunoscut decat orice alt partid mit lacaii lor!!! ROMANIA A AJUNS DE RASUL LUMII ... UNDE ESTE EDUCATIA DIN SCOLI!!?? .. nimeni nu mai poate sa indruge doua vorbe romanesti... ca au tik-tok... masini si fac concediu in Dubai... Nici macar nu ascult ce vorbiti...si cum vorbiti... PALEOLOGU... a avut alte preocupari !!!! POLITICA ESTE IN ROMANIA O "MESERIE" pentru dubiosi fara scrupule si carakter , needucati care nu vor sa munceasca!!! Mi-e rusine de 35 de ani sa spun ca sant ROMAN!!!
Ce facem doamnă și domnule ? Spuneți-le oamenilor cum rezolvam îngrozitoarele amenințări: inflația, deficitul bugetar debordant, datoria externă imensă ! Nu mai bateți apa în piuă!
Avem si noi o mare vina,de cand am pornit la drum cu Iliescu si ai lui.Acesti alesi,atunci un 1990,sunt Cei care au generata raul care continua si azi.
Educatie de 2 bani a ta tine toata tara in cacat, TU personal si cei ca tine care asteapta "sa ridice cineva salariile si pensiile" care n-ai inteles nimic de la viata, ce sa mai vorbesc de economie si cum merge treaba cu salariile sunteti vinovati ca va merge rau, A dracului cum se lipeste saracia numai de idiotii care voteaza PSD,PNL,AUR,SOS, Georgescu iar ceilalti mai educati pot sa faca mai mult.
Ce treabă ai cu agresiunea ? Estul nu ataca state în NATO !!!! Nu s a întâmplat până acum poate tu ști un stat NATO care a fost agresat de imperiul expansionist rus. Războiul din Ucraina depinde de Putin nu de președintele României !
Puțini oameni de cultură mai avem ,autentici oameni de cultură ,domnul Paleologu este unul dintre ei.Trebuie prețuit!
@@alinas9330 corect
Mai sunt o gramada, dar nu sunt apreciati, pentru ca romanii sunt orgoliosi, lasi, invidiosi si mediocri. Paleologu nu e apreciat atat pentru ce e, ci pentru numele de familie. Nu spun ca nu ar trebui apreciat, ci doar ca asa cum e el, mai sunt inca o gramada care nu au un nume de familie care sa le semnalizeze romanilor sa asculte. El s-a mai si intors in tara, deci e mai palatabil si familiar, dar cei ce nu s-au intors sunt priviti cu dispret si suspiciune
Un exemplu de intelepciune romaneasca (nu ruseasca),o persoana autentica, verticala si mult educata! Asa persoane trebuiau sa apara pe lista candidatilor la prezidentiale,nu toti extraterrestri,putinisti legionari, fructele securitatii😢
Sunteti un om de apreciat, si mi as dori sa avem la conducere persoane ca d voastra!!
Cu mult respect si Dumnezeu sa va binecuvinteze!!!!
Are multa palavrageala politică de doi lei fiindcă e parte din sistemul ticălos cu o mina de bogați și restul rupți in fund ...sistem pe care calin Georgescu l ar fi schimbat daca pleca cetățeanul iohanis care a mai făcut și un guvern de mafioți și interlopi ...nu ne mai spălăm cu toate apele marii ...
Câți dintre români înțeleg asta?
@@mioaraniculescu3026 doar cei fără o educație elementară
Spunea domnul Paleologu că la alegerile din 1937 partidele extremiste au obținut BRUSC un procent foarte bun. Tot BRUSC a intrat și AUR în parlament, în 2020, cu un scor surprinzător de bun (un partid înființat doar de un an), tot BRUSC a ajuns și necunoscutul Georgescu pe prima poziție.
Se știe din știința statisticii că atunci când fluctuațiile depășesc o anumită limită, este posibil să existe un factor perturbator în sistem. Poporul nu se "trezește" brusc ca să voteze brusc necunoscuți. Nu se poate ca o țară întreagă să îl "voteze" pe Georgescu, după care aceeași țară să rămână stupefiată de "alegerea" ei. Este aici o contradicție pe care se feresc toți să o explice, pentru că știu că s-ar da la iveală niște lucruri care nu se pot spune.
Dacă toți l-au votat pe Georgescu , să înțeleg ..., după mintea ta scurtă , că am rămas în țară. doar 2,7 milioane , și toți ..., l-au votat pe Georgescu ! Ești inept !!!
@ileanacornea Am impresia că nu a fost înțeles sensul comentariului meu, iar dacă aș fi fost mai explicit, mesajul meu ar fi dispărut. Eu nu îl susțin pe Georgescu.
Georgescu a apărut brusc pentru ignoranți, care nu aveau ochi decât pentru partidele ordinare și persoanele.promovate de ele. Dar Georgescu a apărut de peste 10 ani pentru cine a avut ochi sa-l vada. Nu sustin toate ideile d-lui, dar unele sunt foarte valide.
Dom'le, esti TareDeTot, da' si mai tare ai fi daca SI ne-ai SI lumina un pic...🧐
@@laurentiubucur9586 În ce sens ?
Să pun atunci o întrebare. Georgescu chiar a avut PE BUNE 2,2 milioane de voturi ? Cu alte cuvinte, este absolut sigur că nu a existat vreun aranjament pe undeva ? Nu cumva măsura anulării alegerilor are un motiv foarte grav, care nu se poate comunica publicului ?
Educatia incepe de acasa, iar exemplul personal este foarte important. In mod sigur dl. Theodor Paleologu i-a dat o educatie aleasa fiului sau. 👏
Un exemplu de ințelepciune( nu rusească),verticalitate,cultilură și cunoaștere.
Un invitat cu adevărat valoros!
Da.
1. Educația democratică (remediul la intoleranță și exces/lipsa de măsură) - realizată prin modul în care fiecare profesor construiește situațiile de învățare din clasă, zi de zi și indiferent de materia pe care o predă.
2. Construirea conștiinței istoricității (remediul pentru amnezie și pentru absența modelelor validate de umanitate). Am în vedere lucruri simple, care nu presupun schimbarea programelor școlare sau a numărului de ore afectat fiecărei discipline. Chiar dacă programele sunt încărcate (așa se spune), garantez că niciun profesor de matematică nu ar intra în criză, referitor la parcurgerea programei, dacă, atunci când predă teorema lui Pitagora, ar aloca cinci minute pentru ale spune copiilor câte ceva despre cine a fost Pitagora, când a trăit, unde și ce alte lucruri a mai făcut în afară de teorema cu pricina; niciun profesor de informatică nu ar..., dacă, atunci când predă limbajul Pascal, le-ar spune copiilor ceva despre...; fizică: Newton, Ampere, Volta, Joule, Ohm etc. etc. (E normal ca un elev de clasa a XII-a să vrea să-și continue studiile la UBB, dar să nu știe de ce universitatea se numește Babeș-Bolyai și să creadă că e vorba de numele unei persoane, unei singure persoane - despre care, însă, nu a auzit?)
Dacă am avea profesori culți și capabili de a-și practica eficient meseria în lumea contemporană (adică lumea invadată de falsă cunoaștere și de ambivalența noilor tehnologii), atunci ei ar deveni primele modele credibile pentru copii/tineri. Și, mai departe, copiii/tinerii ar avea criterii valide de alegere a modelelor.
Exceptional, Theodor Palelogu!
UN mare intelectual și educator . Succes deplin pentru Casa Paleologu ! Ar fi un presedinte super ... Suntem în situația cu regele Mihai din anii 90 , cât ar fi progesat o Românie Regala dacă MS Mihai Întâiul ar fi condus tara ...
Pentru funcția de președinte este nevoie de politicieni, de cei cu adevărat dedicați politicii, cu multă experiență. Aici foarte potrivit ar fi Mircea Geoană. Din păcate populația a fost învățată să îl respingă și să aleagă tot mereu președinți făcuți din primari de localități.
@@marianl8718 Populatia nu a fost influentata sa-l evite,s-a intimplat pe buna dreptate datorita unui trecut glorios alaturi de pesede.
@@veronicaboar1093Faptul că a fost în PSD nu mai are nicio importanța. Este în întregime rezultatul campaniei care s-a dus împotriva lui Geoană, campanie dusă din toate părțile. Spre paguba noastră !
@@marianl8718 Cum nu mai are importanta ,sper ca glumiti.
@@marianl8718 marș!!!
Ce bine gandeste Dl Paleologu!
Foarte adevărat!🎩💐
Ne trebuie o persoană educată, care știe sa reprezinte. țara, poporul român oriunde. Nu avem nevoie de mincinoși și oameni care ne fac de ris în Europa și în toată lumea.
Theodor Paleologu = un om DEOSEBIT.
Este o.plăcere să-l asculți. ✨️👏
N-ar fi stricat sa fie Paleologu la ministerul culturii.
N-ar strica președinte
@lorenzzo101 L-ar vota prea putini oameni.
N-ar srica sa-si vada de treaba sa. Individul nu rateaza vreo ocazie a ne spune ca sintem prosti si nu pricepem de ce s-au scumpit ouale ca ce sa vezi, nu i-am citit don'le cartile, aberatiile. Obositor serialul "ba taticu meu ii ma tare". "Da' stiti voi ciune a fost tatici meu ? Da' bunicu meu ... ?" Mda. Coane Theodor, nu exista ADN-uri identice !
@@viktor2043 dacă tu consideri ca te-a făcut prost e problema ta. Eu nu consider deloc.
@viktor2043 El consideră ....ce este !!!
Avantajul încărcării pe RUclips este că putem revedea astfel de interviuri! Invitatul, curajos, diseminează idei valoroase antrenând şi ascuțind mințile ascultătorilor.🎩💐
Mulțumesc mult pentru acest Ajun! Cu adevărat un cadou!
Un intelectual adevărat nu inventat !
Casa Paleologu , succes, puțin sunt care știu câte faceți în societate,dar vă urez succes, multă forță și răbdare,sper că într-o bună zi vei candida că președinte,sper,dar te și înțeleg de ce nu o faci
A candidat data trecută și nu l-a votat mai nimeni.
Aș vota cu tot sufletul Theodor Paleologu, dacă ar candida.
De ce?
A candidat și nu l-a votat mai nimeni, chiar nu știați?
Eu nu.
@@dorinelgeorgescu999 funcția publică nu e o recompensă a carierismului politic, de aia nici un politician de carieră nu are vreo speranță la votul meu. Funcția publică e o datorie civică, o obligație a cetățeanului de a implementa propriul contract social pe termenul ocupării oficiului public. După cum se vede, cetățeanul are obligația adoptării la nivel individual a unui contract social, de la care nu se poate abate pe perioada cât e în oficiu public, deci un mecanism juridic de adjudecare a deciziei politice și un alt mecanism de monitorizare a respectării contractului social sunt necesare în societate. De aia ideea de votare e de fapt greșită pentru că substituie respectarea contractului social competențelor individuale de animal politic care corupe imaginația electorilor în a crede că există de fapt mijloace (neprincipiale) care justifică scopul. În lipsa exercițiului datoriei civice, Paleologu reprezintă opțiunea victoriei prin vicleșug, adică e nedetectabil între ceilalți prezidențiabili. Democrația e fondată pe exercițiul contractului social. De aia în America votanții își declară identitatea de adeziune politică înainte de a merge la vot: acolo se votează un contract social și nu competențe individuale de “măreț cârmaci”. Paleologu doar reprezintă ideea de contract social, fără a o defini public. Activitatea lui trecută ca om îl recomandă dar nu-l angajează. El trebuie să menționeze în clar principiile călăuzitoare pentru a primi validarea dinaintea votului popular. El este întruparea unui contract social pe care trebuie să-l enunțe. Exemplu de contract social enunțat: “Eu nu am tranzacționat cu principiile” (Corneliu Coposu). Paleologu trebuie să facă clar propriul contract social.
38:32 Curajoasă critica adusă Academiei Române!🎩
Mulțumesc doamnă Ruse pentru minunata moderație.
Crăciun fericit domnule Paleologu și Doamnei Liliana Ruse La mulți ani Digi 24
Felicitari
"Constitutia unui stat trebuie socotita cea mai insemnata cauza a reusitei sau nereusitei unei actiuni. Caci din ea, ca dintr-un izvor, nu numai ca tasnesc toate planurile si începutul oricarei lucrari, dar tot din ea i se trage si sfârsitul. [462]” citat din Polybios
De ce ai facut cont doar acuma in 2024?
Crăciun voios domnule Theodor Paleologu!
Da aveti cuvintele potrivite in ai caracteriza..
Excent interviu, felicitari Theo Paleologu un munte de cultura si deasemeni felicitari..Lili Ruse o realizatoare f buna care stie sa taca si sa lase invitatul sa vorbeasca...!!!
😂😂😂😂😂😂
Felicitari Paleologus❤
Domnul Paleologu este o personalitate si un cetaten foarte educat, daca pot sa spun asa, pacat ca la guvernare ajung toate ciurucurile si toti prostii sau rau intentionati, nu vor sa faca lucruri bune si pace.
DAR PALEOLOGU A MAI CANDIDAT ŞI NU A REUŞIT,PTR.CĂ NU VORBEŞTE PE LIMBA NOASTRĂ A POPULATIEI,CAM 80% ,DL.V.GEORGESCU VORBEŞTE PE LIMBA NOASTRĂ,
Romania e prea proasta ca sa voteze pe cineva ca Peleologu
Nu cumva ii trimite acolo votul proștilor???
Da adevărat, la guvern sunt tot felul de analfabeți, oameni fără nici o educație, mincinoși și impostori care au ajuns prin șpagă, hoție, manipulare mafioți, oligarzi, legionari și alții. Nu avem o persoană educată, capabilă să știe sa vorbească, inteligenta, prezentabila care să știe ce se intimplat și ce se intimpla acum în această țară dezbinata.,si coruptă care a ajuns de râsul lumii. Amin
Nu doar ca Theodor Paleologu reprezinta, istoric, singurul continuator al adevaratului liberalism, dar merita cu prisosinta si sa fie candidatul PNL la Presedintie ☝️
Când Nicușor Dan spune că poate ajuta primăria mai bine a președinte nu se referă la situația când țara funcționează perfect și primăria primește sprijinul necesar. Nicușor Dan are în vedere că un președinte ostil, un parlament iresponsabil și un guvern criminal fac mult mai mult rău decât în cazul când președintele n-ar fi ostil. Paleologu înțelege perfect acest lucru deși declară că nu pricepe. Iată micimea omului care minte răstălmăcind povești vânătorești (l-ar fi sunat pe el Nicușor Dan ca să se “asigure” că nu-i va fi competitor la primărie).
😢😢😮mulțumesc!
Sunteți fenomenali!
Pacat de PNL, multi oportunisti, dar nici USR nu este solutia, nu are doctrina si nici oameni. Daca s-a ajuns la mana lui N Dan, asta spune multe despre PNL. D-l Paleologu este bine asortat intelectual, dar nu vad ceva care sa il individualizeze pozitiv in politica romaneasca. Daca vine cu ceva in discursul politic care sa-l singularizeze, ar avea sanse bune de candidatura la presidentiale.
👍👍👍👍👍👍
VOTAM MASIV PALEOLOGU
Doar ca dl. Paleologu nu candidează la prezidentiale.🎉 Oricum, noua ne trebuie Monarhie, dar preferabil una Absolutista, sau macar Constitutionala, NU republica!😊
Din ce știu Dl Paleologu a spus că va candida de aceea este și prezent în spațiul public
Cât privește monarhia sunt inca destul de multi care își doresc doar că nu permite Constituția! Asa cum a făcut o Iliescu!
de ce oameni de valoare nu sunt votati in Romaniea
Dacă votează proștii , care ... , "sunt mulți" !
Bună întrebare.
Ptr.că nici un om de valoare nu intră în cocina porcilor . Paleologu a fost in cocină așa că orice vecin care v-a ajutat cândva , este mai bun decât toți politicienii la un loc , și știți de ce ? Ptr.că v-a furat ei și partidele. Așa că Mucles cu proslavirea acestora 👍
Pe motivul că tara ta este ROMÂNIA !!!!!
Poate. ROMÂNIA !!!!
Cea mai drăguță prezentatoarea din Digi69.😊
L-as vota pe domnul Paleologu
EXCEPTIONAL !
Are dreptate dl Paleologu, românii sunt duali,azi spun una ,peste noapte după un drum prin Obor spun alta.
felicitari multumim doamna ruse si succes domnule paleologu
Cel mai bun candidat pentru viitorul Romaniei.
DOMNUL PALEOLOGU
ESTE O PERSOANA
INTELIGENTA SI CORECTA!
Vorbim de președinte,de ocupantul instituției prezidențiale,defectul este in respectul față de instituția prezidențială,a devenit obicei ca după 100 de zile ,instituția sa fie luata in vizor și discreditată , ținuta sub o presiune la nivel organizat . Cum sa performezi si sa produci emoții care sa captiveze interlocutorii ?
Am votat Th. Paleologu la prezidențiale 2019. In 2025 se pare ca nu va candida deoarece 'prostia de grup' au ales Crinul din sticla cu spirt.
Paleologu,președinte!Pt.o Ro educata.
👍👍👍👍👍👍❤️❤️❤️❤️❤️
CE BINE VORBEȘTE DOMENIUL PALEOLOGU
domeniul ??
Surprinzătoare pentru că din "alianța " a trei români nu poți ști a cui idee va prevala,cu mârâielile și înjurăturile aferente ale celorlalți. Țuțea spunea că pe trei români îi poți uni numai dacă îi închizi într-o cușcă, dar cu mare grijă, pentru a se evita canibalismul.
Peste tot numai discutii depre partide si politcieni aproape nimic despre popor ,despre vointa poporului care pana la urma este principalul personaj de pe scena romaneasca aud doar ca trebuie educatie ,ca nu prea stie ce vrea ,etc Intreb si eu :nu cumva poporul trebuie sa hotarasca calea pe care trebuie sa mearga si nu o minoritate politica ca a demonstrat a avea interese personale si de grup?! Clasa politica trebuie sa treaca la principii, stanga sa fie stanga si dreapta sa fie dreapta nu amestecatura dupa interes!
Așa arată un om educat care are creier și gândește.99% dintre voi care vă uitați, nu o să fiți ca el niciodată!Vă lipsește baza pe care să puteți "construi" ceva bun!!
Paleologu junior este un "intelectual marcant" care și-a dovedit pe deplin "inteligența" și "capacitatea politică" atunci când a acceptat să fie țuțerul lui Băsescu.
Paleologu junior nu păcălește pe nimeni. Este doar un sfertodoct cu "ștaif", care nu rămâne decât fiul altui sfertodoct cu "ștaif", sifonarul de la cooperativa Ochiu' și Timpanu', pe nume Alecu Paleologu.
Cred că se răsucesc în groapă adevărații intelectuali români de talia lui Spiru Haret,
Grigore Moisil, Iorgu Iordan sau Alexandru Graur.
Paleologu este doar chioru' rege într-o țară formată majoritar din orbi analfabeți de tipul marei "jurnaliste" Lili Ruse.
Stimabililior, sunteți penibili.
Eu îl prefer pa Nicușor Dan.
Vorbește poate mai bolovănos, dar este mult mai convingător.
Și apoi Nicușor Dan a reușit singur în viață, nu cu ajutorul pilelor lui "papa".
Cam amesteci lucrurile ! Iar ..., cu Nicușor Dan ..., chiar ai dat-o în bară !!!
@ileanacornea4960 Ia-l acasă pe Paleologu junior, dacă-l apreciezi și-l iubești așa mult. M-am lămurit de nivelul intelectual al domniei tale. Vorba aia românească: Păduche la păduche trage și telectual la telectual. Iar despre Nicușor Dan numai de bine.
Pariez că habar nu ai săcalculezi aria triunghiului fără să ai baza și înălțimea, ci doar dimensiunile laturilor. Formula lui Heron este pentru dumneata limba chineză. Sunt sătul de analfabeți cu păreri și idei fixe.
Cine a știut, sau știe matematică, a condus, conduce, sau va conduce lumea.
Numai de bine...
@@haryburtoiu5111îți vorbesc ca profesor de matematică. Faptul că tu știi formula lui Heron nu te face deloc special, crede-mă. Iar asta cu condusul lumii pentru că ești tare la mate să i-o zici lu putin și trump.
@@scholarscourt271 Stimabile, fără oameni ca Einstein, Niels Bohr, Marie Curie sau Catherine Johnson, umanitatea n-ar fi progresat, și n-ar fi cucerit spațiul. Și nici fără Napoleon Bonaparte sau Atatürk (care au fost buni matematicieni) Europa și Turcia n-ar fi progresat.
Iar Putin si Trump sunt dovada clară că și în Rusia și în USA matematica nu este apreciată de imbecilii majoritari.
Puțin și Trump sun doar două gunoaie scoase (temporar să sperăm) la suprafață de vremurile și
apele tulburi în care se scaldă societățile umane respective.
Stimabile, prefer un matematician instruit, unor canalii imbecile.
Păcat că pauperizarea intelectuală și educațională galopante nasc analfabeți funcționali într-un ritm infernal.
Prefer lumea lui Arhimede, Sosigene, Pitagora, Talles, Heron, Euler sau Fermat.
Este o lume din care în primul rând înveți să gândești.
De al o canalie sfertodoctă ca Paleologu junior, crede-mă, nu am ce învăța.
Să auzim de bine.
Vai în ce hal a ajuns BOR!!
24:28 " O societate poate fi reparată prin educație, lucru care durează trei generații"- Moise a avut la dispoziție doar o generație, pentru a transforma un neam de sclavi în oameni liberi...pentru siguranță le-a lăsat cartea pe care nația continuă să o citească din generație în generație de sărbători...rezultatul s-a văzut peste milenii. Confucius avea dreptate. Repararea unei societăți prin cunoaştere are nevoie de mai multe generații. Salvați copiii!😪
Ce a făcut Moise?!?.....😅
Recitiți cartea respectivă și amintiți-vă că in afară de Iosua și Caleb toți au murit in pustie
Învârtiți ca-n oală de mâna Domnului.
Sclavi au fost, sclavi au pierit! Revedeți scena cu vițelul de aur și numeroasele lor răzvrătiri, când strigau ca le era mai bine in Egipt....😢
In Țara Făgăduinței au intrat abia copiii și nepoții lor.
Pe de altă parte, asa cum veti găsi in Scriptura, Moise nu a condus singur poporul.
Dumnezeu este, de fapt, Cel care lucreaza asupra iudeilor prin mijlocirea lui Moise.
Poate vă faceți timp să recitiți Scriptura, cu mai bună atenție...😊
@dovleacul_otravitor6271 Moise şi-a luat pedeapsa pentru aroganța sa. (Ceea ce nu l-a afectat prea mult, în utlimă instanță). Am vrut doar să susțin ideea confucianistă enunțată de invitat. Desigur Vechiul Testament e de citit şi răscitit.
Nu or fi citit cartea, sau au primit dar, daca au promovat o carte non -valoare..
Ca intotdeauna in viata, ceea ce pare nu corespunde cu ceea ce e in realitate. Faptul ca exista libertate de exprimare, justitie functionala și alegeri libere, e doar o conditie necesara, nu si suficienta pentru o democratie. Intr-o democratie nu ar fi posibil sa treacă legi ce ar fi impotriva interesului majoritatii cetatenilor, pe cind in oligarhii e ceva normal.
O situatie asemanatoare are loc cind intr-o piata exista o situatie de oligopol. Încă se mai pastreaza o oarecare libertate a preturilor dar influenta preferintelor cumparatorilor este mica.
Oligarhiile pot avea aspecte democratice in anumite conditii, atunci cind interesele oligarhilor sint divergente. Mai precis, cind ei se supraveghează ca nici unul sa nu beneficieze de avantaje economice datorita politicului. Ca urmare va exista si libertate de exprimare și justitie corecta și alegeri libere. Lucrul acesta s-a intimplat in tarile unde este o activitate economica puternic concurentiala.
Dacă insa interesul oligarhilor este convergent in a exploata resursele statului, și asta se intimpla acolo unde o mare parte din economie de depinde de resursele minerale sau de bugetul statului (ca in tarile sarace), pentru ca un grup mic de oameni poate exploata in interes propriu aceste resurse, atunci vom avea un sistem gen Venezuela, Rusia, Congo, Nigeria, Ungaria, Romania, Grecia.
Acest echilibru intre oligarhi este instabil și foarte usor se poate trece către dictatura unuia. Bineinteles ca și dictaturile sint diferite, la fel cum și monarhiile au fost mai descentralizate, dacă puterea baronilor era mare, sau absolutiste, daca regele controla toate resursele.
Putin este un dictator, dar nu se poate compara cu Stalin, pentru ca încă are baroni ce ii limiteaza puterea. In plus, in comunism, nimeni nu detinea nimic, totul era al statului, asa ca cel ce prelua conducerea statului putea avea puterea absoluta.
In situatia actuala (oligarhie = deciziile sint luate de putini fara a cere acordul cetatenilor), cind cei ce sint alesi nu au obligatia de a-si respecta promisiunile electorale, de fapt alesii aleg pe alegatori si nu invers. Adica poti sa vezi din sondaje cam citi cetateni vor vota anumite idei si sa le promovezi pentru a intra in Parlament. Singura grija ar fi de a face cunoscute cit mai multor cetateni ideile respective si de a da impresia ca esti serios si ai intentia de a le pune in aplicare. E ceea ce fac toate partidele.
Votul este doar o caramida in zidul democratiei și chiar prin vot se poate manipula caci intr-un tur de vot ai un rezultat, in doua tururi ai alt rezultat, iar dacă acorzi puncte fiecarui candidat preferat este un alt rezultat.
Apoi este o lipsa crasa de intelegere a mecanismului democratic sa accepti ca odata votat un candidat acesta sa poata face ce vrea doar pentru ca a fost votat.
In afara sferei politicii lumea procedeaza altfel. Un sef de companie, atunci cind are de rezolvat o problema, va consulta mai mulți specialisti si va alege una dintre solutiile propuse. Dacă soluția aleasa nu produce rezultate multumitoare o va schimba rapid, caci nimeni nu este cititor in stele si doar practica poate valida soluția aleasa, insa important este sa poti sa schimbi imediat ceva ce nu merge.
Manipularea functioneaza tocmai pentru ca nu exista o responsabilitate imediata a celor alesi, doar peste 4 sau 5 ani, timp in care acestia isi urmaresc propriile interese. Daca am putea in orice moment sa ii schimbam sau sa le blocam deciziile atunci cind nu sintem multumiti de actiunile lor, atunci si strategia alesilor ar fi alta, adică vor incerca sa performeze si nu vor mai putea alege calea usoara, de a manipula.
Se poate vedea din discursul alesilor ca acestia argumenteaza pentru a cistiga si nu pentru a solutiona probleme. Cind argumentezi doar pentru a cistiga, nu iei in seama argumentele competitorilor si incerci prin toate mijloacele sa-i discreditezi pe ceilalți competitori. Iar energia pusa in joc va fi cu atit mai mare cu cit ai mai mult de cistigat după ce ajungi in funcție.
Referitor la coruptia din tara, in primul rind trebuie rezolvata oligarhia din partide, ce raspindeste coruptia asupra administratiei publice. Astfel, situatia partidelor și sindicatelor din România este situația oricarei structuri puternic centralizate. Robert Michels a scris in 1911 o carte, "Political Parties", în care a analizat cum orice structura centralizata se transforma în mafie și a numit aceasta tendința "regula de fier a oligarhiei". Pentru descentralizarea lor ar trebui ca prin legea de organizare sa se specifice ca deciziile trebuie luate cu aprobarea majorității membrilor, conducerea acestora avind doar rolul de a veni cu propuneri pentru rezolvarea diverselor probleme.
Oricum, democratie nu inseamna sa ia altii decizii pentru tine fără sa iti ceara consimtamintul. Rolul partidelor politice este de a veni cu solutii dar noi trebuie sa fim cei ce aleg ce soluție se pune în practica.
Mulțumim frumos, ai făcut o analiză perfectă utilă tuturor👌
Într-adevăr, o soluție optimă ar fi să putem să schimbăm candidatul din funcția sa în orice moment în care nu sîntem de acord cu deciziile sale ! Dacă de exemplu în loc să alegem o singură persoană pentru o funcție publică am alege o suită de trei ? Și anume primul, al doilea și al treilea pentru acel post public, evident în ordinea descrescătoare dată de nr de voturi, deci începînd cu nr cel mai mare de voturi pentru primul clasat, apoi nr imediat următor pentru al doilea clasat și în fine nr cel mai mic de voturi pentru al treilea clasat. Astfel am avea trei în același post - unul activ ceilalți doi în rezervă ca să mă exprim așa. Această modalitate ar face ca persoana care este în funcție să nu mai poată fi iresponsabilă bine știind că cineva este gata să o sostitue dacă este ineficientă sau face greșeli, și în orice moment va da tot ce poate mai bun ca să dețină conducerea. Cei trei vor fi concurenți între ei și vor fi performanți nu mediocri.
Și se poate merge mai departe cu propunerile, de exemplu privind condițiile și data alegerilor unui nou set de trei etc...
Evaluarea continuă a deciziiile politicului în funcție ar elimina odată pentru totdeauna viciul lor de a minți și manipula electoratul 😲 Iar pentru aceasta ar trebui să existe un sistem de evaluare publică a deciziilor politice de major interes, de exemplu prin referendum sau alte modalități bine gîndite și puse la punct. Sistem care ar trebui și el să fie eficient și performant. Aceasta însă presupune participarea activă a societății în viața politică prin voturile ei la referendumuri și la alte modalități de evaluare și de implicare indirectă la factorul decizional.
Societatea însă - și în special cea românească - nu are nici pregătirea, nici interesul, nici seriozitatea necesară ca să participe responsabil la evaluarea deciziilor politicului în funcție. Dar dacă prin educație oamenii ar dobîndi atuurile necesare exercitării unei citadinanțe autentice atunci democrația ar fi mai aproape de ceea ce se dorește a fi, iar țara ar fi cu zi ce trece tot mai mult oglinda voinței și aspirațiilor noastre a celor ce o locuim ! 🤔
Grande, grandissimo Signor Paleologu!
Sigur, e citit/cult/educat omul, cateodata cam laudaros, elitist si superior in abordare.. Insa ca si Diaconescu pronunta repetat ”presedentie”, de parca ne alegem un ”presedente” 🙄
Cultura ,face diferența! Mulțumesc domnule. Sărbători fericite!
I se trage ...de la cultură... ( cultura pământului )!
I se trage de la cultură...,( cultura pământului ) , în care e specialist !!!
II lipseste smerenia!
@@marcelapirvu9536nu mai
pune virgula intre subiect și predicat !!!
Si astia de la Digi refuza banii de la stat domnule Paleologu. Cind vin aia cu banii ii alunga cu pietre ! 🤣😂🤣
"Matracuca care canta, dar are consilier pe masura ei ."
Deci PNL e nașpa ca te-a dat afară, mai pe scurt și direct așa
Nu te ridici nici la gleznă, la ce înseamnă Paleologu
CATASTROFĂ ,AROGANT,BĂSIST!!!PMP mare realizare pt Români!
@SimiF-f1r ai stat mult sa clocești inepția asta???
@@watzlawekflorentina6637cine a slujit un turnător,un Vănzător,unul care a călcat oameni cu dosare și cu COLDEA,CHIOVESI! Nu e demn de apreciere! Nu toți suntem prosti și neinformați!
Nu teoriile ne scot la liman ci minecele suflecate
Pe ciolacu la lovit trrnu acum avem ciolacu 2 si ioanis 2
Treci un pic pe la scoala.
@@giorginajojan757E târziu acum.
Proștii și agramații se pot exprima liber, măcar asta a făcut democrația.
Va veni și vremea când n-o să mai ieșiți din școală fără să cunoașteți bine limba și gramatica limbii române ...
Interesantă discuție, doar un picuț lipsită de modestie, aș zice eu. Și încă ceva: Yeats se pronunță IEIȚ. Sărbători fericite!
😭😭😭😭😭
România Educată Eșuată a lui IOHANNIS a fost cea mai mare țeapă maximă împotriva României.
Cu totul în gard !
Și nu orice gard !
De ce nu-l pun ăștia pe Paleologu candidat la președinție? Vorbește bine, e cult, are pedigree...
care "astia" ? nu e parte din niciun partid...
@gigihentz5510 Cu atât mai bine...
Mai înainte de a-și alege președintele,românii au nevoie de unitate,de o sinceră, umană creștină conștiință națională și de apartenență la un neam și plaiul strămoșesc,de o comunicare responsabilă, civică și de multă, multă credință pură, creștină.Aceasta ar însemna mult cântata noastră deșteptare, altfel mergem sigur spre disoluție.
Vomit!
Si io cu cine mai votez daca candideaza Paleologu, Dan si Lasconi, ca intra psd cu aur in turul doi in condițiile astea?
Chiar asa ?😮😮😮
si nu vor sa schimbe nimic
Din păcate, clasa politică nu înțelege nimic
Vrem un președinte cu cioc!
Da BOR prin purtatorilul de cuvânt Bănescu ne - a spous la euronews cw al pomeni des ,repetitiv pe Dumnezeu este de nepermis și că yrebuie sâ promovâm valorile europene . SE REFEREA KA LGBTQ - ism ???? Este preotimea ortodoxâ lgbtq - istă ????? Prea Fericitul este omul lui Io hnnis ????
Rusine pentru exprimare 😅😅
Fara suparare, dar Nicusor Dan nu e nici el un bun orator. Nu doar ca nu e iscusit in a vorbi, dar el nici macar nu considera ca relatiile internationale sunt importante in rolul presedintelui, a declarat ca pana acum partea de foreign affairs a romaniei a fost ok, deci nici nu putem spera ca el sa fie mai bun decat iohannis la asta. Inteleg ca e un om scolit, de treaba, are ceva experienta in administratia unui oras si are intentii bune - dar asta nu il face atat de grozav precum e vazut.
Stăpânește-ți gândurile căci vor deveni vorbe.
Stăpânește-ți vorbele căci vor deveni FAPTE.
Stăpânește-ți faptele căci vor deveni OBICEIURI !
STĂPÂNEȘTE-ȚI OBICEIURILE căci vor deveni DESTINUL TĂU !
PUNCT !
Uite...! Unde e ascunsă filozofia existenței !?
@ileanacornea4960 ,nu sunt panseurile mele. Am citit și am gândit. Părerea mea este că sunt vorbe adevărate.
Treaba asta cu primarul general al bucurestiului fiind una din cele trei functii principale ale tarii e o idee primitiva. Nu exista nimic mai "provincial" decat atitudinea bucurestenilor de a fi buricul targului. E jenant, toata tara o stie si nu se indura sa le spuna din sentiment de penbilitate. Un oras de doi lei care are cativa oameni cu trai decent doar pentru ca a parazitat mereu carca celorlalti din tara, dar in rest nu au fost in stare niciodata sa se administreze singuri cu cinste. E un mare balci, o piata de peste ridicata la rang de oras. Treci prin bucuresti o ora si mereu iti pare rau, pentru ca nu poti fi in orasul ala nici macar o ora fara ca cineva sa nu injure, sa nu dea cu coatele, sa nu scuipe sau sa nu fure in fata ta. Dar fudulia e mereu nelipsita, plina de delirul superioritatii, cu "r" frantuzesc, bineinteles.
Au trecut ani si nu reusesc sa inteleg legatura dintre Paleologu si Elena Udrea, pana la urma e la fel ca ceilalti politicieni din Romania, multa vorbarie goala.
De zece ani avem ,,Republica educată de fonfi" în care Marea realizare o reprezintă înlocuirea acvilei din stemă cu papagalul falit.
Ne crește pib- ul din vorbe precum lui Cațavencu la alegeri.😢
inseamna ca anii au trecut degeaba...:):)
Inca un trimis special !
Da, da ! Trimis de extratereștrii lui Georgescu!😂
@@lukyalukya3850 Ii prea bun pentru a fi dorit la butoane. Nah, fiecare cu defectele sale !
@@viktor2043aici nu vorbim despre un defect. aici vorbim despre tâmpenie în apogeu!
Nu stiu daca o spui ironic,dar cred ca da,si pot sa iti spun ca nu esti demn nici sa ii cureti pantofii acestui Domn.
@@giorginajojan757 A fi domn e o intimplare, a fi OM e lucru mare, cocoana ! Cult e, OM cind devine ?
Cred ca e mai nimerit ca presedinte decat nicusor dan
Paleologu e un om mic la suflet. El nu ieșit încă din cursa prezidențială pe care a pierdut-o în fața lui Iohannis și îndrăznește cu iresponsabilitatea lui Simion, Șoșoacă și Georgescu de a se erija în critic la adresa câștigătorului. Nici nu e greu să te exprimi impertinent când te trezești înconjurat de orătănii la ferma de negruți, prepelițeni și ursoaice care nu fac decât să ne înnebunească de cap cu cotcodăcitul minții lor plină în căpușă de exact ce tărâțe cară-n gușă. În toții acești ani de când a pierdut cursa din care încă n-a ieșit, Paleologu continuat să se poziționeze al doilea prin atitudine revizionistă și revanșardă-adică dușmănoasă (cine-și mai amintește azi de acest delict) față de persoana președintelui. Nu există moralitate în competență și nici competență în moralitate și asta e democrația. Paleologu e în același timp și moral și competent și de aia țara cade în genunchi sub greutatea a încă unui cățărător pe umerii ei gigantici- numai că îndrăzneala de a privi peste umeri de giganți care altora le dădea pe Isaac Newton la noi naște ciolaci peste care se cocoață Paleologu.
De ce nu candidezi ?Se pare că te crezi mai bun
Bine spus. Cu toata cultura lui, dar tb sa si reviziuiasca sufletul!
Cand o tara primeste indicatii din afara, poate sa fie periculos?
E doar o intrebare.
O plăcere să-l ascult...dar vreau să-l întrebe cineva de ce ține sa aibă si cetățenia franceză ? ...un nod perfect la cravată😊
De ce sa-l intrebe cineva,dumneavoastra aveti interdictie ?
@@veronicaboar1093nuu ea e doar votanta lui Mesia Georgescu "nu se coboara la simplitatea unui intelectual" nu i povesteste de alieni si dacii care au stapanit lumea si la care toti s au intors prin intrarea Romaniei in Schenghen 😂😂😂🤦♀️
@@veronicaboar1093 Poate ..., are nevoie de translator !!!
Cata răutate aveți în voi, gratuit.
@@Maria-xj4lw ca sa vezi adevarul spus deranjeaza spune "zau" ca nu esti votanta Mesiei Georgescu 🤣🤣🤣
Da avem aceiasi hotii
nici gramatica nu prea stim...:)
Cu tot respectul pentru persoana, pot sa spun ca este slabut, bine slabut si in plus partinitor. Pacat!
Dacă nu zici de ce e slăbuț, atunci nici argumentul tău nu e tare.
Orice spui, spui ceva şi despre tine!
de ex cât de ,,tare" eşti!
Corect, bună remarcă ! Este foarte cult, dar în același timp și slăbuț, pentru că în ciuda culturii lui, nu reușește să scoată decât concluzii minore privind mersul lumii, chiar părtinitoare, așa cum s-a arătat.
@@marianl8718 Oricât ești de cult , ai dreptul la opinie personală..., și asta , nu este dovadă de slăbiciune ! Dimpotrivă...! Înseamnă că în spatele acelei opinii , există o documentare aprofundată !
@@ileanacornea4960 Da, numai că ce te faci dacă acea opinie personală duce undeva către curcubeu ? La asta trebuie să ducă atâta cultură, atâtea cunoștințe, la curcubeu ?
Cine s-a gasit sa comenteaza!
Învață limba română!
@@lukyalukya3850 Mai pulica, se vede ca nu esti din Ardeal!
Să ,,comentează"?
Astfel se exprimă ,,experții" din jurul georgelului ,,patriot".
Nu știe ce sunt acordurile gramaticale..., și cu ce se mănâncă !
De ce spuneti ca poporul roman este PROST!!!???... eu asi spune ca poporul roman a devenit "IGNORANT" !!!! De 35 de !!! Pentru ca aceste clici de politicieni au de fapt aceleasi interese!!! Sa fure, sa minta, sa distruga si sa vanda "Tara Romaneasca"!!!
ROMANII S-AU SATURAT DE VOI SI ACUMA VOR ATCEVA!!!
( chiar si pe c. GEORGESCU !!! un necunoscut politic!!!)
Ma i au o speranta !!! Mai au curajul sa aleaga un necunoscut decat orice alt partid mit lacaii lor!!!
ROMANIA A AJUNS DE RASUL LUMII ...
UNDE ESTE EDUCATIA DIN SCOLI!!?? .. nimeni nu mai poate sa indruge doua vorbe romanesti... ca au tik-tok... masini si fac concediu in Dubai...
Nici macar nu ascult ce vorbiti...si cum vorbiti...
PALEOLOGU... a avut alte preocupari !!!! POLITICA ESTE IN ROMANIA O "MESERIE" pentru dubiosi fara scrupule si carakter , needucati care nu vor sa munceasca!!!
Mi-e rusine de 35 de ani sa spun ca sant ROMAN!!!
Cred ca ajunge si cu dl Paleologu! Vorbeste bine, mai ales cand e chemat la apel !
Așa post așa invitat în cădere liberă ...succesuri.
Cont facut in 21 iunie 2024, pentru trolling.
Când nu e cap, e vai de om! De ce ești prost cu spume??
Ce facem doamnă și domnule ? Spuneți-le oamenilor cum rezolvam îngrozitoarele amenințări: inflația, deficitul bugetar debordant, datoria externă imensă ! Nu mai bateți apa în piuă!
Întreabă-i pe cei de la guvernare .
Una di catastrofele României este chiar Paleologul
D-nul Paleologu NU are nicio legătură cu persoana la care te referi.
Ai argumentat perfect nea Bojneag!
Doar că nu ne spui şi nouă măcar unul.
De ce catastrofa? Va bate la IQ omul asta pe tine si pe ai tai la un loc 😁
Nu Romanii sunt vinovați,,voi cei din partide,,vreți sa fiți presedinte😢poporul e satul de minciuni..ridicați salariile și pensiile 😊
Avem si noi o mare vina,de cand am pornit la drum cu Iliescu si ai lui.Acesti alesi,atunci un 1990,sunt Cei care au generata raul care continua si azi.
Educatie de 2 bani a ta tine toata tara in cacat, TU personal si cei ca tine care asteapta "sa ridice cineva salariile si pensiile" care n-ai inteles nimic de la viata, ce sa mai vorbesc de economie si cum merge treaba cu salariile sunteti vinovati ca va merge rau, A dracului cum se lipeste saracia numai de idiotii care voteaza PSD,PNL,AUR,SOS, Georgescu iar ceilalti mai educati pot sa faca mai mult.
Aşa! După ce 35 de ani ai votat zahăr, ulei, o porție de mici, vi acum să dai sfaturi?
Ati uitat berea.@@alfredthoeresz4691
Până nu dispare războiul din Ucraina nici un fel de alegeri. Actualul președinte trebuie să facă față agresiunii din est !🎉❤
Ce treabă ai cu agresiunea ? Estul nu ataca state în NATO !!!! Nu s a întâmplat până acum poate tu ști un stat NATO care a fost agresat de imperiul expansionist rus.
Războiul din Ucraina depinde de Putin nu de președintele României !
Noi tot pe Calin Georgescu i-l votam ! Nu are stofa de presedinte dl Paleologu
Stofă au mitomanii , falșii intelectuali , extratereștrii , care beau apa cu cipuri...,etc .!!!
Și tu..., nu prea ai stofă de doct ...!
Ești un agramat , care nu are dreptul , să judece oameni de valoare !
😂😅
noi nu I-L votam pe legionarul asta,si nu I-L apreciem cum faceti voi !!:)))
Toți sinteti de nimic
Suntem nu sunteți!include te frate sărbători cu Cristos sănătate!
Paleologu o nulitate bla bla bla..si in rest nimic..mergeti in banca...